Άρθρο 31 – Εξουσιοδοτική διάταξη για τις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης- Προσθήκη παρ. 3α και 3β στο άρθρο 15 του ν. 4763/2020

Μετά από την παρ. 3 του άρθρου 15 του ν. 4763/2020 (Α΄ 254) περί εξουσιοδοτικών διατάξεων του Κεφαλαίου Γ΄, του Μέρους Α΄ προστίθενται παρ. 3α και 3β ως εξής:
«3α. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δύναται να ιδρύονται Ε.Σ.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για άτομα με αναπηρία, να ρυθμίζονται ο τρόπος και η διαδικασία κάλυψης των δαπανών και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα.
3β. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγραφής των ατόμων με αναπηρία και των αποφοίτων των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) στις Ε.Σ.Κ. για άτομα με αναπηρία και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την οργάνωση και τη λειτουργία τους.».

  • 2 Ιανουαρίου 2024, 03:05 | Αναστάσιος Κουτσουκος

    Επιστολή.
    Προς
    Αξιότιμο Κυριο Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

    Θέμα. Ανοιχτό Σχολείο και ανύπαρκτο Σχολείο…

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

    Σωστά Έχετε καλή θέληση να σχεδιάσετε το νέο Ανοικτό Σχολείο και ζητάτε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τις προτάσεις τους.
    1. Μήπως πρέπει να ψάξετε για το ανύπαρκτο Σχολείο για τους Συνδικαλιστές και Αιρετούς και να καταργήσετε εντελώς το μειωμένο ιδανικό ωράριο δηλ. Το μείον πέντε ώρες τη βδομάδα διδακτικό ωράριο για τους Συνδικαλιστές και Αιρετούς που δήθεν εργάζονται για το κόμμα τους αλλά μόνο για τον εαυτό τους εργάζονται λένε άλλοι πολλοί πλέον.
    2. Σταματήστε μια μέρα το ασανσέρ στον πρώτο όροφο του κτιρίου του υπουργείου σας και ψάξτε πόσοι είναι στην εργασία τους πόσοι άλλοι γυρο- φέρνουν ένα χαρτί πέρα- δώθε επί μήνες και κοροϊδεύουν τον κόσμο -λένε άλλοι πολλοί πλέον.

    3. Σας διαβεβαιώνω ότι τους έχω στείλει κατά καιρούς πολλές φορές προτάσεις αναφορές για τα θέματα που αφορούν το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας.
    Πλην μερικών εξαιρέσεων ποτέ δεν μου απάντησαν άλλες φορές τα αντέγραψαν χωρίς να καταλαβαίνουν τι αντιγράφουν και τις πιο πολλές φορές δεν τα διάβασαν.
    Όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι συναρμόδιες έτσι λένε οι ίδιες…
    4. Αν πραγματικά θέλετε την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας διώξτε τώρα τους μισούς τουλάχιστον από τους 1350 υπαλλήλους που υπηρετούν -για τα μάτια του κόσμου μέσα στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο Μαρούσι- να πάνε τις μισές ημέρες να διδάξουν σε κάποιο σχολείο έστω στη γειτονιά τους είτε να βοηθήσουν στις γραμματείες των σχολείων -μη τρέχουν στους δρόμους- λένε άλλοι πολλοί πλέον.
    5. Έχουν έρθει εκεί στο κτίριο στο Μαρούσι και οι υπάλληλοι του Αθλητισμού που παλιά ήταν και δε πάταγε σχεδόν κανένας σε ένα κτίριο στην Λ. Κηφισιας και Λ. Αλεξάνδρας και κανείς δεν ήξερε που είναι ποιος. Τότε αναγκαστικά έκανα πολλές φορές αναφορές και ξαφνικά φανερώθηκαν ολοι και μάθαμε πόσοι τελικά υπηρετούσαν στον Αθλητισμό.
    6. Σας παρακαλώ πολύ στείλτε με ειδική απόσπαση στο χωριό του τον γνωστό κύριο «Βας Βας» που είναι έξω ακριβώς από το γραφείο σας στον τρίτο όροφο του υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
    Ψυχικό θα κάνετε αφού θέλει πολύ να πάει στο χωριό του -όπως λέει ο ίδιος
    7. Πάρτε μια μέρα το αμάξι σας και πηγαίνετε ξαφνικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας οδός Χίου 16-18, Μεταξουργείο να δείτε πόσοι είναι στη θέση τους και μετά πηγαίνετε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης οδός Τσόχα 15-17 Αμπελόκηποι να δείτε πόσοι είναι στην εργασία τους και τι κάνουν εκεί μέσα όλοι τους. Γνωρίζουν όλοι τί συμβαίνει….
    8. Επειδή είστε καλός άνθρωπος ίσως πιστεύετε ότι θα διορθώσετε *τα κακώς κείμενα* της εκπαίδευσης στη χώρα μας.
    Για να διορθώσει την εκπαίδευση πρέπει πρώτα να κάνετε αυτά τα βήματα που σας προτείνουμε.
    9. Δε σας λέμε να πάτε μια μέρα έξω από ένα γήπεδο να δείτε τους μαθητές που είναι χούλιγκαν γιατί αυτό δεν θα το κάνετε. Ποιοί διακινούν ναρκωτικά μέσα και έξω από τα σχολεία γήπεδα κλπ είναι γνωστό -λένε άλλοι πολλοί πλέον.
    10. Άλλα θέλετε -αλλά δε θα γίνουν και πιθανόν τίποτα δε θα γίνει- γιατί οι λεγόμενες *υπερκομματικες συμμορίες της παιδείας* φροντίζουν να καταστρέψουν τα πάντα και στο τέλος είτε θα φύγετε μόνος σας από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είτε θα σας διώξουν από το υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι *υπερκομματικες συμμορίες* της παιδείας είτε οι λεγόμενοι *καλοθελητές της παιδείας*

    Περιμένω την απάντηση σας αν σας δώσουν την παρούσα επιστολή οι δήθεν συνεργάτες σας.
    Καλή χρονιά.
    Αθήνα 2.1.2024.
    Με ιδιαίτερη εκτίμηση
    Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
    Δημοσιογράφος
    *Κατάκοιτος*
    Κολοκοτρώνη 7
    Πεύκη 15121
    Αθήνα
    Κιν.6980203968

    https://www.esos.gr/arthra/86198/eisigiseis-gia-rizikes-allages-se-dimotika-gymnasia-kai-lykeia-zitise-o-k-pierrakakis