Άρθρο 02 – Σχολές και Τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

1. Στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. ιδρύονται οι εξής Σχολές και Τμήματα ως εξής:
α) Οικονομίας και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Οικονομικών Επιστημών, με έδρα τις Σέρρες,
γγ) Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με έδρα την Κατερίνη,
δδ) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα την Καβάλα,
εε) Διοίκησης Οργανισμών, Μαρκετινγκ και Τουρισμού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
στστ) Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ζζ) Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με έδρα την Καβάλα,
ηη) Δημόσιας Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
β) Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ββ) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
γγ) Ανατολικών Γλωσσών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
γ) Επιστημών Υγείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ββ) Μαιευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
γγ) Βιοϊατρικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
δδ) Φυσικοθεραπείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
εε) Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο.
δ) Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, με έδρα τις Σέρρες,
γγ) Πολιτικών Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες,
δδ) Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα τις Σέρρες,
εε) Μηχανικών Περιβάλλοντος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
στστ) Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
ζζ) Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
ε) Σπουδών Σχεδιασμού, με έδρα τις Σέρρες, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, με έδρα τις Σέρρες,
ββ) Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, με έδρα το Κιλκίς,
στ) Θετικών Επιστημών, με έδρα την Καβάλα, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Φυσικής, με έδρα την Καβάλα,
ββ) Χημείας , με έδρα την Καβάλα,
γγ) Πληροφορικής, με έδρα την Καβάλα,
δδ) Γεωλογίας, με έδρα την Καβάλα.
ζ) Γεωτεχνικών Επιστημών, με έδρα τη Δράμα, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:
αα) Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, με έδρα τη Δράμα,
ββ) Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, με έδρα τη Δράμα,
γγ) Γεωπονίας, με έδρα την Θεσσαλονίκη,
δδ) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα την Θεσσαλονίκη.
2. Σε κάθε Σχολή και Τμήμα συνιστάται Γραμματεία για τη διοικητική και γραμματειακή τους υποστήριξη, η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος, σύμφωνα με την περίπτ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174).
3. Στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και το Τμήμα Γεωλογίας συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.).
4. Η ακαδημαϊκή λειτουργία Σχολών και Τμημάτων και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Ανατολικών Γλωσσών και το Τμήμα Γεωλογίας, η εκπαιδευτική λειτουργία των οποίων καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Η απόφαση αυτή εκδίδεται έως τις 30 Ιουνίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου είναι αποκλειστική.
5. Ο πρώτος κύκλος σπουδών των Τμημάτων της παρ. 1 διαρκεί οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα, με εξαίρεση τα Τμήματα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, Γεωπονίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, στα οποία ο πρώτος κύκλος σπουδών διαρκεί δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα.
6. Η διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων του παρόντος γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195). Τα προγράμματα αυτά θεωρούνται πιστοποιημένα έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.), σύμφωνα με τα άρθρα 70 έως και 72 και το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 12 του άρθρου 80 του ν. 4009/2011.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 11:59 | Ιωάννης

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 11:45 | Δέσποινα Νικολουδάκη

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Ονομάζομαι Νικολουδάκη Δέσποινα και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Αισθητικής & Κοσμητολογίας από το 1997. Πρόσφατα αποφοίτησα και από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο ’Οργάνωση, Διοίκηση & Θεραπευτικές Πρακτικές Μονάδων Ευεξίας και Spa’ με κατεύθυνση SPA Management. Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα φαίνεται διατμηματικό, όμως στην πραγματικότητα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου από το τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας.
    Επίσης είμαι μητέρα φοιτήτριας του γ’ εξάμηνου του τμήματος Αισθητικής & Κοσμητολογίας και μιας ακόμη μικρότερης κόρης που επιθυμεί να γίνει και εκείνη αισθητικός.
    Οι φοιτητές της Αισθητικής & Κοσμητολογίας εισάγονται με πανελλήνιες εξετάσεις και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως ακριβώς οι φοιτητές άλλων τμημάτων της Σχολής Υγείας και Πρόνοιας. Έχουν την ίδια αγωνία της σωστής μόρφωσης και της επαγγελματικής τους αποκατάστασης και είναι άδικο να αντιμετωπίζονται ρατσιστικά με ανάρμοστα σχόλια, που μόνο ρητορική μίσους θυμίζουν. Είναι εντυπωσιακό το ήθος τους και αξιέπαινη η προσπάθεια τους να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για την απειλή να κλείσει το τμήμα τους.
    Είναι επίσης άδικο, οι υποψήφιοι των παλελληνίων εξετάσεων από τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης δυνατότητας μετοίκησης στην Αθήνα, να χάσουν την ευκαιρία για πρόσβαση στην τριτοβάθμια δωρεάν δημόσια παιδεία, στο δημοφιλές αντικείμενο της Αισθητικής & Κοσμητολογίας.

    Θεωρώ απόλυτα σωστό να υπάρχει η κατεύθυνση Αισθητικής & Κοσμητολογίας στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του υπό σύσταση Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
    Γνωρίζω ότι το τμήμα υστερεί αριθμητικά σε μέλη ΔΕΠ, για αυτό όμως δεν ευθύνονται οι απόφοιτοι, οι εν ενεργεία φοιτητές, ούτε όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο μέλλον. Όπως έχω πληροφορηθεί και σε άλλα Τμήματα υπήρξε αυτό το κώλυμα, αλλά ξεπεράστηκε. Το ίδιο πιστεύω ότι πρέπει να ισχύσει και για το τμήμα της Θεσσαλονίκης και να ενισχυθεί με εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό, με δεδομένο ότι υπάρχει νέος και σύγχρονος εργαστηριακός εξοπλισμός που θα δώσει τη δυνατότητα στο τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία αποφοίτους με πανεπιστημιακή κατάρτιση, που θα παρέχουν στους πολίτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
    Είμαι σίγουρη ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η Αισθητική & Κοσμητολογία θα έχει στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης τη θέση που της αξίζει.
    Με εκτίμηση
    Νικολουδάκη Δέσποινα
    Απόφοιτος ΑΤΕΙΘ Αισθητικής & Κοσμητολογίας
    Msc ’Οργάνωση, Διοίκηση & Θεραπευτικές Πρακτικές Μονάδων Ευεξίας και Spa’

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 11:34 | μανος

    Το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων πρέπει να παραμείνει αυτοδύναμο, πληρεί τις προϋποθέσεις και εναρμονίζεται με τα ευρωπαικα δεδομένα.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 11:23 | Κατερίνα

    Σας πείραξε το ένα και μοναδικό τμήμα της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και θέλετε να το κλείσετε, και δεν σας πειράζει που θέλετε να ανοίξετε κι άλλο τμήμα Δασολογιας και Γεωπονίας που έχουμε γεμίσει από Δασοπονους και Γεωπόνους και οι περισσότεροι δεν απορροφουνται καν.. Ξέρετε πόσο μεγάλη ζήτηση έχει το επάγγελμα της Αρχιτεκτονικής Τοπίου στο εξωτερικό; Ξέρετε τι όμορφη που θα ήταν η Ελλάδα αν αυτό το επάγγελμα ήταν ευρέως γνωστό στην χώρα μας; (η οποία εν έτη 2019 κάνει μόνο βήματα πίσω λόγο συμφερόντων).. Λέτε ότι και οι απλοί Αρχιτέκτονες μπορούν το κάνουν αυτό αλλά πιστέψτε με δεν μπορούν διότι αν μπορούσαν, τότε δεν θα υπήρχε η Αρχιτεκτονική Τοπίου σαν επάγγελμα πουθενά..!!

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 05:46 | Μαρια

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 05:26 | Αλίκη Δημητριάδου

    Χαιρετίζουμε την διαδικασία ίδρυσης του ΔΙ.ΠΑ.Ε, όπου η Νοσηλευτική εκπαίδευση, όπως σε όλο τον κόσμο, εντάσσεται επιτέλους στον φυσικό της χώρο, το Πανεπιστήμιο. Έτσι ένα όνειρο των Νοσηλευτών της χώρας μας γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!!!!
    Το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα από τα τμήματα της Σ Ε Υ του ΔΙ.ΠΑ.Ε
    Το τμήμα με το σχέδιο διαθέτει Παράρτημα που λειτουργεί από το 2007 στο Διδυμότειχο.
    Η διαβούλευση ανάδειξε 3 γεγονότα
    1ον την αδυναμία του ΔΠΘ να εντάξει στην Σχολή επιστημών υγείας το τμήμα Νοσηλευτικής , λύση που θα δυνάμωνε και τα δύο (την Σχολή Επιστημών Υγείας κατά το παράδειγμα του ΕΚΠΑ, στο οποίο λειτουργεί το τμήμα Νοσηλευτικής για περισσότερα από 30 έτη και βεβαίως το ίδιο το τμήμα Νοσηλευτικής )
    2ον Τα προβλήματα των φοιτητών που αναδεικνύουν ότι αν και το τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο λειτουργεί 13 έτη, δεν κατόρθωσε να λύσει βασικά λειτουργικά του προβλήματα (κανένα μόνιμο μέλος ΔΕΠ, προβλήματα σε υποδομές, ανεπάρκεια χώρων, εργαστηρίων, επαρχιακό νοσοκομείο με βασικές μόνο ειδικότητες κλπ). Αυτές οι ελλείψεις δεν πρέπει να αγνοηθούν.

    3ον Τον διακαή πόθο της τοπικής κοινωνίας που μπαίνει και δηλώνει την θέση της προκειμένου να παραμείνει το τμήμα στην πόλη ως » μοχλός ανάπτυξης» αλλά δεν φρόντισε να παράσχει σε αυτούς τους φοιτητές όσα μπορούσε τουλάχιστο στο επίπεδο των υποδομών.
    Τι θα μπορούσε να προσφέρει το τμήμα μας – Επειδή θέλουμε να βοηθάμε στην λύση των προβλημάτων προτείνουμε:
    Ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε μεσοπρόθεσμα και προσωρινά την λειτουργία του τμήματος (Ολοκλήρωση σπουδών των σημερινών φοιτητών του τμήματος), ελπίζοντας στην μεταβολή της στάσης του ΔΠΘ. Αν το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ δεν το αποδεχθεί προτείνουμε την αναγκαστική αναστολή της λειτουργία του τμήματος και τούτο διότι:
    Το τμήμα μας διαθέτει συνολικά μόνο 11 μέλη ΔΕΠ: 5 καθηγητές, 2 αναπληρωτές , 3 επίκουρους,1 εφαρμογών και ένα μέλος ΕΤΠ
    Οι ενεργοί φοιτητές είναι 550 , ενώ παράλληλα το τμήμα προσφέρει αυτόνομο ΠΜΣ και ένα Διατμηματικό ΠΜΣ
    Εμείς σαν τμήμα είναι αδύνατο να έχουμε την ευθύνη λειτουργίας του παρατήματος επειδή δεν επαρκούμε!! Πολλές οι δυσκολίες και υπέρμετρες προσπάθειες των συναδέλφων μου . Θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε όπως εξηγήσαμε μεσοπρόθεσμα και προσωρινά την λειτουργία του τμήματος στο επίπεδο της ολοκλήρωσης των σπουδών των σημερινών φοιτητών του τμήματος
    Αλίκη Δημητριάδου, Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 05:21 | Αλίκη Δημητριάδου Πρόεδρος τμήματος Νοσηλευτικής

    Χαιρετίζουμε την διαδικασία ίδρυσης του ΔΙ.ΠΑ.Ε, όπου η Νοσηλευτική εκπαίδευση, όπως σε όλο τον κόσμο, εντάσσεται επιτέλους στον φυσικό της χώρο, το Πανεπιστήμιο. Έτσι ένα όνειρο των Νοσηλευτών της χώρας μας γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!!!!
    Το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα από τα τμήματα της Σ Ε Υ του ΔΙ.ΠΑ.Ε
    Το τμήμα με το σχέδιο διαθέτει Παράρτημα που λειτουργεί από το 2007 στο Διδυμότειχο.
    Η διαβούλευση ανάδειξε 3 γεγονότα
    1ον την αδυναμία του ΔΠΘ να εντάξει στην Σχολή επιστημών υγείας το τμήμα Νοσηλευτικής , λύση που θα δυνάμωνε και τα δύο (την Σχολή Επιστημών Υγείας κατά το παράδειγμα του ΕΚΠΑ, στο οποίο λειτουργεί το τμήμα Νοσηλευτικής για περισσότερα από 30 έτη και βεβαίως το ίδιο το τμήμα Νοσηλευτικής )

    2ον Τα προβλήματα των φοιτητών που αναδεικνύουν ότι αν και το τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο λειτουργεί 13 έτη, δεν κατόρθωσε να λύσει βασικά λειτουργικά του προβλήματα (κανένα μόνιμο μέλος ΔΕΠ, προβλήματα σε υποδομές, ανεπάρκεια χώρων, εργαστηρίων, επαρχιακό νοσοκομείο με βασικές μόνο ειδικότητες κλπ). Αυτές οι ελλείψεις αναδεικνύονται από τους φοιτητές και δεν πρέπει να αγνοηθούν.

    3ον Τον διακαή πόθο της τοπικής κοινωνίας που μπαίνει και δηλώνει την θέση της προκειμένου να παραμείνει το τμήμα στην πόλη ως » μοχλός ανάπτυξης» αλλά δεν φρόντισε να παράσχει σε αυτούς τους φοιτητές όσα μπορούσε τουλάχιστο στο επίπεδο των υποδομών.
    Τι θα μπορούσε να προσφέρει το τμήμα μας – Επειδή θέλουμε να βοηθάμε στην λύση των προβλημάτων προτείνουμε:
    Ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε μεσοπρόθεσμα και προσωρινά την λειτουργία του τμήματος (Ολοκλήρωση σπουδών των σημερινών φοιτητών), ελπίζοντας στην μεταβολή της στάσης του ΔΠΘ. Αν το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ δεν το αποδεχθεί προτείνουμε την αναγκαστική αναστολή της λειτουργία του τμήματος και τούτο διότι:
    Το τμήμα μας διαθέτει συνολικά μόνο 11 μέλη ΔΕΠ: 5 καθηγητές, 2 αναπληρωτές , 3 επίκουρους,1 εφαρμογών και ένα μέλος ΕΤΠ
    Οι ενεργοί φοιτητές είναι 550 , ενώ παράλληλα το τμήμα προσφέρει αυτόνομο ΠΜΣ και ένα Διατμηματικό ΠΜΣ
    Εμείς σαν τμήμα είναι αδύνατο να έχουμε την ευθύνη λειτουργίας του παρατήματος επειδή δεν επαρκούμε!! Πολλές οι δυσκολίες και υπέρμετρες προσπάθειες των συναδέλφων μου . Θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε όπως εξηγήσαμε μεσοπρόθεσμα και προσωρινά την λειτουργία του τμήματος στο επίπεδο της ολοκλήρωσης των σπουδών των σημερινών φοιτητών του τμήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 00:47 | ΕλευθερίαΓ.

    εδώ και  10 χρόνια Παντού στον κόσμο ο τίτλος των Βιοϊατρικών Επιστημών είναι συνδεδεμένος με τα κλινικά εργαστήρια.
    Θυμίζω:

    «Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης, ενώ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να διατηρηθεί ως αυτόνομο Τμήμα – με 12 μέλη ΔΕΠ, καλή εξωτερική αξιολόγηση (Level 6), δημοσιεύσεις και ερευνητικό έργο, εργαστήρια υψηλού επιπέδου – γίνεται κατεύθυνση»  Αντιθέτως το τμήμα Αισθητικής διαθέτει μόνο ένα μέλος ΔΕΠ και δεν διαθέτει τα ακαδημαϊκά κριτήρια που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του. Μάλιστα η ίδια  εκφράζει το φόβο ότι η συνένωση των δύο τμημάτων σε ένα νέο με την ονομασία Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, θα συμπαρασύρει στην επόμενη αξιολόγηση και το «υγιές» ακαδημαϊκά τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. «Η μετατροπή ενός Τμήματος σε κατεύθυνση οδηγεί μοιραία σε υποβάθμιση. Όταν ένα Τμήμα μετατρέπεται σε κατεύθυνση (δηλαδή Τομέα) και συννενώνεται με ένα άλλο Τμήμα που ουδεμία σχέση έχει με την εκπαίδευση που αυτό παρέχει, η παρεχόμενη από αυτό εκπαίδευση μοιραίως υποβαθμίζεται. Η επιλογή αυτή δεν σώζει το τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας, αλλά καταδικάζει σε υποβάθμση και το υγιές τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. Είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί» επισημαίνει η ίδια.

    Σημειωτέον ότι η η διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δηλώνει οτι η πρόταση του Ιδρύματος και της Διοικούσας του  ΔΙ.ΠΑ.Ε. την οποία προώθησαν στο Υπουργείο (Κυριακή 10-02-2019)  ήταν σύμφωνη με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Τμήματος Ιατρικών εργαστηρίων (που τάσσσεται υπέρ της αυτονομίας του τμήματος) και ορισμένα σημεία του Σχεδίου Νόμου τροποποιήθηκαν στη συνέχεια με αποτέλεσμα το Σχέδιο Νόμου που ανέβηκε για Διαβούλευση να είναι διαφορετικό.»

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 00:43 | Ελευθερία Γ.

    εδώ και 10 χρόνια Παντού στον κόσμο ο τίτλος των Βιοϊατρικών Επιστημών είναι συνδεδεμένος με τα κλινικά εργαστήρια.
    Θυμίζω:

    «Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης, ενώ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να διατηρηθεί ως αυτόνομο Τμήμα – με 12 μέλη ΔΕΠ, καλή εξωτερική αξιολόγηση (Level 6), δημοσιεύσεις και ερευνητικό έργο, εργαστήρια υψηλού επιπέδου – γίνεται κατεύθυνση» Αντιθέτως το τμήμα Αισθητικής διαθέτει μόνο ένα μέλος ΔΕΠ και δεν διαθέτει τα ακαδημαϊκά κριτήρια που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του. Μάλιστα η ίδια εκφράζει το φόβο ότι η συνένωση των δύο τμημάτων σε ένα νέο με την ονομασία Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, θα συμπαρασύρει στην επόμενη αξιολόγηση και το «υγιές» ακαδημαϊκά τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. «Η μετατροπή ενός Τμήματος σε κατεύθυνση οδηγεί μοιραία σε υποβάθμιση. Όταν ένα Τμήμα μετατρέπεται σε κατεύθυνση (δηλαδή Τομέα) και συννενώνεται με ένα άλλο Τμήμα που ουδεμία σχέση έχει με την εκπαίδευση που αυτό παρέχει, η παρεχόμενη από αυτό εκπαίδευση μοιραίως υποβαθμίζεται. Η επιλογή αυτή δεν σώζει το τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας, αλλά καταδικάζει σε υποβάθμση και το υγιές τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. Είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί» επισημαίνει η ίδια.

    Σημειωτέον ότι η η διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δηλώνει οτι η πρόταση του Ιδρύματος και της Διοικούσας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. την οποία προώθησαν στο Υπουργείο (Κυριακή 10-02-2019) ήταν σύμφωνη με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Τμήματος Ιατρικών εργαστηρίων (που τάσσσεται υπέρ της αυτονομίας του τμήματος) και ορισμένα σημεία του Σχεδίου Νόμου τροποποιήθηκαν στη συνέχεια με αποτέλεσμα το Σχέδιο Νόμου που ανέβηκε για Διαβούλευση να είναι διαφορετικό.»

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 00:42 | Κατερίνα Νουσιοπούλου

    Οκ

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 00:38 | Ραφαελα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 00:37 | Νικολέτα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2019, 00:33 | Αναστασία

    Σε ο, τι αφορά το θέμα που αφορά όλους μας και τη διαβούλευση που πραγματοποιείται
    Οι αξιώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου είναι οι εξής :
    Ως ακαδημαϊκή κοινότητα και ως φοιτητές που βιώνουν έντονα την κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
    Η σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, θα ενταχθεί ως παράρτημα της ήδη υπάρχουσας Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε, αυτό αυτόματα για εμάς σημαίνει πως μια Νοσηλευτική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου θα υπολειτουργεί όντας στεγαζόμενη σ ένα κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας,σε μια εργαστηριακή αίθουσα με έλλειψη των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών που δεν χωρά τον επαρκή αριθμό φοιτητών του κάθε εξαμήνου.Σε μια αίθουσα πληροφορικης που δεν λειτουργεί λόγω ελλείψεων και δεν επιτρέπει τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν Ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αμφιθεατρική αίθουσα δεν υπάρχει πάρα μόνο παρέχεται από το δήμο Διδυμοτείχου το δημοτικό θέατρο το οποίο δεν εξυπηρετεί ούτε τα μαθήματα στις ώρες διδασκαλίας αλλά ούτε την εξεταστική περίοδο κατά την οποία οι φοιτητές γράφουν κυριολεκτικά πάνω στα πόδια τους και πολλές φορές δεν χωρούν όλοι.Επίσης σε ο, τι αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν μπορεί να υποστηρίξει τη σχολή μας καθώς δεν είναι πανεπιστημιακό και δεν έχει καν εκπαιδευτικό ρολό επομένως δεν θα μπορεί και μετέπειτα να υποστηρίξει μια σχολή επιστημών υγείας πανεπιστημιακού επιπέδου.Οι φοιτητές πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργαστηριακών μαθημάτων δεν μπορούν να πάρουν καν την άδεια για να παρατηρήσουν νοσηλευτικες παρεμβάσεις στους ασθενείς και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο θελήματα των εργαζομένων. Επιπλέον,ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές από την ίδρυση ακόμα της σχολής είναι η αδυναμία της Κωμόπολης του Διδυμοτείχου να παρέχει στέγαση στους φοιτητές ο οποίος είναι και ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους που οι περισσότεροι φοιτητές εγγράφονται στην σχολή αλλά δεν την παρακολουθούν.Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης, το γεγονός οτι στη σχολή μας δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής που να είναι μέλος ΔΕΠ και δεν θα υπάρξει ούτε στην πορεία κι αυτό είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και τώρα με την διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης έγιναν ακόμη πιο έντονα. Τέλος, η αναβάθμιση του πτυχίου από ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των φοιτητών,επιθυμούμε να γίνει άμεσα και με κανονισμούς όπως ισχύουν και στις υπόλοιπες σχολές ΣΕΥΠ της Ελλάδας.Η ακαδημαϊκή κοινότητα της σχολής Διδυμοτείχου ζητά τα δικαιώματα της και την ισότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 23:57 | ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,

    Ως Περιφερειακός Σύλλογος Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων Μακεδονίας – Θράκης νιώθουμε την ανάγκη να σας θέσουμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με το Σ/Ν για το προς ίδρυση Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Ως επιστήμονες είμαστε πάντα αρωγοί σε αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα την πρόοδο τόσο του τομέα της Παιδείας όσο και του τομέα της Υγείας, τον οποίο και υπηρετούμε.

    Οι προβληματισμοί μας είναι οι εξής:
    1ον) Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων παράγει εδώ και 40+ χρόνια αποφοίτους οι οποίοι εργάζονται στο πιο νευραλγικό κομμάτι της Δημόσιας Υγείας, αυτό των εργαστηρίων. Έχουν πολύ καλό γνωστικό και ακαδημαϊκό επίπεδο και το τμήμα του δίνει όλα τα εφόδια ώστε να εργαστούν ακόμη και σε απαιτητικά εργαστήρια του εξωτερικού ή ακόμη και στην έρευνα. Επίσης μέσω των προγραμμάτων Erasmus φοιτητές/τριες γίνονται δεκτοί σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Σουηδία, Φινλανδία, Πορτογαλία κλπ).
    2ον) Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων διαθέτει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών για τους αποφοίτους του σε αντίθεση με το τμήμα της Αισθητικής που δεν έχει πλέον. Πλήθος φοιτητών/τριων τα έχουν επιλέξει και διαπρέπουν σε αυτά.
    3ον) Η ονομασία του Τμήματος στο Σ/Ν (Βιοϊατρικών Επιστημών) είναι λανθασμένη γιατί με την συγκεκριμένη ονομασία στο εξωτερικό (Πανευρωπαϊκά και Διεθνώς) αναγνωρίζονται συνήθως οι Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων (BLS ή MLS) και όχι οι Αισθητικοί! Αν ισχύσει η ονομασία αυτή θα έχουν πρόβλημα με την αναγνώριση όσοι συνάδελφοι θελήσουν να βγουν στο εξωτερικό για εργασία.
    3ον) Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό καθηγητών ώστε να είναι αυτοδύναμο ενώ το τμήμα της Αισθητικής και Κοσμετολογίας όχι. Μάλιστα και κάποια τμήματα που είναι αυτόνομα μέσα στο Σ/Ν δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό μελών ΔΕΠ κάτι που δημιουργεί εύλογα απορίες.
    4ον) Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων (Π.Ε.Τ.Ι.Ε.), και κατ’ επέκταση και ο Σύλλογος μας, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ένωσης Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων στις οποίες έγινε δεκτή μετά από ενδελεχή εξέταση των προγραμμάτων σπουδών των τμημάτων Ιατρικών Εργαστηρίων.
    5ον) Η τεταρτοετής εκπαίδευση των συναδέλφων έχει ως αποτέλεσμα να κατανοούν πλήρως όλα τα αντικείμενα της επιστήμης τους και να είναι έτοιμοι να επανδρώσουν τα εργαστήρια όλων των τομέων. Η φοίτηση 2 ετών που προτείνει το Υπουργείο θα δημιουργήσει προβλήματα και «επαγγελματίες 2 ταχυτήτων» καθώς όλοι όσοι είναι από ΤΕΙ θα έχουν καλύτερη γνώση του εργαστηρίου (περισσότερα εργαστηριακά μαθήματα, πρακτική άσκηση)
    6ον) Δεν μας καλύπτει η δήλωση: «Έτσι έγινε και στην Αθήνα». Λάθη που συνεχίζονται μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάτι είναι μεθοδευμένο και δεν προκύπτει από απλές προτάσεις ανθρώπων.
    Με βάση όλα τα παραπάνω προτείνουμε:
    1) ΑΥΤΟΝΟΜΟ – ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ Τμήμα Βιοϊατρικών Εργαστηριακών Επιστημών (Biomedical Laboratory Sciences) που θα αντικαταστήσει το προϋπάρχον Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων και θα βοηθήσει στην συνέχεια του κλάδου στην ανώτατη εκπαίδευση και την παραγωγή σωστά εκπαιδευμένων συναδέλφων.
    2) Ισοτίμηση των πτυχίων όλων των συναδέλφων που είναι Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων Τ.Ε. με το νέο πτυχίο Βιοϊατρικών Εργαστηριακών Επιστημών Π.Ε. χωρίς καμιά διάκριση και έπειτα από ένα εξάμηνο σπουδών σε μαθήματα που θα καθοριστούν από επιτροπή (φοιτητές, καθηγητές, επαγγελματικοί σύλλογοι)
    3) Το τμήμα Βιοϊατρικών Εργαστηριακών Επιστημών να εισαχθεί αυτόνομο στο Μηχανογραφικό Δελτίο ώστε να μπορεί ο κάθε φοιτητής/τρια να επιλέξει με συνείδηση τις σπουδές στο τμήμα που θα αντικαταστήσει το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων.
    4) Να ισχύσει για το νέο τμήμα ότι ισχύει και για τις υπόλοιπες Π.Ε. σχολές στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Δεν γίνεται επαγγελματίες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα εργαζομένων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης!

    Ελπίζουμε οι φωνές μας να εισακουστούν. Τα εργαστήρια αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι μέσα σε ένα νοσοκομείο, κέντρο υγείας και οι επιστήμονες που το αποτελούν συνεργάτες-κλειδιά των κλινικών ιατρών. Εκπτώσεις στις σπουδές τους ίσως σε λίγα χρόνια οδηγήσουν σε ολέθριες επιπτώσεις στην παρεχόμενη υγεία…

    Μετά τιμής,
    Το Δ.Σ. του ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.
    1.Βασδέκης Δημήτριος, Πρόεδρος ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Μεταπτυχιακός φοιτητής στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας
    2.Χριστοφορίδης Ανδρέας, Αντιπρόεδρος ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος»
    3.Τουτλούτσος Νικόλαος, Γενικός Γραμματέας ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων
    4.Παπαπρεπώνης Παναγιώτης, Ειδικός Γραμματέας ΠΕ.Σ.Τ.Ι.Ε.ΜΑ.Θ.
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, M.Sc Υγιεινή, PhD Επιδημιολογία, Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο»
    5.Πεχλιβάνης Ανδρέας
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων
    6.Δεδές Νικόλαος
    M.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Γ.Ν. Γιαννιτσών
    7.Παπλάκης Ιωάννης
    B.Sc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 23:54 | Σοφία Χατζηλαζαρίδου

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι λάθος να συγχωνευτεί με το Τμήμα Αισθητικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο Βιοϊατρικές Επιστήμες και αυτό για τους παρακάτω λόγους:
    Πρώτον: Η συγχώνευση αυτή είναι άδικη και αντίκειται στη διακήρυξη της Μπολόνια 19/6/1999 κατά την οποία υιοθετείται σύστημα ευανάγνωστων και ισάξιων πτυχίων για να προάγεται στον Ευρωπαίο πολίτη η απασχολησιμότητα και η διεθνής ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που υπέγραψαν την συνθήκη της Μπολόνια. Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων πρέπει να είναι αυτόνομο υπό τον τίτλο Βιοϊατρικές Επιστήμες γιατί είναι ορθό και σύμφωνο με την διακήρυξη της Μπολόνια.
    Δεύτερον: Η συγχώνευση είναι άδικη και δεν συμφωνεί με τις αξιολογήσεις των δύο τμημάτων . Για το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων, η αξιολόγηση του τμήματος πρότεινε να ονομαστεί, όντας αυτόνομο, ως Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημων. Από την άλλη, η αξιολόγηση του Τμήματος της Αισθητικής το 2012, πρότεινε να αυξήσει τα μαθήματα Κοσμητολογίας από 4/44 σε τουλάχιστον 15/44, για να ανέβει το επίπεδο σπουδών σε επίπεδο 6. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό σε μια συγχώνευση με το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων αφού τα μέλη ΔΕΠ των Ιατρικών Εργαστηρίων δεν έχουν τα απαιτούμενα επιστημονικά αντικείμενα για τις ανάγκες του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας με αποτέλεσμα να μην δύνανται να το ενισχύσουν ώστε να φτάσει το επίπεδο σπουδών 6 στον τομέα της Κοσμετολογίας.
    Τρίτον: Η συγχώνευση είναι άδικη και για τα δύο τμήματα λόγω απουσίας συνάφειας! Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων θα υποβαθμιστεί και θα πληγούν τα επαγγελματικά δικαιώματα που προσφέρει στους αποφοίτους του, γιατί θα μειωθούν τα μαθήματα ειδίκευσης στο αντικείμενό τους ώστε να δημιουργηθούν κοινά μαθήματα κορμού και ίδιο θα συμβεί για το Τμήμα Αισθητικής σε μεγαλύτερο βαθμό, λόγω μη συνάφειας των επιστημονικών αντικειμένων των μελών ΔΕΠ στο Τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων με το οποίο θέλουν να συγχωνευτούν. Τα κοινά μαθήματα των δύο τμημάτων είναι μόνο 3, λόγω έλλειψης συνάφειας, και δεν συμπληρώνουν ούτε εξάμηνο, και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να μειωθούν τα απαραίτητα για το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων μαθήματα ειδικότητας και στη θέση τους να δημιουργηθούν κοινά μαθήματα γενικής φύσεως με το πρόγραμμα του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας..
    Τέταρτον: Η συγχώνευση είναι λάθος, γιατί το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων χάνει την απόλυτη αντιστοιχία πτυχίων, που υπάρχει με τα αντίστοιχα τμήματα Ευρώπης και Αμερικής, ενώ το τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας θα αποκτά ένα πτυχίο με τίτλο, χωρίς καμία αντιστοιχία με το αντικείμενο του τομέα και της επιστήμης της Κοσμετολογίας, στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες του εξωτερικού
    Πέμπτον: Με τη συγχώνευση παραγκωνίζονται οι αποφάσεις της Συγκλήτου και οι προτάσεις της Διοίκησης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και της Διοίκησης του ΔΙ. ΠΑ. Ε. που συμφωνούν για αυτόνομο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων υπό τον τίτλο Βιοϊατρικές Επιστήμες.
    Το Τμήμα Αισθητικής θα μπορούσε να συγχωνευτεί με κάποιο άλλο τμήμα, όπως της Διατροφής και Διαιτολογίας, που έχει προταθεί, και ως κατεύθυνση να συνεχίζει να προσφέρει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με πριν. Είναι απαράδεκτο να συγχωνεύονται βεβιασμένα δύο ανόμοια τμήματα ενώ μπορούν να βρεθούν διαφορετικές λύσεις. Μία ακόμη λύση είναι να παραμείνει αυτόνομο με παύση εισακτέων και να αποκτήσει τα μέλη ΔΕΠ κατάλληλων ειδικοτήτων για τη σωστή λειτουργία του.

    Με εκτίμηση

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 22:31 | Δήμητρα

    ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΉΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΏΝ ΤΟΥ
    «Αισθητική είναι Επιστημονικός
    κλάδος που ασχολείται με τη διατήρηση ή τη βελτίωση της ανθρώπινης ομορφιάς
    και Κοσμητολογία είναι Επιστημονικός κλάδος που έχει ως αντικείμενο την
    παρασκευή καλλυντικών». ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΛΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΊ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΉΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΉΣ- ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.
    Η ΑΠΟΡΡΌΦΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΊΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΎΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 20 ΠΡΩΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΑΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΊΑΣ.
    ΒΆΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΆ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΌ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΙΣΟΒΑΘΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΏΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
    ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΡΙΜΝΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΠ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 22:19 | Μιχάλης

    Είναι αδιανόητο το τμήμα αρχιτεκτονικής τοπίου ΤΕ να κλείσει, καθώς είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΜΗΗΜΑ σε όλη την Ελλάδα.
    Ευχαριστώ

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 22:12 | Μιχάλης

    Το τμήμα της αρχιτεκτονικής τοπίου, ως μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα, καλό θα ήταν να παραμείνει ως έχει και να μην μεταφερθούν οι μαθητές σε άλλα τμήματα, ούτε να κλείσει, καθώς είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σε όλη την Ελλάδα.
    Ευχαριστώ πολύ.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 22:10 | Βασίλης

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 22:09 | Παντελής Ρεβίθης

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:56 | Χριστινα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:48 | Μαρια

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:36 | Μαριάννα Κοτση

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:29 | Φοιτητές Αισθητικής&Κοσμητολογίας

    Αξιοτιμε κ. Υπουργέ, Οι φοιτητές του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογιας Θεσσαλονίκης πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Σχολή μας επιβάλλεται να ενταχθεί στο υπό ίδρυση Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι λόγοι που καθιστούν επιβεβλημένη την ένταξη είναι πολλοί και έχουν ακουστεί από διάφορες φωνές όλη αυτή την εβδομάδα της διαβούλευσης, αλλά και το προηγούμενο διάστημα, από την ημέρα που δημοσιοποιήσαμε το πρόβλημα. Σήμερα θέλουμε να σταθούμε σε έναν από αυτούς τους λόγους: την ανάγκη οι επαγγελματίες Αισθητικοί να έχουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση ώστε να προσφέρουν στους πολίτες υπηρεσίες ανάλογου επιπέδου. Έιναι προφανές ότι αυτό θα το εξασφαλίσει αποτελεσματικότερα η φοίτηση των μελλοντικών αισθητικών σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η Αισθητική θα έχει στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο τη θέση που της αξίζει.
    https://youtu.be/1p-CMgBznWk
    https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/Ypoyrgos_Paideias_Ereynas_kai_Thriskeymaton_LEME_OHI_STO_KLEISIMO_TOY_TMIMATOS_TIS_AISThITIKIS_KOSMITOLOGIAS_TOY_ATEITh/

    Με εκτίμηση,
    Οι φοιτητές του τμήματος Αισθητικής&Κοσμητολογίας του ΑΤΕΙΘ

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:19 | Τσελεμπή Παυλίνα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:14 | Έλντιο Πετάλλι

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:12 | Συράκη Νιόβη -Αναστασία

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:10 | Δέσποινα Νικολαιδου

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:09 | Κωνσταντίνα Σκόνδρα

    Στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών είναι παράλογο και πρωτίστως μη λειτουργικό η έδρα να μην βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη που θα εδρεύουν τα μεγαλύτερα σε όλα τα μεγέθη τμήματά της σχολής, η Γεωπονία και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:02 | Κατερίνα Καλαϊτζή

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:58 | Βλαδιμηρος

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:56 | Γιώργος Ν

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:56 | Βλαδιμηρος

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:52 | nikoleta

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:46 | Θεοδώρα Αχιλλέως

    Το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων πρέπει να παραμείνει αυτοδύναμο, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις αλλά και έχει παρθεί ομόφωνη απόφαση απο την γενική συνέλευση του τμήματος . Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ούτε να ενώσουμε δυο εντελώς διαφορετικά τμήματα καθώς χάνετε η εξειδίκευση στον τίτλο σπουδών…Επίσης πρέπει να τονίσω ότι η σχολή βιοϊατρικών επιστημών στην Αθήνα εξαιτίας της ένωσης δεν λειτουργεί σωστά. Καλό θα ήταν όλοι οι φοιτητές να έχουμε στόχο στη ομόφωνη λύση του προβλήματος. τα δυο αυτά τμήματα έχουν πολύ διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών. Αν γίνει ένωση και οι δυο κατευθύνσεις θα έχουν 5 εξάμηνα για την εξειδίκευση τους. Το τμήμα των ιατρικών εργαστηρίων με το υπάρχον πρόγραμμα σπουδών παρέχει εξειδικευμένα μαθήματα απο το 2 εξάμηνο. εχω να τονίσω για όσους δεν γνωρίζουν την αξία ενός τεχνολόγου ιατρικών εργαστηρίων οτι καλό θα ήταν να μην σχολιάζουν το τμήμα γιατι είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους του χώρου .

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:43 | Ελένη

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:42 | Σαρρηδημητριου Γιαννης

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:29 | Μαρία Ζ.

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:26 | Κωνσταντίνα

    Στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών είναι παράλογο και πρωτίστως μη λειτουργικό η έδρα να μην βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη που θα εδρεύουν τα μεγαλύτερα σε όλα τα μεγέθη τμήματά της σχολής, η Γεωπονία και το Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:25 | Κατερίνα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:25 | Ιωάννα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:19 | Βαγγελης Δήμας

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:18 | Νικολέτα ρ

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:18 | Νίκη

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:17 | Μαρία

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:17 | Μπότση Μαριλένα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:17 | Αλεξάνδρα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:16 | Αλεξάνδρα

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:14 | Αφροδίτη

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.

  • 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:08 | Δημοσθένης

    Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ να παραμείνει στο γνωστικό του αντικείμενο και να μην μετατραπεί σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ενάντια στις αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων του τμήματος.