Άρθρο 02 – Σχολές και Τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

1. Στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. ιδρύονται οι εξής Σχολές και Τμήματα ως εξής:
α) Οικονομίας και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Οικονομικών Επιστημών, με έδρα τις Σέρρες,
γγ) Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με έδρα την Κατερίνη,
δδ) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα την Καβάλα,
εε) Διοίκησης Οργανισμών, Μαρκετινγκ και Τουρισμού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
στστ) Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ζζ) Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με έδρα την Καβάλα,
ηη) Δημόσιας Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
β) Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ββ) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
γγ) Ανατολικών Γλωσσών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
γ) Επιστημών Υγείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ββ) Μαιευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
γγ) Βιοϊατρικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
δδ) Φυσικοθεραπείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
εε) Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο.
δ) Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, με έδρα τις Σέρρες,
γγ) Πολιτικών Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες,
δδ) Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα τις Σέρρες,
εε) Μηχανικών Περιβάλλοντος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
στστ) Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ζζ) Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
ε) Σπουδών Σχεδιασμού, με έδρα τις Σέρρες, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, με έδρα το Κιλκίς,
στ) Θετικών Επιστημών, με έδρα την Καβάλα, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Φυσικής, με έδρα την Καβάλα,
ββ) Χημείας , με έδρα την Καβάλα,
γγ) Πληροφορικής, με έδρα την Καβάλα,
δδ) Γεωλογίας, με έδρα την Καβάλα.
ζ) Γεωτεχνικών Επιστημών, με έδρα τη Δράμα, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, με έδρα τη Δράμα,
ββ) Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, με έδρα τη Δράμα,
γγ) Γεωπονίας, με έδρα την Θεσσαλονίκη,
δδ) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα την Θεσσαλονίκη.
2. Σε κάθε Σχολή και Τμήμα συνιστάται Γραμματεία για τη διοικητική και γραμματειακή τους υποστήριξη, η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος, σύμφωνα με την περίπτ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174).
3. Στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και το Τμήμα Γεωλογίας συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.).
4. Η ακαδημαϊκή λειτουργία Σχολών και Τμημάτων και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και το Τμήμα Γεωλογίας, η εκπαιδευτική λειτουργία των οποίων καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Η απόφαση αυτή εκδίδεται έως τις 30 Ιουνίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου είναι αποκλειστική.
5. Ο πρώτος κύκλος σπουδών των Τμημάτων της παρ. 1 διαρκεί οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα, με εξαίρεση τα Τμήματα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, Γεωπονίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, στα οποία ο πρώτος κύκλος σπουδών διαρκεί δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα.
6. Η διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων του παρόντος γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195). Τα προγράμματα αυτά θεωρούνται πιστοποιημένα έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.), σύμφωνα με τα άρθρα 70 έως και 72 και το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 12 του άρθρου 80 του ν. 4009/2011.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:07 | Ιωάννης

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:06 | Έλενα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:05 | Μποζίνης Δημήτρης

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
    Ονομάζομαι Μποζίνης Δημήτρης και είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΠΕ8703 και Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας του ΕΠΑΛ – Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας. Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ο Τομέας της ομορφιάς είναι ο μεγαλύτερα αναπτυσσόμενος αυτή τη στιγμή σε παγκόσμια κλίμακα και υπολογίζεται να ανέλθει στα 805 δολάρια περίπου μέχρι το 2023, γι’ αυτό και θεωρώ απαραίτητη την ύπαρξή μας ως κατεύθυνση «Αισθητική-Κοσμητολογία» στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας. Σίγουρα υπάρχουν διαρθρωτικά προβλήματα στο Τμήμα της Θεσσαλονίκης λόγω του μικρού αριθμού των ΔΕΠ (κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται οι φοιτητές , οι απόφοιτοι και οι μέλλοντες φοιτητές), αλλά μπορεί να διορθωθούν με διορισμούς στο νέο Πανεπιστήμιο και με δεδομένο ότι υπάρχει νέος και σύγχρονος εργαστηριακός εξοπλισμός και φυσικά μεγάλη ζήτηση της ειδικότητας στην αγορά.
    Θα ήθελα επίσης να επισημάνω την αναγκαιότητα σύνδεσης των ΕΠΑΛ με τα Πανεπιστήμια. Η διατήρηση του τμήματος Αισθητικής & Κοσμητολογίας στην Θεσσαλονίκη, θα μπορεί να στηρίξει και προγράμματα Διετών σχολών στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μαθητές των ΕΠΑΛ και επιπλέον να συνεργαστούν μέσα από τις δομές των εργαστηριακών κέντρων ΕΚ.
    Παρακαλώ όπως παραμείνει η κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του υπό σύσταση Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
    Σχετικά με τις αντιρρήσεις για την για την «Ύπαρξη και την συνύπαρξη» του Τμήματος αυτή, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
    Οι ταξινομήσεις των επαγγελμάτων δεν γίνονται με την «μετάφραση» που επικαλείται ο καθένας μας !!! Βασίζονται στη διάρθρωση της ∆ιεθνούς Τυποποιηµένης Ταξινόµησης των Επαγγελµάτων (International Standard Classification of Occupations-ISCO) του ∆ιεθνούς Γραφείου Εργασίας (∆ΓΕ). Στον κωδικό ΣΤΕΠ 32 ανήκουν όλοι οι Τεχνολόγοι και τεχνικοί βοηθοί των επιστημών βιολογίας και υγείας και περιλαμβάνει μέσα τις ειδικότητες της ΣΕΥΠ σελ 13 -14 http://dide.mag.sch.gr/kesyp/portal/images/stories/931.rtf964.rtf945.rtf953.rtf963.rtf954.rtf951.rtf_932.rtf958.rtf957.rtf972.rtf9.pdf Αυτός ο κωδικός μεταφράζεται(όχι από εμένα αλλά από το ίδιο το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, . Biomedical Science. Περιλαμβάνει όπως βλέπετε μέσα όλες τις ειδικότητες όπως ακριβώς και στο Δυτικής Αττικής, Οπτικούς , Ακτινολόγους, Οδοντοτεχνίτες κ.α
    Ας σταματήσουν λοιπόν να κουνάνε το δάκτυλο στους Αισθητικούς – Κοσμητολόγους και να τους μειώνουν λέγοντας τους ουσιαστικά με τις δηλώσεις τους, επάγγελμα ΟΧΙ υγείας, εποφθαλμιώντας φυσικά στον πανάκριβο πρόσφατα ανακαινισμένο εργαστηριακό εξοπλισμό του εργαστηρίου Κοσμητολογίας!!! Κάποιοι ξέρουν να διαβάζουν καλύτερα τους νόμους…O ίδιος ο Υπουργός πρότεινε τον τίτλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ για τα τμήματα του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής!!!! Επαναλαμβάνω δεν τον πρότειναν αυτοί τον τίτλο και τους τον πήρανε από το ΠΑΔΑ!!! Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (που σημαίνει ότι ισχύει και για όλα τα αντίστοιχα Ελληνικά Ανώτατα Ιδρύματα!!!)
    Ευχαριστώ.
    Δημήτρης Μποζίνης
    Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Αισθητικών Ελλάδας.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:02 | Τζοβανα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:57 | Φαίδρα Ελευθερίου

    Ονομάζομαι Φαίδρα Ελευθερίου, είμαι Χημικός με διδακτορικό στο αντικείμενο της Βιοχημείας και είμαι Αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Χημείας – Βιοχημείας. Γράφω τα παρακάτω ως Χημικός, Βιοχημικός και ως καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων.

    Με αυτές τις ιδιότητες θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με τα σχόλια του κ. Πέτρου Β. Θεωρώ οτι όλοι οι απόφοιτοι αυτών των Σχολών αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητά τους από τους Biomedical Scientists.

    Παντού στον κόσμο υπάρχουν τετραετούς φοίτησης και ανώτατης εκπαίδευσης Βιοχημικοί, Βιολόγοι, Χημικοί όπως και παράλληλα με αυτούς υπάρχουν και οι επίσης τετραετούς φοίτησης, ανώτατης εκπαίδευσης Βιοϊατρικοί Επιστήμονες (Ευρώπη: Biomedical Scientists, Αμερική: Medical Laboratory Technologists (also known as Medical Laboratory Scientists). Στην Αμερικοί Βιοχημικοί, Βιολόγοι και Χημικοί μπορούν να γίνουν Medical Laboratory Scientists, χρησιμοποιώντας το υπόβαθρο που τους δίνει το πτυχίο τους και ακολουθώντας επιπλέον σπουδές μετά τη λήψη του πτυχίου.

    Επιτρέψτε μου να μη συμφωνήσω με τη διατύπωση οτι οι Χημικοί, Βιοχημικοί και Βιολόγοι ανήκουν στους Βιοϊατρικούς Επιστήμονες. Όλοι αυτοί οι Επιστήμονες έχουν πολλές και αξιόλογες γνώσεις σε διάφορα αντικείμενα και ίσως και ένα μικρό στοιχειώδες υπόβαθρο σε ιατρικές γνώσεις, βιολογικούς δείκτες και διαγνωστικές τεχνικές που δε μπορεί να συγκριθεί με τις τεσσάρων ετών γνώσεις και δεξιότητες ενός βιοϊατρικού επιστήμονα.

    Όλες αυτές οι ειδικότητες πρέπει να υπάχουν και να είναι διακριτές και αλληλεπικαλυπτόμενες. Οι αντίστοιχοι επιστήμονες μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε πολλούς τομείς εκτός του χώρου της εργαστηριακής διάγνωσης, μπορούν όμως με επιπλέον εκπαίδευση (μεταπτυχιακό, διδακτορικό) να εργαστούν και σε αυτόν το χώρο, όπως και στο εξωτερικό. Και σε αυτόν τον χώρο βρίσκουν τη θέση τους όλοι.

    Οι Χημικοί ακολουθούν σπουδές τεσσάρων ετών στα πλαίσια των οποίων μαθαίνουν από Οργανική Σύνθεση, Φυσικοχημεία και Κβαντική Χημεία έως Αναλυτική Χημεία και Βιοχημεία και από τη χημεία των πλαστικών, των χρωμάτων και των τροφίμων έως την Κλινική Χημεία. Μπορεί να είναι γενικά εξοικιωμένοι με εργαστηριακές και αναλυτικές τεχνικές αλλά χρειάζονται επιπλέον εκπαίδευση για να μάθουν αυτά που μαθαίνουν στα τέσσερα χρόνια Εκπαίδευσής τους οι Biomedical Scientists.
    Οι Βιοχημικοί αποκτούν πληθώρα γνώσεων που μπορεί να καλύψει από τη Βιοχημεία των φυτών έως του ανθρώπου και από τη βιοενέργεια και τους βιοαντιδραστήρες έως τη διερεύνηση του ανθρώπινου γονιδιόματος.
    Ανάλογα οι βιολόγοι μαβαίνουν από τη βιολογία των φυτών έως των εντόμων και των ζώων. Φυσικά, όλοι αυτοί εξοικιώνονται σε τεχνικές που αξιοποιούνται και στη διαγνωστική, αλλά δε μπορούν να χαρακτηριστούν με τη λήψη του πτυχίου τους ως Βιοϊατρικοί Επιστήμονες.

    Από την άλλη, οι Βιοϊατρικοί Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο έχουν συγκεκριμένη εκπαίδευση και επαγγελματικά δικαιώματα και σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνει την εφαρμογή εργαστηριακών τεχνικών για διαγνωστικούς σκοπούς https://www.prospects.ac.uk/job-profiles/biomedical-scientist).

    H εκπαίδευση, οι δυνατότητες Επαγγελματικής αποκατάστασης και τα Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων είναι αντίστοιχα με αυτά των αποφοίτων αντίστοιχων Βρετανικών Πανεπιστημιακών Τμημάτων που χαρακτηρίζονται ως Biomedical Scientists (https://www.prospects.ac.uk/job-profiles/biomedical-scientist).
    Αντίστοιχη εκπαίδευση και επαγγελματικές δυνατότητες έχουν στην Αμερική οι απόφοιτοι ανάλογων Τμημάτων ΤΕΤΡΑΕΤΟΥΣ φοίτησης που χαρακτηρίζονται ως Medical Technologist (ΜΤ), κατά τον παλαιότερο όρο ή Medical Laboratory TECHOLOGISTS (also known as Medical Laboratory SCIENTISTS) κατά τον πιο σύγχρονο όρο.

    Στην Αμερική εκτός από τους τετραετούς εκπαίδευσης Technologists ύπάρχουν και οι διετούς φοίτησης Technicians που κάνουν απλούστερες εργαστηριακές εξετάσεις ρουτίνας υπό την επίβλεψη των Technologists. Επομένως οι Τεχνολόγοι διακρίνονται σαφώς από τους διετούς φοίτησης τεχνικούς (rechnicians). Οι technicians θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως βοηθοί ή παρασκευαστές. Οι Τεχνολόγοι, ΟΧΙ.
    Δείτε στην ιστοσελίδα:
    (https://www.bls.gov/ooh/healthcare/medical-and-clinical-laboratory-technologists-and-technicians.htm#tab-2)

    “Both technicians and technologists perform tests and procedures that physicians and surgeons or other healthcare personnel order. However, technologists perform more complex tests and laboratory procedures than technicians do. For example, technologists may prepare specimens and perform detailed manual tests, whereas technicians perform routine tests that may be more automated. Medical laboratory technicians usually work under the general supervision of medical laboratory technologists or laboratory managers”.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων ακολουθούν σπουδές τετραετούς φοίτησης ανώτατης εκπαίδευσης, τις οποίες οι καθηγητές Πανεπιστημίου του Εξωτερικού στα πλαίσια της Εξωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος (2012) αντιστοίχισαν με αυτές των Biomedical Scientists της Ευρώπης και των Medical Laboratory Technologists της Αμερικής
    (βλέπε Εξωτερική Αξιολόγηση EER, page 8, https://mlsteithe.webs.com/ και https://www.modip.teithe.gr/?r=ektheseis/ektheseis-eksoterikis-aksiologisis-tmimaton)
    «The External Evaluation Committee (EEC) is satisfied that the programme achieves the Department goals and objectives detailed in IER. ..
    These objectives were set against relevant International Standarts such as for example: BSc of Biomedical Sciences …»

    Επιπλέον, η ένωση των αποφοίτων τους (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, ΠΕΤΙΕ, ανήκει στην International Federation of Biomedical Laboratory Science (wwwifbls.org/index.php/membership/members).

    Επομένως, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, η ονομασία που αρμόζει στο Τμήμα είναι Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών. Μετονομασία με προσθήκη του προθέματος bio- πρότειναν οι εξωτερικοί αξιολογητές ήδη από το 2012 (External Evaluation Report, page 22. (https://mlsteithe.webs.com/ και https://www.modip.teithe.gr/? r=ektheseis/ektheseis-eksoterikis-aksiologisis-tmimaton)

    Σεβαστείτε τη διάθεση και τη δυνατότητα του Τμήματος να παραμείνει ως αυτόνομο Τμήμα κατ’ αναλογία με αντίστοιχα Τμήματα του εξωτερικού.

    Σε σχέση με τον εξοπλισμό του Τμήματος, το Τμήμα δεν έχει τίποτε να ζηλέψει αλλά και σχεδόν τίποτε να αξιοποιήσει από έναν εξοπλισμό Τμήματος Αισθητικής, είναι καλά εξοπλισμένο και αξιοποιεί τον εξοπλισμό του επάξια παράγοντας τόσο εκπαιδευτικό όσο και ερευνητικό έργο με συνεχή προσπάθεια να βελτιώνεται και να αναπτύσσεται προς την κατεύθυνση αυτή. (δείτε ιστοσελίδα Τμήματος – έρευνα- ενδεικτικές εργασίες: 2009-Ιανουάριο 2018: http://www.mls.teithe.gr/?page_id=3906 και Current Topics in Medicinal Chemistry – Abstract ahead of print για 2019)

    Το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας θα μπορούσε να παραμείνει ως αυτόνομο Τμήμα με προοπτικές αν στελεχωθεί με κατάλληλο εξοπλισμό και αν μάλιστα αναπτύξει και τον Τομέα της Κοσμητολογίας που υπάρχει στην ανώτατη εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας αναζητήσει τη θέση του στο νέο Πανεπιστήμιο με τρόπο που να μην επηρεάζει την πορεία ενός Τμήματος που μπορεί να παραμείνει αυτόνομο και έχει εκφράσει και στηρίξει αυτή την άποψη μέσω εμπεριστατωμένων εκθέσεων και αποφάσεων συλλογικών ακαδημαϊκών οργάνων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:46 | Σαρίφας Γεώργιος

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:35 | Ναούμα

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:33 | Αραμπατζή Μαρία

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:33 | Νικος

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:31 | Ιάσων

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:30 | Στεφανία

    το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:29 | Κατερίνα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:27 | ΜΗΛΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:23 | Πέτρος Κ.

    Στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών είναι παράλογο και πρωτίστως μη λειτουργικό η έδρα να μην βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη που θα εδρεύουν τα μεγαλύτερα σε όλα τα μεγέθη τμήματά της σχολής, η Γεωπονία και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:22 | Παπαδοπουλου Χριστινα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:22 | ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Αξιοτιμε κ. υπουργε
    ονομαζομαι Δρεμσιζης Γιαννης και ειμαι πατερας φοιτητριας του τμηματος Αισθητικης και Κοσμητολογιας του ΑΤΕΙΘ. Η επιλογη του συγκεκριμενου τμηματος απο τα περισσοτερα παιδια γινεται ενσυνειδητα με σκοπο την αποκτηση γνωσεων
    και την εισοδο στην αγορα εργασιας με συγκριτικα πλεονεκτηματα εναντι «αεριτζηδων» και μαυρης εργασιας. Παρακαλω οι οποιες αποφασεις να ειναι στην κατευθυνση της διατηρησης του τμηματος ως κατευθυνση μεσα στο βιοιατρικων επιστημων. Δεν επιθυμουμε τιποτα περισσοτερο απο το να πραγματοποιησουν τα παιδια μας αυτο που ονειρευτηκαν.Δεν επιθυμουμε να υποκλεψουμε κανενος τα επαγγελματικα δικαιωματα αλλα επιθυμουμε να διατηρησουμε τα δικα μας χωρις να μας τα υφαρπαξουν με την καταργηση του τμηματος

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:18 | Στέφανος Νανης

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:18 | Γιάννης Πουλάκης

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:08 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    Στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών είναι παράλογο και πρωτίστως μη λειτουργικό η έδρα να μην βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη που θα εδρεύουν τα μεγαλύτερα σε όλα τα μεγέθη τμήματά της σχολής, η Γεωπονία και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:45 | Αλεξάνδρα Κοντογεωργου

    Στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών είναι παράλογο και πρωτίστως μη λειτουργικό η έδρα να μην βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη που θα εδρεύουν τα μεγαλύτερα σε όλα τα μεγέθη τμήματά της σχολής, η Γεωπονία και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:44 | Μαρία

    Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη του (νέου) Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος το οποίο θα προέλθει από τη συγχώνευση των ΑΤΕΙΘ τμημάτων α) Μηχανολόγων Οχημάτων και β) Μηχανικών Αυτοματισμού, θα πρέπει, εφόσον δεν διατηρούν την αυτονομία τους, το οποίο θεωρώ αστοχία,να έχουν τουλάχιστον ως εσωτερικές κατευθύνσεις-προσανατολισμούς των:
    α)Μηχανολόγων Οχημάτων και β) Μηχανικών Αυτοματισμού. Σε διαφορετική περίπτωση οι απόφοιτοι του νέου τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τα αντίστοιχα τμήματα που βρίσκονται στα Χανιά και στην Ξάνθη και είναι πενταετούς φοίτησης ή κάτι άλλο; Θεωρώ ότι το τοπίο είναι αρκετά θολό, και εν τέλει, αν δεν διασαφηνιστούν κάποια πράγματα θα καταφέρετε να εξαφανίσετε ειδικότητες με πολύ καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Όταν, λοιπόν, μια εταιρεία θα ζητάει μηχανικούς αυτοματισμού ή μηχανολόγους οχημάτων, ο ενδιαφερόμενος ποιο πτυχίο θα πρέπει να καταθέσει, αν καταργήσετε τέτοιες ειδικότητες;

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:37 | Θεοδοσια Κ.

    Ως πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων θεωρω πως το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων πρέπει να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.
    Το τμήμα μας πληρεί απόλυτα τα κριτήρια αυτονομίας: Εχουμε 12 μελη ΔΕΠ, Level 6 αξιολόγηση απο το εξωτερικό και ενα προγραμμα σπουδών που αντιστοιχεί πλήρως στο αντίστοιχο πτυχίο Biomedical Science του εξωτερικού.
    Αντιθέτως, το τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας δεν πληρεί ΚΑΝΕΝΑ απο αυτά. Εκτός αυτού, το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος είναι τελείως διαφορετικό απο το δικό μας (με εξαίρεση τριών μαθημάτων), οπότε τα δικά μας μέλη ΔΕΠ δεν μπορούν να καλύψουν την έλλειψη μελών ΔΕΠ του τμήματος. Δηλαδη, ακόμη και ως κατεύθυνση των Βιοιατρικών Επιστημών, θα συνεχίσει να ειναι ενα μη βιώσιμο τμημα, καταδικάζοντας ταυτόχρονα και το τμήμα των Ιατρικων Εργαστηρίων.
    Επομένως, πιστεύω πως η συγχώνευση των δυο τμημάτων είναι ενα τεράστιο λάθος, το οποίο πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

    Με εκτίμηση,
    Κοφτερέλου Θεοδοσία.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:26 | Νικολέττα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:25 | Μαρια Ελενη

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:24 | ελευθερια

    το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων πρέπει να παραμείνει αυτοδύναμο, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις αλλά και έχει παρθεί ομόφωνη απόφαση απο την γενική συνέλευση του τμήματος . Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ούτε να ενώσουμε δυο εντελώς διαφορετικά τμήματα καθώς χάνετε η εξειδίκευση στον τίτλο σπουδών…Επίσης πρέπει να τονίσω ότι η σχολή βιοϊατρικών επιστημών στην Αθήνα εξαιτίας της ένωσης δεν λειτουργεί σωστά. Καλό θα ήταν όλοι οι φοιτητές να έχουμε στόχο στη ομόφωνη λύση του προβλήματος. τα δυο αυτά τμήματα έχουν πολύ διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών. Αν γίνει ένωση και οι δυο κατευθύνσεις θα έχουν 5 εξάμηνα για την εξειδίκευση τους. Το τμήμα των ιατρικών εργαστηρίων με το υπάρχον πρόγραμμα σπουδών παρέχει εξειδικευμένα μαθήματα απο το 2 εξάμηνο. εχω να τονίσω για όσους δεν γνωρίζουν την αξία ενός τεχνολόγου ιατρικών εργαστηρίων οτι καλό θα ήταν να μην σχολιάζουν το τμήμα γιατι είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους του χώρου .ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.!!!!!!!!!!!

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:22 | Ηλιανα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:14 | Μαρία

    Στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών είναι παράλογο και πρωτίστως μη λειτουργικό η έδρα να μην βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη που θα εδρεύουν τα μεγαλύτερα σε όλα τα μεγέθη τμήματά της σχολής, η Γεωπονία και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:13 | Καλλιόπη

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων της Θεσσαλονίκης είναι ένα αυτοδύναμο τμήμα το οποίο διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών και επαρκές, μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Επιθυμούμε λοιπόν, το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα «Βιοϊατρικών Επιστημών», όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:09 | Στελλα Α.

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:09 | ΝΙΚΟΣ

    Στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών είναι παράλογο και πρωτίστως μη λειτουργικό η έδρα να μην βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη που θα εδρεύουν τα μεγαλύτερα σε όλα τα μεγέθη τμήματά της σχολής, η Γεωπονία και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:02 | Ρογδάκη Κρυστιάννα

    Στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών είναι παράλογο και πρωτίστως μη λειτουργικό η έδρα να μην βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη που θα εδρεύουν τα μεγαλύτερα σε όλα τα μεγέθη τμήματά της σχολής, η Γεωπονία και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:56 | Βάιος Κουτσιούμπας

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Θεωρούμε αδιανόητο για πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η τωρινή ηγεσία του Υπουργείου να μην συμπεριληφθεί στη νέα ονομασία του Πανεπιστημίου ο τίτλος «Αλεξάνδρειο» που έχει κατοχυρώσει με Προεδρικό Διάταγμα το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης από το 2005.Ο όρος «Αλεξάνδρειο» θα βοηθήσει προφανώς στο κύρος του Νέου Πανεπιστημίου αλλά και στην περαιτέρω διεθνοποίηση του.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:50 | Τζούλιαν

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:44 | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕ84

    Θα ήθελα να αναφερθώ στις δυο σχολές: Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα τις Σέρρες, και την Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα είναι άστοχα και χωρίς καμιά συσχέτιση μεταξύ των. Εξειδικεύω το θέμα θεωρώντας τελείως διαφορετικό να μιλάμε για Μηχανικό Πληροφορικής, ο οποίος ασχολείται με το software του υπολογιστή, δηλαδή με την κατασκευή, δημιουργία και συντήρηση προγραμμάτων και παντελώς αντίθετο το αντικείμενο του Ηλεκτρονικού Μηχανικού, ο οποίος ασχολείται με το Hardware του υπολογιστή, με την κατασκευή, την συντήρηση ενός δικτύου επικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών ή Τηλεματικής, Συστημάτων Ασφαλείας, Βιομηχανικών Αυτοματισμών, Ρομποτικής κλπ. Οι γνωστικές περιοχές των αντικειμένων του Ηλεκτρονικού είναι τόσο ευρείες (λόγου τις εξέλιξης της τεχνολογίας) που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να μπορεί ένα τμήμα να καλύψει όλες εκείνες τις ανάγκες που είναι σήμερα απαραίτητες.

    Για τους παραπάνω λόγους προτείνω να υπάρχει μια Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και άλλη μια Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών με τελείως διακριτά αντικείμενα η κάθε μια από αυτές. Με τον παραπάνω διαχωρισμό καθορίζουμε και διασφαλίζουμε με αδιάβλητο τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα του κάθε αποφοίτου της κάθε σχολής.»

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:41 | ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,

    Ως Περιφερειακός Σύλλογος Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων Μακεδονίας – Θράκης νιώθουμε την ανάγκη να σας θέσουμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με το Σ/Ν για το προς ίδρυση Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Ως επιστήμονες είμαστε πάντα αρωγοί σε αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα την πρόοδο τόσο του τομέα της Παιδείας όσο και του τομέα της Υγείας, τον οποίο και υπηρετούμε.

    Οι προβληματισμοί μας είναι οι εξής:
    1ον) Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων παράγει εδώ και 40+ χρόνια αποφοίτους οι οποίοι εργάζονται στο πιο νευραλγικό κομμάτι της Δημόσιας Υγείας, αυτό των εργαστηρίων. Έχουν πολύ καλό γνωστικό και ακαδημαϊκό επίπεδο και το τμήμα του δίνει όλα τα εφόδια ώστε να εργαστούν ακόμη και σε απαιτητικά εργαστήρια του εξωτερικού ή ακόμη και στην έρευνα. Επίσης μέσω των προγραμμάτων Erasmus φοιτητές/τριες γίνονται δεκτοί σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Σουηδία, Φινλανδία, Πορτογαλία κλπ).
    2ον) Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων διαθέτει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών για τους αποφοίτους του σε αντίθεση με το τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας που δεν διαθέτει. Πλήθος φοιτητών/τριων τα έχουν επιλέξει και διαπρέπουν σε αυτό.
    3ον) Η ονομασία του Τμήματος στο Σ/Ν (Βιοϊατρικών Επιστημών) είναι λανθασμένη γιατί με την συγκεκριμένη ονομασία στο εξωτερικό (Πανευρωπαϊκά και Διεθνώς) αναγνωρίζονται συνήθως οι Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων (BLS ή MLS) και όχι οι Αισθητικοί! Αν ισχύσει η ονομασία αυτή θα έχουν πρόβλημα με την αναγνώριση όσοι συνάδελφοι θελήσουν να βγουν στο εξωτερικό για εργασία.
    3ον) Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό καθηγητών ώστε να είναι αυτοδύναμο ενώ το τμήμα της Αισθητικής και Κοσμετολογίας όχι. Μάλιστα και κάποια τμήματα που είναι αυτόνομα μέσα στο Σ/Ν δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό μελών ΔΕΠ κάτι που δημιουργεί εύλογα απορίες.
    4ον) Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων (Π.Ε.Τ.Ι.Ε.), και κατ’ επέκταση και ο Σύλλογος μας, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ένωσης Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων στις οποίες έγινε δεκτή μετά από ενδελεχή εξέταση των προγραμμάτων σπουδών των τμημάτων Ιατρικών Εργαστηρίων.
    5ον) Η τεταρτοετής εκπαίδευση των συναδέλφων έχει ως αποτέλεσμα να κατανοούν πλήρως όλα τα αντικείμενα της επιστήμης τους και να είναι έτοιμοι να επανδρώσουν τα εργαστήρια όλων των τομέων. Η φοίτηση 2 ετών που προτείνει το Υπουργείο θα δημιουργήσει προβλήματα και «επαγγελματίες 2 ταχυτήτων» καθώς όλοι όσοι είναι από ΤΕΙ θα έχουν καλύτερη γνώση του εργαστηρίου (περισσότερα εργαστηριακά μαθήματα, πρακτική άσκηση)
    6ον) Δεν αποτελεί δικαιολογία ότι εφόσον έγινε σε άλλο Πανεπιστήμιο πρέπει να γίνει και εδώ. Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι γίνονται λάθη αλλά το συγκεκριμένο, και στην Αθήνα και εδώ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. Είναι και αυτό κάτι που μας γεννά απορίες σχετικά με την άμεμπτη κρίση των προτάσεων που έχει το Υπουργείο στα χέρια του.
    Με βάση όλα τα παραπάνω προτείνουμε:
    1) ΑΥΤΟΝΟΜΟ – ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ Τμήμα Βιοϊατρικών Εργαστηριακών Επιστημών (Biomedical Laboratory Sciences) που θα αντικαταστήσει το προϋπάρχον Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων και θα βοηθήσει στην συνέχεια του κλάδου στην ανώτατη εκπαίδευση και την παραγωγή σωστά εκπαιδευμένων συναδέλφων.
    2) Ισοτίμηση των πτυχίων όλων των συναδέλφων που είναι Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων Τ.Ε. με το νέο πτυχίο Βιοϊατρικών Εργαστηριακών Επιστημών Π.Ε. χωρίς καμιά διάκριση και έπειτα από ένα εξάμηνο σπουδών σε μαθήματα που θα καθοριστούν από επιτροπή (φοιτητές, καθηγητές, επαγγελματικοί σύλλογοι)
    3) Το τμήμα Βιοϊατρικών Εργαστηριακών Επιστημών να εισαχθεί αυτόνομο στο Μηχανογραφικό Δελτίο ώστε να μπορεί ο κάθε φοιτητής/τρια να επιλέξει με συνείδηση τις σπουδές στο τμήμα που θα αντικαταστήσει το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων.
    4) Να ισχύσει για το νέο τμήμα ότι ισχύει και για τις υπόλοιπες Π.Ε. σχολές στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Δεν γίνεται επαγγελματίες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα εργαζομένων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης!

    Ελπίζουμε οι φωνές μας να εισακουστούν. Τα εργαστήρια αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι μέσα σε ένα νοσοκομείο, κέντρο υγείας και οι επιστήμονες που το αποτελούν συνεργάτες-κλειδιά των κλινικών ιατρών. Εκπτώσεις στις σπουδές τους ίσως σε λίγα χρόνια οδηγήσουν σε ολέθριες επιπτώσεις στην παρεχόμενη υγεία…

    Μετά τιμής,
    Το Δ.Σ. του ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.
    1.Βασδέκης Δημήτριος, Πρόεδρος ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Μεταπτυχιακός φοιτητής στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας
    2.Χριστοφορίδης Ανδρέας, Αντιπρόεδρος ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος»
    3.Τουτλούτσος Νικόλαος, Γενικός Γραμματέας ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων
    4.Παπαπρεπώνης Παναγιώτης, Ειδικός Γραμματέας ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, M.Sc Υγιεινή, PhD Επιδημιολογία, Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο»
    5.Πεχλιβάνης Ανδρέας
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων
    6.Δεδές Νικόλαος
    M.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Γ.Ν. Γιαννιτσών
    7.Παπλάκης Ιωάννης
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίω

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:35 | Παναγιώτης

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:34 | Ιωαννα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:34 | Ηλέκτρα

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:22 | Ελένη Παπουτσάκη

    Στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών είναι παράλογο και πρωτίστως μη λειτουργικό η έδρα να μην βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη που θα εδρεύουν τα μεγαλύτερα σε όλα τα μεγέθη τμήματά της σχολής, η Γεωπονία και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:22 | Μαρία Μουτσιακα

    Στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών είναι παράλογο και πρωτίστως μη λειτουργικό η έδρα να μην βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη που θα εδρεύουν τα μεγαλύτερα σε όλα τα μεγέθη τμήματά της σχολής, η Γεωπονία και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:08 | Μαρία

    Το τμήμα Ιατρικώ Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:01 | Κιριντζή Κωνσταντίνα

    Κιριντζή Κωνσταντινά
    Φοιτήτρια του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων.
    Νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό και γενικά στα σχόλια που έχουν αναρτηθεί, έχουν τοποθετηθεί πολύ σωστά οι συμφοιτητές-συνάδελφοι μου και οι καθηγητές μου… Θα ήθελα όμως να παραθέσω κι εγώ την άποψή μου εν συντομία, καθώς το σχέδιο νόμου του Διεθνούς Πανεπιστημίου περιέχει πολλές ασάφειες, οι οποίες μας κάνουν να ανησυχούμε για το μέλλον του τμήματός μας. Είναι ένα τμήμα που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ενός αυτοδύναμου τμήματος και σε όλα τα Διεθνή Πανεπιστήμια αναγνωρίζεται ως «Βιοϊατρικές Επιστήμες». (Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.prospects.ac.uk/job-profiles/biomedical-scientist )
    Απαιτούμε να επικρατήσουν τα επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια!
    Παρακαλούμε να διευκρινιστεί η θέση των θεσμικών οργάνων του ΤΕΙ από το Υπουργείο για τη σωστή ακαδημαϊκή πορεία του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων!

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 17:00 | Κατερίνα

    Το τμήμα Ιατρικώ Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 16:41 | Ελένη Π.

    ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.Αποτελούν το κύριο μέρος των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και πραγματοποιούν εξειδικευμένες Εργαστηριακές Εξετάσεις για την διάγνωση νοσημάτων στον άνθρωπο, στελεχώνοντας τα Τμήματα μικροβιολογικό – ιολογικό, βιοχημικό, αιματολογικό, αιμοδοσίας-τράπεζα αίματος, ανοσολογικό – ιστοσυμβατότητος, πυρηνικής Ιατρικής για εκτέλεση των εξετάσεων RIA, ορμονολογικό-ενδοκρινολογικό, τοξικολογικό, παθολογοανατομικό, κυτταρολογικό, γενετικής, μοριακής βιολογίας και πειραματόζωων. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε οποιοδήποτε άλλο χώρο με βάση το αντικείμενο σπουδών τους, όπως στην βιοϊατρική έρευνα κλπ.
    ( Σύμφωνα με το ΦΕΚ 118, 14/06/96 κατοχύρωσης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και το ΦΕΚ 34/Α/20-3-2017 άδειας εξάσκησης επαγγέλματος (με υποβολή του πτυχίου )
    Σύμφωνα με τα παραπάνω θεωρώ πως το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων πρέπει να μείνει αυτόνομο

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 16:28 | Δήμητρα Φ.

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
    Ως φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του Ατειθ θεωρώ αναγκαίο να τονίσω πως το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 16:27 | Κωνσταντίνα Ζώγα

    Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων να παραμείνει αυτοδύναμο με την ονομασία τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών όπως ομόφωνα έχει παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 15:54 | ΚΙΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    Θα ήθελα να αναφερθώ στις δυο σχολές: Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα τις Σέρρες, και την Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα είναι άστοχα και χωρίς καμιά συσχέτιση μεταξύ των. Εξειδικεύω το θέμα θεωρώντας τελείως διαφορετικό να μιλάμε για Μηχανικό Πληροφορικής, ο οποίος ασχολείται με το software του υπολογιστή, δηλαδή με την κατασκευή, δημιουργία και συντήρηση προγραμμάτων και παντελώς αντίθετο το αντικείμενο του Ηλεκτρονικού Μηχανικού, ο οποίος ασχολείται με το Hardware του υπολογιστή, με την κατασκευή, την συντήρηση ενός δικτύου επικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών ή Τηλεματικής, Συστημάτων Ασφαλείας, Βιομηχανικών Αυτοματισμών, Ρομποτικής κλπ. Οι γνωστικές περιοχές των αντικειμένων του Ηλεκτρονικού είναι τόσο ευρείες (λόγου τις εξέλιξης της τεχνολογίας) που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να μπορεί ένα τμήμα να καλύψει όλες εκείνες τις ανάγκες που είναι σήμερα απαραίτητες.

    Για τους παραπάνω λόγους προτείνω να υπάρχει μια Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και άλλη μια Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών με τελείως διακριτά αντικείμενα η κάθε μια από αυτές. Με τον παραπάνω διαχωρισμό καθορίζουμε και διασφαλίζουμε με αδιάβλητο τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα του κάθε αποφοίτου της κάθε σχολής.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 15:33 | Χαριομπόλης Κωνσταντίνος

    Η σχολή νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο είναι υψίστης ζωτικής και εθνικής σημασίας διότι συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική εκπαιδευτική πολιτιστική και δημογραφική αναβάθμιση της τοπικής ακριτικής κοινωνίας η παραμονή της και η ανάπτυξη της σε ΑΕΙ – Πανεπιστήμιο αποτελεί μονόδρομο.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 14:32 | Φοιτήτρια νοσηλευτικής

    Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο. Οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ όσο και το προσωπικό είναι επιεικώς απαράδεκτο. Επείγει η μεταφορά του για την ορθή αναβάθμιση του πτυχίου σε ΑΕΙ, όχι μόνο στα χαρτιά αλλα και στην ουσία της εκπαίδευσης, η οποία κρίνεται εξαιρετικά ανεπαρκής, καθώς δυσλειτουργεί.
    Επίσης είναι αναγκαίο να ακουστούν οι φοιτητές ως πρωταρχικοί αποδέκτες της όλης κατάστασης κι όχι οι ντόπιοι οι οποίοι κοιτούν πως να ωφεληθούν και να εκπληρώσουν τα οικονομικά και κοινωνικά τους συμφέροντα!

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 14:03 | ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΤΕΙΘ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ!
    Στο σχέδιο νόμου, παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με τους αποφοίτους, και την ισοτίμηση των πτυχίων τους με το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο. Στο προηγούμενο πόρισμα, είχε αναφερθεί το εξής…»Σχετικά με τους αποφοίτους των Τμημάτων των τριών ΤΕΙ, το ζήτημα προτείνεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά σε νομοθετικό επίπεδο, με την κατάργηση της διάκρισης σε ΤΕ και ΠΕ για όλους τους αποφοίτους των ΤΕΙ, η οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να υφίσταται από το 2001 με την μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε ΑΕΙ. Με βάση αυτό, η επικαιροποίηση πιστοποιητικών των αποφοίτων θα γίνεται με τα χαρακτηριστικά
    του ΔΙΠΑΕ.»
    Έχουμε αγανακτήσει κι εμείς και τα παιδιά μας εδώ και τόσο καιρό μέσα στην Ελλάδα της κρίσης… να καταφέρουμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, στο αντικείμενο που επέλεξαν για να είναι ευτυχισμένα και επιτυχημένα στη ζωή τους.(Μη μας το στερείτε αυτό)
    Θερμή παράκληση όπως αποσαφηνισετε άμεσα το τι θα ισχύσει για τους αποφοίτους. Είναι δίκαιο παλιοί και νέοι απόφοιτοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα εφόσον φοίτησαν στην ίδια σχολή, με τους ίδιους καθηγητές και τα ίδια μαθηματα.
    Με εκτίμηση
    Γονείς ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΤΕΙΘ.