Άρθρο 22 -Τεχνικές προδιαγραφές

22.1. Σε κάθε προκήρυξη και σύμβαση επισυνάπτονται οι τεχνικές προδιαγραφές του αγαθού ή αναφέρεται συγκεκριμένο πρότυπο (ευρωπαϊκό ή αναγνωρισμένου οργανισμού) ή προδιαγραφή (ενοποιημένη, άλλου φορέα).
22.2. Οι τεχνικές προδιαγραφές καθορίζουν τα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστε τα υπό προμήθεια αγαθά να εκπληρώνουν το σκοπό για τον οποίο προορίζονται, όπως τα επίπεδα ποιότητας ή απόδοσης, την ασφάλεια, τις διαστάσεις, την ορολογία, τη συσκευασία, τη σήμανση και άλλα
22.3. Δεν επιτρέπεται η αναγραφή στους όρους των προκηρύξεων τεχνικών προδιαγραφών που αναφέρουν προϊόντα ορισμένης κατασκευής ή προέλευσης, ή μεθόδους επεξεργασίας οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να ευνοούν ορισμένες επιχειρήσεις ή προϊόντα, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων κατά τις οποίες δεν είναι δυνατόν να διατυπωθούν διαφορετικά σαφείς προδιαγραφές της φύσεως των προς προμήθεια, ειδών, οπότε μπορεί να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα εμπορικά σήματα κ.λπ. με τον όρο όμως ότι θα συνοδεύεται η αναφορά αυτή με τις λέξεις «αντίστοιχο». Ειδικότερα δενεπιτρέπεται να αναφέρονται οι τεχνικές προδιαγραφές σε εμπορικά σήματα, διπλώματα ευρεσιτεχνιών, τύπου ορισμένης προέλευσης ή παραγωγής, εκτός αν υποχρεωτικά συνοδεύονται από τις λέξεις «ή αντίστοιχα».
22.4. Οι Τεχνικές Προδιαγραφές της υπό ανάθεση σύμβασης πρέπει να περιγράφονται κατά τρόπον, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή υποψηφίων στις διαδικασίες για την ανάθεση. Πρέπει να είναι σαφώς διατυπωμένες και να πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται από το άρθρο 53 του Π.Δ. 60/2007 για όσες προκηρύξεις εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του εν λόγω διατάγματος.