(Π.Δ. 118/2007) 12) Οι υποπεριπτώσεις v της περ. α της παραγράφου 2 Α ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ και iv της περ. α της παραγράφου 1Β ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ του άρθρου 5α καταργούνται

12) Οι υποπεριπτώσεις v της περ. α της παραγράφου 2 Α ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ και iv της περ. α της παραγράφου 1Β ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ του άρθρου 5α του Π.Δ 118/07 (ΦΕΚ’ Α 150), καταργούνται.

Η υποπερίπτωση vi της περ. α της παραγράφου 2 Α ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ του άρθρου 5α του Π.Δ 118/07 αναριθμείται σε v και οι υποπεριπτώσεις v, vi, vii, της περ. α της παραγράφου 1Β ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ του άρθρου 5α του Π.Δ 118/07 αναριθμούνται σε iv, v, vi αντίστοιχα.

  • 29 Αυγούστου 2011, 09:47 | plastaras efstathios

    Για να μπορεί το δημόσιο να προμηθεύεται υλικά ποιοτικά και φθηνά πρέπει να προστεθεί ο όρος στις δημοπρασίες ¨φθηνότερο ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ¨ όταν πρόκειται για διαιρετά υλικά.Όλες οι δημοπρασίες γίνονται με κριτήριο το φθηνότερο στο σύνολο.Έτσι αποκλείονται παραγωγοί,καθώς δεν παράγουν το σύνολο των υλικών, και προκρίνονται έμποροι,τα δε υλικά είναι πιο ακριβά κάτι που αντιτίθεται στο πνεύμα του νόμου δηλ.φθηνότερο.Έτσι μεθοδεύονται διαγωνισμοί με αποτέλεσμα οι προμήθειες να καταλήγουν σε συγκεκριμένα άτομα,αποκλείοντας τις μεταποιητικές βιοτεχνίες και βιομηχανίες.Άλλωστε αν θέλω να αγοράσω π.χ.ηλεκτρικές συσκευές γιατί να αγοράσω από μία εταιρεία όλες τις συσκευές, αν μία άλλη εταιρεία μου δείνει το πλυντήριο και την κουζίνα πιο φθηνά?Και όλα αυτά τα σημειώνουμε γιατί όλες οι προμήθειες ζητούν το φθηνότερο στο σύνολο.
    Αυτοί οι νόμοι είναι για τους εργολάβους ή αφορούν και τις προμήθειες καθώς υπάρχει μία σύγχυση αν αυτοί οι νόμοι καλύπτουν και τις προμήθειες ή μόνο την εκτέλεση έργων?
    Παρακαλούμε όπως μας στείλετε μία πρόσκληση στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ προκειμένου να σας αναλύσουμε και με παραδείγματα το τι γίνεται στις προμήθειες,με μία επίσκεψή μας από κοντά.
    ΠΛΑΣΤΑΡΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Γ.Γ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΣΕΒΕΕ τηλ.2421078039 κιν.6978448120