Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:59 | Ηλίας Στρατάκης

    Το αναφέρω σε αρκετές απαντήσεις μου: πρέπει να καλιεργηθεί στον Έλληνα ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

    Για να γίνει αυτό πρέπει η πολιτεία να αποδείξει ότι τα χρήματα (φόροι) που ζητάει «ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ». Ότι γίνονται έργα, λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, παιδεία, υγεία, όπως πρέπει και δεν κατασπαταλούνται.

    Το δημόσιο ήδη εισπράτει χρήματα. Και μάλιστα αρκετά. Για να αυξηθούν πρέπει να απαιτηθούν από τον φορολογούμενο, όχι με το άγριο (ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΑΣΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΦΟΒΕΡΕΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ κτλ), αλλά με ήπιο τρόπο και με έργα προς τον Πολίτη.

    Η φορολογία πρέπει να αποδεσμευτεί στην συνείδηση του Έλληνα από το
    χαράτσι.

    Αυτό το έργο πρέπει να τα ναλάβει η πολιτεία. Αν το φέρει εις πέρας θα αλλάξουν πολλά.
    Να σταματήσει η κατάχρηση του δημοσίου χρήματος.
    Πρέπει εσείς να βρήτε τον τρόπο.
    Χρήματα εισπράτετε κάθε μέρα.
    Τι τα κάνετε όμως;
    Γίνεται ορθολογικλή χρήση αυτών; Μπορείτε να το αποδείξετει στο Έλληνα;

    Ο Έλληνας έχει φιλότιμο.

    Και αυτό δεν έιναι αστείο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:33 | kyrillos-bolasikis

    WRAIA OLA AYTA KAI ENA BRAVO SE MIA KYBERNISEI POY APOFASISE EILIKRINA NA ALLAXEI MERIKA PRAGMATA KAI NA GINOYN POIO DIKAIA
    TO THEMA EINAI THA TA KATAFEREI THA TA ALLAXEI I THA BRETHI ME TA SIMFERONTA
    I DIKIGORI KAI I SYMBOLIOGRAFEI POTE DEN DINOYN APODIXEI KAI DITHEN I DIKIGORI PLIRONOYN ENA PARABOLO STON DIKIGORIKO SILOGO
    MIPOS EINAI LIGO ADIKO POY PLIRONOYN TO PARABOLO APO 50 EYRO KAI OSO FTANEI KAI I AMOIBOI TOY FTANEI APO 500 EYRO EWS STA OYRANIA :p :)
    KAI GIATI NA PLIRONO EGO TA KERATIATIKA POY FORODIAFEYGOUN I DIKIGORI KAI TA PRIRONI O KOSMAKIS POY DEN EXEI

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:18 | Καραμπίνης Παναγιώτης

    Προς

    . από Antonis Dimakopoulos – http://- — 28 Δεκεμβρίου 2009 @ 03:53

    Αγαπητέ Αντώνη

    Σχετικά με τη λίστα που αναρτήθηκε θέλω να πω το εξής :
    1) Eίναι πασιφανές ότι δεν έχεις καμία σχέση με το αντικείμενο, κοινώς δεν ξέρεις γιατί μιλάς, ή αλλιώς είσαι τελείως άσχετος…
    2)Εφόσον είσαι άσχετος, μη γράφεις και μην αντιγράφεις ότι να’ναι γιατί εκτίθεσαι… Άσε να εκτίθονται μονάχα οι συγγραφείς της λίστας, στην προκειμένη περίπτωση οι συνδικαλιστές – χωρίς έργο – της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών ( σήμερα πλέον σωματείο σφραγίδα).
    3)Οι επιδοτήσεις που αναφέρεις αφορούν ταινίες κι όχι πρόσωπα.
    Τα πρόσωπα συχνά έβαλαν κι άλλα τόσα από την τσέπη τους για να γίνει μια ταινία.
    4)Οι επιδοτήσεις που αναφέρεις απλώνονται σε μια 5ετία και το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι είναι ελάχιστες…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:32 | ΣΩΤΗΡΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Ο Έλληνας δεν πληρώνει τους Φόρους δικαιολογιμένα ,κατα την άποψη μου,διότι
    1ον) τα παιδιά του τα στέλνει σε Ιδιωτικά Σχολεία, όταν χρειαστεί γιατρό πάει σε Ιδιώτη, την περιουσία του την φυλάει ιδιωτική εταιρία.
    2ον)Εάν κτίσω εγώ ενα κτίριο θα μου στοιχίσει Α Ευρώ, εάν το κτίσει το κράτος θα μας στοιχίσει 5ΧΑ Ευρώ.Εάν προσλάβω ένα στέλεχος (τεχνοκράτη) στην επιχείριση μου θα του δώσω ένα μισθό και θα είναι και πολύ ευχαριστημένος, τον ίδιο τεχνοκράτη θα τον πληρώσει το κράτος 3-5 φορές περισσοτερο και θά παίρνει και μίζες εις βάρος μας.Εάν διαπραγματευθώ εγώ τις κρατικές προμήθειες θα πετύχω από 50 έως 70 % καλύτερες τιμες.Γιατί να πληρώσει φόρους ο Ελληνας;

    Και μία πρόταση: Πρέπει το υπουργείο να βρεί τρόπο να επιβάλει σε όλους όσους παρέχουν υπηρεσίες να διαπραγματέυονται, με τους πολίτες, τις αμοιβές τους, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και τον ΦΠΑ υποχρεωτικά, όπως ακριβώς αυτό συμβαίνει με τα εμπορικά προιόντα. Διότι όταν συμφωνώ με τον ελαιοχρωματιστή να μου βάψει το σπίτι με 1.000,00 Ευρώ, και αφού τελειώσει την δουλειά και τον πληρώσω, μου λέει ευχαριστώ και φεύγει. Οταν του ζητήσω την απόδειξη μου ζητάει άλλα 190,00 Ευρώ. Εάν από την αρχή είχαμε συμφωνίσει στα 1.200,00 Ευρώ θα του τα έδινα και θα έπερνα και την απόδειξη μου. Στην πρώτη περίπτωση τα 190,00 Ευρώ επί πλέον δεν τα δίνω.

    Οι γιατροί να έχουν ανηρτημένο σε εμφανές σημείο, στην αίθουσα αναμωνής, τις τιμές (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)των υπηρεσιών που παρέχουν.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:40 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    -ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
    -ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥ
    -ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
    -ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ
    -ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ-ΚΟΜΒΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΣΗΜΕΙΑ,ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ
    -ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ

    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α’ΤΑΞΗΣ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:02 | Παναγιωτης Κ.

    Θα ηθελα να αναφερθω στον τροπο φορολογιας των αυτοκινητων ο οποιος ειναι εντελως αδικος κατα τη γνωμη μου.
    Ειμαι κατοχος ενος αυτοκινητου Peugeot 2000cc αξιας 29.000 ευρω και πληρωσα τελη 578 ευρω. Εβαλα λοιπον το αυτοκινητο σε αγγελια στην εφημεριδα για 10 μερες πουλωντας το σχεδον μισοτιμης και δεν ενδιαφερθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ..
    Το αυτοκινητο μου αξιας 29000 ευρω πληρωνει πολλαπλασια τελη απο μια Mercedes σειρας Ε η οποια εχει σχεδον διπλασια αξια, εικοσαπλασια τελη απο ενα Smart των 10.000 ευρω και 100 ευρω λιγοτερα απο μια Ferrari των..300.000 ευρω.

    Η προταση μου λοιπον ειναι, φορολογηστε τα αυτοκινητα με βαση την αξια αγορας τους. Ας πουμε 1% ετησιως, η κατι τετοιο. Το παρον συστημα ειναι εντελως αδικο, και απαξιωνει εντελως ορισμενα μοντελα αυτοκινητων.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:01 | Δημήτριος Τσουρής

    Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο, υβριδικό αυτοκίνητο τον Οκτώβριο 2009. Κίνητρά μου: η μη επιβάρυνση με τέλη κυκλοφορίας, η οικονομία σε καύσιμα και μία πιο πράσινη λύση-φιλική για το περιβάλλον. Σήμερα, κλήθηκα αιφνιδιαστικά και πλήρωσα σε τέλη κυκλοφορίας 631 ευρώ, επειδή το αυτοκίνητο είναι μοντέλο 2006. Θεωρώ ότι το κράτος με εμπαίζει και είναι αφερέγγυο. Εάν γνώριζα την επιβάρυνση των τελών, δε θα αγόραζα το αυτοκίνητο αυτό. Τέτοιες πολιτικές δε συμβάλλουν στην εμπέδωση σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους. Τέτοιες πολιτικές δε θα μείνουν χωρίς ανάλογη απάντηση.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:05 | Μιχάλης Φ.

    Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα ούτε με τα ισχύοντα φορολογικά κλιμάκια, ούτε με τα αφορολόγητα όρια ούτε με τους συντελεστές ανά κλιμάκιο. Δεν είναι το πρόβλημά μου ότι πληρώνω πολλούς φόρους (παρ’ όλο που πρόσφατα πλήρωσα φόρους πάνω από 10000 Ευρώ για το 2008), διότι έχω ζήσει και στο εξωτερικό και γνωρίζω τι φόρους πληρώνουν εκεί.

    Τα πραγματικά πρόβλήματα κρίνω ότι είναι τα εξής τρια: (1)η φοροδιαφυγή, (2)η άδικες φοροαπαλλαγές υπέρ κάποιων «εκλεκτών» ομάδων, (3)η αστάθεια και η αβεβαιότητα του φορολογικου συστήματος. Αυτά είναι τα προβλήματα που πρέπει να λύσει η κυβέρνηση, αν θέλει να έχει πραγματικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, για κάθενα από τα παραπάνω προβλήματα η γνώμη μου και οι προτάσεις μου είναι οι εξής:

    (1)Η φοροδιαφυγή είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Κράτος. Η λύση του προβλήματος δεν πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη, απλά μάλλον οι προηγούμενες κυβερνήσεις φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος. Η «πάταξη» της φοροδιαφυγής είναι κρίσιμη για να αισθανθεί ο κάθε πολίτης ότι φορολογείται δίκαια και ότι ο διπλανός του επίσης φορολογείται σύμφωνα με αυτά που κερδίζει. Το αίσθημα της δικαιοσύνης, το βασικότερο ίσως ένστικτο που έχει ο πολίτης για την κοινωνία που ζει, έχει διαταραχτεί σε επικύνδυνο βαθμό στη χώρα μας.

    Δυστυχώς με τις σημερινές πολιτικές δεν πιστεύω ότι πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Ούτε με τις αποδείξεις και τα τεκμήρια, ούτε με τη διασταύρωση των οικονομικών στοιχείων (θα βοηθούσε μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις), ούτε με τους ελέγχους και τα τσουχτερά πρόστιμα που ευνοούν τη διαφθορά των εφοριακών.

    Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι να εφαρμοστούν
    (α)το πόθεν έσχες για αγορές, κινητή και ακίνητη περιουσία,
    (β)η φορολόγηση των χρημάτων που διακινεί ο κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση μέσω των τραπεζών.

    Με το (β) δεν εννοώ την φορολόγηση των καταθέσεων, που απλά η φήμη οτι θα φορολογηθούν οδήγησε στην εκροή 4 δισ. Ευρώ στο εξωτερικό ( http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=115866 ). Αυτές οι καταθέσεις πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι να φορολογηθεί το εισόδημα κάθε πολίτη μέσα σε μια χρονιά και όχι οι προϋπάρχουσες καταθέσεις. Οι τράπεζες ήδη συνδέουν κάθε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα με ένα ή περισσοτερα ΑΦΜ. Απλά στο τέλος κάθε χρόνου θα πρέπει (οι τράπεζες) να καταθέτουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ (ΓΓΠΣ) το σύνολο των «εισροών» χρήματος σε κάθε λογαριασμό και αντίστοιχο ΑΦΜ. Αν αυτά τα χρήματα υπερβαίνουν το δηλωθέν φορολογητέο εισόδημα απο αυτό το ΑΦΜ (ή τα ακαθάριστα έσοδα για τις επιχειρήσεις), θα αθροίζονται στο εισόδημα και θα φορολογούνται κανονικά με τους υπάρχοντες φορολογικούς συντελεστές.

    Αν κάποιος φέρει χρήματα π.χ. από το εξωτερικό σε δικό του λογαριασμό, θα πρέπει να δείξει πως αποκτήθηκαν και φορολογήθηκαν σε άλλη χώρα, αλλιώς θα πρέπει να φορολογηθούν στην Ελλάδα. Ποσά που μεταφέρονται ανάμεσα σε Ελληνικούς λογαριασμούς θα φορολογούνται στον τελευταίο αποδέκτη (δηλ. θα αφαιρούνται απο τον πρώτο). Με τη διαδικασία αυτή ποσά που μεταφέρονται σε ξένες τράπεζες και off-shore εταιρείες θα φορολογούνται κανονικά εφόσον θα έχουν πιστωθεί πρώτα στον Ελληνικό λογαριασμό! Οι εξαιρέσεις των φορολογητέων ποσών (που δεν θα προστίθονται στο σύνολο του εισοδήματος) πρέπει να είναι ελάχιστες, όπως π.χ. εισερχόμενα ποσά από δάνεια, ή από πωλήσεις ακινήτων που έχουν ήδη φορολογηθεί κατά την πώληση. Όμως όλα τα υπόλοιπα ποσά από όπου και αν προέρχονται (π.χ. χρήματα από ενοίκια, επιδόματα, επιδοτήσεις, παροχή υπηρεσιών, «φακελάκια», μίζες) θα πρέπει να μπαίνουν στο φορολογητέο εισόδημα). Το παραπάνω σύστημα πρέπει να υποστηρικτεί από σοβαρές κυρώσεις και πρόστιμα προς τις τράπεζες που δεν δίνουν σωστά τα στοιχεία των πελατών τους στην εφορία.

    Για να περιοριστεί το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά και να ελέγχεται καλύτερα η διαδρομή του, θα πρέπει να γίνει πιο αξιόπιστο το σύστημα των επιταγών, με κατάργηση των μεταχρονολογημένων (στην πράξη, με νομοθετικές κυρώσεις προς τις τράπεζες) και την απαγόρευση είσπραξης επιταγών από τρίτους με οπισθογράφηση (»σπάσιμο επιταγών»).

    Τα παραπάνω μέτρα ουσιαστικά απλουστεύουν το σύστημα βάζοντας στην άκρη περίπλοκα και γραφειοκρατικά μέτρα όπως η συλλογή αποδείξεων και οι έλεγχοι στα τιμολόγια και τα βιβλία των ελεύθερων επαγγελματιών (εφόσον οι εισπράξεις και τα έξοδά τους σε χρήμα θα φαίνονται από τις καταθέσεις ποσών στις τράπεζες και τη διακίνηση επιταγών). Επίσης η αφαίρεση του ανθρώπινου παράγοντα από τη μέση, μειώνει τη διαφθορά των εφοριακών και τη γραφειοκρατία και αυξάνει τον έλεγχο στα δημόσια οικονομικά.

    (2)Η φορολογική πολιτική πρέπει να αποκαταστήσει τις αδικίες προς τις «εκλεκτές ομάδες» και τις συντεχνίες και να οδηγήσει στη δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους με μέτρα όπως η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με τη μείωση των εξαιρέσεων και των απαλλαγών. Η αυτοτελής φορολόγηση επιδομάτων, επιδοτήσεων και διαφόρων «τελών» πρέπει να καταργηθεί. Αυτό θα βοηθήσει πολύ και στην απλούστευση των φορολογικών κανονισμών και θα κάνει τη διαδικασία πιο κατανοητη και διαφανή στους πολίτες. Πιστεύω στην πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών χωρίς εξαιρέσεις.

    (3)Το φορολογικό σύστημα πρέπει να μένει σταθερό, διαφορετικά ο πολίτης και οι επιχειρήσεις βρίσκονται συνεχώς σε ένα καθεστώς «φορολογικής τρομοκρατίας» από την αλλαγή των νόμων, τις έκτακτες εισφορές και τις ανατροπές κάθε κυβέρνησης στο φορολογικό καθεστώς. Όλοι αναρωτιούνται αν θα υπολογίζονται οι αποδείξεις του χρόνου, τα ιατρικά έξοδα, αν θα φορολογηθούν με νέες κλίμακες ή τις παλιές, πόσο θα ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες και αν πρέπει να κάνουν τώρα τη γονική παροχή ή του χρόνου.

    Η αστάθεια καταστρέφει κάθε έννοια προγραμματισμού εξόδων και σπαταλά την ενέργεια, το χρόνο και το χρήμα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια σταθερή και απλή φορολογική πολιτική με ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:48 | prousas paris

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών

    Εκτύπωση
    Αποθήκευση
    Αποστολή
    Μέγεθος
    Μα καλά, το πρόβλημα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι; Αυτοί φταίνε για όλα τα δεινά μας και επιμένουν όλοι οι διεθνείς Οργανισμοί στην προοπτική της δραστικής μείωσης του κράτους; Ας πούμε μερικές αλήθειες, όσο πικρές κι αν είναι. Αν δεν αποφασίσουμε να έρθουμε σε ρήξη με το παρελθόν μας, δεν έχουμε ελπίδες να ξεφύγουμε από τη σημερινή μας κατάσταση.

    Η πρώτη και μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι δεν παράγουμε. Η αποβιομηχάνιση της χώρας δεν ήταν απόφαση των… Βρυξελλών, όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί του κρατισμού. Ήταν αποτέλεσμα της παντελούς απουσίας πολιτικής υπέρ της βιομηχανίας και της επικράτησης ενός ιδιόρρυθμου αριστερισμού στην ελληνική κοινωνία, ο οποίος πολέμησε λυσσαλέα οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρόταση.

    Ο δημόσιος τομέας, λοιπόν, υπήρξε η χωματερή των φιλοδοξιών των νέων ανθρώπων των τελευταίων δεκαετιών! Πολύ απλά, δεν υπήρχε άλλη διέξοδος για τους εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτους των πανεπιστημίων. Ήταν η εύκολη λύση για να κρύψουμε το πραγματικό πρόβλημα κάτω από το χαλί και για να κερδίσουν τα κόμματα την εύνοια της εκλογικής τους πελατείας.

    Οι νέοι που απαίτησαν και πέτυχαν να κερδίσουν μία θέση στο δημόσιο είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι με εκείνους που τους έσπρωξαν σε αυτή τη λογική. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αντί να απαιτήσουν και να πετύχουν μία άλλου είδους ανάπτυξη γι΄ αυτή τη χώρα, προσπάθησαν να τακτοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μόνο τον εαυτό τους. Έγιναν κι αυτοί ένα κομμάτι ενός σαθρού συστήματος που αναπαράγει σήμερα στην ελληνική κοινωνία συντηρητικές και οπισθοδρομικές αντιλήψεις.

    Ποιος δημόσιος υπάλληλος, για παράδειγμα, θα δεχότανε σήμερα την άρση της μονιμότητας; Τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα; Τη δημιουργία ευέλικτων μηχανισμών πάταξης της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα;

    Μιλάμε για διαφθορά. Αλήθεια, είναι μειοψηφίες αυτοί που έχουν στήσει shop in the shop στις εφορίες; Στους δήμους, στις πολεοδομίες; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Ποιος συνδικαλιστικός φορέας ανέλαβε το βάρος να έρθει σε σύγκρουση με τη διαφθορά; Ποιος;

    Υπάρχουν σήμερα δημόσιοι υπάλληλοι που αμείβονται με αποδοχές που τις ζηλεύουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Παίρνουν, δηλαδή, μπόνους για την… αντιπαραγωγικότητα τους. Με πόσα χρήματα αμείβονται, για παράδειγμα, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών; Υπάρχουν αυτές οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα; Κι εν πάση περιπτώσει, ποιο είναι το έργο που παράγουν για να δικαιολογούν τα super επιδόματά τους; Και γενικότερα, ποιο είναι το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει ο δημόσιος τομέας στους Έλληνες πολίτες;

    Ποιες είναι οι αμοιβές των δικαστικών; Πώς τις πετύχανε; Για να θυμηθούν όσοι τυχόν το ξέχασαν, οι ίδιοι οι δικαστικοί αποφάσισαν από μόνοι τους με δικαστικές αποφάσεις τις αυξήσεις των μισθών τους και χρέωσαν με υπέρογκα ποσά τα δημόσια ταμεία για αναδρομικά. Δεν τους άρεσαν τα χρήματα που έπαιρναν; Δεν είχαν παρά να παραιτηθούν και να ασχοληθούν με τη δικηγορία. Το Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει τραυμάτισε την εικόνα του σώματος στον ελληνικό λαό.

    Είναι λάθος να λέμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης για τα όσα έχουν συμβεί. Είναι κι εκ του πονηρού! Αυτόματα στρέφουν την προσοχή σε μία αντιπαράθεση που υπάρχει μόνο μέσα στο κεφάλι τους. Το δημόσιο δεν είναι κάτι ξένο από εμάς. Δεν είναι εχθρός. Εμείς είμαστε το δημόσιο, όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι. Ο δημόσιος υπάλληλος, λοιπόν, που αξιώνει τη συνέχιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης στην πραγματικότητα ζητάει απ’ όλους τους υπόλοιπους να πληρώνουν το δικό του μισθό.

    Και τι πρέπει να γίνει; Να πεταχτεί ο κόσμος στο δρόμο; Αν υπήρχαν εναλλακτικές, αν οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, τότε ναι! Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν δουλειές. Το πιο λογικό, λοιπόν, που μπορεί να γίνει είναι να στρέψουμε ως κοινωνία όλη μας την προσοχή στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και να βάλουμε ένα τέλος (οριστικό αυτή τη φορά) στη μετατροπή του δημόσιου τομέα σε γραφείο ευρέσεως εργασίας. Επίσης, λογικό είναι να κοπούν όλα τα επιδόματα στο δημόσιο, έτσι ώστε να υπάρχει αντικίνητρο για να είναι κανείς στο δημόσιο.

    Έχουμε ακούσει πολλά λόγια. Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος Πεπονή για το ΑΣΕΠ ήταν μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση που για λόγους ανεξήγητους κατέστρεψε πλήρως η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε άλλα λόγια και άλλες υποσχέσεις. Αυτό που θα θέλαμε είναι μία συμφωνία κορυφής απ’ τα δύο μεγάλα κόμματα για την πολιτική που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια σε σχέση με το δημόσιο τομέα και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Για να μην ανατρέπονται τα πάντα ανά πάσα ώρα και στιγμή.

    Μην έχετε αμφιβολίες. Η έξοδος από την κρίση περνάει μέσα από τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Θα μας το επιβάλλουν, αργά ή γρήγορα. Πριν λοιπόν επιβληθεί με τρόπο που ενδεχομένως θα είναι και άδικος για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, ας αποφασίσουν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να προτείνουν βιώσιμα σχήματα μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

    Σε αυτή την ιστορία δεν υπάρχουν αθώοι. Υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο ένοχοι. Η συνέχεια στους επόμενους μήνες…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:36 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
    ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ , ΜΕΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ.
    ΕΠΑΦΙΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ.
    ΟΙ ΔΗΜΗΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΡΙΣΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ.
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. (ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΤΟΙ).
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ(ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ) ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΑΝ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΞΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΟΒΕΛΙΣΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ(ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΦΡΑΣΗ!!!!!).
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΞΗΣ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ Ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.
    ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ.
    ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΣΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΜΟΝΟΝ ΨΗΦΟΘΗΡΟΥΝ.

    ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:41 | πελλης ανδρεας

    αφου εχετε το φορολογικο πλανο δηλ ιση κατανομη φορολογικων βαρων
    εχω αναφερει τη βλαχικη μεθοδο.οπου ο αγογιατης με τα 10 γαιδουρια
    μονο των εργαζομενων το γαιδουρι φορτωνε γιατι τα αλλα κλωτσουσαν
    οταν ηθελε να φορτωσει και αυτα για να απαλαξει λιγακι το ενα των εργαζομενων.οταν ο κομπος εφτασε στο κτενι,δενει τα πισινα ποδια των αλλων 9 γαιδουριων με την βοηθεια των εργαζομενων και ανεργων,απο τον υπερ φορτωμενο γαιδαρο.και αρχιζει και φορτωνει σιγα σιγα..και τα αλλα.στην αρχη διμιουργει και ειδικο σωμα στυλ EF B I.και μικτα αποσπασματα 1 εφοριακου ενος ανεργου
    και ενος αστυνομικου.τα οποια καθε μερα λενε τα καλαντα στους δηλ σε λιγο και τα 9 γαιδουρια συμορφοθηκαν σιμβιβαστηκαν και ,,,ολα μαζι ετρεχαν με 100.
    αυτο το πλανο αν εφαρμοσετε υπουργε μεσα σε 6 μηνες θα εχετε αμεσα αποτελεσματα,,αρκει οι νομοι να ειναι αυτηροι απλοι κατανοητοι και δικαιοι.και οχι ξιγγι απο τη μυγα…υπαρχουν αρκετοι ελεφαντες και στη βουλη και παντου…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:41 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ.
    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, ΚΛΑΜΠ , ΚΑΦΕ , ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.
    Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ IMAGE TOY KAI TO ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ (ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ) ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ 2 & 3 ΦΟΡΕΣ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ 3000 ΠΑΝΕΡΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 30.000 ΜΑΥΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΝΤΕ 20.000 ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΨΑΛΙΔΙ». ΒΑΛΤΕ ΣΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑ ΕΠΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΦΠΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
    ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ Ο «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ» ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΓΑΝΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.
    ΚΑΙ ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΑ «ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΣΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ «ΔΥΣΤΥΧΟΙ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:49 | Γιάννης Φ.

    Η επιστροφή των πινακίδων των αυτοκινήτων αποδεικνύει ολοκάθαρα ότι οι αυξημένοι φόροι περιορίζουν τελικά τα έσοδα του κράτους, γιατί όλοι θα βρουν τρόπους να τους αποφύγουν όπως 1)κλείσιμο επιχειρήσεων 2)πώληση ή γονική παροχή ακινήτων 3)μείωση κατανάλωσης σε αγαθά,υπηρεσίες, καύσιμα,τσιγάρα ,αλκοόλ 4)έλλειψη ενδιαφέροντος για χρηματιστηριακές συναλλαγές 5)καταθέσεις στο εξωτερικό ή σε θυρίδες 6)αδιαφορία για μεταβιβάσεις ακινήτων κ.λ.π ‘Ολα αυτά θα οδηγήσουν σε βαθιά ύφεση την οικονομία και είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Η οινονομία χρειάζεται ψυχολογία και περιορισμό των δαπανών. Πρέπει το κράτος να λειτουργεί σαν ένα νοικοκυριό και όχι με τη λογική του μπεκρή …(5 το κρασί). Βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση και μόνο η απόλυτη μείωση των εξόδων του κράτους καθώς και η πώληση δημόσιας περιουσίας μπορεί να μας βγάλει από αυτήν.Ένα παράδειγμα και μόνο θα αναφέρω αρμοδιότητας Υπ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Υπάρχει δημοτικό σχολείο που έχει τμήματα με 5-8 μαθητές και στο ίδιο συγκρότημα άλλο σχολείο με αντίστοιχο αριθμό μαθητών και δεν συγχωνεύονται γιατί υπάρχουν βολεμένοι εκπαιδευτικοί και στα δύο.Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα. The game must be over.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:58 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ 750-800 ΕΥΡΩ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 2000 ΚΥΒΙΚΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΞΙΖΕΙ 2000 ΕΥΡΩ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟΥΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:20 | Β. ΚΑΡΑΣ

    Αποκατάσταση αδικίας οικογενειακού εισοδήματος – αποτελεσματικό αντικίνητρο διορισμού στο δημόσιο.

    Μέσω της φορολογίας πρέπει να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία σε όλες τις οικογένειες που έχουν εισοδήματα μόνο από ένα σύζυγο(δεν έχει εισοδήματα ο έτερος).Το πρόβλημα φαίνεται ηθικά μεγαλύτερο στις πειπτώσεις που τα εισοδήματα προέρχονται από το δημόσιο.
    Παράδειγμα 1ο.
    Οικογένεια 1η(ένας μισθωτός στο δημόσιο με εισόδημα π.χ 25.000).
    Μισθωτός δημοσίου με εισόδημα 25.000 €. Φόρος για εισοδήματα πάνω απο 15.000 σε ποσοστό 15% Δηλαδή ποσό φόρου(25000-15.000)10.000 * 0,15= 1.500 €.
    Δηλαδή φόρος οικογένειας 1.500 €.

    Οικογένεια 2η( Δύο μισθωτοί του δημοσίου με εισόδημα 2χ 20.000=40.000).
    Φόρος του ενός για το εισόδημα πέραν των 15.000
    (20000-15.000)5.000 * 0,15= 750 €.
    και του έτερου το ίδιο 750 € δηλαδή σύνολο φόρου οικογένειας 1.500 €

    Δηλαδή η οικογένεια που δεν μερίμνησε να διορίσει αμφότερους τους συζύγους ενώ έχει οικογενειακό εισόδημα σχεδόν το μισό πληρώνει τους ίδιους φόρους(τιμωρείται το μη εργαζόμενο μέλος ;).

    2ο Παράδειγμα
    Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο για μεγάλα εισοδήματα (που υπάγονται σε συντελεστή φορολόγησης 30% ή 40%).
    π.χ ένας με εισόδημα 50.000 € φόρος 15.000*0,15+10.000 *0,30+10.000 *0,40 = 9.250 €.
    Δύο με εισόδημα 2χ40.000 = 80.000 €
    φόρος 2χ(15.000*0,15+10.000 *0,30)=2 χ 4.500 = 9.000€

    Δηλαδή η οικογένεια που δεν μερίμνησε να διορίσει αμφότερους τους συζύγους ενώ έχει οικογενειακό εισόδημα 50.000 € πληρώνει περισσότερο φόρο από οικογένεια με 80.000€(τιμωρείται το μη εργαζόμενο μέλος ;).

    Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αμείβεται (με απαλλαγή τουλάχιστον από φόρους του εργαζόμενου μέλους) ο/η σύζυγος που δεν εργάζεται ιδιαίτερα στο δημόσιο το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναχθεί σε μέσον για την καταπολέμηση της ανεργίας και διόρισε χιλιάδες αργόμισθους.
    ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ διορισμού ανειδίκευτων.
    Σε περίπτωση που το μη εργαζόμενο μέλος έχει κάποιο όφελος από ελαφρύνσεις στο οικογενειακό εισόδημα θα προτιμήσει να ασχοληθεί με την οικογένειά του από το να τρέχει να διορισθεί στο δημόσιο να κάνει πως εργάζεται, το δημόσιο να κάνει ότι το αμείβει και το τελικό αποτέλεσμα είναι να μη αποδίδει τόσο για την οικογένειά του ούτε για το κοινωνικό σύνολο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:38 | ΑΝΤΩΝΗΣ Π. ΑΡΓΥΡΟΣ

    ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΜΑ ΘΕΛΕΙ ΘΥΣΙΕΣ:

    1.Να περικοπεί πλήρως για ενα χρονο και μετα κατά το ήμισυ η χρηματοδότηση των Κομμάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
    2.Τα εσοδα απο τον ΟΠΑΠ(ΛΟΤΤΟ-ΠΡΟΠΟ-ΠΡΩΤΟ κλπ) να περιέλθουν αμεσα στον Κρατικο Προυπολογισμό και μαλιστα στο Ειδικο Ταμείο για την
    φτωχεια. Η διανομή της περιουσιας του Ελληνικού Λαού σε υπαρκτα και ανυπαρκτα Σωματεία κλπ «φιλοπροοδου» Οργανισμούς αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας. Νά σταματησεοι η διανομη΄του πλουτου απο τις ΜΚΟ που θελουν να «σώσουν» δήθεν τον τριτο κοσμο και να θησαυρίσουν οι αρμοδιοι (Βλεπε αποναροθετηση Αφρικής !!!!!!). Ολες οι δαπάνες των Κρατικών Οργανισμών για επιχορηγησεις σε Αθλητικές Εταιρειες κλπ να σταματησουν .
    3.Να περικοπεί αμεσα, η παροχή των αφορολογητων μισθών της εναρξης και ληξης περιοδου των Βουλευτών που χορηγείται με καταστασεις απο την Βουλή.(Δηλαδή είναι λεφτα κατω απ’το τραπέζι).
    4.Να μειωθούν κατα 50 % οι αποζημιώσεις των κκ βουλευτών για τη συμμετοχή στις Επιτροπές.-
    5.Να περιορισθούν οι μισθοί των λεγομένων των Golden Boys, σε υψος οχι ανωτερω του μισθού του Γενικου Διευθυντη με 35 χρονια υπηρεσιας.
    6.Να καταργηθούν ολες οι ειδικές παροχές :τα bonus ,οι καρτες ,τα αυτοκινητα μεταφοράς κλπ.σε ολα τα στελέχη του δημοσίου.
    7.Να αλλάξει η νομοθεσία περί της συνταξιοδοτήσεως των Βουλευτών. Γιατί άραγε πρέπει να πάρει σύνταξη ένας Βουλευτής, ο οποίος μετέσχε του Κοινοβουλίου για μία ή δύο κοινοβουλευτικές περιόδους; Ο Έλληνας πολίτης εργάζεται και φορολογείται επί 35-40 χρόνια καί μόνον τότε θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδοτήσεως.
    8.Να δημοσιοποιηθούν τα ονοματα των ΣΥΜΒΟΎΛΩΝ και ολων των μελών συλλογικών οργανων της διοικησης και ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥς ,ΟΙ ΛΟΙΠΈΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ . Τότε θα γελασουμε αφού υπάρχουν καποιοι με πεντε εξη θεσεις (πολυθεσια) και να περιορισθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των Ειδικών Συμβούλων σε κάθε Υπουργείο.
    9.Να δημοσιοποιηθούν οι τιτλοι σπουδών των Συμβούλων και μελών των συλλογικών οργανων του δημοσίου.

    10.Να αποδοθή αμέσως στο Κράτος το ειδικό τέλος, φόρος διαφημίσεως από τις Εταιρείες των Εκδοτικών Συγκροτημάτων καί των ΜΜΕ, οι οποίες οφείλουν εκατομμύρια € στο ελληνικό Δημόσιο.
    Να ελεγχθουν τα συγκροτηματα τυπου και ενημερωσεως αν εχουν αποδοσει τους φορους των κιαι τα ασφαλιστικά του προσωπικου τους.
    11.Να περιορισθούν στο ελάχιστο οι δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου για Διαφήμιση.-
    12.Να περιορισθή στο ελάχιστο η απόσπαση αστυνομικών ασφαλείας σε πολιτικά και μη πρόσωπα.
    13.Να περιορισθή εις τα μόλις αναγκαία έξοδα το σκέλος των Δαπανών του Κράτους για Δεξιώσεις, Εορτές, Γεύματα πολυτελείας, πολυμελείς αποστολές στο Εξωτερικό, άσκοπες μετακινήσεις κλπ.
    14,- Ολες οι δημοσιες και δημοτικές επιχειρησεις ,ΟΤΑ,ΔΕΚΟ,ολες οι επιχορηγουμενοι οργανισμοί δημοσιευουν αμεσα ισολογισμους,προυπολογισμους κλπ και χρησιμοποιουν λογιστικα προτυπα,ολοι οι φορεις ελεγχονται απο ορκωτους ελεγκτες που οριζονται με αποφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για θητεία ενος και μονο ετους .
    15.-Προληπτικός ελεγχος ολων των δαπανων του Δημοσίου και των νπδδ και των ΟΤΑ οποιουδήποτε υψους απο το Ελεγκτικο ΣΥΝΕΔΡΙΟ.
    16.-ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΉΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ.Υποχρεωτικος ελεγχος των δαπανων αυτων απο τους ελεγκτικους μηχανισμους του Κρατους.
    17. Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΧΡΕΟΥΣ απο προμήθειες και δημοσια εργα μεσω του ΝΣΚ ετσι ώστε να επιδιωχθεί συμβιβασμός με τους πιστωτές του δημοσίου ,ετσι ώστε να μειωθούν τα ποσά και να χορηγηθεί τιτλος στους δικαιούχους .
    18. Η αξιοποιηση αμεσα της δημοσιας περιουσιας ,την δημιουργια ενος και μονου φορεα και ενσωματωσης ολων των λοιπων δημοσιων φορεων (ΚΕΔ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ,ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ).Εκποιηση κεντρικών αστικών ακινητων για αμεση εκμεταλευση.Ελεγχος των μισθωσεων του δημοσίου,υπάρχουν τεραστια αναξιοποιητα ακινητα που δεν τα χρησιμοποιεί το δημοσιο και ταυτοχρονα πληρωνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ενοικια για τα Υπουργεια του και τις Υπηρεσιες του(Ολυμπιακο χωριο,Καπνεροστασιο ,Ελληνικο κλπ)
    19.Επιτελους πρεπει να λειτουργησει το Δημοσιο ,να αναμορφωθούν οι ελεγκτικοι μηχανισμοί και να λειτουργησει η ανυπαρκτη ηλεκτρονική διακυβερνηση.
    20.Κάτι αστειο ,ας μην αφήνουν όλα τα φωτα αναμενα και τα κλειματιστικά ολο το χειμώνα στο Δημόσιο τομεα 24 ώρες το 24 ώρο.- Λιγη οικονομια στα τηλεφωνα και στα παιχνίδια στο pc.-

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:05 | ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΑΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 7000 ΕΥΡΩ 1/1/2010 ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΤΟΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΔΩΣΕ 7000 ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΝΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΡΤΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ Σ’ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:14 | makis mitropoulos

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ?ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΟΔΑ?

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:04 | ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

    ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΙΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ

    – ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ . ( ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ???)

    – ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΦΕΣΗΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΤΙΜΩΝ .

    – ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΙΜΗΣ ΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ .

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΝΟΥΝ ( ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ). ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ :

    -ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ??? ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
    ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ???

    -ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .

    -ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ κ.τ.λ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ .

    ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ
    ΥΠΑΡΞΕΙ !!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:30 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

    Πιστεύω ότι τα μέτρα που προτείνονται για την αναμόρφωσή του φορολογικού συστήματος είναι σε λάθος κατεύθυνση. Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να γίνουν τα παρακάτω βήματα.
    1. Η φορολόγηση να συνδυασθει με ανταποδοτικά μέτρα,π.χ αυξάνω τους συντελεστές δόμησης με χ ποσόν ανά ψ ποσοστό. Αποτέλεσμα, έσοδα, αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας κ.τ.λ Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλές άλλες προτάσεις.
    2.Φορολόγηση των νομικών προσώπων με βάσει τον κύκλο εργασιών με ποσοστό
    π.χ 1% η 2%, κατάργηση των ελέγχων από τις φορολογικές αρχές, και ενίσχυση του ελέγχου στη διακίνηση. Έκδοση θεωρημένων στοιχείων για κάθε διακίνηση ηλεκτρονικά.
    3.Κατάργηση της υποχρέωσης κατάθεσης φορολογικής δήλωσης όσοι έχουν αφορολόγητα ποσά να δηλώσουν π.χ μια κατηγορία συνταξιούχων.
    4. Ευθύνη ποινική και αστική των λογιστών,με δεδομένη την σημερινή πολυνομία της φορολογικής νομοθεσίας είναι παραλογισμός να πιστεύει κάποιος ότι οι όποιοι επιχειρηματίες μπορούν να είναι ενήμεροι των λογιστικών τους υποχρεώσεων. Άλλωστε οι λογιστές είναι και ο σύνδεσμος για την συνδιαλλαγή με τις ελεγκτικές φορολογικές αρχές, σημειώνω τις πιθανές εξαιρέσεις.
    5.Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων,καθώς και των ΠΟΛ που αντί να επεξηγούν το Νόμο τον παραποιούν κατά περίπτωση.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 15:21 | ΖΩΧΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Στις προηγούμενες προτάσεις, στη αρχή, προσθέτω:

    ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δίχως κανένα παράθυρο και με απόλυτα σαφή τα κριτήρια αλλά και σκληρές ποινές για αυτούς που αποδεικνύεται η κάθε μορφής απάτη. Να έχει τριετή αναδρομική ισχύ από σήμερα.

    3β Κατασκευαστές, τράπεζες, μηχανικοί, δικηγόροι Συμβολαιογράφοι συμμετέχουν σε τεράστια απάτη και φοροδιαφυγή, σε απόλυτη γνώση του κράτους, μέσω της αγοροπωλησίας ακινήτων. Στα συμβόλαια αναγράφεται η αντικειμενική αξία ενώ πληρώνεται σύμφωνα με τη (διπλάσια) εμπορική αξία. Πρέπει λοιπόν να μειωθεί η φορολογία μεταβίβασης (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ) και η αντικειμενική αξία να αυξηθεί κατά 80% της σημερινής.

    Γιάννης Ζωχιός

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:13 | ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΓΙΩΤΗΣ

    ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ -ΕΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ Η ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ…… ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ….ΟΧΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΜΙΖΑ…..ΤΑ ΕΞΗΣ
    1)ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ Ε9 ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ.
    2)ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ, ΔΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ . (Να γίνεται ταυτοποίηση του ακινητού μέσω δορυφορικών φοτογραφιών και οπού χρειάζεται βάσει επιτοπίων ελέγχων)

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:51 | Γιαννης Καζαντζης

    Το κρατος εινε χρεομενο επειδη εχει εκατονταδες χιλιαδες δημοσιους υπαλληλους και για να τους συντηρισετε στραγκαλιζετε καθε μικρη επιχειριση.Απολυστε οσους δεν χρειαζοντε..Χρειαζεστε χρηματα.Πολλοι θελουν αδειες βυτιοφορων και φορτηγων και ταχι.Οι αδειες αυτες στιν αγορα αξειζουν δεκαδες εως εκατανταδες χιλιαδες ευρο(λεφτα που ηδη εχουν καταβαλει οι παροντες ιδιοκτητες στους προηγουμενους που τις αποκτησαν με λιγα η» καθολου χρηματα) πχ.Αν οι ανθρωποι δεν βρισκουν να αγορασουν στην αγορα αδεια, πουληστε τους στην ιδια τιμη (πχ 80000 ευρο εχει ενα φορτηγο)μια καινουργια αδεια.Ετσι θα γεμισουν τα ταμεια και δεν θα χασουν τα λεφτα τους οι ηδη κατοχοι αδειων.Τελος το κομμα μας επαγγελετε την οικολογια.Τι χειροτερη μολυνση απο τον καπνο γεματο CO2ειδικα μεσα στην Αττικη.Φορολογηστε με 2000-3000 ευρο κατ’ ετος την διατηρηση του καθε τζακιου.Καντε το αππαγορευτικο για να ζησουμε και να γινετε και η αναλογη οικονομια στο ΕΣΥ. Συγνομη για τα ορθογραφικα μου λαθη.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:46 | ΖΩΧΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Στις προηγούμενες προτάσεις, στη αρχή, προσθέτω:

    ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δίχως κανένα παράθυρο και με απόλυτα σαφή τα κριτήρια αλλά και σκληρές ποινές για αυτούς που αποδεικνύεται η κάθε μορφής απάτη.

    Γιάννης Ζωχιός

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:05 | Κοκολάκη

    Διατηρήστε το αφορολόγητο των Μισθωτών στο ίδιο επίπεδο ή τουλάχιστον μην το συνδέεται με τη προσκόμιση αποδείξεων. Μεγάλες δαπάνες έχουν όσοι έχουν δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα κατά συνέπεια θα ωφεληθούν και πάλι οι πλούσιοι και θα πληρώσουν οι φτωχοί. Κι αν πάλι τελικά συνδέσετε το αφορολόγητο με αποδείξεις συμπεριλάβετε αποδείξεις για αγορά τροφίμων (supermarket, κρεοπωλείο, φούρνο κτλ), ΔΕΚΟ (τουλάχιστον των δημοτικών τελών, ΕΡΤ κτλ), καυσίμων (να εκδίδεται απόδειξη στα βενζινάδικα) Τελών κυκλοφορίας κτλ. Ο φτωχός άνθρωπος που είναι αναγκασμένος να κάνει οικονομία εκεί καταθέτει όλα του τα χρήματα, κι εσείς είστε έτοιμοι να του ζητήσετε ‘έκτακτη εισφορά’ επειδή δεν ξοδεύει.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:24 | ΖΩΧΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ:
    ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ-ΚΡΑΤΟΣ-ΚΟΜΜΑΤΑ-
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-
    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΙΤ-ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

    Κύριε υπουργέ,
    -Πρέπει η κυβέρνηση να πείσει ότι πράγματι λειτουργεί με όρους δικαίου. Εάν το αποδείξει έχει πετύχει το 60% του στόχου της. Όχι «δικαιότερο και αποτελεσματικότερο» σύστημα. ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΚΑΙΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΘΕΛΟΥΜΕ! Διότι το κράτος είναι ταυτισμένο με τη συνειδητή οργάνωση, ανοχή, κάλυψη της αδικίας, της διαφθοράς, της απάτης, της αναποτελεσματικότητας. Επισημαίνω κάποιες περιπτώσεις:
    1. Οι πολιτικοί είναι γνωστό ότι εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από τους θρησκευτικούς ηγέτες όλων των βαθμίδων. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε και δείχνει υποτακτική συμπεριφορά. Η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία μένει ουσιαστικά αφορολόγητη. Η θρησκευτική ηγεσία προπαγανδίζει ότι χρησιμοποιούν τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μα αυτό είναι μια απάτη αφού τα κρυφά έσοδα είναι τεράστια και άγνωστα ενώ δεν τους αντιλέγετε ότι παίρνουν τεράστια ποσά από κρατικές και ευρωπαϊκές ενισχύσεις μέσα από πολλές μεθόδους, μη κυβερνητικές οργανώσεις κλπ. Προτείνω, μέσω ερωτήσεων: Η Εκκλησία θα υποβάλλει σαφείς προϋπολογισμούς ανά Μητρόπολη και ενορία; Η απάτη σε αυτό το επίπεδο δεν είναι μόνο μεγάλη αλλά και… ευλογημένη. Θα καταγράφονται τα πάντα, ακόμη και τα έσοδα από δίσκους, παγκάρια κλπ; Θα καταγράφονται όλες οι οικονομικές ενισχύσεις από κάθε πηγή κυρίως κρατικές; Θα υποχρεωθούν να αναρτούν τα πάντα στο διαδίκτυο; Θα καταγράφονται ακόμη και αν ενισχύουν έργο ή άλλες εκκλησίες στο εξωτερικό; Η εκκλησιαστική περιουσία θα φορολογείται όπως όλες οι… Επιχειρήσεις; Θα καταργήσετε προνόμια που επιβλήθηκαν από τούρκους, δικτατορίες και σκληρές δεξιές περιόδους; Ακόμη και ο χαρακτηρισμός ως πρόσωπο δημοσίου δικαίου; Θα επιβάλλονται σκληρές ποινές σε δεσπότες, ηγούμενους, παπάδες; Εδώ θα δείξετε ως κυβέρνηση το… πραγματικό σας πρόσωπο περί… δικαίου. Διαφορετικά αποτύχατε. ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ… ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ; Θα συμβολίσετε από εκεί τη… μορφή του… δικαίου σας;

    2. Βιομήχανοι, τράπεζες, πολυκαταστήματα, μεσάζοντες, εισαγωγικές, εξαγωγικές, εταιρίες σε στενή συνεργασία με το συνειδητά διεφθαρμένο κράτος, δημιουργούν προϋποθέσεις άριστης φοροδιαφυγής, φοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής. Πρέπει να ελέγχεται η καταβολή με πολύπλοκες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και πολύ αυστηρές κυρώσεις δίχως παράθυρα για να ξεφεύγουν. Τι θα κάμετε με τις τεράστιες διαφορές των τιμών μεταξύ παραγωγού-καταναλωτή, εξωτερικού-εσωτερικού; Ρίξετε αμέσως τις τιμές ως και 100% μέσα από έλεγχο των ενδιάμεσων σταδίων; Να Δημοσκοπείται αμέσως κάθε απάτη τους.

    3. Η βουλή συνήθως αποτελείται από τις σκληρές συντεχνίες: Μηχανικούς-Γιατρούς-Δικηγόρους. Από αυτούς δηλαδή που επαγγελματικά η διαφθορά όχι μόνο ανθεί αλλά και είναι αυτοί που επαγγελματικά τη «νομιμοποιούν». Κυρίως οι δικηγόροι την υπερασπίζονται στα δικαστήρια και πιθανό εξαγοράζουν και δικαστές. Τα επιμελητήρια και σύλλογοί τους λειτουργούν ως ομπρέλα της διαφθοράς και απάτης των μελών τους και συνεργάζονται στενά με το διεφθαρμένο κράτος. Δηλαδή η βουλή και οι κυβερνήσεις συγκροτούνται από ομάδες που ευθύνονται για απάτη και διαφθορά. Θα τολμήσετε λοιπόν; Θα αποδείξετε ότι η βουλή και η κυβέρνηση συγκρούεται με τον εαυτό τους; Θα ελέγξετε σε βάθος; Θα αφαιρείται αμέσως η άδεια άσκησης επαγγέλματος;

    4.Έμποροι, βιοτέχνες, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, πέρα από τον ΦΠΑ που κλέβουν, δημιουργούν/παροτρύνουν σε φοροδιαφυγή ενισχύοντας την ασυνειδησία και δημιουργούν επιπλέον τεράστια φοροδιαφυγή από τα ψευδή ενοίκια. Ξέρετε καλά ότι τα ενοίκια που πληρώνουν είναι τεράστια αλλά εμφανίζονται μικρά. Έτσι οι ιδιοκτήτες, μέσα από μια διαπλοκή, φοροδιαφεύγουν. Μετά, έρχεται ο εκείνος ο τύπος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, και προπαγανδίζει τη… δυστυχία των μελών του δίχως να του επισημαίνεται ότι πρέπει να σταματήσουν τη μεγάλη φοροκλοπή. Τι θα κάνετε γι αυτό;

    4. Οι γραφειοκρατικές ελίτ του Συνδικαλιστικού Κινήματος, εθισμένες σε κρατικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, συμμετέχουν σε διαμόρφωση συνείδησης διαφθοράς, φοροδιαφυγής, φοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής, εισφοροκλοπής. Συνεργάζονται δε στενά με το διεφθαρμένο κράτος και τους διεφθαρμένους εργοδότες. Γνωρίζουν δηλ. τις μεθόδους κλοπής και αδικίας και σιωπούν. Θα αναφέρω όμως και μεθόδους άμεσης συμμετοχής: Με δικηγόρους, ασφαλιστές, ιατρικά κέντρα, εταιρείες τηλεφωνίας, κέντρα διασκέδασης, ταξιδιωτικά γραφεία κλπ έχουν μια συνεργασία με αδιαφανείς διαδικασίες. Εκεί φημολογούνται για μίζες (ατομικές ή συλλογικές) με σκοπό την συγκάλυψη. Χιλιάδες ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτων και τηλεφώνων γίνονται μέσα από ομαδικές συνεργασίες, αδιαφανείς. Είναι άγνωστο τι γίνεται με προμήθειες (μάλλον κρυφές) προς σωματεία ή συνδικαλιστές ή και προς τα δύο. Ένα παράδειγμα οι αναβαθμίσεις των κινητών τηλεφώνων που η συναλλαγή παίρνει διαστάσεις, μη ελεγχόμενες. Τελευταία, το προεδρείο μεγάλης Ομοσπονδίας Δημόσιας Επιχείρησης τιμωρήθηκε με 12 μήνες φυλακή για… πλαστά τιμολόγια. Πώς θα ελέγξετε τα οικονομικά των Σωματείων και των συνδικαλιστών; Πρέπει να επιβάλετε τη δημοσιοποίηση υποχρεωτικών προϋπολογισμών και ισολογισμών στο διαδίκτυο γιατί τα μέλη τους αγνοούν την πραγματικότητα. Όλες οι πράξεις των Σωματείων να γίνονται μόνο με επίσημα παραστατικά και να αναρτώνται.

    5.Τα παραπάνω πρέπει να έχουν άμεση σκληρή εφαρμογή για τα κόμματα, τις παρατάξεις τους και τις οργανώσεις νεολαίας. Εκεί τα πάντα είναι μια καταχνιά. Η διαφθορά στο κράτος και στα συνδικάτα δεν υπάρχει αν δεν ανθεί στο εσωτερικό των κομμάτων. Ούτε η διαφθορά από το κεφάλαιο θα σταματήσει αφού έχουν ομπρέλα τα κόμματα κλπ. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ. ΟΠΟΙΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!

    Κύριοι της κυβέρνησης,
    εάν πράγματι το σύστημά σας είναι δίκαιο, να το προβάλετε συνεχώς από τα ΜΜΕ, ειδικά τα κρατικά. Τηλεόραση, ραδιόφωνο, ιστοσελίδες του κράτους ας παρουσιάζουν με ειδικά-συνεχή προγράμματα το… ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. Πρέπει να γνωρίζει ο λαός σαφώς ΓΙΑΤΙ είναι δίκαιο και ΤΙ ΘΑ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ! Ο λαός όχι μόνο θα το αγκαλιάσει αλλά, και γνωρίζοντας, θα το στηρίξει παντοιοτρόπως. Εάν δεν το… διαφημίσετε σημαίνει ότι δεν πιστεύετε ότι είναι δίκαιο! Και τότε θα έχετε αποτύχει! Γιατί θα αποδείξετε ότι είστε μια ΔΕΞΙΑ συνέχεια!

    Ζωχιός Γιάννης
    http://autenergos.blogspot.com/

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:10 | ΦΑΝΗ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΑ ΑΛΑΞΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10ΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΔΕΙΔΑΞΕ ΤΟ ΕΞΗΣ
    Α)ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (Α,Β,Γ)ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΑΞΕΤΕ ΦΠΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΣΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΓΟΡΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΑΥΟΥΝ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ
    Β)ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Η ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ Η ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    Γ)ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΘΕΡΕΤΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ
    Δ)ΝΑ ΑΛΛΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Κ ΚΕΡΔΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 6-8 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ

    Ε)ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΔΙΟΡΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΟΡΦΟΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ

    Ζ)ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΤΑΚ Η ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5000,00 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ 3000,00 ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ

    Η)ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

    Θ)ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ .ΟΤΙ ΙΣΧΥΕ.

    Ι)ΕΛΕΧΟΣ ΓΙΑ ΟΑΕΔ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:45 | ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ

    KΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΠΧ.ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ -ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ κ.α. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΑ ΦΟΡΟ (ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΩΨΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΘΕ ΕΝΤΥΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΣΤΗ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΩΨΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ…ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ(ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ…).ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:18 | ΝΟΥΣΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Παρακαλώ πολύ, όποιο μέτρο και αν λάβετε, πρωτίστως και πάνω από όλα αναλογιστείτε υπεύθυνα το κόστος εφαρμογής αυτών τόσο για το δημόσιο όσο και για τους πολίτες. Αναλογιστείτε τις χαμένες εργατοώρες σε ουρές, σε λογιστές, σε «επιμορφωτικά» σεμινάρια, αλλά και τους τόνους χαρτιού που θα ξοδευτεί από το Δημόσιο και τους συγγραφείς βοηθημάτων.

    Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες προτάσεις που όμως στην πράξη αποδεικνύονται δυσλειτουργικές και με πολύ μεγάλο κόστος.

    Αν είναι δυνατόν μειώστε την πλειάδα διατάξεων που υπάρχουν για διάφορους φόρους, προκαταβολές, εισφορές κλπ που μόνο σύγχυση προκαλούν, αναποτελεσματικότητα και υπέρογκα κόστη εφαρμογής, με τις απαραίτητες συγχωνεύσεις.

    Κάθε διάταξη νόμου και ειδικά φορολογικού νόμου δημιουργεί πάντα μια γκρίζα ζώνη όπου κάποιοι επωφελούνται και κάποιοι αδικούνται. Η προσπάθεια εξάλειψης αυτών των γκρίζων ζωνών δημιουργεί την ανάγκη για επιπλέον ρυθμίσεις … που οδηγούν όμως σε έναν φαύλο κύκλο που καταλήγει σε ένα τερατώδες νομικό μόρφωμα, που τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τους «ειδικούς».

    Με σύμμαχο την νέα τεχνολογία μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα με λιγότερο κόστος.

    Κλείνοντας, θα πρότεινα την άμεση εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής των προσωρινών δηλώσεων ΦΜΥ, έτσι ώστε να έχει μια ποιο σαφή εικόνα η πολιτεία για τα εισοδήματα. Έτσι θα είναι πιο εύκολη η προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων αλλά και η αποφυγή εκ του πονηρού εκμαίευσης επιστροφών φόρου ή και δήλωσης μη υπαρκτών εισοδημάτων.

    Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:37 | Κωνσταντίνος Τσαουσέλης

    Κύριοι η φοροκλοπή έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα. Κανείς δεν κόβει απόδειξη σε καμιά ταμειακή μηχανή.Βγάλτε στους δρόμους συνεργεία σε μόνιμη βάση, ένστολους, αν δεν αρκεί το προσωπικό κάντε προσλήψεις. Και μόνον η γνώση του κάθε επγγελματία, ότι στους δρόμους υπάρχει μόνιμο συνεργείο εφοριακών θα αρχίσει να κόβει αποδείξεις. Σύνδεση κάθε ταμειακής μηχανής online με το σύστημα πληροφορικής ΓΓΠΣ. Καταργήστε την ρύθμιση των προστίμων να μειώνονται στο 1/3, ούτως η άλλως οι εφοριακοί και δέκα παραβάσεις να βρουν βεβαιώνουν μόνον την μία. Η μή απόδοση ΦΠΑ που έχει εισπραχθεί , είναι κλοπή δημόσιας περιουσίας , κάντε λοιπόν την φοροκλοπή ποινικό αδίκημα και όχι μόνο φορολογική παράβαση.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:29 | E. Π.

    Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί ένα αυτοκίνητο 1380cc (10 φορολογήσιμοι ίπποι) πληρώνει τα ίδια τέλη κυκλοφορίας μέ ένα 1900cc (13 φορολογήσιμοι ίπποι)

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:21 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 15% ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΝΙΑΙΟΣ20%. ΟΜΩΣ ΑΠΟ 1/1/2010 ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ Ή ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΛΠ) ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ (ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ή ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Ή ΥΨΗΛΟΤΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ) ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ(ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΑΤΟΜΑ) ΜΕ 4 ΠΡΟΙΣΤΆΜΕΝΟΥΣ (ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΜΈΤΡΟΥ. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ. ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΛΙΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 14:46 | Στέφανος Σήτας

    Κύριε Υπουργέ,

    λυπάμαι που θα το πω, αλλά η φοροδιαφυγή (ΦΠΑ, Εισόδημα κλπ) ΔΕΝ είναι ένα τεχνικό πρόβλημα και γι’ αυτό δυστυχώς δεν υπάρχουν «μαγικές τεχνικές λύσεις».
    Ασχολούμαι με την μηχανογράφηση εταιρειών εδώ και 25 χρόνια και μπορώ να σας πω ότι αν κάποιος θέλει να «φοροδιαφύγει» υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι. Από την αύξηση των δαπανών μέχρι την αυξομείωση της αξίας των εμπορευμάτων της αποθήκης του καθώς και άλλοι 1000 τρόποι …
    Το κλειδί για την φοροδιαφυγή είναι η «σχέση» που έχει ο Ελληνας με το κράτος και τον διπλανό του. Είναι διάχυτη η αίσθηση στον Νεοέλληνα ότι αδικείται από το κράτος και δεν παίρνει από το κράτος αυτό που θα έπρεπε. Τα προβλήματα στην Δημόσια Διοίκηση, στην Εκπαίδευση και στην Υγεία τροφοδοτούν κάθε μέρα αυτό το αίσθημα της «αδικίας» …
    Καταλαβαίνω βέβαια ότι τα παραπάνω μεγάλα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν άμεσα, ώστε να έχουν «άμεση επίδραση» στην ψυχολογία του Ελληνα, αλλά η όποια σοβαρή προσπάθεια μπορεί να έχει θετική επίδραση για όλους μας.
    Την ίδια στιγμή υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορούνε να γίνουν άμεσα, χωρίς καθόλου κόστος και να αυξήσουνε την εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος.

    Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι η διανομή και η φορολόγηση κερδών των Ο.Ε.

    Με το τωρινό φορολογικό σύστημα μια Ο.Ε. που έχει 4 εταίρους (Α,Β,Γ,Δ) και 120.000 ευρώ κέρδη φορολογείται ως εξής:

    60.000 ευρώ η Ο.Ε και από 20.000 ευρώ οι Α,Β και Γ εταίροι. Ο τέταρτος εταίρος (Δ) δεν δικαιούται «φορολογικά κέρδη», εμφανίζεται δηλ με 0(μηδέν) ατομικό εισόδημα ενώ οι άλλοι 3 (Α,Β,Γ) με «πλασματικό φορολογικό εισόδημα».
    Με ποιόν τρόπο λοιπόν θα δικαιολογήσει ο 4 εταίρος μιας Ο.Ε. την διαβίωση του ;

    Φιλικά Σ.Σ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:27 | ΓΙΑΝΝΗΣ Λ.

    Συμφωνώ με πολλούς από τους Έλληνες Πολίτες.
    Αλλά θα ήθελα να προτείνω και μια άλλη πιο μοντέρνα λύση για την είσπραξη του ΦΠΑ. Μπορεί ο καταναλωτής να καταθέτει το ΦΠΑ ο ίδιος σε Τράπεζα ή Εφορία ανάλογα με τις αποδείξεις που θα καταθέτει για να ισχύουν για το εισόδημά του. Όταν δίνουμε τον ΦΠΑ στους εμπόρους και στις υπηρεσίες είναι σαν να τους δίνουμε χρήματα του κράτους να τα διαχειριστούνε και να μην τα αποδώσουνε στο τέλος ποτέ. Θα αγοράζουμε ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ όλα τα είδη (ακόμα και ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) και στο τέλος του μήνα μπορούμε εμείς οι καταναλωτές, [ που εμείς οι μισθωτοί τελικά πληρώνουμε τον ΦΠΑ, όλοι οι ενδιάμεσοι κάνουν ισολογισμό ΦΠΑ (να καταργηθεί και αυτός)], να καταθέτουμε τον αναλογούντα ΦΠΑ στις τράπεζες και στην Εφορία. Υπάρχει και η λύση του διαδικτύου να δηλώνουμε τις αγορές στην καρτέλα μας στην εφορία και να καταθέτουμε τον ΦΠΑ ηλεκτρονικά.
    Αυτό είναι και στο κλίμα του κ. πρωθυπουργού για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εισπραχτεί ΟΛΟΣ ο ΦΠΑ. Βεβαίως και οι έμποροι θα κάνουν το ίδιο. Ο τελικός καταναλωτής τον πληρώνει, αυτός και να τον δίνει στο Κράτος. Όλοι οι προηγούμενοι τον ισοσκελίζουν…
    Και άλλες πρωτοποριακές ιδέες υπάρχουν αλλά πιστεύω ότι είναι προχωρημένες και δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν….
    Υ.Γ.(είδα πιο πάνω την εν είδη Πιστωτική κάρτα δαπανών Εφορίας που απευθείας δηλώνεις τις αγορές για να ισχύουν στο αφορολόγητο ποσό. Καλή ιδέα , ή συνδέεις την πιστωτική σου κάρτα με το σύστημα την Εφορίας….αυτό πολύ προχωρημένο…παρόλα αυτά είναι ιδέες που μπορούν να δουλέψουν γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε φορολογική συνείδηση, η οποία πρέπει να γίνει μάθημα στα δημοτικά….κι’αυτό πολύ προχωρημένο….)

    Όσο για τα ενοίκια πρέπει, για να δηλώνονται όλα τα ποσά, να έχουν ενιαία φορολογία πχ 20% και όχι να προστίθενται στο εισόδημα και να φτάνεις στην κλίμακα 40 – 45% και να φεύγει το μισό ενοίκιο στην εφορία, αυτό είναι τραγικό. Ακόμα και δυο μισθωτοί φτάνουν με το εισόδημα την κλίμακα και τους φεύγουν τα μισά χρήματα του ενοικίου από σπίτι που έχουν κληρονομιά από τους γονείς τους παράδειγμα . Τι θα κάνουν; Θα προσπαθήσουν να «κλέψουν» τελικά….Πρέπει και γιαυτό να βρεθεί λύση…

    Ο φόρος ακίνητης περιουσίας πρέπει να ξεκινά από το κόστος κτήσης της (αγοράς ή κατασκευής). Είναι αδύνατο να φτιάχνεις οικοδομή και να υπάρχει το «ελάχιστο κόστος κατασκευής». Για τον μόνο λόγο που υπάρχει είναι να φοροδιαφεύγουν όλοι όσοι εμπλέκονται στην κατασκευή (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ). Γιατί να μην μπαίνουν όλες οι δαπάνες και από εκεί να ξεκινά η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Μπορεί να μειώνεται ανά πενταετία πχ. Και να φτάνει λόγω παλαιότητας σε ένα ελάχιστο ποσό μετά από είκοσι πχ χρόνια. Όλα είναι τόσο εύκολο να γίνουν και να είναι απολύτως δίκαια….
    Αντικειμενικές αξίες και διάφορες εκτός πραγματικότητας φορολογίες δεν βοηθούν σε τίποτα . Αντίθετα παρακινούν για φοροδιαφυγή και απόκρυψη εισοδήματος.
    Οποιοσδήποτε επαγγελματίας αν κόβει αποδείξεις αμέσως θα φαίνεται το πραγματικό του εισόδημα. Και η απόδειξη πρέπει να έχει αξία και να μπαίνει στην δήλωση με οποιοδήποτε τρόπο.
    Συγγνώμη που το γράφω εδώ αλλά πρέπει να κάνετε διασύνδεση των κειμένων του ιδίου συγγραφέως ώστε να εμφανίζονται όλα μαζί πατώντας επάνω στο όνομά του. Ευχαριστώ

    Και μην ξεχνάτε… Μέσα από την Φορολογική Πολιτική πρέπει να αναδείξετε και την κοινωνική πολιτική σας. Εννοώ φοροαπαλλαγές σε πολύτεκνους (τέσσερα παιδιά και πάνω) και όχι απλή πρόσθεση αφορολογήτου του τύπου «1000€ για κάθε παιδί». Πρέπει να είναι γενναίες οι φοροαπαλλαγές και οι ελαφρύνσεις για να υπάρχει έρεισμα για το τέταρτο παιδί και μεγαλύτερες για το πέμπτο κλπ.
    Και όχι μόνο στους πολύτεκνους αλλά και σε άλλες κατηγορίες αναξιοπαθούντων Ελλήνων Πολιτών. Το κοινωνικό κράτος που έστησε κάποτε το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναλειτουργήσει….

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:22 | ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ . ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ , ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ .
    ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ
    ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ . ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΕΤΕ ΚΑΘΕ ΑΠΡΙΛΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ . ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η΄Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΕΡΔΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΑΠΟ 15% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 30 %,40% ΚΑΙ 50% ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ (ΟΡΕΙΝΗ , ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ , ΠΕΔΙΝΗ). ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 9% ΦΠΑ . ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΑΓΟΡΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΞΙΑΣ 150.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ .
    ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ
    ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 150 Τ.Μ. ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ .
    ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΦΟΡΟΣ 2% ΚΑΤ ΑΠΟΚΟΠΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ .
    ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ «ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ» ΠΑΝΑΜΑ , ΛΙΒΕΡΙΑΣ ΚΤΛ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ .
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
    ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ . ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΜΕ 1 ΔΙΣ. ΠΛΗΘΥΣΜΟ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ . ΕΦΟΣΟΝ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ .

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:49 | E. Π.

    Η χώρα όπως μας λέτε είναι στο χείλος της αβύσσου
    Πρέπει να τα αλλάξετε όλα (προεκλογικό σας σύνθημα άλλωστε)
    Μην μπείτε στη λογική του κόστους-οφέλους.
    το κράτος χρειάζεται έσοδα και η κοινωνία ΙΣΟΝΟΜΙΑ.
    Τολμήστε επιτέλους!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:15 | ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    να γινει επιτελους αξιοποιηση ολων των στοιχειων που το κρατος δαιθετει. να συσταθουν ελεχτικοι φορεις με προσβασεις σε διαφορες βασεις δεδομενων φορεων δημοσιου ωστε να διασταυρωση στοιχειων.
    πχ. Συνεταιρισμοι αγροτικοι με taxis. τι θα βρουνε? μα ποιοι επερναν επιδοτησεις για 150 στρεματα καλλιεργειας τα οποια σιγα σιγα εγιναν 45 μετα το τελος των επιδοτησεων.
    Ποιοι ελευθ. επαγγελματιεςπληρωνουν τη μεγιστη εισφορα ασφαλισης με εισοδημα 12000 ευρω.
    Ποιοι υπαλληλοι δημοσιου ή φτωχοι βιοποριστες εκτισαν σπιτια στο ονομα της κορης η του γιου.
    Ποιοι χαμηλομισθοι εχουν αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου.
    Ποιοι φτωχοι αγορασαν μεταχειριμενα ακριβα αυτοκινητα απο το εξωτερικο και τι κοστος συντηρησης εχουν αυτα.
    ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΛΑΔΟ. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ.

    να γινει ανακατανομη προσωπικου στις δημοσιες υπηρεσιες. αξιοκρατικα. οχι με τα χρονια υπηρεσιας απαραιτητα. συμφοιτητες μου απο την ΑΣΟΕΕ που εργαζονται στις εφοριες θα πρεπει να περιμενουν χρονια εως να γινουν κατι παραπανω. Την ιδια ωρα, «γερασμενοι» προισταμενοι κυνηγανε τις σφραγιες.

    Ας λειτουργησει και το δημοσιο στα προτυπα του ιδιωτικου τομεα. Να υπαρξει εκπαιδευση των στελεχων του και μπονους εργασιας – παραγωγικοτητας. Να γινει ανακυκλωση του προσωπικου σε διαφορες θεσεις. Παντα οι ιδιοι θα ειναι στα ταμεια, στα γκισε, στις εξωτερικες υποχρεωσεις?

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:08 | AITANIS

    ΦΟΡΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

    ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ

    Φόρος πχ 1% επι οποιασδήποτε ΜΟΝΟ κατάθεσης σε τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
    Εισπράττεται από την τράπεζα την στιγμή της κατάθεσης και αποδίδεται στο ΔΗΜΌΣΙΟ

    Υπόχρεοι¨
    ΑΠΑΝΤΕΣ Όλα τα φυσικά , νομικά. Πρόσωπα το Δημόσιο , εκκλησία, εισαγωγές ευρώ και συναλλάγματος και γενικά όποιος ζει μένει και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.
    Ειδικά υπόχρεοι όλες (οι επιχ\σεις ,επαγγελματίες και λοιπά πρόσωπα ,εκκλησίες, )για τον ημερήσιο τζίρο τους πάνω από 300 πχ ευρώ.
    Ολες γενικά οι πληρωμές (μισθοί , μετρητά , μεταφορά σε λογαριασμό, εμπορικές πωλήσεις, αμοιβές , επιταγές κλπ) θα γίνονται με κατάθεση στο λογαριασμό σε τράπεζες με υποχρεωτικό ΑΦΜ και αιτιολογία κίνησης (θα υπάρχει κωδικοί από μενού αιτιολογίας) Απαλλαγή οποιασδήποτε συναλλαγής μέχρι 200 ευρώ.μπορει να γίνει χωρίς κατάθεση σε τράπεζα.

    Απαγορεύεται επί ποινή κατάσχεσης χρημάτων και ποινικής διώξεως άνω των τριών χιλιάδων η εξαγωγή από την Ελλάδα σε μετρητά. Όλες οι πληρωμές καταθέσεις μεταφορές κλπ στο εκτός Ελλάδος θα γίνονται μέσω τραπεζών με υποχρεωτικό ΑΦΜ και αιτιολογία κίνησης (θα υπάρχει κωδικοί από μενού αιτιολογίας)

    A)

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Οι τράπεζες έχουν πολύ καλή μηχανογράφηση και εξοπλισμό.
    Έτσι εκτός των αμέσων χρημάτων που θα αποδίδονται στο δημόσιο και είναι πολλά
    Κάθε ΑΦΜ της Ελλάδος θα έχει αναλυτική καρτέλα για κάθε έτος για σύγκριση με την φορολογία εισοδήματος αφού θα υπάρχουν όλα τα ποσά με αιτιολογία του καταθέτη αλλά και του αναλήπτη. Έτσι λοιπόν με ανάλυση των δεδομένων (ΚΕΠΥΟ)
    Βρίσκουν τόσο το τζίρο κάθε επιχ\σης ,έξοδα δαπάνες κέρδη κλπ) Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι βρίσκουν ΟΛΗ την παραοικονομία και Όλα τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές. Όλα τα χρήματα θα είναι σε τράπεζες και όσοι έχουν χρήματα στο σπίτι τους τι θα τα κάνουν? Ούτε έξω μπορούν να τα βγάλουν ούτε πάνω από 200 ευρώ την ημέρα μπορούν να ξοδέψουν. Ας τα έχουν και όταν αγοράσουν …., τότε που τα βρήκες?

    Τα έγραψα περιληπτικά και μπορώ εγγράφως να τα αναλύσω σε βάθος.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:51 | Νικόλαος Τζόλας

    Πριν καταλήξουμε σε αυτό που ονομάζουμε όλοι «δίκαιο φορολογικό σύστημα» καλό θα είναι να δούμε τι σύστημα έχουν κυρίως οι γείτονές μας και συγκάτοικοι στην ΕΕ Βούλγαροι Ρουμάνοι και Κύπριοι αλλά και τα μελλοντικά μέλη Αλβανία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Βοσνία, Κροατία ακόμη και Τουρκία.
    Και τούτο επειδή δεν ζούμε μόνοι μας και πέρα από πολίτες της Ελλάδος είμαστε και πολίτες των Βαλκανίων, πολίτες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πολίτες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Οι χώρες που προανέφερα έχουν βασίσει την ανάπτυξή τους στη χαμηλή ενιαία φορολογία για όλους (flat tax system).
    Για το λόγο αυτό θα πρέπει και η χώρα μας εκτός από το «δίκαιο φορολογικό σύστημα» να επιδιώκει και το αποτελεσματικό.
    Σε περίπτωση που το φορολογικό μας σύστημα διαφοροποιηθεί κατά πολύ από εκείνα των γειτόνων μας υπάρχει ο κίνδυνος πολλές από τις επενδύσεις των παραγωγικών μας μονάδων αλλά και απλών πολιτών να στραφούν στις γειτονικές χώρες αφού, όπως είναι γνωστό, το χρήμα είναι ρευστό και είναι ασυμπίεστο (η φυσική μας διδάσκει ότι τα υγρά είναι ασυμπίεστα και εάν ασκείσουμε υπερβολική πίεση σε ένα υγρό κλεισμένο κάπου, αυτό θα σπάσει το καλούπι που το περιέχει και θα διαφύγει).
    Θα πρέπει να δοθεί εμφαση στην ανάπτυξη, στην απασχόληση και στην δημιουργία επενδύσεων στη χώρα μας. Στη στήριξη του τουρισμού και της ναυτιλίας. Στη στήριξη της οικοδομής και όχι την υπερφόρτωσή της με πληθώρα φόρων. Για το κράτος πρόνοιας και τις κοινωνικές παροχές χρειάζεται άφθονο χρήμα. Κάποιες σκανδιναβικές χώρες πωλούν και όπλα για να συντηρίσουν το κράτος πρόνοιας αφού διαπιστώνουν όλο και περισσότερο ότι η βαρειά φορολογία δεν έπαρκεί για το σκοπό αυτό. Εμείς τι θα πουλήσουμε; Με την αναδιανομή της μιζέριας μας δεν πρόκειται να γίνουμε σκανδιναβία. Αυτοί έχουν κληρονομήσει το κράτος πρόνοιας από προηγούμενες γεννιές που δούλεψαν σκληρά. Οι σημερινοί σκανδιναβοί ασχολούνται μόνο να το συντηρήσουν. Εμείς πρέπει να το στήσουμε από την αρχή, και πάμε να το κάνουμε με δανεικά.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:29 | Παναγιωτης Συρακης

    Καλημερα σας,

    Παρακολουθώ τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση αλλά πιστεύω οτι δεν είναι στην σωστή κατεύθυνση. Η Ελλάδα είναι ίσως μια απο τις πιο ευλογημένες χώρες στον κόσμο και οι Έλληνες επίσης (Αυτό αλλωστε μας εχει διδάξει και η Ιστορία). Εργάζομαι σε μια ναυτιλιακή εταιρεία και μπορώ να εχω μια παγκοσμιοποιημενη αντίληψη του συστήματος και του τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ανάπτυξη. Βασικός μου στόχος ειναι μια συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση στα θέματα που αφορούν την οικονομία αλλά, την παραοικονομία και πως μπορουν αυτά να γίνουν σύμμαχοι της ανάπτυξης που τοσο πολυ έχουμε ανάγκη. Σε αυτη την φάση που βρισκόμαστε θα πρότεινα Χαμηλό συντελεστη φορολόγησης (5%-8%) για ολα τα ναυτιλιακά εισοδήματα μιας και η ναυτιλια ειναι μια απο τις βαριές μας βιομηχανίες της χώρας. Εισαγωγή των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και αλλα γυρω απο την ναυτιλία. Το Δευτερο μέτρο που θα εδινε μεγάλη ώθηση στην οικονομία μας ειναι η φορολογική ελάφρυνση των τουριστικών εισοδημάτων (12%-15%) και κίνητρα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα. Αυτά σαν αρχή τα υπόλοιπα θα επιθυμούσα να τα συζητήσω σε προσωπικο επίπεδο με τον Αρμόδιο Υπουργο.

    Κάλη Συνέχεια στο Έργο σας

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:39 | Γιάννης Λειβαδίτης

    Καταρχή θα ήθελα να διατυπώσω την άποψη οτι οποιαδήποτε αλλαγή στο φορολογικό σύστημα θα πρέπει να ξεκινήσει από ένα σωστό προσδιορισμό του εισοδήματος προς φορολόγηση. Ολες αυτές οι βλακείες που έχουμε βιώσει τα τελευταία 50 χρόνια με επιδόματα επί επιδομάτων (μη ξεχνάμε το επίδομα καυσοξύλων, προσέλευσης και εξίσωσης προς άλλα επιδόματα που προκαλούν γέλια στους ξένους, απαλλαγές και μή ορισμένων από αυτά, διάφορετικοί συντελεστές κλπ. πρέπει να σταματήσουν. Ας καθιερώσουμε το μισθό ανά θέση όπως είναι σε όλο τον κόσμο ώστε να μη χρειάζεται η χρήση επιδομάτων και διαφορετικών τρόπων φορολόγησης πχ για διευθυντή στο Υπουργείο απαιτούνται συγκεκριμένα προσόντα και γιαυτά ο μισθός είναι χ για όλους, παντρεμένους, ανύπαντρους κλπ. Ο ρόλος του φορολογικού συστήματος θα είναι να καθιερώσει κριτήρια διαβίωσης ώστε να απαλλάσσεται ο παντρεμένος με παιδιά σε σχέση με τον ανύπαντρο. Με αυτό τον τρόπο απλουστεύεται η νομοθεσία (εργατική, φορολογική) και το κράτος δεν χρειάζεται στρατιές υπαλλήλων για να βρίσκει άκρη.
    Το δεύτερο έχει να κάνει με συστήματα. Αν ισχύσει το παραπάνω διευκολύνεται ο σχεδιασμός ηλεκτρονικών συστημάτων που δεν χρειάζονται πολύπλοκους τρόπους επίλυσης των διαφόρων εξαιρέσεων, είναι φιλικά στον χρήστη και μειώνουν το κόστος εκπαιδευσης του προσωπικού.
    Τέλος η υποχρέωση απάντησης σε ερωτήματα φορολογουμένων μέσω email/fax εντός εύλογου χρονικού διαστήματος γεγονός που θα μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων και την επιβάρυνση του κράτους.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:28 | Γαύρος Στυλιανός

    1. Πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, ώστε να μην είναι δυνατόν να αυξάνονται κατά το δοκούν από το μισθοδικείο (με πλειοψηφία δικαστών – δικηγόρων) οι αποδοχές των δικαστών (και μελών ΝΣΚ, βουλευτών) με απίθανες δικαστικές αποφάσεις στηριγμένες σε έωλα και επικίνδυνα αιτιολογικά (πχ ισότητα δικαστικής και νομοθετικής εξουσίας, άρα ισότητα ισοβίων δικαστών που εφαρμόζουν τον νόμο και εκλεγμένων βουλευτών που ψηφίζουν) δυναμιτίζοντας τον προϋπολογιμό, όπως έπαθε ο ανόητος Αλογοσκούφης που επαίρονταν ότι αύξησε επιπλέον της εισοδηματικής πολιτικής τους μισθούς των δικαστών…
    2. Κατά συνέπεια αυτός που λαμβάνει 2.000 ευρώ το μήνα δέχεται να μην πάρει αύξηση, μόνον εάν ο δικαστής ή ο βουλευτής ή ο δεητζής έχει μείωση από 10 εως 5%, ανάλογα με τα χρήματα που λαμβάνουν 5.000 έως 10.000 ευρώ …

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:53 | Πάνος Κριτσώνης

    Αντί να προτείνετε συνέχεια αύξηση της φορολογίας για αυτούς που δηλώνουν τα εισοδήματά τους (πιθανόν αναγκάζοντάς τους να αρχίσουν να βρίσκουν τρόπους να τα κρύβουν), θα πρέπει (μεταξύ άλλων ) :
    1. Να περιορίσετε την σπατάλη στο δημόσιο
    2. να περιορίσετε το μαύρο χρήμα που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι κάτω απο το τραπέζι.
    3. Να αυξήσετε την παραγωγικότητα (του δημοσίου πάντα), ώστε να γίνεται που και που καμιά επένδυση που φέρνει και χρήματα στη χώρα, αλλά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες να έχουν αντίκρυσμα, ώστε να μην χρειάζεται η προσφυγή στον ιδιωτικό τομέα (Νοσοκομεία, συντάξεις, γιατροί κλπ)
    4. όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί και ΟΤΑ να έχουν ισολογισμούς (τους οποίους και να τηρούν) για να ξέρουμε που πάνε τα χρήματά μας
    5. και τελευταίο ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!! μόνο αυτή αυξάνει το ΑΕΠ, άρα και τα εισοδήματα του κράτους απο φόρους

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:22 | Παράγκας

    Δεν γίνεται, η χώρα του 1.005.000(!!! στοιχεία ΓΣΕΕ) Δ/Υπαλλήλων να βυθίζεται μεταφορικά και κυριολεκτικά, και να διαβάζουμε για Μποναμάδες, Μπαράζ, Αιτήματα, Τακτοποιήσεις Κρατικών Προσλήψεων…. ΓΙΝΕΤΑΙ;;;….
    ΞΕΧΑΣΤΕ την πρόταση: Κρατικές Προσλήψεις!!!!!!……

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:41 | ΚΟΥΤΣΟΣΤΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    προσωπικά,δίχως να έχω ακόμη διαβάσει τις προτάσεις πιστέυω πως η χώρα θα βγεί απο την κρίση εάν ακολυθήσει άμεσα τους κάτωθι δρόμους,ανεξαρτήτως κόστους.
    1.παταξη κάθε μορφής εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής.
    2.ιδιωτικοποίηση όλων των κρατικών επιχειρήσεων και συγχωνευση η κατάργηση κάποιων υπηρεσιών.
    3.κινητρα για ανάπτυξη.

    Όσον αφορα την φοροδιαφυγη και εισφοροδιαφυγη,η λύση είναι μια.έσοδα -έξοδα ολοι ακόμη και οι ιδιώτες και αναλογική φορολόγιση.δηλαδη έβγαλα 100,ξόδεψα 90 θα φορολογηθώ για 10.Με αυτόν τον τρόπο θα ζητάμε ολοί αποδείξεις και για τα 90 που ξοδέψαμε στο άνωθι παράδειγμα θα φορολογούνται αυτοί που τα πήραν.Όλα αυτά με την πρόυπόθεση οτι απο το εισόδημα θα εκπίπτουν τα πάντα,εφόσον προσκομιστεί απόδειξη ,ακόμη και οι λογαριασμοί των δέκο.

    ‘Οσον αφορα την εισφοροδιαφυγή ή την μη καταβολή φπα θα πρέπει να ακολουθηθούν δραστικά μέτρα και αυστηρές τιμωρίες του τύπου:΄δεσμευση περιουσίας ακόμη και των συγκενών 1ου βαθμού (παιδίων -συζύγου) και πολλα μέτρα πρός αυτήν την κατεύθυνση.Μόνο έαν πραγματικά τιμωρηθούν κάποιοι παραδειγματικά θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο.Επίσης αιφνίδιοι και σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη της μαύρης εργασίας και παραδειγματικές τιμωρίες με εξοντωτικά πρόστιμα και προς τους επιχειρηματίες και προς αυτούς που δεχονται την μάυρη εργασία.

    Συγχώνευση ή και κατάργηση δημοσίων οργανισμών καθώς και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων απο τις υπηρεσίες τους σε υπηρεσίες όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη ,με ταυτόχρονο πάγωμα των προσλήψεων αφού οι ανάγκες θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων.Έλεγχος πόθεν έσχες εφοριακών,και λοιπών δημοσίων υπαλλήλων (πολεοδομίες,βιομηχανίας κλπ) δειγματοληπτικά κάθε έτος και όπου παρατηρηθεί κάτι, εφάπαξ φορολόγηση όλων των κρυφών εισοδημάτων με ταυτόχρονη απόλυση απο τις υπηρεσίες τους.Μόνο με παραδειγματίκή τιμωρία όλων των επίορκων θα λυθεί το πρόβλημα της αδιαφάνιας και του μαύρου χρήματος.Ο Έλληνας όταν έχει έναν μπαμπούλα πάνω απο το κεφάλι του αποδίδει.

    Επίσης ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας επιχείρησης ,μιας και έτσι θα υπάρξουν άμεσα εσόδα, καλύτερη διαχείρηση και οι ιδιώτες επενδυτές θα ενισχύσουν την ανάπτυξη.

    Τέλος το θέμα ανάπτυξη είναι λιγο περίπλοκο.Απο την στιγμή που δεν υπάρχει βιομηχανία στην Ελλάδα δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη.Η χώρα μας ειναι χώρα παροχής υπηρεσιών και το χρήμα διακινύται μεταξύ μας,μιας και εξαγωγές δεν έχουμε αφού δεν παράγουμε.Απόδειξη τούτου το έλλειμα στο εμπορικό μας ισιζύγειο.Επίσης για το θέμα βιομηχανία ,απο την στιγμή που στο παιχνίδι έχουν μπεί χώρες όπως η Κίνα ,η Ινδία΄κλπ αλλά και τρίτες άλλες χώρες οι οποίες έχουν δημιουργήσει tax free ζώνες θα λέγαμε ότι δεν έχει μέλλον,εκτός και άν μείωσουμε το κόστος μας (μισθους,πραγμα ανέφικτο) ή προχωρήσουμε και εμείς στην παροχή κινήτρων του τύπου free tax idustry zones κλπ όπως συμβαίνει στα ΗΑΕ.Κάτι τέτοιο όμως δεν γνωρίζω εάν επιτρέπεται απο την ΕΕ ΄,αλλά ακόμη και έτσι καλό θα ήταν να πιέσουμε προς ατήν την κατέυθυνση.Θα πρέπει τα κράτη μέλη της ΕΕ να συναποφασίσουν ότι πχ οι ΓΕΡΜΑΝΙΑ θα είναι η΄χώρα της βαρίας βιομηχανίας,η Ισπανια αυτό κλπ.Η βαρία βιομηχανία της Ελλάδος θα πρέπει να είναι ο Τουρισμός και η γεωργία.Μόνο έτσι θα έρθει η ανάπτυξη.Αυτά όμως θα πρέπει να γίνονται σωστά.Δεν μπορεί πχ το καλοκαίρι να πηγαινω σε 5αστερο ξενοδοχείο και οι υπηρεσίες του και οι εγκαταστάσεις του να είναι 3ων αστέρων όλα αυτά θα πρέπει να ελέγχονται.Δεν θα πρέπει το κράτος να δίνει επιδοτήσεις στην γεωργία και να μην ελέγχει αν πραγματικά γίνονται επενδύσεις.Πρέπει αυτο που θα αποφασίσουμε να κάνουμε να το κάνουμε άριστα.Επίσης η χώρα μας έχει μεγάλα ελλέιματα σε θέματα υποδομών.Οδικό δίκτυο,σχολεία,νοσοκομεία κλπ έιναι ένας τομέας όπου υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης όσον αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο.Τέλος η χώρα μας θα μπορούσε να γίνει εμπορικός σταθμός τράνζιτ τόσο για τις εξαγωγές προιόντων της ΕΕ προς ασία όσο και για εισαγωγές.

    Όλα αυτά όμως απαιτούν ρίξεις με το κατεστημένο.είστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για αυτο;Εάν το κάνετε να είστε σίγουροι ότι βραχυπρόθεσμα ίσως να υπάρξουν αντιδράσεις ,αλλα μακροπρόθεσμα θα χαρακτηριστείτε στην ιστορία ώς ευεργέτες.Λύσεις υπάρχουν αρκει να το αποφασίσουμε και να εναντιωθούμε όλοι μαζί απέναντι σε ένα μικρό κατεστημένο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:28 | ΑΡΗΣ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΙ? ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ(ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ)ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ.
    ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ …..
    Α. ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ
    ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΦΟΡΕΣ.
    ΟΜΟΙΩΣ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ,ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.
    ΣΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ? ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
    ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ?
    ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ……ΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ
    Β.ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
    ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΛΟΥΚΟΥΛΕΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ,ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΚΛΠ
    Γ.ΑΘΛΗΤΕΣ,ΗΘΟΠΟΙΟΙ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ,ΚΛΠ
    ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΕΝΙΧΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΑΝ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ Ε9 ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ….
    ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ ΛΟΓΩ TAX-INCOME EVASION ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ,
    ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
    Δ. ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ
    ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΦΠΑ,
    ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ….ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ,
    Ε. ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΦΟΔΙΟ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΤΩΡΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!
    ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ 500 ΕΥΡΩ ΣΑΝ ΦΟΡΟ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΝΣΗΜΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ,ΕΑΝ ΔΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2000 ΕΥΡΩ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:24 | Παράγκας

    Όχι άλλους Δημοσίους Υπαλλήλους(εποχικούς, κανονικούς κτλ). Είναι 1.005.000 (στοιχεία ΓΣΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!), ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ!!!!!!….Έχουμε το πιο υδροκέφαλο ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!!!

    Εδώ Μποναμάδες(sic) και Μπαράζ(sic) Κρατικών Προσλήψεων…
    ενώ στην Ρουμανία….

    “Στην περικοπή περίπου 100.000 θέσεων του δημόσιου τομέα θα προχωρήσει την επόμενη χρονιά η Ρουμανία, ώστε να εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας οικονομικής διάσωσης που έχει συνάψει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όπως δήλωσε χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών, Σεμπάστιαν Βλαντέσκου.O νέος υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας, Σεμπάστιαν Βλαντέσκου. Με σύνολο 1,3 εκατ. εργαζομένων, ο δημόσιος τομέας στη Ρουμανία αντιστοιχεί στο ένα-τρίτο της συνολικής απασχόλησης στη χώρα, ενώ οι μισθοί του Δημοσίου απορροφούν το 9% του ΑΕΠ. Το ΔΝΤ το Νοέμβριο πάγωσε το πακέτο οικονομικής βοήθειας 20 δισ. ευρώ προς τη Ρουμανία μετά την πρόσφατη πολιτική κρίση στη χώρα. Τα πρώτα δάνεια αναμένεται να αποδεσμευθούν το Φεβρουάριο, αφότου αναλάβει καθήκοντα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο και εγκριθεί ένας αξιόπιστος προϋπολογισμός με μέτρα μείωσης δαπανών.

    Οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η μείωση των εργαζομένων του Δημοσίου αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την εκπλήρωση των όρων του ΔΝΤ.”_
    #Προϋπόθεση για τη διάσωση της Ρουμανίας#,
    #Μείωση εργαζομένων στο Δημόσιο#,
    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:00 | Efh

    Γιατί Κύριε Υπουργέ δεν ζητάτε από τους Τραπεζίτες την «βοήθεια» των 28 δις που έδωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση μιας και έχει αποδειχθεί από τους Ισολογισμούς των Τραπεζών η μεγάλη κερδοφορία τους; Μήπως η αύξηση του ελλείματος από το 8% στο 12% είναι αυτά; Κι αν είναι αυτά γιατί δεν τα ζητάτε πίσω, για να λυθεί ένα μεγάλο κενό του ελλέιματος; Τα «δομημένα ομόλογα» των ασφαλιστικών ταμείων τι έγιναν; Τα χρήματα που έχασε η Ελλάδα, από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που πουλήθηκαν από τους Βατοπαιδινούς τι έγιναν; Οι μεγάλοι μισθοί των δικαστών και των βουλευτών πως τους βλέπετε, είναι δίκαιοι; Γιατί πάντα εμείς οι μισθωτοί πρέπει να πληρώνουμε την κάθε διαχειριστική αυθαιρεσία των εκάστοτε Κυβερνήσεων. Έλεος Άνθρωποι είμαστε κι εμείς! ή όχι;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:36 | ΖΗΓΡΑΣ ΔΗΜ

    ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ….

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:48 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.

    Από μικρό παιδί ακούω για λιτότητα, τώρα – έλεγαν , λένε- είναι δύσκολα κάντε όλοι μιά προσπάθεια σφίφτε το ζωνάρι και αύριο θα τρώτε όλοι με χρυσά κουτάλια, συνέχεια λιτότητα, πάντα είναι δύσκολα περικοπές από εδώ περικοπές από εκεί…

    Δέν λένε όμως την αλήθεια για το ποιός φταίει για όλα αυτά …
    Δέν μας λένε για το ποιός δημιούργησε αυτή την κατάσταση …
    Λένε ότι την κρίση δεν θα την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε, δεν λενε όμως ότι αυτοί την πληρώνουν αναλογικά (έμμεσοι φόροι, φπα).

    Δέν μας λένε ποιοί φταίνε για τα ταμεία και τώρα δεν έχουν να πληρώσουν… συνέχεια ακούμε για το ασφαλιστικό να το ανοίξουμε κλπ.
    Δέν μας λένε ότι τα τελευταία 30 χρόνια ποιοί το λήστεψαν, μιά με τα μηδενικά επειτόκια όταν ο πληθωρισμός ήταν 25%, μιά με τα ομόλογα ..
    πλήρωσε κανένας ? πλήρωσε κανένας για την SIEMENS ? πλήρωσε κανένας για όλα τα σκάνδαλα που είδαν το φώς της ημέρας ? Γιατί υπάρχουν πολύ περισσότερα που δεν είδαν το φώς της ημέρας και βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι …..

    Κλήθηκε κάποιος να πληρώσει τον λογαριασμό ?

    Αφού πάλι τα βάρη θα τα ρίξετε στο βάρος του εργαζόμενου, του μισθωτού, γιατί όλο αυτό το επικοινωνιακό κομφόζιο?
    Πάντα τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι ίδιοι… Ακόμα μια φορά από τα ίδια …

    Μέσα σε αυτό το κλίμα της κρίσης ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε τα κέρδη του μειωμένα 500 εκ. τον χρόνο 1,5 εκ την ημέρα κέρδος άρα χρήματα υπάρχουν

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
    1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑ (ΔΗΜΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ, ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΒΟΛΟ 1.000,00€ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
    2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ? ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ?)
    3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΛ ΤΟΥΣ (ΙΝΤΕΡΝΕΤ)
    4. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΦΕΥΟΥΝ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
    Η ΑΓΟΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ
    1. ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
    2. ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ «ΞΕΠΛΥΜΑ»!!! ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΟ, Η ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕ 60%
    3. ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΦΠΑ ( στο 9%) ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ
    4. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ (ΑΚΙΝΗΤΑ, ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ) ΟΠΩΣ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΠΡΙΜ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ (ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΦΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ)
    5. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΤΑ 100% ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 12 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ
    6. ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ 3.000 – 5.000 € ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΗΘΟΥΝ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΕ . ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΑΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ, ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ Ε9, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝ ΠΕΣΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΑΟΜΑΤΟΙ? ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ, ΥΠΟΓΕΙΩΝ, ΣΟΦΙΤΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΥΣ
    7. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΕΣ – ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ Η ΟΦΦΣΟΡ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ
    8. ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΙΝΕΣ, ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ 1.000 €
    9. ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΒΑΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ (ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΛΠ) ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ ΚΛΠ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ