Άρθρο 77:Ετήσια και εξαμηνιαία έκθεση

1. Το περιεχόμενο της ετήσιας και της εξαμηνιαίας έκθεσης του ΟΣΕΚΑ εξειδικεύεται με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ενσωματώνει το Σχέδιο Β του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ.
2. Η ετήσια έκθεση περιέχει ισολογισμό ή κατάσταση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων, αναλυτικό λογαριασμό των εσόδων και των δαπανών της χρήσης, έκθεση για τις δραστηριότητες της χρήσης και τα άλλα στοιχεία που προβλέπονται στην απόφαση της παραγράφου 1, καθώς και κάθε σημαντική πληροφορία που επιτρέπει στους επενδυτές να διαμορφώσουν τεκμηριωμένη γνώμη για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων και των αποτελεσμάτων του ΟΣΕΚΑ.
3. Η εξαμηνιαία έκθεση περιέχει τουλάχιστον τα στοιχεία που προβλέπονται στην απόφαση της παραγράφου 1. Όταν ο ΟΣΕΚΑ έχει ήδη ή προτίθεται να διανείμει ενδιάμεσο μέρισμα, τα αποτελέσματα εξαμήνου προκύπτουν μετά την αφαίρεση των φόρων του εν λόγω εξαμήνου και των ενδιάμεσων μερισμάτων που έχουν διανεμηθεί ή πρόκειται να διανεμηθούν.
4. Η ετήσια και η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΣΕΚΑ ελέγχονται από ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές. Η έκθεση ελέγχου που παρέχεται από αυτούς και ενδεχομένως, οι επιφυλάξεις τους, προσαρτώνται εξ ολοκλήρου στην ετήσια και στην εξαμηνιαία έκθεση του ΟΣΕΚΑ.
5. Η ετήσια και η εξαμηνιαία έκθεση διατίθενται στους επενδυτές με τον τρόπο που καθορίζεται στο ενημερωτικό δελτίο, καθώς και στις βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές, που αναφέρονται στο άρθρο 80. Οι επενδυτές λαμβάνουν, δωρεάν, αντίγραφο της ετήσιας και της εξαμηνιαίας έκθεσης σε έντυπη μορφή, κατόπιν αιτήματός τους.
6. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παραγράφου 5 του άρθρου 69 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με το περιεχόμενο και το μορφότυπο της ετήσιας και εξαμηνιαίας έκθεσης του ΟΣΕΚΑ.