4) Προτείνεται η κατάργηση φοροαπαλλαγών ή αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων όταν δεν επιβάλλονται από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας ή αντικειμενικά οικονομικά αίτια.

Προτείνεται η κατάργηση φοροαπαλλαγών ή αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων όταν δεν επιβάλλονται από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας ή αντικειμενικά οικονομικά αίτια.

Ποιες από τις ισχύουσες φοροαπαλλαγές πιστεύετε ότι πρέπει να διατηρηθούν και με τι συντελεστές; Ποιες κατηγορίες εισοδημάτων πιστεύετε ότι πρέπει να συνεχίσουν να φορολογούνται αυτοτελώς;

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 23:46 | κώστας

    Πρέπει να καταργηθεί για όλους η αυτοτελής φορολόγηση γιατί απευθύνεται σε προνομιούχους επαγγελματίες -γιατρούς, δικαστικούς κλπ. και έχει καθιερωθεί για λόγους καθαρά συντεχνιακούς και ψηφοθηρικούς

    όλα στην κλίμακα με τους ισχύοντες φορολογικούς συντελεστές.!!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 23:08 | κώστας

    Μα καλά ποια αυτοτελής φορολόγηση είναι για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας?? μπορείτε να μου πείτε έστω μία?? γιατί εγώ αδυνατώ να εντοπίσω έστω και μία. Μήπως τα έξοδα παράστασης των δημάρχων (εκεί που γίνεται όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος)?/ μήπως οι μισθοί των δικαστικών?? (αυτοί βρίσκουν τρόπους και βγάζουν το κατιτίς τους -βλ παραδικαστικό κύκλωμα-ή μήπως η αυτοτελής φορολόγηση των μηχανικών (λόγω του ότι οι περισσότεροι βουλευτές είναι πολιτικοί μηχανικοί)η μήπως των ταξιτζήδων ( οι οποίοι είναι πολλοί-ψήφοι δηλαδή??)

    Καμμία αυτοτελής φορολόγηση δεν είναι για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, όλες είναι για λόγους συντεχνιακούς, ψηφοθηρικούς κλπ. Προτείνω να καταργηθούν όλες.

    Και ειδικά για τη «συμπαθή» τάξη των δικαστικών -μια και τους ανέφερα- οι πράξεις τους θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο έρευνας όχι μόνο του υπουργείου δικαιοσύνης, αλλά και του υπουργείου οικονομικών. Με εξονυχιστικό έλεγχο πόθεν έσχες, άνοιγμα λογαριασμών κλπ

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 21:27 | Eλένη Αλεξίου

    Κύριε υπουργέ υπηρετώ το Ε.Σ.Υ επί 23 συναπτά έτη ,αμειβόμενη με ευτελή ποσά για τα όσα προσφέρω, παραμένω στο Ε.Σ.Υ. ακόμη επειδή έχω φιλότιμο ,για να μπορέσουν έστω λίγοι ακόμα πολίτες τούτης της χώρας να μην πληρώσουν για το αυτονόητο δηλαδή να εξυπηρετηθούν από έναν λειτουργό του Ε.Σ.Υ..
    Όμως αν συνεχίσετε να θέλετε να χαρατσώσετε αυτό το ελάχιστο εισόδημα των εφημερίων, θα με αναγκάσετε σε παραίτηση και όχι μονό εμένα αλλά αρκετές εκατοντάδες ακόμη φιλότιμων ανθρώπων που καταπονούνται ψυχικά και σωματικά για να προσφέρουν στο γενικό σύνολο.
    Δεν καταδέχτηκα ποτέ να κάνω ούτε μια πλασματική εφημερία, δεν πήρα ποτέ στη ζωή μου φακελάκι, δεν ξέρω τι να απαντήσω στο γιο μου που με ρωτάει για τι εμείς δεν είμαστε πλούσιοι και είναι ο τάδε συμμαθητής μου και η δείνα συμμαθήτρια μου που επίσης οι γονείς τους είναι συνάδελφοί σου στο ίδιο νοσοκομείο με εσένα .
    Μάχομαι καθημερινά τον παράνομο χρηματισμό και την παραοικονομία στο σύστημα με αποτέλεσμα να είμαι στο στόχαστρο πολλών που αλλιώς εννοούν το σύστημα και οι ειδικευόμενοι να με χαρακτηρίζουν παράδειγμα προς αποφυγή.
    Τελικά το μόνο που θα καταφέρετε είναι να διώξετε και τους τελευταίους ρομαντικούς και να αφήσετε τους άλλους να αλωνίζουν εις βάρος του πολίτη.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 20:50 | Απόστολος Μπάλλας

    Το κείμενο που επισυνάπτεται είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι είναι στραβό με τη φορολογική (κι όχι μόνο) νομοθεσία μας. Συνεχείς παραπομπές σε άλλους νόμους, που παραπέμπουν σε άλλους νόμους! Περιλαμβάνονται δε, και φοροαπαλλαγές που ούτε καν μπορούν να τεθούν υπό συζήτηση όπως αυτή που αφορά τους ξένους πρεσβευτές ενώ δεν εμφανίζονται κάποιες άλλες (ΔΙΒΕΤ/ΔΕΤΕ, δικαστικών για βιβλιοθήκη). Αν όντως θελετε τη γνώμη μας, ντροπή!

    Συνοπτικά, ότι δεν συνδέετε με τη δράση της χώρας μας στο εξωτερικό να κοπεί.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 20:41 | Stavros

    ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΙ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ΒΑΣΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΜΕ 15%. ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ »ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΘΟΥΝ, ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ, ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΙ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

    ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΝΑ ΑΘΕΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ (ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ), ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ?
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ »ΠΙΑΣΕΙ» ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2009, ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ??

    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, ΠΩΣ ΤΑ ΕΠΙΜΙΣΘΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ, ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΩΣ »ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ»?

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 20:26 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ

    τι παει να πει αυτοτελης φορολογηση; ολα εισοδηματα δεν ειναι εκτος και αν τα εκτος εδρας δεν ειναι εισοδηματα αλλα μπαρμουτσαλα, ας ξεβολευτουν καποιοι, και το λεω για ακομη μια φορα, πρωτα απολους οι δημοσιοι λειτουργοι. Και μην φανταζεστε τους δημοσιους υπαλληλους ενοω βεβαια την νομοθετικη, εκτελεστικη αλλα και καθε ειδους εξουσια. Κυριοι πρεπει να δωσετε πρωτοι το παραδειγμα. Τι κουραφεξαλα ειναι αυτα που μας τσαμπουνατε δεν ξερετε πως να χτυπησετε την φοροδιαφυγη; ολες οι αποδεξεις να εκπιπτουν απο το εισοδημα το οποιο ειναι οτι εσοδευει καποιος. Οπως εξοδο ειναι οτι ξοδευει καποιος η ελληνικη γλωσσα ευτυχως εχει λεξεις που πριγραφουν επακριβως το καθε τι γιατι τοσο ψαξιμο απεξω – απεξω;
    τα συκα συκα και η σκαφη σκαφη. Επιτελους αφηστε τα νομικιστικα και αποδοστε την πραγματικη ενοια των λεξεων. τι πολυν ομια ειναι αυτη
    μονο οι ελληνες ειμαστε νομομαθεις οι αλλοι ειναι βλακες; γιαυτο πανε καλυτερα απο εμας: Ολα αυτα με μπερδευουν, εγω καταλαβαινω εως
    εδω εσοδα (-) μειον εξοδα (=) ισον φορολογητεο εισοδημααααα!!!!!!!!! Γιατι να μην εκπιπτει η ΔΕΗ ο ΟΤΕ, COSMOTE κλπ γιατι να μην το καταλαβαινω κινεζος δεν ειμαι. Βαλτε τον καθενα στην θεση του ξεβολευτε και κανεναν, ωστε να μην εχει την αναγκη καποιος να κρυφτει απο την εφορια; Α μαλλον κατι καταλαβα παλι τους
    μικρομεσαιους θα αρμεξουμε ωστε να μπορουμε να πληρωνουμε τους γνωστους των ΜΜΕ, εξηγηστε μου γιατι να πληρωνω την ΕΡΤ. Απαλλαξτε με απο την ΕΡΤ δεν την παρακολουθω. Δωστε λυσεις και σκεφθειτε τις δικαιες και σωστες μην συσκεπτεστε συνεχως ως να ειστε ο ιστος της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ. Κ.λ.π.

    Ευχαριστω για την φιλοξενια.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 20:19 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΓΛΟΥ

    Μπράβο καταρχήν για τις πρώτες προσπάθειες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
    Δεύτερο μπράβο στην διαφήμιση και προβολή της αποκομιδής αποδείξεων.

    -Να διατηρηθεί η φορολογική πολιτική με την διακράτηση Αμοιβαίων Κεφαλαίων Μετοχικών Μικτών Εσωτερικού 3 έτη.
    Είναι καλό για το χρηματιστήριο και την οικονομία.

    -Εφαρμόστε τις αποφάσεις δικαστηρίων για τις προμήθειες τραπεζών σε δάνεια – καταθέσεις, με νόμους και πρόστιμα.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 19:20 | Οικονόμου Ελευθέριος

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ.ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΚΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.
    ΝΑ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΙΣΘΩΣΗ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΕΝΟΙΚΙΟ).
    ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΑ ΕΛΛΑΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΙΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Δ.Ο.Υ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝΣ ΦΟΡΕΩΝ (Ο.Τ.Α , ΕΛ. ΑΣ) , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ «ΨΗΛΑΦΙΖΟΥΝ» ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ,ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ,ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ,ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΑΓΟΡΕΣ ΚΛΠ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ Ή ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ!ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ (ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ).

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 11:29 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΑΥΤΗ.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ
    ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 10:02 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

    Η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης στην περίπτωση των Ελλήνων εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε χώρες του εξωτερικού και ιδιαίτερα σε αυτές όπου το κόστος διαβίωσης είναι αρκετά υψηλό, θα οδηγήσει αρκετούς στην παραίτηση. Το μέτρο είναι διπλά άδικο , ειδικά αν αναλογισθούμε ότι σε πολλές χώρες, π.χ Αυστραλία όπου πρόκειται να αποσπασθώ το ύψος του επιμισθίου είναι παγωμένο εδώ και μια δεκαετία.
    Το υπουργείο οφείλει να λάβει ειδική μέριμνα επί του θέματος

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 09:31 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΥΦΟΥΛΑΣ

    Πρέπει να καταργηθούν όλες οι απαλλαγές από τούς πάντες να ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα και να μάθουν να πληρώνουν ΟΛΟΙ,κόψτε τα προνόμια του δημοσίου ,υπάρχουν υπηρεσίες που εξουσιάζουν το λαό και των αρμέγουν συνεχώς , κόψτε συμβάσεις μαϊμού ,διώξτε κόσμο από υπηρεσίες του γέλιου,το δημόσιο είναι για τους πολίτες και όχι για τούς διαπλεκόμενους .Το σημερινό κράτος πρέπει να αλλάξει ριζικά. Κοίτα κατάντια να λέει ο υπουργός ότι οι υπηρεσίες πρέπει να εργαστούν κανονικά για να εξυπηρετήσουν το κόσμο ,και μόνο πόλεμος δεν έγινε,Αυτό το κράτος αν θέλει να πληρώνει ο πολίτης πρέπει να αλλάξει .Αυτό το χάλι στο δημόσιο είναι έργο των πολιτικών και όχι του λαού ,ΕΣΕΙΣ το φτιάξατε και εσείς πρέπει να το αλλάξετε .ΤΩΡΑ είναι η ώρα αλλοιωs χαίρεται. Σας ευχαριστώ πολύ.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 09:31 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΟΣ

    Θα αναφερθώ στην αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ. Πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει ως έχει. Η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών είναι κατοχυρωμένη με την συλλογική σύμβαση που υπέγραψε το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης και έχει γίνει νόμος του κράτους. Πιθανή αλλαγή του καθεστώτος φορολόγησης θα σημαίνει μονομερή κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την εφαρμογή των προεδρικών διαταγμάτων του 2005, που ορίζουν εβδομαδιαία απασχόληση των ιατρών του ΕΣΥ μέχρι τις 48 ώρες με όλα τα προβλήματα επαρκούς εφημέρευσης που θα σημαίνει αυτό. Επίσης θα αποδειχτεί η πιθανή αλλαγή πιο δαπανηρή, διότι αν οι γιατροί δεχτούν να εφημερεύουν πέραν των 48 ωρών εβδομαδιαίως, μπορούν, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα προεδρικά διατάγματα να απαιτήσουν αμοιβή προσαυξημένη κατά 250% του ημερομισθίου τους αφού η υπερωριακή απασχόληση πέραν των 120 ωρών ετησίως χαρακτηρίζεται παράνομη και αμοίβεται όπως αναφέρθηκε. Τέλος η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών δείχνει και την αναγνώριση από την μεριά της πολιτείας του κοινωνικού έργου που προσφέρει ο εφημερεύων γιατρός και υπό αυτή την έννοια δεν θέλω να πιστεύω ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα αγνοήσει την παράμετρο αυτή.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 20:30 | Γιώργος Βαμβακούσης

    Ένα εκ των δύο μπορεί να συμβαίνει:
    είτε η φορολογία επιβάλλεται δίκαια στους πολίτες ανάλογα με τις φοροδοτικές δυνατότητες τους, συγκεντρώνει πλούτο που διατίθεται δημοκρατικά για τις ανάγκες των πολιτών και άρα οι πολίτες πρέπει να θεωρούν τον πλούτο αυτό ότι συλλέγεται για το κοινό συμφέρον,
    είται όχι.
    Μία κυβέρνηση προφανώς πιστεύει και υποστηρίζει την πρώτη περίπτωση. Άρα καμμία φοροαπαλλαγή δεν έχει νόημα με δεδομένο μάλιστα ότι στην πραγματική Δημοκρατία η φορολογία είναι ο ύψιστος κοινοφελής θεσμός.
    Βέβαια το ζητούμενο είναι γενικά η εφαρμογή της απλής λογικής σε διαμορφωμένες καταστάσεις που πολύ απέχουν…

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 19:53 | ΚΗΠΟΥΡΟΣ Κ.

    ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ μόνο των εισοδημάτων που προέρχονται από σταδιακή αποταμίευση από τους ΗΔΗ φορολογηθέντες μισθούς των δικαιούχων (πχ ΕΦΑΠΑΞ). Φορολόγηση των υπόψη εισοδημάτων είναι πέραν κάθε λογικής και δικαίου. Αν ήταν έτσι, να έρχονται οι εφοριακοί στα σπίτια μας, να ψάχνουν μήπως έχουμε κρύψει πουθενά και κανένα κουμπαρά…

    ΝΑΙ και στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης επαγγελμάτων, εφόσον βέβαια βρεθεί τρόπος ρεαλιστικού προσδιορισμού των αντίστοιχων εισοδημάτων. Και ο μόνος τρόπος προσδιορισμού αυτών είναι στην «πηγή», δηλαδή κατά την δημιουργία τους, και όχι απολογιστικά (τεκμήρια διαβίωσης) όπου και ο πιο αδαής μπορεί να διαφύγει, αφού δεν υπάρχει έλεγχος και τιμωρία….

    Αλήθεια, με δεδομένο οτι το κράτος αδυνατεί να εισπράξει τους φόρους, έχει κανείς σκεφθεί μια δραστική μείωση του ΦΠΑ, τόσο δραστική που να μην επιβαρύνει αισθητά τις τσέπες των πολιτών, ώστε να οδηγήσει στην απαίτηση έκδοσης αποδείξεων από τους προνομιούχους (αντί στην αποφυγή τους που δημιουργεί ο υψηλός ΦΠΑ)?? Εχει μελετήσει κανείς αν κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τελικά αύξηση των εσόδων απο ΦΠΑ και αποκάλυψη εσόδων που σήμερα δεν φαίνονται πουθενά??? Μήπως η αύξηση των εσόδων από μια τέτοια κίνηση θα είναι τελικά μεγαλύτερη απο ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ???

    Καλή χρονιά!

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 18:13 | Δημήτρης Τσακιρόπουλος

    Τόκοι Στεγαστικών Δανείων αγοράς πρώτης κατοικίας.

    Είναι αδιανότητο να εκπίπτει απο το φορολογητέο εισόδημα μόνο το 40% των τόκων στεγαστικών δανείων, τη στιγμή που το ποσό αυτό(δόση δανείου) μηνιαία φτάνει σε δόσεις 400-600 ευρώ, απορροφόντας μεγάλο μέρος εισοδήματος μιας μισθωτής οικογένειας για την απόκτηση μια κατοικίας περίπου 80 τμ σε μια μεσαία περιοχή , απο πλευράς αξίας, της Αθήνας.
    Αναφορικά με εμένα είμαι μισθωτός με μηνιαίο εισόδημα 1300 ευρώ, προχώρησα στην αγορά πρώτης κατοικίας αξίας 160000 ευρώ εκ των οποίων τα 130000 απο δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο και διάρκεια 40 έτη.
    Η μινιαία δόση ανέρχεται σε 450 ευρώ με το τρέχον επιτόκιο euribor το οποίο σίγουρα θα ανέβει τα προσεχή έτη κατα τουλάχιστον 2 μονάδες διαμορφώνοντας τη δόση κάπου στα 600 ευρώ μηνιαίως…..
    Έπρεπε σαφώς αν όχι ολόκληρη η δόση αλλά τουλάχιστον των σύνολο των τόκων να εκπίπτει παντελώς απο το φορολογητέο εισόδημα…..

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 16:41 | ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΛΑΙΤΗΣ

    θα πρέπει το υπουργείο πριν προχωρήσει στον λογιστικό προσδιορισμό των φορτηγων αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών να συνεκτιμησεί την ανυπαρξία των εξαγωγών κατι τον απόλυτο ανταγωνισμό που υπάρχει στον κλάδο με συνέπεια την συμπίεση των ναύλων και την εξαθλίωση του κλάδου.
    Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή θα μπορούσε το υπουργείο να αυξήσει τα ποσά φόρου που πληρώνουν ήδη γιατί αντικειμενικά είναι χαμηλά ,και ο λογιστικός προσδιορισμός να προσωρήσει όταν η οικονομία μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 15:44 | GIORGOS

    1. ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ (ΔΙΒΕΕΤ, ΔΕΧΕ, ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ, Κ.Α.) ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΑΣ (ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ). Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΛΙΤ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
    2. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΛΟΙΠΟΙ» ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ 50% ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    3. ΤΕΛΟΣ, ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ (ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ.

    ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΛΜΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 12:23 | ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ!!! ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ Η Τ Ι Μ Ω Ρ Ι Α!!! ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ (ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ), Η ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!!! ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ Η ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΄΄ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ΄΄!!!
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΝΩΣΤΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ.
    ΚΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΦΟΡΙΑ-ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ:
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΄΄ΤΑΞΙΣ΄΄ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΜΕΙΩΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΤΕ ΤΙΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ!
    ΕΤΣΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ, ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ. (ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!!!)
    ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΛΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ.
    ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ:
    – ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ
    – ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΥΛΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
    – ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Η ΚΡΑΤΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ
    – ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ (ΕΤΥΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ!!! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ!!!)
    – ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    – ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΝΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΕΛΑΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!!!

    ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΓΩ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΤΕΦΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 12:13 | Kostas

    ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ – ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΔΙΚΙΑ
    Υπάρχει μία απίστευτη αδικία στο υπάρχον σύστημα.

    Παράδειγμα:
    – Σε οικογένεια όπου εργάζεται μόνο ο ένας σύζυγος με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ, το αφορολόγητο του είναι 12000 ενώ οι υπόλοιπες 18000 φορολογούνται με βάση την κλίμακα.
    – Αντίθετα σε οικογένεια που εργάζονται και οι 2 σύζυγοι και των οποίων το ετήσιο εισόδημα είναι αθροιστικά 30000 (15000 έκαστος) ισχύει το αφορολόγητο των 12000 για τον καθένα ξεχωριστά και έτσι πρακτικά δεν φορολογούνται (ή φορολογούνται ελάχιστα).

    Η αδικία είναι ακόμη μεγαλύτερη αν μιλάμε για μεγαλύτερα εισοδήματα (40.000, 50.000, 60.000).

    Αποτέλεσμα:
    Δύο οικογένειες με το ίδιο εισόδημα (και ανάγκες) πληρώνουν εντελώς διαφορετικό φόρο στο κράτος.

    Αποκατάσταση της αδικίας:
    Είτε:
    1) Να αυξηθεί το αφορολόγητο σε αυτόν που είναι ο μοναδικός εργαζόμενος της οικογένειας (π.χ. κατά 50%).
    Είτε:
    2) Να εφαρμόζεται το αφορολόγητο μόνο στον ένα από τους 2 συζύγους (όταν εργάζονται και οι δύο)
    Είτε
    3) Κάποια ενδιάμεση ρύθμιση (π.χ. να μειώνει το αφορολόγητο του 2ου συζύγου, κτλ).

    Πάντως δεν υπάρχει λογική στην υπάρχουσα κατάσταση (ή τουλάχιστον εγώ δεν την αντιλαμβάνομαι)

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 11:51 | Βασιλης

    Αγαπητέ κ.Υπουργέ,
    Διαβάζοντας τα σχόλια σχετικά με τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων θα μείνω έκπληκτος !!! αν στο τέλος της διαβούλευσης ανακοινωθεί ότι η συντιπτική πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τα προτεινόμενα μέτρα. Για μια ακόμη φορά στόχος της Πολιτείας είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι καλούνται σε νέες θυσίες (άραγε όλες οι θυσίες των προηγουμένων ετών και δεκαετιών πήγαν χαμένες;).
    Κατάργηση των φοροαπαλλγών και της αυτοτελούς φορολόγησης αλλά με μέτρο. Ξεκινήστε πρώτοι εσείς οι βουλευτές με τους μισθούς σας και με τα επιδόματά σας για συμμετοχές σε επιτροπές κλπ.. Το πολυπληθές προσωπικό της Βουλής με τους 16 μισθούς και τις αμέτρητες υπερωρίες. Θεσμοθετήστε για όλους ενιαίο μισθολόγιο, ενιαίες αποδοχές σε υπερωρίες (άλλο να παίρνεις 3 € την ώρα και άλλο 23 €), ενιαία επιδόματα.
    Πράξτε το για όλους και τότε ΝΑΙ θα έχετε την υποστήριξη του 110% των Ελλήνων φορολογουμένων.
    Ώστε τότε όμως μην μας ξεζουμίζετε άλλο.
    Γιατί από την προσδοκόμενη ευμάρια θα φθάσουμε στην εξαθλίωση.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 09:18 | ΘΕΟΛΟΓΟΣ

    ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 50% ΚΑΙ ΑΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΤΑ 8000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ 100% ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 09:37 | ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΜΥΡΝΙΟΣ

    ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΚΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ .

    ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ .

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΛΗΦΘΕΝΤΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΤΟΚΟΙ , ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΝΑ ΕΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ Π.Χ. 150.000 ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 300.000 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΤΩΝ 300.000 .

    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΟΤΙ «ΑΦΟΡΑ ΑΓΟΡΑ Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ» ( ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ) ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ .

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 00:59 | ΝΙΚΟΣ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ…….

    Ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ «ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ» ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ , ΔΙΟΤΙ Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ» ΤΑ ΤΗΡΗΘΕΝΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ( ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ , ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ , ΛΗΨΗ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΤΛ ), ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ …………..ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…..

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    1) ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο ΕΞΩΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΣ
    ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΓΟΡΑΣ, ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΤΛ , ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Π.Α.

    2) ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ …..
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ … ΕΛΕΟΣ ….

    3) ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ……..ΣΗΜΕΡΑ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΧΕΡΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟΣ …..

    4) ΟΧΙ ΑΛΛΟ : ΠΕΡΑΙΩΣΗ , ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ , ΑΥΤΟΕΛΕΧΟΙ …..

    5) ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ . ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ( ΤΗΡΟΥΝ ΒΙΒΛΙΟ ΑΓΟΡΩΝ ) ?………….
    (ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ )

    6) ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ….ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΤΖΙΡΟΥ) .. ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ…. ΑΦΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ….

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 00:52 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    30-12-09
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.

    …OTI EXEI ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑ ΤΕΚΝΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ,ΜΕΧΡΙ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ,ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,Ν’ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΕΚΝΟ,ΚΑΤΑ 20.ΟΟΟ ΕΥΡΩ-ΗΤΟΙ 2ΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ,ΣΑΝ ΤΑ ΡΙΧΤΕΡ!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
    ΙΩΑΝΝΗΣ

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 00:32 | Σ.Π.

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ.
    ΜΕΙΩΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ,ΤΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:46 | stauros

    Είμαι σύμφωνος με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης σε ολους.
    εαν μπειτε στην λογικη των εξαιρεσεων θα ειναι τετοιες οι πιεσεις απο τους γνωστους -αγνωστους ωστε αυτη(εξαιρεση) θα γινει ενας αδικος κανονας.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:58 | Αθανάσιος Τάτσης

    Αυτοτελής φορολόγηση
    Το δίκαιο σύστημα είναι να αθροίζονται όλα τα εισοδήματα και να φορολογούνται με την κλίμακα φόρου. Αυτό όμως δεν είναι σωστό να γίνει ξαφνικά αυτή την στιγμή, αλλά πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου μετά από μελέτη για την κάθε περίπτωση και οι όροι του παιγνιδιού να είναι ξεκάθαροι.
    Τα εισοδήματα που έχουν αυτοτελή φορολόγηση χωρίζονται σε 2-κατηγορίες: α) τα επαναλαμβανόμενα εισοδήματα όπως τα διάφορα επιδόματα και β) τα μη επαναλαμβανόμενα εισοδήματα όπως:
    • η αποζημίωση των εργαζομένων λόγω απόλυσης
    • η αποζημίωση ή εφάπαξ των εργαζόμενων λόγω συνταξιοδότησης και
    • το εφάπαξ των εργαζόμενων από ομαδική ασφάλιση λόγω
    συνταξιοδότησης
    Για φανταστείτε πόσο κοινωνικά άδικο θα είναι αν καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση κυρίως για τα μη επαναλαμβανόμενα εισοδήματα:
    • Εργαζόμενος που απολύθηκε πρόσφατα θα πληρώσει φόρο κλίμακας και
    μετά από λίγο δεν θα έχει να φάει.
    • Εργαζόμενος που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα και ζούσε με το όνειρο
    30 και πλέον χρόνων ότι θα έπαιρνε ακέραιο το εφάπαξ για να
    περάσει τα λίγα χρόνια της ζωής του που του απομένουν πιο άνετα,
    θα χάσει ξαφνικά το μισό…!!! Είναι ή δεν είναι σαν να τον
    ληστεύουν?
    Εύχομαι να επικρατήσει η λογική κατά την λήψη των αποφάσεων και να μη καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση τουλάχιστον για τα μη επαναλαμβανόμενα εισοδήματα.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:23 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

    ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ
    ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ. Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΥΨΗΛΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΦΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:59 | ΡΩΜΑΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Mε το παρρόν καθεστός εφημεριών και μετά την αναπροσαρμογή του περασμένου έτους, ενας ειδικευόμενος ιατρός αποζημιώνεται για την 17ωρη εφημερία του με λιγότερο απο 5 ευρω την ώρα και να ειστε σίγουροι την κάθε ώρα αυτη την δουλεύει και με το παραπάνω.Αν λοιπόν δέχεται το Δημόσιο να μας αποζημιώνει τις ωρες αυτές όπως στις άλλες υπηρεσίες του (ρωτήστε πόσο ειναι η υπερωριακή ώρα πχ στη ΔΕΗ)τότε και εμείς με χαρά να δεχτούμε να μας φορολογήσουν με άλλους συντελεστές.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:42 | ΜΑΡΙΝΟΣ

    Συμφωνώ με την κατάργηση φοροαπαλλαγών και της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων εκτός εκείνων που έχουν προφανή κοινωνική διάσταση (ανάπηροι, πολύτεκνοι κ.λ.π)
    Θα ήθελα εδώ να προσθέσω ένα σχόλιο για την φορολόγηση των extra αμοιβών (Bonus).
    Σε περίπτωση που στελέχη του Δημόσιου Τομέα λαμβάνουν bonus αυτά θα φορολογούνται με την κλίμακα μέχρι του ποσού του μισθού του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Το υπερβάλλον τον παραπάνω μισθό ποσόν του bonus, θα φορολογείται με συντελεστή 80%.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:11 | Χαϊκάλης Παναγιώτης

    Θα πρέπει να διατηρηθούν οι φοροαπαλλαγές για την πρώτη κατοικία και μια ακόμη εξοχική διότι πλέον αυτό, δηλαδή η κατοχή, είναι καθεστώς στη Χώρα μας. Αντίθετα θα πρέπει να φορολογείται η κατοχή επιπλέον κατοικιών-Καταστημάτων ανεξαρτήτως από το άν αποφέρουν ή όχι έσοδα (ενοίκια)στον κάτοχό τους. Ειδικά για τα Καταστήματα θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος φορολόγησης του,λεγόμενου, τόσο στην ενοικίαση όσο και στην πώλησή τους.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:09 | ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘ

    Ισως εχει αναφερθει, αλλα
    1. οι φοροαπαλαγες καποιες εποχες δινοταν αντι αυξησεων στον δημοσιο τομεα, μαζι με καποια επιδοματα.
    2. οι δημοσιοι υπαληλοι με οποιαδηποτε σχεση, ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ< χωρις να λαμβανουν τον αντιστοιχουντα τοκο απο το κρατος.
    εκτιμω, οτι πρωτα πρεπει να φτιαχτει ενα μισθολογιο που να αντιστοιχει στις σημερινες συνθήκες διαβιωσης, και μετα να συζητηθουν οι περικοπες
    ως τοτε, ορια τυπου " ανω των 1000 ΕΥΡΩ ειναι ασαφη και υποκειμενικα.

    1000 ευρωμηνιαιες αποδοχες, ειναι ευτελες ποσο στην σημερινη κοινωνια, οταν για νοικι-δεη οτε νερο χρειαζεσε κατελαχιστο 900 ευρω!!!!.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:13 | Βαλάντης Μ

    Η γενική αίσθηση είναι ότι η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης είναι ένα μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση, όμως θα πρέπει να γίνει στοχευμένα και όχι γενικευμένα. Π.χ. το να καταργήσεις την αυτοτελή φορολόγηση στους Δημοσίους Υπαλλήλους αυτομάτως αυτό σημαίνει σοβαρή μείωση στο μηνιαίο τους εισόδημα. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει κάποια μέριμνα ώστε να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα δεδομένου ότι αν π.χ. υπάρχουν δύο ΔΥ σε μία οικογένεια η απώλεια εισοδήματός τους μπορεί να φτάσει και τα 300,00 ευρώ. Θέλω να πιστεύω ότι ο δρόμος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν περνάει μέσα από την μείωση των εισοδημάτων, σε σημείο πλέον εξαθλίωσης, των ήδη εξαντλημένων οικονομικά ΔΥ. Θέτω δε υπ’ όψιν σας ότι οι περισσότεροι ΔΥ υπολογίζοντας στα χρήματα που παίρνουν έχουν πάρει δάνεια, έχουν δημιουργήσει πολυμελείς οικογένειες και τυχόν μέτρα που θα μειώσουν τα εισοδήματά τους ουσιαστικά θα τους αφήσει έρμαιο στα χέρια των Τραπεζών.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:30 | Γάκης Αθανάσιος

    Θεωρούμε ότι η προτεινόμενη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του ειδικού επιμισθίου των εκπαιδευτικών εξωτερικού είναι παντελώς άδικη.
    Το ονομαζόμενο ειδικό επιμίσθιο δεν είναι επίδομα και δίνεται για να αντιμετωπισθούν οι πραγματικά δυσβάσταχτες οικονομικές ανάγκες όσων εκπαιδευτικών διαβιούν στο εξωτερικό. Εάν φορολογηθούμε συνολικά θα φαίνεται ψευδώς ότι είμαστε πολίτες υψηλού εισοδήματος, την στιγμή που το ειδικό επιμίσθιο δεν επαρκεί ούτε για αξιοπρεπή διαβίωση.
    Επίσης, πρέπει να υπογραμμισθεί ότι δεν έχει αυξηθεί για πάνω από μια δεκαετία, μολονότι το επίσημο κράτος (προξενικές αρχές Στουτγάρδης)έχει ήδη προτείνει εγγράφως, από το 2002, την αύξησή του, καθώς έχει αντιληφθεί την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής,-ιδιαίτερα στέγης και τροφής.
    Επιπλέον, ενώ δύο φορές υπεγράφη αύξηση επιμισθίου από τους αντίστοιχους υπουργούς Παιδείας (Γιαννάκου,Στυλιανίδη)που δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, θα ήταν τουλάχιστον απαράδεκτο να μειωθεί με έμμεσο τρόπο το καθηλωμένο επιμίσθιο, πράγμα που θα μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε τα σχολεία καθώς δεν θα μπορούμε ούτε ένα δωμάτιο να νοικιάσουμε.
    Επιπροσθέτως, ζώντας στο εξωτερικό, είναι αδύνατο να συγκεντρώσουμε αποδείξεις για το ελλαδικό εισόδημα, κάτι που θα αυξήσει περαιτέρω την εκεί φορολογία.
    Σημειωτέον, ότι το το 15% με το οποίο αυτοτελώς φορολογείται το ειδικό επιμίσθιο κρίνεται ούτως ή άλλως υπερβολικό και γι αυτόν το λόγο διεκδικούμε την μείωσή του σε 5%, κι όχι φυσικά να υποστούμε την ενιαία φορολόγηση του εισοδήματός μας, η οποία θα μας εξοντώσει οικονομικά.
    Νοιώθουμε ότι, ενώ προσφέρουμε ουσιαστικές υπηρεσίες στον ελληνισμό του εξωτερικού, έρχεται η κυβέρνηση αναίτια να μας εκδικηθεί γι αυτήν μας την προσφορά.
    Για αντικειμενικούς λόγους λοιπόν θεωρούμε ότι από τη μια οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού πρέπει να εξαιρεθούν από το μέτρο της ενιαίας φορολόγησης και από την άλλη σαφώς να ενισχυθούν οικονομικά, ούτως ώστε να μπορούν αξιοπρεπώς και απρόσκοπτα να ασκούν το σημαντικό τους λειτούργημα.
    Με εκτίμηση, Γάκης Αθανάσιος,
    πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βάδης – Βυρτεμβέργης
    και της Παγγερμανικής καθηγητών.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:17 | Δημήτρης Ανδρεάκος

    Το απλό είναι πάντα το πιο ιδιοφυές και το πιο αποτελεσματικό. Μόνον με απλό και κατανοητό σύστημα, μπορεί να συμμετάσχουν οι πολίτες αλλά ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ! Οι πολυπλοκότητες, οι υποσημειώσεις, οι εξαιρέσεις, εμποδίζουν την διαφάνεια και είναι πάντα εκ του πονηρού…

    Γι αυτό προτείνω:

    – Ενιαία φορολογική μεταχείριση (ίδια κλίμακα και συντελεστές) ΟΛΩΝ των εισοδημάτων ανεξαρτήτως προέλευσης και ανεξαρτήτως ιδιότητας του φορολογουμένου (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, βουλευτές, ανώνυμες εταιρίες, κλπ κλπ.)

    – Ένταξη ΟΛΩΝ των εισοδημάτων στην κλίμακα χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαίρεση για κανέναν.

    – Έκπτωση ΟΛΩΝ των δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα ανεξαρτήτως είδους και ύψους δαπάνης. Έτσι όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν το απόλυτο κίνητρο να παίρνουν αποδείξεις για όλες τις συναλλαγές τους. Και άρα το κράτος θα ωφεληθεί από τη φορολογία εισοδήματος των αδήλωτων μέχρι τώρα εισοδημάτων καθώς και από την είσπραξη του ΦΠΑ.

    – Εφαρμογή ενός είδους περιουσιολογίου για όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία τύπου Ε9. Έτσι, ακόμα κι αν κάποια εισοδήματα μένουν αδήλωτα (πχ. από εγκληματικές δραστηριότητες), αργά ή γρήγορα θα εντοπιστούν μέσω της αύξησης της περιουσίας του ιδιοκτήτη τους (εκτός κι αν αυτή τεκμηριώνεται από άλλες νόμιμες πράξεις (πχ. κληρονομιά, γονική παροχή κλπ).

    – Κατάργηση φορολόγησης για ΟΣΑ περιουσιακά στοιχεία δεν αποφέρουν εισόδημα (πχ. ακίνητα και αγροτεμάχια που δεν εκμισθώνονται ή πωλούνται). Φορολόγηση ΜΟΝΟ των εισοδημάτων και ΟΧΙ της περιουσίας που έχει αποκτηθεί από νομίμως φορολογημένα εισοδήματα.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:44 | ΝΙΚΟΣ ΑΘ.ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ

    Η κατ ανάγκη χρονική στενότητα για την είσπραξη ει δυνατόν περισσότε-
    ρων εσόδων σε απόλυτη εναρμόνιση με την δίκαιη φορολόγηση όλων των ει-
    σοδημάτων,με στόχευση συγκεκριμένη την ανατροπή στη σημερινή σχέση που
    υπάρχει ανάμεσα σε άμεση και έμμεση φορολογία,αλλά και στην σχέση του
    φόρου που σήμερα παρακρατείται η καταβάλλεται από μισθωτούς-συνταξιού-
    χους και τις λοιπές κατηγορίες εισοδημάτων,λειτουργούν συνολικά προς
    την κατεύθυνση της κατάργησης.
    Εξαιρετικά και μόνο για τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας κρίνε-
    ται σκόπιμη η φορολογησή τους με την σημερινή τους μορφή.(πτητικό κλπ)

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:49 | ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

    – Η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης θα πρέπει να είναι γενική και να ισχύσει για όλους, αλλοιώς θα υπάρξουν πάλι παραθυράκια για καταστρατήγηση.

    – Αντίθετα οι φοροαπαλλαγές μπορούν να βοηθήσουν εκείνους που όντως έχουν ανάγκη και πληττονται από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης κι όχι αυτούς που συντεχνιακά είχαν κερδίσει «ευνοική» φορομεταχείριση.

    – Η θέσπιση φοροαπαλλαγών θα πρέπει να είναι κοινή για όλους, χαμηλά και μεγάλα εισοδήματα, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, και να βασιζεται σε αποδείξεις δαπανών. Δεν μπορεί το κράτος το ίδιο να καταργεί την αρχή τη ισονομίας.
    Επειδή δε, διαβάζω τελευταία διάφορες περισπούδαστες ή «εκ του πονηρού» ανοησίες στον Τύπο, σχετικά με το πόσο λιγότερο ωφελούν οι φοροαπαλλαγές τα χαμηλά εισοδήματα σε σχέση με τα υψηλά, ας κάνει τον κοπο ο υπεύθυνος να συγκρίνει τι ποσοστό στο φόρο που πληρώνουν τα υψηλά εισοδήματα αποτελούν οι φοροαπαλλαγές τους και ποιο το ποσοστό στα χαμηλά εισοδήματα, και όχι απόλυτα ποσά και εαν επιβαρύνονται τα χαμηλά εισοδήματα περισσότερο ας το αλλάξει, αλλα πιστέψτε με ελαφρύνονται, ακόμα και εαν δεχτούμε πως δεν φοροδιαφεύγουν.

    – Οι φοροαπαλλαγές που θα πρέπει να παραμείνουν και να επεκταθούν, κατα την αποψή μου είναι :
    – οι φοροαπαλλαγές για τα παιδιά (διδακτρα, υγεία, υποστήριξη γεννήσεων)
    – οι φοροαπαλλαγές που αφορούν δαπανες υγείας
    -οι φοροαπαλλαγές που αφορούν δαπάνες διδάκτρων (εαν ισχύουν όσα λέγονται για την υποστήριξη της παιδείας, της δια βίου μάθησης κλπ)και αφήστε τον κάθε ενδιαφερόμενο να βρεί που θα εκπαιδευθεί.
    – Οι φοροαπαλλαγές για το ενοίκιο για όσους δεν έχουν πρώτη κατοικία, όπου ήδη το προβλεπόμενο ποσό είναι αστείο και θα πρέπει να αναπροσαρμοσθεί. Θα πρέπει δε να λαμβάνει υπ’ όψιν του τα μέλη της οικογένειας και να γίνει προοδευτικό.
    – Η αντιμετώπιση αδικιών στις προβλέψεις που αφορούν τις περιπτώσεις διαζευγμενων.
    – Η αποζημίωση απόλυσης και το εφάπαξ των συνταξιούχων.

    Μην ξεχνάμε πως οι φοροαπαλλαγές, στην ουσία βοηθούν να εμφανιστούν εισοδήματα τρίτων που πιθανον να μη φαίνονταν σε άλλη περίπτωση.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:19 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΜΙΚΟΥΔΗΣ

    Αρχικά θέλω να χαιρετίσω την προσπάθεια αυτή που γίνεται και ελπίζω αυτή η κατάθεση απόψεων να οδηγήσει σε μια δίκαιη και γενικότερα αποδεκτή λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής συγκυρίας.
    Γράφω εκπροσωπώντας το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αγγλίας, τα μέλη του οποίου είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε μαζικά σε περίπτωση που ενσωματωθεί στα συνολικά εισοδήματά μας το επιμίσθιο που λαμβάνουμε στο εξωτερικό.
    Όπως ίσως είναι γνωστό, οι αποσπασμένοι στο εξωτερικό εκπαιδευτικοί εισπράττουμε ένα επιμίσθιο, διαφορετικό από χώρα σε χώρα, το οποίο φορολογείται αυτοτελώς σε ένα ποσοστό 15%.
    Το ύψος του επιμισθίου αυτού παραμένει καθηλωμένο από το 2000, παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας για αύξησή του. Στις προσπάθειες αυτές ήρθαμε αντιμέτωποι με την αναλγησία, τον εμπαιγμό, τις παλινωδίες και την κατάφωρη εξαπάτηση από την πλευρά των κυβερνήσεων των προηγούμενων ετών.
    Όσο δε για τους μισθούς μας στην Ελλάδα, και αυτοί ως γνωστόν είχαν παγώσει κατά την προηγούμενη χρονιά. Με τη λογική του τέως Υπουργού Οικονομίας, ένας δημόσιος υπάλληλος πανεπιστημιακού επιπέδου, με 15 χρόνια υπηρεσίας, θεωρείται υψηλόμισθος αν έχει καθαρές μηνιαίες απολαβές 1.300 ευρώ!
    Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να έχουν μείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι συνολικές απολαβές μας.
    Σε ό,τι αφορά τα μέλη του δικού μας Συλλόγου, είμαστε ίσως οι μόνοι αποσπασμένοι στο εξωτερικό υπάλληλοι που χρησιμοποιούμε το μισθό μας στην Ελλάδα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας στη χώρα απόσπασης. Και αυτό, τη στιγμή που τα πάγια έξοδά μας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς και η κάλυψή τους απαιτεί το μεγαλύτερο μέρος του μισθού μας.

    Οι 1.398 λίρες (περίπου 1.500 ευρώ) που ορίστηκαν το 2000 ως μηνιαίο επιμίσθιο στη Βρετανία, είναι αδύνατο να καλύψουν σήμερα τα απολύτως απαραίτητα έξοδά μας.
    Κατά Μ.Ο. όσοι κατοικούμε στο Λονδίνο χρειαζόμαστε:
    750 λίρες για το ενοίκιο, 80 λίρες για το Δημοτικό Φόρο, 130 για τους λογαριασμούς,100 για τις μετακινήσεις και περισσότερες από 600 λίρες για τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης.
    Με άλλα λόγια, τα συνολικά μηνιαία έξοδά μας πλησιάζουν κατά μέσο όρο τις 1.700 λίρες.
    Η συνεχής πτώση της ισοτιμίας ευρώ-λίρας (1 λίρα=1,7 € το 2000, 1 λίρα=1,1 € σήμερα), η αύξηση κατά 20% του κόστους ζωής την τελευταία πενταετία, στην ήδη ακριβότερη πόλη του κόσμου, και η ζοφερή διεθνής οικονομική συγκυρία διαγράφουν μια ακόμα χειρότερη προοπτική.
    Αν λοιπόν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του επιμισθίου, η παραμονή μας στο εξωτερικό θα είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη.
    Με πρόχειρους υπολογισμούς, η κατάργηση αυτή θα επιβαρύνει κατά περίπου 6-7.000 ευρώ τη ετήσια φορολόγησή μας, με το υπάρχον φορολογικό σύστημα. Έτσι, θα αποτελούμε τη μοναδική στα χρονικά κατηγορία αποσπασμένων στο εξωτερικό υπαλλήλων, στους οποίους δε θα περισσεύει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που εισπράττουν συνολικά.
    Για τους παραπάνω λόγους, η ένταξη του επιμισθίου μας σε ενιαία κλίμακα και η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησής του, θα μας αναγκάσει στην επιστροφή στην Ελλάδα, αφού εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε στοιχειωδώς στη χώρα απόσπασής μας.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:14 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑΣ

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥΣ Π.Χ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ(ΟΠΩΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΩΣ),ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ (ΟΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ).
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΙΣΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:05 | ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΗ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 17:42 | Δ.ΦΛΕΒΑΡΗΣ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 15:36 | Γιώργος Μπουρνάκης

    Είμαι σύμφωνος με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης με εξαίρεση τις αποζημιώσεις των εργαζομένων. Δηλαδή δεν χάνεις μόνο την δουλειά σου,αν είσαι μεγάλης ηλικίας δεν μπορεις να βρείς δουλειά, και από πάνω να πληρώνεις φόρο για χρήματα τα οποία θα σου χρειασθούν για να ζήσεις, δεδομένου ότι το κράτος δεν παρέχει σωστή εκπαίδευση για τα παιδιά σου, δεν παρέχει σωστή ιατριφαρμακευτική κάλυψη, ούτε επίδομα ανεργείας ώστε να διαβιώσεις με αξιοπρέπεια, αν και εσ΄θ είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 15:37 | Ελευθερία

    Μια επισήμανση πάνω στο κειμενο του κ. Γιάννη Μαρούτσου (παράγρ.3):Με τις διατάξεις που ισχύουν σήμερα, η σύνταξη όλων των δημοσίων υπαλλήλων υπολογίζεται με το βασικό μισθό του και τα μόνα επιδόματα που προστίθενται είναι το οικογενειακό, εξομάλυνσης και ευθύνης (αν υπάρχει}. Με τα υπόλοιπα συμφωνώ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 14:03 | Κοφινάς Γεώργιος

    Τυχόν αναίρεση όσων ισχύουν στη φορολόγηση των εφημεριών και της αποζημίωσης βιβλιοθήκης συνιστούν μονομερή ανατροπή όσων συμφωνήθηκαν πέρσι και αποτυπώθηκαν ως κλαδική συμφωνία, πράγμα που θα οδηγήσει αυτομάτως σε ακύρωση της κλαδικής συμφωνίας και σε τεράστιας κλίμακας κινητοποιήσεις. Οι εφημερίες των γιατρών δεν πληρώνονται σαν υπερωριακή απασχόληση και γι’ αυτό έχουν και ειδικό καθεστώς φορολόγησης. Πληρώστε τους όπως πληρώνονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και μετά βεβαίως να μιλήσετε για αθροιστική φορολόγηση.
    Κοφινάς Γεώργιος

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 14:55 | ΤΡΙΚΟΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΟΤΙ
    1- ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
    2- ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΠΛΟΙΑ Η ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΣΟΔΩΝ
    3- ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
    4- ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
    5- ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ
    6- ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤ (ΤΟ ΕΥΡΩΣΤΩΤΕΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΛΩΝ) ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ
    ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΝΑΤ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ

    ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ – ΜΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ – ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΡΘΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 14:59 | Μακριδης Αθανασιος

    Οχι στην περικοπη των επιδοματων των στρατιωτικων!Το να εισαι στρατιωτικος δεν ειναι επαγγελμα αλλα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ.Καποιοι ειναι εκει εξω και δινουν την ζωη τους για τους αλλους και την ΠΑΤΡΙΔΑ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ!

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 14:21 | Αθαν Δ

    Κατάργηση κάθε είδους αυτόνομη φορολόγηση, εκτός αν είναι προς τα πάνω (προς αποφυγήν μέτρων στρέβλωσης της αγοράς π.χ. bonus τραπεζών)
    Ενιαία φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με χαμηλούς συντελεστές
    αντικατάσταση κοινωνικά δίκαιων απαλλαγών από αύξηση αντίστοιχων επιδομάτων

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 14:27 | ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΡΒΑ!
    ΑΘΛΗΤΕΣ ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΤΩΝ 3000 ΔΙΚΑΣΤΩΝ,ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΛΠ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΛΟΜΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
    ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΔΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ!
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΝΑ ΦΟΡΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΟΛΥ ΕΥΜΕΝΕΣΤΕΡΗ ΓΙΑΤΟΙ ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ!
    ΓΙΑΤΙ 405.000 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30.000! ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!
    ΕΓΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΥ 15% !
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟΙΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΚΡΑΤΟΥΣ?
    -ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ.
    -ΠΟΛΟΙ Φ.Σ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!
    Ο ΕΝΙΑΙΟΣ Φ.Σ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Η ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 13:44 | Ν. Καντ

    Συμφωνώ γιατί κάθε εξαίρεση γίνεται πύλη για κατάχρηση και φοροαποφυγή πχ το συμπαθητικό μέτρο της μειωμένης φορολόγησης κατοίκων μικρών νησιών δεν πρόσφερε τίποτα άλλο παρά την δυνατότητα με βεβαίωση του κοινοτάρχη να «μεταφέρουν» την κατοικία τους αρκετοί σε αυτά τα νησιά και να φοροαποφεύγουν.
    Αλλά κανένα μέτρο δεν θα αποδόσει αν ο μηχανισμός δεν γίνει ελάχιστα σοβαρός δηλ αν δεν ελέγχονται έστω τα αθροίοσματα ή οι μεταφορές πχ η αμοιβή του επιχειρηματία άλλη είναι στα βιβλία της εταιρίας και άλλη στην ατομική δήλωση ή ακόμη και οι συνταξιούχοι μπορούν και κλέβουν με το να μη δηλώξνουν το επικουρικό ….

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 13:36 | ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΡΗΓΚΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΜΙΣΘΟΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 750 € ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΟ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Η ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ 1-5 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΘΑΡΑ! ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ!
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟ ΓΑΙ Α ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000 €! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ