Άρθρο 3 Οργάνωση και πρόγραμμα ιδιωτικών σχολείων

 

Το άρθρο 4 του ν. 682/1977 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 4
Οργάνωση και Πρόγραμμα

1. Τα σχολεία του παρόντος νόμου έχουν την ίδια οργάνωση με τα αντίστοιχα δημόσια σχολεία και ακολουθούν το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει για αυτά, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά στον παρόντα νόμο.
2. Επιπλέον του υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος διδασκαλίας της παρ. 1, τα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται να παρέχουν πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος, όπως, ιδίως, ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενίσχυση της γλωσσομάθειας, καθώς και διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων. Η παροχή των πρόσθετων εκπαιδευτικών υπηρεσιών επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) Το ανώτατο όριο του διευρυμένου εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας του ιδιωτικού σχολείου, συμπεριλαμβανομένων του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος της παρ. 1 και των πρόσθετων εκπαιδευτικών υπηρεσιών της παρούσας, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις σαράντα (40) ώρες για κάθε τάξη κάθε σχολικής βαθμίδας,
β) Οι πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες της παρούσας αποφασίζονται από τον ιδιοκτήτη της σχολικής μονάδας, μετά από εισήγηση του Διευθυντή της, πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους, ισχύουν για όλη τη διάρκειά του, αφορούν όλους τους μαθητές της τάξης ή των τάξεων για τις οποίες υλοποιούνται και εντάσσονται στο διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα της σχολικής μονάδας, το οποίο γνωστοποιείται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
γ) Κατά τη διάρκεια του διευρυμένου προγράμματος, οι ώρες απασχόλησης των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής σχολικής μονάδας στις πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες της παρούσας, υπολογίζονται ως ώρες κανονικής εβδομαδιαίας διδασκαλίας.
3. Κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων της πληροφορικής και των ξένων γλωσσών, επιτρέπεται η κατανομή των μαθητών κάθε τάξης σε περισσότερα τμήματα.
4. Στο πλαίσιο του υποχρεωτικού ή του διευρυμένου ωρολόγιου προγράμματός τους, τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να διδάσκουν παράλληλα περισσότερες ξένες γλώσσες και να επιλέγουν ποιες και πόσες ξένες γλώσσες θα διδάσκονται, επιπλέον των ξένων γλωσσών που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του δημόσιου σχολείου.
5. Μετά το πέρας του ωρολόγιου προγράμματος, υποχρεωτικού ή διευρυμένου, όπως ορίζεται στο παρόν, τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να διοργανώνουν και άλλες, προαιρετικής παρακολούθησης, δραστηριότητες και δράσεις, ιδίως εκπαιδευτικού, μορφωτικού ή επιμορφωτικού περιεχομένου, αθλητικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, καθώς και φιλοξενίας, οι οποίες γνωστοποιούνται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Οι δραστηριότητες και δράσεις αυτές διοργανώνονται από το ιδιωτικό σχολείο πέραν του διδακτικού ωραρίου ή και των διδακτικών ημερών, εφόσον εξασφαλίζεται η κατά νόμον απασχόληση και αμοιβή του προσωπικού, τηρουμένων και των διατάξεων περί χρονικών ορίων της εργασίας, σύμφωνα με την οικεία εργατική νομοθεσία. Το προσωπικό που συμμετέχει στις δραστηριότητες και δράσεις της παρούσης μπορεί να περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς και εκτός της σχολικής μονάδας.
6. Επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία, κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς που αναφέρονται στην παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α΄ 222).».

  • 15 Ιουλίου 2020, 20:51 | Πετρούλα Ροντογιάννη

    Διαφωνώ κάθετα!

  • 15 Ιουλίου 2020, 20:43 | Δημήτρης Τσατσάμης

    Συστέγαση Ιδιωτικών σχολείων με ΚΞΓ ; Προς όφελος ποιών ;
    Ta ΚΞΓ αφανίζονται και μοιραία το προσωπικό τους οδηγείται στη μαύρη εργασία, αφαιρώντας νόμιμα έσοδα από το κράτος.Διαφωνούμε απολύτως. Ανακαλέστε, διότι είμαστε αναγκασμένοι να βγούμε στο δρόμο.

  • 15 Ιουλίου 2020, 20:39 | Ελένη Ζαμπακίκα

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 20:37 | Αλέξανδρος Ρουβας

    ΣύνδεσμοςΔιαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 20:37 | ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 20:33 | θανος κυρτζογλου

    Διαμαρτύρομαι κατά το σχέδιο νόμου για συστέγαση ΚΞΓ με ιδιωτικά σχολεία γιατί θα περιορίσει το ρόλο του ιδιωτικού σχολείου και θα το μεταβάλει σε μεγάλο σουπερμαρκετ μαθημάτων. Το ιδιωτικό σχολείο αν κάνει ότι θέλει θα δημιουργήσει μία φουρνιά μαθητών όχι της «αριστείας» αλλά του ΚΛΑΜΠ των φίλων. Και το λέω αυτό ώς φιλελεύθερος.

    Η απογευματινή εκπαίδευση (σαν κέντρο ξένων γλωσσών) θα δημιουργήσει στα ιδια τα ιδιωτικά σχολεία ένα είδος κλάμπ για γονείς που μπορούν να δώσουν περισσότερα χρήματα ενώ για άλλους γονείς που δεν έχουν ή δεν θέλουν να δώσουν να αισθανθούν τα παιδιά τους ως μή μέλη.

    Ακόμα και αν τα δίδακτρα του ιδιωτικού σχολείου δεν αυξηθούν και καλύψουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών τους από τα ίδια δίδακτρα, τα ιδιωτικά σχολεία, θα αντιμετωπίζουν μια τεράστια πίεση για να παρέχουν στους μαθητές ένα «πλεονέκτημα» έναντι των άλλων.

    Το «πλεονέκτημα» αυτό θα είναι όλοι οι μαθητές να πρέπει να πάρουν ένα πτυχίο (πιστοποιητικό ξενόγλωσσής εκπαίδευσης). Περιττό να πούμε ότι τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία θα στρέψουνε την προσοχή τους όχι στη βελτιωμένη και ολοκληρωμένη αντίληψη της γλώσσας αλλά στην ανταγωνιστική διάθεση και την επίδειξη ενός (εκπαιδευτικά αμφίβολης ποιότητας ) πιστοποιητικού όπως κάνουν τα ΚΞΓ.

    Τέλος αν γίνει κάτι τέτοιο θα δημιουργηθούν πολλά παράπονα από τα ΚΞΓ τα οποία συμβάλουν τα μέγιστα στην εκπαίδευση με ελάχιστο κόστος και καινοτομία στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών.

    Μιλάω για τα ΚΞΓ, τα οποία στην Ελλάδα λειτουργούν με άδειες, ελέγχονται από το κράτος και κόβουν αποδείξεις. Μιλάω για τα ΚΞΓ που ο ρόλος τους απο την αρχή τους είναι εξειδικευμένος.

    Ο ρόλος του ιδιωτικού σχολείου στη κοινωνία μας είναι όπως και του δημοσίου: Μια ολοκληρωμένη εκπαιδευση του παιδιού – πολίτη.

    Με το άρθρο 3 παράγραφος 6 θα καταλήξει δυστυχώς σε άλλα μονοπάτια -Διαμαρτύρομαι.

  • 15 Ιουλίου 2020, 20:32 | ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Διαφωνω με το περιεχομενο του αρθρου 3 παρ 6 που επιτρεπει τη συστεγαση ιδιωτικων σχολιων και ΚΞΓ

  • 15 Ιουλίου 2020, 20:04 | Γονη Μανίκα

    Σε μία αδύναμη οικονομία σαν την ελληνική, θα έπρεπε η βιωσιμότητα κάθε κλάδου να λαμβάνεται υποψην πριν λειφθουν οποιεσδήποτε αποφάσεις ποσο μάλλον να περνάνε νόμοι και άρθρα χωρίς διαβούλευση…

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:58 | AD

    Οι ώρες που μπορεί να διδάσκει ένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός στο διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα ή σε άλλες δράσεις του σχολείου δεν μπορεί να είναι δεσμευτικό για όλο το έτος, διότι αρκετές δραστηριότητες ή εκπαιδευτικές διαδικασίες (π.χ. ενισχυτική διδασκαλία) διακόπτονται κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.
    Έτσι για τις ώρες εκτός υποχρεωτικού προγράμματος, πρέπει να υπογράφεται σύμβαση έργου με τον εκάστοτε καθηγητή που θα ισχύει όσο διαρκεί αυτή η επιπλέον απασχόληση. Η αμοιβή πρέπει να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας και προφανώς πρέπει να είναι νόμιμη σε σχέση με την εργατική νομοθεσία.

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:56 | ΑΙΚΑΤΕΡΝΗ ΠΑΣΙΑΛΗ

    Με τη δυνατοτητα συστεγασης ολων των ειδων φορεων εκπαιδευσης στις κτηριακες εγκαταστασεις των Ιδιωτικων Σχολειων , θα οδηγηθει σε αφανισμο ενας ολοκληρος κλαδος εκπαιδευσης που αποτελειται απο φροντιστηρια και Κεντρα Ξενων Γλωσσων. Ολο το προσωπικο των νομιμων αυτων επιχειρησεων θα μεινει ανεργο. Αντι να χτυπηθει η παραπαιδεια με τα ΜΑΥΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ των ιδιαιτερων μαθηματων, χτυπατε για ακομα μια φορα τις νομιμες και φορολογουμενες επιχειρησεις. Ο Κλαδος μας ειναι καθετα αντιθετος σε αυτο. Ευχαριστω πολυ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:53 | Ευάγγελος Ντοβας

    Να αποσυρθεί το 3 παρ 6 .Ειναιβκολαφος για τα ΚΞΓ

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:46 | Κωνσταντίνος

    Διαμαρτύρομαι για τις παρ. 4 και6 του άρθρου 4 που δίνει τη δυνατότητα συστέγασης των ιδιωτικών σχολείων με κέντρα ξένων γλωσσών και φροντιστήρια.
    Με αυτό τον τρόπο αφανίζονται πλήρως τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια προς όφελος των ιδιωτικών σχολείων και δημιουργούνται συνθήκες ολιγοπωλίου στο συγκεκριμένο χώρο, με δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες.

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:44 | Ασπασία Στεργιοπουλου

    Διαφωνώ με την συστέγαση

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:36 | Φωκιανού Μαρία

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ , ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΑΣ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:31 | ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΟΥ

    Διαφωνώ με το άρθρο 3 παρ.6 που επιτρέπει συστέγαση Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Ιδιωτικού Σχολείου ή λειτουργία Κέντρου Ξένων Γλωσσών μέσα σε Ιδιωτικό Σχολείο. Οδηγείτε τον κλαδο μας σε αφανισμο, εναν κλάδο που συνεισφέρει στο κράτος και αφήνετε ανεξέλεγκτα τα μαυρα ιδιαίτερα και τα παράνομα οικοδιδασκαλεία!

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:28 | Σχίζα Κανέλλα

    Θεωρώ πως είναι επιεικώς απαραδέκτο το νομοσχέδιο περι συστέγασης ιδιωτικών σχολείων και κέντρων ξένων γλωσσών!
    Αναμφίβολα αφήνετε απροστάτευτο ακόμα μια φορά ένα κλάδο με πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων!Αλήθεια ,για τα παράνομα ιδιαίτερα τι μέτρα θα πάρετε?θα υπάρχει άραγε ελεγκτικός μηχανισμός που να ελέγχει αν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα τηρείται προς όφελος του μαθητή?

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:26 | Ζωη Π.

    Διαφωνούμε κάθετα με το σχέδιο νόμου,

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:25 | Λάμπης Φίλης

    Απαράδεκτο! Ανακαλέστε το, προσπάθησαν και άλλοι αλλά απέτυχαν! Η μόρφωση δε γίνεται να αποτελέσει μονοπώλιο στα χέρια λίγων!

  • 15 Ιουλίου 2020, 19:03 | Λεωνίδας Γεωργίου

    «…..ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενίσχυση της γλωσσομάθειας, καθώς και διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων…»
    Καλά προφανώς όταν τα σχολεία πληρώνονται θα πρέπει να τα παρέχουν ΟΛΑ!
    Με ποια λογική θα πρέπει να λέει το κράτος τι θα μπορεί ο γονέας να παρέχει στο ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ?????????

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:56 | Νεκτάριος ΗΛ.

    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν επιτρεπόταν τα ιδιωτικά, αλλά και τα δημόσια σχολεία να διδάσκουν παράλληλα περισσότερες ξένες γλώσσες και να επιλέγουν ποιες και πόσες ξένες γλώσσες θα διδάσκονται… Πλάκα μας κάνουν;;;;;;;;;;;;;;
    Μπράβο Υπουργέ!!

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:51 | Στέφανος Σάκκης

    Προφανώς η ενισχυτική διδασκαλία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενίσχυση της γλωσσομάθειας, καθώς και διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων θα πρέπει να επιτρέπεται… Κοινή λογική!!!

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:46 | Γιώργος Βέρρας

    Συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω!
    Επιτέλους θα αξιοποιηθούν σχολικά κτίρια ώστε να στεγαστούν όλα τα παρακάτω, αντί για πυλωτές πολυκατοικιών κα ακατάλληλα κτίρια…
    «Επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία, κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς.»

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:32 | ΖΑΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

    Διαφωνώ με το άρθρο 3 παρ.6 που επιτρέπει συστέγαση Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Ιδιωτικού Σχολείου ή λειτουργία Κέντρου Ξένων Γλωσσών μέσα σε Ιδιωτικό Σχολείο.Απαράδεκτο!

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:28 | ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Κύριοι,
    Διαφωνώ κάθετα με το απαράδεκτο νομοσχέδιο που προβλέπει την συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και Κέντρων Ξένων γλωσσών. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου για έναν κλάδο που ήδη έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την κρίση , την υπογεννητικότητα , το lockdown λόγω COVID 19 αλλά και λόγω των ανεξέλεγκτων ιδιαίτερων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στη χώρα μας. Αντί να βρείτε τρόπους ελέγχου των παράνομων οικοδιδασκαλίων και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης που παράνομα διδάσκουν ξένες γλώσσες με μη καταρτισμένο προσωπικό, καταδικάζετε σε κλείσιμο εκατοντάδες Κέντρα Ξένων Γλωσσών που είναι η πιο αξιόπιστη λύση στο χώρο. Παράλληλα , συμβάλλετε σε αύξηση της ανεργίας , καθώς χιλιάδες εργαζόμενοί μας θα μείνουν χωρίς δουλειά.
    Παρακαλώ αναθεωρήστε .

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:27 | Τουλουμακος Γιώργος

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:23 | Αντιγόνη Μελιδονιώτη

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Θα πρέπει να σταματήσετε να οδηγείτε έναν κλάδο που στηρίζει την ελληνική οικονομία με τόση μανία στον αφανισμό.

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:23 | ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

    Διαφωνώ κάθετα με τα άρθρα 3 και 6.

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:22 | ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΡΑΝΤΗ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ!

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:12 | Αδαμίδου Ευγενία

    Διαφωνώ κάθετα με το νόμο που επιτρέπει την συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με Κέντρα Ξένων Γλωσσών.Οδηγεί σε αφανισμό τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

  • 15 Ιουλίου 2020, 18:07 | Κατερίνα Γρεβελη

    Δεν συμφωνώ με το νέο νομοσχέδιο και διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 & 6 που επιτρέπεται την συστεγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:57 | MΊΝΑ ΡΟΥΜΠΗ

    Διαφωνώ κάθετα με την συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με τα κέντρα ξένων γλωσσών. Δεν έχετε ποτέ στηρίξει τον κλάδο μας, πάντα μας βάζετε εμπόδια. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα μαύρα ιδιάιτερα (για τα οποία δεν υπάρχει ποτέ καμία, τα παράνομα οικοδιδασκαλεία ((για τα οποία δεν υπάρχει ποτέ καμία πρόνοια), τις συνεχείς επικαιροποιήσεις κλπ και τώρα μετά από το Lockdown λόγω πανδημίας ( που ούτε εκεί μας στάθηκε κανείς), να αντιμετωπίσουμε και την προοπτική αυτού του νομοσχεδίου που σαν αποτέλεσμα θα έχει να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις ( τα μικρά κέντρα ξένων γλωσσών) και να αυξηθούν τα έσοδα των τεράστιων ιδιωτικών. Είναι απαράδεκτο!!!

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:55 | Σοφία

    Νέοι ικανοί δρόμοι ανάπτυξης και συνεργασιών σε μια Ελλάδα που ψάχνει τον βηματισμό της.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:51 | Αγγελική Μπικουλη

    Στο νέο Σχέδιου Νόμου: «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» με το
    άρθρο 3 “επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία,
    κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς που
    αναφέρονται στην παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α΄ 222)”.
    Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο αγνοείτε παντελώς τον Κλάδο μας αλλά επιπλέον
    προωθείτε διατάξεις που αποβαίνουν καταστροφικές για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
    Θεωρούμε άκρως απαράδεκτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΚΞΓ που ανήκουν στην ραχοκοκκαλιά
    της εθνικής οικονομίας και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία, να παραδίδονται στα
    συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων.
    Η κίνησή σας αυτή, σε συνδυασμό τόσο με τη μάστιγα των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των
    παράνομων οικοδιδασκαλείων, για τα οποία επανειλημμένως σας έχουμε προτείνει εφικτές λύσεις τις οποίες
    έχετε αγνοήσει, όσο και με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των ΚΞΓ λόγω Covid-19
    αποτελεί ταφόπλακα για την ύπαρξή μας.
    Διαμαρτυρόμαστε έντονα, διότι:
     χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση με τον κλάδο μας προωθείτε Σχέδιο
    Νόμου που επιτρέπει τη συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
     παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας
    ενημερώσουμε για φλέγοντα και άμεσα ζητήματα του Κλάδου των Κέντρων Ξένων
    Γλωσσών, ουδέποτε μας έχετε συναντήσει.
    Κυρία Υπουργέ,
    Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εφόσον επιτρέψετε τη συλλειτουργία των ιδιωτικών σχολείων με τα
    ΚΞΓ, συνειδητά καταδικάζετε το Κλάδο μας σε αφανισμό και στέλνετε τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων
    Γλωσσών στην ανεργία.
    Σας καλούμε:
     Να απαλείψετε άμεσα το επίμαχο άρθρο από το Σχέδιο Νόμου
     Να μην επιτρέψετε τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με τα κέντρα ξένων γλωσσών

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:47 | Τσιομπρας Δημητριος

    Συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με ΚΞΓ

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,

    Στο νέο Σχέδιου Νόμου: «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» με το άρθρο 3 “επιτρέπεται η συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με άλλα ιδιωτικά σχολεία, ξένα σχολεία, κέντρα δια βίου μάθησης, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, καθώς και με άλλους φορείς που αναφέρονται στην παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α΄ 222)”.

    Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο αγνοείτε παντελώς τον Κλάδο μας αλλά επιπλέον προωθείτε διατάξεις που αποβαίνουν καταστροφικές για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

    Θεωρούμε άκρως απαράδεκτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΚΞΓ που ανήκουν στην ραχοκοκκαλιά της εθνικής οικονομίας και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία, να παραδίδονται στα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων.

    Η κίνησή σας αυτή, σε συνδυασμό τόσο με τη μάστιγα των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των παράνομων οικοδιδασκαλείων, για τα οποία επανειλημμένως σας έχουμε προτείνει εφικτές λύσεις τις οποίες έχετε αγνοήσει, όσο και με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των ΚΞΓ λόγω Covid-19 αποτελεί ταφόπλακα για την ύπαρξή μας.

    Διαμαρτυρόμαστε έντονα, διότι:

    χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση με τον κλάδο μας προωθείτε Σχέδιο Νόμου που επιτρέπει τη συστέγαση των ιδιωτικών σχολείων με Κέντρα Ξένων Γλωσσών.·

    παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για φλέγοντα και άμεσα ζητήματα του Κλάδου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ουδέποτε μας έχετε συναντήσει.·

    Κυρία Υπουργέ, Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εφόσον επιτρέψετε τη συλλειτουργία των ιδιωτικών σχολείων με τα ΚΞΓ, συνειδητά καταδικάζετε το Κλάδο μας σε αφανισμό και στέλνετε τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην ανεργία.

    Σας καλούμε:

    Να απαλείψετε άμεσα το επίμαχο άρθρο από το Σχέδιο Νόμου·

    Να μην επιτρέψετε τη συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με τα κέντρα ξένων γλωσσών·

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:37 | Νίκος Βογιατζόγλου

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:31 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Είναι προς στη σωστή κατεύθυνση, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Με καλή οργάνωση έρχεται η ανάπτυξη.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:29 | Γεωργία Γυφτονικολού

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Θεωρώ απαράδεκτη αυτή τη συγχώνευση, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος, και η οποία περισσότερο θα καταλήξει να προσομοιάζει την κατάσταση του Δημόσιου σχολείου όσον αφορά στην αφομοίωση της ξένης γλώσσας. Δεν μπορεί να έχει τον ίδιο ζήλο με ένα σχολείο ξένης γλώσσας αυτό καθ’αυτό!

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:28 | Παναγιωτα Γιαννημαρα-Ψυχογυιου

    Διαφωνω καθετα με το περιεχομενο του αρθρου 3 παραγραφο 6 που αναφερεται στη συστεγαση ιδιωτικων σχολειων κ ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:27 | Ελένη Δουγέκου

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:26 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    θεωρώ ότι το άρθρο είναι πολύ θετικό καθώς παρέχεται η ευκαιρία της ανάπτυξης και διαχείρισης καινοτομιών μέσα σε ένα πιο ευέλικτο και ελεύθερο πρόγραμμα ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε σχολείου

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:17 | TZINA

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:16 | Βάνα Β

    Διαφωνώ κάθετα με την συστέγαση ιδιωτικών σχολείων με κέντρα Ξένων Γλωσσών.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:16 | Δημήτρης

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3 § 6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:16 | Γ.κ

    Διαφωνώ κάθετα

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:11 | Παναγιωτα Γιαννημαρα

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΚΑΙ 6 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΞΓ.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:11 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΡΙΤΣΑΛΟΥ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ!

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:07 | Σημαιοφορίδη Ξένια

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του άρθρου 3&6 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η συστέγαση ιδιωτικών σχολείων και ΚΞΓ. Παρόλο που έχουν πολεμηθεί όσο κανένας κλάδος,τα ΚΞΓ έχουν προσφέρει, και συνεχίζουν να προσφέρουν, πολλά στην εκπαίδευση.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:06 | ΙΑΚΩΒΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    Διαφωνώ με το άρθρο 3 παρ.6 που επιτρέπει συστέγαση Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Ιδιωτικού Σχολείου ή λειτουργία Κέντρου Ξένων Γλωσσών μέσα σε Ιδιωτικό Σχολείο.

  • 15 Ιουλίου 2020, 17:04 | Μητραλέλη Καλλιόπη

    Δεν είμαστε παραπαιδεια και αντί να στηρίξετε τον πολύπαθο κλάδο μας προσπαθείτε να μας εξοντώσετε. Συνεισφέρουμε και γνωστικά και φορολογικά!