Άρθρο 22. Διευκρινίσεις επί υποβληθέντων εγγράφων

22.1. Η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού διατηρεί το δικαίωμα, κατά την κρίση της και τηρώντας την αρχή της ίσης μεταχείρισης και της διαφάνειας, να καλέσει με κάθε πρόσφορο μέσο και σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης, τους Υποψηφίους να συμπληρώσουν ή να διευκρινίσουν τα έγγραφα που υπέβαλαν στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος , σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 3 (ε) του Ν. 3389/2005 (άρθρο 49 του Π.Δ. 60/2007).
22.2. Οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ή προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων, κατά τις διατάξεις της παρούσας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, λαμβάνονται υπ’ όψιν μόνον ως προς τα ζητήματα που έχουν τεθεί από τα ως άνω όργανα του Διαγωνισμού και δεν επιτρέπεται να μεταβάλουν τα υποβληθέντα με το φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στοιχεία.
22.3. Στοιχεία και σημεία των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημιουργούν ασάφειες ή αντιφάσεις, εκτός της περίπτωσης προδήλων ή επουσιωδών σφαλμάτων, οδηγούν στην απόρριψη των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
22.4. Επισημαίνεται ότι, τυχόν, μεμονωμένες, αποσπασματικές και επουσιώδους σημασίας αποκλίσεις από τα προβλεπόμενα στην παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, αναφορικά με το περιεχόμενο των υποφακέλων «Δικαιολογητικών Συμμετοχής» και «Ουσιαστικών Προσόντων», δεν θα αποτελούν λόγο αποκλεισμού και η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού διατηρεί το δικαίωμα να καλέσει τους Υποψηφίους, όπως εντός εύλογης προθεσμίας αποκαταστήσουν τη σχετική απόκλιση.
22.5. Οι κοινοποιήσεις των εγγράφων της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και της Αναθέτουσας Αρχής που αφορούν στο Διαγωνισμό γίνονται με τηλεομοιοτυπία (fax) στον Αντίκλητο κάθε Υποψηφίου, ο οποίος ορίζεται σύμφωνα με την παρ. 15.8 ανωτέρω.
22.6. Ως χρόνος παραλαβής των εγγράφων αυτών λογίζεται η σχετική σημείωση της συσκευής τηλεομοιοτυπίας επί του διαβιβασθέντος εγγράφου.