Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:19 | ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

    καλησπερα

    ακουμε για ολους και για ολα / οτι λαμβανονται τα νεα φορολογικα μετρα / αλλα τιποτα για το μεγαλο προβλημα της φορογιαφυγης στα καυσιμα / εκει θα ειναι το μεγαλο εσοδο /και ταυτοχρονα ανακουφιση για μας τους μικρους / ευχαριστω / ισως αυτη την φορα γινει κατι /

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:56 | ΙΜ

    Το ποιοί είναι οι κατέχοντες το ξέρετε πολύ μα πάρα πολύ καλα. ΕΡίσαστε και σεις οι πολιτικοί μέσα από τους δημαρχάκους μέχρι τους Υπερυπουργούς – άκου 20% και 25% προμήθειες για τα έργα.
    Λοιπόν έχουμε και λέμε.
    ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΠΟΛΕΟΔΟΛΟΙ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ,ΓΚΑΡΑΖΙΕΡΗΔΕΣ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ….
    ϊσως όχι ολοι και σ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας μα οι πολλοί και σε πολλά μέρη τα πιάνουν και θησαυρίζουν. Παίρνουν μέχρι επίδομα αλληλεγγύης και κουπόνια κοινωνικού τουρισμού.

    Στο στρατό κόψτε τις προμήθειες αναλωσίμων και τις τσάμπα βενζίνες σε αξιωματικούς κλπ.

    Μαζέψτε το ΦΠΑ που τους τον δίνουμε και τον προσθέτουν στο κέρδος.

    Δώστε σε όλους μπλοκάκια να κόβουν υποχρεωτικά αποδείξεις και φροντίστε για όποιον λέι 50€ χωρίς απόδειξη 70 € με απόδειξη κόψτε του τον κ…..

    Ακόμη και στους καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα αλλάξτε το νόμο και απαγορεύσετε να κάνουν μαθήματα σε παιδιά μόνο του σχολείου πουυπηρετούν, στα υπόλοιπα ας κάνουν μαθήματα κι ας κόβουν αποδείξεις.

    Στο προσωπικό των Εκκλησιών πέφτουν φακελάκια αφορολόγητα από μισθούς και τυχερά μυστηρίων. ( Μια κηδεία φτάνει στην επαρχία 3000€ καιαπόδειξη δίνεται για 1200 €).

    Είναι αδύνατον να καταγράψω όλες τις περιπτώσεις.
    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΩ ΑΡΚΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩ ΔΙΚΑΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ!!!!!!!!!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:28 | Βαρβάρα

    Καλό θα ήταν να μπουν ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές. Όταν ένας συνταξιύχος αφίνει εκεί τη σύνταξη του είναι μαύρα έσοδα για τους πωλητές της λαϊκής. Δεν μπορεί σήμερα 28/12/2009 ένα ματσάκι μαϊντανό να δίνουμε 0,50€ για 1 κιλό πατάτες 0,80€ και για 1 κιλό μανταρίνια 1€ και να μην έχουμε ούτε απόδειξη ενώ αυτοί εισέπραξαν καθά χρήματα από μένα. ΔΕν μπορεί να είναι πάντα αυτοί οι οφελιμένοι!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:54 | Γιαννακέας Παναγιώτης

    Η οικονομική ύφεση και ιδιαίτερα η διαφαινόμενη παράτασή της λόγω της κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας πιστεύω ότι απαιτεί ειδική αντιμετώπιση των ζημιών που θα εμφανισθούν στα αποτελέσματα του 2009 με την δυνατότητα μεταφορά τους σε μακροχρόνια (πχ 5ετή) απόσβεση ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση τους τόσο ώς προς την κεφαλαιακή τους δομή όσο και ως προς την δυνατότητα έγκαιρης φορολογικής τους απόσβεσης αφού κυρίως οι μικρές εταιρίες θα δεινοπαθήσουν μέχρι να επανέλθει η αγορά και κυρίως ο καταναλωτής (που στην ουσία επιδρά επί του συνόλου των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας) στην προ του 2008 κατάσταση.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και για την δυνατότητα παρέμβασης.
    Φιλικά
    Π. Γιαννακέας
    Οικονομικός

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:14 | Κεραμίδας Η. Στυλιανός

    Θεωρώ πως το δικαίωμα στο αφορολόγητο με την συλλογή και προσκόμιση αποδείξεων είναι πάρα πολύ σωστό και κοινωνικά δίκαιο . Επίσης παραθέτω τα ακόλουθα που έχω την εντύπωση πως συμφωνούν και οι περισσότεροι :
    1) Όλες οι δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων να γίνονται μέσω διαδυκτίου . Φτάνει πια η ατελείωτη ουρά στις εφορίες και η απαράδεκτη γραφειοκρατία .
    2)Να συμπεριλαμβάνονται όλες οι αποδείξεις στις φορολογικές δηλώσεις μας (πχ γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται τα ασφάλιστρα μεταφορικών μέσων ;).
    3)Αυστηρότατοι και «πεντακάθαροι» έλεγχοι στις εταιρίες και στα μεταφορικά μέσα αυτών για την πάταξη της φοροδιαφυγής .
    4)Κατάργηση -επιτέλους!- ή έστω απλούστευση του Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων . Εάν θέλουμε να πατάξουμε την φοροδιαφυγή πρέπει να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες και τις διατάξεις ώστε να μην υπάρχουν τα γνωστά και Ελληνικότατα «σκοτεινά σημεία» .
    5) Να επιτραπεί το Leasing και για τους Ιδιώτες με τα ίδια προνόμια που έχουν και οι επιχειρήσεις .
    6)Διαφορετικός συντελεστής φορολόγησης για τους συνταξιούχους . Θεωρώ κοινωνικά απαράδεκτο να πληρώνουν τον ίδιο φόρο με εμάς οι συνταξιούχοι οι οποίοι δούλεψαν μια ζωή για μια σύνταξη της πλάκας . 7)Αυστηρότατος έλεγχος στους ελεγκτές για αδικαιολόγητο πλουτισμό και αυτόματη απομάκρυνση και ποινική διώξη για αυτους που θα υποπέσουν σε παράπτωμα .
    8)Αυστηρότατες ποινές στις τράπεζες για τις προμήθειες τα πρόστιμα και τα πανωτόκια τα οποία επιβάλουν πολλές φορές αν όχι όλες παρανόμως .
    9)Αυστηρή Φορολόγηση της περιουσίας της Εκκλησίας . Θέλει θάρρος και τόλμη αλλά είναι κοινωνικά επιβεβλημένο .
    10)Αυτοματοποίηση των διαδικασιών για οτιδήποτε χρειαστεί ένας φορολογούμενος. Από ένα πιστοποιητικό μέχρι στο να ιδρύσει μια εταιρία.
    11)Μείωση των συντελεστών φορολόγησης των κερδών των εταιριών . Πρέπει να δώσουμε κίνητρα σους επειχηρηματίες για ανάπτυξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους στο να κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα .

    Ευχαριστώ θερμά .

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:51 | ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΓΕΩ

    ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑΣ ΥΛΗΣ, Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ, ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΛΕΣΜΑ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑΣ ΥΛΗΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:43 | Παπαδημητρόπουλος Δ.

    Στην κατάσταση που έχουμε περιέλθει, νομίζω ότι η πρακτική του Οθωμανικού και προηγουμένως του Βυζαντινού κράτους να αναθέτουν τη συλλογή των φόρων σε ιδιώτες φοροσυλλέκτες, προσφέρει και για το σήμερα μιαν ενδιαφέρουσα ιδέα.
    Δεν εννοώ βέβαια να ανατεθεί η είσπραξη των φόρων σε ιδιωτικές εταιρείες, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προσβληθεί ως αντισυνταγματικό, αλλά και δεν θα απέτρεπε τη συναλλαγή μεταξύ ιδιωτικής εταιρείας και φοροφυγά, ώστε να μη φτάσει καν η υπόθεση στην εφορεία. Θα μπορούσε όμως να συμβληθεί το δημόσιο με ιδιωτικές εταιρείες, αναθέτοντάς τους τη δυνατότητα ελέγχου των φορολογουμένων (με δυνατότητα πρόσβασης και στα στοιχεία των εφορειών) και της ενδεχόμενης φοροδιαφυγής τους και υποβολής των στοιχείων που ενδεχομένως προκύπτουν στην εφορεία για τα περαιτέρω. Για να αποφευχθεί δε η συναλλαγή μεταξύ των δύο, θα πρέπει οι εταιρείες με τις οποίες θα συμβληθεί το δημόσιο να είναι αρκετές (διψήφιος αριθμός) και ο κάθε φορολογούμενος να μπορεί να ανακριθεί από όλες και όχι μόνον από μία. Έτσι δεν θα αξίζει τον κόπο να δωροδοκήσεις τη μία γιατί και πάλι μπορεί να σε ελέγξει και άλλη και μετά άλλη. Και προκειμένου να τις δωροδοκήσεις όλες θα είναι προτιμώτερο να τακτοποιήσεις τις οφειλές σου, οπότε δεν θα δικαιούνται να σε ξαναελέγξουν για τη δεδομένη περίοδο. Πολύ περισσότερο θεωρώ ότι η παρουσία στην αγορά αυτών των εταιρειών-σπιούνων, οι οποίες θα αμοίβονται με ποσοστό από την φοροαπόκρυψη την οποία αποκαλύπτουν, θα λειτουργήσει σε πρώτο βαθμό αποτρεπτικά για πολλές περιπτώσεις εύκολης και άκοπης φοροδιαφυγής.
    Θέλω επίσης να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με τη φορολογία των ακινήτων. Κατά τη γνώμη μου η φορολόγηση θα πρέπει να αφορά το κάθε ακίνητο ξεχωριστά και όχι το φυσικό πρόσωπο και την ακίνητη περιουσία του. Μόνον έτσι θα αντιμετωπιστεί το σπάσιμο της ακίνητης περιουσίας σε περισσότερες οφ-σορ εταιρείες. Το κάθε ακίνητο θα κοστολογείται ως μονάδα ανάλογα με την αντικειμενική του αξία , θα προκύπτει ο φόρος στον οποίο υπόκειται, τον οποίο θα πρέπει να καταβάλουν οι συνιδιοκτήτες, όποιοι και όσοι κι αν είναι αυτοί. Ο συντελεστής μπορεί να είναι χαμηλός για να μην επιβαρύνονται ιδιαίτερα οι μικροϊδιοκτήτες.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:47 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

    Στους ελέγχους που διενεργούν οι υπηρεσίες σας, θα πρέπει να εξετάζετε τη ουσία των πραγμάτων, δηλ. εάν υπάρχει φοροδιαφυγή και όχι τις ανούσιες λεπτομέρειες που προέρχονται από ανθρώπινα λάθη και στις οποίες βάζετε πρόστιμα σαν να θέλετε να αποδείξετε οτι δεν σας ενδιαφέρει η πραγματική παράβαση, αλλά η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων ακόμη και με γελοίες αιτιολογίες για να γεμίσετε τον δημόσιο κορβανά.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:35 | ΖΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    ειναι μεγαλο λαθος να πληρωνουν οι μικροι τοσα τελη αυτοκινιτου που σε αναλογια με τα μεγαλα και ακριβα ειναι περισοτερα τα χρηματα δηλ. δεν μπορει ενα αυτοκινιτο χωρις αξια να πληρωνη 350 ευρω και ενα αξιας 50.000 χιλ. να πληρωνη 700 ευρω ειναι αδικο και για εναν που εχει ακριβο αυτοκινιτο εχει και ευρω…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:35 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΕΞΑΕΤΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ Α ΙΔΙΑ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΜΕ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΛΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΣΥΖΗΤΩ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
    Α)ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ.
    Β)ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.
    ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΤΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΠΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ,ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ,ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΑΤΟΥΝ.
    ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ Π.Χ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΩΛΕΣΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ,Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ,ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΞΩΧΩΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
    ΗΜΑΡΤΟΝ! ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΦΝΕΣ!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:27 | Παναγιωτης Βασιλακης

    Προτεινονται πολλα και διαφορα και πιστευω οτι οι αρμοδιοι θα καταληξουν καπου λαμβανοντας υπ οψιν ολα αυτα.

    Εγω θα ηθελα να σχολιασω την υποβολη των δηλωσεων μεσω του διαδικτυου
    και την διασταυρωση των στοιχειων που καταχωρουνται.

    Υποβαλλω την δηλωση μου (μισθωτος-συνταξιουχος) μεσω του διαδικτυου απο τοτε που καθιερωθηκε και κανεις ποτε δεν με καλεσε για δειγματοληπτικο ελεγχο. Ετσι πολλοι νοιωθοντας οτι δεν υπαρχει κανενας ελεγχος/διασταυρωση γραφουν οτι θελουν.

    Ακουσα περιπτωση που καποιος επειδη δεν ηθελε να δηλωσει ολα του τα εισοδηματα, αλλα δεν μπορουσε να καλυψει το τεκμηριο του αυτοκινητου (τοτε που υπηρχαν τεκμηρια συντηρησης) δηλωσε 8 φορολογισημους ιππους ενω το αυτοκινητο ηταν 14. Δεν θα μπορουσε το taxis να κανει διασταυρωσεις.

    Ακουμε τελευταια οτι απεκαλυφθη σε καποια περιοχη οτι υπαρχουν πολλοι αναπηροι (67%), οτι εχουν αυξηθει οι δαπανες ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης , οτι,οτι…..

    Και ολα αυτα στις δηλωσεις που υποβαλλονται μεσω του διαδικτυου οπου κανεις δεν ελεγχει τιποτα ενω θα μπορουσαν να γινουν παρα πολλες διασταυρωσεις.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:26 | Γιώργος Κοζάνη

    Στην Ελλάδα μας το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα ξεκινά από την φορολογική μας συνείδηση. Θεωρούμε ότι διευκολύνουμε και επιδοτούμε την μη έκδοση αποδείξεων. Πέραν όμως από αυτά Πιστεύω οτι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να θέση νέες βάσης στην φορολόγηση των εισοδημάτων. Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε νοοτροπία. Σ όλα τα νομοσχέδια μέχρι τώρα φορολογούνται και ξαναφορολογούνται τα εισοδήματα και όσο πιο ψηλά τόσο πιο πολλοί φόροι. Ας δούμε όμως τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά. Γιατί ένας με υψηλά εισοδήματα φορολογούμενος πρέπει να αυξήσει την επίδοση του όταν από ένα ορισμένο ποσό εσόδων και πάνω φορολογείτε με 45 η 50 % δηλ μοιράζει εργασία του κατά 50% με κάποιον άλλο. Σκεφτήκατε ότι θα μπορούσε να θεωρείτε ένα ανώτατο ποσό εσόδων κατά περίπτωση φορολογούμενο ίσως ο μέσος όρος εσόδων των δυο η τριών ετών και από εκεί και πάνω να αρχίζει να μειώνετε ο φορολογικός συντελεστής .Πχ επιτηδευματίας με όρο εισοδημάτων δηλώνει 1ος έτος 100.000€.Τοτε από 101.000€ έως 130.000€ να φορολογείτε με 25 % .Από 131.000€ μεχρι 150.000€ 15% από 151.000 έως 1.000.000€ 10%.( τα νούμερα και τα ποσοστά τυχαία) Μ αυτόν τον τρόπο θα επιβραβεύσουμε τους εργατικούς αλλά και τους ταλαντούχους. Αυτούς που μπορούν και θέλουν περισσότερα .Ακόμη θα αυξήσουμε την φορολογική βάση και θα παράγουμε φόρους δηλ θα αυξήσουμε την φορολογητέα υλη.
    Το ίδιο με και με τους εργαζομένους γιατί κάποιος που εργάζεται επιπλέον ώρες, να μοιράζεται την επιπλέον αμοιβή του με τις επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές αλλά και υψηλοτάτους φόρους. Όταν λέμε επιπλέον εννοούμε επιπλέον. Όλοι μας έχουμε ένα μέσο όρο εσόδων μοναδικό. Είναι αναγκαίο να δοθεί η σκυτάλη στους ικανούς και σ αυτούς που μπορούν περισσότερο και να επιβραβευτούν .Είναι απαραίτητο να απαλλάξουμε τους ικανούς από το βαρίδιο της φοροδιαφυγής. Γιατί κανένας μας δεν θέλει να είναι παράνομος.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:27 | ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕΡΑΚΗΣ

    Το γενικό μου σχόλιο είναι ότι θα πρέπει όλα τα εισοδήματα να φορολογούνται με τον ίδιο συντελεστή (παρόλο που ο ίδιος είμαι μηχανικός και σαφέστατα δεν με συμφέρει).

    Ομως νομίζω ότι το πρόβλημα είναι και αλλού. Πληρώνουμς φόρους, αλλά ποιές παροχές υπάρχουν για τους πολίτες? Στα νοσοκομεία πληρώνουμε (αυτό το άισχος με τις αποκλειστικές ποιός το έχει σκεφτεί δεν ξέρω), στους δρόμους πληρώνουμε, στις δημόσιες υπηρεσίες πληρώνουμε (π.χ. κτηματολόγιο, υποχρέωση της πολιτείας δεν είναι γιατί ξανα-πληρώνουμς?), υπηρεσίες τις κάνουμε οι ίδιοι (γιατί να διορθώνω τα λάθη που έχει κάνει η εφορία στα στοιχεία του ΕΤΑΚ που σωστά είχα υποβάλλει, υπάλληλος της εφορίας είμαι?) για να μην μιλήσομε για τα μη νόμιμα. Οπότε γιατί αλήθεια ο Ελληνας πληρώνει φόρους? Για να σπαταλάτε το 32% (μέ βάση πρόσφατη μελέτη)?

    Με βάση μελέτη του Παν. του Ααρχους ο δείκτης κοινωνική εμπιστοσύνης στην Ελλάδα είναι 24% και στην Δανία 60%. Η πολιτεία περνάει το μήνυμα ότι ο νόμιμος είναι βλάκας γιατί ούτως η άλλως σε περίπτωση ελέγχου θα πληρώσεις, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα. Κοιτάξτε πρώτα να φτιάξεται την αξιοπιστία των δημοσιων υπηρεσιών ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Και το λέω αυτό έχωντας μεγαλώσει στην Γερμανία. Χωρίς αυτό μιά ακόμα τρύπα στο νερό θα γίνει…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:14 | ΜΑΝΟΛΗΣ

    Θέλοντας να συμβάλλω σε αυτό που λέτε διαβούλευση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα σας πρότεινα
    α)Να εφαρμοσθεί η φορολογία που έχει και το Βέλγιο όπου κάθε ελέθευρος επαγγελματίας φορολογείτε κάθε χρόνο πληρώνοντας τον μήνα Ιανουάριο για όλο τον χρόνο ένα ποσό βάσει ορισμένων κριτηρίων (άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση, αυτοκίνητα, οικονομικά στοιχεία, ενοίκια κ.λ.π.)όπως κάνουμε με τα τέλη κυκλοφορίας. Και κάθε φορά που θα κάνει κάποια εργασία ένας ηλεκτρολόγος ή ένας υδραυλικός κλπ να έχει αναρτήσει στην οικοδομή πρώτα την βεβαίωση πληρωμής όπως κάνουμε με την άδεια οικοδομής και έτσι φαίνεται ότι έχουν πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο. Βέβαια κάποιος θα μου πει ότι το αντικειμενικό αυτό σύστημα δεν είναι δίκαιο είναι όμως μια αρχή και το κράτος θα έχει κάποια έσοδα και οχι όπως σήμερα να μην πληρώνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τίποτα και να την πατάνε μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι.
    β) Για τα ειδικά επιδόματα όπως πτητικό επίδομα (για τους ιπταμένους) ή το επίδομα αλεξιπτωτιστών , βατραχανθρώπων κλπ. να συνεχίσει να φορολογείται όπως και σήμερα αλλά να το παίρνουν μόνο όσοι εκτελούν πτήσεις, ρίψεις με αλεξίπτωτο κλπ και μάλιστα να αυξηθεί κατά 50% και όχι όλοι όσοι είναι ιπτάμενοι και κάνουν εργασία γραφείου και υποτίθεται ότι πετάνε χωρίς αυτό να γίνετε ποτέ και για πολλά χρόνια μέχρι να πάρουν σύνταξη. Αυτό γίνετε και στα άλλα κράτη το παίρνουν μόνο όσοι κάνουν την αντίστοιχη επικίνδυνη εργασία για την οποία δικαιολογείται το επίδομα. Μιλάμε για πολύ χρήμα.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:38 | vasilis

    1.καταργηση πολυνομιας για να μπορει ο πολιτης να βρισκει το δικιο του και να ξεφυγει απο τους εκβιασμους θεσμικων οργανων που στις περισσοτερες των περιπτωσεων τις αυθεραισιες τους ερχεται να τις καλυψει η διαπλεκομενη δικαιοσυνη. 2.καθαροι κανονες χωρις ασαφειες για να μπορει η κοινωνια να κανει αυτοκαθαρση και να αποβαλλει τους αρπαγες. 3.ποθεν εσχες. 4.νομοθετειστε ουτως ωστε ο πολιτης να μπορει να ελεγχει την διαπλεκομενη εξουσια.[δημοι,πολεοδομιες,αστυνομικα οργανα,εκκλησιαστικα οργανα,δασαρχεια,δικαστικα οργανα διαπλεκονται και γενουν διαφθορα] 5.μηχανοργανωση ολων των υπηρεσιων 6.φορολογηση ακινητης περιουσιας εκτος της πρωτης κατοικιας. 7.καταργηση μονιμοτητας δημοσιων υπαλληλων.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:29 | ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Σε κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής η αντίδραση της πολιτείας πρέπει να ΄γίνεται με το ίδιο νόμισμα και εξηγούμε

    Π.Χ Αν ένας μεγαλοδικηγόρος ή ένας μεγαλογιατρός δηλώσει σαν φορολογητέο εισόδημα πένητα (π.χ έως 15000 Ευρώ) θα πρέπει η πολιτεία να μπορεί να του αφαιρέσει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και να τον υποχρεώνει να κλείσει το γραφείο-ιατρείο του για ενα διάστημα 3 ετών και να τον αποζημειώσει ετησίως με το ποσό που δήλωσε προσαυξανόμενο κατα 10% ετησίως για να μην έχει και παράπονο.

    το ίδιο να ισχύει και για νυκτερινά κέντρα διασκεδάσεως καλλιτέχνες και οιποιονδήποτε άλλο επιχειρηματία φοροδιαφέυγει με κραυγαλέο τρόπο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:49 | Χρυσοχοίδης Γεώργιος

    θα ήθελα να καταθέσω κάποιες ιδέες περί του φορολογυκού συστήματος και της φοροδιαφυγής.α)κωδοικοποίηση των επαγγελμάτων κατα νομό, καθώς επίσης και του νομού, οι οποίοι θα αναγράφονται στην απόδειξη των καταναλωτών διασταυρώνοντας έτσι ποιοι κόβουν και ποιοι όχι πχ:01-κωδ.ιατρων,10κωδ.νομού (0110). β)on line σύστημα καταγραφής αποδείξεων σε κάθε νομό απο υπηρεσία που θα λογοδοτή κατ’ευθείαν στον υπουργό και ποινή το τριπλάσιο της κάθε απόδειξης μέσω εφορίας πάντα σε σχέση με το εισόδημα.γ)φορολόγυση του εκάστοτε (φυσικού προσώπου, ελεύθ.επαγγελματία)με την κατάθεση όποτε του ζητηθή οτιδήποτε έχει να κάνει με τα περουσιακά στοιχεία του.

    Ευχαριστώ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:26 | ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΔΟΥ) ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΛΕΤΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΔΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ Η ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ Ε9. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΑΡΚΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΗ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:14 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΑΠΟΔΗΔΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Η ΟΧΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ (ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ)ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΚΛΗΡΩΝΟΜΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:37 | ΣΠΥΡΟΣ

    ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 20 ΕΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΩΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΛΗ. ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ.
    ΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΥΨΗΛΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Π.Χ
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ 2000 ΚΥΒΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΕ Η ΑΓΟΡΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΟΣΟΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 19:13 | Νικος Σαραντιδης

    Δε πρέπει να παρθεί κανένα μέτρο με αυξήσεις φόρων.Το μόνο μέτρο που πρέπει να πάρει το Υπουργείο είναι να στείλει το ΣΔΟΕ (οχι αυτούς που τα αρπάζουν) αλλα το πραγματικό ΣΔΟΕ στα μαγαζιά και να επιβάλει το ελάχιστο πρόστιμο σε κάθε μαγαζί που δεν εκδίδει αποδείξεις.Ενα ποσο των 5.000 ευρώ για παράδειγμα.Και όποιος δε πληρώσει το πρόστιμο δε ξανανοίγει το μαγαζί.Πρέπει να τελειώσουν τα ψέματα είναι όλοι ελεύθεροι να φοροδιαφύγουν και να κάνουν οτι θέλουν αλλά αν πιαστούν πρέπει να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό για την παράνομη πράξη που διέπραξαν.Πρεπει να αλωνίσετε την αγορά και τότε θα δείτε πως όλοι θα αποδίδουν το Φ.Π.Α αλλά και όσοι δε το αποδίδουν θα πληρώνουν πρόστιμο γι αυτό όποτε το κράτος θα είναι 2 φορές κερδισμένο.Η φοροδιαφυγή είναι παράνομη πράξη και πρέπει να διωχθεί αναλογα.Αυτη ειναι η ταπεινή και ίσως περιττή άποψη για πολλούς απο εσάς.Καλη χρονιά.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:02 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΖΑΣ

    τα τελη κυκλοφοριας πρεπει να είναι αναλογα με την αξια αγορας , τους ρυποθς και τα ετη κυκλοφοριας-προδιαγραφες. Δεν επιρεπεται τα μεγαλα σε αξια αυτοκινητα να φορολογουνται οσο αλλα ‘αλλα που έχουν πχ την μιση αξια (πορσε οσο ενε χιουντάι)

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:36 | Ntoskeas

    θεωρώ οτι θα ηταν δίκαιο να γινόταν φορολόγηση του οικογενειακού εισοδήματος σαν ενιαιο σύνολο, προαιρετικά, με αθροισμα των αφορολογήτων ποσων των συζυγων. Αυτό θα βοηθούσε στην περιπτωση που ο ένας σύζυγος δεν εχει μεγάλο εισόδημα ή δεν έχει καθόλου εισόδημα,λόγω ανεργίας κλπ.
    Έτσι και η οικογένεια σαν θεσμός θα ενισχύετο και μια αδικία θα έπαυε. Διότι για παροχή σε άνεργο σύζυγο,ζητείται το οικογενειακό εισόδημα,το οποίο όμως έχει φορολογηθεί σαν εισόδημα ενος ατόμου, με μειωμένο επομένως, αφορολόγητο ποσό.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:59 | ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΛΟΓΙΣΤΗΣ

    ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ Β-ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΙΚΑ -ΟΑΕΕ ΑΠΟ ΤΟ 2010 Γ-ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΣ ΠΑΡΚΙΝΚ ΚΛΠ.Δ-ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΠΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΣΠΑΝΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ.ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΗΡΕΙΣΕΩΝ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:18 | ΣΟΦΙΑ

    Αγαπητέ κ. Υπουργέ είμαι μια από τις πολλές ψηφοφόρου σας που σας ψήφισε για να θεμελιώσετε ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η γνώμη μου είναι να φορολογείσετε αυστηρά τους έχοντες και κατέχοντες και όχι τον μικρομεσαίο δημόσιο υπάλληλο και επαγγελματία. Είναι απαράδεκτο να την πληρώνουν κάθε φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Είναι απαράδεκτο να δηλώνει ο γιατρός , ο μηχανικός ,ο δικηγόρος ετήσιο εισόδημα 10.000 και 15.000 € και αυτό να γίνεται αποδεκτό. Επίσης ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να θίξω είναι αυτό των διορισμένων καθηγητών με τα κατ΄οίκων ιδιαίτερα μαθήματα. Ξέρετε πόσα έσοδα προκύπτουν για τους ίδιους αφορολόγητα κοινώς «μαύρα»; Και αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τους καθηγητές αλλά και για διάφορους άλλους υπαλλήλους και μη. Πως λοιπόν θα πατάξετε τη φοροδιαφυγή και το «μαύρο χρήμα» από το οποίο ζει σήμερα ο έλληνας ο οποίος πλουτίζει ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:37 | θεοχαρης Μιχαλοπουλος

    ειδικη μερημνα πρεπει να δωθει για τους μεταναστες και τα χαμηλα εισοδηματα στη συλλογη αποδειξεων αγορων, ειδων και υπηρεσιων.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:17 | dimitris voivodas

    1) i athina ehei gemisei apo Porsche,Range Rovers,polles Ferrari,
    Mazeratti.oloi aftoi tha eprepe na plironoun euro 10.000(deka hiliades)etisios teli kykloforias kai ohi euro 1500.apoteloun sketi proklisi gia
    to koinoniko synolo!!!!

    2) oi ergazomenoi stin vouli ton ellinon den dikaiountai 16 misthon.
    tha pernoun osa oloi oi misthotoi.misthous 14!!!!!!!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:04 | ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ ΙΑΣΩΝ

    ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗΣ ΤΩΝ «ΜΠΟΝΟΥΣ».
    ΤΑ «ΜΠΟΝΟΥΣ» ΣΑΝ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ, ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ.
    ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. ΕΤΣΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:15 | CHRISTOS KOUKIOS

    μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι ο βασικος μισθος ενος δημοσιου υπαλληλου ειναι αρκετα υψηλοτερος απο τα 600 ευρώ που παιρνει ο αντιστοιχος στον ιδιωτικο τομεα?
    μηπως εργαζεται παραπανω?

    επισης, γιατι το ονειρο καθε ελληνα ειναι να γινει δημοσιος υπαλληλος?

    αν τελικα καταλαβει ο δημοσιος τομεας οτι πρεπει να δουλευει με ιδιωτικοοικονομικα κριτηρια και με ενα κοινωνικο προφιλ τοτε ισως οι απαντησεις στα παραπανω ερωτηματα να μην χρειαζονται σε 10 χρονια

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:26 | ΦΚΝ

    ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20000 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ.ΔΗΛΑΔΗ 240000 € ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
    Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΥΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 12000 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:02 | Γεώργιος Πετράκης

    2o σχόλιο για την οικονομία και τα φορολογικά.

    Ως ενεργός πολίτης θέλω να διατυπώσω με ευθύ και καθαρό τρόπο την άποψη μου για την κατάσταση στην οικονομία της χώρας όλες δηλαδή τις πτυχές της κοινωνίας και της οικονομίας και πρωτίστως τη σχέση κράτους και αγοράς όπως αυτή αναπαράγεται και επεκτείνεται με μια διαρκή σύγκρουση λειτουργιών, που αφορά εξίσου την οικονομία, την κεντρική διοίκηση, την αυτοδιοίκηση, το εκπαιδευτικό σύστημα, το επικοινωνιακό σύστημα, τον χώρο της υγείας αλλά πρωτίστως την πολιτική.
    Αυτό το Ελληνικό πολιτικό φαινόμενο αλλοιώνει την πολιτική και κοινωνική μας συμπεριφορά αφού πρόκειται για ένα πρόβλημα Δημοκρατίας και κυριαρχίας της χώρας από συμφέροντα Ελληνικά και ξένα. Όταν η οικονομία τελεί υπό πίεση από τον Διεθνή παράγοντα με απειλές για δραστικό περιορισμό χωρίς περιθώρια ευχέρειας που διαθέτει ως προς την άσκηση της δημοσιονομικής της πολιτικής και άσκηση άλλων πολιτικών που έχουν ανάγκη από χρηματοδότηση, πρέπει να κάνει σωστή κατανομή πόρων και άρα σχεδόν όλα εξαρτώνται από την δημοσιονομική πολιτική αν εξαιρέσουμε την παραοικονομία και τις παράνομες δραστηριότητες που σαν από μηχανής Θεός συχνά σώζουν τις αγορές.
    Όλα αυτά αλλοιώνουν την εικόνα που έχουμε για το ΑΕΠ, για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και των πολιτών, την περιουσία και το εισόδημα των νοικοκυριών, τα κέρδη των επιχειρήσεων, την εισοδηματική διαστρωμάτωση, τις πολιτικές συμπεριφορές και την κατανομή της πολιτικής δύναμης που διασταυρώνεται με το λαθρεμπόριο επιρροής στα δημόσια πράγματα. Συνεπώς οφείλουμε να κάνουμε αλλαγές παράλληλα και σε αυτό των βραχυπρόθεσμων σωστικών μέτρων και σε αυτό των διαρθρωτικών αλλαγών, μέσα σε ένα ασφαλές κοινωνικό, αναπτυξιακό, πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο. Άρα τα μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους, πρέπει να μετρηθούν στο πλαίσιο μιας μεγάλης εθνικής συμφωνίας για την οργανωμένη μετάβαση από την ανομία σε διαφανείς και δίκαιες σχέσεις εργασιακές, ασφαλιστικές, διοικητικές, εμπορικές, καταναλωτικές και κοινωνικές εντέλει εξόχως πολιτικές γιατί οι πολιτικές πχ υπέρ αδυνάτου είναι κάτι πολύ ευρύτερο από τον περιορισμό της παραοικονομίας, την αλλαγή στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα ή την διοικητική μεταρρύθμιση.
    Ξέρουμε πολύ καλά ότι ένας τόσο δύσκολος στόχος χρειάζεται αλληλεγγύη, συμμετοχή, συναίνεση και συστράτευση όλων, πειστικότητα και όχι μόνον επιβολή, αξιοπιστία και όχι μόνο δημοκρατική νομιμοποίηση,
    με καλύτερη προοπτική για όλους τους εργαζομένους , για την Ελληνική οικογένεια, ότι το πραγματικό τους εισόδημα θα διαφυλαχθεί, ότι υπάρχει μια ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, ότι δεν θα χειραφετούνται δυνάμεις εγκλωβισμένες σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα της φτωχότερης περιφέρειας.
    Πίσω από όλα τα θεσμικά και διοικητικά προβλήματα και όλα τα σχέδια φορολογικής και ασφαλιστικής μεταρρύθμισης κρύβονται εισοδήματα, ρόλοι, επίπεδα ζωής, συνήθειες, πρακτικές.
    Ο πολίτης που δικαίως δυσανασχετεί για την κακή λειτουργία του κράτους, για τις ελλείψεις στο δημόσιο σχολείο ή στο ΕΣΥ είναι πολύ συχνά ο επιχειρηματίας που ταλαιπωρείται μέσα στους μηχανισμούς του τραπεζικού συστήματος αλλά και ο ίδιος που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ παρότι τον έχει εισπράξει από τον καταναλωτή. Είναι ο ίδιος πολίτης που ως δημόσιος υπάλληλος καθυστερεί να εξυπηρετήσει τους διοικούμενους. Είναι ο ίδιος που αγωνίζεται να μεγαλώσει το ανεπίσημο εισόδημά του με χίλιους τρόπους κινούμενος στο όριο νομιμότητας και παρανομίας ως καθηγητής, γιατρός, δικηγόρος, συμβολαιογράφος, ελεύθερος επαγγελματίας, λογιστής, έμπορος, επαγγελματίας, υπεργολάβος, ανασφάλιστος εργαζόμενος.
    Για να στηριχθεί η προσπάθεια αυτή πρέπει να υπάρχει η αίσθηση της ασφάλειας για τα χαμηλά εισοδήματα, της σταθερότητας και της προσδοκίας για τα μεσαία εισοδήματα, της δίκαιης επιβάρυνσης και της αναδιανομής για τα υψηλά εισοδήματα. Αυτό πρέπει να έχει ως στόχο η Κυβέρνηση δηλαδή την σταθερότητα, την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, σε ένα νέο μοντέλο με δίκαιη αναδιανομή πόρων και ευκαιριών για όλους.
    Πρέπει συνεπώς να διαμορφώσουμε ξανά τους κανόνες λειτουργίας του κράτους, της οικονομίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Η χαρτογράφηση της πραγματικότητας σε όλους του οικονομικούς και κοινωνικούς χώρους, σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες, σε όλες τις μορφές επιχειρηματικής δράσης, σε όλες τις όψεις των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών ρυθμίσεων, στην εκπαίδευση, στην υγεία, τη δικαιοσύνη, στην οικοδομή, τον τουρισμό, το λιανικό εμπόριο, είναι η βάση αυτής της μεγάλης κοινωνικής και αναπτυξιακής συμφωνίας που είναι ταυτόχρονα και συμφωνία φορολογικής και ασφαλιστικής ειλικρίνειας, δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης, συμφωνία δίκαιης συμβολής στην εθνική προσπάθεια υπέρβασης της δημοσιονομικής κρίσης με αύξηση της αποδοτικότητας και ελαχιστοποίηση δαπανών όπως στις προμήθειες αμυντικών εξοπλιστικών ή σε
    διπλωματικές επιλογές που συνιστούν μεγάλο κόστος «διπλωματικής προστασίας» το οποίο καταβάλει η χώρα
    Αυτή και άλλες σπατάλες του Δημοσίου σε ΕΡΤ-ΔΕΚΟ κλπ ή όπως σε φάρμακα και πρόωρες συντάξεις, πετάνε τα χρήματα του Ελληνικού λαού σε μία μαύρη τρύπα, με πολίτες που πληρώνουν πρόστιμα χωρίς να κατοχυρωθεί νομικά η σταθερή και μόνιμη ρύθμιση των οφειλών τους, που έτσι συνεχώς χρωστάνε και δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, αφού η νομιμότητα δεν συμφέρει και η ανταποδοτικότητα πάει περίπατο, με διαφορετικές πολιτικές για τους Δημόσιους ! από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους πολίτες β’ κατηγορίας που πρέπει να δουλέψουν περισσότερο με λιγότερα για να συντηρήσουν την σπατάλη και τις πρόωρες συντάξεις τους, λες και επρόκειτο για μαχητές του Βιετνάμ;
    Ο νεοφιλελευθερισμός κατόρθωσε να οδηγήσει τις συλλογικότητες στην εξυπηρέτηση των ειδικών συμφερόντων της ομάδας, της συντεχνίας, των ατόμων που την αποτελούν. Η εξυπηρέτηση αυτή γίνεται με τρόπους που εντείνουν τον ατομισμό. Η συνήθεια, η αποδοχή πράξεων και ενεργειών που σε άλλες εποχές τις θεωρούσαμε αδιανόητες, τώρα γίνονται ρουτίνα και καθημερινότητα.
    Ο νεοφιλελευθερισμός κατόρθωσε να οδηγήσει την έννοια του δημόσιου χώρου και του δημόσιου συμφέροντος σε απόλυτο παραλογισμό Ενώ η προοδευτική αριστερή άποψη στηρίζει το δημόσιο χώρο και το δημόσιο συμφέρον, ενώ οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να έχουν εργασιακή σχέση με το δημόσιο, οι ίδιοι -αν μπορούν οικονομικά- στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα για να λύσουν τα θέματά τους. Όλοι δε οι Έλληνες, είτε το ομολογούν είτε όχι, θεωρούν ότι ο δημόσιος χώρος υπολειτουργεί και στο βαθμό που λειτουργεί παράγει σήψη και διαφθορά. Η υποστήριξη του δημόσιου χώρου και του δημόσιου συμφέροντος, από αριστερή οπτική, περιλαμβάνει οπωσδήποτε την αναγνώριση των κακώς κείμενων που δυστυχώς δεν είναι ούτε εξαιρέσεις ούτε μεμονωμένες περιπτώσεις.
    Όσο υποβαθμίζεται ο δημόσιος τομέας τόσο ο ιδιωτικός κάνει ότι θέλει. Χρησιμοποιεί τον πολίτη με μόνο κριτήριο την αύξηση του κέρδους με παράλληλη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο ισχυρός και υγιής δημόσιος τομέας πρέπει να αποτελέσει τον έναν πόλο. Ο άλλος πόλος τότε, ο ιδιωτικός τομέας, θα έχει ισχυρό αντίπαλο, κάτι που θα το λάβει σοβαρά υπόψη προς όφελος των πολιτών. Ο διπολισμός αποδείχθηκε, και μάλιστα τώρα που δεν υπάρχει, ότι είναι χρήσιμος.
    Η συσχέτιση της αριστεράς με την κοινωνία, πρέπει να μπορεί να καταλήξει σε εφαρμοσμένη πολιτική για τη διακυβέρνηση της χώρας. Όποια προβλήματα κι αν έχει η σχέση με την εξουσία, η άρνηση άσκησής της δεν αφορά τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου και του πεπερασμένου άλλωστε βίου του.
    Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ πρέπει να είναι ΙΣΧΥΡΟΣ και ΣΑΦΗΣ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ πρέπει να έχει ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η αμεσότητα πολλές φορές ξεπερνά τα όρια. Τα όρια του συστήματος, τα όρια των θεσμών, τα όρια των γραφείων μας, τα όρια του εαυτού μας. Ιστορικά φαίνεται ότι μόνο τότε υπάρχει αποτελεσματικότητα Πρέπει να μιλήσουμε και να δράσουμε άμεσα. Να παράγουμε αποτέλεσμα εδώ και τώρα. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ΑΡΙΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Τι είναι προτιμότερο άλλωστε στη ζωή; Μια άριστη στρατηγική με μέτρια εκτέλεση ή μια μέτρια στρατηγική με άριστη εκτέλεση;.. Να θυμηθούμε κλασικές αρχές: Η βάση και το εποικοδόμημα.
    Τα θέματα που αναδεικνύει ο κόσμος σήμερα είναι:
    1. Η ακρίβεια σε συνδυασμό με τη φτώχια. (ΒΑΣΗ)
    2. Η διαφθορά στους θεσμούς (ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ)
    Να απαντήσουμε άμεσα και στα δύο με θέσεις και με δράση.
    Για το πρώτο:
    ΝΑΙ στην αναδιανομή του εισοδήματος
    ΝΑΙ στην ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας
    ΟΧΙ στη φτώχια ΟΧΙ στην πολιτική των επιδομάτων και των ταμείων κατά της φτώχιας ΟΧΙ στην ακρίβεια
    Για το δεύτερο
    ΝΑΙ στη διαφάνεια
    ΝΑΙ στην ανάδειξη των δυνατοτήτων
    ΟΧΙ στη διαφθορά
    ΟΧΙ στην αναξιοκρατία
    Οι παραπάνω πολιτικές για να γίνουν αποτελεσματικές πρέπει εκτός από τη Βουλή, τις επιτροπές, τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος να τεθούν κατευθείαν στο λαό μέσω του OPENGOV με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (καμπάνια). Όλοι οι πολίτες, τα μέλη του κόμματος, τα μέλη των ΝΟΕΣ, τα μέλη της σπουδάζουσας, οι βουλευτές και η ηγεσία να βγουν στους «δρόμους», να μοιράσουν προκηρύξεις και να συλλέξουν υπογραφές, απόψεις, θέσεις. Όσο περισσότερες γίνεται. Εκατομμύρια υπογραφές. Να δημιουργήσουμε γεγονότα στο δρόμο με βάση την πολιτική μας. Άλλωστε, η αυτονομία της πολιτικής είναι κυρίως αυτό: να μπορείς να ασκείς την πολιτική σου ο ίδιος, χωρίς διαμεσολαβήσεις. Να μην κλείνουμε την πολιτική μας στα γραφεία. Να μην βγαίνουμε στους δρόμους ακολουθώντας την πολιτική άλλων, αλλά
    «ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ»
    – τότε ο κόσμος θα μας ακούσει και κυρίως θα μας δει
    – τότε τα Μ.Μ.Ε. θα μας ακολουθούν
    – τότε το δίλημμα ευθύνη διακυβέρνησης ή συμμετοχή στα κινήματα δε θα υπάρχει
    – τότε την απάντηση θα τη δώσει η ζωντάνια, η ίδια η ζωή.

    υγ) Επειδή τα πολλά λόγια κουράζουν θα επανέλθω με προτάσεις, να περάσουμε απ’ τη θεωρία στην πράξη είναι σήμερα το ζητούμενο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:15 | Lolis Donatos

    Ζω σε μια μικρη πολη-λιμανι,ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ θΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.Ειμαι Πλοιαρχος του Ε.Ν σε απομαχια τα τελευταια 2 χρονια,επειδη συνεχως ελειπα δεν μπορουσα να φανταστω το μεγεθος της παρανομιας-φοροδιαφυγης-φοροαποφυγης που επικρατει στην πατριδα μας.
    ολα τα καφενεια,μπαρ,καφετεριεσ,ταβερνες,ουζερι,εστιατορια,απασχολουν αδηλωτο προσωπικο ιδιαιτερα στην κουζινα,ετσι καταρρεουν τα ασφαλιστικα ταμεια,οι ανασφαλιστοι εργαζομενοι,δεν πληρωνουν φορους,και πολλοι απο αυτους ειναι γραμμενοι στο ΟΑΕΔ και παιρνουν και ταμειο ανεργιας η εχουν βιβλιαριο απο την Προνοια,5-6 καταστηματα δουλεβουν παρανομο χαρτοπαιγνιο και κουλοχερηδες χωρις να πληρωνουν ασφαλιστικες εισφορες,φπα,κλπ.Γνωριζω μια πιτσαρια που λειτουργει εδω και εναμισο χρονο χωρις αδεια μονο με μια ταμειακη μηχανη δηλωμενη στην εφορια και τιποτε αλλο.
    ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ!!! ειναι δυνατον να συμβαινουν ολα αυτα σε μια μικρη πολη,που ολοι γνωριζουν ολους και τα παντα?Τι κανουν οι υπηρεσιες του Δημοσιου?
    τικανει το σδοε?τι κανει η επιθεωρηση εργασιας?τι κανει ο Δημοσ?η αστυνομια?
    Κι εγω περιμενω να παρω το εφ απαξ μου δυομιση χρονια αλλα πληρωνω τουσ φορους μου που ειναι υπρβολικοι εξ αιτιας αυτης της καταστασης.
    Κυριοι,ΩΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΠΟΙΝΟΛΟΓΗΣΤΕ ΣΚΛΗΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ….
    Μετα τιμης,

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:43 | faros

    Ας μου επιτραπεί, παρακαλώ, να κάνω κι εγώ λίγη κατάχρηση του χώρου και να υποβάλλω μερικές προτάσεις:

    1. Κατάργηση της διάκρισης «φυσικών» και «νομικών» προσώπων. Καθιέρωση μιας ή το πολύ δύο ειδών «εταιρειών», ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση από την Εφορία.
    Να εκπίπτουν όλες οι δαπάνες, να λαμβάνονται υπόψη όλα τα έξοδα και φυσικά τα έσοδα από κάθε πηγή.

    2. Ανάλογα με τα προβλήματα της κάθε περιοχής (ήδη είναι χωρισμένη η Ελλάδα σε 13 Περιφέρειες, αυτό μπορεί να αλλάξει) να υπάρχει διφορετικός ΦΠΑ μέχρι και να καταργηθεί τελείως σε κάποιες.

    3. Κανένα δάνειο αν δεν το καλύπτει πλήρως η φορολογική δήλωση του ενδιαφερόμενου κατά την τελευταία πενταετία. Το ίδιο να ισχύει και για τις κάθε λογής επιδοτήσεις κλπ.
    Δεν μπορεί π.χ. βιομήχανος που δηλώνει … 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα να μπορεί να παίρνει δάνειο μερικά εκατομμύρια, έστω κι αν υποθηκεύει ακίνητα.

    Ευχαριστώ πολύ !

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 18:13 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ,Α ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕ ΔΗΛΑΔΗ:
    -ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ,
    -ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ,
    -ΙΑΤΡΟΥΣ,
    -ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ,
    -ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ,
    -ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,
    -ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ 32 ΔΙΣ.ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:30 | filip

    Kυριοι κριτες της διαβουλευσης και διαβουλευομενοι ο λαος εαν ηθελε να δωσει λυση θα την ειχε χρονια τωρα δωσει.Δεν πιστευω να μην ειχατε υπαρξει λαος αλλα να γενηθηκατε βουλευτες -υπουργοι ανωτεροι Δ.Υ κ.λ.π αρα συνηπυρξατε με το προβλημα επωφεληθηκατε του συστηματος διατηρησης του προβληματος και τωρα ξυπνησατε και ξυπνησαμε και εμεις μαζι με τοση σοφια και προτασεις για την επιλυση του ..ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΟΙΝΩΣ..η ουσια ειναι οτι οσοι τα φυσαν τα φραγκα δεν θελουν και δεν θα τα δωσουν ..και οσοι δεν ειχαν ουτε μπορεσαν να αποκτησουν βιλες κοτερα και καταθεσεις ζηλευτες δεν εχουν πια να δωσουν αρα παπαλα.. γιαυτο η λαικη σοφια προτεινει ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΠΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ Θα συμπληρωσωσω ανεφικτο!!!!Τη την θελεται την διαβουλευση και χανουμε και χρονο τετοιες μερες που ειναι.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:33 | Κ.ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑ ΤΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΑΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.(ΕΙΜΑΙ ΔΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ).
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ 1)ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.
    2)Η ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΑΤΟΜΩΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ ΜΕΤΑΞΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:21 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1

    ΠΡΙΝ 30 ΜΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ .Ο.Ε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
    ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ 14 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΗΡΑ ΜΕΣΩ ΔΥΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 35000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΟΣ ΥΨΟΥΣ 40000 ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ.ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΑΝ ΜΕ 13% ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ 10% ΕΠΙΤΟΚΙΟ.
    ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 3.500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.
    ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΟΥ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ 6000 ΕΥΡΩ.
    Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑ 15000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΞΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩ.

    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    1)ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 6000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΞΩΦΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.
    ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΤΟΣΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΩ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΩ 1000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
    2)ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 6000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ

  • ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΙ ΡΥΘΜΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΚΥΡΙΩΣ, ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΦΠΑ (ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ,ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΕ 5-6 ΔΟΣΕΙΣ , ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ.Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΠΑ(ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ 3 ΔΟΣΕΙΣ)

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:49 | Δ.Γ.

    Κύριε Υπουργε,

    Ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο αναφέρθηκε απο πολλούς συμπολίτες είναι το Ελάχιστο Κόστος Κατασκευής Οικοδομής.

    Βάσει αυτού οι εμπλεκόμενοι στην κατασκευή μίας οικοδομής μπορούν να δηλώσουν άλλα νούμερα και να πληρωθούν άλλα. Το ελάχιστο κόστος δε διασφαλίζει κανέναν μηχανικό ή υδραυλικό απο το να πληρωθεί τα δέοντα, ελεύθερη αγορά έχουμε. Ο καλύτερος και φθηνότερος ας έχει την περισσότερη δουλειά.

    Επιπλέον το κράτος θα κερδίσει περισσότερα χρήματα αφου ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει φόρο για τα πραγματικά έξοδα που ξόδεψε.

    Οι εμπορικές αξίες των ακινήτων δεν θα ανέβουν άλλο αφου το κόστος δε θα μετακυλιστεί στον ιδιοκτήτη. Οι τιμές έχουν αυξηθεί υπερβολικά και δυσανάλογα σε διαστημα 10 ετών. Δεν εχουν να ανέβουν παραπάνω γιατι μετά θα σταματήσουν να γίνονται κατασκευές λόγω υψηλού κόστους.

    Με εκτίμηση,

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:49 | Γιώργος

    Είναι πια καιρός να πραγματοποιηθεί αυτό που λέγεται αλλά ποτέ δεν εφαρμόζεται.
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ, ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Πραγματικά μου προξενεί μεγάλη εντύπωση η δυσκολία που προβάλλεται απο τις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε φορά που μπαίνει το παραπάνω θέμα. Ότι δήθεν δεν μπορούν να τους πιάσουν.
    Μα εγώ που είμαι άσχετος με τα φορολογικά μπορώ να βρω στη γειτονιά μου πολλά άτομα με χλιδάτη ζωή και μηδαμινά δηλωμένα εισοδήματα. Πώς δεν μπορούν οι ειδικοί;
    Άμα δεν μπορούν να τα βρουν οι ειδικοί υπάλληλοι, να πάνε στα σπίτια τους.
    Μεγαλογιατρός χωρίς φακελάκι δύσκολα θα βρεθεί. Δε γίνεται ο αντρόπιαστος που δε δηλώνει εισοδήματα να ζητά και φακελάκι απο μένα που τα δηλώνω όλα (ως υπάλληλος).
    Έναν να πιάσετε και να ΥΠΟΣΤΕΊ ΤΙς ΣΥΝΈΠΕΙΕς, να δείτε πώς αλλάζουν τα πράγματα.
    Και επιμένω ότι η σύλληψη φοροφυγάδων ειναι εύκολη υπόθεση.
    ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:40 | stelioa nikolaidis

    αξιοτιμοι κυρια Κατσελη και κυριε Παπακψνσταντινου,καταρχην να σας ευχηθω καλο κουραγιο και δυναμη στο νεο σας ενχειρημα…θαθελα κι εγω να μοιραστω τις σκεψεις μου για το φορολογικο συστημα της χωρας.1)ενοιαιο μισθολογιο για ολους τους δημοσιους υπαλληλους,2)ποθεν αισχες για ολους και αμεση και αμετακλητη αποπομπη αναιξερετως θεσης κι αξιοματος,αυστηρα κριτιρια διαβιωσης επισης για ολους,3)50% φορο για οισοδηματα ανω των 70000,4)προοδευτικη φορολογηση της μεγαλης ακινητης περιουσιας ανω των 500000,5)φορολογηση της εκκλησιαστικης περιουσιας χωρις εκπτωσεις6)καμια εκπτωση στις υποχρεωσεις τραπεζων και μεγαλων ετιριων και πολυεθνικων,αμεση εισπραξη των οφειλων,7)καταργηση των καθε ειδους επιτροπων(να επιτρεπεται 1 ανα υπυργειο και δεκο,8)εξθπρλογησμο στον υπολογισμο των τελων κυκλοφοριας αναλογα με την οικονομικη καταστσση του φορολογουμενου(μειωση τελων σε ευπαθης ομαδες,ανεργους,συντξιουχους κτλ)9)ακεση συνδεση των εμβασματων στο εξωτερικο απο μεταναστες με τον τροπο αποκτησης τους και φορολογηςη αυτων,10)μειωση 30% των αμοιβων ολων των πολιτικων προσωπων και αναλιτικη ενημερωση των πολιτων για την χρηματοδοτηση των κοματων,11)να υποχρεωθουν με νομο του κρατους,πολυεθνικες και σουπρ μαρκετ να πολουν τα προιοντα τους στο μεσο ορο της ΕΕ.Αυτες ειναι μερικες ιδεες που πιστευω πως θα οδηγουσαν σε ενα πιο δικαιο φορολογικο συστημα για ολους και πανω απο ολα θα εδιναν στην πατριδα την ευκαιρια να βγαλει την θυλια απο τον λαιμο της,σας ευχαριστω εκ των προτερων για το ενδιαφερον,με τιμη ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:57 | Μάκρα Τόνια

    1. Αναρωτιέμαι γιατί άλλες χώρες παράδειγμα η Σουηδία ή η Μεγάλη Βρετανία κατάφεραν εδώ και δεκαετίες να φορολογήσουν τα υψηλά εισοδήματα με τόσο αποδοτικό τρόπο ώστε να εξαναγκάσουν ακόμα και διάσημους παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες να φύγουν στο εξωτερικό για να γλυτώσουν την εφορία, κι εμείς ακόμα ψάχνουμε το ιδανικό μοντέλο !!! η Παγκόσμια γνώση και εμπειρία δεν μπορούν να αποτελέσουν μια κεκτημένη πηγή έμπνευσης ; αντί κάθε χρόνο να συζητάμε τα ίδια θέματα ; αυτό περιμένω προσωπικά από την κυβέρνηση αποφασιστικότητα και εφαρμογή σωστών διατάξεων και όχι κωλυσιεργίες και συζητήσεις (για χιλιοστή φορά) για το ποιές αποδείξεις να κρατάμε, έλεος λυπηθείτε μας τους κακόμοιρους γεράσαμε και ακούμε τα ίδια !

    2. ΠΡΟΤΑΣΗ
    Να υπάρξει ελάφρυνση στην φορολογία των υπερήλικών συναξιούχων με πλαφόν τα 85 χρόνια ή και τα 90. Όσοι έχουν την ευτυχία να φθάσουν σε αυτή την ηλικία – ειδικά αν είναι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι που ουδέποτε στη ζωή τους έκρυψαν και το παραμικρό φράγκο αλλά αντίθετα έχουν πληρώσει αδρά την εφορία – πρέπει να ξέρετε ότι δαπανούν πολλά χρήματα για φροντίδα σε καθημερινή βάση. Είναι τα φάρμακα που πολλαπλασιάζονται και μαζί η συμμετοχή των ασφαλισμένων, είναι οι συχνές εξετάσεις, οι νοσοκόμες ή γυναίκες που χρειάζονται αυτά το άτομα για να συνεχίσουν να είναι λειτουργικοί ο καθένας με το δικό του τρόπο γιατί σχεδόν πάντα ο σύντροφός τους έχει φύγει, είναι τα πολλά ακόμα είδη που οι οικογένειες αγοράζουν γι αυτούς – από πάμπερς έως σακουλάκια για καθετήρες, ειδικές διατροφές κ.λ.π.

    Ο πατέρας μου συνταξιούχος δάσκαλος είναι 96 χρονών μια ζωή πλήρωνε φυσικά την εφορία που του αντιστοιχούσε. Σήμερα τα έξοδα του είναι τεράστια και κάθε χρόνο καλείται να πληρώσει 1.200 ή και 1.400 ευρώ εφορία. Δεν θα μπορούσανε αυτοί οι άνθρωποι να δικαιολογούν κάποια επιπλέον έξοδα ; παράδειγμα την συμμετοχή στα φάρμακα που είναι μεγάλη ; ή να υπάρχει ένα μικρό έστω αφορολόγητο ; Γιατί ένας ανάπηρος έχει – και σωστά – φορολογική ελάφρυνση ; γιατί απλά τα έξοδα πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της κατάστασης του και της φροντίδας που απαιτείται για να ζήσει.

    Το ίδιο και ο υπερήλικας, πολλαπλασιάζονται τα έξοδα εξαιτίας της υπέρμετρης φροντίδας που απαιτείται για να συνεχίσει να ζήσει ή μήπως δεν θα έπρεπε να ζει ; Χρόνια γίνονται συζητήσεις για αποδείξεις και μειώσεις φόρους ουδείς σκέφτηκε αυτή την κατηγορία που στενάζει σηκώνοντας μαζί με τα γερατειά και φορολογικά βάρη ;

    Τόνια Μάκρα, δημοσιογράφος

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:27 | ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΈΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ Φ.Π.Α.
    ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ.
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΩΝ, ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ .
    ΕΚΔΟΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ.
    ΦΤΙΑΞΤΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ (ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ, Η ΜΗΝΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ Φ.Π.Α.
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΑ Κ.Ε.Π. ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
    Ο Φ.Π.Α. ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ 25% ΠΑΝΤΟΥ….. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ 25% ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ……… ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΡΑ.
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ.
    Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ ΟΜΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ Φ.Π.Α. (ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ .
    ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΓΗΣ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Α.Φ.Μ. ΑΤΟΜΙΚΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙ. ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ (ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ) ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΙΑ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΕ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΕ ΠΟΣΑ ΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΕΣ 310 ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΣΑΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΦΙΕΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕΤΡΑ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ (ΝΑ ΧΑΦΙΕΔΙΖΟΥΜΕ) ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…………
    ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ…. ΘΑ ΘΕΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙ΄ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ, ΜΙΑ ΨΗΦΙΣΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:00 | Καραγεωργόπουλος

    ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΥΨΗΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

    Προτείνω όσοι πληρώνουν υψηλούς φόρους να έχουν κάποιου είδους αναγνώριση και ανταμοιβή από το κράτος. Κάτι ανάλογο γινόταν στην αρχαία Αθήνα με το θεσμό των χορηγιών. Σήμερα, υπάρχουν φορολογούμενοι που συνεισφέρουν σημαντικά περισσότερο στο κράτος σε σχέση με τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα κάποιοι τρέφουν, με τους φόρους που συνεισφέρουν και οι οποίοι είναι αποτέλεσμα της δικής τους παραγωγικής δραστηριότητας, 2 και 3 δημοσίους υπαλλήλους το χρόνο. Η Πολιτεία πρέπει με κάποιο τρόπο να το αναγνωρίζει αυτό, θεσμός που μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για την πληρωμή φόρων.

    Οι συνεισφέροντες αρκετούς φόρους μπορεί να έχουν προτεραιότητα σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες. Παραδείγματος χάρη, νοσηλεία σε πρώτη θέση στα νοσοκομεία, προτεραιότητα σε περίπτωση προγραμματισμένης νοσηλείας, προτεραιότητα εξυπηρέτησης από τις δημόσιες υπηρεσίες, εξεύρεση θέσης σε παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους, παροχή μόνιμης θέσης στάθμευσης, και άλλες διευκολύνσεις που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Θα μπορούσε να υπολογίζεται ο φόρος κάθε χρονιάς αλλά και αθροιστικά οι φόροι που έχει πληρώσει κάποιος.

    Με λίγα λόγια δεν θα έπρεπε αυτοί που πληρώνουν να αντιμετωπίζονται από το κράτος μόνο ως οι «έχοντες και κατέχοντες» αλλά και ως αυτοί, που, κόντρα στο ρεύμα των φοροφυγάδων, προσφέρουν με την παραγωγική τους δραστηριότητα στους συνανθρώπους μας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 17:45 | Ξενοφων Φιλιππου

    Με την ιδιότητα μου ως δικαστικού συμπαραστάτη (απόφαση 1335/2000) πολίτη με ειδικές ανάγκες που βρίσκεται κάτω από δικαστική απαγόρευση θα ήθελα να σας αναφέρω ότι
    Ο συγκεκριμένος πολίτης έχει εισόδημα 23.000 € από τα οποία τα 16.000 είναι ενοίκια . Πληρώνει κάθε χρόνο πάνω από 2000 € φόρο εισοδήματος και 1000 € φμαπ
    Ταυτόχρονα απασχολεί αλλοδαπό τον οποίο πληρώνει 12.000 € συν 1600 € το ικα
    Αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να τα δικαιολογησει ως εξοδα. Επίσης δικαιούται από το ικα 1 αναπηρικό καροτσάκι κάθε 5 χρόνια αν και εξαιτίας της πάθησης του χρειάζεται 1 κάθε 2 χρόνια. Με ένα απλό υπολογισμό θα δείτε ότι του μένουν 6400 € το χρόνο για να καλύψει τις ανάγκες του ,μιλάω για τις βασικές.
    Σας παρακαλώ να δείτε με κατανόηση τα άτομα αυτά. Δεν νομίζετε ότι πρέπει ?

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:59 | THEODOSIOS

    Πιστευω ότι στον τομεα των δαπανων και εξοδων , που αφορουν την υγεια , εισαστε εκτος θεματος σε αρκετα !!..
    Θα σας προσανατολισω , σε καποια που τα εχω βιωσει πλειστακις και επι δεκαετιες , τοσο στα αστικα κεντρα αλλα σε -υπερθετικο βαθμο- στην επαρχια , οπου επικρατει η κολαση !!!!..
    1-ΦΑΡΜΑΚΑ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ- πολλοι φαρμακοποιοι εχουν στη κατοχη τους δεκαδες η εκατονταδες βιβλιαρια του ΟΓΑ , ΟΠΑΔ εκαστος – τα κρυβουν ειτε σε εξυπνες κρυπτες ειτε στα πορτμπαγκαζ των αυτοκινητων τους και φορτωνουν τα ταμεια με παμπολλα φαρμακα που ΔΕΝ παιρνει ο ασθενης σπιτι του ΑΛΛΑ τα ανταλλασσει με πανακριβα καλλυντικα , παπουτσια , σαμπω , ειδη ατομικης υγιεινης , κολονιες , βαφες μαλλιων , σαμπουαν , κραγιον, σκιες ματιων κλπ κλπ. !!!!!….
    Πολλα από τα φαρμακα χρεωνονται ενιοτε , χωρις να το γνωριζει ο ασθενης και τα ποσα που εισπραττει ο Φαρμακοποιος από τα Ταμεια , τα μοιραζεται με τον συνταγογραφοντα Ιατρον ..- Όλα τα ανωτερω , γινονται κατά κορον στην επαρχια με τα εκει φαρμακεια, κεντρα υγειας, αγροτικα Ιατρεια κλπ., οπου υπαρχουν στενωτερες γνωριμιες μεταξυ των εμπλεκομενων ..-Με εντατικους ελεγχους και στα σπιτια των ασφαλισμενων αλλα και στους φαρμακοποιους , πιστευω ότι θα επελθει καθαρση ..
    2-Ειμαστε η ΜΟΝΗ χωρα , οπου ο ασθενης δανειζεται βερεσε φαρμακα από τον φαρμακοποιο , χωρις ιατρικη συνταγη και χωρις ,προηγουμενως ,να εξεταζεται από Ιατρο !!! Μαλιστα , πηγαινει κατοπιν με τα κουπονια η το σημειωμα του φαρμακοποιου -που μπορει να αφορα φαρμακα της 1ης παραγραφου -, στον Ιατρο του ΙΚΑ ,ΟΠΑΔ , ΟΓΑ κλπ και απαιτει να του τα γραψουν !! Αν μαλιστα ο Ιατρος –ορθα –του το αρνηθει , ουρλιαζει για το Κρατος που … υποκρινεται για δωρεαν περιθαλψη και τελικα θα πετυχει το σκοπο του με καποιον άλλο Ιατρο που δεν αντεχει άλλες φωνες και απειλες !!
    Οι φαρμακοποιοι , επισης δινουν μονοι τους αντιβιωτικα , αντιυπερτασικα , αντιφλεγμονωδη κλπ φαρμακα και γινεται παλι το ιδιο σεναριο στα ταμεια των ασθενων με ομοιο τροπο !!..Σκοπος του φαρμακοποιου να μη φυγει ο πελατης στο διπλανο φαρμακειο και χασει το τζιραρισμα !!!!!….
    ΓΙΑΤΙ επιτρεπετε να γινεται αυτό , που και επικινδυνο είναι και την επιστημονικη οντοτητα του Ιατρου υποβιβαζει ?? Γνωριζετε ,πολύ καλα , ότι ο Ελλην Φαρμακοποιος, είναι κατ’ουσιαν εμπορος-ιδιοκτητης mini market και ουδεμια σχεση εχει με τον φαρμακοποιο του 1950 και του 1960 … Πρεπει να το επιβαλλετε νομοθετικα ΚΑΙ ουσιαστικα !!!
    3-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-Σας προτεινω να τα εφοδιασετε με bar-codes και scanners , όπως γινεται σε ολες τις οργανωμενες και νοικοκυρεμενες Ιδ. Κλινικες !
    Καθημερινα , γινεται ένα αλλυπητο πλιατσικο από ολες τις βαθμιδες του προσωπικου σε φαρμακα , φαγητα , πρωτες υλες , κουβερτες, σεντονια , πετσετες, σαπουνια, απορρυπαντικα , pumpers , πανες ακρατειας, επιδεσμικο υλικο , εργαλεια, ραμματα , σκιαστικα, αντιδραστηρια, αντισηπτικα και ότι άλλο βαλει ο νους σας !!
    Επισης στα ονοματα του προσωπικου , γινονται παμπολλες εξετασεις , τεραστιου κοστους , σε φιλικα η συγγενικα τους ατομα , που ειτε δεν τις δικαιουνται ειτε γινονται ετσι για να γινουν , χωρις να εχει προηγηθει εξεταση και ιατρικη αξιολογηση του…ασθενους !!
    Κατά την ταπεινη μου γνωμη , αν ελεγξετε πληρως τα ανωτερω , οι δαπανες των νοσοκομειων και ασφ. Ταμειων θα μειωθουν κατά τεραστια ποσοστα !!
    Αραγε , εχετε το αναστημα να επεμβετε στα ανωτερω , μη σκεπτομενοι το πολιτικο κοστος , αφου εκτος από επιορκους Ιατρους και Φαρμακοποιους θα θιγουν πολλοι πολλοι πολλοι περισσοτεροι , από άλλες κοινωνικες ομαδες , που μη ξεχνατε είναι και ….ψηφοφοροι !!!…
    Ευχαριστω ..

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:46 | Μιχάλης Φ.

    Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του Θ. Μαυρίδη από το Σιωπητήριο (που αντιγράφηκε σε προηγούμενο σχόλιο):

    «Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών»

    http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=6&id=878996&expand=1

    Αν θέλετε να λύσετε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας πρέπει να καταργηθεί στην πράξη η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

    Η χώρα δεν παράγει τίποτε. Αν φορολογήσεις το τίποτα, πάλι τίποτα θα πάρεις. Διώξτε τους άχρηστους δημόσιους υπάλληλους και ο κόσμος θα στραφεί στον ιδιωτικό τομέα που παράγει φορολογήσιμο πλούτο. Μόνο έτσι θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:04 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Καλησπέρα ,σαν κράτος θα ήθελα να υπάρξει αντιμετώπισει της φοροδιαφυγής όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν, πως είναι λογικό κάποιο να δηλώνει 9000ευρώ ,να κατέχει τζιπ 3000κυβ,δύο σπίτια ή και τρία ακόμη,ας επανέλθουν πάλι τα αντικειμενικά κριτήρια, ελευθεροι επαγγελματίες ,δικηγόροι γιατρόι κέντρα διασκέδασης καφετέριες, γιορτινές ημέρες όλοι βγαίνουν έξω ,ποιο κέντρο διασκέδαης δίνει απόδειξη κάντε έλεγχο ,βαράτε τους στο κεφάλι, όσο όσο, για τους ελέγχους βάλτε 3 4 άτομα από ξεχωριστές υπηρεσίες ΄να μην γνωρίζονται ώστε να μην υπήρχει θέμα χρηματισμού,αφού μπορεί να κάνετε ελέγχους γιατί φοβάστε!!δεν γίνεται να γινόμαστε συνέχεια ρεζίλι στην ευρώπη! κόψτε 50%μισθούς δεκο και μέκο, και τους δικούς σας 50% ,εφόσον υπάρχει μεγάλη ανάγκη,μην την πληρώσουν πάλι οι μισθωτοι και συνταξιούχοι την φορολόγηση ,κάθε μήνα φορολογούνται με τον μισ΄θο και την σύνταξη ,φτάνει πια!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:01 | ΑΓΙΑΣΟΦΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ(ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ)

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ… ΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΙΤΑ ΕΙΤΑΙ ΑΠΡΟΣΙΤΑ…
    ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ…ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΡΓΟ…
    ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ….,
    ΕΙΝΑΙ Ο Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ . . .
    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ «ΜΙΚΡΟΥΣ».
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ…
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ….;
    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
    1)ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
    2)ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΟΥ
    3)ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
    4)ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
    5)ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ . . . ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ!
    6)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ(ΑΓΟΡΩΝ) ΜΟΝΟ Β-Γ
    7)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ,,, ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ.
    8)ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ (ΓΕΩΡΓΟΙ,ΑΛΙΕΙΣ,ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΖΩΩΝ-ΙΧΘΥΩΝ-ΚΛΠ)ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ…..ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ…..
    9)ΣΤΑΘΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ… ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΙΩΣ.. ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.
    10)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    11)ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    12)ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ «ΜΕΓΑΛΕΣ» ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΦΠΑ, ΕΡΓΟΔΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΦΟΡΟΥΣ, ΚΛΠ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ…., ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ… ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ…ΥΜΑΡΤΟΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.
    13)ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ…. ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ……
    14)ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΦΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ.
    15)ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ή ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..
    16)ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΜΑΠ
    17)ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΒΑΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ Η ΜΕΣΩ ΤΑΧΙS.

    18) ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΦΠΑ,ΜΗΤΡΩΟΥ,ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ,ΚΒΣ,ΑΥΤ/ΤΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΕΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ,
    ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ(ΦΠΑ,ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΙ,ΦΕΦΠ,ΦΕΝΠ,ΚΛΠ) ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΛΟΓΙΣΤΗ(ΚΩΔΙΚΟΣ), ΣΕ ΕΝΑΝ…!! ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΩΔΙΚΟ…
    ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ… ΕΝΑΣ ΚΩΔΙΚΟΣ, ΕΝΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ…
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ «ΟΥΡΩΝ» ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΥΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:36 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ

    Είμαι συνταξιούχος του Δημοσίου με προστατευόμενο μέλος τη συζυγό μου.
    Εκτός απο τη νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη που έχουμε από το Δημόσιο έίμαστε ασφαλισμένοι και σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία.Σε περιπτώσεις που θα απαιτηθεί εισαγωγή σε νοσοκομείο ,»απαλλάσω» το Δημόσιο από την υποχρέωση να με περιθάλψει και διαθέτοντας παράλληλα μία κλίνη σε κάποιο Δημόσιο νοσοκομείο για κάποιον άλλο πάσχοντα.
    Εκτιμώ οτι είναι άδικο να μη εκπιπτεται από το φορολογιταίο εισόδημα το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ για νοσοκομειακές δαπάνες.
    Και κάτι ακόμα. Το μέτρο των αποδείξεων υπήρχε και παλαιότερα με αποτέλεσμα κατά την αγορά προιόντων.να σε ρωτανε όταν πήγαινες να πληρώσεις»ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ή ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Προτείνω να μπορεί ΑΥΤΟΜΑΤΑ ο πελάτης να κάνει ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία στο αρμόδειο Υπουργείο
    Σας ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας.