Άρθρο 7 Σύσταση Εκτιμητικής Επιτροπής

1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συνιστάται στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τριμελής Εκτιμητική Επιτροπή η οποία απαρτίζεται:
α) Από έναν Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών κλάδου ΠΕ Μηχανικών ως Πρόεδρο με τον αναπληρωτή του.
β) Από έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας ειδικό σε θέματα εκτίμησης εισφερομένων κεφαλαίων Α.Ε. με τον αναπληρωτή του.
γ) Από έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών με τον αναπληρωτή του.
Καθήκοντα Γραμματέα εκτελεί υπάλληλος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών του Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
2. Έργο της Εκτιμητικής Επιτροπής είναι η αποτίμηση του εισφερόμενου κεφαλαίου στις συνιστώμενες εταιρείες του άρθρου 3 του παρόντος νόμου. Κατά την αποτίμηση, εκτός των πάγιων περιουσιακών στοιχείων, υπολογίζεται η εισφορά ως κεφάλαιο της άδειας κυκλοφορίας σαν Φ.Δ.Χ., η χρονολογία και η αξία κτήσης των οχημάτων, ο βαθμός χρησιμοποίησης, συντήρησης και εμπορευσιμότητάς τους, η ενδεχόμενη τεχνολογική απαξίωση τους και οι τρέχουσες τιμές για τα ίδια ή παρεμφερή μεταφορικά μέσα.
3. Τα μέλη της Εκτιμητικής Επιτροπής για την υποβοήθηση του έργου τους μπορούν να ζητούν οικονομικά ή τεχνικά στοιχεία από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας οχημάτων προκειμένου να εκτιμήσουν τα εισφερόμενα οχήματα και μπορεί να καλεί, εφόσον το κρίνει αναγκαίο, εμπειρογνώμονες.
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δύναται να καθορίζεται αποζημίωση του Προέδρου, των μελών και του Γραμματέα της Εκτιμητικής Επιτροπής, η οποία βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

  • 2 Μαΐου 2010, 16:11 | Λιόντος Νίκος

    Στο ΑΡΘΡΟ 7 παραγραφος 4
    Καμια πληρωμη σε κανενα μελος της επιτροπης και μηπος φτανει η επιτροπη του αρθου 6

  • ΑΡΘΡΟ 7 «Σύσταση Εκτιμητικής Επιτροπής» Παρατηρήσεις:.
    Από την σύνθεση της Εκτιμητικής Επιτροπής προκύπτει ότι αυτή θα εδρεύει στην Αθήνα μόνο, ενώ ανάγκες για αποτιμήσεις του εισφερόμενου στις εταιρείες κεφαλαίου θα προκύψουν σε όλη την Ελλάδα. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ιδιαιτέρως πρόχειρη καθώς ο συγκεντρωτισμός αρμοδιοτήτων στην Αθήνα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους συναδέλφους της Περιφέρειας.