12) Ποιες από τις ισχύουσες φοροαπαλλαγές προς επιχειρήσεις πρέπει να καταργηθούν;

Ποιες από τις ισχύουσες φοροαπαλλαγές προς επιχειρήσεις πρέπει να καταργηθούν;

Ποιες αλλαγές προτείνετε στην εφαρμογή των φοροαπαλλαγών που κρίνετε ότι πρέπει να διατηρηθούν;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:00 | Ελένη Λάμπου

    Μια από τις διακηρύξεις της σημερινής κυβέρνησης ήταν η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Είναι απαράδεκτο η πιο επικερδής και επιτυχημενή «επιχείρηση» της χώρας η Εκκλησία να μην υπόκειται σε φορολογία. Επιπλέον όχι μόνο δεν πληρώνει τους φόρους ως όφειλε αλλά λαμβάνει εκκατομύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μορφή μισθοδοσίας κληρικών, υπαλλήλων μητροπόλεων (που διορίζονταιμε αδιαφανεις διαδικασίες), επιχορηγήσεων σε Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, Εκκλησιαστικά Σχολεία (στα οποία επίσης οι διορισμοί εκπαιδευτικών γίνονται εκτός Α.Σ.Ε.Π) σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς στο εξωτερικό.
    Σκοπός της φορολογικής πολιτικής και γενικότερα της διαχείρισης κρατικού πρϋπολογισμού είναι η αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος επό τους έχοντες στους μη κατέχοντες και για την παροχή δημοσίων αγαθών και υπηρεσίων που προσφέρουν ωφέλεια στον Έλληνα πολίτη.
    Είναι προκλητικό για τον χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο και για κάθε έλληνα που εκπληρώνει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία να παραμένει αφορολόγητη.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:39 | Δουδουνής Δημητριος

    ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΑΕΕΑΠ) ΑΠΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΟΡΟ. ΟΥΤΕ ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ, ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΦΠΑ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ.

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΩΣΤΕ ΤΟ ΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Η ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ.

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:15 | ΑΔΡΙΑΝΟΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ (ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ¨Η ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ¨ΑΥΣΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ, ΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ Α ΛΑ ΟΜΠΑΜΑ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΑΣΗ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ. ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:31 | tzitzis

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΟΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
    Σύμφωνα με το άρθρο 31 του ΚΦΕ (ν.2238/94) οι επιχειρήσεις που προσδιορίζουν τα κέρδη τους λογιστικά, έχουν δικαίωμα για να προσδιορίσουν τα κέρδη τους, να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα τους έσοδα, κάποιες δαπάνες.Σ αυτές ανήκουν, τα έξοδα μισθοδοσίας και οι ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές-χορηγίες,ασφάλιστρα, μισθώματα,τόκοι δανείων ή πιστώσεων, κάποιοι φόροι-τέλη και εισφορές,αποσβέσεις κ.α.
    Θέλω να σταθώ ειδικά στην κατηγορία των δαπανών που εκπίπτουν και αφορούν τα οχήματα της επιχείρησης.
    Τα έξοδα αυτά, που αφορούν τα ΕΙΧ των εταιριών, δηλαδή τα ασφάλιστρα,τα τέλη κυκλοφορίας, οι δαπάνες επισκευής, τα έξοδα κίνησης (βενζίνες), οι αποσβέσεις αλλά και τα μισθώματα που καταβάλλονται σε εταιρίες Leasing εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα τους, μέχρι ποσοστό 60% για αυτοκίνητα μέχρι 1600 κ.ε. και μέχρι 25% για ΕΙΧ, με μεγαλύτερο κυβισμό.
    Τα δε μισθώματα, για ΕΙΧ που έχουν μισθωθεί από εταιρίες ενοικίασης, εκπίπτουν ολόκληρα από τα ακαθάριστα έσοδα.
    Στην πράξη παρατηρείται στις επιχειρήσεις (Α.Ε. και άλλες) να υπάρχει δυσανάλογος αριθμός ΕΙΧ, με τις ανάγκες της επιχείρησης καθώς και η κυριότητα ή μίσθωση Leasing, πολυτελών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού (άνω των 2000 κ.ε.)Το φαινόμενο δε, παρατηρείται ακόμη και σε επιχειρήσεις οι οποίες δηλώνουν επι σειρά ετών στα αποτελέσματα τους ζημίες.
    Σχετικά με τα παραπάνω για την ορθολογικότερη χρήση της έκπτωσης των δαπανών των ΕΙΧ αλλά και την προώθηση της χρήσης οχημάτων με λιγότερους ρύπους προτείνω τα εξής.
    1)Να συσχετιστεί ο αριθμός των οχημάτων ΕΙΧ για τα οποία εκπίπτονται οι δαπάνες με τον τζίρο, το αντικείμενο ή τον αριθμό των απασχολουμένων στην επιχείρηση.
    2)Να διατηρηθεί ή έκπτωση των δαπανών μέχρι 60% για αυτοκίνητα μέχρι 1600 κε και μάλιστα να αυξηθεί στο 80% αν αυτά είναι υβριδικά ή ηλεκτρικά.
    3)Να καταργηθει ή έκπτωση του 25% των δαπανών για ΕΙΧ με μεγαλύτερο κυβισμό από 1600 κε και η κατάργηση αυτή να ισχύσει και για τα μισθώματα που καταβάλλονται σε εταιρίες ενοικίασης.
    4)Να διατηρηθεί ή έκπτωση του 25% των δαπανών για ΕΙΧ με μεγαλύτερο κυβισμό από 1600 κε, μόνο όταν αυτά είναι υβριδικά ή ηλεκτρικά.
    Θέλω να προσθέσω ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν αποτελούν ιδιαίτερα καινοτόμες ή πρωτοποριακές ιδέες.Πιστεύω ότι με μικρή δόση δεκτικότητας, οξυδέρκειας και κριτικής ικανότητας από το περιβάλλον του, κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να ακούσει και να υιοθετήσει πολύ καλύτερες από αυτές.Ευχαριστώ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:10 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΜΥΛΩΝΑΣ

    Αν ως φοροαπαλλαγές είναι αυτές που αναφέρονται, στο επισυναπτόμενο άρθρο 103 Κ.Φ.Ε., να καταργηθούν ΑΜΕΣΩΣ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:09 | Manos

    Να βάλουν ταμειακές μηχανές στα Παγκάρια της εκκλησίας. Να φορολογηθεί όλη η ακίνητη και κινητή περιουσία της εκκλησίας. Να υπάρξει διαφάνεια, και εννοώ ότι όπως έχουν αυτό εδώ το βήμα να πούμε ο καθένας τη γνώμη του έτσι θα πρέπει να έχουμε πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία του κράτους μας. Δεν είναι μυστικό πόση είναι η συνολική δαπάνη για τους μισθούς των ιερέων, ούτε των δημοσίων υπαλλήλων. Θα πρέπει να έχουμε πρόσβαση μέσα από τον υπολογιστή μας σε όλα τα οικονομικά στοιχεία της χώρας μας, και να μπορούμε να τα ελέγξουμε, όπως ακριβώς θα κάναμε με το διαχειριστή της πολυκατοικίας μας…

    Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για σπατάλες…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:59 | ΦΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΟΛΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑ, ΤΟΚΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:12 | ΓΙΩΡΓΟΣ Ε. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

    Ολες οι φορολογικές απαλλαγές που ισχύουν για εισοδήματα που αποκτούν νομικά πρόσωπα κοινωφελή τα οποία όμως φορολογούνταιεφόσον αποκτούνται από μη απαλλασσόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα (π.χ μισθώματα)θα πρέπει να καταργηθούν και απλώς να φορολογούνται με μικρότερο συντελεστή π.χ 10 ή 15% ώς αναγνώριση του κοινωφελούς ρόλου αυτών των νομικών προσώπων.
    Προσοχή όμως χωρίς καμία εξαίρεση, για να υπάρχει το αίσθημα δικαίου.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:20 | θεοχαρης Μιχαλοπουλος

    θα πρεπει να καταργηθει

    Τα εισοδήματα από οικοδομές γενικά και από εκμίσθωση γαιών που ανήκουν
    στους Ιερούς Ναούς, στις Ιερές Μητροπόλεις, στις Ιερές Μονές, στις Ιερές Μονές
    του Αγίου Όρους, στην Ιερά Μονή Πάτμου, στην Ιερά Μονή Σινά, στην Αποστολική
    Διακονία, στον Πανάγιο Τάφο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως,
    στα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
    καθώς και στις Ιερές Σταυροπηγιακές Μονές Κύπρου.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:24 | ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΠΟΙΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ (ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ .
    ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ,ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ,ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΕΝΩ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ .
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ .
    Α)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Π.Χ.ΘΡΑΚΗ ,ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΛΠ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ 12-15% ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .
    Β)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Ο ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ .
    Γ)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ . ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΥΜΑ , ΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
    Δ)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ . ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΠΩΣ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Ή ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ Π.Χ. ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΪΜΑΝ , ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ .
    Ε) ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ «ΥΠΕΡΝΟΜΟΣ» Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΠΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΝΕΩΤΕΡΟ . ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ . ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ . ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ .

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:52 | Χαράλαμπος Μ.

    Ή πιο απλά βάλτε ένα χαράτσι στις offshore. Ένα Α ποσό το χρόνο. Δεν είναι τόσο εύκολο να σηκωθούν να φύγουν.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:16 | Χαράλαμπος Μ.

    Βρείτε τρόπο και φορολογήστε τις off shore. Φόρο δεν πληρώνουν, ΦΠΑ δεν πληρώνουν, τίποτε δεν κάνουν, βγάζουν ένα σκασμό λεφτά και αυτοί που τις έχουν κάνουν μια ζωή χαρισάμενη δικαιολογώντας τις πολυτέλειές τους με ένα δανειάκι της συνεργαζόμενης τράπεζας του οποίου το ποσό το έχουν 20πλο για πλάκα. Φόρος Τοβίν άμεσα στις συναλλαγές τους. Είναι πρόκληση οι εργαζόμενοι σε αυτές να πληρώνουν ΦΜΥ πολλαπλάσιο από το φόρο των αφεντικών τους.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:17 | Ηλίας Στρατάκης

    Να καταργηθού ΟΛΕΣ με εξαίρεση τις παραμεθώριες περιοχές και όσες κινδυνέυουν με ερήμοση.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:29 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Να καταστεί ασύμφορο να για μια εταιρία να δίνει ΙΧ αυτοκίνητα στα στελέχη της . Αυτή την στιγμή πάνω από το 80% των πολυτελών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην χώρα είναι μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης ή leasing . Αποτέλεσμα αυτού είναι εκτός των άλλων τα μεγαλοστελέχη και οι ιδικοτήτες ΕΠΕ και ΑΕ και ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν πολυτελή αυτοκίνητα που αλλιώς δεν θα μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν με τα εισοδήματα που δηλώνουν.
    Ένα μέτρο είναι τα επιβατηγά αυτοκίνητα μέσω leasing ή μακροχρόνιας μίσθωσης να πληρώνουν επιπλέον τέλη με βάση την αξία αγοράς ώστε να γίνεται απογοητευτική η καταστρατήγηση του μέτρου από χιλιάδες μεγαλοδικηγόρους, στελέχη επιχειρήσεων, γιατρούς, ΄εμπόρους, διαφημιστές κ.α..
    Παράλληλα να υπάρξει πλαφόν για τα αυτοκίνητα μιας επιχείρησης με βάση τον ετήσιο τζίρο της . Για παράδειγμα ένας ελεύθερος επιχειρηματίας δεν θα δικαιούται να έχει εταιρικό αυτοκίνητο που να πληρώνει μίσθωμα μεγαλύτερο από 300 ευρώ τον μήνα. Μια επιχείρηση με τζίρο μέχρι 5 εκατομμύρια δεν θα μπορεί να διαθέτει παραπάνω από 2 αυτοκίνητα κλπ.
    Οσο για της εταιρίες leasing που θα ξεσηκωθούν ενάντια στο μέτρο αυτό,τι να κάνουμε κάποιος πρέπει να πληρώσει .
    Σκεφτείτε για παράδειγμα να βρείτε τους πραγματικούς κατόχους των χιλίαδων porche, BMW, Mersendes και Bentley και τι εισοδήματα δηλώνουν στην εφορία .

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:21 | Κωνσταντίνος Κουκλέλης

    Οι επιχειρήσεις δεν έχουν φοροαπαλλαγές. Από τα κύκλο εργασιών τους αφαιρούνται μόνο οι δαπάνες που κρίνονται απαραίτητες για τη λειτουργία τους. Άλλωστε, χάρις σε πρωτοβουλία που είχε πάρει προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο έχει συντάξει πίνακα που αναφέρονται όσες δαπάνες αναγνωρίζονται προς έκπτωση.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:51 | Καλλιανιώτη Πέγκυ

    Τι γίνεται μ’αυτές τις μη κερδοσκοπικές εταιρείες που τρώνε τα λεφτά του δημοσίου, δηλαδή τα δικά μας? Μήπως θα πρέπει να ελέξετε ποιοί γεμίζουν τις τσέπες τους χρήματα με διάφορες δικαιολογίες για το κοινό τάχα καλό.
    Περιμένουμε από αυτή την Κυβέρνηση να δείξει αυστηρότητα σε όλους τους απαταιώνες που κλέβουν το κράτος.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:38 | Καλλιανιώτη Πέγκυ

    Θα πρέπει να φορολογηθεί η Εκκλησία όπως κάθε πολίτης, από τη στιγμή που τους μισθούς των ιερωμένων τους πληρώνει το έρημο αυτό κράτος. Τα δισεκατομμύρια που μαζεύουν από δωρεές, κεριά, κλπ τι τά κάνουν? Να εξαιρούνται της φορολογίας μόνο για τα χρήματα που δίνουν για
    κοινωφελή έργα όπως νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ.
    Επίσης εταιρείες που θέλουν να κάνουν κοινωφελή έργα, νοσοκομεία, δρόμους σωστούς που δεν έχουμε, να μαζευτούν τα χαρτιά και τα σκουπίδια από τις εθνικές οδούς και τους παράδρομους, να δούμε μία Ελλάδα καθαρή όπως στο εξωτερικό, θα πρέπει τα ποσά που διαθέτουν σ’αυτά να απαλάσονται από φόρο. Με αυτό τον τρόπο ίσως δούμε μία καλύτερη μέρα.

    Ευχαριστώ,

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:04 | Κώστας Χ.

    Καταργείστε τις όλες !

    Οι περισσότερες απαλλαγές απλά χρησιμοποιούνται καταχρηστικά από αυτούς
    που μπορούν σε βάρος αυτών που δεν μπορούν ή και δεν θέλουν για λόγους ευσυνειδησίας κλπ.

    Νομίζω ότι οποιοδήποτε μέτρο προς την κατεύθυνση της απλοποίησης των διατάξεων και εν τέλει της απο-στρέβλωσης της αγοράς θα είναι ευπρόσδεκτο από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αλλά και των σωστών επιχειρηματιών !

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 05:38 | Αρτεμις Κατεριδου

    Μακροημερευση και νοικοκυρευμα στην κυβερνηση.
    Να φορολογηθουν:
    Ολα τα της Εκκλησιας και τα «μυστηρια» της. Να δινουν αποδειξεις για γαμους και βαφτισια και κηδειες κλπ. Να αποσυρθουν οι αστυνομικοι απο την φυλαξη των εκκλησιων. Αν θελουν φυλαξη να προσλαβουν ιδιωτες…
    Ολοι οι κατοικοι στην χωρα, κινεζοι, πακιστανοι, γυφτοι…να δινουν αποδειξεις και τεκμηρια πώς ζουν. Να παψουν να δηλωνουν 80 ατομα την ιδια διευθυνση στα ΚΕΠ. Οποιος δεν εχει εργασια και σταθερη δουλεια -απο τους αλλοδαπους- απελαυνεται.
    Να απλοποιηθουν τα συστηματα μελετωντας πχ. την Ολλανδικη νομοθεσια.
    Ευχομαι στην κυβερνηση εξυπναδα, φαια ουσια και καλα μυαλα. Οι ελληνες εχουμε ξετσουτσουνιασει πια.
    Φιλακια Αρτεμις

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 00:29 | Αθανάσιος Αντωνίου

    να καθορισθούν αυστηρότερα κριτήρια π.χ.δέν είναι δυνατόν μονοπρόσωπη εταιρία να έχει 4 αυτοκίνητα και να έχει δυσανάλογα έξοδα γι’ αυτά
    να προσδιορίζεται για κάθε επιχείρηση το κόστος λειτουργίας ανά κατηγορία π.χ καύσιμα 5%, πρώτη ύλη 40% υπάλληλοι 30% ΔΕΗ-ΟΤΕ-Δήμο 5% λ.λπ.
    ακούω πως δικαιολογούν κάθε είδους δαπάνη στα έξοδα της επιχείρησης και δημιουργείται έτσι ανισότητα. δεν μπορεί π.χ. να δικαιολογεί τεράστια ποσά για δείπνα και ταξίδια τα οποία είναι προσωπικά ή οικογενειακά

  • Αγαπητοί φίλοι,

    Τελικά τι γίνεται με τις φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις που επενδύουν χρήματα σε έργα επιστημονικής έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης;
    Ο 2238/94 δικαιολογούσε ότι ποσοστό 50% της εν λόγω δαπάνης θα εκπίπτει εξ ολοκλήρου από τα καθαρά κέρδη της χρήσης εντός της οποίας πραγματοποιήθηκε.

    Θα ισχύσει αυτή η φοροαπαλλαγή;

    Άμα θέλουμε ανάπτυξη, τέτοιου είδους φοροαπαλλαγές πρέπει να υλοποιήσουμε. Εδώ, οι επιχειρήσεις που επενδύουν σε έρευνα είναι μετρημένες στα δάκτυλα, από αυτές θα πρέπει να περιμένουμε μια αχτίδα ανάπτυξης. Η έρευνα είναι διεθνής δράση και προιόν, Ε Ξ Α Γ Ε Τ Α Ι (όταν είναι καλής ποιότητας) και φέρνει κέρδος στη χώρα και ανταγωνιστικότητα, αυτό που μας λείπει κατά κόρον!!! Φέρνει διεθνείς συνεργασίες, εισάγει δωρεάν τεχνογνωσία, ενισχύει την διεθνή μας εικόνα!

    Ας αφήσουμε την έρευνα ελεύθερη δίνοντας της ώθηση, ελευθερία και χρήμα), χωρίς να την περιορίζουμε MONO στα Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα όπου τελικά το κράτος είναι δύσκολο να ελέγξει την ποιότητά της (άποψή μου).

    Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν δικά τους κέντρα έρευνας που χρηματοδοτούν (μερικώς βέβαια αφού συμμετέχουν και ενεργά σε ευρωπαικές ερευνητικές πρωτοβουλίες όπου και χρηματοδοτούνται αδρά) και τα οποία εργάζονται διαρκώς για την βελτίωση προιόντων και υπηρεσιών. Κάποια μέρα (δηλαδή τώρα!!) πρέπει να γίνει και στη χώρα μας αυτό άμα θέλουμε γρήγορη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα.

    Η ΕΕ κάνει τα πάντα να ενισχύσει την έρευνα στις ΜΜΕ (δες FP7 …) εμείς εδώ τι κάνουμε;;;;

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία στο χώρο σας.

    Καλές γιορτές,

    Κλεισθένης Δημητριάδης
    Γεωφυσικός (M.Sc)

    Σχετικά με τα παραπάνω βλέπε στο:

    http://www.gsrt.gr/default.asp?V_ITEM_ID=2995

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:05 | Μπαρμπαρέσος Χρήστος

    1. Κατάργηση όλων των φοροαπαλαγών πλήν της μισθοδοσίας και των παροχών- προνομίων.
    2. Ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15%.

    Παράδειγμα:

    Μπορεί να υπάρξει κατάργηση των φοροαπαλλαγών του εταιρικού αυτοκινήτου ή για κάθε εταιρικό αυτοκίνητο το οποίο μισθώνεται από την εταιρία για λογαριασμό υπαλλήλων της να αποδίδεται ένα εφάπαξ ποσό ετησίως το οποίο θα πηγαίνει στους ασφαλιστικούς φορείς (ενισχύοντας τα έσοδα τους). Με το ισχύον καθεστώς η ύπαρξη του εταιρικού αυτοκινήτου, μεγαλώνει τις παροχές της εταιρίας σε υψηλόβαθμούς υπαλλήλους της, χωρίς να αποδίδονται ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ούτε φορολογικά έσοδα από την μεριά των φυσικών προσώπων- managers. Αντιθέτως όλα αυτά τα έξοδα εκπίπτουν από τα φορολογητέα έσοδα της εταιρίας, ειδικά βενζίνες και επιπρόσθετες δαπάνες πλέον του συμφωνηθέντος μισθώματος από τις εταιρίες leasing.

    Στην Μ.Βρετανία για παράδειγμα όλες οι παροχές στο προσωπικό εφόσον είναι πάγιες φορολογούνται ώς εισόδημα,ενώ εδώ χαρίζουμε και φόρους, ειδικά σε υψηλόβαθμους υπαλλήλους.

    Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις εξόδων οι οποίες με τον εξορθολογισμό τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν τόσο την φορολογία εισοδήματος όσο και την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων.

    Ξεκινήσατε καλά αλλά μέσα σε ένα ή δυο μήνες δεν μπορεί να υπάρξει νέος φορολογικός νόμος που να είναι δίκαιος δημιουργικός και αποδεχτός. Πρέπει να τα δείτε σε βάθος όχι βιαστικά και σίγουρα με την ματιά της ανάπτυξης και της προόδου και όχι με την βιασύνη και το συμφέρον διαφόρων ομάδων.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 20:30 | basilhs kampitsis

    milate gia forodiafygh apo emporous… to thema einai to ti tha kanete me thn forodiafygh ton pakistanon k alon alodapon pou poulan sinti k tainies? k 2 me toys gyftoys pou kanoun zhmia se tosous emporoys pou lete pos forodiafeygoun pos na doulepsoun otan aytoi poulan xalia laxanika k malista xwris kanis na toys empodizh oyte eforia oute astynomia…ayth einai h dikaiosynh sthn ellada

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 20:27 | Νίκος Κ.

    Η Εκκλησία δεν πρέπει να εξαιρείται της φορολόγησης.

    Επίσης, πρέπει να γίνει ένα ισοζύγιο να δούμε επι τέλους, ωφελείται τελικά η χώρα από τις απαλλαγές που δίνει στις ναυτιλιακές; Εχω την αίσθηση πως μάλλον δεν ωφελείται..

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 14:49 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΓΕΣ:

    1)Η ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.
    2)Η ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΩΝ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 03:37 | Δημήτρης Καμπέλος

    Από τις απλές γνώσεις οικονομικών που διαθέτω τρεις είναι οι συντελεστές παραγωγής έδαφος, εργασία, κεφάλαιο. Δυστυχώς στην χώρα μας παραδώσαμε μεγάλη βαρύτητα στο ένα συντελεστή με διάφορες φορο-ελαφρύνσεις στο κεφάλαιο!
    Π.χ. υπάρχουν κάτι απίθανες Α.Ε. με ένα έως τρεις μετόχους συνήθως μέλη μιας οικογένειας με 1-2 υπαλλήλους και αυτοί συνήθως μέλη της οικογένειας οι οποίες δηλώνουνε πολλές φορές ζημίες οι κέρδη τα οποία δεν ξεπερνούν το αφορολόγητο αλλά έχουν το δικαίωμα να έχουν στα έξοδα των εταιρειών τους χωρίς κανενός είδους τεκμήριο υπερπολυτελή αυτοκίνητα με το σύστημα της χρονομίσθωσης και να εκλαμβάνονται ως έξοδα της εταιρείας ακόμα και τα τέλη κυκλοφορίας τους αλλά και η ασφάλεια τους ενώ στη πραγματικότητα τα αυτοκίνητα αυτά είναι τα προσωπικά τους Ι.Χ. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί αυτοί οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να τεκμηριώνουν ως έξοδο το υπερπολυτελές τους αυτοκίνητο και ένας μισθωτός να πρέπει να το έχει ως τεκμήριο εισοδήματος. Τα αυτοκίνητα των εταιρειών πρέπει να θεωρούνται ως επαγγελματικά και συνεπώς οτιδήποτε χρονομίσθωση σε ή αγορά Ι.Χ. ξεπερνά τις 30.000 ευρώ να μην θεωρείτε ως έξοδο της εταιρείας. Δεν νομίζω ότι μια Α.Ε. δεν ικανοποιεί τις ανάγκες μετακινήσεων της με ένα αυτοκίνητο των 30.000 και τις ικανοποιεί με ένα αυτοκίνητο 150.000 ευρώ. Τα αυτοκίνητα των εταιρειών είναι ΕΠΠΑΓΕΛΜΑΤΙΚΑ και μόνο τότε πρέπει να θεωρούνται ως έξοδο των εταιρειών.

    Επίσης γιατί η μίσθωση ακινήτων να μπορεί να γίνεται μέσω υπεράκτιων εταιρειών και οι υπερωρίες ενός υπαλλήλου να μη εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Γιατί δηλαδή να γλυτώνει φόρους ο ένας συντελεστής παραγωγής (κεφάλαιο) και όχι ένας άλλος. Η μίσθωση των ακινήτων όπως και η ιδιοκτησία πρέπει να φορολογείτε στην χώρα στην οποία βρίσκετε το ακίνητο ανεξαρτήτου νομικής μορφής του ιδιοκτήτη. Οτιδήποτε δε μισθώνετε και δεν χρησιμοποιείτε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία να εμπίπτει στον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Εταιρείες που έχουν ως αποκλειστική απασχόληση την μίσθωση ακινήτων να είναι υποχρεωμένες να έχουν ονομαστικές μετοχές.

    Εν κατακλείδι τα «υπεράκτια» ακίνητα και η ψευτο-Α.Ε. δεν συμμετέχουν στην δημιουργία προϊόντος και κατά συνέπεια στο ΑΕΠ της χώρας το μόνο που κάνουν είναι να ξεπλένουν χρήμα. Σε αντίθεση η ενέργεια των ανθρώπων μιας χώρας προσφέρει στη αύξηση του ΑΕΠ και σε αυτούς πρέπει να δώσουμε περισσότερη αξία και να τους δώσουμε την αξιοπρέπεια που στους έχουμε πάρει μέσω τις αξίας που έχουμε δώσει σε κάθε λογής απατεώνες σε αυτή την χώρα!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 01:45 | Κωστής Κ.

    Πιστεύω ότι θα πρέπει να ΜΗΝ καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές που αφορούν τις ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ και τους ιπτάμενους της Π.Α.

    Εκτιμώ ότι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να μην φαίνονται ώς έξοδα των εταιριών όλα εκείνα τα τιμολόγια που κόβουν οι επιχειρηματίες και τα συγγενικά τους πρόσωπα σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ και φαίνονται ώς έξοδα της εταιρίας.
    Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι προσωπικά έξοδα και παρουσιάζονται ώς εταιρικά!!!
    Το ίδιο ισχύει και για τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ή ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ αυτοκίνητα που παρουσιάζονται ώς ΕΤΑΙΡΙΚΑ!!!

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 17:33 | Χαράλαμπος Τ

    Πρέπει να καταργηθούν όλες ανεξαιρέτως οι φοροαπαλλαγές γιατί αποτελούν μόνο στρεβλώσεις για την αγορά. Πιστεύω ότι όλοι θα προσαρμοστούν εύκολα στην νέα πραγματικότητα. Το αντίθετο σημαίνει ότι στους μη απαλλασσόμενους φορολογούμενους αντιστοιχεί πολλαπλάσιος κατά κεφαλήν φόρος.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 16:03 | ΔΗΜ. ΤΣΙΑΒΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑ
    ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
    ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΧΡΗΣΗΣ.
    ΗΔΗ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (25%). ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΣ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:46 | Στάμος Θ. Στράτος

    Το σύστημα πρέπει να απλοποιηθεί δραστικά. Τα κέρδη των επιχειρήσεων πρέπει να προσδιορίζονται λογιστικά (ειτε μέ βαση τα εθνικά πρότυπα ειτε μετα διεθνή, κατ΄επιλογήν της επιχείρησης) και τα κέρδη που προκύπτουν να φορολογούνται ως διανεμόμενα και μή. Κατά περίπτωσιν μπορέι η πολιτεία να θεσπίζει τον σχηματισμό αφορολόγητων αποθεματικών προκειμένου να ενισχύσει συγκεκριμένες επενδυτικές δραστηριότητες (π.χ. υψηλής τεχνολογίας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κλπ).

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 08:42 | Δημήτρης Γιαννόπουλος

    ΄Οσα προτείνω πιο κάτω αποτελούν καταστάλαγμα της ελεγκτικής μου εμπειρίας λογω της φύσεως της εργασίας μου .
    Προτείνω να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές όλων των νομικών προσώπων για τα πραγματικά τους εισοδήματα .
    Ο συντελεστής θα πρέπει να είναι της τάξεως 5-10%
    Με την φορολόγησή τους θα πετύχουμε τόσο την ύπαρξη φόρων για το δημόσιο όσο και τον εξαναγκασμό τους, λόγω πιθανού φορολογικού ελέγχου,για νοικοκύρεμα και διαφάνεια στη διαχείρησή τους.
    Σε πολλά από αυτά τα Νομικά πρόσωπα η ανυπαρξία φορολογικού ελέγχου και μικρή πιθανότητα διαχειριστικού ελέγχου έχει οδηγήσει τους υπεύθυνους σε αυτοσχεδιασμούς ως προς τον τρόπο διαχείρησης , σε μή τήρηση βιβλίων εσόδων και εξόδων , σε μη ενημέρωση των βιβλίων τους και γενικά σε άτακτες διαχειρήσεις που πολλές φορές καλύπτονται κάτω από υπογραφές εξεχουσών προσωπικοτήτων των τοπικών κοινωνιών

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 23:20 | ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

    Να καταργηθούν όλες οι φοροαπαλλαγές που αφορούν στην περιουσία και το εισόδημα της εκκλησίας. Πρέπει να συνεισφέρει και αυτή που έχει τα πολλά εισοδήματα.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 14:14 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ

    Θα πρέπει να καταργηθούν ΟΛΕΣ οι φοροαπαλλαγές και να αντικατασταθούν με ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ, με σκοπό την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αύξησης της παραγωγικότητας κ.λ.π

    Γιάννης Νανούρης
    Λογιστής – Φοροτεχνικός

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 10:43 | μιχαλης

    το 4% νομιζω οτι ειναι χαριστικη διαταξη για τις ανωνυμες εταιριες

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 21:16 | παναγιωτης παναγιωτοπουλος

    ΟΛΕΣ

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 19:25 | Νίκος

    Οι μόνες φοροαπαλλαγές που, κατά τη γνώμη μου, είναι απαραίτητο να διατηρηθούν είναι αυτές που συνεισφέρουν κατ’ οιονδήποτε τρόπο στο κοινωικό σύνολο (π.χ. κατασκευή έργων κοινής ωφελείας, δωρεές υλικού ή χρημάτων προς νοσοκομεία, σχολεία, κτλ).

    Στα πλαίσια του ορισμού των φοροαπαλλαγών που συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο θα μπορούσαν να οριστούν επίσης και καινοτομικές δράσεις των επιχειρήσεων (π.χ. υιοθέτηση ενός δρόμου προς συντήρηση, υιοθέτηση των εξόδων λειτουργίας ενός κρατικού παιδικού σταθμού κτλ).

    Αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις θα ήθελαν ίσως να συνεισφέρουν περισσότερο στο κοινωνικό σύνολο, ωστόσο δεν έχουν κανένα κίνητρο για να το κάνουν.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 19:23 | Κώστας Μπάκουλας

    Με δεδομένο ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερωμένων, δεν βλέπω κανένα λόγο να μην φορολογούνται τα εισοδήματα των μονών κλπ. Είναι εισοδήματα και πρέπει να φορολογούνται. Απλά θα πρέπει να τους αναγνωρισθεί το δικαίωμα να εκπίπτουν από αυτό το εισόδημά τους, όλες οι δαπάνες που γίνονται για φιλανθρωπίες, συντηρήσεις των κτιρίων τους κλπ

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 14:03 | mesas

    να καταργηθούν:

    -Τα εισοδήματα από οικοδομές γενικά και από εκμίσθωση γαιών που ανήκουν
    στα δόγματα – οτιδήποτε αποφέρει έσοδα στα δόγματα

    -Η διαφορά υπερτιμήματος των οικοπέδων που πωλούν στα μέλη τους οι
    οικοδομικοί συνεταιρισμοί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – υπάρχουν τέτοιοι συνεταιρισμοί στις μέρες μας; ας γελάσω…

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 14:41 | νικος

    Να δικαιολογουνται οι φοροαπαλλαγες που προσφερουν στο κοινωνικο συνολο πχ» κατασκευη νοσοκομειου, σχολειου κλπ….

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 11:44 | Dimitris

    Καταργήστε τις φοροαπαλλαγές σε ΝΠΙΔ η ΝΠΔΔ.
    Ενισχύστε μόνο τις περιπτώσεις όπου εταιρείες δραστηριοποιούνται σε επιλεγμένες περιφέρειες ωστε να βοηθηθεί η αποκέντρωση.

    ή θεσπίστε ειδικές ζώνες με χαμηλό φορολογικό συντελεστή έτσι ώστε να προσελκύσετε εγχώριες και ξένες επενδύσεις.

    Ευχαριστώ

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 03:34 | Βασίλης Σταράκης

    Καταργήστε κάθε φοροαπαλλαγή που δεν βοηθάει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
    Διατηρήστε μόνο φοροαπαλλαγές περιουσιών ξένων κρατών ή ιδρυμάτων στο βαθμό που και τα αντίστοιχα κράτη προσφέρουν παρόμοιες φοροαπαλλαγές.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 00:31 | ΠΕΤΡΟΣ

    1. 30% στις ιεροπραξιες ολων των θρησκειων, ολων ομως
    2. αυξηση του τελους εισαγωγης ομοειδων παραγομενων προϊοντων απο την αλλοδαπη
    3. απλοποιηση ιδρυσης επιχειρησεων και μεγαλυτερη καλυψη (επιδοτηση) απο το κρατος, ακομα και leasing για την αγορα εξοπλισμου κλπ
    4. μειωση φορου για καθε νεα θεση εργασιας

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 23:30 | ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΑΝΕΜΗΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ Α.Ε. ΚΑΙ Ε.Π.Ε. ΜΕ 37,5% ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡ – ΤΙΜΟΛΟΓΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΘΕΜΗΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ» ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΜΙΤΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΝΕΜΟΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΕΜΗΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΣΥΣΩΡΕΥΩ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΠΑΛΕΥΩ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΠΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΜΕ 37,5 ΕΙΝΑΙ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ – ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ – ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ – ΜΕΡΙΔΙΑ 30-40-50% – ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ?????

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΒΑΣΗ ΤΖΙΡΟΥ, ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ, ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 23:54 | ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΑΝΕΜΗΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ Α.Ε. ΚΑΙ Ε.Π.Ε. ΜΕ 37,5% ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡ – ΤΙΜΟΛΟΓΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΘΕΜΗΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ» ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΜΙΤΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΝΕΜΟΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΕΜΗΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΣΥΣΩΡΕΥΩ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΠΑΛΕΥΩ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΠΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΜΕ 37,5 ΕΙΝΑΙ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 20:47 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΣ

    Δεν γνωρίζω σχετικά με τις υφιστάμενες φοροαπαλλαγές για να έχω άποψη. Γνωρίζω όμως οτι αν η Πολιτεία θέλει περισσότερες δουλειες, περισσότερη απασχοληση, περισσοτερα κέρδη, θα πρέπει να ενιχύσει με φοροαπαλλαγές κ΄θε δαπάνη που βοηθάει στην αύξηση των εξαγωγων μιας ελληνικής εταιρείας. Ισως να ειναι ασυμβατο με το Κοινοτικό δίκαιο αλλά σίγουρα πρέπει αν βρεθούν τρόποι ενίσχυσης των εξαγωγων και σίγουρα όχι μέσω των προσπαθειών του ΟΠΕ που ειναι απολυτως αποτυχημενοι.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 20:40 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΟΤΗΣ

    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΣ ΜΑΠ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:21 | Ηλίας Κωτσόπουλος

    Βάσει του ισχύοντος πλαισίου προβλέπεται ότι απαλλάσονται φόρου τα τεκμαρτά εισοδήματα από ακίνητα τα οποία ανήκουν σε αναγνωρισμένα
    ξένα θρησκεύματα και δόγματα, εφόσον χρησιμοποιούνται για την τέλεση της λατρείας τους και τη διεξαγωγή υπηρεσιών θρησκευτικής φύσης, με τον όρο της αμοιβαιότητας. Ανάλογη πρόβλεψη όμως περί χρήσης των ακινήτων για λατρευτικούς σκοπούς δεν προβλέπεται για τα ακίνητα των ορθόδοξων εκκλησιών. Πολύ περισσότερο απαλλάσονται ακόμα και τα εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων. Η διάκριση αυτή θα πρέπει να καταργηθεί και να ισχύει ότι τα ακίνητα της εκκλησίας απαλλάσονται μόνο αν χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς σκοπούς ενώ σε κάθε περίπτωση θα φορολογούνται τα εισοδήματα από μισθώματα.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:52 | Γιώργος Κάραλης

    Εύλογα αναρωτιέται κάποιος τι δουλειά έχει η εκκλησία να διαχειρίζεται αμύθητες περιουσίες.Αναθεωρίστε τη στάση σας σε αυτούς που δεν προσφέρουν αλλά ζητάνε.Φορολογία στην εκκλησιαστική περιουσία ΤΩΡΑ!

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:30 | Βάϊος Μιχ. Νικολαϊδης

    Πρώτα σάς εύχομαι ώς νέα κυβέρνηση καλή αρχή και χρόνια πολλά για τα Χριστούγεννα.Ασκώ 17 έτη το επάγγελμα του λογιστή φοροτέχνη και είμαι κάτοχος αδείας Γ(ειδικής).Συνεργάζομαι με μικρές επιχειρήσεις από έμπορο ψιλικατζή εώς μια μέση εμπορική εταιρεία ΕΠΕ.Δεν ανήκω σε κανένα σύλλογο λογιστικό απλά περιμένω το Οικονομικό Επιμελητήριο να ενεργοποιηθεί, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.Όσο αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,(ατομικές,ΕΕ,ΟΕ,ΕΠΕ)ΑΦΉΣΤΕ ΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.Είναι μέγα λάθος να μιλάμε για φοροδιαφυγή όταν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους στα τόσα χρόνια είναι ανύπαρκτες.Στα τόσα χρόνια λόγω μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων,υπάρχει αλλαζονεία και απάθεια για το φορολογούμενο πολίτη και επιχείρηση.Για παράδειγμα πας σε μια δημόσια υπηρεσία ΙΚΑ ΕΦΟΡΙΑ κλπ σε περίοδο γιορτών και τα 3/4 των υπαλλήλων λείπει.Αρα και νόμους και διατάγματα να βγούν για τη φοροδιαφυγή δεν υπάρχουν τα μέσα για να εφαρμοστούνε.Τώρα πρέπει άμεσα να σταματήσει η συζήτηση για το φορολογικό γιατί το μόνο που κάνει είναι να φέρνει χειρότερη κρίση στη υπάρχουσα κρίση.Πρέπει να καταλάβετε ότι οι επιχειρηματίες σήμερα είναι ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.Τι προτείνω λοιπόν.Αφήστε τους συντελεστές φορολόγησης όπως υπάρχουν.Δηλαδή 20% για ΟΕ και ΕΕ και 25% για ΕΠΕ και ΑΕ.Αυξήστε τον συντελεστή σε πολυεθνικές και τράπεζες.Διατηρήστε τον Νόμο 3296/04 αυτοπεραίωσης και αυξήστε το όριο του τζίρου στα 500.000,00.Σταθεροποιήστε το φορολογικό σύστημα για 10 τουλάχιστον έτη ώστε να φύγει η φοβία και η αβεβαιότητα που υπάρχει στην αγορά ώστε να προσελκύσει μελλοντικούς επενδυτές.Τέλος δώστε μία ισχύ στο επάγγελμα του Λογιστή φοροτέχνη (ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ).Φιλικά Βάϊος Νικολαϊδης

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:20 | Χριστίνα Παναγιωτίδου

    Μη κερδοσκοπικές εταιρείες και σωματεία των οποίων μέλη ανήκουν στους «έχοντες και κατέχοντες» δεν είναι λογικό να απολαμβάνουν την ισχύουσα ευεργετική νομοθεσία. Μπορείτε να διασταυρώσετε τα στοιχεία και να αποδίδετε ανά περίπτωση φοροαπαλλαγές, όταν και εφόσον οι εταιρείες αυτές είναι όντως μη κερδοσκοπικές. Η παρούσα κατάσταση αποτελεί ένα ιδιόμορφο φορολογικό παράδεισο εντός των συνόρων της χώρας.