(Π.Δ. 118/2007) 18) Η παρ. 3 του άρθρου 11 καταργείται και η επόμενη παράγραφος τροποποιείται

18) Η παρ. 3 του άρθρου 11 του Π.Δ. 118/2007 (ΦΕΚ Α’ 150) καταργείται και η επόμενη παράγραφος τροποποιείται ως εξής

«4. Οι προσφορές μπορεί να αποστέλλονται στην Υπηρεσία με οποιοδήποτε τρόπο και παραλαμβάνονται με απόδειξη, με την απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση ότι αυτές θα περιέρχονται στην Υπηρεσία μέχρι την προηγούμενη της ημερομηνίας διενέργειας του διαγωνισμού».

Οι παρ. 5,6,7,8 του ιδίου ανωτέρω άρθρου αναριθμούνται σε 4,5,6,7 αντίστοιχα.

  • 15 Σεπτεμβρίου 2011, 14:53 | Henri

    Δεδομένου ότι ο προμηθευτής επιθυμεί να καταθέσει την προσφορά πχ μεσημβρινή ώρα, ώστε να επακολουθήσει εμπρόθεσμη παράδοση προσφοράς και άνοιγμα προσφορών, προς αποφυγή πρόσθετων δαπανών διανυκτέρευσης και απώλειας χρόνου, προτείνεται να επιτρέπεται και η άμεση απευθείας παράδοση των προσφορών κατά την ώρα διενέργειας του διαγωνισμού και όχι αποκλειστικά μέχρι την προηγούμενη μέρα.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2011, 20:40 | ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΙΚΑΣ

    Σχετικά με το άρθρο 11 θέλουμε να κάνουμε μια παρατήρηση που δεν περιλαμβάνεται στις προτεινόμενες τροποποι΄΄ησεις. Σύμφωνα με την παρ 1 όσοι καταθέτουν τις προσφορές τους (προφανώς οι ίδιοι ή μέσω νόμιμου εκπροσώπου) μπορούν να τό κάνουν μέχρι και την προθεσμία που ορίζεται στην διακήρυξη δηλ μέχρι και το πρωί πχ τηες ημέρας που ανοίγουν οι προσφορές. Όσοι όμως αποστέλουν την προσφορά ταχυδρομικώς ή μέσω courier, πρέπει να γροντίσουν αυτή να περιέλθει στην υπηρεσία μέχρι την προηγόυμενη της ημερμηνίας διενέργειας του διαγωνισμού (παρ4). Άρα οι πρώτοι έχουν στην διάθεσή τους 39 ή 52 ημέρες ενώ οι δεύτεροι 29 ή 51 και αυτό αποτελεί άνιση μεταχείριση. Απαιτείται λοιπόν ευθυγράμμιση αυτών των δύο παραγράφων.