Άρθρο 17 – Γενικοί όροι συμμετοχής στους διαγωνισμούς

Έλεγχος καταλληλότητας υποψηφίων:
17.1. Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την εκτέλεση ορισμένης σύμβασης προμήθειας για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ μπορεί να υποχρεωθούν να πληρούν και να αποδείξουν ορισμένες προϋποθέσεις επαγγελματικής επάρκειας, αξιοπιστίας, τεχνικής και χρηματοοικονομικής ικανότητας, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στις ισχύουσες κοινοτικές οδηγίες, το εθνικό δίκαιο προσαρμογής, την προκήρυξη και τα λοιπά τεύχη δημοπράτησης του συγκεκριμένου διαγωνισμού.
17.2. Οι συμβάσεις ανατίθενται βάσει των κριτηρίων που αναφέρονται στο άρθρο [..] αφού προηγουμένως η ΝΕΡΙΤ ελέγξει ότι πληρούνται τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής (προσωπική κατάσταση, χρηματοοικονομική επάρκεια, τεχνική ικανότητα) που έχουν τεθεί στην προκήρυξη ή την πρόσκληση υποβολής προσφοράς.
17.3. Η έκταση των πληροφοριών που ζητάει η ΝΕΡΙΤ για την απόδειξη της χρηματοοικονομικής επάρκειας και της τεχνικής ικανότητας των υποψηφίων καθώς και το ελάχιστο επίπεδο ικανοτήτων που απαιτείται για μια δεδομένη σύμβαση, πρέπει να είναι συνδεδεμένα με το ειδικό αντικείμενο της σύμβασης και να τελούν σε ανάλογη σχέση με αυτό.