Άρθρο 3 Οργάνωση και πρόγραμμα ιδιωτικών σχολείων

 

Το άρθρο 4 του ν. 682/1977 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 4
Οργάνωση και Πρόγραμμα

1. Τα σχολεία του παρόντος νόμου έχουν την ίδια οργάνωση με τα αντίστοιχα δημόσια σχολεία και ακολουθούν το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει για αυτά, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά στον παρόντα νόμο.
2. Επιπλέον του υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος διδασκαλίας της παρ. 1, τα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται να παρέχουν πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος, όπως, ιδίως, ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενίσχυση της γλωσσομάθειας, καθώς και διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων. Η παροχή των πρόσθετων εκπαιδευτικών υπηρεσιών επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) Το ανώτατο όριο του διευρυμένου εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας του ιδιωτικού σχολείου, συμπεριλαμβανομένων του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος της παρ. 1 και των πρόσθετων εκπαιδευτικών υπηρεσιών της παρούσας, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις σαράντα (40) ώρες για κάθε τάξη κάθε σχολικής βαθμίδας,
β) Οι πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες της παρούσας αποφασίζονται από τον ιδιοκτήτη της σχολικής μονάδας, μετά από εισήγηση του Διευθυντή της, πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους, ισχύουν για όλη τη διάρκειά του, αφορούν όλους τους μαθητές της τάξης ή των τάξεων για τις οποίες υλοποιούνται και εντάσσονται στο διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα της σχολικής μονάδας, το οποίο γνωστοποιείται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
γ) Κατά τη διάρκεια του διευρυμένου προγράμματος, οι ώρες απασχόλησης των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής σχολικής μονάδας στις πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες της παρούσας, υπολογίζονται ως ώρες κανονικής εβδομαδιαίας διδασκαλίας.
3. Κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων της πληροφορικής και των ξένων γλωσσών, επιτρέπεται η κατανομή των μαθητών κάθε τάξης σε περισσότερα τμήματα.
4. Στο πλαίσιο του υποχρεωτικού ή του διευρυμένου ωρολόγιου προγράμματός τους, τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να διδάσκουν παράλληλα περισσότερες ξένες γλώσσες και να επιλέγουν ποιες και πόσες ξένες γλώσσες θα διδάσκονται, επιπλέον των ξένων γλωσσών που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του δημόσιου σχολείου.
5. Μετά το πέρας του ωρολόγιου προγράμματος, υποχρεωτικού ή διευρυμένου, όπως ορίζεται στο παρόν, τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να διοργανώνουν και άλλες, προαιρετικής παρακολούθησης, δραστηριότητες και δράσεις, ιδίως εκπαιδευτικού, μορφωτικού ή επιμορφωτικού περιεχομένου, αθλητικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, καθώς και φιλοξενίας, οι οποίες γνωστοποιούνται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Οι δραστηριότητες και δράσεις αυτές διοργανώνονται από το ιδιωτικό σχολείο πέραν του διδακτικού ωραρίου ή και των διδακτικών ημερών, εφόσον εξασφαλίζεται η κατά νόμον απασχόληση και αμοιβή του προσωπικού, τηρουμένων και των διατάξεων περί χρονικών ορίων της εργασίας, σύμφωνα με την οικεία εργατική νομοθεσία. Το προσωπικό που συμμετέχει στις δραστηριότητες και δράσεις της παρούσης μπορεί να περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς και εκτός της σχολικής μονάδας.
6. Επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία, κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς που αναφέρονται στην παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α΄ 222).».

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:47 | Γεώργιος Βαρνάβας

    Απαράδεκτο το άρθρο 3 που φαίνεται οτι εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένους σκοπούς και συμφέροντα

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:46 | ΤΖΕΗΝ ΜΕΛΑ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του αρθρου 3 και 6 που αναφέρει οτι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών.
    Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως οι κυβερνήσεις έχουν στοχοποιήσει τα σχολεά μας ,που είναι υγιείς επιχειρήσεις ,φέρνουν έσοδα στο κράτος και δίνουν εργασία νόμιμη σε εκατοντάδες ανθρώπους.Χωρίς καμμιά εξαίρεση όλες οι κυβερνήσεις εχουν αφήσει να οργιάζουν τα παράνομα ,μαύρα ιδιαίτερα και τα παράνομα μαύρα οικοδιδασκαλία.
    Με την ανοχή του κράτους δίνεται το δικάιωμα σε κάθε πολίτη να μπορεί να προσλαμβάνει και να διατήρεί παράνομα εργαζόμενους καθηγητές στο σπίτι τους να τους προσλαμβάνει ,να τους απολύει ,να ορίζει το ωρομίσθιο τους χωρίς καμμία ευθύνη απέναντι τους και μάλιστα χωρίς καμμια ασφάλεια.

    Με το καινούριο νομοσχέδιο στα σχολεία μας προστίθεται ακόμα ένας ανταγωνιστής.Ούτως η άλλως τα ιδιωτικά σχολεία διδάσκουν ξένες γλώσσες στους μαθητές τους με τα λεγόμενα clubs .Ποιος ο λόγος να μπορούν να διδάσκουν στους πάντες.
    Αν γίνει αυτό κινδυνεύουν να συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο οι μικρές μας αλλά υγιείς επιχειρήσεις.

    Αν γίνει αυτό γιατί να μην δωθεί στα ιδιωτικά σχολεία και το δικάιωμα να κάνουν μαθήματα μουσικής ,οδήγησης, κολύμβησης και ότι άλλο θελήσουν .Πιστευώ πως αν δεν κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από αυτήν την κίνηση,σίγουρα κρύβεται μεγάλη άγνοια και η άγνοια είναι χειρότερη της σκοπιμότητας.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:40 | Πετρούλα Ροντογιάννη

    Απαράδεκτο!

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:38 | Κωνσταντίνα Ζήση

    Διαφωνώ κάθετα με το σχέδιο νόμου που επιτρέπει τη συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ και φροντιστήριων. Ο ρόλος των ΚΞΓ είναι διακριτός γιατί δεν παρέχουν τυπική εκπαίδευση ούτε και προετοιμασία για αυτήν. Κλείνετε επιχειρήσεις και μαζί με αυτές και σπίτια καθώς οδηγείτε στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους. Μηδενίζεται η συνεισφορά μας τόσο στην κοινωνία όσο και στο κράτος που εισπράττει φόρους τόσα χρόνια. Ενισχύεται η μαύρη εργασία και δημιουργουνται μονοπώλια κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:38 | ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    ΔΙΑΦΟΝΩ ΚΆΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΈΟ ΝΟΜΟ ΚΑΘΏΣ ΕΥΝΟΕΊ ΤΑ ΠΛΟΎΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΣΧΟΛΕΊΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΩΝ ΚΈΝΤΡΩΝ ΞΈΝΩΝ ΓΛΩΣΣΏΝ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΎΤΟΥ ΣΕ ΑΝΕΡΓΊΑ ΠΟΛΛΏΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΏΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΣΕ ΤΌΣΟ ΔΎΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΎΣ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:36 | ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

    Διαφωνώ κάθετα με την συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και κέντρων ξένων γλωσσών. Κάντε κάτι επιτέλους για τα παράνομα ιδιαίτερα και οικοδιδασκαλεία .

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:30 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΤΣΙΟΣ

    Διαφωνώ με την παράγραφο 6 , άρθρο 4 σχετικά με τη δυνατότητα συστέγασης ιδιωτικών σχολείων με ΚΞΓ και Φροντιστήρια. Με αυτό τον τρόπο δίνετε όλη την ξενόγλωσση εκπαίδευση στα Ιδιωτικά σχολεία, οδηγώντας τα ΚΞΓ και τα Φροντιστήρια στο κλείσιμό τους. Είναι κρίμα γιατί έχουμε προσφέρει πολλά στην Ξενόγλωσση εκπαίδευση.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:27 | Δασκαλάκη Αθηνά

    Διαφωνώ με το άρθρο 3, παρ.6 που επιτρέπει συστέγαση Ιδιωτικών Σχολείων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:23 | Κωνσταντίνος

    Συμφωνώντας με τη γενική γραμμή των συναδέλφων του κλάδου μας, διαφωνούμε με το νομοσχέδιο του υπουργείου αναφορικά με τη συστέγαση των κέντρων ξένων γλωσσών με άλλα ιδιωτικά σχολεία.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:23 | Ειρήνη Λυκουρεση

    Διαφωνώ κάθετα με τη συστεγαση των ιδιωτικών σχολείων με τα ΚΞΓ. Οδηγείτε τον κλάδο σε αφανισμό. Πριν το αποφασίσετε, μήπως θα έπρεπε να γίνει και μια διαβούλευση με τους συλλόγους των ΚΞΓ; Απλώς ερωτώ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:22 | ΛΑΛΟΥΔΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

    Διαφωνώ κάθετα με αυτήν την απόφαση!

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:21 | Παναγιώτης Κερασίδης

    Διαφωνώ με το άρθρο 3, παρ.6 που επιτρέπει συστέγαση Ιδιωτικών Σχολείων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:19 | Ελένη

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:19 | Κωνσταντίνα Ζήση

    Διαφωνώ κάθετα με το σχέδιο νόμου που επιτρέπει τη συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ και φροντιστηριων. Ο ρόλος των ΚΞΓ είναι διακριτός γιατί δεν παρέχουν τυπική εκπαίδευση ούτε και προετοιμασία για αυτήν.Κλείνετε επιχειρήσεις και μαζί με αυτές και σπίτια καθώς οδηγείτε στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους. Αφανίζεται ο ρόλος μας και η συνεισφορά μας τόσο στην κοινωνία όσο και στο κράτος που εισπράττει φορους τόσα χρόνια και ενισχύεται η μαύρη εργασία. Δημιουργείτε μονοπώλια και κάνετε τους πλούσιους πλουσιότερους.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:18 | Kaiti Georgoulea

    Συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με ΚΞΓ
    Αξιότιμη κα Υπουργέ,
    Στο νέο Σχέδιου Νόμου: «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» με το άρθρο 3 “επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία, κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς που αναφέρονται στην παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α΄ 222)”.
    Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο αγνοείτε παντελώς τον Κλάδο μας αλλά επιπλέον προωθείτε διατάξεις που αποβαίνουν καταστροφικές για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
    Θεωρούμε άκρως απαράδεκτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΚΞΓ που ανήκουν στην ραχοκοκκαλιά της εθνικής οικονομίας και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία, να παραδίδονται στα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων.
    Η κίνησή σας αυτή, σε συνδυασμό τόσο με τη μάστιγα των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των παράνομων οικοδιδασκαλείων, για τα οποία επανειλημμένως σας έχουμε προτείνει εφικτές λύσεις τις οποίες έχετε αγνοήσει, όσο και με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των ΚΞΓ λόγω Covid-19 αποτελεί ταφόπλακα για την ύπαρξή μας.
    Διαμαρτυρόμαστε έντονα, διότι:
     χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση με τον κλάδο μας προωθείτε Σχέδιο Νόμου που επιτρέπει τη συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
     παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για φλέγοντα και άμεσα ζητήματα του Κλάδου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ουδέποτε μας έχετε συναντήσει.
    Κυρία Υπουργέ, Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εφόσον επιτρέψετε τη συλλειτουργία των ιδιωτικών σχολείων με τα ΚΞΓ, συνειδητά καταδικάζετε το Κλάδο μας σε αφανισμό και στέλνετε τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην ανεργία.
    Σας καλούμε:
     Να απαλείψετε άμεσα το επίμαχο άρθρο από το Σχέδιο Νόμου
     Να μην επιτρέψετε τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με τα κέντρα ξένων γλωσσών

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:14 | ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ . Απαράδεκτο!

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:12 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΔΙΝΟΣ

    Διαφωνώ με το άρθρο 3, παρ.6 που επιτρέπει συστέγαση Ιδιωτικών Σχολείων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:12 | Michelemarinou

    Διαφωνώ κάθετα με το άρθρο 3 6 που επιτρέπει συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και κξγ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:09 | ΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ!

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:06 | Γεωργία Γκέκα

    Η παραχώρηση δυνατότητας σε Ιδιωτικά σχολεία να έχουν υπηρεσίες που έως τώρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ασκούνται και ΠΡΕΠΕΙ να ασκούνται από Κέντρα ΞΕΝΩΝ Γλωσσών είναι απαράδεκτη και λάθος!

    Άλλη μια παραχώρηση σε μεγαλοεπιχειρηματίες που θα λειτουργούν με τη μπακαλίστικη λογική «Τα κάνω όλα…και συμφέρω»

    Την γνώση και τα μέσα να παραδίδουν μαθήματα ξένων γλωσσών την έχει ένας ολόκληρος κλάδος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τόσα χρόνια ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΟΡΦΩΝΕΙ τα παιδιά, κυρίως των πιο αδύναμων στρωμάτων.

    Άλλη μια φορά η κυβέρνηση σπαεύδει να στηρίξει τους οικονομικά ισχυρότερους και να αποδυναμώσει τους πιο ευάλωτους.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:05 | ΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Διαφωνώ κάθετα με τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και Κ.Ξ.Γ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:03 | Τζεπαπαδάκης Ευάγγελος

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:02 | ΛΑΛΟΥΔΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

    Διαφωνώ κάθετα με αυτήν την απόφαση!!

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:01 | Πέτρος Τάτες

    Απαράδεκτο !
    Διαμαρτυρόμαστε όλοι οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών !

  • 15 Ιουλίου 2020, 14:00 | Μαγ. Φασουλή

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:59 | Σταύρος Κεραμυδάς

    Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών είναι θεσμός πια στη χώρα μας. Έχουμε χρόνια δώσει ιδρώτα και αγώνα στην ξενόγλωσση εκπαίδευση και τουλάχιστον χρειαζόμαστε κάποια εκτίμηση για την συνεισφορά αυτή. Ένας θεσμός δεν πετιέται έτσι απλά γιατί πίσω από αυτόν κρύβονται άνθρωποι, οικογένειες. Αφήστε μας να συνεχίσουμε το έργο μας που συμπληρώνει την μέτρια δημόσια εκπαίδευση και μην αναθεσετε το έργο μας σε ιδιωτικά εκπαιδευτηρια. Είμαστε αρκετά ικανοί να το κάνουμε μόνοι μας και επιτέλους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΈΡΓΟ ΜΑΣ. ΌΧΙ στη συστεγαση ιδιωτικών εκπαιδευτηρια με κέντρα ξένων Γλωσσών.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:58 | Ειρήνη Αλετρά

    Διαφωνώ με το άρθρο 3, παρ.6 που επιτρέπει συστέγαση Ιδιωτικών Σχολείων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Με αυτό τον τρόπο οδηγείτε τα ΚΞΓ και τα Φροντιστήρια στο κλείσιμό τους ενώ ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ είναι αυτός που συνεχώς βάλλεται από τα παράνομα ιδιαίτερα που συμβάλουν στην φοροδιαφυγή με την ανοχή των κυβερνήσεων χρόνια τωρα και τις συνεχίσεις επικαιροποιήσεις και αμέτρητες «υποχρεώσεις» στο κράτος που κανένας άλλος κλάδος δεν υποχρεούται να ακολουθήσει! Αυτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδώ και δεκαετίες στηρίζουν την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία παρέχοντας έσοδα για τις κυβερνήσεις και υψηλό επίπεδο γνώσης στον ξενόγλωσσο τομέα (ακόμα και στους ίδιους που έχουν συντάξει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο) θα οδηγηθούν σε αφανισμό και χιλιάδες καθηγητές θα οδηγηθούν στην ανεργία! Αν ο στόχος σας είναι η ισοπέδωση του κλάδου μας, καλά το σχεδιάσατε!

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:54 | ΝΤΙΚΡΑΝ ΑΒΑΚΙΑΝ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:53 | Αγγελική Καζακίδου

    Το νομοσχέδιο θα μπορούσε να προσφέρει οφέλη στον κλάδο μας και όλα τα επιμέρους εμπλεκόμενα μέρη, ΜΟΝΟ αν είχε συνταχθεί μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στην παρούσα φάση, διαμαρτύρομαι έντονα και ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με την ένταξη της εν λόγω παραγράφου περί συστεγασης στο νέο νομοσχέδιο.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:50 | Αλέξανδρος Κουμπέτσος

    Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ14

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:47 | ΜΟΣΧΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ 3 § 6 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:45 | Αγγελική Μαστοράκη

    Απαράδεκτο!

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:44 | Κωνσταντίνος

    Απαράδεκτο να μην υπάρχει νομοσχέδιο ελέγχου οικοδιδασκαλιων, που ακόμα και σαν όρος δεν υφίσταται, ελεγκτικοί μηχανισμοί για παράνομα ιδιαίτερα ,και να γίνεται προσπάθεια αφανισμού επιχειρήσεων με την ενδεχόμενη συστέγαση ΚΞΓ και ιδιωτικών σχολείων για τυχόν εξυπηρέτηση συμφερόντων. Το κράτος χρειάζεται νόμους για τους πολλούς και όχι για τους λίγους

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:44 | ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:43 | ΓΡΕΒΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Δεν συμφωνώ με το νέο νομοσχέδιο και διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 & 6 που επιτρέπεται η συστεγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:33 | Μαρία Μπάκολη

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Μια τέτοια συνθήκη επιτρέπει τον υποβιβασμό της ποιότητας της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και την οικονομική υπονόμευση του μικρομεσαίου κλάδου των εργαζομένων στα κέντρα αυτά.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:30 | ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ

    Είμαι αντίθετη με το άρθρο 3 παράγραφο 6.Δεν σύμφωνω με την συστεγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:29 | Ζήκου Γ Μαργαρίτα

    Διαφωνώ κάθετα με την συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και κέντρων ξένων γλωσσών. Κάντε κάτι επιτέλους για τα παράνομα ιδιαίτερα και οικοδιδασκαλεία .Με αυτό τον τρόπο δίνετε όλη την ξενόγλωσση εκπαίδευση στα Ιδιωτικά σχολεία, οδηγώντας τα ΚΞΓ και τα Φροντιστήρια στο κλείσιμό τους

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:28 | ΜΑΡΙΑ

    Είμαι αντίθετη με το νομοσχέδιο για τη συστέγαση των κξγ με τα ιδιωτικά σχολεία .Ο Κλάδος των κξγ είναι αυτόνομος και αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα πληγούν ανεπανόρθωτα.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:27 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Επιτέλους πρέπει να προσεχτεί αυτός ο κλάδος που προσφέρει πραγματικά έργο στην εκπαίδευση και αποτελεί οικονομικό έσοδο για το Ελληνικό Κράτος. Αντί να πατάξετε τα ιδιαίτερα που τα κάνει οποίος θέλει κ από τα οποία το Κράτος χάνει έσοδα κ πόρους, εσείς επιλέγετε να γονατίσετε νόμιμες επιχειρήσεις που προσφέρουν σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο κ στηρίζουν το ελληνικό κράτος.

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:26 | Πεπη μπεκιαρη

    Ποσο φορτίο πια…

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:25 | Maria

    ιαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:24 | Φωτεινή Κ

    Διαφωνώ εντόνως!

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:23 | Πεπη Μπεκιαρη

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου περί συστέγασης κξγ και ιδιωτικών σχολείων
    Ποσα αλλά να υποφέρει ο κλάδος…. ένα αβάσταχτο φορτίο πια

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:22 | Ευαγγελία

    Διαφωνώ κάθετα με την παράγραφο 6 του άρθρου 4 για συστεγαση φροντιστηριων και ιδιωτικών σχολείων

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:22 | Χριστουλα Σταικοπουλου

    Διαφωνώ κάθετα με το εν λόγω σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, (του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ) που ως στόχο έχει τον εξευτελισμό και την ισοπέδωση του Κλάδου μας!!!
    Απαράδεκτο!!!!! Έλεος πια!!!!!

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:21 | Αντωνιάδου

    Διαμαρτυρομαι έντονα για το νομοσχέδιο που θα φέρει το τέλος των κξγ που τόσα έχουν προσφέρει στον τόπο μας. Απαράδεκτο!!

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:20 | Koutsopoulos alexios

    Totally disagree

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:20 | Μυλωνά Κωνσταντινια

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ

  • 15 Ιουλίου 2020, 13:19 | Μαρια Τσουκαλα

    Άκρως γελοίο και απαράδεκτο!!! Όλα τα απαράδεχτα και τρέλα ο κλάδος μας θα τα υποστεί!! Ντροπή!