Άρθρο 8 Φ.Δ.Χ. σε περίπτωση διάλυσης Μεταφορικών Εταιρειών

Σε περίπτωση διάλυσης για οποιαδήποτε αιτία των μεταφορικών εταιρειών που ιδρύθηκαν δυνάμει του άρθρου 3 του παρόντος νόμου, τα Φ.Δ.Χ. που ανήκουν σε αυτές κατά κυριότητα με την άδεια κυκλοφορίας τους:

α) Εφόσον έχει παρέλθει πενταετία από τη χορήγηση των αδειών, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στους μετόχους ή εταίρους τους κατά το ποσοστό ενός εκάστου στη διαλυθείσα εταιρεία, χωρίς να καταβάλλεται το κατά περίπτωση προβλεπόμενο ποσό του άρθρου 10 παράγραφος 1 του παρόντος νόμου.

β) Εφόσον δεν έχει παρέλθει πενταετία από τη χορήγηση των αδειών, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στους μετόχους ή εταίρους τους σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, με την επιφύλαξη του περιορισμού της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του παρόντος για τον υπολειπόμενο χρόνο.

  • Αρθρο 8 Διαλυση εταιρειας

    Να διευκρινιστει ότι (αν γινει δεκτη η προταση του υπογραφοντα να δινονται αδειες χωρις ειδικη εισφορα, ως ενθαρρυνση δημιουργιας μεγαλων σχηματων, πχ 1 για καθε 3 εισφερομενες) σε περιπτωση διαλυσης της ΜΕ επιστρεφονται στο Δημοσιο

  • ΑΡΘΡΟ 8 «Φ.Δ.Χ. σε περίπτωση διάλυσης Μεταφορικών Εταιρειών» Παρατηρήσεις:
    Η παροχή της δυνατότητας μεταβίβασης των εκδοθησόμενων α-δειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων από τις υπό σύσταση εταιρείες στους εταίρους αυτών, πριν το πέρας της πενταετίας, καταστρατηγεί ολόκληρο το σχέδιο νόμου και τους σκοπούς αυτού. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτή η ρύθμιση θα οδηγήσει στην σύσταση εταιρειών «φαντασμάτων» που μοναδικό σκοπό θα έχουν την απόκτηση νέων αδειών Δ.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων και την μεταβίβαση τους στην συνέχεια στους εταίρους μέσω της διάλυσης των εταιρειών. Είναι απαραίτητο να απαγορευτεί η μεταβίβαση των εκδο-θησόμενων αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων από τις εταιρείες στα μέλη τους με την δικαιολογία της διάλυσης της εταιρείας άλλως να τεθούν αυστηρότατες προϋποθέσεις διάλυσης των εταιρειών με ρητή πρόβλεψη ότι σε περίπτωση διάλυσης πριν την πενταετία οι εκδοθείσες άδειες κυκλοφορίας θα παραδίδονται στο Δημόσιο κατόπιν ανακλή-σεως του χορηγηθέντος δικαιώματος.