Άρθρο 32 – Κατακύρωση Διαγωνισμού

32.1. Κάθε διαγωνισμός της ΝΕΡΙΤ κατακυρώνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου της μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 28 του παρόντος και την εξέταση τυχόν προσφυγών.
32.2. Η ΝΕΡΙΤ μπορεί, κατά την ελεύθερη κρίση της και αζημίως γι’ αυτήν, να ματαιώσει ορισμένο διαγωνισμό σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά για:
(α) παράτυπη διεξαγωγή, εφόσον από την παρατυπία επηρεάζεται το αποτέλεσμα της διαδικασίας,
(β) εάν το αποτέλεσμα της διαδικασίας κρίνεται αιτιολογημένα μη ικανοποιητικό για την ΝΕΡΙΤ,
(γ) εάν ο ανταγωνισμός υπήρξε ανεπαρκής ή εάν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έγινε συνεννόηση των διαγωνιζομένων προς αποφυγή πραγματικού ανταγωνισμού,
(δ) εάν υπήρξε αλλαγή των αναγκών της ΝΕΡΙΤ σε σχέση με την υπό ανάθεση σύμβαση.
Στις περιπτώσεις αυτές η ΝΕΡΙΤ μπορεί να προχωρήσει σε νέα διαδικασία ανάθεσης με τους ίδιους ή τροποποιημένους όρους ή να προχωρήσει στην ανάθεση κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο που προβλέπεται στον παρόντα Κανονισμό.
32.3. Οι αποφάσεις της ΝΕΡΙΤ αναφορικά με διενεργούμενο διαγωνισμό δημοσιεύονται με ανάρτησή της στην έδρα της ΝΕΡΙΤ κοινοποιούνται δε στους συμμετέχοντες ή/και στον ανάδοχο με επιστολή, τηλεομοιοτυπία ή άλλο πρόσφορο μέσο.
32.4. Σε συμβάσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής Π.Δ. 60/2007, η απόφαση ανάθεσης της σύμβασης περιλαμβάνει τα στοιχεία της παρ.2 του άρθρου 35 του Π.Δ. 60/2007 (ΦΕΚ 64/Α΄), αναφέρει τις προθεσμίες αναστολής σύναψης της σύμβασης, όπως προκύπτουν από την παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν. 3886/2010 και τηρείται υποχρεωτικά η περίοδος αναμονής πριν την υπογραφή της σύμβασης.