(Π.Δ. 60/2007) 7) Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 26 προστίθενται εδάφια

7. Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 26 του Π.Δ. 60/2007 (ΦΕΚ Α΄ 64)  προστίθενται εδάφια ως εξής:

«Όταν το αντικείμενο της συμφωνίας – πλαισίου με περισσότερους οικονομικούς φορείς υποδιαιρείται σε περισσότερα τμήματα, καλούνται σε διαβούλευση μόνο οι οικονομικοί φορείς των τμημάτων που ανταποκρίνονται στο εκάστοτε αντικείμενο της εκτελεστικής σύμβασης.

Στην περίπτωση των συμφωνιών – πλαίσιο με περισσότερους οικονομικούς φορείς, οι προσφέροντες καταθέτουν κατά την υποβολή των προσφορών υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 (ΦΕΚ 75 Α’) ότι εξακολουθούν να πληρούν τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής της αρχικής διακήρυξης, βάσει της οποίας συνήφθη η συμφωνία – πλαίσιο. Ο επιλεγείς οικονομικός φορέας καλείται να υποβάλει επικαιροποιημένα δικαιολογητικά πριν τη σύναψη κάθε εκτελεστικής σύμβασης.

Σε περίπτωση που κατά τη διαδικασία ανάθεσης μίας εκτελεστικής σύμβασης διαπιστωθεί ότι δεν υποβλήθηκαν προσφορές ή ότι οι υποβληθείσες είναι ακατάλληλες ως προς το περιεχόμενο τους, η αναθέτουσα αρχή δύναται είτε να επαναλάβει τη διαβούλευση,  είτε να προσφύγει στη διαδικασία με διαπραγμάτευση σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οικείες διατάξεις.»