Άρθρο 37:Παροχή πληροφοριών

1. Ο θεματοφύλακας παρέχει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν αιτήματός της, όλες τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εποπτεύει τη συμμόρφωση του ΟΣΕΚΑ με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, των αποφάσεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότησή του και του κανονισμού ή των καταστατικών εγγράφων του ΟΣΕΚΑ.
2. Σε περίπτωση που η εταιρεία διαχείρισης του ΟΣΕΚΑ είναι εγκατεστημένη σε άλλο κράτος μέλος, ο θεματοφύλακας συνάπτει με την εταιρεία διαχείρισης έγγραφη σύμβαση, η οποία ρυθμίζει τη ροή πληροφοριών που κρίνονται απαραίτητες για την άσκηση των καθηκόντων του που προβλέπονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και των αποφάσεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότησή του.
3. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παραγράφου 6 του άρθρου 23 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, βάσει των οποίων εκδόθηκε η Οδηγία 2010/43/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 1ης Ιουλίου 2010, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων του θεματοφύλακα σε περίπτωση που η εταιρεία διαχείρισης του ΟΣΕΚΑ είναι εγκατεστημένη σε άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων της αναφερόμενης στην παράγραφο 2 έγγραφης σύμβασης.