Άρθρο 70:Ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές

1. Στην περίπτωση που ο κύριος και ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχουν διαφορετικούς ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές, οι εν λόγω ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές συνάπτουν συμφωνία αμοιβαίας ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η εκπλήρωση των καθηκόντων και των δύο (2) ορκωτών ελεγκτών-λογιστών, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων που έχουν θεσπισθεί για τη συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις της παραγράφου 2.
Ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ δεν επενδύει σε μερίδια του κύριου ΟΣΕΚΑ, μέχρις ότου τεθεί σε ισχύ η εν λόγω συμφωνία.
2. Στην έκθεση ελέγχου που προσαρτάται στην ετήσια και εξαμηνιαία έκθεση των ΟΣΕΚΑ του παρόντος νόμου, ο ορκωτός ελεγκτής-λογιστής του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ λαμβάνει υπόψη την αντίστοιχη έκθεση ελέγχου του κύριου ΟΣΕΚΑ. Στην περίπτωση διασυνοριακής δομής κύριου και τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ, η έκθεση ελέγχου του κύριου ΟΣΕΚΑ αφορά τη διαχειριστική χρήση της ετήσιας έκθεσης, εκτός εάν στη νομοθεσία του κράτους μέλους καταγωγής του προβλέπεται και ο έλεγχος της εξαμηνιαίας έκθεσής του. Σε κάθε περίπτωση, εάν ο τροφοδοτικός και ο κύριος ΟΣΕΚΑ έχουν διαφορετικό λογιστικό έτος, ο ορκωτός ελεγκτής-λογιστής του κύριου ΟΣΕΚΑ συντάσσει πρόσθετη έκθεση με ημερομηνία αναφοράς την ημερομηνία της αντίστοιχης ετήσιας και εξαμηνιαίας έκθεσης του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ.
Ο ελεγκτής του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ αναφέρει, ιδίως, στην έκθεσή του τυχόν παρατυπίες που εντοπίστηκαν στην έκθεση ελέγχου του κύριου ΟΣΕΚΑ, καθώς και τον αντίκτυπό τους στον τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ.
3. Στο πλαίσιο της συμμόρφωσης προς τις απαιτήσεις του παρόντος Κεφαλαίου, οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές του κύριου και του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ δεν θεωρείται ότι παραβαίνουν κανόνες που περιορίζουν την αποκάλυψη πληροφοριών ή που αφορούν την προστασία δεδομένων, εφόσον αυτοί οι κανόνες προβλέπονται συμβατικά ή σε άλλη νομοθετική, κανονιστική ή διοικητική διάταξη. Η συμμόρφωση αυτή δεν συνεπάγεται οιαδήποτε ευθύνη για τους ανωτέρω ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό τους.
4. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παραγράφου 4 του άρθρου 62 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, βάσει των οποίων εκδόθηκε η Οδηγία 2010/44/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 1ης Ιουλίου 2010, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με τη συμφωνία που συνάπτουν οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές του κύριου και του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.