Άρθρο 90:Διαδικασία διάθεσης μεριδίων ΟΣΕΚΑ άλλου κράτους μέλους στην Ελλάδα

1. ΟΣΕΚΑ άλλου κράτους μέλους δύναται να ξεκινήσει τη διάθεση των μεριδίων του στην Ελλάδα αφού προηγουμένως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λάβει από τις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους καταγωγής του ΟΣΕΚΑ τα ακόλουθα στοιχεία:
α) Επιστολή κοινοποίησης του ΟΣΕΚΑ, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις που ο ΟΣΕΚΑ έχει ορίσει για τη διάθεση των μεριδίων του στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων, όπου συντρέχει περίπτωση, ρυθμίσεων για τις κατηγορίες μεριδίων. Στην περίπτωση που τα μερίδια του ΟΣΕΚΑ διατίθενται στην Ελλάδα από την ίδια την εταιρεία διαχείρισής του, αυτό αναφέρεται ρητώς στην επιστολή κοινοποίησης.
β) Βεβαίωση των αρμοδίων αρχών του κράτους μέλους καταγωγής του ότι ο ΟΣΕΚΑ πληροί τους όρους της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ.
γ) Τον κανονισμό ή τα καταστατικά του έγγραφα, το ενημερωτικό του δελτίο και, εφόσον υφίστανται, την ετήσια και την εξαμηνιαία έκθεσή του, μεταφρασμένα στην Ελληνική ή αγγλική γλώσσα, κατ’ επιλογήν και με επιμέλεια του ΟΣΕΚΑ.
δ) Τις βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές, μεταφρασμένες στην Ελληνική γλώσσα, με επιμέλεια του ΟΣΕΚΑ.
Τα υπό γ) και δ) έγγραφα υποβάλλονται στην πλέον πρόσφατη έκδοσή τους.
2. Η επιστολή κοινοποίησης και η βεβαίωση, που αναφέρονται στην παράγραφο 1, παρέχονται σε γλώσσα που είθισται στις διεθνείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές εκτός εάν οι αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους καταγωγής του ΟΣΕΚΑ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συμφωνήσουν να διατίθενται σε επίσημη γλώσσα και των δύο αυτών κρατών μελών.
3. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποδέχεται την ηλεκτρονική διαβίβαση και αρχειοθέτηση των εγγράφων που αναφέρονται στην παράγραφο 1.
4. Για τους σκοπούς της διαδικασίας κοινοποίησης που προβλέπεται στο παρόν άρθρο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν ζητεί κανένα άλλο έγγραφο, πιστοποιητικό ή πληροφορία, πλέον εκείνων που προβλέπονται στο παρόν άρθρο.
5. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει πρόσβαση, με ηλεκτρονικά μέσα, στα έγγραφα που αναφέρονται στις περιπτώσεις γ) και δ) της παραγράφου 1 και, ενδεχομένως, στις μεταφράσεις τους. Ο ΟΣΕΚΑ επικαιροποιεί τα εν λόγω έγγραφα και μεταφράσεις, κοινοποιεί οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επισημαίνει τον τρόπο απόκτησης των εν λόγω εγγράφων ηλεκτρονικά.
6. Σε περίπτωση μεταβολής των πληροφοριών σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν τη διάθεση μεριδίων ΟΣΕΚΑ, που γνωστοποιήθηκαν με την επιστολή κοινοποίησης σύμφωνα με την παράγραφο 1, ή σε περίπτωση μεταβολής αναφορικά με την κατηγορία των μεριδίων που διατίθενται, ο ΟΣΕΚΑ ειδοποιεί εγγράφως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πριν από την πραγματοποίηση της μεταβολής.
7. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παραγράφου 1 του άρθρου 95 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, βάσει των οποίων εκδόθηκαν η Οδηγία 2010/44/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 1ης Ιουλίου 2010 και ο Κανονισμός (ΕΕ) 584/2010 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 1ης Ιουλίου 2010 (ΕΕ L 176/10.7.2010), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με το πεδίο εφαρμογής των πληροφοριών που αναφέρονται στο άρθρο 89 παράγραφος 3.