Άρθρο 17 – Εξουσιοδοτικές διατάξεις για τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια– Προσθήκη παρ. 7α και 7β στο άρθρο 21 ν. 4763/2020

Στο άρθρο 21 του ν. 4763/2020 (Α’ 254), περί εξουσιοδοτικών διατάξεων του Κεφαλαίου Δ΄ του Μέρους Α΄ του νόμου αυτού, μετά από την παρ. 7 προστίθενται παρ.7α και 7β, ως εξής:

«7α. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καθορίζονται οι λεπτομέρειες πραγματοποίησης μέρους ή του συνόλου της πρακτικής άσκησης σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. των μαθητών των Π.ΕΠΑ.Λ., σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 18.
7β. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καθορίζονται οι λεπτομέρειες διδασκαλίας επισκεπτών εκπαιδευτικών του εξωτερικού στα Π.ΕΠΑ.Λ. σύμφωνα με την παρ. 4β του άρθρου 18.».

  • 5 Ιανουαρίου 2024, 13:19 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΕΚΕΡΙΑΔΗΣ

    Μια μεγάλη σειρά λεπτομερειών θα καθορίζονται με Υπουργικές αποφάσεις και η πείρα των προηγούμενων νομοσχεδίων έδειξε ότι δεν ήταν ποτέ έτοιμο το Υπουργείο να βγάζει στην ώρα τους τις αποφάσεις αυτές με συνέπεια να υπάρχει κενό νόμου.

  • 4 Ιανουαρίου 2024, 08:31 | ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΛΤΕΕ)

    Μια μεγάλη σειρά λεπτομερειών θα καθορίζονται με Υπουργικές αποφάσεις και η πείρα των προηγούμενων νόμων έδειξε ότι δεν ήταν ποτέ έτοιμα τα Υπουργεία για να βγάζουν στην ώρα τους τις αποφάσεις αυτές με συνέπεια να υπάρχει κενό νόμου.
    Όλα τα ΕΠΑ.Λ να μπορούν να υλοποιήσουν αυτή την πρακτική στη Γ τάξη μέχρι και 22 ημερών στο εξωτερικό.