Άρθρο 30:Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών ΑΕΔΑΚ σε άλλο κράτος μέλος

1. ΑΕΔΑΚ που επιθυμεί να ασκήσει, για πρώτη φορά, τις δραστηριότητες για τις οποίες της έχει χορηγηθεί άδεια λειτουργίας στο έδαφος άλλου κράτους μέλους στο πλαίσιο ελεύθερης παροχής υπηρεσιών κοινοποιεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τις ακόλουθες πληροφορίες:
α) το κράτος μέλος στο έδαφος του οποίου η ΑΕΔΑΚ σκοπεύει να παρέχει υπηρεσίες και
β) το πρόγραμμα εργασιών της, με αναφορά των προβλεπόμενων στο άρθρο 12 παράγραφοι 1 και 2 δραστηριοτήτων και υπηρεσιών. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει περιγραφή της διαδικασίας διαχείρισης κινδύνου που εφαρμόζει η ΑΕΔΑΚ, καθώς και των διαδικασιών και ρυθμίσεων σύμφωνα με το άρθρο 24.
2. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαβιβάζει στις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους υποδοχής της ΑΕΔΑΚ τις πληροφορίες που προβλέπονται στην παράγραφο 1, εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή τους.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κοινοποιεί επίσης λεπτομέρειες για τα συστήματα αποζημίωσης που αποβλέπουν στην προστασία των επενδυτών.
Σε περίπτωση που ΑΕΔΑΚ επιθυμεί να ασκήσει τη δραστηριότητα της διαχείρισης συλλογικών χαρτοφυλακίων, που αναφέρεται στην περίπτωση β) της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του παρόντος νόμου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς περιλαμβάνει στα έγγραφα που κοινοποιεί στις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους υποδοχής της ΑΕΔΑΚ, βεβαίωση ότι στην ΑΕΔΑΚ έχει χορηγηθεί άδεια λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου και της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, περιγραφή του πεδίου εφαρμογής της, καθώς και λεπτομέρειες για τυχόν περιορισμούς ως προς το είδος των ΟΣΕΚΑ τους οποίους η ΑΕΔΑΚ έχει αδειοδοτηθεί να διαχειρίζεται.
Η ΑΕΔΑΚ μπορεί να αρχίσει να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στο κράτος μέλος υποδοχής της, τηρώντας τις υποχρεώσεις της με βάση τα άρθρα 20 και 93 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ.
3. ΑΕΔΑΚ που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στο έδαφος άλλου κράτους μέλους συμμορφώνεται προς τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με το άρθρο 23.
4. Σε περίπτωση μεταβολής του περιεχομένου των πληροφοριών που κοινοποιήθηκαν σύμφωνα με την παράγραφο 1 στοιχείο β), η ΑΕΔΑΚ γνωστοποιεί γραπτώς τη μεταβολή αυτή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους υποδοχής της ΑΕΔΑΚ, πριν τη μεταβολή ή, σε περίπτωση ανωτέρας βίας, το συντομότερο δυνατόν από την πραγματοποίηση της μεταβολής. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επικαιροποιεί τις πληροφορίες που περιέχονται στη βεβαίωση που αναφέρεται στην παράγραφο 2 και ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους υποδοχής της ΑΕΔΑΚ σε περίπτωση μεταβολής της άδειας λειτουργίας της ΑΕΔΑΚ ή τυχόν περιορισμών σχετικά με το είδος των ΟΣΕΚΑ τους οποίους η ΑΕΔΑΚ έχει αδειοδοτηθεί να διαχειρίζεται.
5. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παραγράφου 5 του άρθρου 18 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με τις πληροφορίες των παραγράφων 1, 2 και 4, καθώς και σχετικά με τον καθορισμό τυποποιημένων μορφοτύπων, υποδειγμάτων και διαδικασιών για τη διαβίβαση των πληροφοριών των παραγράφων 2 και 4.