Άρθρο 4 Επιλογή και στελέχωση των κρίσιμων για την Είσπραξη των Εσόδων οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών και σύστημα αξιολόγησης για την επίτευξη ποσοτικών και ποιοτικών στόχων

 

  •   Στόχος των διατάξεων του άρθρου αυτού είναι να επιλεγεί με ουσιαστική και αποτελεσματική διαδικασία επιλογής το κατάλληλο για την Είσπραξη των Εσόδων του  Κράτους προσωπικό, το οποίο θα στελεχώσει τις κρίσιμες στο πεδίο αυτό οργανικές μονάδες του Υπουργείου Οικονομικών, και θα υπόκειται σε διαρκή έλεγχο και παρακολούθηση για την επίτευξη μετρήσιμων ποσοτικών και ποιοτικών στόχων.   
  •    Ως ελεγκτές επιλέγονται και υπηρετούν υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ του Υπουργείου Οικονομικών για συγκεκριμένη θητεία (π.χ. 3 ετών) που μπορεί να ανανεώνεται.  Η επιλογή των ελεγκτών διενεργείται κατά ένα ποσοστό μόνο (π.χ. 25%) από υπαλλήλους που έχουν προϋπηρεσία σε ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου. Κατά το υπόλοιπο ποσοστό στελεχώνεται από τις άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς και από υπαλλήλους που  έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από άλλα υπουργεία (π.χ. 20%).
  •    Η επιλογή διενεργείται με δημόσια προκήρυξη, από Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης του προσωπικού. Στην Επιτροπή συμμετέχει ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γενικός Διευθυντής ή Δ/ντής.
  •    Οι επιλεγέντες  υπογράφουν Δήλωση Επίτευξης Ποσοτικών και Ποιοτικών Στόχων, ανάλογα με τη θέση ευθύνης.
  •    Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Ειδική Αναλυτική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες).
  •    Από τους ελεγκτές αυτούς τοποθετούνται οι Προϊστάμενοι Δ/νσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος καθώς και η πλειοψηφία των στελεχών των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο και την αναγκαστική είσπραξη των ακολούθων τουλάχιστον οργανικών μονάδων: 
  •          Της Γενικής Δ/νσης Ελέγχων και των υπ’ αυτήν Δ/νσεων και Τμημάτων.
  •          Των Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (Δ.Ε.Κ.) Αθηνών και Θεσσαλονίκης,
  •          των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (ΠΕΚ) και
  •          των Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε.Ε. και Φ.Α.Β.Ε. σε όλη τη χώρα.   

 

  •   Τα στελέχη αξιολογούνται ανά 8μηνο, οι Προϊστάμενοι Δ/νσεων, Υποδιευθύνσεων και Τμημάτων ανά 12μηνο ή 18μηνο. Αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι της Δήλωσης Επίτευξης Ποσοτικών και Ποιοτικών Στόχων αδικαιολογήτως, επιστρέφουν στη θέση από την οποία προέρχονται.  
  •     Κατά τη διάρκεια της θητεία τους υπάγονται σε ειδικό πειθαρχικό συμβούλιο.       
  • 30 Ιανουαρίου 2011, 13:45 | Γιώργος Χαριτάκης

    Καμία μετάταξη υπαλλήλων στο Υπουργείο Οικονομικών.

    Άμεση πρόσληψη των 545 διοριστέων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της προκήρυξης 1Γ/2008(ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ).

    Πρόσληψη νέων υπαλλήλων στο συγκεκριμένο Υπουργείο μόνο μέσω γραπτών και αδιάβλητων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

    Αξιολόγηση και προαγωγή των εφοριακών υπαλλήλων μεσω γραπτών εξετάσεων διενεργούμενων υπό την εποπτεία του υπουργείου, οι οποίες θα πιστοποιούν την επάρκεια γνώσεων για την ανάληψη των συγκεκριμένων καθηκόντων, και όχι να γίνεται η αξιολόγηση τους από επιτροπές οι οποίες αφήνουν «παραθυράκια» για την προαγωγή των «ημετέρων» της εκάστοτε κυβέρνησης.

    Μόνο έτσι θα κατοχυρώσετε την αξιοκρατία και την διαφάνεια.

    Είναι αδιανόητο να μένουν στο περιθώριο οι αριστούχοι του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 1Γ/2008, την στιγμή που η έλλειψη προσωπικού στις Εφορίες είναι κατά γενική ομολογία δραματική.

    Επιτροπές Αξιολογόγησης = Αδιαφάνεια

    Διαφάνεια = Γραπτές εξετάσεις και προαγωγή των αρίστων

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 12:39 | Γιώργος

    Θα πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό για ελέγχους το Υπουργείο Οικονομικών.
    Αλλά γιατί δεν παίρνετε τους ήδη απολαμβάνοντας παχυλούς μισθούς κυρίες και κυρίους της πρώην Ολυμπιακής, ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν νέες προσλήψεις και να επιβαρυνθεί και άλλο το μισθολογικό κόστος της χώρας;
    Ίσως χρειαστούν κάποια σεμινάρια για να ενημερωθούν και να εγκλιματιστούν, αλλά το κόστος θα είναι πολύ λιγότερο.
    Αν αυτό δεν γίνεται γιατί χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, τότε βάλτε τους να δουλέψουν εσωτερικά και αμολείστε για ελέγχους εκείνους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που παραμένουν μαντρωμένοι εντός κτηρίου κάνοντας δουλειές γραφειοκρατικές.
    Αν εκεί οδηγηθούν ειδικά οι κυρίες και οι κύριοι της πρώην Ολυμπιακής θα κέρδιζε το κράτος οικονομικά διότι μία ενδεχόμενη μετάταξη άλλων υπαλλήλων σε αυτό το υπουργείο θα σήμαινε αύξηση των μισθών τους, δηλαδή όξυνση των μισθολογικών μας δαπανών.
    Αν βέβαια το φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό προσωπικό, το οποίο και πρέπει να ελέγχεται πολλαπλώς και με μοντέρνους΄, έξυπνους τρόπους, πιαστεί να διαφθείρεται θα πρέπει να ακολουθεί όχι μόνο άμεση απόλυση, αλλά και πολυετής φυλάκιση για λόγους αποτροπής και επανάληψη της κατακριτέας πρακτικής.
    Εδικά στο προσωπικό των τελωνείων θα πρέπει να γίνεται συνεχής και εξαντλητικός έλεγχος.
    Ευχαριστώ.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 22:22 | Αθανάσιος Αντωνίου

    Να υποχρεούνται στην υποβολή κάθε χρόνο Ειδικής Αναλυτικής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες).

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 22:42 | ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Η πιο αξιοκρατική επιλογή γίνεται πάντα μέσω ΑΣΕΠ, που είναι φορέας αδιάβλητος και διαφανής.Επειδή η αξιοκρατική επιλογή είναι σημαντική για κρίσιμες θέσεις, που απαιτούν ικανά και εργατικά άτομα, ο καλύτερος τρόπος στελέχωσης τέτοιων θέσεων είναι η επιλογή ήδη επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 20:19 | ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ

    ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    Αυτοί που θα ασχοληθούν με την αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των Φορολογικών Ελεγκτικών Υπηρεσιών (ομάδες εργασίας, επιτροπές, σύμβουλοι κλπ.) πρέπει απαραιτήτως να έχουν γνώση και μεγάλη εμπειρία στο φορολογικό έλεγχο.

    Το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει στα υπάρχοντα ελεγκτικά φορολογικά κέντρα ( ΔΕΚ –ΠΕΚ) εφοριακούς ελεγκτές με τεράστια γνώση και εμπειρία στους φορολογικούς ελέγχους.

    Τα υπάρχοντα ελεγκτικά φορολογικά κέντρα (ΔΕΚ –ΠΕΚ) δεν δημιουργήθηκαν τυχαία και συγκέντρωσαν το καλύτερο δυναμικό ελεγκτών που διέθετε ο εφοριακός κλάδος και είχαν μέχρι σήμερα μεγάλες επιτυχίες στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Αντιμετωπίστηκαν εξ αρχής αρνητικά από διάφορους κύκλους άνομων συμφερόντων και πολεμήθηκαν σκληρά, μεθοδικά και επίμονα προκειμένου να διαλυθούν γιατί ήταν το προπύργιο κατά της φοροδιαφυγής η οποία επεκτείνεται και οργανώνεται καθημερινά.

    Οι πολέμιοι των ελεγκτικών φορολογικών κέντρων χρησιμοποίησαν κάθε μέσον θεμιτό και αθέμιτο για να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα της αποδιοργάνωσης με τελικό στόχο τη διάλυση τους.

    Οι εφοριακοί ελεγκτές, στην πλειοψηφία τους, επιτελούν υπεύθυνα και σοβαρά το πολύ δύσκολο έργο τους κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες σε πολλές περιπτώσεις συνθήκες.

    Στην προσπάθεια κατάργησης των ελεγκτικών φορολογικών κέντρων από διάφορους σκοτεινούς κύκλους που εκπροσωπούν άνομα μεγάλα συμφέροντα εντάχθηκε εδώ και πολλά χρόνια η φημολογία ότι δήθεν το Υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να παραχωρήσει τον φορολογικό έλεγχο και την είσπραξη των εσόδων του δημοσίου από φόρους σε ιδιώτες.
    Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αντιλαμβανόμενη ότι αυτό θα αποτελούσε «Παγκόσμια Πρώτη» και ότι θα δημιουργούσε σύγχρονους «ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ» δεν προχώρησε σε τέτοιου είδους ολέθρια λύση.

    Όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν χωρούν πειραματισμοί, στην κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα, στην διάρθρωση των ελεγκτικών φορολογικών υπηρεσιών, στην οργάνωση τους στην επάνδρωση τους και στη στελέχωση τους ώστε να γίνουν αποτελεσματικοί και να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και η εφαρμογή των φορολογικών νόμων με σκοπό την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

    Στην Ελλάδα για πολλά χρόνια τον φορολογικό έλεγχο πραγματοποιούσαν όλες οι Δ.Ο.Υ. (ΕΦΟΡΙΕΣ) και τον προληπτικό το ΣΔΟΕ (ΥΠΕΔΑ και παλαιότερα ΥΕΦΑ). Οι Δ.Ο.Υ. (ΕΦΟΡΙΕΣ) είχαν και έχουν τμήμα ελέγχου με προϊσταμένους υποδιευθυντή ελέγχου και τμηματάρχη ελέγχου (επόπτη).

    Το έτος 1997 δημιουργήθηκε το ΕΘΝΙΚΌ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΕΘΕΚ) και το 1998 τα έξη (6) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (ΠΕΚ) με αντικείμενο τη διενέργεια τακτικών φορολογικών ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις (ετήσια ακαθάριστα έσοδα άνω του 1.000.000 ευρώ). Από το 2004 και μέχρι σήμερα το ΕΘΕΚ λειτουργεί σε δύο Υπηρεσίες, Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΔΕΚ).

    Η επάνδρωση των Ελεγκτικών Κέντρων έγινε με ειδικό αντικειμενικό σύστημα επιλογής, με αποτέλεσμα τα Ελεγκτικά Κέντρα να επανδρωθούν με ότι καλύτερο είχε και έχει ο κλάδος των εφοριακών σε ανθρώπινο δυναμικό.

    Ο εφοριακός ελεγκτής πρέπει να είναι:
     Ευγενικός
     Πράος
     Κοινωνικός
     Έντιμος
     Αποφασιστικός
     Σταθερός
     Εφυής
     Εύστροφος
     Διορατικός
     Διεισδυτικός
     Έμπειρος σε θέματα φορολογικού ελέγχου
     Γνώστης της λογιστικής επιστήμης
     Γνώστης των φορολογικών νόμων και οδηγιών της Διοίκησης όλων των φορολογικών αντικειμένων
     Γνώστης της νομολογίας των Διοικητικών Δικαστηρίων και του ΣΤΕ
     Γνώστης των διαδικασιών ελέγχου και των διαδικασιών ενώπιον των Διοικητικών και Ποινικών Δικαστηρίων.
     Γνώστης του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας
     Γνώστης του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας
     Χρήστης Η/Υ.
     Γνώστης των υποχρεώσεων των φορολογουμένων σε κάθε φορολογικό αντικείμενο.
     Γνώστης των δικαιωμάτων των φορολογουμένων

    Μετά από κάθε φορολογικό έλεγχο συντάσσονται πορίσματα (εκθέσεις ελέγχου) για όλα τα φορολογικά αντικείμενα βάσει των οποίων εκδίδονται καταλογιστικές πράξεις. Η κάθε λέξη των πορισμάτων του φορολογικού ελέγχου «περνά από χίλια κόσκινα».Τα πορίσματα διαβάζονται και μελετώνται από τους προϊσταμένους που τα προσυπογράφουν, από τους φορολογούμενους, από λογιστές, από δικηγόρους, από εποπτεύουσες αρχές (Οικονομική Επιθεώρηση, Δ/νση Ελέγχων), από δικαστές Ποινικών και Διοικητικών δικαστηρίων όλων των βαθμίδων και του ΣΤΕ και σε ορισμένες περιπτώσεις από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα, του Υφυπουργού και του Υπουργού.

    Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι οι συντάξαντες, τα πορίσματα ελέγχου, ελεγκτές, δίνουν καθημερινώς εξετάσεις για τις γνώσεις τους, τις ικανότητες τους, την εμπειρία τους, την κατάρτιση τους, την συνεχή ενημέρωση τους και την αποτελεσματικότητα τους σε φορολογικούς ελέγχους που διενεργούν, που σε πολλές περιπτώσεις γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες πιέσεων, ύβρεων, μηνύσεων έως και απειλών κατά τις σωματικής τους ακεραιότητας ακόμη και κατά της ζωής τους.

    Αυτό είναι το έργο των εφοριακών ελεγκτών που από πολλούς χλευάζεται γιατί το μόνο που θέλουν είναι η κατάργηση του ουσιαστικού φορολογικού ελέγχου ή την πραγματοποίηση του από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους για να συνεχίσουν το «πάρτυ της φοροδιαφυγής».

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    1. ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1Γ/2008 (ΑΣΕΠ).

    2. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2.000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΤΌΠΙΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
     Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ από σχολή λογιστικής
     Άριστη γνώση Η/Υ
     Γνώση Αγγλικής
     Ηλικία μέχρι 30 ετών

    3. ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΔΥΟ ΕΤΩΝ

    Η διάταξη στο νομοσχέδιο (άρθρο 4) για επάνδρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου ή υπαλλήλους από άλλα υπουργεία είναι δυστυχώς τελείως αδόκιμη για τους παρακάτω λόγους:

    • Είναι πολύ λίγοι έως ελάχιστοι οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες για ελεγκτική Υπηρεσία γιατί αν υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι σίγουρα θα υπηρετούσαν ήδη στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν πάρα πολλές ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα ικανού και με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.

    • Οι υπάλληλοι άλλων υπουργείων, ΔΕΚΟ, Οργανισμών Δημοσίου κλπ., που κατά καιρούς μετετάγησαν στο Υπουργείο Οικονομικών αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καθηκόντων των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών πόσο μάλλον σε καθήκοντα ελεγκτών.

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

    Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
    Η συμμετοχή στην Επιτροπή Αξιολόγησης Ελεγκτών και εκπροσώπου Γενικού Διευθυντή ή Δ/ντή του Υπουργείου Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν κατανοούμε σε τι αποσκοπεί καθότι πιθανόν να μην γνωρίζει να συντάξει ούτε την φορολογική του δήλωση, δηλαδή να είναι εντελώς άσχετος με τους φορολογικούς νόμους ακόμη και με το αντικείμενο του φορολογικού ελέγχου.

    ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΙ ΠΟΣΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ -ΔΗΛΩΣΗ

    Η Διάταξη αυτή είναι εντελώς αδόκιμη και ανεδαφική. Ο ουσιαστικός έλεγχος σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής (π.χ. παράνομη επιστροφή ΦΠΑ με χρήση Εικονικών φορολογικών στοιχείων) δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης της υπόθεσης. Μετά την ολοκλήρωση κάθε φορολογικού ελέγχου, το αποτέλεσμα του οποίου είναι μετρήσιμο μέγεθος, υπάρχει μία διαδικασία χρονοβόρος που δεν είναι μετρήσιμη όπως:

     Σύνταξη και αποστολή Δελτίων πληροφοριών σε άλλες υπηρεσίες
     Σύνταξη Ειδικής Έκθεσης αρθ. 14 του Ν. 2523/97 (λήψη μέτρων)
     Σύνταξη πράξης λήψης μέτρων
     Σύνταξη μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο εισαγγελέα
     Αντικρούσεις προσφυγών επί πράξεων λήψης μέτρων
     Αντικρούσεις προσφυγών όλων των φορολογικών αντικειμένων και για όλα τα ελεγχόμενα έτη
     Αντικρούσεις αιτήσεων αναστολών αρθ. 200-205 του ΚΔΔ
     Αντικρούσεις προσθέτων λόγων
     Επανάληψη διαδικασίας κατόπιν δικαστικών αποφάσεων
     Εφέσεις κατά αποφάσεων του Διοικητικού Πρωτοδικείου
     Αντικρούσεις εφέσεων φορολογουμένων- Αντεφέσεις

    ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

    Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι η επιλογή Προϊσταμένων με βάσει της διατάξεις του ν. 3839/2010 οδηγεί, σε πολλές περιπτώσεις, σε επιλογές που δεν καλύπτουν επουδενί τις ανάγκες των θέσεων αυτών του Υπουργείου Οικονομικών.

    Η ελεγκτική εμπειρία και το ελεγκτικό έργο των ελεγκτών των Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών δεν προσμετράται καθόλου ούτε ως τυπικό προσόν ούτε ως ουσιαστικό.
    Επομένως οι θέσεις των Προϊσταμένων των Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών θα καταληφθούν από υπαλλήλους πουν δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε ένα φορολογικό έλεγχο.

    Η στελέχωση των Φορολογικών Ελεγκτικών Υπηρεσιών πρέπει να γίνει σύμφωνα με το πνεύμα της Αιτιολογικής Έκθεσης του Σχεδίου Νόμου «Συστήματος επιλογής προϊσταμένων», με ημερομηνία 1-3-2010, που προσυπογράφεται από τον κ. Πρωθυπουργό και όχι με την άστοχη μοριοδότηση όσον αφορά την επιλογή προϊσταμένων, που ορίζεται με τις διατάξεις του Ν 3839/2010, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα των φορολογικών υπηρεσιών και την διαφορετικότητα της θέσης που έχει υπηρετήσει κάθε υπάλληλος, με αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις τελικά των προϊσταμένων να γίνονται με κριτήρια αντίθετα από εκείνα που αναφέρονται στην Αιτιολογική Έκθεση του Σχεδίου Νόμου «Συστήματος επιλογής προϊσταμένων».

    Με τις διατάξεις του 3839/2010 (περίπτωση β΄ της παραγράφου 2 και 3 του άρθρου 85 όπως ισχύει μετά την αντικατάσταση του με το άρθρο πρώτο του ν. 3839/2010), επιβραβεύονται και επιδοτούνται με πολλά μόρια οι ήδη τοποθετημένοι από προηγούμενες κυβερνήσεις Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές και Τμηματάρχες, παρά τα όσα αναφέρονται στην ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ:

    «…….Με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου των μεταβατικών διατάξεων προβλέπεται ότι, με τη δημοσίευση του νόμου αυτού λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων των δημοσίων υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

    Οι προϊστάμενοι αυτοί, στην πλειοψηφία τους, επελέγησαν ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ αλλά με τις διατάξεις του ν. 3260/2004, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.»

    «………. Ο συνδυασμός της αυθαίρετης επιλογής των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων με την ανυπαρξία αντικειμενικών και αξιοκρατικών κριτηρίων στις εφαρμοζόμενες διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων, αφενός οδήγησε στη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών με προϊσταμένους που σε καμία περίπτωση δεν έχουν κατ’ αρχήν την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι επελέγησαν αξιοκρατικά και αφετέρου η προβληματική και αναποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης σε πολλούς τομείς, ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΗΤΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ.»

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 20:58 | Βάλια

    «Oυσιαστική και αποτελεσματική διαδικασία επιλογής το κατάλληλο για την Είσπραξη των Εσόδων του Κράτους προσωπικό, το οποίο θα στελεχώσει τις κρίσιμες στο πεδίο αυτό οργανικές μονάδες του Υπουργείου Οικονομικών» υπάρχει αλλά φαίνεται ότι αγνοείται! Αναφέρομαι στον γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2008 στον οποίο πέτυχαν 545 άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ανάμεσα σε 8145 συμμετέχοντες). Άτομα ΙΚΑΝΑ και ΑΞΙΑ που προτίμησαν τον σωστό δρόμο με σκοπό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κράτος και τα οποία έχουν ανταμοιφθεί μόνο με μια ΑΔΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ. Σας συνιστώ τον ΑΜΕΣΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ 545 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΠΕ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1 Γ/ 2008. Γιατί έννοιες όπως ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΑΡΙΣΤΟΙ διακυβεύονται όταν αντιμετωπίζετε έτσι άτομα που αγωνίζονται και έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν και εξελιχθούν για το καλό της χώρας.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 19:17 | γιάννα

    Για τη στελέχωση αυτών των οργανικών μονάδων υπάρχουν πιο κατάλληλοι από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ της 1Γ/2008 ? Έχουν τις κατάλληλες γνώσεις, έχουν επαυξημένα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά), έχουν πετύχει σ’ έναν ιδιαίτερα απαιτητικό γραπτό διαγωνισμό (έχοντας αφιερώσει δύο και τρία χρόνια από τη ζωή τους για προετοιμασία και μελέτη) κι έχουν όρεξη για δουλειά. Και τονίζω και πάλι ότι είναι επιτυχόντες του ανεξάρτητου ΑΣΕΠ, που τόσο υπερθεματίζετε!

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 18:48 | Καλλιρρόη Μπουτσικάκη

    Σχετικά με το άρθρο 4, η επιλογή ελεγχτών και στελέχωση των τμημάτων πρέπει να στηρίζεται στη συνεχή εκπαίδευση των ατόμων αυτών – ιδιαίτερα όταν μιλάτε για στελέχωση από υπαλλήλους που προέρχονται από άλλα υπουργεία. Δεύτερον πρέπει να δίνετε οικονομικά κίνητρα σε όσους ελεγχτές πιάνουν τους στόχους τους όπως επίσης η οποιαδήποτε επιτυχία τους να συνδέεται με την επαγγελματική τους ανέλιξη. Η οποιαδήποτε υπόθεση δε θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο του ίδιου ελεγχτή για την αποφυγή γνωριμιών και άλλων ανούσιων πρακτικών.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 17:44 | Ευστάθιος Αδαμαντιάδης

    Πιστεύω ότι θα έπρεπε στο ποσοστό των υπαλλήλων που θα επιλεγούν για ελεγκτές να συμπεριλαμβάνονται και οι υπάλληλοι που δουλεύουν στο υπουργείο Οικονομικών και έχουν ελεγκτική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα σε ελεγκτικές εταιρείες. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την ελεγκτική εμπειρία αυτών των ανθρώπων στον ιδιωτικό τομέα. Συνεπώς προτείνω στην συγκεκριμένη παράγραφο να προστέθει ότι ένα από τα κριτήρια επιλογής θα είναι και η ελεγκτική εμπειρία των υπάλληλων στον ιδιωτικό τομέα σε αναγνωρισμένες ελεγκτικές εταιρείες καθώς και η πρωην συμμετοχή τους στο Σώμα Όρκωτων Ελεγκτών σαν ορκωτοί ελεγκτές σε διάφορες βαθμίδες (ασκούμενοι, δόκιμοι, επίκουροι κλπ) ή σε αναγνωρισμένο σώμα του εξωτερικού (π.χ. ACCA κλπ).

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 15:42 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Αξιοτιμοι Κύριοι,οσο η αξιοκρατια δεν κυβερνα την χωρα τόσο θα βουλιαζουμε ακομα παραπανω και δεν θα πετυχουμε τους στοχους μας. Θέλω να πώ ότι όταν δειχνετε σε καποια γραμματέα ή χορεύτρια ή γυμνάστρια (βρηκα τετοιες περιπτωσεις μεταταξεων στα δημοσιευμενα ΦΕΚ προεκλογικα) τον ευκολο δρομο για να μπει στο υπουργειο Οικονομικών που μπορεί να είναι μια ψηφος ή κατι παραπάνω τότε μην περιμένετε απο αυτό το άτομο να δείξει όρεξη για διαφανεια, εργατικότητα και δικαιοσύνη. Θα εξακολουθεί να επιλεγει τον εύκολο δρόμο και ως υπάλληλος κατι που είναι ακρως επικινδυνο. Αντίθετα διαβάζω απο τα παραπανω σχόλια ότι άνθρωποι που εχουν επιλεξει τον δυσκολο δρόμο καιεχουν καταβαλλει μεγαλη προσπαθεια για να επιτυχουν στον γραπτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και φέρουν το τεκμηριο της εργατικότητας και της επιτευξης στόχων τους »τιμωρειται». Δεν θα πρεπει να οδηγησετε σε απαξιωση το λειτουργημα του εφοριακού όπως ολα αυτα τα χρονια η πολιτικη ηγεσία έχει κάνει μεσα απο πορτες, παραθυρα και παραθυρακια. Δώστε προτεραιοτητα στους νεους ανθρωπους που εχουν διοριστει τα τελευταια 15 χρονια μεσα απο αδιαβλητους διαγωνισμους, αναιρεστε ολες τις αδιαφανεις μεταταξεις, κρατηστε σε ενα καλο επιπεδο τις αμοιβες των εφοριακων και τελωνειακων υπαλληλων οπως συμβαινει σε όλες τις χώρες ώστε να ανταμειβονται για την ευθυνη που αναλαμβανουν, και εφαρμόστε αυστηρο ποθεν εσχες για να μηδενισετε τον κινδυνο χρηματισμού.
    Πρέπει να λαβετε υπόψη σας ότι αν σήμερα παει καποιος εφοριακός να καταγγείλει πολίτη που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει πολλοί θα πούνε ότι δεν τα βρηκαν στην τιμή γι αυτο συνεβη η καταγγελία. Αυτή η πολύ επικινδυνη προσεγγιση παρακωλύει το εργο του εφοριακού και αυτό θα γίνεται οσο εσεις δεν καταφερνετε να ξεχωρισετε τα ξερά (που τα ξερετε με ονοματεπωνυμο αφου εσεις οι πολιτικοι τους βαλατε) από τα χλωρά (που ευτυχως αποτελουν την πλειοψηφια)
    Θελω κλεινοντας να πω ότι εσεις είστε η τελευταία μας ελπίδα ωστε να αναδειχθουν οι εντιμοι και αποτελεσματικοι και να απομονωθουν οι επιορκοι. Έτσι μονο θα δειτε αποτελεσματα στην εισπραξη εσοδων και θα αποκτησει ξανα ο πολίτης την εμπιστοσυνη του στον φοροεισπρακτικο μηχανισμό αφου ο ίδιος δεν μπορει να ξερει αν ο εφορικός που έχει απανεντι του είναι απο Αυτούς η από τους Αλλους.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 12:41 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ

    Παρακαλώ αν θέλετε να πιστέψουμε έστω για μια φορά ότι θέλετε πράγματι, να προσφέρετε κάτι δίκαιο, αξιοκρατικό και με μέλλον μέτρο:

    – Αναθέστε αυτή την αξιόλογη σκέψη σας, σε νέους ανθρώπους. Δεν έχω τίποτε μα τους υφιστάμενους υπάλληλους του Δημοσίου. Ότι μπορούν το έκαναν και το κάνουν. Μα αν θέλετε να έχει πραγματικά το σχέδιο σας αυτό αποτέλεσμα βάλτε στο παιχνίδι νέους υπαλλήλους.

    – Γιατί να διενεργήσετε νέα δημόσια προκήρυξη και να ορίσετε νέα «Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης του Προσωπικού»; Ο ΑΣΕΠ που πήγε? Αυτο-αναιρείστε καθημερινά με αυτά που λέτε και κάνετε! Ο ΑΣΕΠ είναι ένας θεσμός από τους λίγους που έχει πιστέψει πραγματικά η κοινωνία μας. Γιατί τον παραγκωνίζετε; ‘Όταν μάλιστα δεν έχετε την δικαιολογία του πιεσμένου χρόνου. Όπως βλέπω, έχει διεξαχθεί διαγωνισμός και ικανά άτομα περιμένουν να αναλάβουν δράση!

    – Επιτέλους, κ α τ α ρ γ ε ί σ τ ε τις μετατάξεις σε όλα τα υπουργεία. Πόσο μάλλον στο Οικονομικών! Όλοι οι Δημ. Υπάλληλοι, ζουν γι αυτή τη στιγμή. Πότε θα μεταταχθούν στο Οικονομικών από όπου και αν προέρχονται. Και εγώ Δημ.Υπάλληλος είμαι και αυτό ακούω από όλους! Η στελέχωση θέσεων σε οποιαδήποτε υπηρεσία πρέπει να γίνετε ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΕΠ. Ας συμμετέχουν και ήδη Δημ.Υπάλληλοι, που θα στρωθούν όμως να διαβάσουν και θα έχουν πράγματι αληθινό μεράκι να εργαστούν. Όχι να πάνε σε μια υπηρεσία για πιο μεγάλες απολαβές και μόνο. Είναι άδικο γι αυτά τα παιδιά που έχουν σπουδάσει τόσα χρόνια να βλέπουν οι θέσεις τους να καλύπτονται από πρώην υπαλλήλους του ΟΣΕ ή ότι άλλο επιτέλους!

    – Δε μπορεί να πιστεύετε ότι οι αξιολογήσεις που γίνονται στους Δημ.Υπαλλήλους από τους προϊστάμενους τους είναι αξιοκρατικές. Όλοι όσοι γλείφουν τους ανωτέρους τους κάθε χρόνο αξιολογούνται με 10. Μη επιτρέπετε να προωθούνται αυτοί οι δόλιοι άνθρωποι. Όλοι οι υπάλληλοι από οποιαδήποτε υπηρεσία, είμαι σίγουρή ότι διαθέτουν αυτή τη στιγμή, τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα τα οποία θα τους ζητήσετε.

    – Και κάτι ακόμη. Ξεχάστε αυτούς τους περιβόητους τίτλους “ Προϊστάμενοι Δ/νσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος” και ότι άλλο επιτέλους! Συστήστε μια ομάδα νέων (το τονίζω) νέων ανθρώπων. Εκπαιδεύστε τους, ενημερώστε τους για το τι ακριβώς θέλετε και αφήστε τους να δράσουν. Έπειτα αξιολογήστε τους. Στο Δημόσιο οι Διευθυντές και οι ανώτεροι είναι για να κωλυσιεργούν το έργο και για να καπαρώνουν τις καρέκλες.

    – Καταλήγω. Δώστε τη δυνατότητα στην πατρίδα μας να μιλήσουν και να δράσουν οι νέοι. Όσο είναι ακόμη νέοι, και έχουν όρεξη, και ιδέες, και δύναμη, και πιστεύουν ότι μπορούν να αποδώσουν. Μη τους απαξιώνετε. Μη τους παραγκωνίζετε. Τους χρειάζεστε αυτή τη στιγμή. Όλοι τους χρειαζόμαστε. Αξιοποιήστε ανθρώπους που πράγματι αγαπούν αυτή τη δουλειά, αφού αυτό επέλεξαν και σπούδασαν. Διορίστε αυτά τα παιδιά που περιμένουν. Το να πάρετε υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες δεν είναι λύση. Όλες οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού αυτή τη στιγμή. Αφού όλοι φεύγουν με σύνταξη (τώρα που είδαν ότι θα δουλέψουν πραγματικά). Μη στηριχθείτε σε κάτι πρόχειρο για να φτιάξετε κάτι νέο. Αν αυτό θέλετε να πετύχει.
    – Και κάτι τελευταίο, και συγνώμη αν σας κούρασε. Αν και πάλι οι 500 του ΑΣΕΠ που περιμένουν δε σας φτάνουν, βάλτε δίπλα τους σπουδαστές των Ελληνικών Πανεπιστημίων (ΑΕΙ κ ΤΕΙ) τελειόφοιτους ή μη. Απασχολείστε τους στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης ή της διπλωματικής τους εργασίας. Δώστε δυνατότητα στους νέους (όσο είναι ακόμα νέοι) να δουλέψουν για την χώρα τους. Είμαι σίγουρη ότι θα δείτε αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 23:11 | Σαββόπουλος Γιώργος

    Όπως συμβαίνει πάντα, για να επιτύχει τους στόχους του ένας οργανισμός χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι. Όσα μέσα και αν υπάρχουν και όσοι πόροι και να διατεθούν δεν θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι και το σωστό περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτοί θα κινηθούν ώστε να επιτύχουν. Σήμερα το σωστό περιβάλλον προϋποθέτει περισσότερο από ποτέ διαφάνεια, ισονομία, και δικαιοσύνη. Πρέπει οι νόμοι να εφαρμοστούν αναλογικά και σε όλους χωρία καμία διάκριση ώστε να αποκτήσει ο πολίτης πίστη στους θεσμούς και τελικά την πολυπόθητη φορολογική συνείδηση.
    Όσον αφορά τους ανθρώπους που θα εργαστούν θα πρέπει και αυτοί να είναι αξιοκρατικά επιλεγμένοι. Ο γραπτός διαγωνισμός 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ για το Υπουργείο Οικονομικών ήταν αδιάβλητος και ήταν ένας από τους δυσκολότερους ποτέ. Είμαι περήφανος που κατάφερα να επιτύχω σ’ αυτόν. Δυστυχώς όμως, ενώ το 2008 η προκύρηξη ανέφερε ότι εντός τετραμήνου από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων στο ΦΕΚ οι επιτυχόντες θα διορίζονται, έχει περάσει ένας χρόνος από την έκδοση των αποτελεσμάτων και η αναμονή συνεχίζεται. Αντιλαμβάνομαι ότι η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές όμως η πρόσληψη των επιτυχόντων της 1Γ/2008 θα είναι απόλυτα ανταποδοτική αφού λόγω της εξειδίκευσης τους θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 21:32 | χαρρυς

    Το υπουργειο εχει πολυ καλο δυναμικο απο τους γραπτους διαγωνισμους του 2004 του 2002 του 1998. Στην πλειοψηφια τους με ορεξη για δουλεια και ικανοτητες. Τωρα εαν το υπουργειο πληρωνει ατομα με μεταπτυχιακα για να τους χαραμιζει σε θεσεις διαχειριστων ειναι δικο του προβλημα. Ας ψαξει πρωτα τους δικου του υπαλληλους και ας επεκταθει μετα σε αλλα υπουργεια. Σαν σκεψη ισως να μην ειναι ασχημη αλλα η Ελλαδα υλοποιει τετοιες ιδεες με τροπο που φερνουν ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα.
    Συμφωνω για τον ογκο νομων που πρεπει να κατεχεις ως ελεγκτης εαν θελεις να κανεις σωστα τη δουλεια σου και για τους νομους που αλλαζουν συνεχεια οποτε εαν δεν τα παιρνεις δεν εχεις και κινητρο να αναλαβεις τεραστιες ευθυνες.Το ιδιο ισχυει και για τις θεσεις τμηματαρχων. Περιμενει το υπουργειο αιτησεις οταν μπορεις να βρεθεις στην αλλη ακρη της περιφερειας και να υποχρεωθεις σε ενα σωρο εξοδα και να αναάβεις ενα σωρο ευθυνες για τα 60 ευρω που θα παρεις? Εισαι σε αλλο τμημα αραχτος.
    Συμφωνω και για τα δικαστηρια. Πολλες υποθεσεις γυρνανε πισω για τυπικους λογους.
    Εσοδα ερχονται με προληπτικους ελεγχους. Να γυρνανε ατομα εξω. Ακομα και η περαιωση υπολογιζεται με βαση τα ακαθαριστα. Τα οποια ακαθαριστα βγαινουν απο τις αποδειξεις που δεν κοβονται.
    Απελευθερωστε υπαλληλους απο δουλειες που δεν εχουν σχεση με τα εσοδα. Αν πατε σε τμημα εισοδηματος θα δειτε οτι λειτουργει ως το αρχειο των πολιτων. Ολοι θελουν αντιγραφα που δεν εχουν, αλλοι τοσοι ερχονται για υπευθυνες δηλωσεις και θεωρηση μισθωτηριων.
    Πατε στις εφοριες να δειτε τι γινεται να μιλησετε με το προσωπικο τους (και οχι απαραιτητα με τους συνδικαλιστες)να σας πουνε τις ιδεες τους τις προτασεις τους, τα προβληματα τους.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 19:34 | george

    Επειδή κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά σε αυτή τη χώρα, σημειωνώ απλά τα εξής:

    1. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την επίτευξη των στόχων ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικά μάλιστα όταν τίθενται στόχοι που έχουν να κάνουν με τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και γενικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Συνεπώς, είναι απαραίτητη η θέσπιση αντικειμενικής και αξιόπιστης διαδικασίας επιλογής των ελεγκτικού προσωπικού. Δηλ. γραπτή εξέταση με θέματα πολλαπλής επιλογής υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Η διαδικασία αυτή είναι φερέγγυα, αξιόπιστη και εξασφαλίζει ταχύτατη έκδοση αποτελεσμάτων.Στη βαθμολογία που θα συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος θα μπορούσαν να προσμετρούνται τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, όπως μεταπτυχιακοί τίτλοι, ξένες γλώσσες, σεμινάρια, γνώσεις Η/Υ, ελεγκτική εμπειρία, συμμετοχή σε ομάδες εργασίας με ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας (π.χ. ομάδες Δ.Ν.Τ., ELENXIS κλπ.
    2. Η πρόταση για επιλογή ελεγκτών και από άλλα Υπουργεία κατά ένα % είνα εντελώς άστοχη και ανεδαφική διότι: α) αυτοί που πιθανόν θα επιλεγούν χρειάζονται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (2-3 χρόνια τουλάχιστον) για να μπορέσουν να μπουν στοιχειωδώς στη φιλοσοφία του φορολογικού ελέγχου, ο οποίος απαιτεί, μεταξύ άλλων, πολλαπλές ικανότητες, πολύ καλή γνώση φοορλογικών αντικειμένων, γνώση Α.Κ. και εμπορικών νόμων, Κ.Δ.Δ. κλπ διαρκή ενημέρωση, μεράκι και πολλές-πολλές ώρες δουλείας. β) Το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει το Υπουργείο-ειδικά στις νέες ηλικίες είναι εξαιρετικό. γ) Υπάρχουν 550 περίπου διοριστέοι μέσα από διαγωνισμό ΑΣΕΠ που μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια με την ενσωμάτωσή τους στο Υπουργείο.
    3. Για την πρόληψη φαινομένων διαφθοράς αυτονότητο είναι ότι θα πρέπει: α) Να γίνουν ορθές και αντικειμενικές επιλογές προϊσταμένων και Δ/ντών στις ελεγκτικές υπηρεσίες. β) Χρήση του πληροφοριακού συστήματος ELENXIS για την ορθή στόχευση των υποθέσεων προς έλεγχο, την ομοιόμορφη και αντικειμενική διενέργεια και διαχείριση αυτών. γ) Περιορισμένη παραμονή των ελεγκτών και προϊσταμένων σε κάθε υπηρεσία και ασφαλώς τακτικές κρίσεις. δ) Συνεχόμενοι έλεγχοι «πόθεν έσχες».ε) Συνεχή εκπαίδευση και συμμετοχή σε σεμινάρια, ανταλλαγές, πολυεθνικούς και πολυμερείς ελέγχους στο εξωτερικό. στ) Οικονομικά κίνητρα συνδεδεμένα με μια σειρά παραμέτρων που μπορούν να αφορούν την παραγωγικότητα των ελεγκτών της υπηρεσίας κλπ.
    Όλα τα υπόλοιπα νομίζω είναι εκ του πονηρού.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 19:40 | ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΤΣΙΟΥΡΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    σε μια οργανωμένη κοινωνία όπου παρατηρείται γενική παρακμή σε όλους τους θεσμούς και δομές της,οι πολιτικοί ταγοί της κυρίως που έχουν τη μεγάλη και ωραία όμως ΕΥΘΥΝΗ για την προκοπή αυτού του τόπου έχουν τουλάχιστον το καθήκον να οδηγήσουν τους πολίτες προς τον δρόμο της ακμής και της αναγέννησης.Επειδή πιστεύω οτι το ηθικό αυτό στοιχείο που οδήγησε σ αυτή τη παρακμή ειναι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ που διακατέχει όλους μας, (υποκρισία που έγκειται στην αντίθεση σ αυτά που λέμε και σ αυτά που πράτουμε) και επειδή η ΣΗΜΑΙΑ σας ηταν και ειναι πιστεύω η αξιοκρατία και η προβολή των άριστων…!
    Καλείστε να πράξετε το καθήκον σας και να προβείτε ΑΜΕΣΑ στην προ
    όσληψη των αδιορίστων ΠΕ 1Γ/2008 (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ:ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΣΟΔΩΝ).
    ΜΕ ΤΙΜΗ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΣ ΥΨΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 19:40 | Ολυμπία Δεσποτάκη

    Κύριοι,πρέπει να λάβετε σοβαρά υποψιν σας οτι η συγκεκριμένη επιλογή για να είναι αποτελεσματική,θα πρέπει πρωτίστως να βασίζεται στην αξιοκρατία.Όσο έξυπνα κι αν έχει επινοηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει μια ομάδα πχ για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ορθότητα του ελεγκτικού μηχανισμού,αν δεν απαρτίζεται απο ισχυρά στελέχη,θα αποτύχει.Το ΑΣΕΠ ως θεσμός που προβλέπεται απευθείας απο το Σύνταγμα είναι ο αξιοκρατικότερος όλων.Κι όμως..αυτή τη στιγμη,545 επιτυχόντες ΠΕ του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2008 του Υπουργείου Οικονομικών,αντί να αξιοποιούνται παραγωγικά λόγω των αυξημένων τυπικών προσόντων τους,έχοντας πετύχει στον πιο απαιτητικό διαγωνισμό των τελευταίων ετών,και κατέχοντας πέρα απο εμπείρια αρκετοί απ αυτούς μεταπτυχιακούς τίτλους,περιμένουν ακόμη το διορισμό τους.Είναι οι άριστοι των αρίστων και οι πλέον άξιοι για να προσφέρουν το καλύτερο και να ενισχύσουν τον εισπρακτικο και ελεγκτικό μηχανισμό του κρατους μας.Ο χρόνος είναι λίγος και σε περιόδους που ο μεγάλος ασθενής της χώρας μας είναι η οικονομία,πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.Ας αξιοποιήσει λοιπόν το κράτος μας άμεσα τα νέους αυτούς ανθρώπους αποδυκνείοντας έτσι τι σημαίνει πραγματική επένδυση!

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 16:40 | Κοσμάς Κωνσταντινόπουλος

    Επίπεδο τίτλων σπουδών, έφεση αυτοπραγμάτωσης και αξιολόγηση ερευνητικών ικανοτήτων και σύνθεσης επιβάλλεται να εξεταστούν πιο εξειδικευμένα για τις λειτουργίες που ανάγονται στο θέμα της διαβούλευσης αυτής, σαν προσόντα των μετατεθησομένων. Το θέμα συνδέεται με την όλη προσπάθεια και θεσμοθέτηση προσόντων για όλο το Δ.Υπαλληλικό Σώμα.Εδώ προβλέψετε παραπάνω προσόντα. Με εργαλείο αναβάθμισης την εντατική εκπαίδευση. Η φοροδιαφυγή έχει αναπτύξει ταλέντα, διαθέτει εφευρετικά μυαλά, διαθέτει νοημοσύνη συγκάλυψης. Νομοθετείστε όρους που θα επιστρατεύσουν ανάμεσα στους Δ.Υ. τους ιδεολόγους που σίγουρα υπάρχουν και ανάμεσά τους ενάντια στο έγκλημα αυτό, που η κοινωνία μας συχνά το παίρνει για αστείο, για σπορ, για θέμα που αφορά κάποιους άλλους.ΠΡΟΆΓΕΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ. Ζητήσετε να βοηθηθείτε από τεχνογνωσίες που εφαρμόζουν προηγμένες στα θέματα αυτά φίλες χώρες.Το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικότερο, για τη χώρα μας, από την τρομοκρατία… Θα μας αρνηθούν τη βοήθεια;

    Ξεκινείστε άμεσα έρευνα της περιπτωσιολογίας των συμπεριφορών φοροδιαφυγής ή διαφθοράς: στις καταναλωτικές αγορές («να σου κόψω το ΦΠΑ, δεν είναι και λίγος,23%…»), στό συντηρητή, στο συνεργείο, στο λαθραίο ή κλεμμένο από άλλη πολυκατοικία πετρέλαιο θέρμανσης. Προβάλλετε, διασύροντας στον Τύπο με κάθε είδους εικονικά αλλά ρεαλιστικά σενάρια φορολογικού αμοραλισμού, μπανάλ ή πρωτότυπα τους φοροφυγάδες. Γελειοποιείστε τους εικονικούς δράστες, αντιπαραθέσετε μέσα στα ίδια σενάρια, τη συμπεριφορά των έντιμων και συνεπών. Είναι και επίορκοι όσοι δικηγόροι, γιατροί ή και άλλοι επιστήμονες φοροδιαφεύγουν. Και, φυσικά,τονίστε ότι υπάρχουν και οι συνεπείς και ότι προς τιμή των τελευταίων πρέπει να παταχτούν αυτοί που φοροδιαφεύγουν ή μετέχουν της διαφθοράς. Επαναλαμβάνόμενες καμπάνιες. Νομοθετείστε την υποχρέωση των Μέσων για δωρεάν δημοσιότητα στις δημόσιες καμπάνιες, αντισταθμιστικά προς τη χρήση του δημόσιου χώρου που ποιούνται.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 16:43 | ΚΩΣΤΑΣ

    Με αυτό το άρθρο το Υπουργείο παραδέχεται ότι είναι άσχετο με το αντικείμενο και προφανώς δεν πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Ποιος έχει πει στο Υπουργείο ότι στις ΔΟΥ (κυρίως της επαρχίας) θέλει κάποιος να πάει στον έλεγχο εκτός αν είναι τρελός ή έχει αλλώτρια κίνητρα;
    Ο ελεγκτής έχει μία ντουλάπα βιβλία που πρέπει να ξέρει απέξω και ανακατωτά, την ευθύνη της υπογραφής κάθε υπόθεσης με κίνδυνο αν η υπόθεση επανελεχθεί και του έχει ξεφύγει κάτι να περάσει πειθαρχικό, το κυνήγι των προθεσμιών παραγραφής, το ασταθές οικονομικό και νομοθετικό πλαίσιο που σημαίνει συνεχώς διάβασμα, τις υπόνοιες από συναδέλφους και πολίτες ότι τα παίρνεις και το Υπουργείο να σφυρίζει αδιάφορα απενεργοποιόντας εργαλεία χρήσιμα όπως ο Βοηθός Ελεγκτή για δικούς του λόγους ή συγχωνεύοντας τη ΣΕΥΥΟ με αποτέλεσμα να μην έχει διοργανωθεί ένα σοβαρό σεμινάριο εδώ και 2 χρόνια. Μετά θέλει να καλέσει σε διαγωνισμό ελεγκτών με τους υπαλλήλους των ΔΟΥ. Άντε να δούμε που θα τους βρει, όταν με τόσες υποχρεώσεις πληρώνεσαι τα ίδια χρήματα με αυτόν που δίνει πρωτόκολλο και κοιμάται ήσυχος το βράδι.
    Το άλλο ανέκδοτο είναι ότι θα φέρει υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών και υπουργείων να κάνουν έλεγχο. Έχει κατανοήσει τι ζητάει ή αντιγράφουν άρθρα από το Αμερικάνικό δίκαιο για τα μεικτά κλιμάκια. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο παράθυρο μετατάξεων προς το Υπουργείο Οικονομικών όπου και θα γίνει χοντρό παιχνίδι τόσο με τους εφοριακούς υπονοόντας ότι δεν τους έχει ανάγκη στη διενέργεια ελέγχων άρα μην αντιδράται με την επικείμενη διάλυση των ΔΟΥ όσο και στον κάθε ΠΕ ή ΤΕ που καλώς ή κακώς δεν πέρασε στις εξετάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών άρα δεύτερη ευκαιρία και ψήφους για τον υπουργό μας.

    όσον αφορά τη Δήλωση Επίτευξης Ποσοτικών και Ποιοτικών Στόχων, τι θα πεί ότι δεν επιτυγχάνεις τους στόχους αδικαιολογήτως; Με τον τρόπο αυτό εξαρτάσαι από τον έφορο αν θα σου δώσει εύκολες υποθέσεις που να μπορείς να ελέγξεις στο προβλεπόμενο διάστημα αλλά και από το στόχο που θα σου φέρει ο έφορος. Είμαι περίεργος χωρίς κίνητρα πως θα βρείτε ελεγκτές. Καλή τύχη και Καλυνύχτα για την ηγεσία των εφοριακών που δέχεται να μας απαξιώνουν με αντάλλαγμα κάποιο θέση στο Υπουργείο.

    Μία πρόταση: Επειδή οι εκθέσεις ελέγχου γράφονται από οικονομολόγους και στα δικαστήρια ελέγχονται από νομικούς συνδέστε με κάποιο τρόπο τους μισθούς των δικαστικών με τις υποθέσεις φορολογικού ενδιαφέροντος που εξετάζουν και δικάζουν. Γνωρίζει κανείς πόσες υποθέσεις επιστρέπονται κάθε χρόνο στις ΔΟΥ για τυπικούς λόγους επειδή ο δικαστικός δε θέλει να μπλέξει με φορολογικούς νόμους άρα πατάει στο τυπικό και επιστρέφεται η υπόθεση πίσω;Μέχρι να ξανασταλεί η υπόθεση στο δικαστήριο ο δικαστικός θα έχει αλλάξει έδρα άρα άσε άλλον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και λιμνάζουν οι υποθέσεις σημαντικών εκατομμυρίων στο πήγαινε έλα διακστήριο – ΔΟΥ.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 15:08 | Λευτέρης

    κ. Υπουργέ,

    θέλω να θέσω τις εξής επισημάνσεις , οι οποίες θεωρώ πως θα αναβαθμίσουν το ρόλο των ελεγκτών του Υπ. Οικονομικών αλλά και των εφοριακών εν γένει:

    1)Άμεση απορρόφηση των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008.Έχουν μείνει »μετέωροι» οι διοριστέοι πανεπιστημιακής κατεύθυνσης, οι οποίοι απ’όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, είναι ως επί το πλείστον κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.
    Επιπρόσθετα, θεωρώ πως η στελέχωση των ελεγκτικών αρχών με νέα άτομα, τα οποία δεν έχουν φθαρεί από συστήματα διαφθοράς ενισχύει την ελεγκτική κουλτούρα των στελεχών του Υπουργείου με νέες αντιλήψεις.

    2)Τόπος ελέγχου του ελεγκτή διαφορετικός με αυτόν της μόνιμης κατοικίας του.

    3)Επανέλεγχος των εταιρεών μετά τον αρχικό έλεγχο από διαφορετικό ελεγκτή άλλου νομού. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να λογοδοτείται απο τους ελεγκτές όταν η απόκλιση μεταξύ των δύο ελέγχων υπερβαίνει ένα εύλογο ποσοστό.

    4)Διενέργεια γραπτού διαγωνισμού, στα πρότυπα αυτών του ΑΣΕΠ, για την στελέχωση των ελεγκτικών αρχών.

    5)Συνεχής μετακίνηση των ελεγκτών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία προσωπικών σχέσεων με τους ελεγχόμενους.

    6)Διαφωνώ με τον περιορισμό του χρόνου παραμονής των ελεγκτών. Πρέπει να αξιοποιούνται οι γνώσεις και οι εμπειρίες ελεγκτών που έχουν διακριθεί για το ελεγκτικό τους έργο. Αντί αυτού προτείνω αφενός την συνεχή εξέταση αυτών των ελεγκτών που επιθυμούν να παραμείνουν στο σώμα και αφετέρου την συνεχή μετακίνηση αυτών έτσι ώστε να εξαλείφονται κρούσματα διαφθοράς.

    7)Τροποποίηση φορολογικών διατάξεων , έτσι ώστε να μην υπάρχει ευχέρεια επιλογής παραβάσεων απο τον ελεγκτή. Πιο συγκεκριμένα, δύναται να διαπιστωθούν απο τον ελεγκτή δύο παραβάσεις από τις οποίες ο ελεγκτής μπορεί να επιλέξει ποια από αυτές θα καταλογίσει στον ελεγχόμενο. Συνεπώς ο ελεγκτής δύναται να »υποκύψει» και να επιλέξει την ηπιότερη παράβαση πράγμα από το οποίο προκύπτει απώλεια εσόδων για το κράτος.Συνεπώς, πρέπει να εξαλειφθεί η ευχέρεια αυτή των ελεγκτών τροποποιώντας κάποιες φορολογικές διατάξεις.

    8) Η θέσπιση στόχων στους ελεγκτές, οι οποίοι είναι επιτεύξιμοι και ενισχύουν την παραγωγικότητά τους.

    Συνεπώς η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί μονόδρομος για το υπουργείο Οικονομικών.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 13:36 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

    Η Κυβέρνηση και δή ο Πρωθυπουργός προεκλογικά διατεινόταν ότι θα έπαυαν οι ρουσφετολογικές προσλήψεις και ότι όλες οι προσλήψεις θα γίνονταν μέσω αδιάβλητων εξετάσεων του ΑΣΕΠ. Όμως, αποδείχτηκε στην πράξη ότι για άλλη μια φορά μας κορόιδευαν. Οι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης επιτυχόντες του διαγωνισμού 1Γ/2008 μέσω ΑΣΕΠ παραμένουν αδιόριστοι, άνθρωποι νέοι,με γνώσεις και όρεξη για δουλειά, που μπορούν να στελεχώσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να συμβάλλουν στην είσπραξη εσόδων για το Υπουργείο Οικονομικών. Ας γίνει επιτέλους κάτι για να πάει μπροστά αυτή η χώρα! Ας διοριστούν για μια φορά αυτοί που πραγματικά αξίζουν και κοπίασαν να πετύχουν!

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 12:57 | Ελένη Μαυρομμάτη

    Διάβασα προσεκτικά όλα τα άρθρα. Το συγκεκριμένο, το άρθρο 4, συγνώμη, αλλά μου φάνηκε πολύ αστείο!!!

    Στόχος των διατάξεων του άρθρου αυτού, λέει, είναι να επιλεγεί με ουσιαστική και αποτελεσματική διαδικασία επιλογής το κατάλληλο για την Είσπραξη των Εσόδων του Κράτους προσωπικό, το οποίο θα στελεχώσει τις κρίσιμες στο πεδίο αυτό οργανικές μονάδες του Υπουργείου Οικονομικών κλπ κλπ…μάλιστα!!

    Ποιόν κοροϊδεύετε κύριοι???

    Σχεδόν τρία χρόνια τώρα, εσείς και η απελθούσα κυβέρνηση, κρατάτε σε ομηρία 545 νέους ανθρώπους, με πτυχία, μεταπτυχιακά, κατάλληλη εργασιακή εμπειρία και όρεξη για δουλειά, οι οποίοι έλαβαν μέρος και ξεχώρισαν, ανάμεσα σε αρκετές χιλιάδες, σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, για θέσεις του υπουργείου οικονομικών. Διαγωνισμός υψηλών απαιτήσεων, αξιοκρατικός χωρίς τις γνωστές σε όλους μας συνεντεύξεις.

    Εφορίες, Τελωνεία, ΥΔΕ, υπολειτουργούν όλα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Πώς ακριβώς σκέφτεστε να καλύψετε τα κενά αυτά??? τι είπατε??? Α ναι, βέβαια, με τους συμπαθέστατους κατά τα άλλα μηχανοδηγούς του ΟΣΕ. Υπέροχα!!!

    Λυπάμαι που το λέω, αλλά δε μας πείθετε. Αν πραγματικά επιθυμούσατε να στελεχώσετε τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών με κατάλληλο προσωπικό, τα 545 άτομα του γραπτού διαγωνισμού θα έπρεπε ήδη να εργάζονται. Προφανώς και δεν το επιθυμείτε. Προφανώς και έχετε τις δικές σας λίστες για να επιλέξετε το κατάλληλο προσωπικό, προς όφελός σας και όχι το κατάλληλο προσωπικό που θα εργαστεί στις υπηρεσίες του υπουργείου, προς όφελος του Ελληνικού Λαού. Προφανώς και αγνοείτε τις λίστες του ΑΣΕΠ.

    Πώς μπορείτε λοιπόν να μιλάτε για ουσιαστική και αποτελεσματική διαδικασία επιλογής προσωπικού, τη στιγμή που εσείς οι ίδιοι απαξιώνετε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, αγνοώντας 545 οικονομολόγους και νομικούς, που στην τελική, εσείς τους ζητήσατε, για τα μάτια του κόσμου ΠΡΟΦΑΝΩΣ…

    Ξεκινήστε από τα βασικά. Αξιοποιήστε τους 545 άριστους της προκήρυξης 1Γ/2008 (γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για το υπουργείο οικονομικών). Κλείστε την πόρτα στις μετατάξεις και κυρίως κλείστε το παράθυρο. Το να ψηφίζετε νομοσχέδια που ποτέ δε θα εφαρμοστούν είναι τουλάχιστον αστείο. Κάντε το χρέος σας κύριοι!!!

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 11:52 | Χρήστος Α.

    Τι εννοείται με «ποσοτικοί στόχοι» ; χρειάζεται μεγάλη προσοχή, μήπως προκληθούν υπερβολές ή/ και επιπολαιότητες στο κυνήγι των στόχων.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 11:03 | Kostis

    Η στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με υπαλλήλους άλλων υπουργείων δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα τόσο στη μείωση της διαφθοράς όσο και στη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    Οι υπάλληλοι που θα έρθουν από άλλα υπουργεία δεν θα έχουν καμμία φορολογική γνώση, θα χρειαστεί πάρα πολύ μεγάλος χρόνος για να προσαρμοσθούν καθώς και μεγάλα έξοδα επιμόρφωσης. Επίσης δεν θα καταπολεμηθεί η διαφθορά για τον εξής παρακάτω λόγο.

    Οι υπάλληλοι που στελεχώνουν αυτές τις υπηρεσίες ομολογουμένως έχουν δύσκολο έργο. Οι αποδοχές τους όμως δεν απέχουν σχεδόν καθόλου από τις αποδοχές των εφοριακών που κόβουν διπλότυπα!! Έτσι το μόνο λογικό κίνητρο που έχουν προκειμένου να στελεχώσουν αυτές τις υπηρεσίες είναι η καλυτέρευση του εισοδήματός τους μέσω μόνο μαύρου χρήματος-δωροδοκίας.

    Δώστε κίνητρα, όπως bonus παραγωγικότητας για την επίτευξη στόχων ή ποσοστό από τις εισπράξεις φόρων που βεβαιώνονται μετά από τον έλεγχο των υπαλλήλων. Έτσι μόνο θα καταπολεμηθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή, που τόσο πολύ επιθυμείτε.

    Κοιτάξτε τι γίνεται στην Αμερικανική IRS. Οι αποδοχές των υπαλλήλων που ασχολούνται με ελέγχους είναι πολύ μεγαλύτερες ίσως και διπλάσιες από τις αποδοχές των υπαλλήλων που ασχολούνται σε ad hoc αντικείμενα της ίδιας υπηρεσίας.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 10:44 | enagama

    Αν θέλουν να δουν άμεσα αποτελέσματα στην είσπραξη των φόρων και στην πάταξη της φοροδιαφυγής (που τα ποσοστά της είναι απίστευτα) ας στελεχώσουν τις υπηρεσίες με τους ΠΕ επιτυχόντες της 1γ/2008 που τους έχουν ταλαιπωρήσει απίστευτα απο το 2008!!!

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 09:20 | Kostas

    Η διάταξη αυτή είναι μάλλον άτολμη.
    Οι παρωχημένες εφορίες με τους ακριβοπληρωμένους εφοριακούς πρέπει να τελειώσουν, να καταργηθούν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο φορολογούμενος να επισκέπτεται εφορίες με υπαλλήλους που έχουν πλήρη άγνοια τι σημαίνει σύγχρονη δημόσια διοίκηση και ποιοτικές υπηρεσίες.

    Αν όμως, λόγω πολιτικού κόστους, επιμένετε στη διατήρησή τους κάντε ένα ξεκαθάρισμα. Ακόμη εκκρεμούν οι έλεγχοι «πόθεν έσχες» στους ακριβοπληρωμένους σας εφοριακούς.

    Για να είναι ένας φορολογικός έλεγχος αποτελεσματικός και αποδοτικός θα πρέπει να ΄διέπεται από ένα σύστημα κανόνων δικαίου απλό, κατανοητό και σύγχρονο. Πότε θα αλλάξετε τον περιβόητο κώδικα βιβλίων κλπ?

    Τα μικτά συνεργεία είναι μια, προσωρινή, καλή λύση.
    Με την προϋπόθεση ότι η στελέχωση των κλιμακίων αυτών δεν θα υπακούει στις γνωστές πελατειακές και φαυλοκρατικές αντιλήψεις των παραδοσιακών πολιτικών και συνδικαλιστών.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 09:30 | Director

    Άτομα τα οποία μπορούν να στελεχώσουν τον φοροεισπραχτικό μηχανισμό υπάρχουνε και συγκεκριμένα πρόκειται για τους 550 διοριστέους της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1Γ/2008.
    Πρόκειται για ένα γραπτό διαγωνισμό από τους δυσκολότερους που έγιναν ποτέ, και από τα 550 άτομα που πέρασαν αξιοκρατικά, η πλειοψηφία τους διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στα οικονομικά-λογιστικά, καθώς και μακρά γνώση-εμπειρία πάνω στη λογιστική επιστήμη.
    Κρατείστε μακρυά πολιτικά βύσματα και μετατάξεις και διορίστε άμεσα αυτά τα ατομα που έχουν όρεξη για δουλειά και θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα, γιατί το αξίζουν και διότι είναι οι πλέον κατάλληλοι.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 08:45 | ANIFOREISON

    Στην χώρα μας συμβαινει το εξής καταπληκτικό.Λογω των παρά πολλων αποχωρήσεων προς σύνταξη οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών έχουν αποστελεχωθείκαι υπηρεσίες όπως τα ΠΕΚ ,οι εφορίες και το Σ.Δ.Ο.Ε. υπολειτουργούν ελείψει προσωπικού.Τα έσοδα που βασίζονται εξ ολοκλήρου στο ανθρωπινο δυναμικο ως φυσικό επακόλουθο απο την αρχή του χρόνου πήραν την κατιούσα δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο περικοπών.Η φοροδιαφυγή ανθεί, θα λέγαμε ζεί μια δεύτερη νιοτη απο την απουσία ελεγχτών.Πολλές επαγγελματικές ομάδες δεν κόβουν αποδείξεις αφου η πιθανότητα τιμωρίας ειναι μηδαμινή.Ποιο όμως είναι το εξωφρενικό της υπόθεσης.
    Οι καλλίτεροι φοροεισπράκτορες όλων των εποχών παραμέμουν ανενεργοί. Πεντακόσιοι και κατι εφοριακοί , τελωνειακοι κλπ εξειδικευμενοι ως προς την είσπραξη των φόρων και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής διοριστέοι με φεκ Α.Σ.Ε.Π. στο δυσκολότερο διαγωνισμο όλων των εποχών κάτοχοι μεταπτυχιακών , φοροτεχνικοι οι περισσοτεροι (μπαινουν σε ένα λογιστηριο και το κανουν κόμπο!!!!!!!!!!!) περιμένουν το διορισμό και την τοποθετηση τους στις υπηρεσίες τους που έπρεπε να έχει γίνει πολλούς μήνες πριν και ενώ θα δικαιωθουν δικαστικά και θα πάρουν όλες τις αναδρομικές αμοιβές δεν προσφέρουν φοροεισπρακτικές υπηρεσίες και κατα συνέπεια εσοδα.
    Στερείται ανάγκης απόδειξης το γεγονος ότι στο υπουργειο οικονομικών μπορούν να προσφερουν έσοδα εξειδικευμενοι υπαλληλοι και στελέχη υψηλής και μόνο εκπαιδευσης που μπορούν να αντιστρέψουν την εικόνα ενός γερασμένου και χωρίς ειδικές γνωσεις φοροεισπρακτικού μηχανισμου.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 01:45 | Κωνσταντίνα

    Αγαπητοί φίλοι
    Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το ότι όταν δεν πάνε καλά τα έσοδα του κράτους φταίνε οι υπάλληλοι, οι οποίοι γίνονται αντικείμενα απαξίωσης και χλευασμού θα έλεγα. Σκεφτείτε, τόσα χρόνια, πόσοι άνθρωποι αγωνίζονται στα γκισέ των εφοριών για να υλοποιηθούν οι προυπολογιμοί του ελληνικού κράτους,ερφαμόζοντας νόμους και διαδιακασίες που ψήφισαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Γιατί οι κυβερνήσεις είναι αυτές που φέρουν την ευθύνη, κατά πόσο ένα φορολογικό σύστημα είναι απλό, δίκαιο, κατανοητό, αποτελεσματικό και εάν αφήνει παράθυρα ανοικτά για παρανομίες των φορολογουμένων πολιτών και των υπηρετούντων υπαλλήλων. Αυτό που κοινώς ονομάζουμε «κυβερνητική βούληση», φέρει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας ενός δίκαιου φορολικού συστήματος και κατ΄επέκταση της ύπαρξης μιας δίκαιης κοινωνίας.
    Χρόνια τώρα αγωνίζονται οι εφοριακοί να εφαρμοστεί ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα έχει ισχύ σε βάθος σεβαστού χρόνου, ώστε να είναι σε θέση και οι μισθωτοί και οι επιχειρηματίες να προγραμματίζουν τις ενέργειές τους. Χρόνια τώρα προσπαθούν επίσης να αποδείξουν οι εφοριακοί, ότι στον κλάδο τους οι πιο πολλοί εργαζόμενοι ενδιαφέρονται μόνο για το έντιμο μεροκάμματο. Δεν είναι σωστό λοιπόν να ισοπεδώνουμε την εργασία και την προσωπικότητα χιλιάδων ανθρώπων, που καθημερινά μοχθούν για την είσπραξη των φόρων, κάτω από ένα τεράστιο όγκο υπεύθυνης δουλειάς και με τα φορολογικά νομοσχέδια να αλλάζουν κάθε χρόνο. Δεν είναι σωστό να απαξιώνεται ένας έτοιμος φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο οποίος με έναν αποτελεσματικότερο τρόπο δουλειάς, με ένα πιο σύγχρονα οργανωμένο μηχανογραφικό σύστημα, με μία πιο αξιοκρατική και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση και αξιολόγηση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού και την ενίσχυσή του με νέους υπαλήλους, θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Γιατί η πλειοψηφία των υπαλλήλων προέρχεται από διαγωνισμούς που διενήργησε το ελληνικό κράτος και έχουν κριθεί για την κατάρτισή τους. Επίσης, η καθημερινή τριβή με χιλιάδες προβλήματα που απαιτούν χειρισμό και ερμηνεία μια πολύπλοκης νομοθεσίας, τους αναγκάζει να διευρύνουν το πεδίο των γνώσεών τους. Συμβαίνει λοιπόν αυτό που λέει ο λαός «το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη». Δεν χρειάζεται λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών, για να στελεχώσει τις ελεγκτικές του υπηρεσίες, υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες. Διαθέτει σημαντικές δυνάμεις στους κόλπους του, είτε αυτές λέγονται υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ, είτε κατηγορίαςΤΕ, είτε κατηγορίας ΠΕ και θα πρέπει να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Σε ποιές ασφαλιστικές δικλίδες θα πρέπει να επικεντρώσει:
    α. Γραπτό διαγωνισμό για την επιλογή των ελεγκτών.
    β. Πλήρης μηχανογράφηση του ελέγχου και προγραμματισμός εφικτών στόχων.
    γ. Διαρκής ενημέρωση των υπαλλήλων, αφού το φορολογικό περιβάλλον μεταβάλλεται διαρκώς.
    δ. Δήλωση πόθεν έσχες.
    ε. Επανέλεχγοι των υποθέσεων, δειγματοληπτικά από άλλους ελεγκτές.
    στ. Καλλιέργεια αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα στον υπάλληλο και στην διοίκηση του υπουργείου, καθώς και ανάμεσα στον πολίτη που ελέγχεται και στον υπάλληλο.
    ζ.Τόνωση του ζήλου για εργασία.
    η. Άμεση απομάκρυνση του υπαλλήλου από την εργασία σε αποδεδειγμένο χρηματισμό.
    Βεβαίως, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι διανύουμε εποχή οικονομικής κρίσης, η οποία δεν αφορά μόνο την χώρα μας αλλά τον κόσμο ολόκληρο και μέσα στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να πορευτούμε,εξετάζοντας πάντα την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, ώστε να μην οδηγηθούν σε αδιέξοδα και διχασμό ούτε η κοινωνία αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 01:51 | Μιχάλης

    Επίσης να προσθέσω ότι αυτοί που είναι από μετατάξεις ΧΡΩΣΤΑΝΕ την θέση τους! Και νομίζω πως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πως θα ξεπληρώσουν το ρουσφέτι.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 01:44 | Μιχάλης

    ΠΡΟΣ ΧΑΡΑ ΔΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

    Δηλαδή Χαρά με βάση την δική σου λογική αυτοί που τελείωσαν Πανεπιστήμιο και πέρασαν στο Υπ. Οικονομικών με εξαιρετικά δύσκολο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι κατώτεροι σου και βύσματα και εσύ που έβγαλες ένα λύκειο και μπήκες από την πίσω πόρτα είσαι αποδοτική; Αυτό κυρία μου λέγεται απύθμενο θράσος. Άτομα σαν εσένα ρίχνουν το επίπεδο του Υπουργείου, κανονικά θα έπρεπε να σας διώξουν όλους εσάς που είστε από τις πλέον βυσματικές μετατάξεις του Ελληνικού κράτους και να μπουν αξιοκρατικά άνθρωποι που το αξίζουν.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 00:51 | Φορομπήχτης

    Έγιναν τα Τοπικά Ελεγκτικά Κέντρα (Τ.Ε.Κ.), στελεχώθηκαν από εφοριακούς με χαρτάκι, γλύψιμο και με βάση την κομματική τους ταυτότητα. Ονομάστηκαν διαφθορεία, διότι γέμισαν από λαμόγια και αρπαχτάκηδες εφοριακούς. Έκλεισαν.
    Ιδρύθηκαν και λειτουργούν τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα (Π.Ε.Κ.) και τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα (Δ.Ε.Κ.). Διευθυντής, Επόπτης, Ελεγκτής, στην πλειοψηφια τους αν δεν έχεις μέσο – γλείψιμο δεν γίνεσαι, για αυτό φροντίζουν οι συνδικαλιστές. Τα αρπάζουν και εκεί. Ο υπουργός το ξέρει; Σίγουρα. Τι κάνει; Τίποτα.
    Σίγουρα υπάρχουν άξιοι, ικανοί και τίμιοι εφοριακοί. Στην επαρχία υπάρχουν σίγουρα. Στην Αθήνα δεν ξέρω πόσοι;
    Για ποιο λόγο να υπάρχουν τα Π.Ε.Κ. όταν εφαρμόζεται η περαίωση και όχι ο έλεγχος. Αυτό τον καιρό με τι ασχολούνται οι υπάλληλοι των Π.Ε.Κ. Μόνο αυτοί ξέρουν!!
    Την περαίωση μετά την αποτυχία της Γ.Γ.Π.Σ. (που δεν ευθύνεται αυτή) την ανέλαβαν οι εφοριακοί των Δ.Ο.Υ. και από 700 εκ. € στόχο του Υπουργείου, την έφτασαν στα 2 δις. €.
    Στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών μόνο με εφοριακούς, με αντικειμενικά κριτήρια, με αξιοκρατία και με εξετάσεις σε στιλ ΑΣΕΠ και όποιοι μπορέσουν. Πρόσληψη άμεσα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.
    Όχι μετατάξεις από άλλα Υπουργεία. Αρκετοί μακροχέρηδες υπάρχουν στις εφορίες του κέντρου. Οι χειρότεροι εφοριακοί είναι οι μεταταγέντες και οι υπάλληλοι των βουλευτών και υπουργών που έχουν μεταταχθεί στον κλάδο των εφοριακών.
    Υπουργέ θέλετε υπαλλήλους δύο ταχυτήτων, τακτική του διαίρει και βασίλευε, δεν θα σας βγει.
    Οι εφοριακοί στην επαρχία ξεσκίζονται στην δουλειά, το εννοώ γιατί έχω δουλέψει οκτώ χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, εξάλλου το παραδέχονται οι ίδιοι οι πολίτες. Αν τους κόψεις και άλλο το μισθό, κ. Υπουργέ, το σύστημα θα καταρρεύσει πλήρως. Να είσαι σίγουρος.
    Υπουργέ, αν θέλεις έσοδα βγάλε τους εφοριακούς στους δρόμους, δώσε τους κίνητρα και νομικά εργαλεία για αποτελεσματικό – ουσιαστικό έλεγχο. Αν δεν ξέρεις τι είναι το τελευταίο ρώτα τούς συμβούλους σου, αν γνωρίζουν και αυτοί.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 23:12 | Θεοδωρος

    ΣΩΣΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΑΤΙ ΣΕ ΔΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ Η ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ????ΜΟΝΟ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝΣ ΤΟΧΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ????ΕΛΕΓΧΟΣ ….ΕΛΕΓΧΟΣ….ΕΛΕΓΧΟΣ ..ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 22:57 | ΑΔ

    ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑς

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 21:37 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ

    Αξιότιμοι κύριοι,

    έχοντας πετύχει στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1Γ/2008 για το Υπουργείο Οικονομικών (κατηγορία ΠΕ) θα ήθελα και με αυτόν τον τρόπο για την κατάφωρη αδικία εις βάρος μας (ΠΕ).

    Η αδικία αυτή συνίσταται στο ότι παρά τις προβλέψεις της προκήρυξης, το γεγονός ότι πολλοί εξ ημών έχουν καταδικαστεί στην ανεργία (λόγω δημοσίευσης των ονομάτων μας στο διαδίκτυο και στο site του ΑΣΕΠ) και της πανθομολογούμενης έλλειψης ανθρωπίνου δυναμικού στις ελεγκτικές και εισπρακτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών,
    η πρόσληψή μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

    Στο πλαίσιο της της αξιοκρατίας, της κοινής λογικής και της ανάπτυξης της χώρας (αύξηση των εσόδων), παρακαλώ για τις ενέργειές σας στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

    με εκτίμηση,
    Κωνσταντίνος Κοτσάμπασης

    ΑΑ 225105
    2310672740

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 21:30 | Τριώδας Δημήτρης

    Το μυστικό στον έλεγχο είναι: ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ-ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ-ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ.΄
    Με τους ελεγκτές ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ: Οσο αυστηροποιύνται οι φορολογικές διατάξεις τόσο θα ανεβαίνει η ταρίφα…

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 20:00 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΣΧΟΛΙΟ Ως ελεγκτες επιλεγονται μονο πτυχιουχοι οικονομικων σχολων ΑΕΙ και ΤΕΙ.Ποσοστα και χρονικη διαρκεια παραμονης ως εχει.Για τους υπολοιπους να γινεται προεπιλογη και αφου παρακολουθησουν σεμιναριο να προκριθουν μετα απο γραπτο τεστ οιαξιοτεροι.Ενα απο τα επιπλεον προσοντα να ειναι η παρα πολυ καλη γνωσηΗ/Υ. Επειδη το θεμα του πειθαρχικου συμβουλιου ειναι γενικο και αοριστο προτεινω να διευκρινιστουν πληρως σε αυτον τον νομο, τουλαχιστον οι ποινες για τους επιορκους.Μια εκ των ποινων να ειναι η απολυση απο το δημοσιο χωρις το δικαιωμα συνταξης.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 19:50 | Χαρα

    Ειμαι περηφανη που ανηκω στον κλαδο των εφοριακων ειμαι ΔΕ και προερχομαι απο μεταταξη καιξερω οτι εμεις που ανηκουμε στην κατηγορια ΔΕ δουλευουμε πιο πολυ απ’οτι οι ανηκοντες στην κατηγορια ΠΕ οι οποιοι διακατεχονται και απο πολυ επαρση.Και την γνωση στα φορολογικα την αποκτας δουλευοντας και οχι με τα πτυχια γιατι καμια φορά και αυτα τα εχεις αποκτησει με βυσμα.Αξιολογηση θα πρεπει να γινει σε ολους τους δημοσιους υπαλληλους,αλλα εδω τειθετε και ενα ερωτημα ποιος θα μας αξιολογησει? Και κατα ποσο η αξιολογηση αυτη θα ειναι σωστη?

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 17:43 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΙΛΙΤΟΣ

    ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΤΕ, ΕΓΩ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΑΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΕ ΕΛΕΚΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΩΝΤΑ). ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΌΝΤΑ: ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ 10), ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΘΕΣΗΣ (ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ), ΑΝ ΕΙΣΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ (ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ). ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ) ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΟΔΑ ΑΦΟΥ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝΕ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.
    ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 15:08 | Διονύσης

    Οι ελεγκτές να είναι εταιρίες, που θα πληρώνονται με βάση τα έσοδα/πρόστιμα που θα βεβαιώνουν, με ελάχιστους στόχους και πριμ. Αν το σύστημα δουλέψει για 2 χρόνια, να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε στη χειρότερη περίπτωση ένα αντικειμενικό σύστημα για το πόσα λεφτά βγάζει κάθε κατηγορία επιτηδευματία. Μετά τη 2ετία, το συζητάμε.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 14:36 | ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΟΥΔΗ

    Μετά από σκληρή προσπάθεια έχουμε επιτύχει μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σ’ έναν αδιάβλητο, γραπτό διαγωνισμό υψηλών αξιώσεων, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2009 (προκήρυξη 1γ/2008). Ακόμα δεν έχουμε διοριστεί, ενώ ταυτόχρονα μετατάξεις και αδιαφανείς προσλήψεις πραγματοποιούνται. Προσωπικά πίστευα πως ο υπουργός, λόγω και της επαφής του με τον πανεπιστημιακό χώρο θα επιβράβευε την προσπάθεια παιδιών με γνώσεις και θέληση για δουλειά. Δυστυχώς όμως σε αυτή τη χώρα επιβραβεύονται οι αναξιοκράτες και οι προσκείμενοι σε πολιτικά κόμματα. Όταν οι επιτυχόντες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (με πτυχία, μεταπτυχιακά, προϋπηρεσία, εξετασθέντες σε 6 μαθήματα με τεράστια ύλη) είναι ακόμα αδιόριστοι, 1 χρόνο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, τι μπορούμε να προτείνουμε για την επιλογή προσωπικού; Είναι ηλίου φαεινότερων πως δεν διορίζονται οι άριστοι αλλά οι αρεστοί.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:18 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Κύριοι,

    Είναι γνωστό ότι έχουμε φτάσει στη κρίση που περνάει το Ελληνικό Κράτος από τις «προσωρινές» «λύσεις» που βρίσκονται κατά καιρούς για να «κλείνουν» θέματα – με αποτέλεσμα να ανοίγουν πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα είχαμε πριν τις «λύσεις».
    Η πράξη στον Δημόσιο τομέα έχει αποδείξει ότι το προσωπικό φταίει για πολλές κακές καταστάσεις και κατεστημένα, επειδή αυτό εκμεταλλεύεται κενά Νομοθεσίας. Επομένως, στο κομβικό αυτό στάδιο που βρισκόμαστε, είναι απαραίτητο να μην δώσουμε άλλη λαβή για λάθη και παραλείψεις.
    Σίγουρα δεν θα είναι λύση να στελεχωθούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί από άτομα που εργάζονται σε άλλους τομείς και που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις – μόνο και μόνο για να απορροφηθούν κάπου.
    Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που διαγωνίστηκαν με διαφάνεια και αξιοκρατία σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (1Γ/2008), οι οποίοι λόγω της φύσης του διαγωνισμού έχουν λάβει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να είναι άμεσα χρήσιμοι σε αυτόν τον τόσο νευραλγικό τομέα για την Ελληνική οικονομία. Επομένως, η απορρόφηση των διοριστέων του εν λόγω γραπτού διαγωνισμού θα αποδείξει έμπρακτα ότι το Κράτος θέλει να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί και οι εισπρακτικοί μηχανισμοί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
    Επιπλέον, έχοντας, μέσω του ίδιου διαγωνισμού (1Γ/2008), διαμορφώσει μία σειρά κατάταξης επιτυχόντων, προτείνω να ακολουθηθεί το παράδειγμα του χώρου της Υγείας προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του Υπουργείου Οικονομικών: να χρησιμοποιηθεί η σειρά κατάταξης του τελευταίου επίσημου διαγωνισμού για το Υπουργείο Οικονομικών για την μελλοντική σταδιακή κάλυψη κενών οργανικών θέσεων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η πρόσληψη (αποδεδειγμένα) ικανών στελεχών κι όχι η κάλυψη των αναγκών του Κράτους με άτομα, που μπορεί να υπερτερούν στις δημόσιες σχέσεις με όσους ευθύνονται για το σημείο που βρισκόμαστε τώρα, αλλά υστερούν στις απαραίτητες γνώσεις και προσόντα.

    Επιτέλους ας συμπεριφερθούμε υπεύθυνα!

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 12:24 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Για το άρθρο 4
    1. Η αξιολόγηση των ελεγκτών, των Δ/ντών και λοιπων υπηρεσιακών στελεχών θα πρέπει να γίνεται ανά εξαμηνο για όλους «βάσει των μετρήσιμων στόχων που θα έχουν υπογράψει στην αρχή της περιόδου»
    2. Δεν αναφέρεται ποιοι θα είναι οι αξιολογητές και με πια βάση θα αξιολογούν
    3. Ποιος θα βάζει τους στόχους βάσει των οποίων θα αξιολογούνται οι ελεγκτές; και ποιος θα είναι ο αντικειμενικός μηχανισμός μέτρησης του αποτελέσματός τους;
    4. Επειδή στην Ελλάδα είμαστε όλο λόγια θα πρέπει να αποφεύγονται όσο το δυνατό περισσότερο οι λεκτικές περιγραφές και αξιολογήσεις.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 11:52 | ΑΘΗΝΑ

    κ. Υπουργέ,

    Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας διανύει μια από τις κρισιμότερες μεταπολεμικές περιόδους…δεν αναζητώ την αιτία ή τους υπαίτιους αλλά το αποτέλεσμα…η ιστορία έχει αποδείξει ότι με πολλή δουλειά και συνεργασία, η χώρα μας καταφέρνει να ορθοποδήσει και πάλι…γνωρίζουμε από τις αναγγελίες σας ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι από τα σημαντικότερα μέσα για να επιτευγχθεί αυτό…ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε…το κυριότερο όμως εξ’ αυτών είναι το προσωπικό…υπάρχουν εργαζόμενοι που παρόλη την εμπειρία τους από τα τόσα χρόνια που υπηρετούν στο δημόσιο, δεν διαθέτουν το κέφι και την εξυγχρονισμένη γνώση για να βοηθήσουν αρκετά…πολλοί από αυτούς μπορεί να είναι έχουν μεταταχθεί στο υπουργείο οικονομικών με αποτέλεσμα να υστερούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο…παρόλα αυτά 545 νέοι άνθρωποι με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, πτυχία ξένων γλωσσών, τίτλους master και εμπειρία στον απαιτητικό ιδιωτικό τομέα που πέτυχαν στον αδιάβλητο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών (1Γ/2008) περιμένουν να διοριστούν με μεγάλη υπομονή αλλά και επιμονή ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρουν να συμμετέχουν και αυτοί στους ελεκτικούς μηχανισμούς που αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο…νομίζω ότι τα έσοδα που θα σας αποφέρουν στα ταμεία θα είναι πολλά περισσότερα αν τους διορίσετε σε σχέση με τον διορισμό κάποιων άλλων δημόσιων υπαλλήλων.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 09:29 | maria

    συμφωνω με τους προλαλησαντες.Υπαρχουν επιτυχοντες (1Γ/2008),σχετικοι με το αντικειμενο.γιατι να συζηταμε τα αυτονοητα και να μη γινονται πραξη???επιτελους,μια σωστη αποφαση να παρθει σ αυτη τη χωρα.
    μιλαμε για αδιαβλητο διαγωνισμο και ανθρωπους που παραιτηθηκαν απ τις δουλειες τους οταν εμαθαν οτι ειναι διοριστεοι και περιμενουν ενα χρονο τωρα..και ταυτοχρονα βλεπουμε διορισμους απ την πισω πορτα σε τρανταχτες περιπτωσεις.
    ποτε θα υπαρξει δικαιωση γι αυτα τα παιδια???

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 23:40 | σωτηρια

    Κύριε Υπουργέ κατανοούμε την προσπάθεια που κάνετε για τον εκσυχρονισμό του φορολογικού μηχανισμού όμως η στελέχωση των νευραλγικών τομέων του Υπουργείου μπορεί να γίνει μόνο με ανθρώπους που διαθέτουν όχι μόνο τα τυπικά προσόντα (πτυχία , μεταπτυχιακά) αλλά και τα ουσιαστικά ( μακρόχρονη θητεία σε καίριους τομείς της οικονομικής ζωής (οικονομολόγοι, νομικοί κλπ) Ανθρώπους τέτοιους Κύριε Υπουργέ μπορείτε να αντλείσετε από την «δεξαμενή» των αδιόριστων πτυχιούχων κατηγορίας ΠΕ του γραπτού διαγωνισμού του Υπουργείου σας (1γ/2008).

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 23:54 | NIKOLAS

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΡΕΣΤΟΙ, ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1Γ/2008. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 23:57 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Θανάση Μπιλίτο θα συμφωνήσω σε μεγάλο κομμάτι με αυτά που λες, αλλα έχω μια παρατήρηση σχετικά με τους ΔΕ κατηγορίας. Στον τελευταίο γραπρό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (και νομίζω και στον προηγούμενο πριν από 5 χρόνια) προκηρύχθηκαν θέσεις και ΔΕ για εφοριακούς. Όσοι περάσανε δεν ήταν βύσματα όπως καταλαβαίνεις, αλλά άτομα που διαβάσανε και οι περισσότεροι είναι πτυχιούχοι ΠΕ με Master και μεγάλη εργασιακή εμπειρία (το ότι δώσανε στην κατηγορία ΔΕ αυτό είναι μια άλλην ιστορία). Αυτοί οι ΔΕ έχουν πιο «σύγχρονες» γνώσεις από τους περισσότερους ΠΕ-ΤΕ που είχαν διοριστεί πριν από πολλά χρόνια. Και φυσικά όλοι οι νέοι έχουν άλλη νοοτροπία. Έτσι ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί με όλους τους ΔΕ. Σίγουρα παλιά, ειδικά οι ΔΕ, ήταν οι περισσότεροι βύσματα και ανεπαρκείς σε γνώσεις.

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 23:23 | Παναγιώτης Πυριαλάκος

    Με δεδομένη την πραγματική έλλειψη προσωπικού σε καίρια πόστα του Υπ.Οικ. και σε συνδυασμό με την ανάγκη αύξησης των εσόδων, αναρωτιέμαι για την σχέση ΟΦΕΛΟΥΣ-ΚΟΣΤΟΥΣ που θα είχαν, αυτή ειδικά την περίοδο, οι προσλήψεις των επιτυχόντων εφοριακών ΠΕ του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, οι οποίοι κατά τεκμήριο είναι ικανότατοι (απόλυτα… και σχετικά).
    Αισθάνομαι ότι είναι μια κρίσιμη ενέργεια, η οποία έχει παραβλεφθεί εδώ και καιρό.
    Αν δεν είναι η ορθή και άμεση στελέχωση των κενών του Υπ.Οικ. προτεραιότητα σε αυτό το σχέδιο νόμου, τότε έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι είναι ελλιπής.
    Ευχαριστώ.

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 22:49 | Σάββας Σαββα

    Φροντίστε αγαπητοι μου κυβερνώντες να στελεχώσετε με άξια νέα παιδιά που έχουν τα προσόντα και την όρεξη και τις ηθικες αξίες να βοηθήσουν. Γνωστός μου με πτυχίο και μεταπτυχιακό και μεγάλη εμπειρία στα λογιστικά επιτυχόντας του γραπτου (!) διαγωνισμου του ΑΣΕΠ περιμένειεδώ και 1 χρόνο να τον διορίσετε….
    Τι περιμενετε?

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 20:37 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΙΛΙΤΟΣ

    «Ως ελεγκτές επιλέγονται και υπηρετούν υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ του Υπουργείου Οικονομικών για συγκεκριμένη θητεία (π.χ. 3 ετών) που μπορεί να ανανεώνεται. Η επιλογή των ελεγκτών διενεργείται κατά ένα ποσοστό μόνο (π.χ. 25%) από υπαλλήλους που έχουν προϋπηρεσία σε ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου. Κατά το υπόλοιπο ποσοστό στελεχώνεται από τις άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς και από υπαλλήλους που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από άλλα υπουργεία (π.χ. 20%). »
    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ «ΒΙΣΜΑΤΑ » ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑ. ΟΜΩΣ, ΑΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΓΡΟΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ) ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ, ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ ΚΤΛ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΥΡΊΣΤΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ, Α΄Β΄Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑ 70% ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΝΕΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 30% ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ. ΝΑΙ ΠΑΛΙ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΦΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
    ΕΠΙΣΗΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΓΚΤΗΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΕ.
    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ.. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 200.000 ΕΥΡΩ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ. ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΊΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΑΥΤΟ. ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΆΤΕ. ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ. ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

    ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ

    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΙΛΙΤΟΣ