Άρθρο 10 Μεταβίβαση Φ.Δ.Χ.

1. Φ.Δ.Χ. χρήσης κάθε κατηγορίας, επιτρέπεται να μεταβιβάζονται δια πράξεως εν ζωή κατά κυριότητα με την άδειά τους σε όλες τις μεταφορικές επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν τις διατάξεις της Οδηγίας 74/561, με την καταβολή φόρου, πριν από την υπογραφή της πράξης μεταβίβασης της αδείας, ως ακολούθως:

α) Για Φ.Δ.Χ. που κυκλοφόρησαν πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταβάλλεται ποσοστό 3% επί του ποσού που αντιστοιχεί στην άδεια και το όχημα σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 2 του παρόντος νόμου.

β) Για Φ.Δ.Χ. που κυκλοφορούν δυνάμει των διατάξεων του παρόντος καταβάλλεται ποσοστό 2% επί του ποσού που αντιστοιχεί στην άδεια και το όχημα σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 2 του παρόντος νόμου.

2. Ο φόρος της ανωτέρω παραγράφου δεν καταβάλλεται σε περίπτωση μεταβιβάσεων Φ.Δ.Χ. που γίνονται λόγω συγχώνευσης μεταφορικών εταιρειών ή μετατροπής της εταιρικής μορφής των μεταφορικών εταιρειών.

3. Επιτρέπεται η εν ζωή μεταβίβαση των μετοχών και μεριδίων των μεταφορικών εταιρειών προς μετόχους/εταίρους τους και προς άλλα φυσικά πρόσωπα τηρουμένων των προϋποθέσεων του άρθρου 4 παράγραφος 1 του παρόντος νόμου.

  • 2 Μαΐου 2010, 16:28 | Λιόντος Νίκος

    Στο ΑΡΘΡΟ 10 παραγραφος 2
    Ο φορος να μην καταβαλλεται μονο στης περιπτωσεις γονικης παροχης

  • 24 Απριλίου 2010, 20:48 | ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΣΧΟΛΙΟ
    Καλό γιατί αποφεύγεται το μαύρο χρήμα.