Άρθρο 36 – Υποχρεώσεις αναδόχου

36.1. Ο ανάδοχος κατά την υπογραφή της σύμβασης με την ΝΕΡΙΤ τεκμαίρεται ότι έχει λάβει πλήρη γνώση του συνόλου των συνθηκών εκτέλεσης του αντικειμένου της σύμβασης και του τεύχους τεχνικών προδιαγραφών, καθώς και των κινδύνων αυτής. Αναλαμβάνει δε την εκτέλεση της σύμβασης, θεωρώντας το συμβατικό αντάλλαγμα επαρκές. Τυχόν παράλειψη ενημέρωσής του δεν τον απαλλάσσει των συμβατικών υποχρεώσεων και ευθυνών του.
36.2. Ο ανάδοχος ευθύνεται έναντι της ΝΕΡΙΤ για την προσήκουσα και άρτια εκτέλεση της προμήθειας και την παροχή της υπηρεσίας, σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής, καθώς και τις διατάξεις της αντίστοιχης σύμβασης.
36.3. Ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να λαμβάνει υπόψη του τις παρατηρήσεις της αρμόδιας επιτροπής επί της προμήθειας των παραδοτέων αγαθών/υπηρεσιών. Κάθε ελάττωμα ή παράλειψη που γνωστοποιείται εγγράφως στον ανάδοχο, πρέπει να επανορθώνεται από αυτόν μέσα σε εύλογη προθεσμία που καθορίζεται από τη σύμβαση ή τάσσεται κατά περίπτωση από τον επιβλέποντα την προμήθεια/υπηρεσία. Ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να επανορθώνει τα ελαττώματα ή παραλείψεις των παραδοτέων αγαθών/υπηρεσιών, τόσο κατά τη διάρκεια της υλοποίησής τους μέχρι την οριστική παραλαβή τους, όσο και μετά την ολοκλήρωση και την οριστική τους παραλαβή από την ΝΕΡΙΤ. Τυχόν ένσταση του αναδόχου κατά της έγγραφης γνωστοποίησης δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις δοθείσες εντολές.
36.4. Σε περίπτωση άρνησης του αναδόχου να επανορθώσει τα διαπιστωθέντα ελαττώματα ή τις διαπιστωθείσες παραλείψεις των προϊόντων/υπηρεσιών που παραδόθηκαν ή σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ταχθείσα προς επανόρθωση προθεσμία, η επανόρθωση μπορεί να γίνει με ευθύνη της ΝΕΡΙΤ, οι δε σχετικές δαπάνες βαρύνουν τον ανάδοχο ή αφαιρούνται αυτοδίκαια από το συμβατικό αντάλλαγμα, με την επιφύλαξη του δικαιώματος κηρύξεως του αναδόχου ως έκπτωτου.
36.5. Με τα τεύχη δημοπράτησης της προμήθειας/υπηρεσίας μπορεί να ορίζονται και άλλες υποχρεώσεις του αναδόχου.
36.6. Μέχρι την οριστική παραλαβή των προϊόντων από την ΝΕΡΙΤ, ο ανάδοχος φέρει τον κίνδυνο για κάθε είδους χειροτέρευση, βλάβη ή ζημία, εκτός εάν προβλεφθεί διαφορετικά στη σύμβαση προμήθειας.
36.7. Ο ανάδοχος απαλλάσσεται της ευθύνης του μόνο για λόγους ανωτέρας βίας. Υποχρεούται όμως να γνωστοποιήσει, χωρίς καθυστέρηση στην εταιρία, τα περιστατικά που συνιστούν την ανωτέρα βία και να προσκομίσει στην ΝΕΡΙΤ τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.