Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:23 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
    ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ …
    ΙΣΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ …
    ΝΑ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΡΥΠΤΟΝΑΖΙ…
    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
    ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ …
    ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗ
    ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΙΣΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:03 | Μιχάλης

    Καλά όλοι οι άλλοι. Η κυρία όμως που «από τα πρώτα πράγματα που έμαθε στη Νομική … ήταν η διαφορά μεταξύ ιθαγένειας και υπηκοότητας», πολύ θά ‘θελα νά ‘ξερα ποιάν ακριβώς Νομική εννοεί και ποιούς καθηγητές θυμάται.
    Ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι συνώνυμα. Εντελώς, επακριβώς, απολύτως, αδιακρίτως, αναμφιβόλως και αναντάμ παπαντάμ συνώνυμα. Η νομική έννοια των όρων δεν εξαρτάται από την ετυμολογία τους, όπως από το ότι η λέξη «ιθαγένεια» παράγεται από το «γένος»: αν συνέβαινε αυτό, τότε «άλογο» θα σήμαινε οποιοδήποτε ζώον και όχι μόνο τον ίππο. Η έννοια των όρων εξαρτάται μόνον από το περιεχόμενο που τους δίνουν τα αρμόδια όργανα των οργανωμένων κοινωνιών (και τα λεξικά, με τα οποία κάποιοι δεν φαίνεται να διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις).
    Κατανοώ την έγνοια όσων λένε «εντάξει να δώσετε υπηκοότητα, ε όχι όμως και ιθαγένεια», όμως ας μην ανησυχούν: το νομοσχέδιο ρυθμίζει κτήση υπηκοότητας και μόνον. Αυτό που ανησυχείτε μην τυχόν πέσει σε λάθος χέρια, δεν είναι η «ιθαγένεια» (=υπηκοότητα) αλλά η εθνικότητα.
    Οι ρωμιοί της Πόλης έχουν τουρκική ιθαγένεια (=υπηκοότητα) και ελληνική εθνικότητα. Ο σομαλός μετανάστης αποκτά διά της πολιτογραφήσεως την ελληνική ιθαγένεια (=υπηκοότητα) αλλ’ όχι την ελληνική εθνικότητα, η οποία πράγματι δεν είναι δυνατό ν’ απονεμηθεί με διοικητική πράξη.
    Αυτά για την τάξη των όρων και για να κατακαθίσει ο κουρνιαχτός. Επί της ουσίας, κάποια άλλη στιγμή. Ελπίζω να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από το Υπουργείο, και να μη «σκάσει» πρόωρα το opengov.gr από την ιερή οργή ορισμένων σχολιαστών.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:01 | Βαρσάμης Ιωάννης

    Η απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας σε ανθρώπους που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν είναι και δεν αισθάνονται ιθαγενείς αποτελεί ΈΓΚΛΗΜΑ ενάντια στην Ελλάδα και τους Έλληνες.
    Υπήκοοι αυτού του έρμου τόπου να γίνουν και να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα υπηκόου.

    Εκτός και αν… πας έρμος Έλλην εστί, ε.. τότε κάντε τους Έλληνες να πληθαίνουν οι έρμοι αυτού του τόπου, μπάς και καταφέρουμε να κάνουμε κάνα έρμο κράτος σε κάναν καιρό.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:02 | Νικόλαος Κουνδουράκης

    Αν οι «καλοί» αντιρατσιστές πίστευαν αληθινά αυτά που υποστηρίζουν, θα είχανε ο καθένας απο καμία 20ριά αλλοδαπούς στα σπίτια τους ως προς φιλοξενία. Επειδή ΚΑΝΕΙΣ «καλός» αντιρατιστής δεν φιλοξενεί (ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ) αλλοδαπούς στα σπίτια του, παρά την επιλογή του την φορτώνει στο σύνολο, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ θα ήταν να ρωτηθεί το σύνολο γι αυτήν την επιλογή! ΔΕΝ είναι δυνατόν οι ολίγοι να αποφασίζουν για την τσέπη των πολλών, διότι αυτό είναι φασισμός!!!

    τον λόγο λοιπόν έχει η δημοκρατία και το συνολο με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:53 | ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΛΗΣ

    Ντροπή & αποστροφή αισθάνομαι για λογαριασμό των νομοθετών.. Το προνόμιο του Έλληνα πολίτη θέλουνε να το ρίξουνε στα σκυλιά! Γιατί; Θα μοιράσουμε την εθνική μας ιδιοκτησία με τον κάθε έναν αλλοεθνή που απολαμβάνει τη φιλοξενία μας ή την ανοχή μας; Το σπίτι του το κληρονομεί κανείς στον κηπουρό ή στη γκουβερνάντα αντί να το κληρονομήσει στα παιδιά του; Κανένα συναίσθημα συνδετικών δεσμών δεν υπάρχει πια στους «φωστήρες» νομοθετούντες; Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΙ! Θεωρώ ότι εάν γίνει στρατιωτικό κίνημα αύριο το πρωί, όχι μόνο δε θα αντισταθεί κανείς, αλλά η πλειοψηφία θα βγει στους δρόμους με αλλαλαγμούς χαράς! Τόσο πουλημένοι & ολιγόψυχοι είναι πια η πλειοψηφία των πολιτικών & των δημοσιογράφων μας;;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:53 | Φ.Δημητριάδης

    Τα παρακάτω θα πρέπει να είναι τα άρθρα σας :

    1) Ανοίξατε και αφήσατε σκόπιμα άνοικτά τα σύνορα κατ΄εντολή των αφεντικών σας για φτηνά εργατικά χέρια και απομύζηση των πεινασμένων προς δήθεν νομιμοποίησή τους
    2) Τους αφήσατε σκόπιμα να λεηλατήσουν το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας με κλεμμένα, πορνεία, βρωμιά, εξαθλίωση, αρρώστιες, δολοφονίες, γκέτο, συμμορίες, όπλα, γυρνώνατς τη χώρα και τους Ελληνες 50 χρόνια πίσω
    3) Τους αφήσατε να καταβυθίσουν τα ήδη σκόπιμα εξαθλιωμένα σχολεία και παιδεία, αφού δεν δεν τους εντάξατε όπως όλα τα άλλα κράτη σε ειδικά σχολεία και με διαιδικασίες ώστε να μη μένουν πίσω τα ελληνόπουλα
    4) Δεν τους εμβολιάσατε, δεν τους καταγράψατε, δεν τους ελέγχετε, δεν τους ξέρετε, δεν πληρώνουν φόρους, δεν ασφαλίζονται
    5) Τους αφήσατε να καίνε την ελληνική σημαία και την ίδια στιγμή να τη σηκώνουν στις παρελάσεις, τους αφήσατε να λεληατούν καταστήματα και περιουσίες και να μην συλλαμβάνεται και να απευλάνεται ούτε ένας
    6) Τους ζητήσατε συγγνώμη που ένας ευσυνείδητος αστυνομικός έκανε τη δουλειά του
    7) Θα τους κτίσετε τζαμιά όταν οι ελληνικές εκκλησίες καταστηλεύονται από αυτούς και οι εικόνες, τα ιερά και όσιά μας φεύγουν νύκτα από τα σύνορα προς Αλβανία, Βουλγαρία κλπ.
    8) Καταργείται η στράτευση, ερημώνουν τα στρατόπεδα, όλος ο κόσμος αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία ακόμα και ο Πάπας…….

    και μιλάμε εδώ γιατί….για ψηφοθηρία, για αυτό μιλάμε πουλημένοι πολιτικοί σε ένα σχέδιο κατά Κίσινγκερ : «Για να νικήσεις τους Ελληνες πρέπει να τους αποδομήσεις πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια…»

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΑΞΙΖΟΥΜΕ, ΑΛΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:45 | NTEMITSAS NIKOS

    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
    ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΤΕ ΟΧΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΨΗΦΟΥΣ.
    ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΩΡΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ??????????????????
    ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΗΛΠΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΤΡΟΠΗ….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:46 | ΑΡΗΣ

    Δυστυχώς μέσα σε ένα νέο κόσμο που προκύπτει απο οργανωμένες ή όχι καταστάσεις διάλυσης της ταυτότητας των λαών της ισοπέδωσης των αξιών, των ηθών και εθίμων οργανωμένων εθνικών κρατών προκύπτουν χιλιάδες ανθρώπων που οδηγούνται σε εξωτερική ή εσωτερική μετανάστευση προκειμένου να επιβιώσουν σε ένα ολοένα πιο σκληρό παγκόσμιο σκηνικό ολοκληρωτικής σαρδελοποίησης. Η παράνομη μετανάστευση χωρίς σχέδιο, επιτήρηση και έλεγχο δημιουργεί συνθήκες ταραχής, εγκληματικού οργασμού και οριστικής αναρχίας.

    Προτάσεις:

    1) Αποτελεσματικοί μηχανισμοί επιτήρησης των συνόρων.Επιτέλους δημιουργήστε ένα σύγχρονο λιμενικό με τα κατάλληλα μέσα εντοπισμού και εξουδετέρωσης κάθε προσπάθειας διάσπασης των συνόρων μας. Αυτό σημαίνει σύγχρονα ελικόπτερα (υπάρχουν αλλά σαπίζουν), UAV’s, αεροσκάφη, ειδικά ταχύπλοα με ισχυρό οπλισμό και σύγχρονα μέσα επιτήρησης.
    2) Συνοριακή αστυνομία όχι στρατιωτικές μονάδες με ειδικά οχήματα, αισθητήρες, ραντάρ, εκπαίδευση που να μπορει να εντοπίσει και να σταματήσει κάθε προσπάθεια λαθρομετανάστευσης.
    3) Άμεση επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών με κρατικά ή ευρωπαικά έξοδα (όχι να πληρώνει η Ευρώπη για να μείνουν εδώ αλλά για να γυρίσουν στις πατρίδες τους) ταυτόχρονη πίεση της Ευρωπαικής Ένωσης στα κράτη απο τα οποία φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι να δημιουργήσουν συνθήκες ομαλής διαβίωσης των λαών τους. Υπάρχουν τρόποι.
    4) Χρήση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες μιας χώρας είναι εθνικό κεφάλαιο και πρέπει να συνδέονται τόσο με τις στρατιωτικές όσο και με τις πολιτικές δυνάμεις της. Ένας πράκτορας θέλει χρόνια για να εκπαιδευθεί και δεν μπορεί να προσλαμβάνεται με συνέντευξη. Άπαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες αλλά και αληθινό πατριωτισμό για να ενταχθεί κάποιος στις Μ.Υ.
    5) Ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής και ιδίως της αμυντικής. Πρέπει να κατανοήσει ο κάθε πολιτικός ότι ισχυρό κράτος δεν υπάρχει χωρίς ανεξάρτητη και ευέλικτη βιομηχανία. Χιλιάδες Ελληνόπουλα σπουδάζουν και εργάζονται στο εξωτερικό παράγοντας για τις ξένες βιομηχανίες και κοινωνίες. Αν δείτε τι θέσεις κατέχουν στην ακαδημαική και επαγγελματική δομή αυτών των χωρών θα τρίβετε τα μάτια σας. Διασύνδεση παιδείας με παραγωγή, δημιουργία δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων με πραγματικό αντικείμενο, όχι κομματικές φωλιές φραπεδοφοιτητών που δεν ξέρουν που πεφτει το αμφιθέτρο. Έξω τώρα τα κόμματα απο τα Πανεπιστήμια, κατάργηση ασύλου, πανεπιστημιακή φύλαξη απο ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους. δεν θα μπαίνει άνθρωπος μέσα στα Πανεπιστήμια φοιτητης η μή χωρίς λόγω.

    Θα σταματήσω εδώ, δεν ξέρω αν θα τα διαβάσετε κιόλας, μήπως και αυτο να γίνει θα αλλάξει κάτι? θα σας πώ μόνο ένα δεν έχετε το δικαίωμα με τις πράξεις σας να μαγαρίζετε το αίμα χιλιάδων Ελλήνων αγωνιστών που πέσαν για να υπάρχουμε σαν κράτος, για να έχουμε ταυτότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά όπως κάθε λαός. Πιστεύω ότι ισχυροί πολίτες ίσον ισχυρά κράτη, αν αυτό κάποιοι θέλουν να το αλλάξουν ας ρωτήσουν πρώτα τους λαούς. Όσο για τους αλλοδαπούς δεύτερης και τρίτης γεννεάς, ας μείνουν στην χώρα που τους φιλοξενεί με την δική τους ταυτότητα εφόσον δουλεύουν νόμιμα ή να γυρίσουν στις πατρίδες τους και να φροντίσουν να τις χτίσουν απο την αρχή. Η Ελλάδα δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ χώρα μεταναστών όπως η Αμερική, Αυστραλία, Καναδάς. Αποτελεί μια γή όπου κατοικούν αυτόχθονες άνθρωποι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικα γνωρίσματα. Καμία Ελληνοποίηση λοιπόν δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Καταγραφή λοιπόν αριθμού μεταναστών που χρειάζεται η χώρα (και μην μου πείτε ότι οι Έλληνες δεν πάνε στα χωράφια ή στις οικοδομές, δώστε κίνητρα στα νέα παιδια να μάθουν τέχνες και όλα θα πάνε καλά, οι άτεχνοι αλλοδαποί δεν βοηθάνε, πρίν απο αυτούς Έλληνες δούλευαν στις δουλειές τους και τώρα είναι άνεργοι πτυχιούχοι)και οι υπόλοιποι με αεροπλάνα, τραίνα και βαπόρια στις χώρες τους έστω και με το ζόρι. Ο πολυπολιτισμός μπορεί να υπάρξει και με την ύπαρξη ισχυρών και αυτόνομων κρατών, το κόλπο του ενός και μοναδικού παγκόσμιου κράτους με το ένα και μοναδικό παγκόσμιο νόμισμα άλλα συμφέροντα εξυπηρετεί..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:25 | DIMITRIS K

    H χώρα πρέπει να πτωχεύσει, η κυβέρνηση να παραιτηθεί και να αναλάβει νέα κυβέρνηση με σοβαρό ασφαλιστικό και φορολογικό πρόγραμμα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:02 | ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑΑΑ!!!ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ….ΘΑΨΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:58 | Μαριάννα

    Όχι ψήφος στους μετανάστες….όχι Ελληνική Ιθαγένεια….το θεωρώ μεγάλο σφάλμα με τέτοιες παρενέργειες και προβλήματα που θα προκαλέσει ένα ντόμινο ικανό να γκρεμίσει την Ελλάδα.

    Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης θεωρείτε φυσικό και προς την σωστή κατεύθυνση αλλά πιστεύω ότι είναι καιρός να ρωτηθούν οι λαοί και τα έθνη αν αυτό το επιθυμούν.Ίσως ένα δημοψήφισμα να ήταν απαραίτητο για κάτι τόσο σοβαρό. Αλλάζει εντελώς την μορφή του Ελληνικού κράτους επίσημα,διότι ανεπίσημα έχει αλλάξει από χρόνια.Είτε μας αρέσει(και δεν μας αρέσει)είτε όχι.Αλλά δεν δέχομαι να το πάμε τόσο μακριά το πράγμα. Πιστεύω ότι είναι ριψοκίνδυνο και θα γυρίσει μπούμεραγκ.Αντί να λύσει προβλήματα θα δημιουργήσει και άλλα και μάλιστα σοβαρότερα.

    Κρίμα…τα ακούγαμε στις προεκλογικές δηλώσεις αλλά νομίζαμε ότι δεν καταλαβαίναμε σωστά.Αποδείχτηκε ότι καλά ακούγαμε.Απλά ακόμα δεν καταλαβαίνουμε ……ΓΙΑΤΙ;;;;;;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:25 | Αλεξανδρος Μαυρικος

    Η ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΡΙΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΣΩΝ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

    ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗ ΧΟΑΝΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.
    ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ -ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΒΙΚΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ «ΡΑΤΣΙΣΤΗ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ «ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ-ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ» ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ «ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ».

    ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΜΜΙΑΣ Ε.Ε.

    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΚΥΡΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:55 | KOTSIRAS NIKOLAOS

    Δεν μπορεί κάποιος που δεν ανήκει το Ελληνικό Γένος να λέγετε Έλλην. Όλοι τους ήρθαν παράνομα και δεν φταίμε εμεί για αυτό – ας φύγουν όπου θέλουν, εκτός Ελληνικού χώρου.
    Δεν θα πληρώσει ο Ελληνισμός γιατί κάποιος δεν τα κατάφερε να στην Πατρίδα του.
    Αυτή η Γη είναι ιδιοκτησία Ελλήνων στο Αίμα που μας κληρονόμησαν οι Πατέρες Μας και οι Παππούδες Μας.
    Να ισχύσει η ποσόστωση, όπως ακριβώς γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

    Και αφήνω και ένα ερώτημα για τους πολίτες, γιατί αναψηλαφίζεται αυτή την εποχή η «δίκη των έξι» άραγε;;; (ο νοών νοείτω)

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:52 | ανώνυμος

    Λέτε:

    Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.

    Δηλαδή, κάποιος που παρακολούθησε τρεις τάξεις σχολείου, έφυγε από την Ελλάδα μετά και γύρισε στα 17 του ξανά πίσω δικαιούται ιθαγένεια;

    Πολύ χαλαρό το κριτήριο. Χώρες με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα έχουν πολύ αυστηρά κριτήρια στην απόδοση υπηκοότητας, δεν μπορείτε να τα μελετήσετε;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:14 | Γιαννης

    Αν θυμάμαι καλά έχουμε ακόμα δημοκρατία.Στη δημοκρατία ο λαός αποφασίζει.Τολμάτε λοιπόν να κάνετε δημοψήφισμα?Ρωτήστε εμάς…όχι αναμεταξύ σας!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:44 | T. Γιαννόπουλος

    Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Εγώ προτείνω όλοι εσείς της κυβέρνησης και όλων των λοιπών κομμάτων να πάρετε την πακιστανική ή την αφγανική ιθαγένεια μπάς και γλυτώσουμε από σας! Και αν είστε και τόσο καλόκαρδοι ας υιοθετήσετε μερικούς απ’ αυτούς που θέλετε να νομιμοποιήσετε. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!! Αυτό επιβάλει η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Ας αποφασίσει ο λαός ο οποίος είχε τη σωστή κρίση όπως εσείς ισχυριστήκατε την 4η Οκτωβρίου. Γιατί όχι και τώρα; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΘΑΡΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:42 | Χ.Ρ.

    ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!! ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ κάνετε δημοψίφισμα τότε ένα πράγμα να ξέρετε… ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ!!!

    ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥΦΕΚΙ… ΤΕΛΟΣ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:41 | KOTSIRAS NIKOLAOS

    Στο μοναδικό που συμφωνώ είναι στο να αποκτούν ελληνική ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ (όχι ιθαγένεια) στα παιδιά που γεννιούνται εδώ από ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες που διαμένουν δεκαετία.
    Είμαι αντίθετος στο να έχουν δικαίωμα ψήφου άνθρωποι εκτός ΕΕ τους οποίους θέλετε να νομιμοποιήσετε και οι οποίοι έχουν έρθει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ΠΑΡΑΝΟΜΑ!
    Επίσης είναι ολοφάνερο ότι η πολιτική σας αυτή σκοπεύει να μαζέψει περισσότερους ψήφους.
    Είμαστε σε μια δύσκολη γεωγραφική περιοχή και με το να δίνετε τόσο εύκολα ιθαγένειες με γελοίες προϋποθέσεις του τύπου 5 χρόνια διαμονής, θα πέσει σύρμα και θα μαζευτούν άλλοι τόσοι από Ασία και Αφρική γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα νομιμοποιηθούν έτσι κι αλλιώς.
    Δεν αντέχει άλλους η Ελλάδα και αυτό θα μας οδηγήσει σε κοινωνικές συγκρούσεις, γκέτο με άσχημα αποτελέσματα… Είμαστε μια μικρή χώρα 11 εκατομμυρίων. Πρέπει να μπει μια ποσόστωση.
    Πρέπει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να γίνει δημοψήφισμα.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΟΧΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ;;;

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:54 | Κλάρας Θανάσης

    Το να ζεις λαθραία σε μία χώρα και να γεννοβολάς σωρηδόν παιδιά (που εσύ ως γονέας καταδικάζεις στην παρανομία), δεν δημιουργεί επιχείρημα για να λάβουν και την ελληνική ιθαγένεια από πάνω.
    Αυτά δε συμβαίνουν σε κράτη δικαίου αλλά μόνο στο Ελλαδιστάν.
    Και έπειτα είναι γνωστό τοις πάσοι ότι νόμιμος στην Ελλάδα γίνεσαι μόνο με το κατάλληλο λάδωμα και με πλαστά χαρτιά. Τέτοιες πρακτικές θα επιβραβεύσετε;;; Φτου σας και πάλι φτου σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:05 | Γρηγόρης

    Μπορείτε να μας πείτε αγαπητοί «ανοιχτογκούβερνοι» πότε κάποιος δεν παίρνει ιθαγένεια; Θα γλυτώνατε από το άρθρο 1 με τα 4 σημεία και τις τόσες τσάμπα λέξεις.

    Επειδή κατά την αντίληψή μου (μετά την ανάγνωση) η απάντηση είναι «ποτέ», θα πρότεινα να αντικατασταθεί το άρθρο 1 από το εξής:

    «Απαγορεύεται να μην αποδίδεται η Ελληνική ιθαγένεια στον αιτούντα».- (τελεία και παύλα)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:49 | Γεωργιος Κουτσοπουλος

    Για να αντιληφθείτε το γελοίο του θέματος θα το θέσω όσο πιο απλοικά γίνεται..

    — Εάν δηλαδή κάποιος Έλλην γεννηθεί στην ζιμπάμπουε είναι αφρικανός ?

    — Καμμία νομική πράξη δεν μπορεί να παραβεί τον αιώνιο Φυσικό Φυλετικό Νόμο και να μετατρέψει το dna.

    — Εκτός εάν ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία εννιαία μπασταρδεμένη Φυλή, χρησιμοποιώντας την μεγαλύτερη ύβρη απέναντι σην Φύση που δημιούργησε τις Ράτσες δηλάδη την Φυλετική Επιμειξία.

    Αν στοχος σας ειναι αυτος και όχι η διατηρηση της διαφορετικότητας μεσω της καθαρότητας , τότε μπράβο, είναι ένα καλό νομοσχέδιο.

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:45 | Πάρης

    Το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιθανώς να πρέπει να διευκρινιστούν κάποιες επιπλέον πτυχές όπως π.χ η εργασία των γονέων αλλά είναι σε κάθε περίπτωση μία σωστή ρύθμιση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:21 | Τζάκυ Α.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:42 | Koroidaneoellinestoupasok

    Σαν δεν ντρεπεστε ρε εκει στο ΠΑΣΟΚ ??
    Αντι να δειτε πως θα φτιαξετε την οικονομια καθεστε και «βαφτιζετε» τους λαθρομεταναστες που μας ξεφορτωνουν οι Τουρκοι απο το Αιγαιο.

    Δωσε αερα στον χωριατη να σου ανεβει στο κρεβατι !!
    Ρε ενα δευτερο Κοσσοβο που χρειαζεται…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:34 | Γιώργος Π.

    Αν και πολύ διστακτικός απέναντι στις πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων, αυτό είναι ένα μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση: Οι μετανάστες δεύτερης και πρώτης γενιάς αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού εργατικού δυναμικού, δημιουργούν, οικοδομούν την Ελλάδα του σήμερα, και τους αξίζει μια καλύτερη μεταχείριση, η απόδοση ιθαγένειας αλλά και υπηκοότητας από την πολιτεία. Αυτά που υφίσταντο οι έλληνες μετανάστες σε Γερμανία και αλλού, δεν πρέπει σήμερα να τα υφίστανται οι μετανάστες στην Ελλάδα. Ειδικά οι δεύτερης γενιάς είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν εδώ, πάνε σχολείο με τα παιδιά μας, παράγουν στην χώρα μας και σε μερικά χρόνια με την βοήθεια της πολιτείας μπορούν να είναι ισότιμοι πολίτες. Είναι αλλοίωση του εκλογικού σώματος η μή συμμετοχή τους στα κοινά.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:31 | aggelos

    Αποφάσεις τέτοιου ειδικού βάρους και μάλιστα με μη αντιστρεπτά αποτελέσματα πρέπει να τίθενται στην κρίση του λαού. Δεν είναι θέμα απλώς διαχειριστικό. Είναι σοβαρό.
    Είναι αδιανόητο να κόπτεστε για τη Δημοκρατία μόνο στα λόγια και να μην την εφαρμόζετε ποτέ στην πράξη.Ποτέ δεν έχει γίνει για κανένα θέμα πλην του πολιτεύματος δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Θεωρείτε τους πολίτες προφανώς ανώριμους να αποφασίσουν για το μέλλον τους και προφανώς παθαίνουν μια έκλαμψη σοφίας κάθε 4 χρόνια και κρίνουν ώριμα και σοφά όπως λέτε και πάλι πέφτουν στην ανωριμότητα.
    Όποιος θεωρεί τον εαυτό του δημοκράτη οφείλει να υποστηρίξει το δημοψήφισμα. Ασχέτως ποια είναι η γνώμη του για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αλλιώς είναι υποκριτής και αντιδημοκράτης.
    Τώρα όμως είναι κι ώρα ευθύνης για τους πολίτες επίσης. Δεν πρέπει να ανεχθούμε καμία αντιδημοκρατική στάση κάνοντας shoping therapy ή πίνοντας το φραπεδάκι μας. Πρέπει να ασκήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση ώστε να γίνει το αυτονόητο. Να αποφασίσει ο λαός για κάτι τόσο σημαντικό κι όχι τα κομματικά «μαντριά».

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:05 | εύδειος

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧ0ΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΠΕΙΝΑ. ΑΙΣΧΟΣ.ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ .ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.? ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:04 | Βασίλης

    Επιτέλους δίνεται λύση για τα θέματα ιθαγένειας για ανθρώπους που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα μας.
    Χρειάζονται βέβαια προγράμματα ένταξης έτσι ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή την επόμενη ημέρα. Τα προγράμματα πρέπει να αφορούν τους νέους έλληνες πολίτες αλλά και αυτούς που γράφουν εδώ μέσα…
    Πιστεύω ότι θα πρέπει τα χρόνια φοίτησης στο σχολείο που απαιτούνται για την απόκτηση της ιθαγένειας θα πρέπει να μειωθούν στα τέσσερα ή στα πέντε και ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τα παιδιά που έχουν φοιτήσει σε ξένα σχολεία που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο αριθμός τους έτσι κι αλλιώς είναι μικρός και θα είναι άδικο να μη συμπεριληφθούν…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:52 | Γενναίος Κ.

    Το νομοσχέδιο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για περισσότερες μαύρες μέρες στο μέλλον.Η Ελλάδα της ανεργίας εισάγει συνεχώς αλλόγλωσσους,μη αφομοιώσιμους,τριτοκοσμικούς ανθρώπους.Χαρακτηριστικός του νέου “πολιτισμού” ο δημόσιος τις προάλλες αυτοβασανισμός με όπλα(μαχαίρια) των φανατικών μουσουλμάνων.
    Η Ελλάδα μεταβάλλεται από ξένους κύκλους σε “πολυεθνική” χώρα με το ζόρι.Ήδη είναι πολλοί και θα γίνονται περισσότεροι.Μας ζητάτε να γίνουμε ΗΠΑ ,δηλαδή να δημιουργήσουμε μερικές δεκάδες γκέτο μέσα στη χώρα μας όπου θα ανθεί κάθε είδους παρανομία.Έτσι θα βοηθηθεί ο ανασφαλής οικονομικά και κοινωνικά Έλληνας Πολίτης να γίνει ένας τέλειος ιδιώτης αποκομμένος από τα κοινά.Άλλωστε θα τον βοηθούν σε αυτό πλέον οι αλλοεθνείς “συμπατριώτες” του με την υψηλή αντίληψη του εκλέγειν.
    Δεν θα μεταβληθούμε σε νέους Ινδιάνους.
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

    “…Μητρός τε και Πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και Αγιότερον και εν μείζονι μοίρα και παρά Θεοίς και ανθρώποις τοις νούν έχουσιν».
    ΣΩΚΡΑΤΗΣ δια γραφίδος ΠΛΑΤΩΝΟΣ (ΚΡΙΤΩΝ, 51, Α-Β)
    Λέτε ο Πλάτωνας να εννοούσε αυτό το μέλλον που μας σερβίρετε ;

    ΥΣ. Δεν μας απασχολεί το “φακέλλωμα”

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:08 | ΧΡΗΣΤΟΣ Α.

    Η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ ηταν αντιθετη στην παροχη δικαιωματος ψηφου στους Ελληνες ομογενεις που εχουν γεννηθει και ζουν στο εξωτερικο, ειναι ομως πολυ προθυμη να δωσει αυτο το δικαιωμα στους λαθρομεταναστες που ηρθαν απροσκλητοι στην πατριδα μας.

    Η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ διαφημιζει την συμμετοχικη δημοκρατια, ειναι ομως αντιθετη στην διενεργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για ενα τοσο σημαντικο θεμα.

    Αναρωτιεμαι γιατι οι κυβερνωντες μας βιαζονται τοσο πολυ να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ το γηγενη πληθυσμο αυτης της χωρας με ασιατες, αφρικανους, ανατολικοευρωπαιους κλπ.

    Ανξ τους ενδιαφερουν τοσο πολυ τα δικαιωματα των λαθρομεταναστων, μπορουν να παραχωρησουν μονιμη αδεια παραμονης σε οσους θα πληρουν ορισμενες προυποθεσεις, αλλα ΟΧΙ το δικαιωμα ΨΗΦΟΥ. Εκτος και θελουμε να εξαφανιστουν οι Ελληνες απο αυτον τον τοπο. Τι θα εμποδιζει αραγε ολους αυτους τους ανθρωπους απο το να φερουν εδω τις οικογενειες τους, αλλοιωνοντας τελειως την πληθυσμιακη συνθεση της Ελλαδας?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:58 | Αντιρατσιστής

    Καμιά σχέση δεν έχει ο ρατσισμός με την μαζική νομιμοποίηση λαθρομεταναστών που έχουν μπεί παράνομα στην χώρα.Η Ελλάδα δεν έχει καμιά πιθανότητα να καλύψει τις ανάγκες όλων αυτών των ανθρώπων.
    Προσοχή η αλλαγή στον κώδικα ιθαγένειας αυτόματα οδηγεί στην καταστροφή του έθνους-κράτους με αποτέλεσμα τα κράτη να μην έχουν λόγο ύπαρξης πλέον.Θα οδηγηθούμε σε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση.Αν το δέχεστε νομιμοποιήστε τους για να βοηθήσετε τους παγκοσμιοποιητές στο έργο τους.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:27 | Δημήτρης Κοσμάς

    Το νομοσχέδιο αυτό είναι ανθελληνικό καθώς στρέφεται εναντίον της ίδιας της ύπαρξης του ελληνικού κράτους. Αυτό το κράτος δημιουργήθηκε με αίμα απ τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά. Οι Έλληνες το 1821 δεν ζήτησαν ένα κράτος για όσους έμεναν στην εξεγεργερμένη περιοχή της Ελλάδος. Απαίτησαν και κέρδισαν με το αίμα τους ένα ελέυθερο κράτος του ελληνικού γένους. Το θέμα μάλιστα του ποιοι θα είχαν το δικαίωμα να θεωρούνται Έλληνες πολίτες συζητήθηκε στην αρχή της δημιουργίας του ελληνικού κράτους «το γνωστό θέμα ετεροχθόνων-αυθοχθόνων» μάλλον αγνωστο για τους καταφανώς ανιστόρητους συντάχτες του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο αυτό θέτει σε κίνδυνο το κράτος των Ελλήνων καθώς προσπαθεί να μετατρέψει το κράτος μας, απο κράτος των Ελλήνων σε κράτος κάθε περαστικού απο εδώ. Το νομοσχέδιο αυτό είναι χειρότερο από παράδοση εδάφων σε αλλογενείς καθώς τους παραδείδεται με την μορφή της ψήφου δικαίωμα επί του συνόλου του Ελληνικού κράτους. Άμεση απόρσυρση του νομοσχεδίου ή Δημοψήφισμα. Το κοινοβούλιο σε καμμία περίπτωσή δεν μπορεί να νομιμοποιείται να αναίρει το αίμα των προγόνων μας όσο και αν αυτό είναι νομοτυπό.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:19 | Διηνέκης Ποντικός

    Επεξηγηματικά παραδείγματα του τί σημαίνει αυτό το άρθρο:

    (Παράδειγμα 1: Ο Αχμέντ γεννιέται στην Ελλάδα το 1994 από γονείς λαθρομετανάστες. Οι γονείς του και ο Αχμέντ φεύγουν από την Ελλάδα, ή μπαινοβγαίνουν, ή παραμένουν παράνομοι: κανένας δεν τους ελέγχει. Ο πατέρας του Αχμέντ, κατορθώνει να γίνει νόμιμος το 2005 με την τελευταία «τακτοποίηση» και διατηρείται στη νομιμότητα έως το 2010. Ο Αχμέντ γίνεται Έλληνας πολίτης το 2010 με δήλωση των γονέων του. Ο 15χρονος (σήμερα) Αχμέντ μπορεί να μην έχει μείνει ούτε ένα μήνα στην Ελλάδα (να τον είχαν αφήσει π.χ. στους παπούδες του στην Συρία μετά τη γέννησή του) αλλά αποκτά Ελληνικό διαβατήριο και στα 18 του ψηφίζει)

    (Παράδειγμα 2: Η Λουντμίλλα γεννιέται το 1993 στην Ελλάδα. Οι γονείς της βρίσκονται εδώ παράνομα και η Λουντμίλλα κάνει δύο παιδιά στην Ελλάδα το 2009 (όταν είναι 16) και το 2012 (όταν είναι 19). Και τα δύο λαμβάνουν την Ελληνική ιθαγένεια χωρίς καμιά διατύπωση με τη γέννησή τους)

    (Παράδειγμα 3: Ζεύγος Γεωργιανών κάνουν ένα παιδί, τον Νίνο το 1992. Έρχονται στην Ελλάδα το 1996 και ο Νίνο πάει τρεις τάξεις Δημοτικό το 1998-2001. Μετά φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν δουλειά. Ο Νίνο ξαναέρχεται όταν είναι 17 ετών το 2009. Το 2010 δηλώνει Έλλην και γίνεται, έχοντας ζήσει 5-6 χρόνια στην Ελλάδα)

    (Παράδειγμα 4: Ζεύγος Ουκρανών κάνει ένα παιδί, τον Γιούρι, το 1996. Έρχονται στην Ελλάδα παράνομα το 2002 και ο Γιούρι πάει δύο τάξεις Δημοτικό το 2003-2005. Μετά φεύγουν ξανά, αλλά επιστρέφουν το 2008, και ο Γιούρι πάει τέσσερις τάξεις Γυμνασίου-Λυκείου το 2008-2012. Οι γονείς του κάνουν δήλωση το 2012 και ο Γιούρι γίνεται Έλλην υπήκοος στα 16 του, έχοντας ζήσει αποσπασματικά 6 χρόνια στην Ελλάδα.)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:00 | ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    Για να μπορέσουμε να κρίνουμε για την ορθότητα του νομοσχεδίου θα έπρεπε να μας γνωστοποιήσετε:

    – πόσοι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι οι αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα?

    – πόσοι ΑΚΡΙΒΩΣ και με βάση ποια κριτήρια/διαδικασίες χαρακτηρίζεται ότι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα?

    – πόσοι ΑΚΡΙΒΩΣ δικαιούνται, με βάση το νέο νομοσχέδιο, την Ελληνική ιθαγένεια?

    – πόσοι περίπου είναι οι παράνομα διαμένοντες μετανάστες στην Ελλάδα και τι σχεδιασμός υπάρχει για αυτούς (θα απελαθούν ή θα μονιμοποιηθούν μετά από 5 χρόνια ή νωρίτερα αν παντρευτούν Έλληνα/-ίδα, λαδώνοντας ίσως τον κατάλληλο «δημόσιο λειτουργό»)?

    – ποιος είναι ο μέσος ρυθμός εισροής (λαθρο-)μεταναστών ανά έτος?

    – ποια είναι η κατανομή των μεταναστών ανά γεωγραφική περιφέρεια της χώρας?

    – ποια είναι η κατανομή των μεταναστών με βάση τη χώρα προέλευσης?

    – ποιο είναι το μέσο επίπεδο της προληπτικής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας (εμβόλια) που είχαν λάβει στη χώρα προέλευσή τους και ποια η γενική εικόνα της υγείας τους?

    – ποια είναι η κατανομή των μεταναστών με βάση τη μόρφωση που διαθέτουν?

    – τι κοστίζει το κεφάλαιο μετανάστευση στον Ελληνικό λαό (για φύλαξη συνόρων, δημιουργία κέντρων υποδοχής, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απέλαση κλπ)?

    – ποιο είναι το ύψος του πλούτου που δημιουργήθηκε και το μέχρι τώρα όφελος της χώρας (από φόρους, ασφαλιστικές εισφορές) από τους μετανάστες που ζουν στη χώρα?

    – πόσο είναι το ύψος των κεφαλαίων που έχουν φύγει από τη χώρα?

    – ποιο είναι το ποσοστό ανεργίας των μεταναστών και που θα φτάσει η «επίσημη» ανεργία όταν αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια?

    – ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης γι’ αυτούς που εξακολουθούν να έρχονται, πόσους αλλοδαπούς «αντέχει» ακόμα η χώρα? Πέραν του όποιου εθνικού ζητήματος, έχετε σκεφτεί που θα δουλέψουν αυτοί οι άνθρωποι μιας και η Ελλάδα δεν έχει βιομηχανία για να τους απορροφήσει? Γιατί τη «θέση» που ακούσαμε σε τηλεοπτική εκπομπή (του κ. Κ. Χαρδαβέλα) από ένα μετανάστη (την οποία συμμερίζονται πολλοί..): «τι να κάνω, άμα δε βρω δουλειά θα κλέψω», ελπίζω ότι δεν την συμμερίζεστε,

    – ποια είναι τα (μετρήσιμα) αναμενόμενα οφέλη από την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και σε τι βάθος χρόνου?

    Θα μπορούσα να γράψω αρκετά ερωτήματα ακόμα τα οποία είμαι σίγουρος ότι κανείς κρατικός λειτουργός δεν μπορεί να απαντήσει. Το λέω γιατί πρόσφατα ακούσαμε ότι θα γίνει καταγραφή για να μάθουμε πόσοι είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στη χώρα – αφού δεν ξέρουμε αυτό φαντάζομαι δεν ξέρουμε και πόσοι είναι οι μετανάστες. Και φυσικά, το όποιο νομοσχέδιο δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να «σταθεί» σε μια ευνομούμενη πολιτεία, αν αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν.
    Τα δε ερωτήματα που αναφέρονται σε λαθρομετανάστες είναι γιατί με μεγάλη πιθανότητα μετά από κάποια χρόνια θα αιτηθούν κι αυτοί την Ελληνική ιθαγένεια, εκμεταλλευόμενοι ένα ανίκανο κράτος που δημιουργεί τετελεσμένα, ή μήπως όχι?

    Επίσης παρατηρώ μια «σπουδή» και μια ιδιαίτερη μεταχείριση προς τους μετανάστες. Για παράδειγμα, ήθελα να ρωτήσω αν οι οικογένειες των αστυνομικών και των εργατών που έχουν πρόσφατα σκοτωθεί, όσο και των παιδιών που «γαζώθηκαν» στο ΑΤ, έχουν λάβει ή πρόκειται να λάβουν σύντομα κατοικία από το κράτος. Διότι αν δεν κάνω λάθος η κατοικία που χορηγήσατε ήδη, έγινε χωρίς καν καταδικαστική απόφαση που να αποδεικνύει την ορθότητα της πράξης. Εκτός αν αρχίσαμε να ζούμε με εικασίες ή «αποχρώσες» ενδείξεις. Και ακόμα κι αν υπάρχουν αποδείξεις, το ερώτημα παραμένει (συγχωρέστε την άγνοιά μου στο θέμα): κάθε Έλληνας πολίτης που έχει ένα σοβαρό ατύχημα ή χάνει τη ζωή του ενώ εργάζεται δικαιούται ο ίδιος ή η οικογένειά του την παροχή κατοικίας από το κράτος?

    Ίσως θα ήταν προτιμότερο ως υπεύθυνο υπουργείο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, να μας παρουσιάσετε κατά απόλυτη προτεραιότητα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μιας τέτοιας διακυβέρνησης, με μηχανοργάνωση παντού για να παταχθούν τα χρόνια προβλήματα του κράτους (διαφθορά, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, υπέρογκα ποσά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ) τα οποία τα γνωρίζουν όλοι αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. Θα έπρεπε να το έχετε ήδη έτοιμο και να είναι το πρώτο της νέας κυβέρνησης, γιατί όπως γράφω και στο σχόλιό μου για τα φορολογικά, η μηχανοργάνωση είναι η μόνη λύση για τη χώρα.

    θα ήθελα να σημειώσω τι σημαίνει οργανωμένο κράτος και μεταναστευτική πολιτική (από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ): στη Γερμανία απέλασαν 20χρονο Τουρκικής καταγωγής γιατί οι γονείς του είχαν ψευδώς δηλώσει κατά την είσοδο/αίτηση παραμονής τους στη Γερμανία ότι είναι Άραβες (τότε η Γερμανία δέχονταν αραβικής καταγωγής μετανάστες). Το παιδί είχε γεννηθεί στη Γερμανία και είχε την Γερμανική ιθαγένεια, την οποία οι Γερμανοί αφαίρεσαν όταν ο νεαρός εγκατέλειψε το ειδικό πρόγραμμα για μετανάστες στο οποίο τον είχαν εντάξει μετά την ανακάλυψη της ψευδούς δήλωσης και αφού είχε προηγηθεί η απέλαση των γονέων. Το Γερμανικό κράτος δηλαδή δεν μπήκε στη λογική «το παιδί δεν φταίει τίποτα» (παρόλο που όντως δεν έφταιγε), αλλά το απέλασε και του αφαίρεσε την ιθαγένεια γιατί θεώρησε ότι την απέκτησε με δόλο (των γονιών). Και φυσικά το Γερμανικό κράτος λειτούργησε έτσι κυρίως για να μην δημιουργήσει «προηγούμενο» πάνω στο οποίο θα «πατούσαν» και άλλοι μελλοντικά. Τώρα ο νεαρός βρίσκεται στην Τουρκία, όπου μεταξύ των άλλων προσπαθεί να μαζέψει 20.000 Ευρώ τα οποία πρέπει να πληρώσει στο Γερμανικό κράτος (γιατί τόσο κόστισε η απέλασή του), για να μπορέσει να επιστρέψει και να προσπαθήσει να ανακτήσει την Γερμανική ιθαγένεια.

    Επειδή δεν είμαστε Γερμανία, θεωρώ ότι θα έπρεπε να είστε προσεκτικοί με το θέμα της μετανάστευσης. Δεν νομίζω ότι το Ελληνικό κράτος αντέχει αυτό που προσπαθείτε να κάνετε, απλά επειδή δεν έχει την απαιτούμενη οργάνωση. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ κάτι ανάλογο με τη Γερμανία και γιατί δεν έχει την οργάνωση και γιατί θα φοβόταν το «πολιτικό κόστος» – όπως πάντα άλλωστε. Αλήθεια, εσείς θα τον είχατε απελάσει?

    Τέλος, τα τεράστια μεταναστευτικά ρεύματα δεν τα δημιούργησε η Ελλάδα, ούτε μπορεί να τα αντέξει. Νομίζω ότι θα ήταν πιο έντιμο να πείτε στον Ελληνικό λαό αυτό που σίγουρα θα γίνει: ότι θα εξαφανιστούμε από το χάρτη ότι και να κάνουμε απλά γιατί, καλώς ή κακώς, είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων.

    Ελπίζω να μην επιλέξετε την εύκολη λύση των χαρακτηρισμών (ρατσιστής, εθνικιστής κλπ), για να αποφύγετε την απάντηση στα ερωτήματα.

    Μετά τιμής,

    Ι. Βαβουράκης
    Ηλ/γος Μηχ/κος ΕΜΠ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:11 | Χρηστος Περρακης

    Η γνωμη που σας παραθετω ειναι η εξης:
    σεβαστειτε το δικαιωμα της εθνικοτητας του καθε ατομου, και διασφαλειστε την καταγωγη του με υπερηφανεια και την ιστορια του καθε πολιτη…

    οι μεταναστες δεν ειναι πολιτες οταν πρωτο-εισερχονται σε ενα κρατος, οποτε ,δεν αρμοζει ηθικο ουτε νομιμο να τους παραχωρηθει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ…οι γεννηθεντες μετα την νομιμοποιηση απογονοι τους, θα μπορουσε να τους δωθει ελληνικη υπηκοοτητα εφοσων ζητηθει απο τους κηδεμονες των τεκνων τους..!!

    επειτα,
    σκεφτειτε το γεωπολιτικα και στρατηγικα…μεχρι να ωριμασουν οι συνθηκες καλης γειτονιας με Σκοπια, Τουρκια, Αλβανια, Βουλγαρια και λοιπα βαλκανια ή Ασιατικες-Αφρικανικες χωρες, θα ηταν τουλαχιστον ατοπημα εθνικης ασφαλειας(!!!), να ενσωματωσουμε διαφορετικης εθνικοτητας, ιδεολογιας, ιστοριας, παρελθοντος και προελευσης πολιτες, με αποτελεσμα, εχοντας την ιθαγενεια και την ελληνικη ταυτοτητα, θα μπορουσαν καλλιστα να διεκδικησουν θεσεις στα σωματα ασφαλειας και στρατιωτικα σωματα, υπηρεσιες πληροφοριων και δημιουργωντας «γκετο» να βγαζουν δικους τους δημαρχους και βουλευτες…

    παρακαλω θερμα, μην προωθειτε εναν νεο «δουρειο ιππο»..προσοχη..!!

    μην εθελοτυφλειτε…εχω μια προταση…αν θελουν να δινουν ιθαγενεια, ας ειναι ενας εκ των δυο γονεων Ελληνιδα-Ελληνας…ΜΟΝΟΝ ετσι ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ…αλλιως υπηκοοτητα αναγραφοντας την προελευση-γενεαλογικη τους εθνικοτητα…αυτα ειναι ηθικα και νομιμα, και διασφαλιζουν το συνεχες και δεν γινονται ξενοφερτα «κρατιδια μεσα σε κρατη»…

    προσεχτε μην τυχον γινουμε νεο κοσσοβο, κατεχομενη κυπρος και χαμενη θρακη…υπαρχει κινδυνος πατριωτικα μετωπα και προοδευτικοι να οδηγηθουν σε νεας μορφη εμφυλιο σε μερικα ετη αν δεν αλλαξουμε ροτα…

    Υ.Γ. τελος, για προσπαθειστε να αυξησετε επαφες και δικαιωμτα με ομογενεις εκτος ελλαδος, και ας τους δωσουμε αιτια και αφορμη να γυρισουν πισω, και να μην προτρεχουμε να φερνουμε αλλοεθνεις πρωτα..!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:23 | Νικος Μακρης

    ελληνες πολιτες που βιωσαν τον ρατσισμο, ιδιο με αυτο που επιδυκνειουν παραπανω καποιοι συμπολιτες μας, σιγουρα θα συμφωνουσανε απολυτα με το νομοσχεδιο αν ηταν στην ζωη

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:59 | ΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕΤΕ ΟΡΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΟΝ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ??? ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ………..

    ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:44 | Δρούλιας Ηλιας

    οχι στην αποκτηση ελληνικης ιθαγενειας και ψηφου απο τους αλοδαπους

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:19 | man8os

    Με αυτο το νομοσχεδιο ,δινετε τη δυνατοτητα στους λαθρομεταναστες,να ερχονται και να κανουν παιδια στην Ελλαδα και να εγκαθιστανται εδω μονιμα.

    Για την αποδωση ιθαγενειας σε μη Ελληνες και την αλοιωση του εκλογικου σωματος απαιτειτε δημοψηφισμα.

    Για τους ομογενεις ειναι προσβολη να εξομοιωνονται με τους λαθρομεταναστες.

    Καθε μεταναστης ειναι λαθρομεταναστης καθως δεν εχει προσκληθει επισημα απο την Ελλαδα με βαση ενα προγραμμα διαχειρησης του μεταναστευτικου,το οποιο ειναι ανυπαρκτο.

    Αυτο που προεχει για την ενταξη των μεταναστων στην Ελληνικη κοινωνια ειναι να αποκτησουν συνταξιοδοτικα δικαιωματα υπο προυποθεσεις, να σταματησει η μαυρη εργασια, να δοθουν καποια δικαιωματα και υποχρεωσεις και να κατοχυροθει η θεση τους απεναντιστν πολιτεια. Ομως ειναι αδιανοητο να ψηφιζουν,ουτε σε 10 ουτε σε 50 χρονια οι ταχεα πολλαπλασιαζομενα μουσουλμανοι. Γιατι πρεπει να κοιταμε για τα επομενα 100 χρονια οταν σχεδιαζουμε βασικες πολιτικες και οχι για τις επομενες εκλογες.

    Η διαδικασια απονομης ιθαγενειας θα πρεπει να γινετε για οσους εχουν ηλικια τουλαχιστον25 ετων, οι γονεις των οποιων θα εχουν ζησει τουλαχιστον 30 χρονια στην Ελλαδα θα εχουν βαπτιστει και θα γνωριζουν καλα τα ελληνικα και την ιστορια.

    Εαν δεν ακολουθηθει καποια παρομοια διαδικασια, θα βρεθουμε στο πολυ κοντικο μελλον με ενα συνολο «Ελληνων» που δε θα αισθανονται Ελληνες και θα δρουν ως κατευθηνομενα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:24 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΑ !!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:56 | ΓΙΩΡΓΟΣ Φ.

    ΔΗΜΟΦΗΨΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΤΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ Κ ΤΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:29 | kostas

    Για ένα τόσο μεγάλο θέμα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα,ενδεχομένως να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που πάτε να λύσετε.
    Κάνετε δημοψήφισμα και έπειτα κανείς δεν θα μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για την απόφαση που θα ληφθεί..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:49 | Νίκος

    Η εκποιηση της ‘Ελληνικοτητας» για προσκαιρα κομματικα οφελη βαζει τα θεμελια για την λιβανοποιηση της πατριδας μας. Ουδεμια εκπληξη εδω, αποτελειτε την ΑΛΗΤ αυτου του τοπου. Μας εχετε φερει στο αμην, αφου εθνικα και ατομικα, εχουμε χασει την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τωρα θα μας φορεσετε με το στανιο και αλλη μια, κυριως μουσουλμανιακη μειονοτητα με ο,τι αυτο συνεπαγεται για το μελλον της Ελλαδας. Οι νεογκαιμπελικες μεθοδοι, οι συνεχεις επιθεσεις εναντιον των ιθαγενων με καθε μεσο και η αγιοποιηση των λαθραιων απο τους νεοταξιτες που τωρα εχουν επισημες θεσεις στην διοικηση Παπανδρεου, δειχνουν το ελεεινο σας επιπεδο. Φερτε το θεμα για δημοψηφισμα, μιας και κοπτεστε για την δημοκρατια, ειδαλλως θα σας παρει και θα σας σηκωσει. δεν θα σας αφησουμε να κανετε την πατριδα μας Βοσνια.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:06 | Βάιος

    Καταρχήν απαιτείται δημοψήφισμα. Επιπλέον να δ’ινεται μόνο υπηκοότητα και αυτό μετά την παραμονή τουλάχιστον δεκαετίας στη χώρα και την εκπλήρωση της υποχρέωσης για στρατευση για τους άντρες.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:08 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΌΤΙ ΒΛΕΠΩ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Η ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΓΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΨΗΛΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ?
    ΠΡΟΣΟΧΗ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ…ΜΠΟΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙ…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:13 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Λοιπον οσοι ασπάζονται την δημοκρατία και πιστεύουν βαθία σ’ αυτην πρεπεί να γινει Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

    να δουμε τι γνωμη έχει ο Ελληνικός Λαός

    Κ. Υπουργέ αν είστε Δημοκράτης κάντε Δημοψήφισμα

    Δεν σας ψήφισα στις εκλογές του 2009

    Το ορκίζομαι στα 2 παιδιά μου ότι θα σας ψηφίζω όσο ζω αν κάνετε δημοψήφισμα.

    ευχαριστώ

    Ζήτω η Ελλάς

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:25 | ΣΠΥΡΟΣ

    ΔΗΝΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:38 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:10 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ-ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ «THINK TANKS»; ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:40 | Δημήτριος Πούλος

    χιλιάδες γκαστρομένες μαύρες Αφρικάνες και κιτρινόμαυρες Ασιάτισες θα εισέλθουν στην Ελλάδα ,ξέροντας οτι γεννώντας εδώ , τα παιδιά τους αλλά και αυτές θα γίνονται Έλληνες .