Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 09:27 | S.D.TSAMAIDIS

    – Το κυριώτερο πρόβλημα του φορολογικού συστήματος είναι η περιπλοκότης του.
    – Οσο πιό απλό και κατανοητό απο φορολογούντας και φορολογουμένους τόσο περισσότερο θα ικανοποιήσει το «περί δικαίου αίσθημα»
    – Προτείνω, τα κατωτέρω
    -1-Ολοι ανεξαιρέτως οι πολίτες να υποβάλλουν Φορολογική δήλωση.
    -2-Να συμπεριλαμβάνονται όλα τα έσοδα απο κάθε πηγή
    -3-Ενας κοινός φορολογικός συντελεστής για ΌΛΟΥΣ (Ας πούμε 19%-όσο το ΦΠΑ).
    -4-Νά αφαιρούνται (με αποδείξεις) ΟΛΑ τα έξοδα, (απο ενοίκιο έως τσιγάρα απο το περίπτερο), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, εφ΄΄οσον θα εξακολουθήσουν να φορολογούνται οι συντάξεις.
    -5-Δειγματοληπτικοί έλεγχοι απο ανεξάρτητες εταιρείες (για απάτες και αδικαιολόγητες υπερβολές, π.χ. αδικαιολόγητη αγορά 4 ψυγείων εντός του έτους!)
    -6-Καθορισμένη διάρκεια του Νόμου και επαναξιολόγησις (π.χ. 2-5 έτη)

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 09:51 | Σ.Φ.

    Η δυνατότητα σχολίων προφανώς προσφέρει ικανοποίηση μόνο σε εμάς που σχολιάζουμε, γιατί αλίμονο σε όλους μας αν περιμένει η κυβέρνηση να μάθει από εμάς τι πρέπει να πράξει!
    Διάβασα τα σχόλια συνπολιτών, όπου οι περισσότεροι αναφέρονται στη φοροδιαφυγή και στη πάταξή της!Η φοροδιαφυγή όμως δεν είναι πρακτική που ο φορολογούμενος εφαρμόζει οικειοθελώς, αλλά είναι το αποτέλεσμα του φορολογικού μηχανισμού της χώρας μας στο σύνολό του.Επιχειρηματολογώντας θα έκανα τις εξής ερωτήσεις:
    Γιατί ένας επιχειρηματίας να δηλώνει κάθε χρόνο με τη φορολογική δήλωση τα πραγματικά του κέρδη, καθώς γνωρίζει ότι σε κάθε περίπτωση, θα πληρώσει παραπάνω φόρους (στο 1%-2% του τζίρου) με τον τακτικό έλεγχο και τουλάχιστον 20% επιπλέον σε μαύρη αμοιβή των εφοριακών- ελεγκτών?
    Γιατί να τηρεί πιστά τον ΚΒΣ, καθώς γνωρίζει ότι με μια περαίωση θα καλύψει παραβάσεις που θα του έχουν επιφέρει κέρδη, ή με λάδωμα εφοριακών θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα?
    Γιατί ένας ελεύθερος επαγγελματίας να εμφανίσει εισόδημα άνω των 70χιλιάδων, και να βάλει συνέταιρο το κράτος που θα πάρει το 40%? Και να μη θέλει να φοροδιαφύγει ίσως προτιμήσει να δουλέψει λιγότερο παρά να πληρώσει τα μισά στην εφορία!
    Γιατί ο επιχειρηματίας να πληρώσει το ΦΠΑ (έστω τώρα και τμηματικά) όταν αυτός θα το εισπράξει στην καλύτερη περίπτωση σε 6 μήνες και τώρα με την αλλαγή της προθεσμίας σφράγισης των επιταγών σε +ένα μήνα? Το ίδιο ισχύει και με το φορολογία εισοδήματος. Ο φορολογούμενος πληρώνει φόρο + προκαταβολή 55% ή 80% οι εταιρίες, για εισοδήματα που μπορεί να μην έχει εισπράξει ή και να μην εισπράξει καθόλου!! Αν δεν ενσωματοθούν οι ταμιακές ροές στο σύστημα ποροσδιορισμού και καταβολής του φόρου, το σύστημα δε θα γίνει ποτέ δίκαιο.
    Γιατί ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου να δηλώσει το πραγματικό ενοίκιο που εισπράτει, ενώ δεν του δίδεται η δυνατότητα τα εκπέσει το πραγματικό ενοίκιο που πληρώνει? Μόνο στην Ελλάδα ισχύει κάτι τόσο παράλογο.
    Θα μπορούσα να συνεχίσω με χιλιάδες παρόμοια ερωτήματα….

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 09:08 | Α.Τ.

    Καλη σας μέρα!
    Συμφωνώ με την πλειονότητα των σχολείων των συμπολιτών μου και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τον Δημόσιο Τομέα. Στύψτε τον, μπορεί να παράγει πολλά αλλά δεν το κάνει!!!
    Ένα ακόμη μέτρο που μπορεί να αποδώσει λίγα χρήματα στα Δημόσια Ταμεία είναι η «Περαίωση Γης», η πώληση δηλαδή της Δημόσιας γης που έχει καταπατηθεί από αγρότες και καλλιεργείται εδώ και χρόνια (π.χ. 15-20 χρόνια), με πολυετείς καλλιέργειες όπως ελιές – αμπέλια. Κακώς καταπατήθηκε βέβαια, αλλά η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται εδώ και χρόνια και αποτελούν πλέον εκτάσεις τις οποίες δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί με κάποιο τρόπο το Δημόσιο αλλά ούτε και να του επιστραφούν καθώς καλλιεργούνται από αγρότες και συμβάλλουν στην αγροτική παραγωγή της χώρας.
    Καλή επιτυχία στο έργο σας και καλό κουράγιο!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 08:02 | ΣΠΙΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

    ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 08:29 | Βασίλης Καραβίτης

    Για να αυξηθεί η απόδοση από τη φορολογία θα πρέπει να υπάρξουν παραγωγικές διαδικασίες, να μεγαλώσει η «πίτα» κι από εκεί να πάρει και το κράτος. Με μια συρρικνούμενη «πίτα» το κράτος θα παίρνει όλο και λιγότερα έσοδα. Σε μιά χώρα όπου η παραγωγή έχει πέσει σχεδόν στο μηδέν, όταν ακόμη και η γεωργική παραγωγή έχει σχεδόν μηδενιστεί, με εισαγόμενα φρούτα, πατάτες, ψωμί, μέλι, τυριά, γάλα, λαχανικά, ακόμη και ραπανάκια (χώρια τα άνθη) σε μιά χώρα που ΗΤΑΝ γεωργική (και θα μπορούσε να είναι ακόμη), το εισόδημα των πολιτών δεν αρκεί για να προμηθεύει τις δαπάνες ενός σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους, με πολύ περισσότερους υπαλλήλους από όσους του χειάζονται. Αν δεν καταργηθεί η γραφειοκρατία (που σταραγγαλιζει την παραγωγικότητα) και το απρόβλεπτο της δημόσιας μηχανής, δεν πρόκειται οι επενδυτές, ‘Ελληνες ή ξένοι, να επενδύσουν σε παραγωγικές δραστηριότητες. Οι αγρότες χρειάζονται καθοδήγηση, ώστε να καταφέρουν να καλλιεργούν αποδοτικά και σύμφωνα με τις σύγχρονες μεφόδους. Χρειάζονται γεωπόνοι με γνώση, που θα έχουν ουσιαστικότερο ρόλλο από την καταγραφή των ζημιών για τις αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις. Δεν νοείται να εισάγουμε τομάτες και λάχανα από το Βέλγιο, πατάτες από την Κύπρο και την Αίγυπτο, λεμόνια από τη Αργεντινή και ραπανάκια από το Ισραήλ!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 06:28 | ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΡΕΒΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΟΥΡΕΑ. ΟΠΟΙΕ ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ 4-5 ΑΤΟΜΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Χ 25 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ = 12.500 ΜΗΝΙΑΙΩΣ. ΣΠΑΝΙΑ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΚΟΥΡΕΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ.

    ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

    ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΤΗΣ ΙΓ ΕΦΟΡΙΑΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΙΚ ΕΦΟΡΙΑ Η ΑΠΛΑ,

    ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΓ ΕΦΟΡΙΑΣ ΝΑ ΕΛΕΝΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚ ΤΟ 2011, Κ.Ο.Κ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΡΙΝΑΙ ΟΝΛΙΝΕ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 05:01 | ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ?

    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ Η ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΑΝΕΙΖΟΣΑΣΘΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΟ?
    ΕΣΕΙΣ Η ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΩΤΟΙ.

    Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ? ΕΙΠΕ -20% ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 6.000 ΕΥΡΩ.
    -10% ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 2001-6.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ -4% ΓΙΑ 1000-2000 ΕΥΡΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 04:41 | Θρασύβουλος Μίαρης Φοροτεχνικός Σύμβουλος

    Η τόνοση της ρευστότητας της αγοράς θα διαδραματήσει πρωτεύοντα ρόλο στην μείωση του ελείματος ,καθώς και στην είσπραξη των φόρων.
    Αλλαγές δεν γίνονται χωρίς θυσίες .
    Η δραστική αλλαγή προισταμένων με παράληλη τοποθέτηση νέων που να διαθέτουν την ανάλογη πείρα και με γνώσεις για διοίκηση είναι επιβεβλημένη ,διαφορετικά τίποτα δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη, είναι επιβεβλημένο ο κάθε δημόσιος υπάλληλος που συναλλάσεται με το κοινό να υποβάλλεται κάθε έτος σε τέστ καθώς και υποχρεωτική σεμιναριακή εκπαίδευση για το αντικείμενο ενασχόλησης του.
    Η φορολόγηση να εφαρμόζεται με πραγματικά στοιχεία και οχι πλασματικά καθιέρωση ενός και μόνο τρόπου εξαγωγής κερδών ,λογιστικού και οχι εξωλογιστικού,κατάργηση των αυτοτελών προστίμων και της υπερεξουσίας των υπαλήλων , ουσιαστική δικαιοδοσία στις επιτροπές επιλύσεων διαφορών για να εκλήψει το φαινόμενο της συσώρευσης εκατομυρίων υποθέσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια.
    Διευκόληνση με ρυθμίσεις στην καταβολή των οφειλόμενων φόρων.
    Υποχρέωση του κάθε επιχειρματία να συντάσει ετήσιο πλάνο εργασιών,όσο για τους νέους επιχειρματίες πλήρη έρευνα αγοράς για το αντικείμενο εργασιών που με βασει αυτό θα δανειοδοτείται απο την τράπεζα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.
    Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
    Δημοσιοποιήση όλων των δεδομένων συναλασομένων μέσω των εξουσιοδοτημένων λογιστών ή φοροτεχνικων ή ακομα και των δικηγόρων και λήψη των στοιχείων με fax ή e-mails.
    Κατάργηση της μισθωτής σχέσης που δημιουργεί πλήρη εξάρτηση στον Προιστάμενο Λογιστηρίου και αναβάθμιση του ρόλου του εκτός εξαρτημένης σχέσης εργασίας με καθορισμένη αμοιβή όπως ακριβώς οι Συμβολαιογράφοι που θα υποχρεώνεται να συντάσει ετήσια ανλυτική έκθεση για την πορεία της επιχείρησης και την καταβολή των φόρων ,με ποινή για την ακρίβεια των δεδομένων την αφαίρεση της άδειας λειτουργείας του.
    Η υποδομή υπάρχει και η δημιουργία ενος ελεγχτικού μηχανισμού εκτός της επιχειρήσεως με ευθεία αναφορά ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες του υπουργείου και οχι στους μεμονομένους υπαλήλους.
    Κατάργηση της ΥΠΕΕ με την μορφή που υφίσταται και δημιουργία Σώματος εξειδικευμένων υπαλήλων στα αντικείμενα που ελέγχουν.
    Ειδικά για τις επιχειρήσεις ο ελεγχος θα πρεπει να πραγματοποιήται σε εργάσιμες ώρες και αφού πρώτα εχει προσκληθεί ο προιστάμενος λογιστηρίου να παραβρίσκεται όπως σε ολες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.
    Κύριε Υπουργέ
    Κύριε Πρωθυπουργέ
    Το κλίμα μπορεί να αλλάξει μόνο αν το κράτος αλλάξει , τις αποφάσεις τις πήρατε, το μύνημα το λάβαμε , πρέπει να ενεργοποιήσετε ολες τις υγιείς δυνάμεις της επικράτειας δώστε κίνητρα ανάπτυξης ,εφαρμόστε την πράσινη οικονομία να αναδιπλώστε την βιομηχανία του τουρισμού δημιουργήστε ζώνες ελεύθερης αναάπτυξης οικονομικών πόρων και παγιώσετε για μία πενταετία τα φορολογικά μέτρα,Δίκαιο Φορολογικό σύστημα είναι το σταθερό φορολογικό σύστημα όσο και σκληρά μέτρα και να εμπεριέχει. Καλή επιτυχία.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 04:57 | παναγιωτης

    ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΠΟΣΟ ΤΩΝ 12000 ΕΥΡΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ……..ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΝ ΤΟ ΑΦΟΠΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΣΟ ΕΜΕΝΕ 12000 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΑΛΛΕΣ 10000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ…………..ΑΛΛΙΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΟΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΑΦΟΠΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ……………….ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΓΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ…….
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ………….
    ……………ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 03:46 | Antonis Dimakopoulos

    Μην κόψετε το μισθό του Πρωθυπουργού αμαρτία ειναι ξεκινείστε από εδώ καλύτερα…

    http://troktiko.blogspot.com/2009/12/o-bama_25.html

    η απο εδώ

    http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_1624.html

    ή από εδώ

    Χρηματοδοτήσεις του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου (;) για ταινίες που δε θα δει ποτέ κανείς. Τα ποσά είναι σε €Μωριάτης Κωνσταντίνος-Αντώνης Καφετζόπουλος (BAD MOVIES) 635.000Λυκιαρδόπουλος Γιώργος 800.000Παπαχατζής Παναγιώτης 1.253.000Λαμπρόπουλος Κώστας-Μάνος Κρεζίας, Δ. Σαμιώτης (ODEON) 2.545.000Αλεξίου Αλέξης (……δυο ταινίες ) 200.000 + 120,000ΜάρκοςΧολέβας (325.000)ΓιάννηςΦάγκρας (325.000)
    Γιάννης Οικονομίδης (310.000) Λάγια Γιούργου (250.000 Σωτήρης Γκορίτσας (250.000) Χρήστος Δήμας (250.000) Δημήτρης Ινδαρές (250.000) Στέλλα Θεοδωράκη (225.000) Πέτρος Σεβαστίκογλου (225.000) Βαρδής Μαρινάκης (225.000) Παναγιώτης Φαφούτης (225.000) Αλέξανδρος Βούλγαρης (210.000) Χριστίνα Ιωακειμίδη (150.000) Στράτος Τζίτζης (150.000…) Δημήτρης Αθανίτης (100.000) Μαργαρίτα Μαντά (100.000) Μιχάλης Αναστασίου (100.000) Βασίλης Μαζωμένος (100.000) Γιώργος Νούσιας (100.000) Άγγελος Φραντζής (100.000) Θάνος Αναστόπουλος (90.000) Αλέξανδρος Παπαηλιού (45.000)
    Παντελής Βούλγαρης (Ομίχλη) ΥΠΠΟ 550,000
    Παντελής Βούλγαρης (Ομίχλη) ΕΚΚ 300,000… See More
    2. Αλέξανδρος Βούλγαρης (Ομίχλη) 180,000
    Αλέξανδρος Βούλγαρης (Ομίχλη) 30,000
    3. Κωνσταντίνα Βούλγαρη (Ομίχλη) 225,000… See More
    4. Κωνσταντίνα Βούλγαρη 205.000
    ΣΥΝΟΛΟ (οικογενειακώς!!!) 1,490,000

    Παντελής Βούλγαρης (ευνοϊκή ρύθμιση με ΕΚΚ για την επιστροφή των χρημάτων από τη διανομή της ταινίας «Νύφες»)
    5. Γιώργος Λάνθιμος (Ομίχλη) 200,000.00
    6. Γιάννης Οικονομίδης (Ομίχλη) 310,000.00
    7. Γιώργος Πανουσόπουλος 250,000.00
    8. Δημήτρης Ινδαρές (Ομίχλη) 250,000.00
    9.Γιώργος Νούσιας (Ομίχλη) 100,000.00
    10. Μιχάλης Αναστασίου (Ομίχλη) 100,000.00
    11. Παναγιώτης Φαφούτης (Ομίχλη) 225,000.00
    12. Αλέξανδρος Παπαηλιού (Ομίχλη + FORUM) 45,000.00
    13. Θάνος Αναστόπουλος (Ομίχλη) 90,000.00
    14. Σωτήρης Γκορίτσας (Ομίχλη) 250,000.00
    15. Δημήτρης Γιατζουζάκης 200,000.00
    16. Αλέξης Αλεξίου (Ομίχλη) 320,000.00
    17. Στράτος Τζίτζης (Ομίχλη) 150,000.00
    18. Γιώργος Τσεμπερόπουλος (Oμίχλη) 280,000.00
    19. Αθηνά Τσαγγάρη 200,000.00
    20. Χριστίνα Ιωακειμίδη (Ομίχλη) 150,000.00
    21. Πάνος Κούτρας (Ομίχλη) 120,000.00
    22. Φίλιππος Τσίτος (Ομίχλη) 250,000.00
    23. Ελισάβετ Χρονοπούλου 250,000.00
    24. Χρήστος Δήμας (Ομίχλη) 250,000.00
    25. Κωνσταντίνος Γιάνναρης (επιτροπή κρίσεων ΕΚΚ, Ομίχλη) 300,000.00
    26. Ελένη Αλεξανδράκη (Ομίχλη) 250,000.00
    27. Νίκος Περάκης (Ομίχλη) 250,000.00
    28. Λάγια Γιούργου (Ομίχλη) 250,000.00
    29. Χρήστος Γεωργίου (Ομίχλη) 120,000.00
    30. Δημήτρης Αθανίτης (Ομίχλη+Forum) 100,000.00
    31. Αλέξης Καρδαράς (Oμίχλη) 100,000.00
    32. Βασίλης Μαζωμένος 100,000.00
    33. Άγγελος Φρατζής 100,000.00
    34. Μαργαρίτα Μαντά 100.000.00
    35. Βαρδής Μαρινάκης (Ομίχλη) 225,000.00
    36. Πέτρος Σεβαστίκογλου (Ομίχλη) 225,000.00
    37. Στέλλα Θεοδωράκη (Ομίχλη) 225,000.00
    38. Σύλλας Τζουμέρκας (Ομίχλη) 225,000.00

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 03:40 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΟΣ

    Καλημέρα,
    Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και πραγματικά το 2010 να είναι μια Καλή Χρονιά για την Χώρα μας και για τον κάθε πολίτη της ξεχωριστά. Επίσης θα ήθελα να χαιρετήσω την καινοτόμα αυτή διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το κρισημότερο εργαλείο άσκησης οικονομικής πολιτικής και να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την συμμετοχή μου στην υπόψη διαδικασία.
    Είμαι εργαζόμενος μισθωτός σε μεγάλη εγχώρια τράπεζα και το 2005 απέκτησα την πρώτη μου κατοικία κάνοντας χρήση στεγαστικού δανείου. Καθ΄όλη την διάρκεια της διαδικασίας απόκτησής της συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου έρευνας προς αναζήτησης της, αισθανόμουν ως το άτομο εκείνο που θα πρέπει να πληρώνει ακόμη και για τις σχετικές πληροφορίες των χαρακτηριστικών του κάθε προσφερόμενου προς πώληση ακινήτου. Όλοι το εμπλεκόμενο κύκλωμα – κατασκευαστής, τράπεζα, εφορία – επιδίδωνταν σε ένα αγώνα αφέμαξης των χρημάτων μου, πιο συγγκεκριμένα:
    • Ο κατασκευαστής, όπως όλοι άλλωστε της ίδιας επαγγελματικής ομάδας, εμπορευόταν και τους ακάλυπτους χώρους (ημιυπαίθριους) που διέθετε το ακίνητο τους οποίους είχε διαμορφώσει σε δωμάτια με σταθερές κατασκευές και όχι με λειώμενες, ώς όφειλε, καθ΄υπέρβαση του ΓΟΚ και του σχετικού νόμου. Επίσης, το ποσό των χρημάτων που έδωσα για τα επιπλέον αυτά τετραγωνικά των ημιυπαίθριων χώρων, που αποτελούν το 23% των ωφέλειμων χώρων, δεν αναγράφονταν στο συμβόλαιο του ακινήτου. Τέλος ο κτασκευαστής απαίτησε επίμονα η εξόφληση για την πώληση της εν λόγω κατοικίας να γίνει με 2 ξεχωριστά δάνεια, ένα κύριο και ένα συμπληρωματικό.
    • Η χορηγήτρια τράπεζα του στεγαστικού δανείου μου, μου χορήγησε τα δύο αυτά δάνεια για την απόκτηση του εν λόγω ακινήτου, δηλαδή το κύριο δάνειο που αναλογούσε στο 39,5% του συνολικού δανεισμού μου και ενός συμπληρωματικού το οποίο ονομάζει αφανές τίμημα, που αναλογούσε στο υπόλοιπο 60,5% του δανείου. Σημειώνεται ότι
    1) τα χρήματα του αφανούς τιμήματος δεν αναγράφτηκαν στο συμβόλαιο απόκτησης της υπόψη κατοικίας
    2) Η τράπεζα χορήγησε προμήθεια 1% απο το συνολικό ποσό του δανείου το οποίο κατέθεσε σε λογαριασμό του κατασκευαστή (π.χ. για χορήγηση δανείου € 300 χιλ. η προμήθεια ήταν € 3.000)
    3) Η Τράπεζα ήταν γνώστης της διαδικασίας αγοράς κατοικίας με 2 δάνεια συμβάλοντας και αυτή στην απόκρυψη σημαντικής φορολογητέας ύλης.
    • Η εφορία. Την επόμενη χρονιά στην φορολογική μου δήλωση η εφορία της περιοχής μου δεν δέχθηκε την εμφάνιση και των 2 δανείων αφού όπως μου εξήγησαν δεν αναγράφονταν στο συμβόλαιο το πραγματικό καταβληθέν τίμημα της αγοράς του ακινήτου το οποίο ήταν προιόν και δεύτερου δανείου πέραν του κυρίως. Γεγονός που καταδεικνύει ότι ακοόμη και η ΔΥΟ γνώριζε ποια ήταν η πραγματική εμπορική αξάι του ακινήτου χωρίς όμως να ερίανι σε θέση να εισπράξει αυτά που έπρεπε και αρκούνταν μόνο στα δηλωθέντα. Συνεπώς και η επιστροφή των τόκων για την απόκτηση της πρώτης κατοικίας μου είναι σημαντικά μειωμένη προς εμένα.
    Κατόπιν τούτου, για το οποίο νομίζω υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μου που θα έχουν τύχει ανάλογης περίπτωσης, προτείνω την φορολόγηση των κατασκευαστών κατόπιν της διασταύρωσης στοιχείων των σχετικών συστάσεων οριζόντιας ιδιοκτησίας που έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους πολεοδομίες με τις πωλήσεις των ακινήτων που πραγματοποίησαν οι εν λόγω κατασκευαστές κατά την τελευταία 10ετία. Πιθανόν σε αυτή την διασταύρωση θα μπορούσε να βοηθήσει η Κτηματολόγιο Α.Ε.. και η Δ.Ε.Η μέσω της οποίας καταβάλλονται τα δημοτικά τέλη.
    Επίσης κρίνω σκόπιμη την εξέταση της επιβολής ενός μικρού ποσού για τη νομιμοποίηση των παράνομων, υπο αυτό το καθεστώς, ημιυπαίθριων χώρων δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να μπορούν αφενός να αυξήσουν την αξία της περιουσίας τους και αφετέρου το Κράτος να έχει ένα πρόσθετο και πολύ σημαντικό έσοδο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 02:19 | ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

    Χαίρομαι πραγματικά που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία, τουλάχιστον να σχολιάσω σε επίσημο ιστότοπο μερικά σημεία του φορολογικού μας συστήματος που χρήζουν άμμεσης αλλαγής.
    1. Ήμουν πριν 9 μήνες παρόν σε συμβόλαια αγοράς/πωλήσεως άδειας ΤΑΧΙ σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου. Η άδεια προς έκπληξη των παρεβρισκομένων κόστιζε 420.000 € και το ποσό που φάνηκε στα συμβόλαια ήταν της τάξεως των μερικών χιλιάδων. Η φοροδιαφυγή στην υπόψη επίσημη πράξη ήταν απίστευτη και το χειρότερο, εν γνώση όλων (και ακόμη περισσότερο της πολιτείας).
    2. Ανήκω στην κατηγορία των ενστόλων πολιτών αυτής της χώρας των οποίων η γυναίκα, λόγω συνεχών μεταθέσεων δεν εργάζεται, και ενώ τα οικογενειακά εισοδήματά μας δεν ξεπερνούν τα 20,000 € ετησίως, παρατηρώ ότι οι εισφορές μας στην εφορία είναι μεγαλύτερες από αυτές φιλικού μας ζευγαριού των οποίων τα εισοδήματα είναι μεγαλύτερα των 60.000 € ετησίως (ελεύθεροι επαγγελματίες).
    Αυτά τα ολίγα από έναν μη ειδικό αλλά αρκετά προβληματισμένο….

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 01:14 | ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Φοροδιαφυγή. Ποιοί είναι οι τομείς που ανθούν στον τόπο μας;
    ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΙΚΟΔΟΜΗ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    ΠΑΙΔΕΙΑ – Ιδιαίτερα μαθήματα για ξένες γλώσσες και επικουρικά του σχολείου. Πώς μπορούν να αντιμετωπισθούν; Στις ξένες γλώσσες τα παιδιά κάθε 2 μήνες δίνουν εξετάσεις για την απόκτηση κάποιου πτυχίου. Η εφορία μπορεί να λαμβάνει αντίγραφα των συμμετεχόντων και να ανακαλύπτει αν τα παιδιά παρακολουθούσαν φροντιστήριο ή ιδιαίτερα μαθήματα. Τα επικουρικά ιδιαίτερα μαθήματα για βελτίωση της απόδοσης στο σχολείο ή για την είσοδο στα ΑΕΙ είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν. Αυτά τα μαθήματα στην πλειοψηφία τα κάνουν εν ενεργεία καθηγητές των Δημόσιων σχολείων. Μάλλον πρέπει να καταργηθούν οι εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ για να εκλείψει το φαινόμενο.

    ΟΙΚΟΔΟΜΗ – Ο κάθε εργολάβος όταν αναλαμβάνει να κτίσει μία οικοδομή, χρησιμοποιεί διάφορους τεχνίτες οι οποίοι πληρώνονται. Όταν τελειώνει λοιπόν η οικοδομή, για να πάρει ρεύμα ή για να πουληθεί θα πρέπει ο εργολάβος να προσκομίζει τις αποδείξεις πληρωμής των τεχνιτών (μπετατζήδες & μπετονιέρες, εκσκαφείς & φορτηγά, τουβλατζήδες, σοβατζήδες, ελαιοχρωματιστές, πατωματζήδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ). Ετσι θα φανούν τα εισοδήματα όλων.

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Τουριστικά γραφεία – μεγάλη πληγή. Ποτέ δεν δίνουν απόδειξη για τις οργανωμένες εκδρομές εσωτερικού ή εξωτερικού. Ξενοδοχεία; Πάρα πολλά, κυρίως μικρά δεν δίνουν αποδείξεις.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 01:40 | Γιάννης Β.

    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ…

    Υποθέτω ότι για να αλλάζουμε το φορολογικό μας σύστημα κάθε χρόνο μάλλον δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το ύψος των φόρων που εισπράτονται. Πιστέυουμε δηλαδή ότι υπάρχει κάπου εκεί μια μεγαλύτερη δεξαμενή από όπου θα μπορούσαμε να εισπράξουμε επιπλέον φόρους, από την οποία όμως δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να αντλήσουμε τίποτα. Θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δεξαμενής είναι οι ελεύθεροι επαγγέλματίες (γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί κλπ) και οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.

    Πως προσπαθούμε να αντλήσουμε από αυτή την δεξαμενή; Αλλάζουμε το φορολογικό μας σύστημα κάθε χρόνο. Προτείνει κάποιος κάτι με βάση τα διαθέσιμα δημογραφικά & οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν για τον πληθυσμό της χωρας και προσπαθούμε να εισπράξουμε το ποσό που θέλουμε έτσι ώστε το δημοσιονομικό έλειμα να είναι όσο το δυνατό μικρότερο.

    Αλλάζοντας λοιπόν κάθε φορά το φορολογικό μας σύστημα, γίνεται αυτοσκοπός μας το να προσπαθούμε να εισπράξουμε περισσότερους φόρους αδιαφορόντας για τις λεπτομέρειες. Πχ. αλλάζουμε κάθε φορά την φορολογική κλίμακα λίγο πάνω λίγο κάτω έτσι ώστε να αντλήσουμε τα ποσά που θέλουμε από φόρους ή επιβάλλουμε νέους πολύπλοκους φόρους ή με διάφορα τεχνάσματα ζητάμε την προκαταβολή φόρων ή την αυτοπεραίωση κλπ αδιαφορόντας αν τα ποσά αυτά εισπράτονται σωστα, αρκεί να εισπράξουμε το ποσό που έχουμε βάλει ως στόχο.

    Τι σημαίνει αυτό; ότι αντι να φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που να βασίζεται στην λογική και να αναπτύξουμε ένα μηχανισμό είσπραξης των φόρων και ένα μηχανισμό που να ελέγχει ότι εισπράτονται σωστά οι φόροι και ναι αν είναι αναγκαίο ένα μηχανισμό που θα ελέγχει αν ο μηχανισμός ελέγχου της σωστής είσπραξης των φόρων δουλέυει σωστά, αναλωνόμαστε σε τεχνάσματα και σε αλχημείες που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σύγχηση και να εντείνουν το αίσθημα που υπάρχει στον απλό κόσμο ότι οι φόροι δεν εισπράτονται σωστά και ότι οι μόνοι που πληρώνουν φόρους στην χώρα μας είναι οι μισθωτοί.

    Το πρόβλημα στην χώρα δεν είναι οι νόμοι αλλά η τήρηση των νόμων, δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό τα συστήματα αλλά οι μηχανισμοί οι οποίοι οποίοι καλούνται να αξιοποιήσουν τα συστήματα, και όσο οι μηχανισμοί δεν γίνονται αναπόσπαστο μέρος των συστήμάτων και των διαδικασιών τόσο τα προβλήματα θα εντείνονται.

    Φροντίστε οι κρατικοί λειτουργοί να μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα και χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις ακόμα και αν διαπιστωθεί παράπτωμα κάποιου εκ των ημετέρων, δώστε τους την δύναμη που απαιτείται, ελέγξτε ότι αυτοί κάνουν σωστά την δουλειά τους και τότε το φορολογικό σύστημα θα δουλέψει σωστά. Οι εφορίες είναι το κλειδί για την είσπραξη των φόρων. Άλλωστε δεν κερδήθηκε ποτέ πόλεμος μονο με πυρά της αεροπορίας χρειάζεται και το πεζικό… και αυτό είναι οι εφοριακοί, δεν αρκούν λοιπόν μόνο περίεργα και πολύπλοκα τεχνάσματα και είδη φόρων χρειάζεται να επιστρέψουμε στα βασικά.

    Πολύ περισσότερο, μόλις ο κάθε ένας από μας δει ότι εισπράτονται σωστά οι φόροι ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ και ότι επιστρέφονται πίσω στην κοινωνία σε έργα υποδομής, σε καλύτερα σχολεία, πανεπιστήμια κλπ τότε θα έχουμε κερδίσει και την μάχη και τον πόλεμο μαζί αφού πλέον θα έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι φόροι είναι το όπλο για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων μας και όχι μόνο του ίδιου μας του εαυτού ο οποίος μπορεί να νοιώθει προστατευμένος πίσω από τους φουσκωτούς και τους ψηλούς τοίχους της βίλας του αλλά πάντα θα δυσανασχετεί όταν θα βγαίνει έξω από αυτούς και θα έρχεται αντιμέτωπος με την γενικότερη μιζέρια.

    Φιλικά
    Ένας απλός (μισθωτός) φορολογούμενος

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 01:54 | ΠΔ

    Το διάβασα σε άρθρο εφημερίδας κάποιος πρώην υπουργός Οικονομικών έλεγε αν το κατάλαβα καλά,ότι πρέπει να σταματήσει να υπάρχει η δυνατότητα ο καθένας να διεκδικεί από τα δικαστήρια αύξηση των αμοιβών ή των επιδομάτων του. Το έχουμε δε να συμβαίνει κατά όρο με τους δικαστικούς για τους εαυτούς τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει γιατί ενώ όλοι πληρώνουμε μόνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και ιδίως οι δικαστικοί μπορούν να εισπράτουν ανεξέλεγκτα.
    Επίσης πρέπει να υπάρχει συνολικός έλεγχος σε όλες τις δημόσιες δαπάνες και δημοσιοποίηση των στοιχείων.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 01:50 | Αθανάσιος Αντωνίου

    θεωρώ σημαντικότερο όλων να τονισθεί σε όλους τους συναλασσόμενους και υπόχρεους σε φορολογική επιβάρυνση ή απόδοση ΦΠΑ οτι σε περίπτωση παράβασης θα τιμωρούνται αυστηρά και επαναλαμβάνω τη χρήση »κίτρινης » και κόκινης κάρτας΄΄

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 00:05 | ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ.
    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΤΑΚ ‘Η ΦΜΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ .
    ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2500 ΕΥΡΩ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 00:18 | Γιώργος Γριβάκης

    Μια αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη φορολόγηση εισοδημάτων φυσικών προσώπων θα πρέπει να λαμβάνει υπ΄ όψιν τις ανάγκες των αλλά και την απαραίτητη αναλογική συνεισφορά ΟΛΩΝ στα δημόσια έσοδα. Με βάση αυτή τη λογική λοιπόν προτείνω ένα σύστημα διπλής φορολόγησης:
    Α. φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ένα πολύ χαμηλό αναλογικό συντελεστή. Στα πολύ χαμηλά εισοδήματα η φορολόγηση θα έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα.
    Β. Την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με τις εξής προϋποθέσεις:
    1. Το αφορολόγητο όριο για τον κάθε φορολογούμενο θα διαμορφώνεται με βάση το κόστος διαβίωσης του, διαφορετικό δηλαδή για κάθε πολίτη, το οποίο θα αποδεικνύεται από το σύνολο των αποδείξεων όλων των καταναλωτικών δαπανών που συλλέγει κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους. Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε φορολογούμενος θα επιδιώκει σε κάθε συναλλαγή να ζητά αποδείξεις προκειμένου με βάση τις πραγματικές του ανάγκες να διαμορφώσει υψηλότερο αφορολόγητο όριο. Το δημόσιο από αυτές τις συναλλαγές θα εισπράττει τον ΦΠΑ. Το ισχύον μέχρι σήμερα σύστημα φορολόγησης με προκαθορισμένο αφορολόγητο όριο για κάθε φυσικό πρόσωπο επιτρέπει μέχρι ενός σημείου, ελλείψη φορολογικής συνείδησης, την μειωμένη από τους καταναλωτές ζήτηση αποδείξεων.
    2. Το εισόδημα που θα προκύψει, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ορίου, θα φορολογείται με συντελεστές κατά πολύ μεγαλύτερους από αυτόν του ΦΠΑ και θα μπορούσε να είναι από 30% έως και 50% . Με αυτόν τον τρόπο δίδεται μεγαλύτερο κίνητρο για την συλλογή αποδείξεων κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους.

    Βεβαίως ένα μεγάλο ζήτημα που προκύπτει είναι ο έλεγχος των αποδείξεων, αλλά με τις δυνατότητες της πληροφορικής και του διαδικτύου θεωρώ ότι σίγουρα θα ξεπερασθούν και γι΄ αυτό σας προτείνω την δυνατότητα εκ μέρους των φυσικών προσώπων (ή των λογιστών τους) καταχώρησης κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους των αποδείξεων των δαπανών τους μέσω διαδικτύου στις on line υπηρεσίες της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων (απαιτείται ανάλογος προγραμματισμός).
    Πιστεύω ότι ένα φορολογικό σύστημα που έχει τη δυνατότητα καταγραφής πραγματικών αναγκών των πολιτών είναι και κοινωνικά δίκαιο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 00:25 | Αννάογλου Γεώργιος

    Για να σταματήσει η φοροδιαφυγή θα πρέπει οι συνέπειες που θα υπάρχουν σε περίπτωση διαπίστωσής της να είναι καταλυτικές.
    Η απλή επιβολή προστίμου δεν συνετίζει κάποιον που φοροδιαφεύγει γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων τα έσοδα από την φοροδιαφυγή είναι πολλαπλάσια του προστίμου που θα επιβληθεί τελικά.
    Θα πρέπει σε περίπτωση διαπίστωσης φοροδιαφυγής να σφραγίζεται το κατάστημα αυτού που φοροδιαφεύγει την πρώτη φορά για μικρό χρονικό διάστημα πχ. μια βδομάδα την δεύτερη για έναν μήνα και σε περίπτωση επανάληψης οριστικά. Μόνο τότε και εφόσον θα υπάρχει αυτός ο φόβος θα εξαλειφτεί οριστικά το φαινόμενο της φοροδιαφυγής και θα λειτουργούν με ίσους όρους οι επιχειρήσεις και δεν θα θεωρείται αυτός που δεν φοροδιαφεύγει κορόιδο και αυτός που κλέβει το κράτος μάγκας.
    Επίσης θα πρέπει να σταματήσει η συνήθης τακτική της εφορίας ανά διαστήματα και λόγω της αδυναμίας πραγματικού ελέγχου των επιχειρήσεων, να βγαίνουν περαιώσεις και συνάφειες που επιβραβεύουν τους κλέφτες και τιμωρούν τους τίμιους φορολογούμενους που θεωρούνται κατά συνθήκη κλέφτες και αυτοί.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 00:57 | ΛΧ

    Πρόσφατα έκανα μια μελέτη σε ένα μικρό ΟΤΑ. Για να μου γίνει η ανάθεση το 30% περιπού πήγε σε λαδάκι….αν δεν λάδωνα δεν θα έκανα τη δουλειά…αν έκανα καταγγελία θα γινόμουν το μαύρο πρόβατο…
    Θέλοντας και μη έγινα κρίκος της βρώμικης αλυσίδας…ντρέπομαι για αυτό αλλά τι να κάνω???
    Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναθέσεων έργων στην τοπική αυτοδιοίκηση υποκρύπτουν παράνομο χρήμα!

    Προτείνω άρση της μονιμότητας σους δημόσιους υπάλλήλους…!!!

    στη συνέχεια σε περιπτώσεις που επαγγελματίας εμπλέκεται σε χρηματισμό υπαλλήλου να του αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 00:10 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ
    ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΕΤΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΑ 30.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 00:56 | ΤΑΣΟΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΔΕΚΑΕΤΗΣ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ..ΟΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ 300% ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΕΦΟΡΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΝ ΕΣΧΑΤΟ ΜΕΣΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 200000Ε ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ 50000Ε ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ.ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΩΣΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

  • Μερικα γενικά σχόλια είναι:
    1. Φορολογηση κυρίως με βάση τα πραγματικά περιουσικά στοιχεία και το επίπεδο διαβίωσης.
    2. Ποινικοποίση της φοροδιαφυγής κατά τα ισχύοντα σε αλλες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.
    3. Δημοσίοποίηση των ονομάτων των φοροφυγάδων που καταδικάζονται.
    4.Θεσμοθέτιση ειδικων δικαστικών αρχών με εξαιρετικά σύντομες διαδικασίες εκδίκασης σχετικών υποθέσεων.
    5.Κατάργηση όλων των σημερινών φοροελεγκτικών μηχανισμων και θεσμοθέτιση άμεσα νέων με πολλαπλά επίπεδα ελέγχου και στελέχωση τους με εντιμούς νέους, που θα αξιολόγούνται ( δικαία και φυσια αντικειμενικά) σε τακτικά χρονικά διαστοίματα και θα αμοιβονται ανάλογα.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:31 | ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΡΙΩΤΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΕΡΙΞΑ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ:Α)ΟΛΟΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.οΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΣ.ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…. Β)ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΙ ΥΠΟΒΟΣΚΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.Γ)ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΙΤΟΙ.Η ΦΟΡΟΔΥΑΦΥΓΗ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΙΣΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΥΣΗ , ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΠΑΤΑΛΕΣ , ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΚΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ , ΕΣΥ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ,ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ , ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΦΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ , ΚΛΕΦΤΗΣ , ΤΕΜΠΕΛΗΣ , ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (ΑΛΛΩΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ) ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΑ..ΜΠΛΑ. ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ , ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ , ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ.ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΗΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:20 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΜΩΤΑΣ

    ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΘΩ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΧΡΕΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ.ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΤΩΧΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ,ΟΛΑΔΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΗ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ.ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΥΝΟΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΔΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ Δ/ΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΕΙΔΩ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΘΟΡΥΒΟ ΜΕ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΤΟΝΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ.ΕΑΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΕΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.ΑΥΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗΤΗΣΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΗΤΕΣ Π.Χ. ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ-ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ-ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ-ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ-ΣΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΦΑΠΑΞ-ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ.ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΥ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΑΧΙΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:38 | Τάκης Δεσπόπουλος

    Θέλετε πραγματικά να μειώσετε την δαπάνη των δημοσίων εξόδων? Βάλτε ένα μέγιστο μηνιαίο εισόδημα σε όλα τα στελέχη των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.Για παράδειγμα εαν κάνετε μια μείωση των αποδοχών των υψιλόμισθων της ΕΡΤ από 20% έως και 60% κατά κλίμακα τότε με απλά λογιστικά θα έμεναν στα ταμεία της σχεδόν 500.000 ευρώ το μήνα και 6,4 εκατομμύρια το χρόνο. Μόνο από 183 άτομα. Αυτό μόνο από την ΕΡΤ!!! Μπορείτε να το κάνετε αυτό? Έχετε την βούληση?

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:11 | Δημητρης Κ

    θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση και προσωπικα ο Υπουργός Οικονομικών έχει καλές διαθέσεις για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Εχω να κάνω μια πρόταση που θα αποφέρει άμεσα έσοδα και θα δώσει ανάσα σε πολλές επιχειρήσεις.
    Υπερβολικά μεγάλος αριθμός μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων έχει μπλέξει ηθελημένα ή αθέλητα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό με λήψη εικονικών τιμολογίων(λάθος αλλά ειναι μια πραγματικότητα).Οι συνέπειες σύμφωνα με τον κωδικα φορολογικών κυρώσεων 2423/97 είναι καταστροφικές για τις επιχειρήσεις(ανακρίβεια βιβλίων,διπλασιασμό συντελεστών πρόστιμα ΦΠΑ,εισοδήματος κ.α.)Πρόστιμα που είναι αδύνατον να πληρωθούν.
    Η εφορία με μια πονηρή τακτική δεν καταλογίζει πρόστιμα στους εκδότες οι οποίοι ειναι εξαφανισμένοι και δεν μπορεί να εισπραξει τίποτε αλλά στα θύματα στους λήπτες.
    Ο νόμος 2423/97 ειναι εξοντωτικός και τοκογλυφικός.Οι προσαυξήσεις ανακρίβειας για την εποχή που έγινε το πιθανολογούμενο απο τους εφοριακούς αδίκημα(π.χ 2003)ελέγχεται μετά από 5-6 χρόνια το 2009 και προσαυξάνεται για κάθε μήνα εως και 4,5% δηλαδή μέχρι και 300% πάνω).Γιατί τόσα χρόνια η εφορία δεν τα βρήκε;Επρεπε να περάσουν 6 χρόνια για ναδιαπιστώσει ότι η εταιρία που της θεώρησε βιβλία και στοιχεία(μήπως υποκρύπτονται και εφοριακόι πίσω απο αυτά;ποιος τους αναθέτει ευθύνες;)ήταν εικονική;Μήπως κάποιοι συντηρούν τέτοιους αχαρακτήριστους νόμους για να δουλεύει ένα ολόκληρο κύκλωμα με αυτά;
    Δεστε πόσες επιχειρήσεις κλείσαν με τέτοιους ελέγχους,τα δικαστήρια τρέχουν για 10 χρόνια και λεφτά δεν μαζεύονται,οι άνεργοι αυξάνονται και η επιχειρηματικότητα πάει περίαπατο αφου τα λεφτά λόγω των κυρώσεων μαζεύονται και φυλάσσονται σε ασφαλέστερα καταφύγια εκτος Ελλήνικών τραπεζών μη επενδύόμενα.
    Προτείνω να αναμορφώσετε τον 3610/2007 που σαν αρχή είναι καλός μειώνοντας σοβαρά τα πρόστιμα,απαιτώντας απο τις επιχειρήσεις να πληρώσουν μόνο το εκπεσόν ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος χωρίς προσαυξήσεις ανακρίβειας κ.α. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ μετα από την συμμόρφωση και έτσι να ερθουν αμεσα χρήματα στα ταμεία και να σώσετε τις επιχειρήσεις απο τους εφοριακούς και την διαπλοκή και να ξαναέρθει η αναπτυξη και τα κεφάλαια στην Ελλάδα που έφυγαν έξω.
    Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν πάσχουν απο έξοδα η εργατικά η ρευστότητα γιατί υπάρχει πολύ χρήμα που δεν επενδύεται αλλά κρύβεται αλλά απο την τρομερή διαφθορά της Δημόσια Διοίκησης.

    Στην συνέχεια μετά την φορολογικά αμνηστεία μέχρι τέλους του 2009 βγείτε στην τηλεόραση εκθέστε το πρόβλημα δημιουργείστε αμεσα έλεγχο των νέων επιχειρήσεων ανα μήνα και με ηλεκτρονικά μέσα την έκδοση τιμολογίων και άμεσα διασταυρώσεις ΦΠΑ κ.α. και σταματήστε την φοροδιαφυγή.

    Ετσι και λεφτά μαζεύετε και οι επιχειρήσεις ανασάνουν μετά τα λάθη παρελθόντων ετών και λεφτά επανέρχονται στις τράπεζες και επενδύονται και ειλικρινά θα αυξηθούν και τα ενεργα νεα μέλη του Κινήματος.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:13 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    θα πρεπει να νομοθετηθουν αυστηρες ποινες για την φοροδιαφυγη.

    ΑΛΛΑ δεν φθανει αυτο. Θα πρεπει να ενεργοποιηθουν ελεγχοι οπως δεν

    εγιναν ουσιαστικα ποτε μεχρι τωρα.

    Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!

    Κανεις-κατα κανονα-δεν δινει αποδειξεις παρα μονο αν ζητηθουν πολλες

    φορες επιμονα.

    Ειναι δυνατον η πολιτεια να αγνοει αυτο που ειναι γνωστο σε ολους??

    Νομιζω οτι ειναι θεμα βουλησης και ικανοτητας με την προυποθεση οτι

    υπαρχουν οι καταληλοι αδιαφθοροι ελεγκτες.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:22 | ΜΙΧΑΗΛ ΡΕΛΛΟΣ

    Για να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση όλοι οι Έλληνες, πρέπει πρώτα να αποκατασταθούν οι αδικίες του παρελθόντος.
    Η μεγαλύτερη αδικία είναι η πρόσληψη ενός τεράστιου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιομ τομέα, οι οποίοι αναλογικά με τον πληθυσμό είναι οι περισσότεροι μακράν του δεύτερου σε όλον τον κόσμο.
    Για την μισθοδοσία τους, κάθε χρόνο το δημόσιο δανείζεται πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.
    Σαν να μην έφτανε αυτό, διάφορες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων απολαμβάνουν μεγάλα επιδόματα, χάρη στα οποία πολλαπλασιάζεται ο μισθός τους.
    Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πολλά προνόμια σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα.
    Οι πολλοί εκτός δημοσίου τομέα, γνωρίζουν την αδικία υπέρ των διορισμένων στο δημόσιο και αυτή η γνώση επιτείνει την εγωιστική αντίληψη των φορολογικών υποχρεώσεων.
    Άρα, η κυβέρνηση οφείλει να επέμβει δυναμικά, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, και να περικόψει τα άδικα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων και να ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ με υψηλούς συντελεστές 30-50% κάθε επίδομα πέραν των οικογενειακών.
    Δηλαδή, δεν αρκεί να μειωθεί το τελικό – πραγματικό – κόστος της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2 ή 3 %, όπως λέγεται, αλλά μέσω των πιο πάνω μεθόδων, να περικοπεί δραστικά κατά 10%. Αυτό πρέπει να γίνει με την προειδοποίηση ότι αν τα έσοδα δεν επαρκέσουν και τα spreads σταθεροποιηθούν πάνω από 300 μονάδες βάσης, τότε οι δαπάνες μισθοδοσίας μπορεί να μειωθούν ακόμα περισσότερο.
    Ἒπίσης, είναι αναγκαίο να επισημανθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων σε απίθανους οργανισμούς και υπηρεσίες, που είναι αργόμισθοι εν όλω ή εν μέρει.
    Κανονικά, αυτοί θα έπρεπε να απολυθούν με την μέθοδο της κατάργησης των οργανικών θέσεων, αλλά αυτά «δεν γίνονται στην Ελλάδα». Ἀρα, μένει μόνο η υποχρεωτική μετάταξή τους σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:03 | tolis lampros

    1.Γιατι αναγνωριζεται ως διαχειριστικο εξοδο το κοστος συντηρησης και κινησης στολου 150-200 επιβατηγων αυτοκινητων ανω των 2000 cc. βιομηχανικων εταιρειων 2.Γιατι να μην υπαρχει φορολογικος συντελεσης 70%για μισθους ΕΡΤ. Περισσοτερα θα τους εμειναν και παλι απο οτι παιρνει ο Κυριος Υπουργος που δουλευει 10 φορες περισσοτερο.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:02 | Ξένη Καββαδία

    Κύριε υπουργέ,
    Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι καταβάλετε τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να μειώσετε το έλλειμμα, όμως έλεος, μην εστιάζετε τις προσπάθειες σας στους…δήθεν έχοντες των 30.000, 40.000, 50.000 ή και 60.000 ευρώ. Αυτοί αποτελούν τη μεσαία τάξη και είναι αυτοί που στηρίζουν την αγορά. Οδηγώντας τους στα όρια θα στραγγαλιστεί η αγορά και σίγουρα δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
    Μην ψάχνετε για έσοδα μόνο από τη φορολογία, κάνετε επιτέλους το μεγάλο βήμα, αυτό που τόσο εσείς όσο και ο πρωθυπουργός υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό, περιορίστε το κράτος, αυτή τη λερναία ύδρα με τις στρατιές των δημοσίων υπαλλήλων που ούτε εσείς έχετε καταφέρει ακόμα να μάθετε τον ακριβή αριθμό τους, τις χιλιάδες άχρηστων επιτροπών που υπάρχου μόνο και μόνο για να βολεύονται κάποιοι, τους πολυάριθμους οργανισμούς με ακριβοπληρωμένους προέδρους και συμβούλους που κουβαλούν πίσω τους άλλους συμβούλους, ακριβοπληρωμένους επίσης, για να μην κάνουν τίποτα.
    Οσο για τη φοροδιαφυγή, στα μέτρα που εξαγγείλατε δεν υπάρχει κάτι για τη λαθρεμπορία καυσίμων, μια πληγή που στερεί από τα έσοδα του Δημοσίου αρκετά δισ.
    Η τεχνολογία προσφέρει τα εργαλεία για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής, oι πολίτες θέλουν να βοηθήσουν, υπάλληλοι υπάρχουν σε αφθονία, εκπαιδεύστε τους και προχωρήστε.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:42 | Μπούσιος Αιμίλιος

    Τα ποσά που δαπανώνται για τις ανάγκες των πολυκατοικιών (καθαρισμός, συντηρήσεις εγκαταστάσεων και κήπων κλπ)είναι πολύ σημαντικά και πολλές φορές δεν συνοδεύονται από θεωρημένες αποδείξεις. Εάν καταστούν οι εκάστοτε διαχειριστές υπεύθυνοι για την έκδοση θεωρημένων αποδείξεων και εξαγγελθεί η πρόθεση περί δειγματοληπτικών ελέγχων, είναι σίγουρο ότι οι συντριπτική πλειοψηφία τους θα συμμορφωθεί.
    Φυσικά οι δαπάνες που συνοδεύονται από νόμιμες αποδείξεις θα πρέπει, μετά τον επιμερισμό τους στους ιδιοκτήτες ή τους ενοίκους, να εκπίπτουν από το εισόδημά τους.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:03 | Γεωργιος Γηραλεας

    Χρονια πολλα και καλη χρονια για ολους.
    Ο τροπος φορολογησης των αυτοκινητων ειναι απαραδεκτος, οταν για ενα αυτοκινητο καμια φορα πληρωνουμε μονο για φορο το 20-25% της αξιας του!!!
    Καταλαβαινω οτι υπαρχει πιεση χρονου, αλλα χωρις μηχανισμους ελεγχου, χωρις ποινες, και τελος χωρις μια μεγαλη προτροπη απο τα ΜΜΕ για ενημερωση του κοσμου ολα ισως αποβουν ματαια!
    Στις σκανδιναυικες χωρες ξερετε πολυ καλα οτι ειναι εγκλημα η φοροδιαφυγη ενω εδω εθνικο σπορ!!!
    Τι θα κανετε με τους φοροδιαφευγοντες!!! Θα εχουν σκληρες ποινες η λογια!!!
    Ευχαριστω παρα πολυ, για το χρονο σας

    Γηραλεας Γεωργιος

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:42 | ΠΑΡΗΣ Β.

    Το σημαντικότερο όλων είναι να πείσετε τους πολίτες για τις προθέσεις σας.

    Ξεκινήστε με τη ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στους συμμετέχοντες στη κυβέρνηση, στους βουλευτές, στα έξοδα της Βουλής.

    ΕΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ.

    Εάν η διοίκηση έχει εισοδήματα, όπως του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, δεν θα πείσετε κανένα πολίτη να συμμετέχει στη προσπάθεια που φαίνεται ότι κάνετε.
    Δεν είναι δυνατόν αυτοί που έχουν εισόδημα 4.000.000 € να ζητούν λιτότητα από αυτούς που έχουν 20.000 € !!!

    Αν τα σχόλια διαβάζονται … συγχαρητήρια

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:21 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ.

    Ταμειακές μηχανές on line σε όλους.
    Έλεγχος σε επαγγελματίες γιατρούς – φαρμακοποιούς.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:31 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΟΥΡΑΛΑΣ

    χρονια πολλα
    διαβαζουμε για τις αποδειξεις σε μισθωτους και συνταξιουχους
    εκτιμουμε την προσπαθεια σας αλλα ειναι φανερο αστειο, τι αποδειξεις να μαζεψει ενας με 350 ευρω συνταξη? και βλεπε αναλογα προς τα πανω για μισθωτους. θελετε να νην δωσετε αυξησεις σαυτους γιατι δεν εχετε,
    απαλαξτε τον η μειωστε του το ΦΠΑ, ωστε να μπορει να αγορασει και αυτος. ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ειναι ναχει η μεσαια ταξη τωρα λεφτα στη τσεπη, αρα πρεπει σολα ΦΠΑ φορολογια εισοδηματος ΔΕΚΟ ΙΚΑ ναχει
    ευνοικοτερους ορους.
    ελεγξτε τις τιμες πλαφον σολα, δωστε χρηματα στους αδυνατους, τοτε
    θα κυκλοφορησει το χρημα. δυναμωστε την μεσαια ταξη, αλλοιως θα το μαζευουν οι λιγοι και θα βρισκουν τροπους να φοροδιαφευγουν
    πολυ καλο το μετρο να βγαινουν ολα τα τιμολογια επιχειρησεων μεσω τραπεζων, φτιαξτε καλυτερη e-φορολογια
    η κριση ειναι οπως οι ιδιοι λετε δημοσιονομικη αρα πολιτικη
    διαφθορα καμια διοικηση δεν εξυγιανε τους δημοσιους υπαλληλους
    η διοικηση πρεπει για πρωτη φορα ΑΜΕΣΑ μεσω πανεπιστημιου να καταγραψει τι εργασια εκτελει ο καθε υπαλληλος αν ειναι αποδοτικη αν ειναι γραφειοκρατικη και να προτεινει αμεση εξυγιανση και αποδοτικοτητα αλλαγες θεσμων μετακινησης προσωπικου
    εδω κυριοι ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ πρεπει να διωξετε εθελουσιως οσους δημοσιους υπαλληλους δεν αποδιδουν κωλλυσιεργουν η δεν θελουν να εργαζονται η εναντιωνονται στην εξυγιανση,ΑΡΑ πρεπει η διοικηση να κατεβει απο πανω μεχρι κατω και να ξεσκονισει και να γνωρισει ολες τις διεργασιες και τους υπαλληλους ωστε να αποκτησει σαφη εικονα
    τελος πρεπει να αμοιβετε με το παραπανω οσους δημοσιους υπαλληλους ειναι αποδοτικοι και φερνουν λυσεις ανεξαρτητους πολιτικου χρωματος
    ΤΕΛΟΣ οσο για την ΕΟΚ πρεπει να τους πεισετε οτι αν δεν εχουν κοινη πολιτικη για ολα τα κρατη μελη με στοχο τους πολιτες της μεσαιας ταξης, παγωμα των αυξησεων στην αγορα και να σταματησουν να βλεπουν μονο αριθμους συγκλισης, συντομα θα το διαλυσουν.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:27 | ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΧΝΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ.ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:37 | Themistoklis Fouskas

    Η οικονομικη πολιτικη της κυβερνησης ειναι σε καλη πορεια αλλα για να επιτυχει θα πρεπει να περιλαμβανει καθ΄ολικο ποθεν εσχες για ολους τους Ελληνες και μεταναστες ακομη και σ΄αυτους που δηλωνουν αποροι σε ετησια μονιμη βαση,επισης το αφορολογητο να ξεκιναει απο το μηδεν και να υπολογιζονται μονο αποδειξεις πασης φυσεως για την εκπτωση του φορου.Θα πρεπει να ισχυσει το τεκμηριο της διαβιωσης για τους παντες. Τελος θα ηθελα να αναφερω οτι η μεγαλη φοροδιαφυγη κατα την γνωμη μου προερχεται διαχρονικα απο την μεσαια ταξη που σε αυτη ανηκω και εγω. Το μεγαλο προβλημα της χωρας ειναι η πολυ μεγαλη διαφθορα στον δημοσιο τομεα,στις ΔΕΚΟ,στοΙΚΑ,στους καθηγητες με τα διπλα και τριπλα αδηλωτα εισοδηματα.Η αλλαγες στην δημοσια διοικηση θα πρεπει να ειναι πολυ τολμηρες σε ολα τα επιπεδα.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:25 | ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ,ΤΑΒΕΡΝΕΣ,ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ.ΤΙΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ? ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ?ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ?ΟΙ ΕΞΤΡΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΜΙΛΗΤΟ»,ΤΟΣΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
    ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ?
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:52 | Λαμπρος Μιχαλοπουλος

    Θα προσπαθησω να ειμαι σύντομος και περιεκτικός.
    Με βάση την εμπειρία μου ως φορολογούμενου αλλά και ως λογιστή-φοροτέχνη που είνα υπερ εικοσαετής θεωρώ ότι το σημερινό φορολογικό σύστημα είναι εξαιρετικά άδικο και αναποτελεσματικό με κύρια χαρακτηριστικά τα εξής:
    1.Απόλυτα διεφθαρμένος φοροελεγκτικός μηχανισμός.Από την προσωπική μου εμπειρία και επαφή με πολλές δεκάδες φοροελεγκτές σε αντίστοιχους φορολογικούς ελέγχους ο μόνος που δεν ζήτησε (και δεν πήρε) παραδάκι από κάποια χιλιάρικα ευρώ έως πολλές δεκάδες χιλιάδες ήταν ένας(αριθμός ΕΝΑΣ!!!!!) ελεγκτής από το Π.Ε.Κ. Αθηνών (το ονομα του οποίου είναι στην διάθεση κάθε αρμοδίου).
    2.Τεράστια απόκρυψη των πραγματικών εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων και των επιχειρήσεων που ξεκινά από την μη έκδοση φορορολογικών στοιχείων.
    3.Υπερ φορολόγηση των δηλούμενων εισοδημάτων και κυρίως των μισθωτών υψηλόμισθων στελεχών του ιδιωτικού τομέα που είναι και τα πραγματικά υποζύγια του φορολογικού συστήματος. (πάνω από το 85% του συνολικού φόρου εισοδήματος).
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
    1.Ποινικοποίση της φοροδιαφυγής κατά τα πρότυπα των προηγμένων φορολογικά κρατών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, μη εξαγοράσιμες ποινές γιά υποθέσεις από κάποιο βαθμό σοβαρότητας και πάνω έτσι ώστε και οι πλούσιοι να φυλακίζονται.Δημοσίευση των ονομάτων και των φωτογραφιών των καταδικασθέντων.
    2.Συγκρότηση ειδικων δικαστικών αρχών με εξαιρετικά σύντομες διαδικασίες γιά την εκδίκαση των υποθέσεων.
    3.Καταργηση ΟΛΩΝ των σημερινών φοροελεγκτικών μηχανισμων και συγκρότηση νέων με στελέχωση τους από νέους επιστήμονες και οπλισμένους με αστυνομικές εξουσίες.Πολλαπλά επίπεδα ελέγχου γιά την αντιμετώπιση της διαφθοράς.Δράση σύμφωνα με αστυνομικά πρότυπα.
    3.Ιδρυση ειδικών φορολογικών φυλακών χωριτικότητας 5.000 ατόμων.Προβλέπεται απόσβεση του κόστους κατασκευής και λετουργίας σε χρόνο dt.
    Αυτά κύριοι πολιτικοί αρμόδιοι αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να φτιάξεται ένα σύγχρονο καπιταλιστικό κράτος όπως επαγγέλεσθε και όλα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τρίκ και προφάσεις γιά τον παιρετέρω σφαγιασμό των ειλικρινών φορολογούμενων.
    Αλλά ξέρωντας ότι επειδή οι υποψήφιοι προς φυλάκιση αποτελούν τεράστια εκλογική πελατεία ως σκεπτόμενος θα μου επιτρέψεται να είμαι εξαιρετικά κακόπιστος απεναντι σας για αυτό καλώ όλους τους ειλικρινείς φορολογούμενους να επαναστατήσουν επιτέλους και να αξιώσουν στοιχειώση φορολογική δικαιοσύνη!!!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:33 | ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Χαίρομαι πολύ που μου δίδεται αυτή η ευκαιρεία να συνδράμω και εγώ ανάλογα με τις δυνάμεις μου στη διαμόρφωση ενός δικαίου φορολογικού συστήματος

    Μέχρι σήμερα έχω καταθέσει την γνώμη μου για:

    1.Τα μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής των Ιατρών με την καθιέρωση του θεωρημένου από την αρμόδια εφορία τριπλοτύπου συνταγολογίου-απόδειξη είσπραξης και την ταυτόχρονη νομιμοποίηση των δώρων που λαμβάνουν οι ιατροί , το λεγόμενο φακελάκι

    2.Μέτρα για τον περιορισμό του οργίου της φοροδιαφυγής στα νυκτερινά κέντρα και των καλλιτεχνων με την καθιέρωση του εισιτηρίου είσοδου στα κέντρα και την παρουσία εφοριακού υπαλλήλου στη είσοδο του κέντρου και την παράλληλη σύσταση 3μελών ομάδων ελέγχου

    3.Μέτρα για τον περιορισμό του οργίου φοροδιαφυγής στο κύκλωμα της οικοδομής- Δημοσίων έργων με την μέτρο της αυξήσεως του ΕΚΟ σε πραγματικές τιμές και όχι εικονικές.

    Στο παρόν σχόλιο μου θέλω να ασχοληθώ με τα εστιατόρια και ιδίως με τις συνοικιακές ταβέρνες και μάλιστα τις επαρχιακές που δεν κόβουν ποτέ αποδείξεις.
    Για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής θα πρέπει να επιβλήθεί το μέτρο ο σερβιτόρος μαζί με τα πιάτα να παραδίδει στον πελάτη και την απόδειξη ώστε να είναι ευχερής ο έλεγχος στις 3μελείς ομάδες ελέγχου που έχω προτείνει στην περίπτωση των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης.
    Βέβαια ο έλεγχος πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση.Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τα διάφορα ΜΠΑΡ και ιδίως τα συνοικιακά και επαρχιακά.

    Βέβαια το οργιο της φοροδιαφυγής δεν σταματάει εδώ, συστηματικά φοροδιαφέυγουν

    1.Οι δικηγόροι και ιδίως οι μεγαλοδικηγόροι
    2.Τα συνοικιακά και επαρχιακά κουρεία
    3.Τα αντίστοιχα καθαριστήρια
    4. Τα μικρομάγαζα
    και ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων

    Σαν γενικός κανόνας θα πρέπει να επανέλθει το μέτρο των αποδείξεων αλλά ονομαστικοποιημένες αποδείξεις ώστε να μην επιμερίζονται στο τέλος της χρονιάς στα μέλη της οικογένειας και στους διάφορους φίλους
    Πολλά προβλήματα θα λύσει και η καθιέρωση επαγγελματικών κρητιρίων και τεκμηρίων διαβίωσης
    Επίσης θα πρέπει να καθιερωθεί το μέτρο της καταβολής του ελάχιστου φόρου (ας πόυμε 500 Ευρώ ανά φορολογούμενο ) γιά όσους είναι αδύνατον να προσδιοριστεί η φορολογητέα ύλη.

    Επίσης μία κενοτότόμος ιδέα είναι η καθιέρωση της δυνατότητας με το έντυπο της φορολογικής δήλωσης ο φορολογούμερος να μπορεί να προσφέρει διάφορα ποσά υπό την μορφή δωρεάς σε διάφορους κοινωνικούς φορείς , ευαγή ιδρύματα, ακόμα στο δημόσιο ταμείο, την εκκλησία η σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να προσφέρουν αλλά δεν γνωρίζουν το πως.

    Τέλος χαριτολογώντας θα είθελα να προτείνω οι λογιστές να καλούνται στο εξής «Σύμβουλοι φοροδιαφυγής και ο νοών νοήτω»

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:45 | nikolaos

    καλησπερα και χρονια πολλα.δυο λογια για την φοροδιαφυγη.μαλλον το τερασ τησ φοροδιαφυγησ.χθεσ τα χριστουγεννα σε μεγαλη νυχτερινη πιστα τησ αθηνασ υπηρχαν 1500 ατομα.δεν κοπηκε ουτε μια αποδειξη.εγινε σφαγη κανονικη.εκατομυρρια ευρω.μηπωσ ο εν λογω επιχειρηματιασ διεκδικησει και το επειδωμα αλληλεγγυησ?μια ειναι η λυση κατα την γνωμη μου,ποσα μεγαλα νυχτερινα μαγαζια υπαρχουν στην αθηνα?50?ε τοτε 50 εφοριακοι να ναι στην εισοδο και να ελεγχουν αν κοβονται αποδειξεισ.ειναι παρα πολλα τα λεφτα που ξεφευγουν…καλη χρονια και καλο..κυνηγι

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:27 | ΠΑΝΟΣ Κ.

    Αξιότιμοι κύριοι,
    για να παταχθεί η φοροδιαφυγή θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν πολλοί παράμετροι διότι δεν είναι μόνο οι δικηγόροι και οι μεγαλογιατροί που φοροδιαφεύγουν αλλά και πολλές άλλες κατηγορίες πολιτών. Όπως οι καθηγητές και οι δάσκαλοι που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον,οι πανεπιστημιακοί με τις προμήθειες των εγραστηρίων (τα περισσότερα τιμολόγια που διακινούνται είναι εικονικά ή αφορούν είδη που καλύπτουν τα προσωπικά τους γραφεία π.χ. ιατρικά είδη)και γενικά επαγγέλματα που καλύπτονται πίσω από θέσεις δημοσίων λειτουργών.
    Επί πλέον θα πρέπει να αντικαταστήσετε όλους όσους έχουν θέσεις εξουσίας από την προηγούμενη κυβέρνηση διότι μη ζητάτε να αυξηθούν τα έσοδα στις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα έχοντας ακόμα τους ίδιους προϊσταμένους οι οποίοι όντας Νεοδημοκράτες φανατικοί αφ’ ενός δεν βοηθούν στο συμμάζεμα της οικονομίας αφ’ ετέρου μόνιμο μέλημάτους είναι να προσβλέπουν σε άλλα οφέλη.
    Ο έλεγχος που γίνεται από τα ελεγκτικά κέντρα δεν αποδίδει.
    Θα πρέπει να αναδιοργανωθούν άμεσα με σωστά στελέχη και πιό ευέλικτο έλεγχο ούτως ώστε να προχωράει πιό γρήγορα(επαναφορά ελέγχου σε παρόμοιο τύπο με την ΠΟΛ 1144/98).

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:42 | Ιωαννίδης Θεόδωρος

    – Φόρος : όλων των πολιτών στα περιουσιακά τους στοιχεία στον τρόπο διαβίωσης και όχι στο δηλωθέν εισόδημα.Ε9 και καταθέσεις των μελών μιας οικογένειας κάθε δύο χρόνια. Υπολογισμός του φόρου όπως τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.Κατάταξη των φορολογουμένων σε βαθμίδες ανάλογα με τα προναφερθέντα και όσοι ανήκουν στην ίδια βαθμίδα να πληρώνουν τον ιδιο φόρο Πενελληνίως. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζονται ούτε Ράμπο ( δημιουργία καινούργιας προνομιούχου τάξης) ούτε κρυφές συναλλαγές.Ας θυμηθούμε τι λέει ο σοφός λαός:Ο έρωτας,ο βήχας και το χρήμα δέν κρύβονται.Ετσι απλά για αρχή και αυτό αφορά την πλειονότητα του Ελληνικού λαού.Μόνο με αυτό το μέτρο πιστεύω οτι τα έσοδα θα είναι μεγάλα και χωρίς μεγάλη γκρίνια.
    Με τιμή
    Ιωαννίδης Θεόδωρος
    Χειρ.Ουρολόγος

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:15 | ΒΗΤΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Δεν πιστεύω οτι υπάρχει δίκαιο φορολογικό σύστημα γι αυτό κάντε οτι μπορείται…και τι θέλω να πω με αυτό…Κάποιος που δουλεύει 20 ώρες τη μέρα και σκάβει σε ένα ορυχείο μπορεί να παίρνει 60.000 Ε το χρόνο και κάποιος που παίρνει από ενοίκια 60.000 το χρόνο φορολογούνται το ίδιο…κάτι δε μού αρέσει εδώ…
    ¨Όπως και με τα τέλη…αγόρασε γνωστός μου ένα δίλιτρο 3ετίας 12.000 Ε και πληρώνει παραπάνω από τον γείτονά μου που πήρε την Ε 200 φουλ εξτρα 58.000 Ε…έλεος…να το κάνετε βάσει αντικειμενικών αξιών…δηλαδή όπως είπατε για τα σπίτια…δεν μπορεί ένα 100τμ στο Αιγάλεω να πληρώνει το ίδιο με ενα 100τμ στη Γλυφάδα…Σωστά…να κάνετε το ίδιο και στα αυτοκίνητα…και να προσθέσω οτι ειδικά στα αυτοκίνητα να λαμβάνετε υπόψιν και την κατάσταση τού ιδιοκτήτη…ποιός σάς είπε οτι ένας μισθωτός δεν μπορεί να π[άρει καλό αυτοκίνητο…πρέπει να τον κατακρεουργήσετε??? Ξαναλέω να γίνει νόμος που θα θεωρεί τη φοροδιαφυγή κακούργημα αλλά και να εφαρμοστεί σε όλους…και ΤΕΛΟΣ
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΤΕ ΟΤΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΝΔ. ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…ΒΆΛΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΦΑΓΑΝ ΗΠΙΑΝ ΡΗΜΑΞΑΝ ΚΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ…ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ…ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ???

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:43 | καραμπατσου βασιλικη

    αξιοτιμε κυριε υπουρφε χρονια πολλά!
    βλεπω την προσπαθεια που καταβαλετε και θα θελα να προτεινω μερικές προτασεις
    1.αφορα τη φορολογηση της εκκλησιας και κατα συνεπεια και το διαχωρισμο της απο το κρατος.κυριε υπουργε ειναι το μοναδικο μερος όπου δεν σου δινουν αποδειξη για αυτο που βαζεις στο παγκαρι, αφετερου δε στις δωρεες πολλοι εφημεριοι δεν δινουν καν αποδειξη για να μην φορολογηθουν απο τον δικο τους τοπικο αρχοντα και τους ζητα μεριδιο.
    2.καποια επαγγελματα που κλεβουν πολυ φανερα και ανφερομαι στους γνωστους δικηγορους και γιατρους που πολλοι διατηρουν διπλές θεσεις και δημοσια και ιδιωτικο ιατρειο χωρις αποδειξεις και που τα εισοδηματα που δηλωνουν ειναι της πεινας.μαλιστα τελευταια ποι δικηγοροι εφαρμοζουν τον τροπο της χρονοχρεωσης για τις συμβουλες που παρεχουν με αναλογες ανακοινωσεις σε εφημεριδες.
    3.θεωρω οτι το να θελει να προσφερει καποιος στον τοπο του πρεπει να γινεται ανιδιοτελως.ετσι λοιπον αν καταργησετε όλους τους μισθούς δημαρχων, αντιδημαρχων συμβουλων και λοιπά και γενικα των αιρετων θα δουμε ποοι πραγματικα νοιαζονται για την πολη τους , το νομο τους κλπ. και οχι για να ξεχρεωσουν γιατι οι περισσοτεροι ειτε χρωστανε ειτε μεσω των θεσεων τους σε δημοσιες θεσεις εχουν εξυπηρετησει πολυ κοσμο και το οξυμωρο ειναι ότι κλαιγονται στον κοσμο να τους ψηφισουν για να ξεχρεωσουν.
    προσεξτε ιδιαιτερα τη μεσαια ταξη ειτε ειναι ελ.επαγγελματιες ειτε μισθωτοι.
    δεν ειναι δυνατον όλοι οι ελ.επαγγελματιες να μπαινουν στο ιδιο τσουβαλι γιατι ενας εμπορος δουλευει π.χ με κερδος 300% πχ ρουχα ενω καποιοι αλλοι με 15-20%.και τελικα ο δευτερος φορολογειται με 40 γιατι εκει τον εχετε καταταξει και ο αλλος που εχει μεγαλο κερδος με μικροτερο συντελεστη.
    πρεπει να το δειτε αυτο.

    τελος καλο ειναι οπως προαναφερει καποιος κυριος καλο ειναι να δειτε τα ποθεν εσχες καποιων δημοσιων υπαλληλων σε θεσεις κλειδια πολεοδομια,τεχνικες υπηρεσιες, εφορια ,κλπ καθως και των αιρετων ολων νομαρχων και δημαρχων.

    ευχαριστω για το χρονο σας.
    με εκτιμηση

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:43 | ΜΑΝΟΣ ΒΙΤΩΡΑΚΗΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κε ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ……
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ Η ΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ……..
    ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ……)ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ,ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ) ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΣΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ,ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ,ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ( ΚΑΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ..).
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:09 | Γεώργιος Γαϊτενίδης

    Πρόσφατα έκανα μια συμβολαιογραφική πράξη. Το φορολογικό ποσό που μου ζητήθηκε ήταν υπέρογκο, ενώ το χειρότερο ήταν ότι επί της φορολογητέας ύλης πήραν υπέρογκα ποσά ο συμβολαιογράφος και οι παριστάμενοι δικηγόροι. Πρέπει να τονίσω ότι η συμβολαιογραφική πράξη απαιτούσε εργασία πέντε λεπτών και οι δικηγόροι χωρίς καμία δικαιοπραξία πληρώθηκαν.
    Πρέπει να επανέλθει τοκαθεστώς της αυτοτελούς πληρωμής της συμβολαιογραφικής πράξης και όχι να είναι σε συνάρτηση με την εκτίμηση της εφορίας. Οι δικηγόροι δεν χρειάζονται καθόλου στη διαδικασία.
    Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα επαγγέλματα (πχ. οι οδοντίατροι ανεβάζουν το τιμολόγιό τους όσο θέλουν και όχι όσα πληρώνει το δημόσιο).
    Όλα αυτά πρέπει να ρυθμιστούν κατά δίκαιο τρόπο ώστε να μην εκμεταλέυεται μία τάξη τις ασθενέστερες.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:55 | ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΣΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΥΛΗ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ.
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.
    ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ.
    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΕΙ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΟΛΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.
    ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΔΕΙΚΤΑ ΜΙΑ
    ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ(ΧΡΟΝΟΣ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΛΠ)
    ΜΙΑ ΕΠΙΧΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΦΠΑ(ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ)ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΗΣΕΩΝ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΛΜΗΣΤΕ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:48 | Μανουσάκης

    Πρόταση για το φορολογικό σύστημα.

    Μεγάλη πληγή του φορολογικού συστήματος είναι η γνωστη φοροδιαφυγή, γιατροί, δικηγόροι, ταξιτζίδες, ελεύθεροι επαγγελματίες δεν παρέχουν αποδείξεις. Ελεγκτικός μηχανισμός δεν υπάρχει και αν υπάρχει δεν επαρκεί έτσι παρέχεται η δυνατότητα στον κάθενα να βανδαλίζει το φορολογικό σύστημα.

    Νομίζω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τηυ φοροδιαφυγή ώς εξής

    1.- Πενταψήφιο τηλεφωνικό νούμερο που θα μπορεί ο κάθενας να καταγγέλει ανώνυμα το μαγαζί, επαγγελματία που δεν πάρεχει απόδειξη

    Αυτόματος dialer που θα παίρνει πίσω το τηλέφωνο την υπηρεσία και τον
    επιχειρηματία που θα του αφήνει ηχογραφημένο μήνυμα για καταγγελία φοροδιαφυγής, στην συνέχεια και αν τα τηλέφωνα συνεχίσουν να καταγράφονται για τον ίδιο επιχειρηματία, αιφνιδιαστικός έλεγχος απο ελεγκτικό μηχανισμό και η επιβολή αυστηρών προστίμων

    2.- Καταγραφή και προβολή σε ιστοσελίδα επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και προειδοποίηση των καταναλωτών να είναι επιφυλακτικοί στην επαφή τους με τέτοιες εταιρίες.Ισως ακομα
    νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλλει όχι μόνο την επιβολή προστίμου αλλά την αφαίρεση της άδειας εργασίας για ελεύθερους επαγγελματίες για ένα σοβαρό χρονικό δίαστημα

    3.- Σημαντικό κίνητρο για την συλλογή αποδείξεων, ας ακολουθήσετε το παράδειγμα τη Τράπεζας Πειραιώς που κατάφερε να διπλασιάσει τα κέρδη της σε έναν μήνα, διαφημίζοντας την κλήρωση 1.000.000 ευρω σε ένα τυχερό καταθέτη κάθε χρόνο.
    Θα μπορούσε κάθε φορολογούμενος να καταχωρεί μόνος του στην σελίδα του σε καθημερινή βάση τις αποδείξεις που συλλέγει ώστε το υπουργείο οικονομικών να έχει άμεση εικόνα των εισόδων της κάθε επιχειρησης άμεσα και όχι στα τέλη του μήνα ή στα τέλη του χρόνου.

    Για τους πολίτες που δεν έχουν υπολογιστή και πρόσβαση στο ιντερνετ μπορεί η καταχώρηση να γίνεται σε κάποιο κεκ ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που έχει πολυάριθμους υπαλλήλους που απλά κάθονται μπροστα απο ένα γραφείο.

    Ένα σύστημα μηχανογράφησης να δίνει δυνατότητα στον κάθε χρήστη απο το σπίτι του να καταχωρεί στον λογαριασμό του τα έξοδα του, ταυτόχρονα δε για τις εταιρίες να δηλώνουν τα έξοδα μισθοδωσίας ώστε όλα τα στοιχεί αυτά να συγκεντρώνονται και να διασταρώνονται γρήγοροτερα.

    Θα μπορούσε το Υπουργείο να διαφιμήσει ότι κάθε μήνα 5 ή 10 ή 30 πολίτες θα έχουν επιστροφή των εξόδων που έχουν δηλώσει ανεξαρτήτως ποσού, λίγο προβολή απο την τηλεόραση και το μετρο θα αποδώσει.

    4.- Φορολογία αυτοκινήτων, στις Ηνωμένες πολιτίες, η επιβάρυνση είναι σημαντική για τους οδηγούς αυτοκινήτων που κάνουν παραβιάσεις, ξεκινώντας απο την παραδοχή ότι ο οδηγός που οδηγάει επικύνδινα είναι πιθανότερο να προκαλέσουν ατυχημα, οι ασφαλιστικές εταιρίες ενημερώνονται απο την τροχαία για τα πρόστιμα και τις παραβιάσεις και αυτόματα αναπροσαρμώζουν τα ασφάλιστρα. Δεν μπορούμε και εδώ αντί για τα άδικα τέλη κυκλοφορίας, να πληρώνουν επιβαρύνσεις όσοι οδηγούν επικύνδινα, παρκάρουν παράνομα, προκαλούν ατυχήματα με την συμπεριφορά τους, ίσως με τον τρόπο αυτό να βρίσκαμε μια ηρεμία στην ζούγκλα των δρόμων.

    θα έγραφα ακόμα περισσότερα αν ήμουνα βέβαιος ότι οι προτάσεις μας διαβάζονται, η τεχνολογία και η μηχανοργάνωση είναι η λύση αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το κράτος μας μπορεί να επενδύσει σε τεχνολογία και σε ανθρώπους που θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας του δημοσίου, την γραφειοκρατεία και τις ατελείωτες ουρες που συνεπάγονται το χάσιμο χιλιάδων εργατοωρών κάθε χρόνο

    Με εκτίμηση
    Μ.Μανουσάκης