(Π.Δ. 118/2007) 14) Η περ. στ της παρ. 2 του άρθρου 8 καταργείται (..)

14) Η περ. στ της παρ. 2 του άρθρου 8 του Π.Δ. 118/2007 (ΦΕΚ Α’ 150) καταργείται και η επόμενη περίπτωση ζ αναριθμείται σε στ. Αντίστοιχα, το εδάφιο «Τα δικαιολογητικά και στοιχεία των ανωτέρω περιπτώσεων δ, ε, στ και ζ προσκομίζονται, κατ’ εξαίρεση, μαζί με την προσφορά» αντικαθίσταται ως εξής:

«Τα δικαιολογητικά και στοιχεία των ανωτέρω περιπτώσεων δ, ε και στ προσκομίζονται, κατ’ εξαίρεση, μαζί με την προσφορά».

  • 14 Σεπτεμβρίου 2011, 10:45 | KANTOR Management Consultants SA

    Ως προς την Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια των υποψηφίων και στην περίπτωση όπου ως κριτήριο επιλέγεται ο κύκλος εργασιών, προτείνεται η υιοθέτηση σαφώς προσδιορισμένων ορίων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι θα μπορούσε να ζητείται ο συνολικός κύκλος εργασιών των τριών τελευταίων διαχειριστικών χρήσεων να είναι μεγαλύτερος από το 250% του προϋπολογισμού του υπό ανάθεση έργου.

    Ανάλογα, ως προς την απόδειξη των τεχνικών ή και επαγγελματικών ικανοτήτων των υποψηφίων, προτείνεται να προσδιοριστεί με σαφήνεια το πλήθος των ανάλογων έργων που θα πρέπει να έχουν υλοποιήσει σε δεδομένη χρονική περίοδο ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι θα μπορούσε να ζητείται η επιτυχής ολοκλήρωση κατά την τελευταία τριετία δύο τουλάχιστον παρόμοιων έργων με το υπό ανάθεση.