15) Προτείνεται η πληρέστερη καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου στη φορολογική δήλωση έτσι ώστε να υπάρχει μια συνολική εικόνα της οικονομικής του κατάστασης.

Ποιες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων πέραν όσων δηλώνονται με την ισχύουσα σήμερα δήλωση (Ε1) πρέπει να περιληφθούν; Ποια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν;

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 14:31 | Σταύρος

    AΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    Τελευταία ακούγεται ότι στο αφορολόγητο με αποδείξεις θα συμπεριλαμβάνονται και οι αποδείξεις super market .Τότε τι νόημα θα έχει το μέτρο, αφού είναι γνωστό ότι :
    a) όλα τα S/M εκδίδουν αποδείξεις
    b) η μέση οικογένεια ξοδεύει την εβδομάδα περίπου 130 ευρώ στο S/M , δηλαδή περίπου 7000 ευρώ/ετησίως , οπότε και θα καλύπτεται εξ’ολοκλήρου το αφορολόγητο όριο.
    Δεν θα επωφεληθούν μόνο οι διαμένοντες σε χωριά και νησιά , όπου δε λειτουργούν τα S/M.
    Του μέτρου ( της συγκέντρωσης αποδείξεων ), πρέπει να εξαιρεθούν όλοι οι υπέργηροι χαμηλοσυνταξιούχοι ( π.χ με ετήσιο εισόδημα < 8000 ευρώ ).

    Επιτέλους πρέπει όλοι να καταλάβουμε, ότι πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε μπροστά το προσωπικό μας συμφέρον .
    Δυστυχώς κανείς δε τολμά να πει , ότι επειδή δεν έχουμε σαν νόμισμα τη δραχμή, οπότε με διολισθήσεις και υποτιμήσεις θα αντιμετωπίζαμε τη δυσχερή οικονομική μας κατάσταση ( κάποιοι λένε ότι η αντιστοιχία της με το ευρώ σήμερα θα έφτανε 600 δρχ=1ευρώ ) θα πρέπει να γίνει άμεση αντίστοιχη μείωση όλων των μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων .

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 14:10 | ΜΚ

    Ειμαι της γνωμης οτι ΔΕΝ θα πρεπει να ζητηθει απο τους φορολογουμενους να δηλωσουν τις καταθεσεις τους για δυο λογους.

    α) Γιατι μια τετοια υποχρεωση θα εσπρωχνε πολλους καταθετες να μεταφερουν τις καταθεσεις τους εκτος Ελλαδος, και

    β) Η δηλωση των εισοδηματων απο τοκους και των παρακρατηθεντων φορων επι των τοκων ειναι στην ουσια μια εμμεση δηλωση των καταθεσεων στην Ελλαδα και στο Εξωτερικο.

    Ευχαριστω.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 13:43 | maria x

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ’ΟΨΗΝ ΣΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 3ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ(ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΩΡΑ)ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΡΙΔΕΣ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΠΩΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 13:26 | Γιώργος Ρ

    ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    Οι μεγαλοκαταθέτες ξέρουν να υπερασπίζονται τα χρήματά τους. Απλά θα τα μεταφέρουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή σε υποκαταστήματα ξένων τραπεζών στην Ελλάδα. Γι’ αυτούς κανένα πρόβλημα.
    Για τους μικροκαταθέτες, πολύς μπελάς για αμφίβολο όφελος.
    Έχουν κατά καιρούς αποκαλυφθεί πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας όπου γίνονται δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι ή με μαύρα χρήματα, οπότε είναι γνωστό που πρέπει να ψάξει κάποιος που θέλει να βρει σχετικά.

    ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
    Τα τέλη κυκλοφορίας να αποτελούνται 2 ίσα μέρη: το Α και το Β.
    Το Α να υπολογίζεται βάσει της χρήσης του οχήματος (ΙΧ ή επαγγελματικό) της παλαιότητας (χρόνος κτήσης άνω των 8-10 χρόνων), της εργοστασιακής αξίας και της ιπποδύναμης.
    Το Β να υπολογίζεται βάσει της ρύπανσης και της επιβάρυνσης της κυκλοφορίας που προκαλείται από τη χρήση του οχήματος. Επειδή δεν μπορεί να υπολογιστεί εύκολα αυτό, μπορεί να περιληφθεί στην τιμή των καυσίμων ένα σταθερό «τέλος κυκλοφορίας – ρύπανσης».
    Πχ ένα μέσο ΙΧ αυτοκίνητο που διανύει 10.000 – 12,000km το χρόνο θα καταναλώνει από 800 – 1.200 λίτρα βενζίνης. Αν πληρώνει σταθερό «τέλος κυκλοφορίας- ρύπανσης» πχ 0,05 € ανά λίτρο, θα πληρώσει συνολικά από 40 – 60 € το χρόνο, αντίστοιχα.
    Αν θέλει ο οδηγός να οδηγεί οικονομικά, θα πληρώνει και λιγότερα χρήματα στα καύσιμα και σε τέλος κυκλοφορίας σε σχέση με άλλον που θα το «πλακώνει» και θα ρυπαίνει περισσότερο με την αντι-οικολογική του οδήγηση.
    Αν επιλέξει αυτοκίνητο μικρού κυβισμού ή υβριδικό, θα καταναλώνει επίσης λιγότερα καύσιμα σε σχέση με άλλο μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητο.
    Έτσι θα ενισχυθεί, μέσω των τελών κυκλοφορίας, η συνετή επιλογή αλλά και χρήση αυτοκινήτου.
    Γιατί να πληρώνει τα ίδια τέλη κάποιος που χρησιμοποιεί το όχημά του λίγες φορές το μήνα με εκείνον που το χρησιμοποιεί κάθε μέρα για να πηγαινοέρχεται στις δουλειές του, επιβαρύνοντας το περιβάλλον με καυσαέρια και την κίνηση των υπολοίπων;
    Όποιος χρησιμοποιεί περισσότερο το όχημά του, χρησιμοποιεί περισσότερο το οδικό δίκτυο, επιβαρύνει την οδική κίνηση, καταναλώνει περισσότερα καύσιμα, πληρώνει περισσότερο!

    ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
    Μήπως τελικά οι πολύτεκνοι έχουν υπερβολικές ευνοϊκές ρυθμίσεις ΚΑΙ στη φορολογία ΚΑΙ στα επιδόματα ΚΑΙ στις εργασιακές συνθήκες ΚΑΙ εκπτώσεις στις ΔΕΚΟ ΚΑΙ μειωμένα εισιτήρια στις συγκοινωνίες, κάτι που συνιστά αδικία απέναντι στους άλλους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν, πχ. για ιατρικούς λόγους, να κάνουν πολλά παιδιά;
    Ασφαλώς να υπάρχει μια ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση αλλά έως εκεί.
    Δική τους επιλογή είναι να κάνουν πολλά παιδιά.
    Ας μην ζητούν από τους άλλους να τους τα μεγαλώσουν, με τις φορολογικές ή τις άλλες επιβαρύνσεις που επωμίζονται.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:38 | Dinos Arvanitis

    Πολύ σωστό το μέτρο αρκέι να εφαρμοστεί σωστά. Κατ’άρχήν ας ξεκαθαρίσει ο υπουργός ΑΜΕΣΑ ότι το πόθεν έσχες ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΟΡΑ περιουσία που θα δηλωθεί φέτος για πρώτη φορά. Το πόθεν έσχες θα αφορά τη ΔΙΑΦΟΡΑ που θα εμφανίζεται στην περιουσία ανάμεσα σε φορολογικά έτη.

    Πως είναι δυνατόν να δηλώσει κάποιος την περιουσία του όταν την έχει αποκτήσει αφορολόγητα, μαύρα, ύποπτα? Έχουν αρχίσει τα τρομαγμένα λαμόγια και στέλνουν τα λεφτά έξω, παίρνουν στεγαστικά για να δικαιολογήσουν περιουσία, ας σταματήσει αυτή η γελοιότητα

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:10 | xristos

    ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
    ΑΛΛΑ
    1. Θα ΄πρέπει να επιστρέψουν τα λεφτά από τα ομόλογα αυτοί που τάκλεψαν γιατί αλλιως ειναι κοροιδια
    2. Θα πρέπει να πάνε κάποιοι φυλακή για το βατοπέδι, την siemens και τον ΓΕΡΜΑΝΟ και το χρηματιστήριο (κάποιοι που τώρα ξεπλύθηκαν από τον χρόνο και εμφανίζονται τιμητές των φτωχών αλλά που ευτυχώς κατ’ αρχή δεν αξιοποιοήθηκαν από τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)
    3. οτι και μέτρα να ληφθόύν αν δεν στηρίζονται στον λαό και έρχονται αποπάνω μια ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
    4. Σύνδεση με τράπεζες ναι ακόμη και χώρες ο΄πως ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ το καθιέρωσαν αλλά όταν συλλαμβάνετε μεγάλες τεχνικές κλπ εταιρείες με εικονικά τιμολόγια μη βάζετε προστιμάκια και ξεσκίζετε κανένα μικρομάγαζο αλλά στέλτε τους τον λογαριασμό και μη φοβάστε που Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ σας έβγαλε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τα LAPTOP αλλά εδω χρειάζεται ο λαός που τον έχετε ξεχάσει.
    5 ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ εάν δεν κάνετε κάτι οι κοινωνικές συγκρούσεις είναι δίπλα σας
    6. και το τελευταίο. ΜΠΡΑΒΟ για το θέμα με τους μετανάστες. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΤΥΠΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΨΑΧΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΑΙΓΑΙΟ ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ, Η ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 03:33 | Spiros Pap

    Έχω αποστείλει το παρακάτω σχόλιο και θα ήθελα να συμπληρώσω ακόμη κάτι:

    <>

    και συμπληρώνω :

    Αν κάποιος αγοράσει ένα ακίνητο αντί 150000 ευρώ και ένα αυτοκίνητο αντί 30000 ευρώ τότε θα πρέπει να δηλώσει την αγορά και να δικαιολογήσει τις 180000 ευρώ.
    Αν διαθέτει «μαύρα» εισοδήματα, τότε θα μπορεί να αποπληρώσει τις αγορές του με αυτά. Βάζοντας όμως τεκμήριο 180000 στη δήλωσή του θα πρέπει να ανατρέξει σε προηγούμενα έτη να μαζέψει εισοδήματα. Αν δηλώνει μικρά εισοδήματα και μπορέσει να μαζέψει έστω 60000, τότε τη διαφορά των 120000 θα πρέπει να βρεθεί από άλλη πηγή.
    Θα οδηγηθεί λοιπόν στην τράπεζα να πάρει δάνειο για να καλύψει το υπόλοιπο ποσό.
    Ενώ έχει τα χρήματα θα είναι υποχρεωμένος να δηλώνει ένα ποσό για αποπληρωμή δανείου κάθε χρόνο. Αυτό βέβαια ισχύει και σήμερα αλλα θα ενδυναμωθεί με την ενημέρωση της τράπεζας προς το ΚΕΠΥΟ για δυνατότητα ηλεκτρονικής διασταυρωσης, κάτι που θα αποτρέψει τον φορολογούμενο απο τη μή δήλωση του ποσού αυτού σε επόμενο χρόνο.

    Αυτό θα γίνει με οποιαδήποτε αγορά περιουσιακού στοιχείου (αυτοκίνητα, μετοχές,σκάφη κλπ) .

    Οι δόσεις του δανείου(ων) που θα πληρώνει θα αποτελέσουν μαζί με τα επιπλέον ποσά που καταβάλλει σε Τράπεζες –Ασφαλιστικά ταμεία – Ασφαλιστικές εταιρείες – Ενοίκια κλπ το ελάχιστο ποσό του εισοδήματός του.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 03:46 | Spiros Pap

    Η καταγραφή των ακινήτων έχει γίνει στο έντυπο Ε9 του οικ. έτους 2005 και κάθε μεταβολή σε αυτά έχει καταγραφεί σε Ε9 επόμενων ετών.
    Επιπλέον έχει καταγραφεί το σύνολο των ακινήτων που διαθέτει ο κάθε φορολογούμενος σήμερα και στο έντυπο του ΕΤΑΚ.
    Επομένως αφού έχουν είδη καταγραφεί τα ακίνητα ποιός ο λόγος για μια ακόμη καταγραφή τους;
    Οσον αφορά καταγραφή μετοχών ,καταθέσεων, ομολόγων κλπ δεν θα έχουν καμια χρησιμότητα απο τη στιγμή που το ισχυρό «μαυρο χρήμα» έχει τον τρόπο να καλύψει τα περιουσιακά του αυτά στοιχεία με άλλους τρόπους. Θεωρώ οτι η καταγραφή αυτή θα στοχοποιήσει κυρίως τους μικροκαταθέτες και μικροεπενδυτές, οπότε θα έιναι άδικο και χωρίς αντίκρισμα.
    Εκεί που χρειάζεται να επικεντρωθεί ο νόμος είναι στην δυνατότητα κάποιων να ξοδευουν και να αποκτούν περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας χωρίς αυτή τους η δυνατότητα να προκύπτει απο τα δηλωθέντα τους εισοδήματα:

    Έστω ο φορολογούμενος Ψ:
    Πλήρωσε για δόσεις καταναλωτικού : 3000
    Πλήρωσε για εξόφληση πιστωτικής κάρτας : 2500
    Πλήρωσε για δόσεις δανείου για αγορά αυτοκινήτου : 6000
    Πλήρωσε για δάνειο αγοράς ακινήτου : 7000
    Ασφαλιστικά ταμεία : 2000
    Ασφάλειες : 1000
    Ενοίκιο οικογένειας και τέκνου που σπουδάζει : 10000
    Αγόρασε Μετοχές αξίας : 20000 ευρώ
    Αγόρασε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων : 15000 ευρώ
    Σύνολο πληρωμών: 65.500

    Πούλησε μετοχές αξίας : 12000 ευρώ
    Πούλησε ένα παλιό αυτοκίνητο : 4000 ευρώ
    Σύνολο εισροών : 16000 ευρώ
    Ελάχιστο εισόδημα : 65500 – 16000 = 49500
    Αν ο παραπάνω δηλώσει εισόδημα 20000 ευρώ θα φορολογηθεί για 49500 ευρώ.
    Οι εκπτώσεις για ενοίκια , ασφάλιστρα, ασφαλ. Ταμεία ,τόκους δανείων α’ κατοικίας κλπ, θα ισχύουν κανονικά αλλα θα υπολογιστούν πάνω στις 49500.

    Σημαντικό : Ένα αντίγραφο για τις ετήσιες καταβολές από την τράπεζα – Ασφαλιστικό ταμείο – Ασφαλιστική εταιρεία – Κεντρικό αποθετήριο αξιών – Εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στο φορολογούμενο και ένα αντίγραφο να αποστέλλεται από τους παραπάνω φορείς στη Δ.Ο.Υ ή στο ΚΕΠΥΟ ώστε να μπορεί ανα πάσα στιγμή να γίνεται διασταύρωση ηλεκτρονικά με τις υποβαλλόμενες δηλώσεις.
    Με τον τρόπο αυτό θα είναι υποχρεωμένος να δηλώνει όλα τα ποσά που πλήρωσε , γιατί αν γίνει διασταύρωση και δεν συμφωνεί η δήλωσή του με το ποσό που έχει αποστείλει η τράπεζα θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το ποσό της διαφοράς με προσαύξηση 100%.

    Οι κυρώσεις για τη μη δήλωση των ενοικίων ακινήτων θα είναι αυστηρές και για τον μισθωτή αλλά και για τον εκμισθωτή.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 02:20 | Θεμιστοκλής

    Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ. ΕΛΈΓΞΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. Ή ΑΛΛΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΘΕΣΠΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 45% ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 10% Ή 15% Ή 25% Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ (ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗ) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, Η ΙΤΑΛΙΑ, ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΑΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΣΤΩ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 02:41 | ΛΑΜΨΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Πολλές φορές υπάρχουν στοιχεία περιουσιακά και έσοδα που μάλλον θα έπρεπε να φορολογηθούν. Όμως στην πράξη χρειάζεται σύστημα εξελιγμένης τεχνολογίας για την εφαρμογή αξιόπιστων ελέγχων. Εδώ δεν γνωρίζει η μία ΔΟΥ τι πράττει η άλλη ΔΟΥ. Για αυτό λοιπόν ίσως με κατάλληλη τεχνολογική υποστήριξη και εκπαίδευση υπαλλήλων σε 10 – 15 χρόνια κάτι να κάνουν οι μηχανισμοί ελέγχων. Το βασικό όμως είναι πόσο θα φορολογηθούν. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ ΥΨΗΛΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ αυτό κάνει τον καθένα ψεύτη και παράνομο.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 02:04 | ΛΑΜΨΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Περί καταθέσεων ο λόγος!!
    Υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί «κοινοί» σε 2-3 η και περισσότερους συνδικαιούχους. Τι θα λέει το σύστημα για αυτούς?? Για να γίνει κάτι δίκαια και σωστά πρέπει να γίνουν εξελιγμένα και αξιόπιστα συστήματα ελέγχου. Αυτό ίσως γίνει σε μερικά χρόνια. Βλέπεται θα αντιδράσει … η επιτροπή προσωπικών δεδομένων. Εδώ δεν μπορούν να μοιράσουν σε δυο γαϊδούρια άχυρο, θα κάνουν κάτι δίκαιο??
    Κάνεις μια δικαιοπραξία στις 27 Δεκεμβρίου και αν πας να την ολοκληρώσεις (π.χ. στην εφορία γονικών παροχών) στις 8 Ιανουαρίου δεν το δέχονται διότι λέει στις 31 Δεκεμβρίου λήγει το έτος και πάμε σε άλλη διαχειριστική περίοδο!! Τόσο τίμιο είναι το σύστημα. Μήπως θα έπρεπε το όριο να είναι μέχρι την ημερομηνία υποβολής της δηλώσεως???? ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΠΗΡΑΝΕ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2010!!!!!!!!!!!!!
    Ίσως άδικα καταναλώνουμε χρόνο για όλα αυτά. Μάλλον στο καλάθι των αχρήστων θα πάνε. Όπως πάνε τα περισσότερα από αυτά που σημειώνει ο συνήγορος του πολίτη.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 01:35 | ppapath

    Η δηλωση των καταθεσεων δεν θα εξηπηρετησει σε τιποτα. Αυτοι που διακινούν μεγάλα ποσά εχουν και ξερουν τον τροπο να το κανουν χωρις να φαινονται σε τραπεζικους λογαριασμούς. Το μετρο αυτο θα ωθησει πολλους να κρατουν τα χρηματα τους στο σπίτι. Οι τραπεζες θα εχουν αποκλειστικο χρηματοδοτη τα δανεια απο ξενα χρηματοπιστωτικα ιδρυματα. Αυτο σημαινει ακριβοτερο χρημα.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:42 | kasyros

    Τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα, δεν κρυβονται. Τα μετρητά όμως κρύβονται εύκολα σε ένα σεντούκι και χανονται απο την επίσημη αγορά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τις καταθέσεις.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:06 | Χρήστος. Κ.

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει για αυτή τη μανία με τα κυβικά των αυτοκινήτων. Ποιος φωστήρας ανακάλυψε ότι τα κυβικά αναλογούν στο τί πρέπει να πληρώνει ο καθένας? Μάλλον κάποιοι βαριούνται να φτιάξουν μια σωστή λίστα με το πώς θα πρέπει να χρεώνεται ο καθένας? Βάλτε τους να δουλέψουν … δεν μπορώ να πληρώνω παραπάνω για αυτοκίνητο μάρκας Scoda 2000cc που το αγόρασα 20000 ευρώ από εναν κάτοχο mercedes ίδιας χρονολογίας με τριπλάσια τιμή των 1800ευρώ ούτε τα ίδια με καποιον που αγόρασε Evo Mitchubishi 75000e που έχει 300 άλογα και μάλλον καίει περισσότερη βενζίνη από το δικό μου που είναι 150. Είναι λογικό ?? Σας φαίνεται λογικό ??? Πληρώνω τα ίδια για σέρβις με έναν κάτοχο μερσεντες? Ημαρτον !!!!!! Βάλτε σε καίριες θέσεις κανέναν χριστιανό που να ξέρει τι του γίνεται και πετάχτε έξω τα ίδια και τα ίδια στελέχη που κάνουν κουμάντο και προτείνουν λύση με βάση τον κυβισμό!!!!!!!!! ως την εύκολη βαριεστημένη λύση..Διαβάστε κάνα φόρουμ με λέσχες αυτοκινήτων να δείτε τι γίνεται….. Μετρήστε τις υποδυνάμεις όχι τον κυβισμό !!!!!! Το αυτοκίνητό μου από μεταπωλητική αξία που θα είχε μετά από 5 χρόνια κυκλοφορίας (με 66000km ενώ άλλα στα 3 χρόνια έχουν κάνει 100000km δεν ρυπαίνουν όσο εγώ!!) περίπου 15000e τώρα ποιος θα το πάρει???????

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:32 | ΚΑΤΡΑΝΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΟΛΕΣ Π.Χ. ΜΕΤΟΧΕΣ, ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ,ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:23 | Παναγιωτοπουλος Νικος

    πιστευω οτι αυτη τη φορα η υπαρχουσα νομοθεσια και αυτη που θα ψηφισετε πρεπει να εφαρμοζετε διαφορετικα θα βουλιξουμε στα αληθεια.

    Συγγεκριμενα.

    Χιλιαδες αλλοδαποι μενουν σε παλια σπιτια με ενοικιο χωρις να ΤΑ δηλωνΟΥΝΕ συναλλασοντε με γιατρους,δικηγορους,διαχειριστας πολικατοικιων,καθαριζουν σπιτια κλπ

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΕΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.

    Στα Καλαβρυτα, που επισκεφτομε συχνα γινεται η μεγαλυτερη φοροδιαφυγη(κτηνοτροφοι με 100 προβατα περνουν επιδομα αλληλεγγιης-Αντιδημαρχος Εφοριακος -κουρεια ταβερνες,καφετεριες κλπ ποτε αποδειξη.

    ΒΑΛΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΧΟΛΑΡΓΟΣ 5 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ, ΚΥΡΙΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΕΡΙΖΕΤΑΙ 3 ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΔΗΜΟΣ ΘΥΝΑΛΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΧΑΡΑΒΗ 6 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΚΕΠ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΣ 6 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

    ΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 1000 Ε ΑΠΕΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΧΡΕΩΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ 1000Ε ΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ)

    ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΘΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΗΤΕ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:49 | Vasiliki

    θα πρεπει να δηλωθουν ΟΛΑ τα ακινητα,τα παντα,και να γινει ελεγχος για το ποθεν εσχες για όλους.είτε ειναι εργαζομενοι-συνταξιούχοι είτε ειναι ελευθεροι επαγγελματιες.Ακόμη περισσοτερο για τα πολιτικα προσωπα σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικης.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενας εφοριακος δεν μενει σε ενοικιο.Ενας ρε παιδια.Για το ποθεν εσχες πρεπει να ισχύσει και για οτι εχουμε αποκτησει(ακινητα – αυτοκινητα κλπ)μεχρι σήμερα και οχι απο σημερα και μετα.Ετσι νομιμοποιούμε ολα τα μαυρα χρηματα.Οσον αφορα τις καταθεσεις θα πρεπει να υπαρχει ενα ανωτατο οριο για τους ιδιους και μικρότερο για τα μελη της οικογενειας και απο αυτο το οριο να χτυπαει κοκκινο στη τραπεζα οπως γινετε οταν καταθετεις μεγαλο ποσο.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:07 | Χαράλαμπος Τ

    Τα τεκμήρια διαβίωσης των αυτοκινήτων όπως αναφέρονται στο Αρθρο 16 Κ.Φ.Ε. είναι εξωπραγματικά υψηλά και στην συνέχεια αναιρούνται από την διάταξη περί εργοστασιακής αξίας. Η πραγματική μέση επιβάρυνση για τον οικογενειακό προυπολογισμό που προκύπτει από την χρήση ενός επιβατικού 4.000 κυβικών που δεν ρυπαίνει είναι 7.500 ΕΥΡΩ και κατ’αναλογία μπορεί να υπολογισθεί και για τους άλλους κυβισμούς. Τέτοια ρεαλιστικά τεκμήρια διαβίωσης πρέπει να εφαρμοσθούν χωρίς εξαιρέσεις για κάθε τι που αποκτά ο φορολογούμενος και για κάθε τι που χρησιμοποιεί αφού πρώτα όλα αυτά καταγραφούν. ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ. ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΌΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΝΘΕΡΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:01 | Konstantinos Loukas

    ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ Ε1 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ/ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

    1. Η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων διαθέτει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και καταθέτει φορολογικές δηλώσεις κάθε χρόνο.
    2. Η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων χρησιμοποιεί για τις τραπεζικές της εργασίες λογαριασμούς σε τράπεζες, ελληνικές ή μη, οι οποίες έχουν έδρα και στην Ελλάδα. Οι τράπεζες διαθέτουν το ΑΦΜ των δικαιούχων καθώς και τις κινήσεις των λογαριασμών τους για σειρά ετών.

    Ας υποθέσουμε τώρα ότι γίνεται η ακόλουθη διασταύρωση με βάση το ΑΦΜ: από τη μία πλευρά δηλωθέντα εισοδήματα (και φυσικά ακίνητη περιουσία) όπως αυτά έχουν δηλωθεί στην φορολογική αρχή τα τελευταία πχ. 5 χρόνια και από την άλλη πλευρά όλες οι κινήσεις λογαριασμών που έχουν γίνει σε όλες τις τράπεζες τα τελευταία επίσης 5 χρόνια. Με απλά λόγια γίνεται ένας έλεγχος της σχέσεως αυτών που έχω δηλώσει ως εισοδήματα και περιουσία με τα ποσά τα οποία έχουν διακινηθεί στους λογαριασμούς μου για ικανό όμως χρονικό ορίζοντα.
    Που φαντάζεστε ότι θα φανούν οι μεγάλες αποκλίσεις?
    Στους μισθωτούς (των 700 ευρώ αλλά ακόμη και τους υψηλά αμειβόμενους), στους συνταξιούχους, στους τίμιους επαγγελματίες και επιχειρηματίες ή στο μεγάλο τμήμα των συμπολιτών μας που φοροκλέβει?
    Τι φαντάζεστε ότι θα δείξει αυτή η διασταύρωση για την συντριπτική πλειοψηφία εφοριακών, τελωνειακών και υπαλλήλων πολεοδομιών? Για τους μεγαλογιατρούς και ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων? Θα φανούν μεγάλες διαφορές μήπως στους δημοσίους υπαλλήλους και τους ελεύθερους επαγγελματίες των περιορισμένων εισοδημάτων?

    Ποιος τολμά να διασταυρώσει δηλωθέντα εισοδήματα και κινήσεις λογαριασμών για τον κάθε Έλληνα, Ελληνίδα?

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 18:37 | Αργυράκης Γιώργος

    1.Σχετικά με τα μέτρα για την μείωση(όχι πάταξη)θα πρέπεινα υποχρεώσετε όλους με την δήλωση του 2010(εισόδημα 2009)εκτός των ακινήτων & των αυτοκινήτων που ούτως ή άλλως τα έχουμε δηλώσει, να δηλώσουμε και όλες τις καταθέσεις τις οικιγενειακές & τα ομόλογα που έχουμε στην κατοχή μας στις 31/12/2009. Ο δήθεν φόβος ότι θα φύγουν οι καταθέσεις από τις Τράπεζες προς το εξωτερικό,ας μου βρείτε τρόπο που οι ελευθεροι επαγγελματίες(ιατροί,ηλεκτρολόγοι,υδραυλικοί,έμποροι)θα το κατωρθώσουν ,όταν δεν μπορείς να κάνεις μεταφορά πάνω από ένα ποσόν και εκτος αυτού πόσοι μπορούν να ανοίγουν λογ/σμούς στο εξωτερικό.όσοι έχουν κάνει τα σπίτια τους τα έχουν δηλώσει και το μόνο που μπορεί το κράτος να ελέγξει είναι το ποθεν έσχες των καταθέσεων.Στην κατάσταση που είμαστε δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η φοροδιαφυγή θα αντιμετωπιστεί με τους φορολογικούς μηχανισμούς.Ας σκεφτεί κάποιος ότι όταν ο Ανδρέας εφήρμω-
    σε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων οι ελεγκτές κόντευαν να πεθάνουν ,διότι όλες οι μεταβιβάσεις είχαν απεμπλακεί από τους φορολο-
    γικούς μηχανισμούς.
    2.Σχετικά με την μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 και την προσπά-
    θεια να μαζέψουν αποδείξεις για άλλες 6.000,θεωρώ ότιγια έναν που έχει εισόδημα π.χ 12.000 πως θα συγκεντρώσει 500 ευρώ τον μήνα αποδείξεις ,όταν αυτό το ποσόν το δηλώνει ήδη πχ για καταβολή ενοικίου
    Ας μη γελιώμαστε δεν υπάρχει περίπτωση ο γιατρός , ο δικηγόρος, ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος να έκδόσει απόδειξη.Θα σου πει αν πχ η αμοιβή είναι 100 και θέλεις απόδειξη θα σου κλοψω 120 συν 19%ΦΠΑ.Η πλειοψηφία που έχει εισόδημα μέχρι 20.000 γνωρίζει ότι το ποσόν της έκπτωσης θα είναι μικρότερο ακόμη και από το ΦΠΑ.Γι’αυτό μην ταλαιπωρείτε κι άλλο τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Ξέρετε πως να πιάσετε την φοροδιαφυγή, όπως το έχουν κατωρθώσει και τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.Τα χρήματα κύριοι δεν κρύβονται και ελλάχιστο μέρος βρίσκεται στα ήδη δηλωθέντα ακλινητα.Ζητήστε καθολική απογραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων όλης της οικογένειας.
    Όλοι γνωρίζουν τον τρόπο.Το θέμα είναι αν θέλετε.Αν είστε έξω από το
    πρόβλήμα η μέρος του προβλήματος.
    Είμαι ένας Λογιστής με εμπειρία 35 ετών.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 17:22 | GREGPAP

    Το θεμα ειναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ

    Καθε χρονο 01/01 τι περιουσιακα στοιχεια ειχες (ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ+ΑΚΙΝΗΤΑ)
    στις 31/12 τι μεταβολη ειχες αρα εβγαλες τοσα…βεβαια ξερω οτι θα πειτε πως το μαυρο χρημα θα παει σε θυριδα η’ θα φυλαχθει στο σπιτι…ναι οκ, μεχρι ποτε ομως, το χρημα δεν εξαυλωνετε, η θα καταναλωθει στην αγορα οποτε εχουμε τους εμμεσους φορους κ ειναι γενικοτερα καλο να κυκλοφορει το χρημα η θα παει για αγορα καποιου αυτοκινητου, ακινητου, ‘η κατι αλλο το οποιο θα μπαινει στο ποθεν εσχες…απλα πραγματα κ αφηστε την ταλαιπωρια με τις αποδειξεις…οι τραπεζες κ οι εφοριες μπορουν να γνωριζουν τις μεταβολες των καταθεσεων σου οποτε ειναι απλο…

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:12 | Στέφανος

    Αναφορικά με τα αυτοκίνητα και τα σχετικά τεκμήρια :
    Καλό θα ήταν επειδή έχουν φτάσει να πληρώνουν μόνο οι χαζοί που έχουν αγοράσει και όχι χρονομισθώσει αυτοκίνητα να γίνει μια πιο προσεκτική κατηγοριοποίηση που θα βοηθήσει και στο πόθεν έσχες!
    Επίσης δεν μπορεί ένα 2λιτρο ΤΟΥΟΤΑ να πληρώνει πιο πολλά τέλη από μια καινούργια 1800αρα τούρμπο ΜERCEDES ή AUDI.
    Επίσης είναι αδιανόητο ελεύθεροι επαγγελματίες να χρονομισθώνουν πολυτελή και πολλών κυβικών (άνω των 3000κεκ) αυτοκίνητα και όχι μόνο να μην λογοδοτούν για το πόθεν έσχες αλλά να εκπίπτουν και το σύνολο του μηνιαίου μισθώματος από το εισόδημά τους (υπογράφοντας φυσικά και κρυφή σύμβαση για αγορά στο τέλος της χρονομίσθωσης!!)

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:04 | Χρηστος Σταυρατης

    ΩΦΕΛΗΜΟΤΕΡΟΝ 5 ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ 5 ΦΟΠΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ -ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΑΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1700 ΕΤΗ ΤΗΝ ΨΗΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (βλεπε Στελιος Ραμφος Κορν Καστοριαδης)ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΛΜΑ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:00 | ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Πιστεύω οτι ΔΕΝ θα πρέπει να δηλώνονται τα περιουσιακά στοιχεία (δήλωση ποθεν έσχες) στην δήλωση Ε1 διότι όταν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία στις τοπικές ΔΟΥ θα γίνονται αντικείμενο σχολιασμού ή μελέτης απο τον οποιοδήποτε υπάλληλο ή προσωπικό stage που θα δουλεύει εκεί (τμήμα ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ) ή που θα μπορεί να τα δει στην δήλωση όπως βλέπει τα εισοδήματα αλλά και άλλα προσωπικά στοιχεία του φορολογούμενου ανα την επικράτεια.
    Νομίζω οτι καλύτερα είναι να φτιαχτεί μια φόρμα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όπως ήταν και για το Ε9 και υπήρχε καλύτερη επεξεργασία, να πιστοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι και να αναγράφουν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να τα βλέπει κανείς (φορολογικό απόρρητο) αλλά και να μπορεί το TAXIS να τα διαχειριστεί-διασταυρώσει καλύτερα και συντομότερα.
    Σας ευχαριστώ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:47 | Σ. ΚΑΚΑΜΠΟΥΡΑΣ

    ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε1 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Ε9 ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΙΜΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΓΗ ΡΕΥΣΤΟΥ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:50 | Στάμος Θ. Στράτος

    Να περιρισθεί στην ακίνητη περιουσία, στα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, την κατοχή μετοχών και μεριδίων σε επιχειρήσεις και σε ομολογίες. Να εξαιρεθούν οι καταθέσεις στις τράπεζες διότι θα κινδυνεύσουμε με μεγάλη φυγή κεφαλάιων.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 12:41 | Σταύρος

    Eάν τελικά επικρατήσει η άποψη καταγραφής των καταθέσεων , θα πρέπει να δηλώνονται μόνο ποσά που είναι μεγαλύτερα από ένα όριο π.χ 10.000 ή 20.000 ευρώ και θα πρέπει να αποφασιστεί για το τι σημαίνει συνδικαιούχος λογαριασμού.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:45 | stavros

    Sxetika me Po8en Esxes kata8esewn:

    1) Ean efarmostei apo mia «xronia afetiria esxes» xwris po8en tote nomimopoiountai oloi tixon triopoi nomimoi n’ mi pou apokti8ike meros i sinolo kata8esewn.
    2) Ean afto den simvei kai arxisoun oi eforoi na psaxnoun totoe a) 8a mple3oun oli tin koinwnia se mia diadikasi a100 fores pio xronovora kai mperdemeni apoti to prosfato ktimatologio. b) idi osoi einai eknomoi me ton enan i allon tropo to exoun figadefsei to refsto…
    3) Simfwnw me tous prolalisantes gia dimiourgia prosforou edafous gia eknomes energeies ean afarmostei to po8en esxes gia kata8eseis.
    4)afiste to 10% pou erxete kai amesa apo tous tokous kai min to mprdevete to parami8i. An eiste magkes, vale foro stous tokous 25% kai dose insentives na pesei refsto se ependitikes efkairies.
    5) SE KA8E PERIPTWSH, MONO LAIKISTIKO XEIRISTOU EIDOUS KAI EK TOU PONHROU MPOREI NA XARAKTIRISTEI OLH AFTH H FILOLOGIA ME TIS KATA8ESEIS. NTROPH GIA TOKOMMA…DHLADH, TON ALLON.. POU KANEI APOTAMIEFSEIS TON TROMOKRATOUME KAI TON TIMOROUME… KAI TON ASINIDITO POU FESWNEI OLO TON KOSMO KAI TIS TRAPEZES.. TON VAZOUME STON NOMO THS LOUKA…
    NTROPH POU EPITREPETAI EDW KAI 4 MHNES NA YPARXEI AYTH H KOMOUNISTIKH PARAFILOLOGIA SE ENA KRATOS ANA3IOPISTO ME DIAF8ARMENOUS IPALHLOUS KAI KRATIKOUS LEITOURGOUS.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 09:13 | ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

    H αντικειμενικοποίηση των τιμών των ακινήτων, μπορεί μέν να εκμηδένισε την συναλλαγή μεταξύ εφόρου-φορολογούμενο, νομιμοποίησε όμως την φοροδιαφυγή των ιδιοκτητών και των κατασκευαστών ακινήτων. Η διαμόρφωση των αντικειμενικών αξιών θα πρέπει να είναι μια διαρκής καί δυναμική διαδικασία, ώστε αυτές να βρίσκονται πολύ κοντα στις εμπορικές τους αξίες. Ετσι, ενώ οι αξίες των ακινήτων, σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, επηρρεάζονται από διάφορα τοπικά γεγονότα καί κινούνται πρός τα πάνω ή προς τα κάτω αυτόνομα, οι αντικειμενικές αξίες, για το σύνολο της χώρας, ορίζονται με υπουργικές αποφάσεις, καί αντιμετωπίζονται ισότιμα. Φτάσαμε στο σημείο σήμερα, στην καλλίτερη περίπτωση, η αντικειμένικη αξία να είναι στό 1/2 της εμπορικής καί σε αρκετές περιπτώσεις στο 1/10. Αυτό σημαίναι, τεράστια νόμικη φοροδιαφυγή πωλητών, κατασκευαστών, ενώ, γίνεται αναποτελεσματικός καί ο έλεγχος του πόθεν έσχες, αφού μια αγορά μπορεί να αιτιολογηθεί με πολύ μικρότερα από τα πραγματικά ποσά.
    Να συνδεθεί άμεσα, το μέγεθος της α’ καί β’ κατοικίας του φορολογούμενου με ελάχιστο εισόδημα. Διότι, με τα δηλούμενα εισοδήματα
    από τους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής ελ.επαγγελματίες, δεν συντηρείται ούτε κοτέτσι. Αφήστε που θάπρεπε να μήν ζεί κανείς τους διότι με τέτοια εισοδήματα θα είχαν πεθάνει από ασιτία.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 08:59 | Κωστας

    Οι χρηματιστηριακές εταιρείες υποχρεώνονται κάθε τέλος του χρόνου να διενεργούν ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ όλων των πράξεων που διενεργήθηκαν από τα φυσικά πρόσωπα, των πάσης μορφής εταιρειών καθώς & από OFFSHRE εταιρείες εσωτερικού- εξωτερικού. Οι εκκαθαρίσεις αυτές να στέλνονται ηλεκτρονικά στην ειδική υπηρεσία έλεγχου ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τον έλεγχο του πόθεν εσχες.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 22:12 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΡΕΘΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΑ,ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.Η ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ)ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΖΗΤΕΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ 31/12/2009 ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΕΙ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟ ΕΛΕΓΧΟ

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 21:10 | Θ. Γεωργ

    To τωρινο εντυπο Ε1 περιλαμβανει ολα τα περουσιακα στοιχεια που για την αποκτηση και διατηρηση τους απαιτουνται αντιστοιχα εισοδηματα ετησιως. Η αναγραφη των τραπεζικων καταθεσεων και κινητων αξιων π.χ. πινακες δημιουργουν πολλα προβληματα ασφαλειας (αυξημενη εγληματικοτητα λογω διασποπρας εμπιστευτικων στοιχειων) και δεν συμβαλει στην καταπολεμηση της φοροδιαφυγης. Οι φορολογικες αρχες να εχουν προσβαση βαση διαδικασιων οταν ελεγχουν για φοροδιαφυγη στους τραπεζικους λογαριασμους. Τα υπαρχοντα κριτηρια πρεπει να διευρυνθουν π.χ ολα τα πληρωτεα ενοικια να λαμβανονται υπ οψιν στον τεκμαρτο προσδιορισμο εισοδηματος, τα τοκοχρεωλησια δανειων οιασδηποτε μορφης διοτι η εξηπηρετηση τους απαιτει αντιστοιχα εισοδηματα, η κατοχη και διατηρηση σπιτιων, αυτοκινητων, σκαφων, αεροσκαφων, πισινων κλπ απαιτει ενα κατ ελαχιστο κοστος συντηρησης που συνδεεται με το κοστος αποκτησης και λειτουργειας. Αυτα πρεπει να προσδιοριζονται ρεαλιστικα. Αλλωστε οι φορολογικες αρχες οταν επικαλεισαι εισοδημα προηγουμενων ετων αφαιρουν κοστοσ διαβιωσης για να προσδιορισουν το διαθεσιμο εισοδημα
    Κανενας ελευθερος επαγγελματιας δεν θα πρεπει να δηλωνει εισοδημα με αποκληση 10% κατω του μεσου ορου της επαγγελματικης κατηγοριας για πανω απο 2 χρονια και να μη γινεται αποδεκτο εισοδημα χαμηλοτερο του ετησιου ανειδεικευτου εργατη προσηυξημενο αναλογα με την επαγγελματικη ταξη διοτι τοτε συμφερει να γινουν υπαλληλοι η εργατες.
    Στον λογιστικο προσδιορισμο του εισοδηματος επαγγελματιων να λανβανονται υπ οψιν ολες οι δαπανες οπως ενοικιου, μισθοδοσιας, ΦΠΑ βασει αγορων, εισφορεσ σε ταμεια, ενοικια, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ που πρεπει κατ ελαχιστο να καλυπτονται απο εσοδα.
    Για επαγγελματιες υπαρχουν γνωστες «ταριφες» στην πιατσα που μπορουν να αξιοποιηθουν οπως γινεται με τισ τιμες των ακινητων

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 21:46 | Κώστας

    Είναι κοινό μυστικό ότι η παραοικονομία τα τελευταία χρόνια με την ανοχή του κράτους έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που με κάνει επιφυλακτικό η αποτελεσματικότητα κάθε προτεινόμενης ρύθμισης.Τι θα γίνει με το μαύρο χρήμα που τείνει σε πολλές περιπτώσεις να γίνει κανόνας.Συνταξιούχοι σε δεύτερες δουλειές με μαύρα και αδήλωτα. Δηλωμένοι άνεργοι στον Ο.Α.Ε.Δ δουλεύουν ανασφάλιστοι και πληρώνονται με μαύρα.Οι μετανάστες δηλωμένοι άνεργοι,πηγαίνουν στις χώρες τους δουλεύουν και έρχονται στη χώρα μας για να εισπράξουν το επίδομα ανεργίας.Δουλεύουν λίγο καιρό και ξανά άνεργοι για το επίδομα.Οι περισσότεροι ψαλτάδες των εκκλησιών,που τυχαίνει να είναι και μισθωτοί ή συνταξιούχοι πληρώνονται με μαύρα.Παίρνουν 1500 σύνταξη κι άλλα 500-100 αδήλωτα από το παγγάρι της εκκλησίας.Οι δικηγόροι,οι γιατροί και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ενοίκια σε τουριστικές περιοχές αδήλωτα.Διαμερίσματα που έγιναν ενοικιαζόμενα δωμάτια εμφανίζονται ότι φιλοξενούνται τα παιδιά τους και δεν εμφανίζουν εισόδημα.Στη δημόσια ζωή,στις καθημερινές συναλλαγές μας παντού μαύρα.Πώς θ’αποτυπωθεί η συνολική οικονομική εικόνα ενός φορολογούμενου ,όταν διατηρείται το τραπεζικό απόρρητο.Όλα στη φόρα.Να δηλωθεί κάθε καταθετικός λογαριασμός με παράλληλη εφαρμογή του Πόθεν έσχες.Ψάξτε φύλλο φτερό τους λογαριασμούς των εφοριακών,των μηχανικών στις πολεοδομίες,των Δ/ντών των Υπηρεσιών, των Προέδρων των νομικών προσώπων.Επίσης ξέρετε πολύ καλά τι παίζεται στους περισσότερους Δήμους της χώρας και σε άλλα νομικά πρόσωπα .Εικονικά τιμολόγια,εικονικά έργα,ή έργα που πληρώνονται δυο και τρεις φορές,για να πληρώσουν τάχα δαπάνες μη προβλέψιμες. Ποιος ήλεγξε ποτέ κανένα και ποιος μπήκε φυλακή;Διαφάνεια σε κάθε μορφής δαπάνη και συναλλαγή!!!

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 18:25 | Μητσούλας Δημήτριος

    Υπάρχουν ήδη στο Ε9 (τα ακίνητα). Γιατί θα πρέπει να τα δηλώνουμε κάθε χρόνο, αν δεν υπάρχουν μεταβολές;

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 17:43 | Νίκος

    Θεωρώ ότι αυτά που γράφονται είναι ήδη υπέρ αρκετά. Η φήμη για αναγραφή των καταθέσεων είναι άνευ ουσίας όπως είδη αποδείχτηκε με τα εκατομμύρια ευρώ που έφυγαν εκτός χώρας. Τους μόνους που θα έπιανε αυτό το μέτρο θα ήταν όσους όντως δεν είχαν κάτι να κρύψουν από τις καταθέσεις τους.
    Προσοχή θα πρέπει να δοθεί και για άλλο λόγo. Αν αναγραφόντουσαν οι καταθέσεις με ευκολία θα μπορούσε κάποιος να προβεί σε έκνομες ενέργειες εφόσον εντοπίσει ότι κάποιος συμπολίτης μας έχει κάποια μετρητά.
    Ας μην ξεχνάμε ότι είδη υπάρχει ποθεν αίσχες και για τα ακίνητα που όλα δηλώνονται στο Ε9 αλλά και για αυτοκίνητα σκάφη πισίνες κ.λ.π.
    Προσοχή μόνο με τα αυτ/τα διότι το μεράκι του Έλληνα είναι το αυτ/το. Αν θέλετε όντως να πιάσετε φοροφυγάδες από τα αυτ/το αναζητήστε όχι με τα κυβικά όπως κάνετε μέχρι τώρα αλλά με τους ίππους και την αξία αγοράς συνδυαστικά. Θα βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα. π.χ. Audi Turbo Quatro μόνο 1.800 κυβικά 221 όμως ίπποι και αξία με λίγα εξτρά πάνω από 50.000 ευρώ. Μην πιάνετε το τζιπ το ΚIA που είναι 2000 κυβικά και έχει 24.000 ευρώ ή το Ford Mondeo που είναι 2000 κυβικά και έχει 22.000 ευρώ. Με τον ίδιο τρόπο υπολογίστε και τα τέλη κυκλοφορίας και θα είστε τότε δίκαιοι.Δεν είναι δυνατόν αυτός που έχει ακριβότερο αυτ/το να πληρώνει λιγότερα τέλη κυκλοφορίας από αυτόν που έχει φτηνότερο επειδή δεν έχει turbo κινητήρα.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 14:09 | ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Μ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ. ΣΠΙΤΙΑ ΒΙΛΕΣ ΕΞΟΧΙΚΑ(ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΖΙΠ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ Ο ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙΘΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ Η Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ. ΔΙΟΤΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΛΜΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 11:05 | Σωκράτης Βασαριώτης

    Σαφώς η πλήρης καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων κάθε χρόνο στην φορολογική δήλωση, σε συνδυασμό με τα έσοδα του και όλα τα έξοδα που πραγματοποιεί ο κάθε φορολογούμενος για την διαβίωση του αποτυπώνουν την πραγματική εισοδηματική εικόνα του κάθε φυσικού προσώπου γεγονός το οποίο κάτω από προσεκτική τυποποίηση των πινάκων είναι εφικτή η απομόνωση των «υπό αμφισβήτηση» για περαιτέρω έλεγχο.
    Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα είναι εύκολο να προσδιορισθούν πίνακες ελάχιστου κόστους διαβίωσης ανά περιοχή πάνω στους οποίους διαμορφώνεται η πραγματική δαπάνη ζωής.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 10:00 | Νίκος Σάκκουλας

    Διαχρονικά λόγω του παραλογισμού των τεκμηρίων η Ελληνική κοινωνία ήταν αναγκασμένη να καταφεύγει σε ευρηματκούς τρόπους για να τα δικαιολογήσει. Τα ποσά που περιγράφονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι θα οδηγηθούν σε ευρηματικούς τρόπους πάλι για να ανταπεξέλθουν στον παραλογισμό. Αν θεσπιστούν σωστά τεκμήρια τότε το μεγαλύτερο ποσοστό φορολογουμένων θα τα δηλώσει και θα υπάρξει σωστή εικόνα για όλους. Το ετήσιο τεκμήριο χρήσης πρέπει να ανταποκρίνεται στα πραγματικά έξοδα και όχι σε μία «τιμωρία» κατοχής. Στα αυτοκίνητα τα ποσά είναι εκτός πραγματικότητας καθώς και στα σκάφη. Επίσης για άλλη μία φορά η αξιοπιστία του κράτους χάνεται αφού ξαφνικά αλλάζουν εντελώς όλα και κάποιος που είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο που δεν είχε τεκμήριο ξαφνικά βρίσκεται να έχει ένα τεράστιο. Αυτός πως θα εμπιστευτεί να δηλώνει όταν δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει με την αλλάγή κυβέρνησης ή υπουργού;
    Επίσης σήμερα υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν έχουν εργασία και εισοδήματα. Σε αυτούς τι ισχύει; Δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν τεκμήρια χρήσης αν δεν έχουν εισοδήματα.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 10:42 | tsialios kostas

    Αρση του απορρητου [αυτοματα] για οσους περνουν
    ανεργια , η οποιοδηποτε βοηθημα απο το Κρατος.
    Θα βρεθειτε σε τετοια κατασταση ΣΟΚ μολις δειτε τα στοιχεια.
    Αρση απορρητου με δικαστικη αποφαση για τις αλλες περιπτωσεις, οπως γινεται διεθνως.
    Ξερετε ποσοι απο εμας περνουμε ανεργια κυριως στα νησια
    που αυτασφαλιζομαστε [σε αλλη επιχειρηση] και στο τελος της τουριστικης περιοδου
    περνουμε ανεργια ιση και περισσοτερη απο το ποσο που εχουμε καταθεση για την ασφαλεια μας;
    Δεν νομιζω οτι θα βρεθει πιο καταλληλη ευκαιρια για να
    αλλαξουμε πραγματα και νοοτροπιες απο αυτη τη δυσκολη οικονομικη κατασταση που βρισκετε το κρατος , δυστυχως και η σημερινη κυβερνηση οπως και η προηγουμενη ειναι ατολμες ,και χωρις φαντασια.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 04:57 | ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΟ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 80 ΚΑΙ 90 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ, TΗN ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΚΤΛ.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 00:15 | Xαραλαμπουλιας Μπαμπης

    Σιγουρα θα βοηθησει.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:29 | ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Η ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ)ΜΕΣΟΝ «ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ»ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΟΠΟΥ ΕΠΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΠΧ ΙΑΤΡΟΙ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ κλπ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:35 | Γιάννης

    Καταθέτω μια πρόταση.
    Στο 1ο λογαριασμό κάθε χρόνου της ΔΕΗ να αποστέλλεται και μια βεβαίωση με την συνολική χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας του προηγούμενου έτους.
    Η συνολική αυτή χρέωση να πολλαπλασιάζεται με ένα συντελεστή (π.χ. 20)και το ποσό που θα προκύπτει να έιναι το ελάχιστο φορολογούμενο εισόδημα.
    Αν υπάρχουν 2 ή περισσότερες κατοικίες να εφαρμόζεται για όλες.
    Παράδειγμα: αν ένας φορολογούμενος για το 2009 πλήρωσε στη ΔΕΗ 1200 Ευρώ να θεωρηθεί ότι είχε ελάχιστο εισόδημα 1200 Χ 20 = 24.000 Ευρώ.
    Το ίδιο μέτρο μπορεί να εφαρμοσθεί και για τον λογαριασμό του νερού, όπου αυτοί που έχουν πισίνα θα το σκέφτονται να την γεμίσουν, προστατεύεται έτσι και το υδάτινο δυναμικό της χώρας.
    Αυτά προς το παρόν, ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 21:36 | παναγιωτης παναγιωτοπουλος

    Νομίζω ότι δεν χρειάζεται καταγραφή άλλων περιουσιακών στοιχείων στην δήλωση. Ασφαλώς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταγράφονται καταθέσεις σε Τράπεζες διότι έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να διοχετευθούν πληροφορίες μέσω του κάθε υπάλληλου της ΄ΔΟΥ σε κακοποιά στοιχεία με απρόβλεπτες εξελίξεις.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 19:11 | Κώστας Μπάκουλας

    Σωστό αλλά μόνο του δεν αρκεί ως μέτρο.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 19:52 | Νίκος Καβελαράς

    Ποιό «πόθεν έσχες» των εφοριακών κλπ.???
    Ισχύει πάνω από 40 χρόνια, ακόμη δεν απέδωσε.
    Τι ψάχνετε??
    Ο μόνος τρόπος να μην υπάρχει συναλλαγή είναι να καταργηθούν ή να μειωθούν δραστικά όλα τα εξοντωτικά πρόστιμα που προβλέπονται για αστείες φορολογικές παραβάσεις.
    Ετσι δεν θα υπάρχει περιθώριο συναλλαγής. Εάν το πρόστιμο είναι 100 Ε τι να μοιράσουν φορολογούμενος – εφοριακός?? Εάν είναι 1.000 Ε εκεί συζητείται το θέμα.
    (Μήπως έχετε ακούσει ότι η παράλειψη καταχώρησης στα βιβλία κατά μερικές ημέρες παραστατικού ΔΑΠΑΝΗΣ αποτελεί φορολογική παράβαση??)

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 19:40 | Οδυσσεας Γεωργιου

    Το δίδυμο εφοριακός-λογιστής καταδυναστεύει τις επιχειρήσεις.Σικέ παιχνίδι που εγκλωβίζει μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες στο δίλημμα η πληρώνω κάτω από το τραπέζι η καταστρέφομαι . Εφοριακοί αγοράζουν καίριες θέσεις που τους αποφέρουν στο πολλαπλάσιο . Εφοριακοί ξεκινούν την ημέρα τους γνωρίζοντας ότι μέχρι να τελειώσει το «μεροκάματο» θα έχουν βάλει στην τσέπη αρκετά χιλιάρικα.
    Πρέπει να γίνουν δυο βασικά πράγματα.
    1. Έλεγχος περιουσιακών στοιχείων εφοριακών και λογιστών που να επεκτείνεται και σε πρόσωπα του οικογενειακού περιβαλλοντος.Θα ανακαλύψετε αμύθητα πλούτη.
    2. Προστασία των επιχειρήσεων από τους έλεγχους , με αντικειμενικά κριτήρια που δεν θα δίνουν την δυνατότητα στον εφοριακό να εκβιάσει τον επιχειρηματια.Να μην υπάρχει ο φόβος ότι για ασήμαντες η τυπικές παραβάσεις θα έλθει ο «δήμιος» ο οποίος αφού ακολουθήσει μελετημένα σχέδιο εκφοβισμού δίνει στη συνέχεια την λύση , « δώσε τόσα και την γλιτώνεις».
    Τελειώνοντας , χωρίς να αλλάζει σε τίποτα με τα παραπάνω, θα αναφέρω τα δίδυμα πολεοδομία-μηχανικοί , δασαρχεία-μηχανικοί κλπ.. Λίπασμα για να θεριεύει αυτή η διαφθορά οι ασαφείς νόμοι , φτιαγμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 19:02 | Γιάννης Ρ

    Ένα ακόμη γραφειοκρατικό μέτρο το οποίο επιβεβαιώνει γιατί το Υπουργείο δεν μπορεί με την σημερινή νοοτροπία να πιάσει την φοροδιαφυγή. ΔΕΝ χρειάζεται να μας αποστέλλουν οι τράπεζες χαρτιά και βεβαιώσεις και εμείς να συμπληρώνουμε κουτάκια. Πιστεύετε ότι όποιος φοροδιαφεύγει θα εμφανίσει αύξηση καταθέσεων μεγαλύτερη από το δηλωθέν εισόδημα; Όχι. Χρειάζεται:

    1) Τα αρθεί αυτομάτως το τραπεζικό απόρρητο για τους εφοριακούς και αντί να συμπληρώνουμε κουτάκια σε μία δήλωση η εφορία να κάνει ελέγχους σε καταθέσεις χωρίς ειδικές άδειες ή την έγκριση του καταθέτη.
    2) Αυτομάτως να συγκεντρώνονται τα απαιτούμενα στοιχεία, π.χ. χρεώσεις πιστωτικών καρτών κ.α. και να γίνονται οι διασταυρώσεις ηλεκτρονικά από τις τράπεζες και όχι μέσω της φορολογικής δήλωσης

    Αντί λοιπόν το υπουργείο να κάνει συλλογή ποσών ας βγει έξω και να κάνει ελέγχους συγκεντρώνοντας στοιχεία από την πηγή τους και όχι μέσω βεβαιώσεων & δηλώσεων.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 17:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ Β

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 17:18 | mesas

    οι κατηγορίες είναι αρκετές, τα τεκμήρια επίσης
    τα νέου τύπου τεκμήρια να δείτε, ξέρετε αυτά που σταμάτησαν τον Αλογοσκούφη

    να βάλουμε λογαριασμούς τραπεζών είναι μάλλον περιττό, να φτιάξετε τον νόμο έτσι ώστε να είναι εύκολο να ανοίγουν οι λογαριασμοί, πιο πολύ για το πόθεν έσχες

    έχετε πλέον και τα Ε9…