Άρθρο 16 – Διάρθρωση Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών ΔΑΑ

Η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα με τις ακόλουθες κατά τμήμα αρμοδιότητες.

α) Τμήμα  Αεροναυτικών Τηλεπικοινωνιών.

–     Διεκπεραίωση των κάθε είδους τηλεγραφημάτων υπηρεσιών και ιδιωτικών φορέων του αερολιμένα.

–     Κοστολόγηση των χρεώσιμων τηλεγραφημάτων.

–     Τήρηση στατιστικών στοιχείων.

–     Κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση διαβαθμισμένων τηλεγραφημάτων.

β) Τμήμα Εταιρικών Τηλεπικοινωνιών.

Έλεγχος και εποπτεία των κάθε είδους ραδιοσυσκευών που εκμεταλλεύονται οι αεροπορικές εταιρείες και άλλοι ιδιωτικοί φορείς μέσα στον αερολιμένα καθώς και του προσωπικού που χειρίζεται τις συσκευές αυτές.

γ) Τμήμα Ασφάλειας, Ποιότητας και Προστασίας.

–     Διερεύνηση συμβάντων και παραβάσεων στον τηλεπικοινωνιακό τομέα και υποβολή σχετικών αναφορών.

–     Μέριμνα για την εφαρμογή σχετικών προτύπων και εκπόνηση σχετικών οδηγιών και διαδικασιών ασφάλειας, ποιότητας και προστασίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης.

  • 10 Αυγούστου 2010, 17:08 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΜΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΑ

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ
    ΥΠΑ

    Άρθρο 16
    Διάρθρωση Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών ΔΑΑ

    Η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα με τις ακόλουθες κατά τμήμα αρμοδιότητες.

    α) Τμήμα Αεροναυτικών Τηλεπικοινωνιών.

    **-Διαχείριση, εκμετάλλευση και παρακολούθηση απόδοσης του δικτύου Σταθερών Αεροναυτικών Τηλεπικοινωνιών του αεροδρομίου. Διαμόρφωση εισηγήσεων ανάπτυξης, έκδοση οδηγιών και διαδικασιών λειτουργίας και συνεργασίας με ανταποκριτές.
    -Διαχείριση, εκμετάλλευση και παρακολούθηση απόδοσης του δικτύου Κιμητών Αεροναυτικών Τηλεπικοινωνιών Διαμόρφωση εισηγήσεων ανάπτυξης, έκδοση οδηγιών και διαδικασιών λειτουργίας και συνεργασίας με ανταποκριτές.
    -Διεκπεραίωση τοπικά παραγόμενων μηνυμάτων.
    -Κρυπτογράφηση – αποκρυπτογράφηση διαβαθμισμένων μηνυμάτων.**

    ** σχόλιο : Ισως εκ παραδρομής δεν περιγράφηκαν οι προτάσεις της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών. Τροποποιούμε σύμφωνα με τα πρότυπα (Annex 10) τις αρμοδιότητες του ΔΑΑ, υπενθυμίζοντας ότι είναι το μεγαλύτερο Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο μετά από αυτό του ΚΕΠ αφού συνεργάζεται με 14 εσωτερικούς Ανταποκριτές και επικοινωνεί με δύο τουλάχιστον Κυκλώματα με το τηλεπικοινωνιακό κέντρο του ΚΕΠ). **

    β) Τμήμα Εταιρικών Τηλεπικοινωνιών.

    **Έλεγχος και εποπτεία των κάθε είδους ραδιοσυστημάτων και ραδιοσυσκευών εταιρικών επικοινωνιών ΥΠΑ και λοιπών φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αεροδρομίου καθώς και του προσωπικού που χειρίζεται τις συσκευές αυτές.**

    ** σχόλιο : Τροποποίηση των αρμοδιοτήτων σύμφωνα με τις προτάσεις μας **

    γ) Τμήμα Ασφάλειας, Ποιότητας και Προστασίας.

    – Διερεύνηση συμβάντων και παραβάσεων στον τηλεπικοινωνιακό τομέα και υποβολή σχετικών αναφορών.
    – Μέριμνα για την εφαρμογή σχετικών προτύπων και εκπόνηση σχετικών οδηγιών και διαδικασιών ασφάλειας, ποιότητας και προστασίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης.
    **- Συλλογή και απόδοση στοιχείων μέτρησης απόδοσης.
    – Επαγγελματική κατάρτιση, εξειδίκευση
    – Διαχείριση προσωπικού**

    ** σχόλιο : Να προστεθούν οι 3 τελευταίες προτάσεις **

    δ)** Τμήμα Διοικητικών τηλεπικοινωνιών

    – Διαχείριση και παρακολούθηση της απόδοσης των μέσων και υπηρεσιών διοικητικών επικοινωνιών των υπηρεσιών της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο. Διαμόρφωση εισηγήσεων ανάπτυξης, μέριμνα για την εφαρμογή σχετικών οδηγιών και διαδικασιών εκμετάλλευσης και διεξαγωγή σχετικών ελέγχων.**

    ** σχόλιο : Λειτουργία που επιτελείται σήμερα από αντίστοιχο τμήμα. Να προστεθεί το τμήμα **

  • 10 Αυγούστου 2010, 11:52 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑΠΟ ΑΒΛΕΨΙΑ Η ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΛΟΓΩ ΔΙΥΘΥΝΣΗΣ ΩΣ ΕΞΗΣ:

    Άρθρο 16
    Διάρθρωση Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών ΔΑΑ

    Η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα με τις ακόλουθες κατά τμήμα αρμοδιότητες.
    α) Τμήμα Αεροναυτικών Τηλεπικοινωνιών.
    Διαχείριση, εκμετάλλευση και παρακολούθηση απόδοσης του δικτύου Σταθερών Αεροναυτικών Τηλεπικοινωνιών του αεροδρομίου. Διαμόρφωση εισηγήσεων ανάπτυξης, έκδοση οδηγιών και διαδικασιών λειτουργίας και συνεργασίας με ανταποκριτές.
    Διεκπεραίωση τοπικά παραγόμενων μηνυμάτων.
    Κρυπτογράφηση-αποκρυπτογράφηση διαβαθμισμένων μηνυμάτων.
     Εκπόνηση και τήρηση σχεδίου έκτακτης ανάγκης σε συνεργασία με εμπλεκόμενες μονάδες όπου απαιτείται.

    β) Τμήμα Εταιρικών Τηλεπικοινωνιών.
    Έλεγχος και εποπτεία των κάθε είδους ραδιοσυστημάτων και ραδιοσυσκευών εταιρικών επικοινωνιών ΥΠΑ, φορέων του αεροδρομίου και λοιπών φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αεροδρομίου καθώς και του προσωπικού που χειρίζεται τις συσκευές αυτές.

    Χ) Τμήμα Διοικητικών Τηλεπικοινωνιών (ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑ ΣΤΟΝ ΔΑΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ)
    Διαχείριση και παρακολούθηση της απόδοσης των μέσων και υπηρεσιών διοικητικών επικοινωνιών των υπηρεσιών της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο. Διαμόρφωση εισηγήσεων ανάπτυξης, μέριμνα για την εφαρμογή σχετικών οδηγιών και διαδικασιών εκμετάλλευσης και διεξαγωγή σχετικών ελέγχων.

    γ) Τμήμα Ασφάλειας, Ποιότητας και Προστασίας.
     Διερεύνηση συμβάντων και παραβάσεων στον τηλεπικοινωνιακό τομέα και υποβολή σχετικών αναφορών.
     Μέριμνα για την εφαρμογή σχετικών προτύπων και εκπόνηση σχετικών οδηγιών και διαδικασιών ασφάλειας, ποιότητας και προστασίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης.
     Συλλογή και απόδοση στοιχείων μέτρησης απόδοσης.
     Τήρηση εγχειριδίου λειτουργιών της Διεύθυνσης.
     Μέριμνα για την εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού.