(Π.Δ. 118/2007) 26) Η περίπτωση α της παραγράφου 4 του άρθρου 25 τροποποιείται

26) Η περίπτωση α της παραγράφου 4 του άρθρου 25 του Π.Δ. 118/2007 (ΦΕΚ Α’ 150) τροποποιείται ως εξής:

«α. Η εγγύηση αυτή εκδίδεται υπέρ του συμμετέχοντος για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5%, επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης χωρίς Φ.Π.Α.».

  • 16 Σεπτεμβρίου 2011, 18:49 | ΣΕΠΕ

    Η παράγραφος 6 του άρθρου 25 του ισχύοντος ΠΔ προβλέπει ότι η προκαταβολή, εφόσον προβλέπεται στη σύμβαση να χορηγηθεί, είναι υποχρεωτική και ότι είναι έντοκη.

    Προτείνονται τα εξής, σε σχέση με την παραπάνω παράγραφο 6:
    1.Η προκαταβολή, εφόσον προβλέπεται στη σύμβαση να χορηγηθεί, να είναι δυνητική.
    2.Η προκαταβολή, εφόσον χορηγηθεί να μην είναι έντοκη, άλλως να προστεθεί το ακόλουθο εδάφιο στο τέλος της διάταξης: “Αν καθυστερήσει η ποσοτική και ποιοτική παραλαβή του υλικού από υπαιτιότητα της Υπηρεσίας, η καθυστέρηση αυτή δεν υπολογίζεται στο χρόνο υπολογισμού των τόκων προκαταβολής».
    3.Η αντίστοιχη εγγυητική προκαταβολής να απομειώνεται σύμφωνα με τις φάσεις παραλαβής του έργου.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 16:01 | KANTOR Management Consultants SA

    Προτείνεται η κατάργηση υποβολής εγγυητικών επιστολών συμμετοχής για έργα χαμηλού προϋπολογισμού και ειδικότερα κάτω των 120.000€ πλέον ΦΠΑ. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρακτική ισχύει ήδη για διαγωνισμούς που διεξάγονται με βάση το π.δ. 4/2002 «Εκτέλεση ενεργειών τεχνικής βοήθειας – στήριξης και διαχείριση των αντιστοίχων πόρων»

  • 6 Σεπτεμβρίου 2011, 13:30 | Εύη Τσεσμελόγλου

    Απάντηση στον κύριο Σόμαλη:
    Αυτό που αναφέρετε δεν είναι παλιά διάταξη και δεν καταργείται, είναι η περίπτωση (β) της παραγράφου 4.
    Εδώ τροποποιείται η περίπτωση (α) ως προς τον ΦΠΑ.

  • 26 Αυγούστου 2011, 11:14 | Παναγιώτης Σόμαλης

    Δηλαδή η παλαιά διάταξη «όταν ο διαγωνισμός αφορά υλικά και επιτρέπεται από την διακήρυξη η προσφορά μερικών από αυτά, γίνεται δεκτή προσφορά και στην περίπτωση που η εγγύηση δεν καλύπτει το προβλεπόμενο ποσοστό της αξίας όλων των προσφερομένων υλικών, αρκεί αυτή να καλύπτει το ποσοστό που αναλογεί στην προϋπολογιζόμενη αξία του ελάχιστου αριθμού υλικών που προβλέπεται από την διακήρυξη, η δε κατακύρωση περιορίζεται στα υλικά που καλύπτονται από την εγγύηση» καταργείται; Εάν είναι διαγωνισμός στον οποίο ο συμμετέχων διαγωνίζεται για ένα είδος, η διάταξη αυτή είναι καταχρηστική!