(Π.Δ. 60/2007) 4) Μετά το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 26 προστίθενται εδάφια

4. Μετά το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 26 του Π.Δ. 60/2007(ΦΕΚ Α΄ 64)  προστίθενται εδάφια ως εξής:

«Οι συμφωνίες – πλαίσιο με περισσότερους οικονομικούς φορείς μπορούν να λάβουν ιδίως τις ακόλουθες μορφές:

α) Η αναθέτουσα αρχή ζητάει συγκεκριμένη παροχή και οι οικονομικοί φορείς της συμφωνίας – πλαίσιο αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν αυτή την παροχή, συγχρόνως δε συμφωνούν και τους όρους για μελλοντικές παροχές.

β) Η αναθέτουσα αρχή αναλαμβάνει να καλύψει όλες ή μέρος από τις μελλοντικές ανάγκες της από τους οικονομικούς φορείς της συμφωνίας – πλαίσιο και οι τελευταίοι αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν έκαστο τις σχετικές παραγγελίες της.

γ) Η αναθέτουσα αρχή δεν δεσμεύεται να καλύψει όλες ή μέρος των μελλοντικών αναγκών της από τους οικονομικούς φορείς της συμφωνίας – πλαίσιο, αλλά οι τελευταίοι αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν κάθε σχετική παραγγελία, τουλάχιστον έως ένα ορισμένο όριο».

  • 15 Σεπτεμβρίου 2011, 13:52 | ΑΓΑΘΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Ισχύει το ίδιο όπως και για την τροποποιούμενη παρ 3 του άρθρου 26 του ΠΔ60/07

  • 6 Σεπτεμβρίου 2011, 13:47 | Εύη Τσεσμελόγλου

    Επαναλαμβάνω εδώ το σχόλιο που έχω υποβάλει και στην τροποποίηση αρ. 3, μια που η διατύπωση του εδαφίου είναι η ίδια:
    «γ) Η αναθέτουσα αρχή δεν δεσμεύεται να καλύψει όλες ή μέρος των συγκεκριμένων μελλοντικών αναγκών της από τον οικονομικό φορέα της συμφωνίας – πλαίσιο, αλλά ο οικονομικός φορέα αναλαμβάνει να εκπληρώσει κάθε σχετική παραγγελία, τουλάχιστον έως ένα ορισμένο όριο.»

    Με συγχωρείτε, αλλά δεν καταλαβαίνω το περιεχόμενο αυτής της παραγράφου. Ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης μιας συμφωνίας πλαίσιο αν η αναθέτουσα αρχή δεν καλύπτει όλον ή μέρος των μελλοντικών αναγκών από τον προμηθευτή; Νομοθετείτε την μονομερή υποχρέωση εκτέλεσης παραγγελιών εκ μέρους του προμηθευτή, αλλά καμία ανάληψη υποχρέωσης από την πλευρά της αναθέτουσας αρχής; Με ποια λογική συμβαίνει αυτό;
    Μπορεί για παράδειγμα η Αρχή να έχει σε ισχύ μια συμφωνία πλαίσιο, αλλά να μπορεί ταυτόχρονα να προμηθεύεται και εξωσυμβατικά;

    Επιπλέον, στο τέλος του εδαφίου βρίσκεται η φράση «τουλάχιστον έως ένα ορισμένο όριο». Αυτό το όριο καθορίζεται αυθαίρετα; Σε ποιο χρονικό σημείο ορίζεται, αν όχι στη διακήρυξη (εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει εκ των υστέρων τροποποίηση των όρων της συμφωνίας); Και τι είδος και ποσότητα αφορά; Αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να είναι εν γνώσει του οικονομικού φορέα πριν τη σύναψη της συμφωνίας.

  • 29 Αυγούστου 2011, 19:13 | Παναγιώτης Αγραπίδης

    «(Π.Δ. 60/2007) 4) γ)…..οι τελευταίοι αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν κάθε σχετική παραγγελία, τουλάχιστον έως ένα ορισμένο όριο»
    Πρέπει να τίθενται και τα δυο όρια – κατώτερο και ανώτερο. Θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα αρνητικά – όσον αφορά τις εκπτώσεις ή/και την ποιότητα – για τους οικονομικούς φορείς οι οποίοι δεν θα έχουν ένα ελάχιστο οικονομικό αντικείμενο εξασφαλισμένο.