Άρθρο 02 – Σχολές και Τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

1. Στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. ιδρύονται οι εξής Σχολές και Τμήματα ως εξής:
α) Οικονομίας και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Οικονομικών Επιστημών, με έδρα τις Σέρρες,
γγ) Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με έδρα την Κατερίνη,
δδ) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα την Καβάλα,
εε) Διοίκησης Οργανισμών, Μαρκετινγκ και Τουρισμού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
στστ) Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ζζ) Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με έδρα την Καβάλα,
ηη) Δημόσιας Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
β) Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ββ) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
γγ) Ανατολικών Γλωσσών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
γ) Επιστημών Υγείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ββ) Μαιευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
γγ) Βιοϊατρικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
δδ) Φυσικοθεραπείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
εε) Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο.
δ) Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, με έδρα τις Σέρρες,
γγ) Πολιτικών Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες,
δδ) Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα τις Σέρρες,
εε) Μηχανικών Περιβάλλοντος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
στστ) Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ζζ) Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
ε) Σπουδών Σχεδιασμού, με έδρα τις Σέρρες, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, με έδρα το Κιλκίς,
στ) Θετικών Επιστημών, με έδρα την Καβάλα, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Φυσικής, με έδρα την Καβάλα,
ββ) Χημείας , με έδρα την Καβάλα,
γγ) Πληροφορικής, με έδρα την Καβάλα,
δδ) Γεωλογίας, με έδρα την Καβάλα.
ζ) Γεωτεχνικών Επιστημών, με έδρα τη Δράμα, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, με έδρα τη Δράμα,
ββ) Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, με έδρα τη Δράμα,
γγ) Γεωπονίας, με έδρα την Θεσσαλονίκη,
δδ) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα την Θεσσαλονίκη.
2. Σε κάθε Σχολή και Τμήμα συνιστάται Γραμματεία για τη διοικητική και γραμματειακή τους υποστήριξη, η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος, σύμφωνα με την περίπτ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174).
3. Στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και το Τμήμα Γεωλογίας συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.).
4. Η ακαδημαϊκή λειτουργία Σχολών και Τμημάτων και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και το Τμήμα Γεωλογίας, η εκπαιδευτική λειτουργία των οποίων καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Η απόφαση αυτή εκδίδεται έως τις 30 Ιουνίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου είναι αποκλειστική.
5. Ο πρώτος κύκλος σπουδών των Τμημάτων της παρ. 1 διαρκεί οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα, με εξαίρεση τα Τμήματα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, Γεωπονίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, στα οποία ο πρώτος κύκλος σπουδών διαρκεί δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα.
6. Η διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων του παρόντος γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195). Τα προγράμματα αυτά θεωρούνται πιστοποιημένα έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.), σύμφωνα με τα άρθρα 70 έως και 72 και το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 12 του άρθρου 80 του ν. 4009/2011.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 23:25 | Σοφία

    • Το τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας στην κατάσταση που βρίσκεται από το 2012 δεν παράγει πτυχία επιπέδου σπουδών 6, πράγμα που αναφέρεται στην αξιολόγησή του.
    • Με το ποσοστό μαθημάτων Κοσμετολογίας που διδάσκονται στο παρών τμήμα (4/44 μαθήματα κοσμετολογίας), οι απόφοιτοί του δεν μπορούν να λέγονται κοσμετολόγοι αλλά αισθητικοί.
    • Το γεγονός ότι ηγούνται Δερμοαισθητικοί-Κοσμητολόγοι τμημάτων Spa ξενοδοχείων και ιαματικών λουτρών δεν σημαίνει πως ο τουρισμός της Ελλάδας στηρίζεται σε αυτά. Ως γνωστόν το κύριο χαρακτηριστικό του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας είναι οι παραλίες της το καλοκαίρι.
    • Το γεγονός ότι τα ελληνικά φυτικά καλλυντικά κερδίζουν έδαφος δεν σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος όγκος παραγωγής τους είναι από αισθητικούς.
    • Το γεγονός ότι τα Τμήματα Αισθητικής λειτουργούν παράγοντας έναν μεγάλο αριθμό αποφοίτων και παρά ταύτα ο σύνδεσμος Ιαματικών πηγών Ελλάδας και πολλοί ξενοδοχειακοί φορείς προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό από το εξωτερικό, ίσως σημαίνει πως οι απόφοιτοι του εξωτερικού είναι καλύτερα καταρτισμένοι από τους απόφοιτους των τμημάτων Αισθητικής και Κοσμετολογίας της Ελλάδας.
    • Αν τα τμήματα αισθητικής της Ελλάδας, μέχρι τώρα, εξάγουν την τεχνογνωσία που ισχυρίζονται, δεν είναι σωστό να υποβαθμιστούν με συγχωνεύσεις με τμήματα με άσχετο αντικείμενο με το δικό τους (όπως το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων).
    • Το μηδενικό ποσοστό ανεργίας που ισχυρίζονται εκπρόσωποι και φοιτητές του τμήματος διαφέρει από τον αριθμό των ενεργών επαγγελματικών ΑΦΜ του τομέα, και ως γνωστόν η παραοικονομία κάνει κακό στη χώρα.

    Με εκτίμηση

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 22:55 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΟΣ

    Το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων πληροί όλα τα επιστημονικά και εκπαιδευτικά κριτήρια ώστε να ενταχθεί αυτόνομα στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο με τίτλο Βιοϊατρικών Επιστημών.Η βάση εισαγωγής, η επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων, η ερευνητική δραστηριότητα και κυρίως οι αξιολογήσεις του Τμήματος των Ιατρικών Εργαστηρίων είναι αξιοσημείωτες και θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν.Το Επιστημονικό Έργο των Ιατρικών Εργαστηρίων θα έπρεπε να αναγνωρίζεται και να εκτιμάται ως Έργο Βιοϊατρικών Επιστημών χωρίς καμία σύγχυση ή ταύτιση με αυτό της Αισθητικής ή Κοσμητολογίας.Τέλος, όπως στις υπόλοιπες χώρες έτσι και στην Ελλάδα, η Αισθητική δεν θα έπρεπε να είναι σχολή Υγείας για να αποτελεί μέρος των Βιοϊατρικών Επιστημών στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 22:39 | ΣΟΦΙΑ

    Κύριε Υπουργέ είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΠΕ8703 και διδάσκω στο 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
    Θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη σύνδεσης των ΕΠΑΛ με τα Πανεπιστήμια. Αν διατηρηθεί το τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας στην Θεσσαλονίκη θα μπορεί να στηρίξει και προγράμματα Διετών σχολών στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μαθητές των ΕΠΑΛ και επιπλέον να συνεργαστούν μέσα από τις δομές των εργαστηριακών κέντρων ΕΚ.
    Παρακαλούμε πολύ να μεριμνήσετε επι του θέματος ώστε να παραμείνει η κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνές Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπως ακριβώς έχει γίνει και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!!!
    Με εκτίμηση
    ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΙΑΔΟΥ

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 22:32 | ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΙΑΔΟΥ

    Κύριε Υπουργέ είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΠΕ8703 και διδάσκω στο 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
    Θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη σύνδεσης των ΕΠΑΛ με τα Πανεπιστήμια. Αν διατηρηθεί το τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας στην Θεσσαλονίκη θα μπορεί να στηρίξει και προγράμματα Διετών σχολών στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μαθητές των ΕΠΑΛ και επιπλέον να συνεργαστούν μέσα από τις δομές των εργαστηριακών κέντρων ΕΚ.
    Παρακαλούμε πολύ να μεριμνήσετε επι του θέματος ώστε να παραμείνει η κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνές Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπως ακριβώς έχει γίνει και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!!!
    Με εκτίμηση
    ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΙΑΔΟΥ

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 22:21 | Δημήτρης

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης, το γεγονός οτι στη σχολή μας δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής που να είναι μέλος ΔΕΠ και δεν θα υπάρξει ούτε στην πορεία κι αυτό είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 22:18 | Νικολέττα

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης, το γεγονός οτι στη σχολή μας δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής που να είναι μέλος ΔΕΠ και δεν θα υπάρξει ούτε στην πορεία κι αυτό είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 22:15 | Λουκάς

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης, το γεγονός οτι στη σχολή μας δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής που να είναι μέλος ΔΕΠ και δεν θα υπάρξει ούτε στην πορεία κι αυτό είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 22:12 | Δήμητρα

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης, το γεγονός οτι στη σχολή μας δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής που να είναι μέλος ΔΕΠ και δεν θα υπάρξει ούτε στην πορεία κι αυτό είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 22:05 | Φοιτήτρια Ιατρικών Εργαστηρίων

    Δεν έχει γίνει αποσαφήνιση όσον αφορά για το τμήμα της Αισθητικής και Κοσμηματολογίας. Θα ενταχθεί στο τμήμα των Βιοϊατρικών Επιστημών ή θα καταργηθεί; Αν γίνει συγχώνευση με το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων με ποια ΒΑΣΙΜΑ κριτήρια θα γίνει;

    Καταρχάς δεν θα ήταν περιττό να αναφέρω σε ποιο έδαφος κινούνται αυτές οι σχολές. Τα προγράμματα σπουδών των δύο σχολών δεν συμπίπτουν. Όντως το αντικείμενο των δύο σχολών είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μεταξύ τους. Μου δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός για τα πόσα και ποια κοινά μαθήματα θα διδάσκονται αν γίνει η συγχώνευση; Μήπως είναι ανέφικτη η δημιουργία του κοινού προγράμματος σπουδών και κατευθύνσεων; Πραγματικά δεν βρίσκω καμία ΣΥΝΑΦΕΙΑ. ΔΕΝ αποτελεί αρχικά βέλτιστη και υγιή λύση και για τα δύο τμήματα η συγχώνευση. Θα ακολουθήσει η υποβάθμιση του τμήματος των Ιατρικών Εργαστηρίων στο γνωστικό επίπεδο, στα επαγγελματικά δικαιώματα, παρεμπόδιση στην εξέλιξη του και θα χάσει την πλήρη αντιστοιχία με το πρόγραμμα του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών στο εξωτερικό , εκεί που έχει τις όλες προϋποθέσεις να σταθεί ως ΑΥΤΟΝΟΜΟ και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ στο νέο Πανεπιστήμιο και τις προδιαγραφές να εξελιχθεί το τμήμα εφόσον έχει επικαιροποιημένα στοιχεία.

    Παρ’ όλα αυτά όντως δεν υπάρχει ακόμη κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό αν γίνει η δημιουργία του νέου τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών με δύο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικές κατευθύνσεις. Θα φέρει σύγχυση στο εξωτερικό κυρίως αν γίνει η συνένωση των τμημάτων με το ίδιο τίτλο ‘Βιοϊατρικών Επιστημών’. Από τη στιγμή που το αντικείμενο του τμήματος των Βιοϊατρικών Επιστημών του εξωτερικού βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία ΜΟΝΟ με το αντικείμενο των Ιατρικών Εργαστηρίων και ΟΧΙ με το αντικείμενο της Αισθητικής και Κοσμηματολογίας.

    Παρά ταύτα το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης ΠΛΗΡΟΙ όλες τις βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη του ως αυτόνομο τμήμα στο νέο Πανεπιστήμιο. Περιληπτικά:

    Πρώτον, έχει τον απαραίτητο αριθμό μελών Δ.Ε.Π. (12) και από πλευράς ειδικότητας.

    Δεύτερον, υπάρχει συνάφεια κατά μεγάλο ποσοστό το πρόγραμμα σπουδών των Ιατρικών Εργαστηρίων με το πρόγραμμα του εξωτερικού με τίτλο Βιοϊατρικών Επιστημών και επιπλέον έχει και εξωτερική αξιολόγηση του 2012 που αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει το ότι το τμήμα μπορεί ως ΑΥΤΟΝΟΜΟ να ανταποκρίνεται στα διεθνή δεδομένα.

    Τρίτον, το τμήμα έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για την ενεργή συμμετοχή του σε ερευνητικές εργασίες και σε επιστημονικά έργα.

    Λοιπόν, γιατί να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία και η εξέλιξη του τμήματος αυτού; Γιατί να χάσει το δικαίωμα να σταθεί ως αυτόνομο τμήμα εφόσον μπορεί;
    Από την άλλη το τμήμα της Αισθητικής και Κοσμηματολογίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ τα κριτήρια. Δεν φταίει όμως το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων σε αυτό. Όμως ΔΕΝ θα αποτελέσει σωστή και δίκαιη λύση αν γίνει συγχώνευση των δύο τμημάτων, διότι δεν το επιθυμεί το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης και επιπρόσθετα ξανά επισημάνω πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά αντικείμενα, και επομένως ΔΕΝ θα υπάρχει ΣΊΓΟΥΡΗ βιωσιμότητα του τμήματος αυτού στο μέλλον. Θα αποτελέσει τρωτή απόδειξη η συγχώνευση για τη δημιουργία της ασάφειας του μέλλοντος του τμήματος αυτού.

    Σαφώς δεν επιθυμούμε το παραγκωνισμό κανενός τμήματος, να βρεθεί λύση και για το τμήμα της Αισθητικής και Κοσμηματολογίας. Όμως θα ήταν ΆΔΙΚΟ για το άλλο τμήμα, Ιατρικών Εργαστηρίων, να επηρεαστεί από τη συγχώνευση και να χάσει την υγιή πορεία και την εξέλιξη του, εφόσον έχει τις προδιαγραφές και μέλλον. Θα ήταν προτιμότερο και σωστό να παραμείνει ως ΑΥΤΌΝΟΜΟ και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ, επειδή το δικαιούται και είναι η θέληση με λογικά επιχειρήματα των καθηγητών και των φοιτητών του τμήματος των Ιατρικών Εργαστηρίων. Υπενθυμίζουμε ξανά ότι το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης είναι ΔΥΝΑΜΙΚΟ και ΕΝΕΡΓΟ με αποδεικτικά στοιχεία. ΔΕΝ βρίσκεται στην ίδια μοίρα που είχαν τα άλλα τμήματα των Ιατρικών Εργαστηρίων της Ελλάδας.

    Επιπλέον δεν θεωρώ ΣΩΣΤΟ και ΛΟΓΙΚΟ ένα μη βιώσιμο τμήμα της Αισθητικής και Κοσμηματολογίας σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά κριτήρια ( ένα μέλος Δ.Ε.Π.) και σύμφωνα με το γνωστικό αντικείμενο του να ζητά να ενωθεί και να «υποβαθμίσει» ένα παντελώς διαφορετικό ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ και ΥΓΙΕΣ τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων για να σωθεί το ίδιο το τμήμα.
    Δεν αποτελεί λύση δίκαιη δημοκρατικά. Επαναλαμβάνουμε ότι το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων ΑΡΝΕΊΤΑΙ ομόφωνα στη συγχώνευση με σωστές βάσεις.

    Αν το τμήμα της Αισθητικής και Κοσμηματολογίας βασίζεται στα επιχειρήματα ότι το επάγγελμα τους έχει μεγάλη απορρόφηση στην αγορά εργασίας και 0% ανεργία, ΤΟΤΕ να ζητά την αυτονομία να σταθεί ως μόνο τμήμα ΑΝ αποτελούν επαρκή επιχειρήματα που θέτει ή κάποια άλλη λύση ώστε να ΜΗΝ επηρεάζει ένα άλλο διαφορετικό, υγιές και αυτοδύναμο τμήμα. Να μην βλέπει ΜΟΝΟ τα συμφέροντα της, θα ήταν σωστό ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ τις επιμέρους συνέπειες ΚΑΙ των άλλων τμημάτων. Να ζητά συγχώνευση ΕΦΌΣΟΝ θα υπάρχει απόλυτη συναίνεση και συμφωνία με το άλλο τμήμα. Κάτι που ΔΕΝ υπάρχει στο παρόν διάστημα και ΔΕΝ θα υπάρχει και στο ερχόμενο διάστημα από το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων. Δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής η συγχώνευση έγινε ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ όλων των τμημάτων λόγω των δυσμενών συνθηκών στο τμήμα των Βιοϊατρικών Επιστημών. ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΜΗ ΟΡΘΑ το τμήμα της Αισθητικής και Κοσμηματολογίας του ΑΤΕΙΘ στη συγχώνευση; Να βρεθεί άλλη λύση.

    Οι παρόντες φοιτητές της Αισθητικής και Κοσμηματολογίας θα πάρουν κανονικά πτυχίο στο τμήμα εισαγωγής τους και το γνωρίζουν πολύ καλά. Δεν θα τους επηρεάσει. Καλά κάνουν και προσπαθούν να σώσουν το τμήμα τους. Χρειάζεται όμως να «καταστρέψουν» παράλληλα το μέλλον του άλλου τμήματος που έχει προοπτικές ορθές και βάσιμες να εξελιχθεί;

    Αν το κοιτάξουμε αντικειμενικά και το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων έχει ζήτηση στην αγορά εργασίας και ειδικά ΚΑΙ στο εξωτερικό που υπάρχει και μεγάλη αναγνώριση.
    Αν επηρεαστεί το αντικείμενο τους με τη συγχώνευση, τότε πώς θα νιώθουν και οι φοιτητές των Ιατρικών Εργαστηρίων, οι οποίοι μπήκαν και αυτοί ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ γνωρίζοντας με τι ασχολείται το αντικείμενο τους και αποτελεί και το αντικείμενο της αρεσκείας τους, να αλλάζει ουσιαστικά το περιεχόμενο;
    Κάτι που δεν είναι καθόλου επιθυμητό.
    Και τέλος έμεινε το μόνο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί να συνεχίσει να δίνει τις βέλτιστες επιδόσεις στο χώρο της υγείας, να σταθεί ως ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ νομικά εφόσον πληροί τα κριτήρια και να έχει την πλήρη αντιστοιχία με το εξωτερικό. Δεν θεωρώ σωστό το τμήμα αυτό να χάσει το δικαίωμα της εξέλιξης του εφόσον έχει τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

    Η συγχώνευση ΔΕΝ θα επωφελήσει κανένα τμήμα. Θα δημιουργηθεί ασάφεια και σύγχυση στο μέλλον των αποφοίτων, θα υποβιβάσει την εκπαίδευση ειδικά στο χώρο της υγείας, κάτι που δεν επιθυμούμε όλοι μας επί το πλείστον.

    Με εκτίμηση

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 20:28 | Εκάβη

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης, το γεγονός οτι στη σχολή μας δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής που να είναι μέλος ΔΕΠ και δεν θα υπάρξει ούτε στην πορεία κι αυτό είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:33 | Ραφαέλα

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης, το γεγονός οτι στη σχολή μας δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής που να είναι μέλος ΔΕΠ και δεν θα υπάρξει ούτε στην πορεία κι αυτό είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:33 | Σοφία

    Κύριε Υπουργέ γιατί τόσο ενδιαφέρον με τη Δράμα; Πως να υποστηρίξει μια Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών με τους 10 Καθηγητές που έχει; Την τοπική κοινωνία δεν την φτάνει που κρατά δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα; Θέλει και την έδρα της Σχολής για να δημιουργεί διοικητικά προβλήματα στους Φοιτητές;

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:29 | Ραφαέλλα

    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης, το γεγονός οτι στη σχολή μας δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής που να είναι μέλος ΔΕΠ και δεν θα υπάρξει ούτε στην πορεία κι αυτό είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:19 | Γιώργος

    Αγαπητοί κύριοι είναι δυνατόν να δημιουργείται Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, με έδρα τη Δράμα, η οποία διαθέτει δύο Τμήματα φαντάσματα με πολύ μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ; Γιατί η έδρα δεν μένει στη Θεσσαλονίκη που υπάρχουν δύο Τμήματα {Τροφίμων και Γεωπονική} με πολλαπλάσιο αριθμό Καθηγητών; Χαρακτηριστικό ότι το νέο Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας που ιδρύεται στη Δράμα δεν διαθέτει κανένα μέλΟς δεπ. Άρα θα αποτελέσει εξαρχής πηγή προβλημάτων ενώ θα την πληρώσουν οι φοιτητές. To Υπουργείο πως σχεδιάζει να οργανώσει ένα πενταετές Τμήμα από το μηδέν;;;;;

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:12 | Καραφεϊζη Βαϊα

    Κύριε υπουργέ θεωρώ ότι η στήριξη και η συνέχεια της τριτοβάθμιας εκπαιδευτικής κοινότητας στο Διδυμότειχο είναι αναγκαίο κοινωνικά , και εθνικά επιβεβλημένο λόγω της ακριτικής του θέσης.
    Προσωπική μου άποψη είναι πως η Νοσηλευτική σχολή του Διδυμοτείχου έπρεπε να ανήκει στο Δ.Π.Θ. αυτός είναι ο φυσικός του και ο γεωγραφικός του χώρος και όχι να ιδρύετε μια νέα Νοσηλευτική σχολή στην Αλεξανδρούπολη υποβαθμίζοντας έμμεσα την ύπαρξη της σχολής στο Διδυμότειχο.
    Λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφωμένη κατάσταση προτείνω τις εξής αλλαγές και προσθήκες.
    1. Στο άρθρο 02 / Σχολές και τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε
    Στην παράγραφο 2. Να προστεθεί στην διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη και η λέξη* παραρτήματος* που συμπεριλαμβάνει το παράρτημα του Διδυμοτείχου.
    Στην παράγραφο 3 .Να προστεθεί και το παράρτημα της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και να συνιστάται οχτώ θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΔΕΠ.
    2. Στο άρθρο 08 /Ένταξη μελών ΔΕΠ
    ηη) Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντάσσονται στο Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., με έδρα το Διδυμότειχο.
    Να αντικατασταθεί με Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντάσσονται στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.
    Να φροντίσει το Πανεπιστήμιο και κατ΄επέκαση το υπουργείο να επανδρώσει με θέσεις ΔΕΠ το παράρτημα του Διδυμοτείχου ,διότι 11 χρόνια λειτουργίας δεν έχουν δοθεί θέσεις ΔΕΠ.
    Προτείνω επίσης 2 νέες σχολές την σχολή Κοινωνικής εργασίας και Συντήρησης Αρχαιοτήτων και έργων τέχνης που δεν υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα στο ΔΙ.ΠΑ.Ε
    Διότι ο φυσικός χώρος του Διδυμοτείχου με τον πλούτο των αρχαιολογικών μνημείων μπορεί να υποστηρίξει την ύπαρξη αυτού του τμήματος .
    Προτείνω επίσης να ιδρυθούν παραρτήματα των σχολών Φυσικοθεραπείας και Μαιευτικής διότι υπάρχουν τα αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη με το καθεστώς λειτουργίας της Νοσηλευτικής σχολής.
    Όλα τα παραπάνω μπορούν να υποστηριχθούν άμεσα από τις υφιστάμενες σχολικές δομές της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε εύλογο και σύντομο χρονικό διάστημα με την παραχώρηση των 15 στρεμμάτων από το δήμο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να στεγαστεί η Πανεπιστημιακή κοινότητα .
    Με τιμή
    Καραφεϊζη Βαϊα

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 18:38 | ΚΑΡΑΦΕΙΖΗ ΒΑΓΙΑ

    Κύριε υπουργέ θεωρώ ότι η στήριξη και η συνέχεια της τριτοβάθμιας εκπαιδευτικής κοινότητας στο Διδυμότειχο είναι αναγκαίο κοινωνικά , και εθνικά επιβεβλημένο λόγω της ακριτικής του θέσης.
    Προσωπική μου άποψη είναι πως η Νοσηλευτική σχολή του Διδυμοτείχου έπρεπε να ανήκει στο Δ.Π.Θ. αυτός είναι ο φυσικός του και ο γεωγραφικός του χώρος και όχι να ιδρύετε μια νέα Νοσηλευτική σχολή στην Αλεξανδρούπολη υποβαθμίζοντας έμμεσα την ύπαρξη της σχολής στο Διδυμότειχο.
    Λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφωμένη κατάσταση προτείνω τις εξής αλλαγές και προσθήκες.
    1. Στο άρθρο 02 / Σχολές και τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε
    Στην παράγραφο 2. Να προστεθεί στην διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη και η λέξη* παραρτήματος* που συμπεριλαμβάνει το παράρτημα του Διδυμοτείχου.
    Στην παράγραφο 3 .Να προστεθεί και το παράρτημα της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και να συνιστάται οχτώ θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΔΕΠ.
    2. Στο άρθρο 08 /Ένταξη μελών ΔΕΠ
    ηη) Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντάσσονται στο Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., με έδρα το Διδυμότειχο.
    Να αντικατασταθεί με Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντάσσονται στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.
    Να φροντίσει το Πανεπιστήμιο και κατ΄επέκαση το υπουργείο να επανδρώσει με θέσεις ΔΕΠ το παράρτημα του Διδυμοτείχου ,διότι 11 χρόνια λειτουργίας δεν έχουν δοθεί θέσεις ΔΕΠ.
    Προτείνω επίσης 2 νέες σχολές την σχολή Κοινωνικής εργασίας και Συντήρησης Αρχαιοτήτων και έργων τέχνης που δεν υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα στο ΔΙ.ΠΑ.Ε
    Διότι ο φυσικός χώρος του Διδυμοτείχου με τον πλούτο των αρχαιολογικών μνημείων μπορεί να υποστηρίξει την ύπαρξη αυτού του τμήματος .
    Προτείνω επίσης να ιδρυθούν παραρτήματα των σχολών Φυσικοθεραπείας και Μαιευτικής διότι υπάρχουν τα αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη με το καθεστώς λειτουργίας της Νοσηλευτικής σχολής.
    Όλα τα παραπάνω μπορούν να υποστηριχθούν άμεσα από τις υφιστάμενες σχολικές δομές της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε εύλογο και σύντομο χρονικό διάστημα με την παραχώρηση των 15 στρεμμάτων από το δήμο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να στεγαστεί η Πανεπιστημιακή κοινότητα .
    Με τιμή
    Καραφεϊζη Βαϊα

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 18:20 | Ελευθερίου Φαίδρα

    Επειδή, γράφτηκε επανειλλημμένως οτι οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων κακώς διεκδικούν την αποκλειστικότητα του όρου Βιοϊατρικός Επιστήμων, θέλω να δηλώσω οτι ο όρος στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017, κατά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και καταχρηστικά αλλά ίσως από ανάγκη απλώθηκε για να καλύψει μια ομάδα ειδικοτήτων που πουθενά στο εξωτερικό δεν χαρακτηρίζονται έτσι.

    Αντι η ασυμβατότητα αυτή σταδιακά να τακτοποιηθεί, επεκτείνεται και διαιωνίζεται. Αν δε διορθωθεί ως τότε, τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται όταν θα βγούν οι πρώτοι απόφοιτοι και κάποιοι από αυτούς θα θελήσουν να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους στο εξωτερικό. Και θα είναι αρνητικά για όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες, τουλάχιστον.

    Δείτε τη σημαίνει ο όρος στη Μεγάλη Βρετανία στην παρακάτω ιστοσελίδα.

    https://www.prospects.ac.uk/job-profiles/biomedical-scientist

    “As a biomedical scientist, you’ll carry out a range of laboratory and scientific tests on tissue samples and fluids to help clinicians diagnose and treat diseases. You’ll also evaluate the effectiveness of treatments”
    Your work is extremely important to many hospital departments, such as operating theatres and A&E, and the functions you carry out are wide ranging. For example, you may work on medical conditions such as cancer, diabetes or AIDS, screen for and monitor a range of diseases or carry out tests for emergency blood transfusions.

    Types of biomedical scientist

    Biomedical scientists usually specialise in one of four areas: infection sciences, blood sciences, cellular sciences or genetics and molecular pathology.

    Infection sciences includes:
    • medical microbiology – identification of micro-organisms causing disease and their antibiotic treatment
    • virology – identification of viruses, associated diseases and monitoring the effectiveness of vaccines.

    Blood sciences includes:
    • clinical chemistry – analysis of body fluids and toxicology studies
    • transfusion science – determination of donor/recipient blood compatibility, ensuring blood banks are sufficient
    • haematology – form and functions of blood and related diseases
    • immunology – understanding the immune system and its role in combating disease.

    Cellular sciences includes:
    • histopathology – microscopic examination of diseased tissue samples
    • cytology – best known for cervical smear screening, but also covers other cellular analysis.

    Genetics and molecular pathology includes:
    • genetics – study of genes and hereditary variations in genes
    • molecular pathology – study and diagnosis of disease through examination of tissues and fluids at molecular level.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 17:59 | Ελένη

    Κύριε Υπουργέ

    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Κατανοούμε το γεγονός ότι είναι σημαντικό να υπάρχει κάποια σχολή στο Διδυμότειχο, όμως η Νοσηλευτική είναι μια σχολή που έχει ανάγκη από υποδομές και όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Ως εναλλακτική λύση θα μπορούσε τουλάχιστον να ιδρυθεί ή να μεταφερθεί κάποια άλλη σχολή στη θέση της Νοσηλευτικής, η οποία να μην έχει μεγάλη ανάγκη από εργαστηριακές υποδομές και πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Τέλος αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 17:48 | Μαρία Κώνστα

    Κύριε Υπουργέ είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΠΕ8703 και διδάσκω στο 8o ΕΠΑΛ θεσσαλονίκης
    Η σύνδεση των ΕΠΑΛ με το πανεπιστήμιο, αναβαθμίζει όπως εσείς έχετε επισημάνει, το ρόλο της τεχνικής εκπαίδευσης. Τα διετή προγράμματα σπουδών με θέμα την αισθητική, απο ποια άλλη ειδικότητα Άνώτερης Εκπαίδευσης θα μπορούσαν να υποστηριχθούν, αν όχι απο αυτή της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ, όπως άλλωστε έγινε και στην Αθήνα; Μια τέτοια κινηση θα έχει επιπλέον όφελος τη συνεργασία των διετών προγραμμάτων με τα εργαστηριακά κέντρα ΕΚ και τους εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι κάτοχοι δύο πτυχίων και μεταπτυχιακών.
    Παρακαλούμε πολύ να μεριμνήσετε επι του θέματος ωστε να παραμείνει η κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας στο τμήμα ΒιοϊατρικώνΕπιστημών του Διεθνές Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γιατί με την εξαφάνιση ενός τόσο δημοφιλούς, στην προτίμηση των μαθητών τμήματος, πλήττεται η δημόσια εκπαίδευση και η γυναικεία επιχερηματικότητα.
    Με εκτίμηση
    Μαρία Κώνστα
    ΠΕ8703 Αισθητικής
    ΠΕ8708 Φυσικοθεραπείας
    σε εξέλιξη μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 15:40 | Παναγιώτης Κυριακόπουλος

    Συνυπογράφω τη θέση του Χρήστου Τοκαμάνη.
    Θεωρώ ότι το Διδυμότειχο, λόγω της εθνικά ευαίσθητης θέσεως του, πρέπει να ενισχυθεί με τα παρακάτω τμήματα προσθέτοντας στο άρθρο 2 – Παρ. 1 – περίπτ. γ τα παρακάτω:
    στστ) Εργοθεραπείας, με έδρα το Διδυμότειχο,
    ζζ) Δημόσιας υγείας και Κοινοτικής υγείας, με έδρα το Διδυμότειχο,
    ηη) Λογοθεραπείας, με έδρα το Διδυμότειχο,
    θθ) Οδοντικής τεχνολογίας, με έδρα το Διδυμότειχο,
    ιι) Οπτικής και οπτομετρίας, με έδρα το Διδυμότειχο,
    κκ) Μηχανικών βιοϊατρικής, με έδρα το Διδυμότειχο.
    Και προσθέτοντας στο Άρθρο 2 – Παρ. 1 την περίπτ.:
    η) Καλλιτεχνικών και παραδοσιακών επιστημών με έδρα το Διδυμότειχο, η οποία συγκροτείται από τα τμήματα:
    αα) Λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, με έδρα το Διδυμότειχο,
    ββ) Λαϊκής και παραδοσιακής τέχνης, με έδρα το Διδυμότειχο.Προτείνω ακόμα, τις διορθώσεις:
    1) Να προστεθεί στο Άρθρο 2-Παρ.2 η λέξη παράρτημα
    Ήτοι να διαμορφωθεί ως εξής:
    Άρθρο 2-Παρ.2
    Σε κάθε Σχολή , Τμήμα και Παράρτημα συνιστάται Γραμματεία για τη διοικητική και γραμματειακή τους υποστήριξη, η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος και Παραρτήματος, σύμφωνα με την περίπτ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174).
    2) Να προστεθεί στο Άρθρο 2- Παρ.3 η φράση Επίσης στο Τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στο παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.).
    Ήτοι να διαμορφωθεί ως εξής:
    Άρθρο 2-Παρ. 3
    Στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και το Τμήμα Γεωλογίας συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.).Επίσης στο Τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στο παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.).

    Με τιμή
    Κυριακόπουλος Παναγιώτης
    Αρχιτέκτων Μηχανικός
    Κάτοικος Διδυμοτείχου

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 15:34 | Νικόλαος Παπαμαρκίδης

    Ασπάζομαι και συνυπογράφω τη θέση του κ. Τοκαμάνη, την οποία και παραθέτω:
    Θεωρώ ότι το Διδυμότειχο, λόγω της εθνικά ευαίσθητης θέσεως του, πρέπει να ενισχυθεί με τα παρακάτω τμήματα προσθέτοντας στο άρθρο 2 – Παρ. 1 – περίπτ. γ τα παρακάτω:
    στστ) Εργοθεραπείας, με έδρα το Διδυμότειχο,
    ζζ) Δημόσιας υγείας και Κοινοτικής υγείας, με έδρα το Διδυμότειχο,
    ηη) Λογοθεραπείας, με έδρα το Διδυμότειχο,
    θθ) Οδοντικής τεχνολογίας, με έδρα το Διδυμότειχο,
    ιι) Οπτικής και οπτομετρίας, με έδρα το Διδυμότειχο,
    κκ) Μηχανικών βιοϊατρικής, με έδρα το Διδυμότειχο.
    Και προσθέτοντας στο Άρθρο 2 – Παρ. 1 την περίπτ.:
    η) Καλλιτεχνικών και παραδοσιακών επιστημών με έδρα το Διδυμότειχο, η οποία συγκροτείται από τα τμήματα:
    αα) Λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, με έδρα το Διδυμότειχο,
    ββ) Λαϊκής και παραδοσιακής τέχνης, με έδρα το Διδυμότειχο.Προτείνω ακόμα, τις διορθώσεις:
    1) Να προστεθεί στο Άρθρο 2-Παρ.2 η λέξη παράρτημα
    Ήτοι να διαμορφωθεί ως εξής:
    Άρθρο 2-Παρ.2
    Σε κάθε Σχολή , Τμήμα και Παράρτημα συνιστάται Γραμματεία για τη διοικητική και γραμματειακή τους υποστήριξη, η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος και Παραρτήματος, σύμφωνα με την περίπτ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174).
    2) Να προστεθεί στο Άρθρο 2- Παρ.3 η φράση Επίσης στο Τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στο παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.).
    Ήτοι να διαμορφωθεί ως εξής:
    Άρθρο 2-Παρ. 3
    Στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και το Τμήμα Γεωλογίας συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.).Επίσης στο Τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στο παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.).

    Με εκίμηση
    Νικόλαος Παπαμακρίδης

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 14:53 | Κωνσταντίνα

    Ως φοιτήτρια της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχω δήλωσω πως δεν μπορεί να θεωρείτε «σχολή» ενα κτήριο παλαιού Δημοτικού με δύο αίθουσες και οι φοιτητές να κάνουμε μάθημα στο αμφιθέατρο του Δήμου. Κατανοώ ότι δεν πρέπει να ερημώσουν τέτοια μέρη αλλά δεν μπορεί η «πόλη» να βλέπει τους φοιτητές ως πηγη εισοδήματος και τίποτε άλλο! Οι γονείς μας και εμείς πληρώνουμε για μια παιδεία αντάξια αυτής των άλλων σχολών που δυστυχώς δεν λαμβάνουμε! Πρέπει ο δήμος καθώς και η διοίκηση της σχολής να ασχοληθούν με τις υποδομές (κυρίως) αλλά και με τους καθηγητές που στέλνουν καθώς με λύπη δηλώνω πως οι περισσότεροι δεν ξέρουν τιποτα για το αντικείμενο που σπουδάζουν! Δυστυχώς αυτά είναι δύσκολο να αλλάξουν και η σχολή δεν έχει μέλλον, ειδικά όταν απο τα χίλια άτομα που έχουν εγγραφει στην σχολή έχουν αποφοιτήσει τα 400. Λυπάμαι που θα το πω αλλά η Αλεξανδρούπολη και η αλλαγή της διοίκησης είναι η μόνη λύση να σωθεί η σχολή!…

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 14:43 | Κωνσταντίνα

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης, το γεγονός οτι στη σχολή μας δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής που να είναι μέλος ΔΕΠ και δεν θα υπάρξει ούτε στην πορεία κι αυτό είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 14:30 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Καλό για τη χώρα μας είναι να υπάρχουν σχολές σε μικρές επαρχειακές πόλεις και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ιδιαίτερα σε περιοχές του Βορείου Έβρου, όπως το Διδυμότειχο, καθότι είναι περιοχή κοντά στην Τουρκία η οποία αναπτύσσεται ολο και περισσότερο σε σχέση με την Χώρα. Γι΄αυτό πιστεύω οτι Η σχολή νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική, εκπαιδευτική ,πολιτιστική και δημογραφική αναβάθμιση της τοπικής ακριτικής κοινωνίας πρέπει να παραμείνει και πέρα από την αυτονόητη αναβάθμισή της από Τ.Ε.Ι σε Α.Ε.Ι, ζητούμε την σύσταση και προκήρυξη 8 θέσεων μελών Δ.Ε.Π. , την θεσμοθέτηση επιπλέον παραρτημάτων σχολών επιστημών υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε , την ανάπτυξη νέων σχολών με άλλα αντικείμενα και τέλος την δημιουργία κτηριακών υποδομών για την πλήρη λειτουργία τους.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 14:20 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΟΥΝΑΡΛΗ

    Η σχολή νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο είναι υψίστης ζωτικής και εθνικής σημασίας,διότι συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική, εκπαιδευτική ,πολιτιστική και δημογραφική αναβάθμιση της τοπικής ακριτικής κοινωνίας. Ζητούμε λοιπόν ,πέρα από την αυτονόητη αναβάθμισή της από Τ.Ε.Ι σε Α.Ε.Ι, την σύσταση και προκήρυξη 8 θέσεων μελών Δ.Ε.Π. , την θεσμοθέτηση επιπλέον παραρτημάτων σχολών επιστημών υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε , την ανάπτυξη νέων σχολών με άλλα αντικείμενα και τέλος την δημιουργία κτηριακών υποδομών για την πλήρη λειτουργία τους.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 14:15 | Αδαμιδου Ελενη

    Κύριε Υπουργέ είμαι μόνιμη εκπαιδευτικός Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΠΕ8703 και διδάσκω στο 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενιτσας τα πανελλαδικά μαθήματα Ανατομία & Υγιεινή όλων των ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας.
    Θα ήθελα να σας μεταφέρω την αγωνία των μαθητών του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας που επιθυμούν να περάσουν σε Πανεπιστημιακές σχολές. Το ποσοστό εισαγωγής απο τα ΕΠΑΛ έχει μειωθεί υπερβολικά τώρα που τα ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ!!! Το ποσοστό πρόκειται να μειωθεί ακόμα περισσότερο αν καταργηθούν και τμήματα όπως το “Αισθητικής & Κοσμητολογίας” της θεσσαλονίκης που συνδέεται άμεσα με τον τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας.
    Είναι επιβεβλημένο ο Αισθητικός να έχει επιστημονική κατάρτιση διότι το πεδίο που δουλεύει έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Επιπλέον η Αισθητική και Κοσμετολογία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τμήματα κατά την προτίμηση των φοιτητών
    Παρακαλούμε πολύ να μεριμνήσετε επι του θέματος ώστε να παραμείνει η κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνές Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
    Με εκτίμηση
    Αδαμίδου Ελένη

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:57 | Χριστίνα Πχοβελισβίλη

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    1) Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.
    2) Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή.
    3) Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.
    4) Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων.
    5) Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.
    Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα.
    Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:52 | Eλπίς

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Αν σκοπεύετε να κρατήσετε την σχολή στο Διδυμότειχο θα πρέπει να αναβαθμίσετε το μέρος καλύπτοντας ΟΛΕΣ τις παραπάνω ανάγκες επαρκώς.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:50 | Αναστασία (φοιτήτρια)

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:25 | Πετροπούλου Γεωργία

    Είμαι φοιτήτρια στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΑΤΕΙΘ και
    Ζητώ την Αυτονομία του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων.

    Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων έχει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια που του επιτρέπουν να σταθεί επάξια ως αυτοδύναμο Τμήμα, όπως :
    -τα απαραίτητα μέλη ΔΕΠ και από πλευράς αριθμού (12) και από πλευράς κατάλληλων ειδικοτήτων
    -πρόγραμμα σπουδών επικαιροποιημένο και αντίστοιχο με αυτό Τμημάτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού,
    -ερευνητικό έργο και επιστημονική αναγνώριση που αποδεικνύεται από ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ετεροαναφορές, προσκλήσεις μελών του για ομιλίες σε διεθνή συνέδρια, συμμετοχή σε editorialboard και ως κριτές σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά κλπ).
    -Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν εικασίες και αποδεικνύονται και από τις αξιολογήσεις του Τμήματος (εσωτερικές και εξωτερικές) και από την έκθεση σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του Τμήματος.

    Η εκπαίδευση που παρέχει το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με αυτά των αποφοίτων Βρετανικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Πανεπιστημιακών Τμημάτων που χαρακτηρίζονται ως Biomedical Scientists (
    https://www.prospects.ac.uk/job-profiles/biomedical-scientist ), αντιστοίχιση που έκαναν και οι καθηγητές Πανεπιστημίων του Εξωτερικού κατά την Εξωτερική Αξιολόγηση του Τμήματος το 2012,
    προτείνοντας μάλιστα από τότε τη μετονομασία του Τμήματος με προσθήκη του προθέματος bio- (biomedical) στον τίτλο του Τμήματος για καλύτερη εναρμόνιση με τα Διεθνή Πρότυπα.
    Ήδη πολλοί απόφοιτοι του τμήματος με βάση το περίγραμμα των μαθημάτων του προγράμματος Σπουδών
    αναγνώρισαν πλήρως το πτυχίο τους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης
    και εργάζονται ως Biomedical Scientists, εντάσσονται σε μεταπτυχιακά,
    εκπονούν διδακτορικές διατριβές
    ή εργάζονται ως ερευνητές και μάλιστα ορισμένοι ως πρώτης βαθμίδας.

    Οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων αποτελούν το κύριο μέρος των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και πραγματοποιούν εξειδικευμένες Εργαστηριακές Εξετάσεις για την διάγνωση νοσημάτων στον άνθρωπο, στελεχώνοντας τα Τμήματα:
    -μικροβιολογικό – ιολογικό,
    -βιοχημικό,
    -αιματολογικό,
    -αιμοδοσίας-τράπεζα αίματος,
    -ανοσολογικό – ιστοσυμβατότητος,
    -πυρηνικής Ιατρικής για εκτέλεση των -εξετάσεων RIA, -ορμονολογικό-ενδοκρινολογικό,
    -τοξικολογικό,
    -παθολογοανατομικό,
    -κυτταρολογικό,
    -γενετικής,
    -μοριακής βιολογίας
    -πειραματοζώων.
    Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε οποιοδήποτε άλλο χώρο με βάση το αντικείμενο σπουδών τους, όπως στην βιοϊατρική έρευνα κπλ.

    Με τα σημερινά δεδομένα στο Τομέα Υγείας, την επανεμφάνιση παλιών νοσημάτων και την οικονομική κρίση οι Βιοεπιστήμονες (Ιατρικά Εργαστήρια) η Εκπαίδευση στο χώρο της Υγείας σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να υποβαθμιστεί.

    Όταν ένα Τμήμα μετατρέπεται σε κατεύθυνση (δηλαδή Τομέα) και συνενώνεται με ένα άλλο Τμήμα που ουδεμία σχέση έχει με την εκπαίδευση που αυτό παρέχει, η παρεχόμενη από αυτό εκπαίδευση μοιραίως υποβαθμίζεται.

    Επισημαίνω ότι Το Τμήμα Αισθητικής-Κοσμηματολογίας και το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων έχουν μόνο 3 κοινά μαθήματα, συνεπώς τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων ΔΕΝ συγκλίνουν.

    Η επιλογή συνένωσης των Τμημάτων Αισθητικής-κοσμηματολογιας και Ιατρικών Εργαστηρίων ΔΕ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ,
    αλλά ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΕΙΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.

    Δεν αξίζει στην Ελλάδα γενικότερα και στη Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα, ένα Προβληματικό Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών που θα βγάζει αποφοίτους ελλειπούς εκπαίδευσης.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:17 | Καλλιρρόη

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:15 | Παρασκευή

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:15 | Σοφία

    Καλησπέρα είμαι φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικης Διδυμοτείχου και έχω να αναφέρω τα έξεις: 1.) Κάνουμε μάθημα στον κινηματογράφο του δήμου. 2.) Δεν έχουμε εργαστήρια ούτε καν απλά πράγματα όπως γάντια..3.) Δεν έχουμε εστίες 4.) Δεν έχουμε βιβλιοθήκες 5.) Οι πρόσβαση των καθηγητών στο Διδυμότειχο είναι δύσκολη με αποτέλεσμα να χάνονται ώρες από τα μαθήματα!6.) Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο υπολειτουργεί και οι πρόσβαση μας σε αυτό ελάχιστοι έως μηδαμινή. Όπως καταλαβαίνετε ο Διδυμοτείχος δεν μπορεί καλά καλά να στηρίξει μια σχολή με 200 πάνω κάτω φοιτητές τώπολλέςρα που γινόμαστε ΑΕΙ θα είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό να συνεχιστεί η εκπαίδευση μας εκεί.. Οι φοιτητές του τμήματος όπως προείπα είναι πάρα πολύ λίγοι και έτσι οι μεταφορα τους σε ένα έτοιμο πανεπιστήμιο είναι πολύ εύκολη και καθόλου χρονοβόρα!

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:11 | ΣΣταυρούλα Αρβανιτίδου

    Κύριε Υπουργέ είμαι ………. μόνιμος εκπαιδευτικός Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΠΕ8703 και διδάσκω στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς.
    Θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη σύνδεσης των ΕΠΑΛ με τα Πανεπιστήμια. Αν διατηρηθεί το τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας στην Θεσσαλονίκη θα μπορεί να στηρίξει και προγράμματα Διετών σχολών στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μαθητές των ΕΠΑΛ και επιπλέον να συνεργαστούν μέσα από τις δομές των εργαστηριακών κέντρων ΕΚ.
    Παρακαλούμε πολύ να μεριμνήσετε επι του θέματος ωστε να παραμείνει η κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνές Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
    Με εκτίμηση
    Αρβανιτίδου Α. Σταυρούλα

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:10 | Σοφία

    Καλησπέρα είμαι φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικης Διδυμοτείχου και έχω να αναφέρω τα έξεις: 1.) Κάνουμε μάθημα στον κινηματογράφο του δήμου. 2.) Δεν έχουμε εργαστήρια ούτε καν απλά πράγματα όπως γάντια..3.) Δεν έχουμε εστίες 4.) Δεν έχουμε βιβλιοθήκες 5.) Οι πρόσβαση των καθηγητών στο Διδυμότειχο είναι δύσκολη με αποτέλεσμα να χάνονται ώρες από τα μαθήματα!6.) Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο υπολειτουργεί και οι πρόσβαση μας σε αυτό ελάχιστοι έως μηδαμινή. Όπως καταλαβαίνετε ο Διδυμοτείχος δεν μπορεί καλά καλά να στηρίξει μια σχολή με 200 πάνω κάτω φοιτητές τώπολλέςρα που γινόμαστε ΑΕΙ θα είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό να συνεχιστεί η εκπαίδευση μας εκεί.. Οι φοιτητές του τμήματος όπως προείπα είναι πάρα πολύ λίγοι και έτσι οι μεταφορα τους σε ένα έτοιμο πανεπιστήμιο είναι πολύ εύκολη και καθόλου χρονοβόρα!

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:03 | Ραφαέλα

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:02 | Ermioni

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 12:47 | Χριστίνα

    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 12:41 | Καλλιρρόη

    Πως είναι δυνατόν το παράρτημα του τμήματος Νοσηλευτικής να παραμένει στο Διδυμότειχο… Η μεταφορά του τμήματος σε άλλο μέρος, με εγκαταστάσεις είναι αναγκαία και απαραίτητη! Η σχολή αυτή έχει ανάγκη από υποδομές που το Διδυμότειχο δεν μπορεί να της προσφέρει και ούτε διατίθεται να της προσφέρει!! Είναι τουλάχιστον ντροπιαστικές οι συνθήκες που εκτελούνται τα μαθήματα. Η ατελής εκπαίδευση του τμήματος είναι καιρός να σταματήσει! Αν θέλετε ντε και καλά να αφήσετε σχολές στο Διδυμότειχο μπορείτε να μεταφέρετε σχολές που δεν χρειάζονται εργαστήρια κτλ.. Σχολές οι οποίες μπορούν να ανταπεξέλθουν στον Διδυμοτείχο. Επίσης γινόμαστε πανεπιστήμιο χωρίς πανεπιστημιακό νοσοκομείο ολίγον κουλό!! Οι λίγοι φοιτητές του τμήματος είναι αρκετά εύκολο να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα αφού υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.Όσον αφορά για το ότι βρίσκεται σε εθνικά ευαίσθητη θέση…από που και ως που; Είναι αρκετά παρατραβηγμενο, υπάρχουν τόσες στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις.Πέραν αυτού όμως δεν κινδυνεύει.. μια μικρή σχολή με ελάχιστους φοιτητές δεν θα προστατεύσει κανένα Διδυμοτείχο!
    Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 12:34 | Maria

    ΣύνδεσμοςΕίμαι φοιτήτρια της νοσηλευτικής στο Διδυμοτειχο και αρνούμαι να πιστέψω πως στα χρόνια των σπουδών μου θα πρέπει να βρίσκομαι σε μια κωμόπολη,στην οποία δεν υπάρχει καν πανεπιστημιακό νοσοκομείο,αλλά ούτε οι σωστές και απαιτούμενες υποδομές να στηριχθεί μια σχολή.Το μάθημα δεν γίνεται σε αμφιθέατρο,αλλά σε θέατρο του δήμου! Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα(για παράδειγμα,αποστειρωμένα γάντια) ώστε να γίνει σωστά το μάθημα και να μάθουμε τα βασικά τους επαγγέλματος; Τέλος,όπως προαναφέρθηκε πώς να στηρίχθει ένα παράρτημα μιας σχολής εάν η σχολή βρίσκεται τόσο μακριά; Βάσει του ψηφίσματος που πραγματοποιήσαμε στο Διδυμότειχο,η πλειοψηφία των φοιτητών είμαστε κατά στο να μείνει η σχολή στο Διδυμότειχο και εύχομαι να ληφθεί υπόψη!m

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 12:34 | Κειτ

    ΣύνδεσμοςΕίμαι φοιτήτρια της νοσηλευτικής στο Διδυμοτειχο και αρνούμαι να πιστέψω πως στα χρόνια των σπουδών μου θα πρέπει να βρίσκομαι σε μια κωμόπολη,στην οποία δεν υπάρχει καν πανεπιστημιακό νοσοκομείο,αλλά ούτε οι σωστές και απαιτούμενες υποδομές να στηριχθεί μια σχολή.Το μάθημα δεν γίνεται σε αμφιθέατρο,αλλά σε θέατρο του δήμου! Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα(για παράδειγμα,αποστειρωμένα γάντια) ώστε να γίνει σωστά το μάθημα και να μάθουμε τα βασικά τους επαγγέλματος; Τέλος,όπως προαναφέρθηκε πώς να στηρίχθει ένα παράρτημα μιας σχολής εάν η σχολή βρίσκεται τόσο μακριά; Βάσει του ψηφίσματος που πραγματοποιήσαμε στο Διδυμότειχο,η πλειοψηφία των φοιτητών είμαστε κατά στο να μείνει η σχολή στο Διδυμότειχο και εύχομαι να ληφθεί υπόψη!….

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 12:24 | Εμι

    ΣύνδεσμοςΕίμαι φοιτήτρια της νοσηλευτικής στο Διδυμοτειχο και αρνούμαι να πιστέψω πως στα χρόνια των σπουδών μου θα πρέπει να βρίσκομαι σε μια κωμόπολη,στην οποία δεν υπάρχει καν πανεπιστημιακό νοσοκομείο,αλλά ούτε οι σωστές και απαιτούμενες υποδομές να στηριχθεί μια σχολή.Το μάθημα δεν γίνεται σε αμφιθέατρο,αλλά σε θέατρο του δήμου! Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα(για παράδειγμα,αποστειρωμένα γάντια) ώστε να γίνει σωστά το μάθημα και να μάθουμε τα βασικά τους επαγγέλματος; Τέλος,όπως προαναφέρθηκε πώς να στηρίχθει ένα παράρτημα μιας σχολής εάν η σχολή βρίσκεται τόσο μακριά; Βάσει του ψηφίσματος που πραγματοποιήσαμε στο Διδυμότειχο,η πλειοψηφία των φοιτητών είμαστε κατά στο να μείνει η σχολή στο Διδυμότειχο και εύχομαι να ληφθεί υπόψη!

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 12:21 | Emi

    σχολή νοσηλευτική Διδυμότειχου πρέπει να απομακρυνθει από την συγκεκριμένη πόλη διότι δεν έχουμε ούτε τα στοιχειώδη για ένα ΤΕΙ πόσο μάλλον για ΑΕΙ . Έχουμε άθλιες εγκαταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην συγκεκριμένη σχολή . Το Διδυμότειχο δεν δείχνει να θέλει να κάνει αναβάθμιση η να μας προσφέρει τις εγκαταστάσεις που επιθυμούμε όπως έχουμε δει καθώς αυτά που λένε τώρα είναι λόγια του αέρα , προεκλογικά . Ας επικρατήσει η λογική κ να φύγει το ΤΕΙ από το Διδυμότειχο , κάνουμε μάθημα σε θέατρο του δήμου κ δεν έχουμε καν γάντια

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 11:24 | Αλεξάνδρα Λιαποπούλου

    Διαβάζοντας το πρόγραμμα σπουδών με τις σχολές και τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αττικής Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να παραμείνει έστω σε κατεύθυνση η Αισθητική του ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης διότι η κόρη μου όπως και άλλα παιδιά στην ηλικία της κάνουν προσπάθεια για αυτό το τμήμα που είναι κοντά στην περιοχή που μένουν. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να στείλουμε το παιδί μας στην Αθήνα. Παρακαλώ δείτε όλα τα κριτήρια. Επίσης είναι κρίμα με τόσες τουριστικές επιχειρήσεις στην Βόρεια Ελλάδα και να μην υπάρχει το Τμήμα.Δείτε όλα τα κριτήρια.

  • 18 Φεβρουαρίου 2019, 08:56 | MITKA TANIA

    Η σχολή νοσηλευτικής στο Διδυμοτειχο είναι ζωτικής και εθνικής σημασίας.Συμβάλλει στην οικονομική,δημογραφική και πολιτιστική ζωή αυτής της ακριτικής πόλης.Με την αναβάθμιση της σχολής ελπίζουμε και στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου που επίσεις ειναι πολύ απαραίτητο για τον βόρειο Εβρο.Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θασσαλονίκη.Αναμένοντας μια θετική ανταπόκριση των δίκαιων αιτημάτων μας,σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

  • 17 Φεβρουαρίου 2019, 22:35 | Eλπίς

    Το θέμα της πανεπιστημιοποίησης της σχολής είναι μεγάλο και το συγκεκριμένο σχέδιο έχει αρκετές αστοχίες.
    Ως φοιτήτρια του τελευταίου έτος νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο θα αναφερθώ μόνο σχετικά με το δικό μας τμήμα.

    1)Με τι κριτήρια το τμήμα εντάσσεται στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. (400χλμ μακριά) ενώ υπάρχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο( 90χλμ) ;
    2)Με τι νοσοκομείο, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό θα εκπαιδευτούμε στην άσκηση νοσηλευτικής; Με τι κριτήρια παραμένει λοιπόν η σχολή εδω;
    ΔΕΝ έχουμε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ούτε υλικοτεχνική υποδομή.Το επίπεδο μόρφωσης δεν είναι ικανοποιητικό.
    Τα μαθήματα γίνονται στις αίθουσες του ΤΕΙ που είναι κυριολεκτικά έτοιμο να καταρρεύσει ή στο αμφιθέατρο του Δήμου. Στο νοσοκομείο δεν ήμασταν ή θα είμαστε ποτέ ευπρόσδεκτοι.
    Η πόλη σαν πόλη δεν μας ενοχλεί.
    Εμείς απλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την μέγιστη δυνατή εκπαίδευση που μπορούμε να έχουμε ώστε να βγούμε ικανοί επαγγελματίες Υγείας.
    Είναι εύλογο να λαμβάνεται υπ’όψιν η πιθανή παρακμή της πόλης του Διδυμοτείχου αλλά η σωστή εκπαίδευση των φοιτητών (και θεωρώ θα συμφωνήσουν όλοι σχεδόν) πρέπει να είναι ο πρωταρχικός παράγοντας στην λήψη της σχετικής απόφασης.
    Και αν γίνει κάτι προς συμφέρον των φοιτητών, ας γίνει για το συμφέρον όλων των ανθρώπων γιατί από εδώ θα βγουν Νοσηλευτές.Επαγγελματίες Υγείας οι οποίοι κάποια στιγμή θα έχουν τις Ζωές Ανθρώπων στα χέρια τους. Ίσως και των δικών σας,ποτέ δεν ξέρετε.
    Θα είναι καλό λοιπόν να μην αγνοήσετε τους παράγοντες αλλά να τους εξετάσετε προσεκτικά, ξανά.
    Με εκτίμηση.

  • 17 Φεβρουαρίου 2019, 21:25 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΕΝΙΔΗΣ

    Θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου, προς το Υπουργείο, για το θέμα της ουσιαστικής ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ μιας Σχολής, αυτής των Γεωτεχνικών επιστημών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής) και την υπαγωγή της ως δυο Τμήματα σε Σχολή με έδρα τη Δράμα. Οι Γεωπονικές επιστήμες υπήρξαν από τις πρώτες που ιδρύθηκαν στα τότε ΚΑΤΕΕ Θεσσαλονίκης πριν από 45 χρόνια, ενώ σήμερα τα δυο Τμήματα που λειτουργούν μετά από συνεχείς συγχωνεύσεις είναι από τα μεγαλύτερα του Ιδρύματος, με αγρόκτημα εκατοντάδων στρεμμάτων και αναγνωρισμένα εργαστήρια.
    Με ποιά λογική αυτά θα υπάγονται σε μία Σχολή με έδρα τη Δράμα, μια πόλη που δεν αποτελεί έδρα Ιδρύματος και απλά φιλοξενεί μια Σχολή με δυο Τμήματα, τα οποία, μάλιστα, αναδιαρθρώνονται.
    Δυστυχώς, η πρόταση αυτή στερείται κάθε στοιχειώδους ακαδημαϊκής λογικής και υπηρετεί άγνωστες και ύποπτες σκοπιμότητες για το μέλλον του υπό ίδρυση ΔΙΠΑΕ, τη στιγμή μάλιστα που δυο άλλα ομοειδή τμήματα νοσηλευτικής (Θεσσαλονίκης και Διδυμοτείχου) εμφανίζονται ως ένα Τμήμα και ένα Παράρτημα!!!

  • 17 Φεβρουαρίου 2019, 19:46 | Λαμπρινη

    Ως φοιτητες της νοσηλευτικης, αναρωτιομαστε τη λογικη με την οποια αποφασιζετε τη λειτουργια του τμηματος στο Δ/χο, καθως αδυνατει να το υποστηριξει. Με ελλιπες κ απαρχαιωμενο υλικοτεχνικο εξοπλισμο, μη μονιμο διδακτικο προσωπικο, τα μαθηματα γινονται στο δημοτικο θεατρο κ εφοσον δεν υπαρχει εκδηλωση κ κυριως αδυναμια εργαστηριακης εξασκησης σε ενα αποδυναμωμενο επαρχιακο νοσοκομειο 110 κλινων, με βαθμο λειτουργιας λιγο πανω απο κεντρο υγειας, ενα το πιο λογικο ειναι η ενσωματωση του στο ΔΠΘ καθως η Αλεξ/πολη εχει πανεπιστημιακο νοσοκομειο 630κλινων κ μπορει να παρεχει αριστη κ αρτια καταρτιση. Επιτελους καιρος να ληφθει υποψη κ η γνωμη των φοιτητων κ οχι να λαμβανονται αποφασεις εντελως προχειρα κ στηριζομενες σε πολιτικες εξυπηρετησεις η διαφωνιες οπως γινοταν μεχρι τωρα

  • 17 Φεβρουαρίου 2019, 18:49 | Πετροπουλου Γεωργία

    Είμαι φοιτήτρια στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΑΤΕΙΘ και
    Ζητώ την Αυτονομία του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων.

    Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων έχει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια που του επιτρέπουν να σταθεί επάξια ως αυτοδύναμο Τμήμα, όπως :
    -τα απαραίτητα μέλη ΔΕΠ και από πλευράς αριθμού (12) και από πλευράς κατάλληλων ειδικοτήτων
    -πρόγραμμα σπουδών επικαιροποιημένο και αντίστοιχο με αυτό Τμημάτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού,
    -ερευνητικό έργο και επιστημονική αναγνώριση που αποδεικνύεται από ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ετεροαναφορές, προσκλήσεις μελών του για ομιλίες σε διεθνή συνέδρια, συμμετοχή σε editorialboard και ως κριτές σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά κλπ).
    -Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν εικασίες και αποδεικνύονται και από τις αξιολογήσεις του Τμήματος (εσωτερικές και εξωτερικές) και από την έκθεση σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του Τμήματος.

    Η εκπαίδευση που παρέχει το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με αυτά των αποφοίτων Βρετανικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Πανεπιστημιακών Τμημάτων που χαρακτηρίζονται ως Biomedical Scientists (https://www.prospects.ac.uk/job-profiles/biomedical-scientist), αντιστοίχιση που έκαναν και οι καθηγητές Πανεπιστημίων του Εξωτερικού κατά την Εξωτερική Αξιολόγηση του Τμήματος το 2012,
    προτείνοντας μάλιστα από τότε τη μετονομασία του Τμήματος με προσθήκη του προθέματος bio- (biomedical) στον τίτλο του Τμήματος για καλύτερη εναρμόνιση με τα Διεθνή Πρότυπα.
    Ήδη πολλοί απόφοιτοι του τμήματος με βάση το περίγραμμα των μαθημάτων του προγράμματος Σπουδών
    αναγνώρισαν πλήρως το πτυχίο τους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης
    και εργάζονται ως Biomedical Scientists, εντάσσονται σε μεταπτυχιακά,
    εκπονούν διδακτορικές διατριβές
    ή εργάζονται ως ερευνητές και μάλιστα ορισμένοι ως πρώτης βαθμίδας.

    Οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων αποτελούν το κύριο μέρος των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και πραγματοποιούν εξειδικευμένες Εργαστηριακές Εξετάσεις για την  διάγνωση νοσημάτων στον άνθρωπο, στελεχώνοντας τα Τμήματα:
    -μικροβιολογικό – ιολογικό,
    -βιοχημικό,
    -αιματολογικό,
    -αιμοδοσίας-τράπεζα αίματος,
    -ανοσολογικό – ιστοσυμβατότητος,
    -πυρηνικής Ιατρικής για εκτέλεση των -εξετάσεων RIA, -ορμονολογικό-ενδοκρινολογικό,
    -τοξικολογικό,
    -παθολογοανατομικό,
    -κυτταρολογικό,
    -γενετικής,
    -μοριακής βιολογίας
    -πειραματοζώων.
    Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε οποιοδήποτε άλλο χώρο με βάση το αντικείμενο σπουδών τους, όπως στην βιοϊατρική έρευνα κπλ.

    Με τα σημερινά δεδομένα στο Τομέα Υγείας, την επανεμφάνιση παλιών νοσημάτων και την οικονομική κρίση οι Βιοεπιστήμονες (Ιατρικά Εργαστήρια) η Εκπαίδευση στο χώρο της Υγείας σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να υποβαθμιστεί.

    Όταν ένα Τμήμα μετατρέπεται σε κατεύθυνση (δηλαδή Τομέα) και συνενώνεται με ένα άλλο Τμήμα που ουδεμία σχέση έχει με την εκπαίδευση που αυτό παρέχει, η παρεχόμενη από αυτό εκπαίδευση μοιραίως υποβαθμίζεται.

    Επισημαίνω ότι Το Τμήμα Αισθητικής-Κοσμηματολογίας και το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων έχουν μόνο 3 κοινά μαθήματα, συνεπώς τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων ΔΕΝ συγκλίνουν.

    Η επιλογή συνένωσης των Τμημάτων Αισθητικής-κοσμηματολογιας και Ιατρικών Εργαστηρίων ΔΕ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ,
    αλλά ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΕΙΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.

    Δεν αξίζει στην Ελλάδα γενικότερα και στη Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα, ένα Προβληματικό Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών που θα βγάζει αποφοίτους ελλειπούς εκπαίδευσης.

    Με εκτίμηση.

  • 17 Φεβρουαρίου 2019, 18:35 | Θεοδώρα Λ.

    Ονομάζομαι Λεβεντοπούλου Θεοδώρα και είμαι φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

    Κατά την προσωπική μου άποψη, κρίνω απαραίτητο να διασαφηνιστεί στο νομοσχέδιο τι ακριβώς προβλέπεται για το λεγόμενο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, καθώς δεν αναφέρεται ξεκάθαρα αν το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων εντάσσεται αυτόνομα σε αυτό.

    Σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά κριτήρια και την εξωτερική αξιολόγηση του 2012, το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα ώστε να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία Βιοϊατρικές Επιστήμες.

    Πως είναι δυνατόν να υπονοείται έμμεσα η συνένωση των Ιατρικών Εργαστηρίων, ενός τμήματος με πλούσιο ερευνητικό έργο, με το τμήμα της Αισθητικής το οποίο δεν διαθέτει ούτε μια ερευνητική εργασία;

    Το νομοσχέδιο περιέχει ασάφειες όσον αφορά στο μέλλον του τμήματος της Αισθητικής. Σε περίπτωση κατάργησης του τμήματος αυτού σε ποιο τμήμα θα ολοκληρώσουν οι ήδη εγγεγραμμένοι φοιτητές τις σπουδές τους;