Άρθρο 2 – Πεδίο Εφαρμογής

2.1. Ο παρών Κανονισμός εφαρμόζεται σε όλες τις αναθέσεις, υπηρεσιών και προμηθειών που διενεργεί η ΝΕΡΙΤ καθώς και στις συμβάσεις που συνάπτονται από αυτήν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της. Στις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού υπάγεται το σύνολο των συμβαλλομένων με την ΝΕΡΙΤ και των εμπλεκομένων με τις ανατεθείσες συμβάσεις προσώπων και φορέων.

2.2. Μισθώσεις κινητών, ακινήτων και εγκαταστάσεων, καθώς και χρηματοδοτικές μισθώσεις, πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον τρόπο και τις διαδικασίες που καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ  ή τα από αυτό εξουσιοδοτούμενα προς  τούτο όργανα αυτής.

2.3. Ο παρών κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε συμβάσεις που αφορούν την αγορά, ανάπτυξη, παραγωγή ή συμπαραγωγή προγραμμάτων που προορίζονται για μετάδοση από ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς καθώς και συμβάσεις για τον χρόνο μετάδοσης.

2.4. Σε όλα τα αναφερόμενα στον παρόντα κανονισμό ποσά και όρια δεν υπολογίζεται ο επ` αυτών Φ.Π.Α., καθώς και κάθε άλλος τυχόν επιβαλλόμενος φόρος, τέλος ή χαρτόσημο.