Άρθρο 22 – Οργανισμός Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τροποποιείται και προσαρμόζεται ο Οργανισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις διατάξεις του παρόντος νόμου.

  • 10 Αυγούστου 2010, 21:06 | Σταύρος Ταγκλής

    Θα πρέπει να θεσμοθετηθούν σαφώς οι οικονομικές υπηρεσίες της ΥΠΑ στον ΔΑΑ και ιδίως το Τμήμα Αεροπορικών Τελών που εισπρέττει και ασκεί εξειδικευμένο δημοσιονομικό έλεγχο στο ΤΕΑΑ.

  • Προτείνεται, η απάλειψη της ανάλυσης και περιγραφής των αρμοδιοτήτων των τμημάτων στα σχετικά άρθρα του Κεφαλαίου Α του παρόντος σ/ν, γιατί αυτό θα πρέπει να αποτελέσει το αντικείμενο της τροποποίησης του Π.Δ 56/89. Είναι ύψιστης σημασίας να υπάρχει άνεση χρόνου και νομοθετική ευελιξία για συντονισμό και προσεκτικότερη περιγραφή των αρμοδιοτήτων ώστε να αποφευχθούν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και συγχύσεις.

    Η ενδεδειγμένη διατύπωση του άρθρου είναι η εξής:

    Άρθρο 22

    Οργανισμός Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

    Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εντός έξι μηνών από την δημοσίευση του παρόντος. τροποποιείται και προσαρμόζεται ο Οργανισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΠΔ56/89) στις διατάξεις του παρόντος νόμου.

  • 6 Αυγούστου 2010, 13:58 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Υ.Π.Α.

    Σύλλογος Πτυχιούχων Οικονομικών Υπαλλήλων Υ.Π.Α.
    Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6950714232, 210 8984133 (Χ. Χορταριά),
    210 9972154 (Α. Τζώρτζη)

    Η υπόλοιπη Υ.Π.Α. δεν θα αναβαθμιστεί – αναδιοργανωθεί; Πώς και πότε; Εφόσον υπάρχει αυτή η προοπτική της αναβάθμισης-αναδιοργάνωσης και της υπόλοιπης Υ.Π.Α θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι αποσπασματικά για να ξέρουν όλοι οι υπάλληλοι σε τι Υ.Π.Α. θα βρίσκονται.
    Θα πρέπει να είναι σαφής η σχέση της Γενικής Διεύθυνσης Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας με τις υπόλοιπες Διευθύνσεις της Υ.Π.Α. οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες Αεροναυτιλίας εξ αντικειμένου και δεν περιγράφονται στο παρόν νομοσχέδιο.
    Από τη στιγμή που θεσμοθετούνται οι υπηρεσίες Αεροναυτιλίας στον Δ.Α.Α. θα πρέπει να θεσμοθετηθούν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχονται στον Δ.Α.Α.. Θα εξακολουθεί να είναι αόρατη η Υ.Π.Α. εκεί και μάλιστα όταν ένα κομμάτι αφορά είσπραξη τελών εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αεροδρομίων (ΤΕΕΑ) δηλ. εσόδων για την ανάπτυξη των Αεροδρομίων;