20 Προτείνεται η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των εισοδημάτων που δηλώνονται από ελεύθερα επαγγέλματα και επιχειρήσεις στο βαθμό που αυτό θα κριθεί αποδεκτό από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Συμφωνείτε με ένα τέτοιο μέτρο;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:23 | Ροσβήτα Λίντνερ

    Αξιότιμοι κύριες και κύριοι,
    με τον τρόπο αυτό θα ήθηλα να προτείνω μέτρα για δύο τομείς με μάλλον μεγάλο περιθώριο φοροδιαφυγής και αυτό επειδή οι συγκεκριμένες συναλλαγές δύσκολα εντοπίζονται από την εφορία. Μιλάω κατ’ αρχήν για τα λεγόμενα ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον, τα οποία κοστίζουν στις οικογένειες πολλά λεφτά, συνιστούν όμως ένα φαινόμενο το οποίο ούτε θα καταργηθεί ούτε είναι ανήθικο, άλλα αθέμιτο μόνο ως προς τα φροντηστήρια που εκδίδουν αποδείξεις για κάθε συναλλάγη. Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι επίσης μία διέξοδος για πολλούς αποφοίτους Πανεπιστημίου που δεν μπορούν να βρούν καμία άλλη δουλειά στον τομέα τους. Ο τζίρος φαντάζομαι αυτής της ασχόλησης δεν πρέπει να είναι καθόλου αμελητέος. Το να ακολουθήσουν τη νόμιμη οδό συνεπάγεται εφαρμογή του γνωστού μοντέλου Δελτίου Παροχής Υπηρεσχιών (μπλοκάκι) -συν το ΤΕΒΕ, φόρο 20%, ΦΠΑ 19%, που όμως δεν ενδιαφέρει τα συμβαλλόμενα μέρη, αφού αυξάνεται η έτσι και αλλιώς υψηλή αμοιβή για τα ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ ταυτόχρονα συνοδεύονται από μια απίστευτη γραφειοκρατία χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στους ενδιαφερόμενους, καθώς ο δάσκαλος μπορεί να είναι ασφαλισμένος από την κύρια εργασία του ή αλλού
    Η πρόταση μου γι’ αυτό το πρόβλημα είναι η εξής: Πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό μπλοκάκι για τέτοιου είδος εργασία, στο οποίο να αναγράφονται τα στοιχεία του κατόχου (σφραγίδα)και του μαθητή και τα εκάστοτε δίδακτρα για κάθε μάθημα. Για τα ποσά θα μπορούσε να γίνει μία φορολόγηση της τάξεως τον 5%, χωρίς να υπάρχει καμία υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΕΒΕ. Το μπλοκάκι αυτό θα εκδίδεται άμεσα από τις εφορίες με την υπόδειξη της άδειας διδασκαλίας, επάρκεια ή του πτυχείου, χωρίς να επεμβαίνουν οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και αυτό για το εξής λόγο: Εφόσον οι γονείς και σήμερα επιλέγουν ελεύθερα τις δασκάλες και τους δάσκαλους γαι τα παιδιά τους και το μάθημα γίνετα όχι σε δημόσιο χώρο όπως σε ένα φροντιστήριο, οι ίδιοι φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την ποιότητα των μαθημάτων κατ’ οίκο και η πολιτεία δεν πρέπει να ασχολείται περαιτέρω με το θέμα της ποιότητάς τους. Φυσικά πρέπει να υφίσταται η δύνατότητα οι αποδείξεις από αυτά τα μπλοκάκια να υποβληθούν μαζί με την φορολογική δήλωση των γονέων ούτως ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον για να τις ζητήσουν. Νομίζω ότι έτσι ένας ολόκληρος εργασιακός κλάδος σταδιακά θα μπορεί να εργάζεται σε ένα νόμιμο πλαίσο και το κράτος αποκτά εύκολα και ανώδυνα μια πηγή εισοδήματος, την οποία σήμερα φράζει η γραφειοκρατεία και το υψηλό κόστος για την απόκτηση ένος κανονικού μπλοκ αποδείξεων. Για να μη υπάρχει υπέρμετρη εκμετάλλευση του μέτρου θα μπορούσε να είναι περιορισμένο το ετήσιο ποσό έκδοσης αποδείξεων, (ας πούμε σε ένα ποσό της τάσεως των 6.000 €) πάνω από το οποίο θα υποχρεώνονεται να συμμετάσχουν στο ΤΕΒΕ και στην κανονική φορολόγηση εισοδημάτων.

    Η δεύτερη μου πρόταση αφορά την φοροδιαφυγή των γιατρών. Και εδώ την ζημιά υφίστανται κυριώς τα νοικοκυριά, αφού πληρώνουν την κάθε επίσκεψη στον μη συσνδεδεμένο με τον ασφαλιστικό φορέα τους γιατρό και βέβαια δεν τους συμφέρει να ζητάνε αποδείξεις. Κατ’ αρχάς πρέπει εκ του νόμου να υπάρχει μια απαγόρευση της αναφοράς μίας τιμης χωρίς όλες τις επιβαρύνσης όπως ΦΠΑ κλπ. για όλες τις συναλλαγές στην επικράτεια. Ως Γερμανίδα υπήκοος μου είναι επίσης αδιανόητο, γιατί όλοι οι γιατροί αυτής της χώρας δεν πρέπει να συνεργάζονται με τα ταμεία, ειδικά τώρα που οι ασφαλιστικοί φορείς σιγά σιγά μειώνονται. Βέβαια αυτό σε πρώτη φάση θα σήμαινε μία αύξηση του κόστους των ασφαλιστικών φορέων, άλλα ταυτόχρονα το κράτος θα είχε πρόσβαση στις αμέτρητες συναλλαγές στην «παραϊατρική». Την ευθύνη για την απόδειξη των εισοδημάτων τους θα έφεραν έτσι αυτομάτως οι ίδιοι οι γιατροί και όχι οι ιδιώτες, οι οποίοι συχνά απλά δεν εξυπερετούνται από τον ασφαλιστικό φορέα τους (παράλογοι χρόνοι αναμονής, έλλειψη ειδικοτήτων ή μηχαμηνάτων, παράλογες επιτροπές) και στρέφονται προς ιδιώτες γιατρούς. Με τον τρόπο αυτό δεν θα ήταν απαραίτητα και τα Μινι-νοσοκομεία και γιατρεία του ΙΚΑ, τα οποία έτσι και αλλίως πάσχουν από δυσλειτουργείες αφήνουν δυσαρεστημένους και τους ασφαλισμένους αλλά και τους γιατρούς που δουλεύον σ’ αυτά. Ταυτόχρονα οι γιατροί πρέπει να αυξήσουν έτσι την αμοιβή τους για τις ιδιωτικές, μη ασφαλισμένες επισκέψεις και έτσι αυξάνεται και η πίεση προς τους εργοδότες να ασφαλίζουν τους εργαζόμενους τους σωστά. Το μέτρο αυτό βέβαια δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν τα εξωτερικά ιατρεία των νοσκομείων συνεχίζουν να είναι το δωρεάν υποκατάστατο για μη ασφαλισμένους εργαζόμενους, οι οποίοι εις βάρος του νομοταγούς πολίτη εκμεταλλεύονται αυτή την δομή. Και εδώ πρέπει να ζητήσει το νοσοκομείο την ασφάλεια των ασθενών ή να ζητήσει μια αμοιβή, η οποία καθιστά την σχεδόν δωρεάν επίσκεψη στο νοσκομείο μη συμφέρουσα. Κατά την γνώμη μου τα εξωτερικά ιατρεία έχουν ένα πολύ συγκεκριμένα ρόλο, και δεν μπορούν πλέον να υποστηρίζουν την ανασφάλιστη εργασία.

    Με τις καλύερες ευχές για την καινούργια χρονιά

    Ροσβήτα Λίντνερ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:59 | Χρήστος Πανταζής

    Κοιτάξτε, ξεκινήστε πρώτα από τη δημοσιοποίηση των μισθολογίων των υπαλλήλων του δικού σας μαγαζιού (του Δημοσίου) για να δούμε πρώτα, πόσα μας κλέβετε εσείς
    μέσα απο παχυλούς μισθούς αργόσχολων, πλασματκές υπερωρίες, επιδόματα του τύπου «κοροiδεύουμε την κοινωνία», ξεχειλωμένα και πλασματικά οδοιπορικά και εκτός εδρας, αμοιβές επιτροπών κλπ, κλπ,κλπ, και μετά ασχοληθείτε και με μας.

    Ξαφνικά ένα κράτος γεμάτο σοβαρότητα! (σωθήκαμε τώρα!) ανακάλυψε ποιοι είναι οι κακοί και θέλει να τους βγάλει στη σέντρα για παραδειγματισμό παραβιάζοντας ευθέως και καραμπινάτα κάθε αρχή ίσης μεταχείρισης των πολιτών.

    Απαράδεκτη και ρατσιστική και μόνο η πρότασή του. Ο κ. Παπανδρέου έχει χρησιμοποιήσει για πολλά μέτρα την έκφραση «δεν κοστίζει τίποτα» εννοώντας το οικονομικό σκέλος. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, αν επιμείνετε θα σας κοστίσει πολλά. Προβλέπω βουτιά στις δημοσκοπήσεις σε χρόνο μηδέν και με τη μία.Ούτε σε μας κοστίζει τίποτα!!!

    Χρήστος Πανταζής

    201840@gmail.com

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:44 | Apostolos Lerios

    Statistika stiheia gia eisodimata (eleftheron epaggelmaton alla kai misthoton, idioton i dimosiou) pistevo oti tha einai hrisima, en merei gia tin epilogi epagelmatikou prosanatolismou apo tous neous.

    Diafono rizika ean emfanizontai prosopika stihia (ohi aples statistikes): afto einai laikistiko metro. Stin praksi mia teteia lista tha einai «shopping list» gia apagogeis… Ah, Hassan, poion tha apagagoume simera? Gia na doume pios vgazei polla lefta? Ah, o Kirios X? Vrikame tin diefthinsi ston Hriso Odigo, pame!

    Afto pou tha proteina anti tetoiou metrou se epipedo prosopikon dedomenon tha itan i anartisi sto diadiktio ton forofigadon. Mia «lista tis ntropis» — na kserei o kathe politis otan proslamvanei enan elefthero epaggelmatia an einai timios i ohi: giati o forofigas einai kata vasei anentimos anthropos pou ean klevei apo to kratos, poli pithanon na klevei kai apo ton katanaloti (ton pelati) me doulia kakis poiotitas. Antistihi lista tha itan hrimisi gia kathe forofiga, ohi mono eleftherous epaggelmaties: den tha ithela na agoraso proionta apo epihirisi pou klevei, oute tha ithela na proslavo kelfti os ipallilo stin epihirisi mou.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:28 | Μενέλαος Κωνσταντάκος

    Οχι αν η δήλωση του θεωρηθεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ειλικρινής και αντικειμενική σε τελικό στάδιο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:11 | Konstantinos Loukas

    απολύτως δίκαιο και σωστό μέτρο όπως και σε όλο τον ύπόλοιπο πλανήτη.
    τα περι αύξησης της «εγκληματικότητας» ειναι φαιδρά: σιγά μην περιμένουν οι κλέφτες το ιντερνετ για να μάθουν ποιοι έχουν λεφτά…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:56 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΦΕΛΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
    ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:03 | ΧΑΡΗΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ

    ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΗΝΑ Η’ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:15 | George

    Θα πρέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος πόθεν έσχες σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, ( και ειδικά σε αυτούς που εργάζονται σε ΔΟΥ και Πολεοδομίες) και να γίνεται σύγκριση με προηγούμενους ελέγχους. Να υπάρχουν αυστηρές ποινές για όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αύξηση της περιούσιας τους (κατάσχεση των επιπλέων, απόλυση κτλ) Τα αποτελέσματα να αναρτώνται στο internet, και να υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού τους. Όμως με μόνο την ανάρτηση στο internet δεν πρόκειται να «ιδρώσει το αυτί» κανενός.

    Όσο αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, και ειδικά τους δυσεύρετους μαστόρους, δεν πρόκειται κανείς να κόψει αποδείξεις, γιατί πολύ απλά όλοι θα σου λένε «60 χωρίς απόδειξη, 90 με απόδειξη». Αυτοί θα πρέπει να φορολογηθούν βάση των εξόδων τους, και σε περίπτωση που τα έξοδα δεν δικαιολογούνται από τα έσοδα , να υπάρχει και επιπλέων φορολόγηση. Η έκδοση αποδείξεων μόνο σαν μέτρο πίεσης μπορεί να εφαρμοστεί.

    ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΛΕΩΝ ΤΟ ΦΕΝΟΜΕΝΟ ΟΠΟΥ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ 50%.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 08:30 | G.N.L

    Από το Στατιστικό Δελτίο Φορολογικών Δεδομένων -έτους 2007- που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα gsis.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτουν τα παρακάτω αδιαμβησβήτητα στοιχεία, που δείχνουν σε μεγάλο βαθμό ελληνική επιχειρηματικότητα και σηματοδοτούν αρκετά καθαρά την μεγάλη φοροδιαφυγή.

    1. Από 42.549 Α.Ε σε ολόκληρη την χώρα, μόνο 3.323 ΑΕ δήλωσαν κλιμάκια φορολογητέων κερδών πάνω από 300.000 € και 24.279 ήταν μηδενικές.

    2. Από 23.719 ΕΠΕ σε ολόκληρη την χώρα,μόνο 2.406 ΕΠΕ δήλωσαν κλιμάκια φορολογητέων κερδών πάνω από 90.000 € και 11.646 ήταν μηδενικές.

    3. Από 137.631 ΟΕ και ΕΕ σε ολόκληρη την χώρα, μόνο 11.825 δήλωσαν κλιμάκια φορολογητέων κερδών πάνω από 45.000 € και 48.894 ήταν μηδενικές.

    Αυτή είναι μια πολύ καθαρή εικόνα ποιοί και πόσα πληρώνουν, αλλά και γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.

    Επί συνόλου 203.899 νομικών προσώπων σε όλη την χώρα,μόνο 13.718 13.718 νομικά πρόσωπα βρίσκονται σε κλιμάκια φορολογητέων κερδών πάνω από 90.000 € και 84.803 ήταν μηδενικές.

    Υπάρχει λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για πάταξη φοροδιαφυγής κ.λ.π, για όσες δεν βρίσκονται σε πραγματική αδράνεια ή σε κατάσταση πτώχευσης.

    Για την αποφυγή δολίων πτωχεύσεων με σκοπό την αποφυγή πληρωμής υποχρεώσεων (φόροι,τέλη, εισφορές κ.λ.π) πρέπει να γίνει τροποποίση των διατάξεων του πτωχευτικού δικαίου.
    Καμία αίτηση πτώχευσης να μην γίνεται απόδεκτή από τα δικαστήρια εαν δεν προσκομίζεται υποχρεωτικά σχετική βεβαίωση από την αρμόδια φορολογική αρχή (ή τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα) πυ θα βεβαιώνεται ότι έχουν ελεγχθεί όλες οι υποχρεώσεις της υπό πτώχευση επιχείρησης μέχρι τον προηγούμενο μήνα και ότι δεν υπάρχουν προς το δημόσιο οφειλές από φόρους τέλη και εισφορές καθώς και την υπάρχουσα πτωχευτική περιουσία.
    Επίσης πρέπει να γίνονται γνωστά τα περιουσιακά στοιχεία του κατά νόμο υπευθύνου ως και αυτά που μεταβιβάσθηκαν κατά την τελευταία διετία σε συγγενείς μέχρι β΄βαθμού.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 07:39 | Βασίλης Καραβίτης

    Η δημοσιοποίηση των εισοδημάτων, πέραν ότι είναι αντίθετη στις αρχές της προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, είναι δυνατόν να εκθέσει σε άμεσους κινδύνους, πολίτες που ενδεχομένως θα γίνουν στόχοι εγκληματικών ή τρομοκρατικών ενεργειών, στις περιπτώσεις που τα εισοδήματά τους θεωρηθούν πρόσφορα για τέτοιες ενέργειες. Κανείς στην Ελλάδα δεν θεωρεί υποβιβασμό της υπόληψής του το να μην δηλώσει τα πραγματικά του εισοδήματα, ούτε υπάρχει περίπτωση «καρφώματος» από τους γνωρίζοντες ότι η οικονομική κατάσταση πολίτη είναι καλλίτερη από αυτήν που δηλώνει. Μέτρο άσκοπο και επικίνδυνο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 00:35 | Αθανάσιος Αντωνίου

    να δημοσιεύονται κατά κατηγορία και ποσό χωρίς ονόματα, εκτός απο το διαδίκτυο και στον ημερήσιο τοπικό και πανελλήνιο τύπο

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 00:36 | ΠΔ

    Χρόνια τώρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δημοσιοποιούνται στοιχεία κανείς δεν έπαθε τίποτα. Μόνο με έλεγχο πόθεν έσχες, και ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων μπορεί να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Όχι όμως μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και για τους δημόσιους λειτουργούς, όχι μόνο τους εφοριακούς και όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους γονείς και τα παιδιά τους.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 00:17 | Θανάσης Παπαθανασόπουλος

    ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΟΛΥΤΑ.
    Αυτό είναι πιστεύω ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και κύρια ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
    Γιατί λίγοι θα τολμήσουν το στραπατσάρισμα του image τους και το δημόσιο κράξιμο.
    Θα πρέπει να προσπαθήσετε να πείσετε με κάθε τρόπο την Αρχή ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι οι «τζαμπατζήδες της κοινωνίας». Ιδιοποιούνται κοινωνικά αγαθά χωρίς να πληρώνουν «the ticket».
    H κοινωνία πρέπει να προστατευτεί από αυτούς.
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
    Γέμισε η Ελλάδα πανάκριβα αυτοκίνητα (τι PORCHE Cayene, τι τζιπούρες, τι SLK/CLK, τι ΤΤ), τι πισίνες και τι σκάφη. Και οι δηλώσεις των ανθρώπων αυτών είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα 10.200 ευρώ. (Όσο ο ένας τροχός της Cayene δηλαδή). Θα τρελαθούμε εντελώς, δηλαδή?
    Εδώ μιλάμε για σκάνδαλο μέγα, PorcheGate.
    Και θα διαρωτηθούμε αν πρέπει να σεβαστούμε τα όποια δικαιώματά τους?
    Η απάντηση είναι μία και μόνη: ναι, όσο αυτοί σέβονται τα δικά μας!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:33 | Χρήστος Νικολάου

    Κάθε επαγγελματίας (π.χ. γιατρός, δικηγόρος, τεχνίτης) ή επιχείρηση (π.χ.κατάστημα υποδημάτων) στο τέλος κάθε ημέρας να συμπληρώνει ένα 12σέλιδο ειδικό έντυπο της μορφής:

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΔΕΙΔΕΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ Φ.Π.Α. ΥΠΟΓΡΑΦΗ
    15-01-2010 24 750 142,50

    Σε κάθε σελίδα του θα εγγράφονται οι πράξεις ενός μηνός (30 γραμμές ανά σελίδα). Θα περιέχει 12 σελίδες και θα χορηγείται αποκλειστικά και θεωρημένο κάθε Δεκέμβρη από τις Εφορίες.

    ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ:
    1. Δεν επιτρέπει την αναδρομική και εκ του πονηρού τροποποίηση οικονομικών πράξεων (π.χ. πολλοί επαγγελματίες εκδίδουν αποδείξεις στο τέλος του Οικ. Έτους ‘’μαγειρεύοντας’’ το ποσό ή εξυπηρετώντας άλλους με αποδείξεις για έκτωση από το φόρο τους)
    2. Είναι πιο ευχερής και ουσιαστικός ο έλεγχος κατά τη σύγκριση της κατάστασης με τις εγγραφές στα Λογιστικά Βιβλία (π.χ. ένας ελεγκτής συλλέγει μία ημέρα 5 αποδείξεις έξω από Ιατρείο, αλλά σε έλεχγο που κάνει κάποια επόμενη ημέρα διαπιστώνει την εγγραφή μόνο των 3)
    3. Γίνεται έλεγχος για την χρονική κατανομή των αποδείξεων. Έτσι γίνεται δύσκολη η διακοπή έκδοσης αποδείξεων όταν συμπληρωθεί το επιθυμητό φορολογούμενο ποσό.
    4. Ομαλοποιείται η χρονική απόδοση του Φ.Π.Α.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:28 | ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΥΜΑΣ τηλ 210 3348289

    ΘΕΜΑ ΦΠΑ
    Κάθε υπόχρεος που εκδιδει τιμολόγιο να κοινοποιεί άμεσα το νούμερο του
    τιμολογίου το ΑΦΜ και το ΑΦΜ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΌΜΕΝΟΥ στην εφορεία . ο τρόπος μπορει να είναι αναλογος της χρέωσης των πιστωτικών καρτών εθνο-cash κλπ.
    πλεονεκτήμτα μεγάλη βοήθεια στον έλεγχο της φοροδιαφυγής και προσδιορισμό του πραγματικού υψους των αναμενόμενων εσόδων.
    μειονέκτημα το κόστος συντήρησης του on-line δικτύου.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:57 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φ.ΜΟΝΕΔΑΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,
    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ.
    1.ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.
    2.ΘΕΣΠΙΣΗ ΒΑΡΥΤΑΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ,ΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ.
    3.Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ.
    4.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ 10%ΤΩΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΜΕΝΩΝ ΤΟΚΩΝ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ.
    ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΠΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΛΠ,ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΦΥΓΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
    ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΆ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ,ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΚΛΠ),ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
    5.Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΣΙΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΚΟΠΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ Π.Χ.ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΛΠ,ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ,),ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ‘Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
    ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΝΕΔΑΣ
    ΔΙΠΛ.Μ-Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
    ΧΑΛΚΕΩΝ 19
    54631 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 20:59 | ANNA ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ,ΜΠΛΟΚ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ Φ Π Α. ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ κτλ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2 Η 4 ΜΗΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 19:51 | ανα γριβοπολου

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 10-15 ΧΡΟΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ,ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ,ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΛΠ.
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 19:59 | deni kladi

    ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ‘Η ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕE ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΚΟΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ
    .ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ,ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ κτλ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ»ΤΟΥΣ ΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ(ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ)ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΕΙ.
    ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΗΚΑΝ «ΑΝΤΙΚ.ΚΡΙΤΗΡΙΑ»ΟΦΕΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ.
    *ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΕΤΡ.ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ EΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ.
    *ΔΙΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ‘Η ΑΝΟΔΙΚΕΣ.
    *ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ.
    *ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ» ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,;ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΖΗΤΩ,ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ,ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΑΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ,ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΜE ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ «ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ».

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 18:39 | Γιάννης Ηλιάδης

    Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί η δημοσίευση λίστας καθώς θα χρησιμεύσει για εγκληματικές ενέργειες και μόνο.

    Αυτό που αντιπροτείνω είναι η δημοσίευση αναλυτικών στατιστικών στοιχείων (π.χ. μέσος όρος και διακύμανση εισοδημάτων για:

    1) τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ανά υπηρεσία του Δημοσίου,
    2) για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ανά κατηγορία εταιρείας (π.χ. μεταποιητικές εταιρίες, εταιρείες εμπορίας, εταιρείες τεχνικές κτλ)
    3) για τους ελεύθερους επαγγελματίες ανά κλάδο επαγγέλματος
    4) για τους συνταξιούχους

    Πέραν των παραπάνω, προτείνω ονομαστική δημοσίευση εισοδήματος για όσους συγκεντρώνουν εισόδημα πάνω από ένα όριο, π.χ. 200.000

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 16:17 | FILOS

    ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ +
    ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ = ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ «ΤΕΛΟΣ»
    TA ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 14:31 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    Αυτό το μέτρο το θεωρώ τελείως λανθασμένο γιατί δεν χρειάζεται να γνωρίζει ο καθένας τα είσοδηματά μας αλλά το Ύπ. Οικονομικών. Μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας και σίγουρα σε κοινωνικές διαταραχές. Θα μπορούσε όμως καλλίστα το μέτρο αυτό να ισχύσει για τους πολιτικούς (που έτσι κ αλλιώς δημοσιέυεται το πόθεν εσχες τους), ώστε να μπορεί ο κάθε έλληνας πολίτης να βλέπει τις διαφορές από έτος σε έτος και από τετραετία σε τετραετία. Ιδιαίτερα χρήσιμο θα ήταν να δημοσιεύοταν στο διαδίκτυο αναλυτικά η περιουσία του κάθε πολιτικού ώστε να γνωρίζουμε την περιουσιακή του κατάσταση όταν εξελέγει πρώτη φορά΄.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 13:41 | SOFIA

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 10-15 ΧΡΟΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ,ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ,ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΛΠ.
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ.ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 10:56 | AFIONIS

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 10-15 ΧΡΟΝΩΝ
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ
    ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 09:29 | Δημαρακης Θανάσης

    Μα καλη λύση για την αυξηση της στοχευμενης εγκληματικοτητας.Θα μπαινεις στο διαδικτυο για να επιλεξεις ενα καλο στόχο..Απαγωγές με την εγγυηση του ελληνικου δημοσίου….Το υπουργείο πρεπει να ξερει οχι εμείς…

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:28 | ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΕΜΕΛΚΟΥ

    Αγαπητέ κύριε Υπουργέ των Οικονομικών.
    Δεν νομίζω ότι το μέτρο αυτό θα δώσει λύσεις αν και δεν διαφωνώ με αυτό, αλλά όλοι ξέρουμε από τις συναναστροφές μας ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν δηλώνουν τίποτα, τώρα το τι θα αλλάξει αν π.χ. δημοσιευτεί στο διαδίκτυο ότι οι κομμώτριες – κομμωτές δηλώνουν 4.000 και 5.000 ευρώ το χρόνο δεν το καταλαβαίνω. Κομμώτρια που γνωρίζω και δήλωνε εισόδημα 700 ευρώ τον χρόνο δεν μπορούσε να αγοράσει αυτοκίνητο και έβαλε την ξαδέλφη της δημόσιο υπάλληλο να την «βοηθήσει», μήπως δεν το γνωρίζει δεν το καταλαβαίνει το κράτος? τι κάνει όμως, αυτό είναι το ερώτημα… Πρόσφατα έκανα ανακαίνιση στο σπίτι μου χρησιμοποίησα υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, ψυκτικό, πατωματά, μαρμαρά, πλακατζή, ελαιοχρωματιστή και κανένας δεν έκοψε απόδειξη, όλοι έλεγαν αν θέλεις απόδειξη θα πληρώσεις τον ΦΠΑ. Αν είναι να πληρώσω εγώ τον ΦΠΑ για να εκπέσω από την εφορία μετά από ένα χρόνο το ίδιο ποσό….. δεν θέλω. Έτσι κανένας δεν μου έδωσε απόδειξη και φυσικά και το κράτος δεν πήρε μία…… και οι εν λόγω κύριοι δεν δήλωσαν αυτά που πήραν από εμένα. Αν όμως είχε μειώσει τον ΦΠΑ π.χ. σε 8-10% και έτσι θα είχα έκπτωση από το εισόδημά μου 20-25% θα ζητούσα απόδειξη. Για την έκπτωση αυτή που θα έπαιρνα των «Χ» ευρώ ας πούμε το κράτος θα έπαιρνε τον ΦΠΑ 8% σε 6.000 ευρώ αμοιβές και οι επαγγελματίες αυτοί θα δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα γιατί και άλλοι σαν εμένα θα ήθελαν απόδειξη. Δεν είναι εφικτό αυτό? κρατώντας ψηλά τον ΦΠΑ σε αυτές τις κατηγορίες δεν εισπράττει το κράτος αυτά που πρέπει, και από την άλλη μεριά αυξάνει τις τιμές στα ακίνητα και μειώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον (χάνει και από εκεί). Δείτε το λοιπόν σοβαρά και μην φοβάστε να μειώσετε και κάτι…. μόνο από τις αυξήσεις των βαρών δεν γίνονται αλλαγές στη νοοτροπία και στην οικονομία….
    Αυτά για την ώρα. Δεν πιστεύω ότι σας κούρασα γιατί…..
    θΑ ΕΠΑΝΈΛΘΩ…
    ένας ευσυνείδητος φορολογούμενος (γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς)

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:03 | Χαράλαμπος Τ

    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:24 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΦΟΥ ΑΠΟΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΠΙΟΥΝΟΣ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝΕ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΔΕΣ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 18:07 | Γιώργος – Καλαμάτα

    Σίγουρα συμφωνώ με ένα τέτοιο μέτρο, καθώς θα κάνει κάποιους χοντρόπετσους να ντραπούν και να δηλώσουν μαγαλύτερα εισοδηματα από αυτά που σκόπευαν φοβούμενοι τη… δημόσια χλεύη. Αν και για τους περισσότερους, καθώς είναι κατόρθωμα η φοροκλοπή, μπορεί να μην αποτελέσει κίνητρο αυτό για να δηλώσουν επαρκές εισόδημα.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:17 | Στάμος Θ. Στράτος

    Ηδη οι ΑΕ και οι ΕΠΕ υποχρεούνται να συντάσσουν ισολογισμούς και να τους δημοσιεύουν και μάλιστα μέ κόστος.

    Αντίστοιχη υποχρέωση να εχουν και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με διαφορετική νομική μορφή (ΟΕ, ΕΕ, ατομικές, κλπ) καθώς και οι ελέυθεροι επαγγελματίες, χωρίς κόστος ομως.

    Αφού δεν αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο η οικονομική δραστηριότητα μίας ΑΕ ή μίας ΕΠΕ (εστω και αν εχουν εναν μόνον μέτοχο)γιατί να αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο η οικονομική δραστηριότητα οποιασδήοτε αλλης επιχείρησης ή οποιουδήποτε αλλης επαγγελματικής δραστηριότητας? Γιατι να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά?

    Ασφαλως και να δημοσιοποούνται στο Διαδίκτυο. Παράλληλα να καταργηθεί και το μέτρο να χρεώνονται οι ΑΕ και οι ΕΠΕ μέ κόστος δημοσίευσης των ισολογισμών τους πρός χάριν των εφημερίδων και του Εθνικού Τυπογραφείου.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:44 | Φίκος Γεώργιος

    Το μέτρο αυτό είναι ανούσιο, αν λάβουμε υπόψη το ότι αντίστοιχα, υπάρχουν επιχειρήσεις τύπου καφέ-εστιατόρια, πολύ πετυχημένες, οι οποίες υποχρεούνται να δηλώνουν τον ισολογισμό τους σε εφημερίδες: στην πόλη όπου ζω, έχουν πέσει στην δική μου αντίληψη περιπτώσεις πολύ πετυχημένων ουσιαστικά, τέτοιων επιχειρήσεων που δηλώνουν καθαρά κέρδη τελικα της τάξης των 2000-3000 ευρώ!!! Και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Επειδή οι έντιμοι φορολογούμενοι ΔΕΝ είναι οπωσδήποτε και βλάκες, κάτι τέτοιες δημοσιοποιήσεις δεν ξέρω τελικά ποιούς εκθέτουν; Μήπως περισσότερο εκθέτουν το κράτος και τους ελέγκτικούς (ίσως και «καλολαδομένους») μηχανισμούς του;
    Αποδείξεις για τα πάντα, με πολύ ισχυρό κίνητρο, σίγουρα άνω του 20% έκπτωσης απο φορολογητέο, όσο επιτρέπεται βάσει σοβαρών στατιστικών φοροδιαφυγής.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 13:22 | alexandros

    Διαφωνώ κάθετα με το μέτρο για σχεδόν όλους τους προαναφερθέντες λόγους. Αντίθετα πιστεύω ότι θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να βραβευθεί και να φαίνεται δημόσια ότι κάποιος είναι εντάξει με το δημόσιο (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Εφορία), κάτι σαν σφραγίδα ποιότητας. Η χρησιμότητά της θα μπορεί να προσφέρει:
    α) Καλύτερη φήμη της εταιρίας
    β) Έκπτωση 1-2% στο φόρο
    γ) Κίνητρο για να μην υπάρχει φοροδιαφυγή διότι σαν Έλληνες ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το image παρά την ηθική.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 13:25 | Μιχαλης Δαλάκας

    Ειλικρινά πιστεύετε ότι με την δημοσίευση των ονομάτων θα κτυπήσετε την φοροδιαφυγή;
    Αυτός που φοροδιαφεύγει δεν φοβάται τον νόμο την καταβολή προστίμου κλπ μέτρα και θα ιδρώσει το αυτί του αν θα δημοσιεύσετε το όνομα του;
    Και αν εγώ έχω σημαντικά εισοδήματα από νόμιμες δραστηριότητες και πληρώνω τους φόρους μου ,σημαίνει ότι είμαι φοροφυγάς; Πιστεύω ότι το μέτρο αυτό μόνο επικοινωνιακό είναι.
    Σκεφθήκατε ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουν ένα λογιστή σαν σύμβουλο; Σκεφθήκατε ποτέ ότι ο σύμβουλος φοροδιαφυγής είναι ο λογιστής, που συμβουλεύει τον αγρότη, τον υπάλληλο, τον μικροβιοτέχνη πως να φοροδιαφύγει; Σκεφθήκατε επομένως ότι θα πρέπει να μπει συνυπευθυνότητα και όχι απλά για τα μάτια να γράφεται εάν γράφεται ο αριθμός και το όνομα του λογιστή; Ψάξτε επομένως εκεί για την φοροδιαφυγή και όχι στην δημοσίευση συλλήβδην των ονομάτων όλων των πολιτών που μπορεί να είναι θέμα για τις τηλεοπτικές εκπομπές. ‘Όπως οι γιατροί του Κολωνακίου αλλά όχι για να παταχθεί η φοροδιαφυγή.
    Μάθαμε να κατηγορούμε τους γιατρούς για φοροδιαφυγή που καθίσανε 30 χρόνια στα θρανία (σημειώνω ότι είμαι γεωτεχνικός όχι γιατρός)και που αν του ζητήσεις απόδειξη θα σου την δώσει χωρίς αντίρρηση έστω και μειωμένη. Αλήθεια οι ελεγκτές της εφορίας έχουν συναντήσει καμία απόδειξη δικηγόρου ή συμβολαιογράφου με παραλήπτη φυσικό πρόσωπο;
    Μιλάμε για τους αγρότες και τους απαλλάσσουμε από διάφορους φόρους, πχ. αγρών που πωλούνται ως οικόπεδα, εισοδήματα που δεν δηλώνονται κλπ. Από την ειδικότητα μου γνωρίζω ότι για κάθε περιοχή υπάρχει ο βιώσιμος κλήρος που πρέπει να έχει κάθε αγρότης. Εμείς όμως δεχόμαστε ότι είναι αγρότης και αυτός που καλλιεργεί 3-10 φορές την βιώσιμη γη και πρέπει να τον επιδοτήσουμε, να του επιστρέψουμε το ΦΠΑ και από ότι μαθαίνω 4πλάσιο αυτού που καταβάλλει (σήμερα είναι διπλάσιο).Λυπάμαι αλλά αυτός δεν είναι αγρότης αλλά επιχειρηματίας. Σε πιο μικροέμπορο ή μικροβιοτέχνη τον επιδοτούμε και του αποζημιώνουμε την ζημιά ενώ όταν η χρονιά πάει καλά κανείς από τους αγρότες δεν πληρώνει επί πλέον θέλετε να είστε δίκαιοι, βρέστε τρόπο να φορολογηθούν και οι αγρότες επιχειρηματίες και να βοηθήσετε τον αγρότη ή κτηνοτρόφο αλλά και τον μικρό επιχειρηματία, βιοτέχνη έμπορο και να μην διασύρονται .
    Φοροδιαφυγή γίνεται στον επαγγελματία τεχνίτη που εκδίδει αν εκδίδει δελτίο παροχής υπηρεσιών. Καθορίστε με νόμο ότι όταν ο ελεύθερος επαγγελματίας , μαραγκός, ελαιοχρωματιστής, κλπ ζητούν μια τιμή για την εκτέλεση μιας εργασίας στην τιμή περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο να ζητά 2000 € και όταν του ζητήσεις απόδειξη να λέει Α! θα πρέπει να μου πληρώσεις έχτρα το ΦΠΑ.
    Λοιπόν υπάρχουν μικρά και απλά πράγματα που πιστεύω ότι είναι γνωστά σε όλους τους ειδικούς και που μπορούν να κτυπήσουν την φοροδιαφυγή και όχι η διαπόμπευση. Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Υπάρχουν πολλά αλλά σέβομαι τον χρόνο σας.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 12:03 | Thomas

    Πολυ καλο κι απλο επιπροσθετως η ανκοινωση της οικονομικης διαβιωσης του καθένα απο αυτους δεν γινεται οι εταιρειες τους να ειναι συνεχεια ζημιογονες και τα πορψηε φεραρρι και κοτερα να δινουν και να παιρνουν και να μας λενε και ηλιθιους εμας που σηκωνουμε το φορολογικο βαρος της χωρας και στα μπουζουκια και στα διαφορα κεντρα διασκεδασης να στηθουν κλιμακια οπως και στις μαρινες να εισπραξουν λεφτα απο τα κοτερα που ειναι αραγμενα εκει ειναι απλα πραγματα και για τον πολυ κοσμο αυτονοητα μονο για τους πολιτικους και τους ‘νομοθετες ‘ ειναι δυσνοητα

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:45 | ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

    Δεν νομίζω ότι θα φέρει αποτέλεσμα η διαπόμπευση των φοροφυγάδων. Θα το συνηθίσουν καί αυτό.
    Ενα μέτρο που ίσως τους τρομάζει, θα είναι, η αυτόματη άρση του απορρήτου των Καταθέσεων με την διαπίστωση κάποιας φορολογικής παράβασης.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 23:55 | ΒΑΣΩ Κ.

    Θα συμφωνήσω με το προτεινόμενο μέτρο μόνο αν:

    α)δημοσιοποιούνται επίσης τα εισοδήματα μεγαλοστελεχών τραπεζών, ΔΕΚΟ, Κρατικού μηχανισμού, φοροφυγάδων, παραβατών.
    β) εγγυηθεί η Πολιτεία ότι δεν θα γίνει κανείς από τους επαγγελματίες των οποίων θα δημοσιοποιεί τέτοια προσωπικά δεδομένα στόχος εγκληματιών, εκβιαστών, ανταγωνιστών κλπ. και ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναλάβει η ίδια να αποκαταστήσει (αν μπορέσει…) την οποιαδήποτε ηθική ή υλική βλάβη προκληθεί από τη δημοσιοποίηση των εισοδημάτων τους.

    Καλό θα ήταν τέτοιες ρηξικέλευθες προτάσεις πρώτα να διερευνώνται από κάθε άποψη (νομική κλπ) από ειδικούς και ύστερα να βγαίνουν έτσι αβασάνιστα «στον αέρα».

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 18:16 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΜΑΧΙΔΗΣ

    Συμφωνώ απόλυτα.
    Δε χρειαζόταν να μπει τέτοιο ερώτημα.
    Τολμήστε το.
    Η επίκληση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις»

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 18:50 | Νίκος

    Το συγκεκριμένο μέτρο θα δημιουργήσει κύμα εγκληματικότητας. Ο κάθε επίδοξος απαγωγέας αντί να χτυπάει λίγους φρουρούμενους στόχους όπως είναι σήμερα θα χτυπάει όποιον πολίτη έχει μία καλή δήλωση και φυσικά ούτε η αστυνομία ούτε κανείς δεν θα μπορεί να μας προστατέψει.
    Επίσης θεωρώ ότι θα δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ συγγενών γειτόνων και θα οδηγήσει σε έκνομες ενέργειες. Φανταστείτε ο γείτονας που ζηλεύει το καλό αυτ/το του άλλου γείτονα να τον καταγγέλει στην εφορία, ο καταγγέλων να το μαθαίνει και να ξεκινάει αντεκδίκηση όχι κατανάγκη φορολογικού τύπου αλλά ποινικού.
    Θα ήθελα να παρακαλέσω να μην βάζετε τον Έλληνα σε λογική ρουφιάνου διότι ούτε τιμάει κάτι τέτοιο την κυβέρνηση αυτή που έχει δείξει άλλο πρόσωπο και ούτε θεωρώ ότι θα λύσει κανένα πρόβλημα ο ένας να καταγγέλλει τον άλλο στην εφορία και στην συνέχει ο άλλος να καίει το αυτ/το του γείτονα που έκανε την καταγγελία διότι εκεί θα φτάσουμε.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 14:19 | Αντώνης Κασαπάκης

    Αξιότιμοι κύριοι,

    ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

    ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Π.Χ. ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΠ.
    Για π.χ. μια αμοιβή για έκδοσης άδειας οικοδομής ενός Μηχανικού δηλώνει οτι η επιχείρηση αυτή ετοιμάζεται να ανεγείρει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, άρα «κύριοι ανταγωνιστές ιδού τα σχέδια μου»….. Αυτά δε γίνονται…
    Δηλαδή βοηθάμε τη Βιομηχανική Κατασκοπεία που λέμε, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να αποκαλύψουν δημόσια επαγγελματικά μυστικά πριν την ώρα τους. ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΑΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

    Προηγουμένως πρότεινα ένα άλλο τρόπο διασταύρωσης στοιχείων ηλεκτρονικά μεταξύ Επιχειρήσεων και Ελευθέρων Επαγγελματιών.

    ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΩΝ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ, όπως ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιό μου.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 14:43 | Αντώνης Κασαπάκης

    Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, αντί του άδικου μέτρου των ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ, δηλ. θα μπορούσε να υπάρχει:

    –> ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΥ, ΛΙΣΤΑΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
    (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Διαχωρισμός των Παραστατικών που εκδόθηκαν από το Μηχανικό από τις Πληρωμές που έγιναν: Πότε εκδόθηκε το παραστατικό και πότε και με ποιό τρόπο έγινε η πληρωμή – μετρητά ή με επιταγές, προκαταβολές, εξοφλήσεις, κλπ – Την αλήθεια δηλαδή…)

    –> ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ)

    –> ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ 2 ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΕΤΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΤΙΣΟΙΧΙΩΝ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥ.

    –> ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ (Για λόγους που αφορούν την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων), ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ και επιπλέον θα υπάρχουν ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε όποιον υπάλληλο της γραμματείας ή αλλο πρόσωπο διαρεύσει τις παραπάνω εμπιστευτικές πληροφορίες των συναλλαγών και των εκδοθέντων παραστατικών που προαναφέρθηκαν.
    ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ.

    Ευχαριστώ

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 12:03 | Αντώνης

    Είναι πολύ καλό το μέτρο να δημοσιεύονται και να διαπομπεύονται οι φοροφυγάδες.
    Δε γίνεται οι τίμιοι φορολογούμενοι να πληρώνουμε τη σύνταξη και τα ένσημα του καθε απατεώνα.
    Πρεπει αυτά τα καρκινώματα να φεύγουν απο την ελεύθερη αγορά. Στην τελική πρεπει να δημοσιεύονται ώστε να τους αποφεύγουμε.

    Και βγάλτε τους ελεγκτές στο δρόμο βράδυ και δωστε τηλέφωνα καταγγελίας για φοροδιαφυγή. ΕΩΣ ΕΔΩ.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 11:57 | Σωκράτης Βασαριώτης

    Εκτιμώ ότι η δημοσίευση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο κατά κατηγορία επαγγέλματος και περιοχή, προκειμένου να αντιλαμβανόμαστε όλοι οι πολίτες την συμμετοχή της κάθε κατηγορίας στα φορολογικά βάρη της κοινωνίας που θέλουμε να έχουμε και στον πολιτισμό μας. Είναι φυσικό και αποδεκτό κοινωνικά νομίζω όλοι να γνωρίζουμε την συνεισφορά μας στα έσοδα του Κράτους και την τάση να φοροδιαφεύγουμε,γεγονός που θα ενεργοποιεί τους αντίστοιχους επαγγελματικούς συλλόγους να απομονώνουν τα ακραία στοιχεία τους ή να τα νουθετούν αντίστοιχα.
    Πέραν τούτου όμως οφείλετε να πραγματοποιούνται τακτικοί φορολογικοί έλεγχοι κατά διαστήματα και να αποδίδονται τα πρόστιμα που προβλέπονται κάθε φορά, από την μη έκδοση αποδείξεων/τιμολογίων κυρίως.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 11:53 | giannis

    Συγχαρητήρια σε αυτούς που σκέφτονται τέτοια μέτρα.
    Μαζί με τα ονόματα να υπάρχει και χάρτης για να μπορεί αυτόματα να γίνεται αναζήτηση κατοικίας από τους ενδιαφερόμενους(ληστές-απαγωγείς κλπ.)
    Μήπως θα βάλετε και 5-6 αστυνομικούς να φυλάνε αυτούς που π.χ. έχουν εισόδημα πάνω από 100.000 €;
    Ρουφιάνοι ενωθείται.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 00:03 | Αθανασίου Θανάσης

    Ο πνιγμένος ποιάνεται απ΄τα μαλλιά…..
    Δεν μου φαίνεται σοβαρό το μέτρο άσε που είναι και παράνομο…

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:11 | Τηλέμαχος Δούκογλου

    Καλησπέρα κ. Υπουργέ/σύμβουλοι/moderators…

    Η δημοσιοποίηση των ονομάτων ΔΕΝ φέρνει αποτέλεσμα…..
    To ζητούμενο είναι να γίνει είσπραξη των νόμιμων φόρων…όχι διαπόμπευση…..

    Καλύτερα να μπορεί η εφορία (κεντρικά και όχι κάθε τοπική εφορία) να «μπει» στους λογαριασμούς (τραπεζικούς) του καθενός και να ελέγξει κινήσεις/ποσά/καταθέσεις
    παρά να ξέρει ο καθένας τί δηλώνει ο γείτονας κλπ….

    Αν θέλετε πρόταση αντί για δημοσίευση των στοιχείων να γίνεται πλειστηριασμός
    και να δίνονται στον «highest bitter» τα ονόματα.
    Μετά αυτός να έχει δικαίωμα να ελέγξει τα ονόματα τις λίστας για φοροδιαφυγή
    και εφόσον ο έλεγχος αποδώσει τότε εισπράτει όσα έδωσε + ένα ποσοστό από την
    διαφορά.

    Η εναλλακτικά να βγάλει το κράτος σε πλειστηριασμό σε «collection agencies» πχ. τους
    γιατρούς της Πάτρας ή τους οδοντίατρους της Θεσ/νίκης. Μετά το collection agency
    αναλαμβάνει τα περεταίρω…..!!! ιδιωτικοποίηση της φοροείσπραξης….
    Από αυτά που θα εισπράξουν κρατούν ποσοστό και τα υπόλοιπα στο κράτος…
    (σε 3 χρόνια όλοι οι φοροφυγάδες θα έρχονται οικειοθελώς στην εφορία).

    Οι ρωμαίοι δέν εφάρμοζαν κάτι αντίστοιχο με τους τελώνες?

    Όπως καταλαβαίνεται μεταξύ σοβατού και αστείου αν δέν καταφέρετε να
    1. Να αποδείξετε την φοροδιαφυγή έμπρακτα …
    2. Να την δικάσετε και τιμωρήσετε (όχι σε 10 χρόνια αλλά μέσα σε 1 χρόνο)
    ΔΕΝ κάνατε τίποτε….

    …..και μήν ξεχνάτε την ισοτιμία όλων των πολιτών απένταντι στο ΝΟΜΟ
    (αυτό συμπεριλαμβάνει και βουλευτές + Υπουργούς).

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:15 | ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ.
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ.
    ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙΩΝ ( 250Μ2 ΚΑΙ ΑΝΩ)ΕΑΝ ΕΣΤΕΛΝΑΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ Η ΟΠΩΣ ΑΛΟΙΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΛΑΜΒΑΝΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΥΨΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ,ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ , ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ Κ.Α.ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΓΕΙΡΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΡΩΤΑΕΙ ΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ 10000Η,15000 Η ΚΑΙ 20000 ΧΙΛ.ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΙΣΧΡΑ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΥΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΕΝΩΣ ΜΗΝΟΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ. ΤΩΡΑ Η ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΛΟΓΗΣ-ΛΟΓΗΣ ΚΛΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΦΩΡΤΟΝΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 21:10 | παναγιωτης παναγιωτοπουλος

    Συμφωνώ για αυτούς που φοροδιαφεύγουν. Είναι και ένα μέτρο ποινής.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 21:26 | Μιχαήλ Πάτσης, δικηγόρος Αθηνών

    Η δημοσίευση οικονομικών στοιχείων νομικών προσώπων, ιδίως όσων τα αποτελέσματα δημοσιεύονται (ΑΕ, ΕΠΕ από ένα όριο και άνω) είναι αυτονόητο δικαίωμα της πολιτείας, υπό όρους που θα καθορίσει η Αρχή Προστασίας. Η δημοσίευση οικονομικών αποτελεσμάτων ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ελεύθερων επαγγελματιών είναι νομικώς αδύνατη ως αντίθετη και στην νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων και στο ίδιο το Σύνταγμα (προστασία της προσωπικότητας, άρθρο 2) και αποκλείεται. Το μέτρο οδηγούσε σε σωρεία προβλημάτων με την πελατεία των προσώπων αυτών (κάθε πελάτης θα γνώριζε το ποσοστό συμβολής του στο αποτέλεσμα της εργασίας των προσώπων ή τη μείωση και απαξίωση της δραστηριότητάς τους. Αρκεί ως μέθοδος η παροχή κινήτρων για την αναζήτηση αποδείξεων.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 20:13 | Μαρκόπουλος Ηλίας

    Σας παρακαλώ να επαναφέρετε το θέμα με τις ταμειακές μηχανές στις λαικές αγορές και τις αποδείξεις σε κάθε πάγκο, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ΄΄λαυράκι΄΄ θα βγει απ΄αυτή την υπόθεση και πόσα λεφτά χάνονται απο το Ελληνικό Δημόσιο.

    Ενδεικτικά κάντε έλεγχο στην λαική αγορά του Αιγάλεω (κάθε παρασκευή) οδός Κουντουριώτου και δείτε τι χρήμα διακινείται απο τους λεγόμενους φτωχούς που όλο κλαίγονται ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΖΙΡΟΣ!!

    Υ.Γ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ??? Η ΤΙΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ??

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 19:13 | ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων όλων των Ελλήνων θα οδηγήσει από μόνη της σε κοινωνική δικαιοσύνη.
    Επιτέλους να μάθουμε πόσα παίρνουν οι σκουπιδιάρηδες, οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής, οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι σε πολιτικά γραφεία, πόσα δηλώνει ο γείτονας σουβλαντής, ο γιατρός που πάμε κτλ και να κρίνουμε από μόνοι μας ποιος φοροδιαφεύγει ή ποιος αμοίβεται περισσότερο από ότι θα έπρεπε.
    Και κάτι τελευταίο. Γιατί κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι ΔΕΚΟ κρύβουν τις αμοιβές τους. Μήπως νομίζουν ότι δεν τις αξίζουν;