Άρθρο 89:Διάθεση μεριδίων ΟΣΕΚΑ άλλου κράτους μέλους στην Ελλάδα

1. Με την επιφύλαξη του κοινοτικού δικαίου για την κίνηση των κεφαλαίων, καθώς και του άρθρου 100 παράγραφος 1 δεύτερο εδάφιο, ΟΣΕΚΑ που έχει λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος μέλος σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, ο οποίος διαθέτει τα μερίδιά του στην Ελλάδα, δεν υπάγεται σε τυχόν πρόσθετες διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας που αφορούν θέματα τα οποία ρυθμίζονται από την Οδηγία 2009/65/ΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, ο εν λόγω ΟΣΕΚΑ τηρεί τις διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας που δεν εμπίπτουν στον τομέα που ρυθμίζεται από την Οδηγία 2009/65/ΕΚ.
2. O ΟΣΕΚΑ που έχει λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος μέλος δύνανται να διαθέτει τα μερίδιά του στην Ελλάδα, κατόπιν κοινοποίησης σύμφωνα με το άρθρο 90.
3. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση, από απόσταση και με ηλεκτρονικά μέσα, σε όλες τις νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις οι οποίες δεν εμπίπτουν στο πεδίο που διέπεται από την Οδηγία 2009/65/ΕΚ και οι οποίες αφορούν ειδικά τις ρυθμίσεις σχετικά με τη διάθεση στην Ελλάδα μεριδίων ΟΣΕΚΑ οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε άλλο κράτος μέλος. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μεριμνά ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι διαθέσιμες στην Ελληνική γλώσσα και σε γλώσσα που είθισται στις διεθνείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές, με τρόπο σαφή και μη επιδεχόμενο παρανοήσεις, και να είναι επικαιροποιημένες.
4. Για τους σκοπούς του παρόντος Κεφαλαίου, ο όρος «ΟΣΕΚΑ» περιλαμβάνει και τα επενδυτικά τμήματα ενός ΟΣΕΚΑ.
5. Εάν ΟΣΕΚΑ που έχει λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος μέλος διαθέτει τα μερίδιά του στην Ελλάδα, παρέχει στους επενδυτές που βρίσκονται στην Ελλάδα τις πληροφορίες και τα έγγραφα που απαιτείται να παρέχει στους επενδυτές στο κράτος μέλος καταγωγής του, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου IX της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, όπως αυτές ενσωματώθηκαν στο Κεφάλαιο Θ του παρόντος νόμου.
Οι εν λόγω πληροφορίες και έγγραφα παρέχονται στους επενδυτές σύμφωνα με τις ακόλουθες διατάξεις:
α) Υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κεφαλαίου ΙΧ της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, οι εν λόγω πληροφορίες και έγγραφα παρέχονται στους επενδυτές κατά τον τρόπο που προβλέπεται στις νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις που ισχύουν στην Ελλάδα.
β) Οι βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές μεταφράζονται στην Ελληνική γλώσσα.
γ) Άλλες πληροφορίες ή έγγραφα, πλην των βασικών πληροφοριών για τους επενδυτές, μεταφράζονται, κατ’ επιλογήν του ΟΣΕΚΑ, στην Ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα.
δ) Ο ΟΣΕΚΑ ευθύνεται για την ακριβή μετάφραση των πληροφοριών και των εγγράφων που αναφέρονται στις περιπτώσεις β) και γ).
6. Οι διατάξεις της παραγράφου 5 εφαρμόζονται και σε κάθε μεταβολή των εν λόγω πληροφοριών και εγγράφων.
7. Η συχνότητα δημοσιοποίησης της καθαρής τιμής και της τιμής διάθεσης, εξαγοράς ή εξόφλησης των μεριδίων του ΟΣΕΚΑ, σύμφωνα με το άρθρο 76 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, διέπεται από τις νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις του κράτους μέλους καταγωγής του ΟΣΕΚΑ.
8. Ο ΟΣΕΚΑ που έχει λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος μέλος λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίζονται οι πληρωμές στους μεριδιούχους του που βρίσκονται στην Ελλάδα, η εξαγορά ή η εξόφληση των μεριδίων του, καθώς και η διαθεσιμότητα των πληροφοριών τις οποίες ο ΟΣΕΚΑ υποχρεούται να παρέχει, τηρώντας τις νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις που ισχύουν στην Ελλάδα.
9. Ο ΟΣΕΚΑ μπορεί να διαφημίζεται στην Ελλάδα τηρώντας τις προβλεπόμενες στο άρθρο 79 σχετικές διατάξεις που αφορούν τη διαφήμιση μεριδίων ΟΣΕΚΑ.
10. Ο ΟΣΕΚΑ δύναται, για την άσκηση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα, να χρησιμοποιεί στην επωνυμία ή στο διακριτικό του τίτλο, την ίδια νομική μορφή, όπως «εταιρεία επενδύσεων» ή «αμοιβαίο κεφάλαιο», υπό την οποία δραστηριοποιείται στο κράτος μέλος καταγωγής του. Εάν υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί σύγχυση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται να απαιτήσει για λόγους σαφήνειας να προστεθεί στην επωνυμία επεξηγηματική ένδειξη.
11. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται με απόφασή της να καθορίζει το περιεχόμενο των ρυθμίσεων που αφορούν τη διάθεση στην Ελλάδα μεριδίων ΟΣΕΚΑ οι οποίοι έχουν λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος μέλος.