Άρθρο 20 Ποινικές κυρώσεις

1. Οι παραβάτες της διάταξης του άρθρου 16 του παρόντος νόμου, τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης έως πέντε (5) χρόνια και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

2.Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 12 του παρόντος νόμου τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

3. Η κλοπή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε μήνες και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ (3.000) ενώ η κλοπή κυνηγετικού σκύλου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ

4. Σε περίπτωση υποτροπής, οι χρηματικές ποινές που προβλέπονται στις παραγράφους 1,2 και 3 διπλασιάζονται

 

 

  • 12 Απριλίου 2011, 14:06 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    Βιασμός Σκυλιών στην Κεντρική Εύβοια

    ΕΡΩΤΗΣΗ

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    ΘΕΜΑ: Βιασμός σκυλιών στην κεντρική Εύβοια

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του adespoto.gr (06.04.11) σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι ενός χωριού στην κεντρική Εύβοια, αφού αλλοδαπός μόνιμος κάτοικος του χωριού φέρεται να επιδίδεται επανειλημμένα σε κτηνοβασίες. Οι κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν ότι κάθε φορά που ο αλλοδαπός βρίσκεται σε κατάσταση μέθης κακοποιεί σεξουαλικά τα αδέσποτα σκυλιά.

    Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,

    Ισχύουν οι ανωτέρω καταγγελίες των κατοίκων και αν ναι τι προτίθεται το υπουργείο Σας να πράξει για την αποτρόπαια πράξη της κτηνοβασίας;

    Αθήνα 08.04.2011
    Οι ερωτώντες βουλευτές

    Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

    Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

    Υποβλήθηκε από Phainia στις Τρι, 12/04/2011 – 12:42.

    Λέξεις κλειδιά: Βουλή

    Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια

  • 12 Απριλίου 2011, 11:00 | EΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία θα αγωνιστεί για να μετατραπεί το αδίκημα της θανάτωσης και του ειδεχθούς βασανισμού ζώου σε ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ όπως ήδη γίνεται σε πολλές χώρες της Ε.Ε.
    Παράλληλα φαινόμενα και πράξεις παραδοσιακής δήθεν αντιμετώπισης ζητημάτων που άπτονται της φυσιολογίας των ζώων και αποτελούν «παράδοση» στην ελληνική ύπαιθρο (κόψιμο αυτιών, γεννητικών και λοιπών οργάνων χωρίς αναισθητοποίηση), δυσφημούν δε τη χώρα μας διεθνώς, πρέπει να απαγορευτούν ρητά από τον παρόντα νόμο.
    Ρητά επίσης πρέπει να απαγορεύονται από τον παρόντα νόμο όλες οι μέθοδοι φύλαξης, κατοχής και διατήρησης ζώων κάτω από απαράδεκτες συνθήκες που αντίκεινται στην ευζωία τους όπως: βαρελόσκυλα, δεμένα μονίμως και εφόρου ζωής. Επίσης πρέπει ρητά να απαγορευτεί η «κουδούνα» στα κυνηγόσκυλα που κατά παράδοση βάζουν οι αθίγγανοι μόνιμα στο λαιμό τους με αποτέλεσμα να «τρελαίνονται» τα σκυλιά από τον θόρυβο καθώς επίσης και να ελεγχθούν προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι συνθήκες διατήρησης ζώων σε καταυλισμούς αθίγγανων όπου ούτε η αστυνομία σύμφωνα με την εμπειρία μας παρεμβαίνει για ελέγχους με αποτέλεσμα να είμαστε αντιμέτωποι με φρικτές συνθήκες διαβίωσης ζώων εκεί.

  • 12 Απριλίου 2011, 07:30 | μαρια γκικα

    υπευθυνοι οι κτηνιατροι για την σημανση των ζωων, να ελεγχουν σε καθε επισκεψη αν το ζωο ειναι μικροτσιπαρισμενο και να υποχρεουνται να το τσιπαρουν αν δεν ειναι. πολλοι κηδεμωνες απλα δεν θα το τσιπαρουν … κ πολλοι κυνηγοι επισης. τα κυνηγοσκυλα που πανε στο κτηνιατρο σε αθλιες συνθηκες να καταγραφονται τοτε…κανεις κυνηγος δεν θα δηλωσει το ζωο του. επισης να δηλωνονται ολες οι γεννες κ τα μωρα. να ειναι υποχρεωμενος ο κηδεμονας να δηλωσει που πηγαν τα μωρα κ αν πεθαναν να εχει εγγραφη βεβαιωση θανατου απο το κτηνιατρο.

  • 12 Απριλίου 2011, 07:42 | nikos μαυροματης

    θα προτεινα για οσους κακομεταχειριζονται τα ζωα να τους επιβαλεται ποινη υπο τη μορφη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο καταφυγιο της περιφερειας τους η σε οποια φιλοζοικη υπαρχει στην περιφερεια τους ετσι ωστε να νοιωσουν μαζι τους ανθρωπους που νοιαζωνται για τα ζωα ενα κομματι ανθρωπειας που προφανως τους λειπει απο το ντι εν ει τους..ευχαριστω

  • 11 Απριλίου 2011, 23:49 | Νεφέλη Δεμερτζή

    Το ποσό των 5.000 έως 30.000 ευρώ είναι ελάχιστο και δεν δίνει τη βαρύτητα που πρέπει να έχει αυτό το θεμα.Οποιος κακοποίει η θανατώνει ζώα θα πρέπει να έχει το φόβο μιας μεγαλύτερης ποινής που θα τον αποτρέπει ,και αυτό θα πρέπει να γίνει γνωστό κυρίως μέσω των ΜΜΕ και κυρίως της τηλεόρασης. Η ποινη θα πρεπει να είναι τουλαχιστον από 15.000 εως 50.000 ευρω.

  • 11 Απριλίου 2011, 17:34 | Ιωάννα

    Όσον αφορά τους κυνηγούς θα ήθελα να συμπληρώσω την αφαίρεση της κυνηγητικής άδειας, την απαγόρευση οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και την ισόβια απαγόρευση κατοχής ζώου σε όλους αυτούς που κακοποιούν, θανατώνουν και υποβάλλουν σε ασιτία τα τόσο τα κυνηγετικά τους σκυλιά (τα οποία εσείς θεωρείται πιο άξια λόγου από τα υπόλοιπα)όσο και τα αδέσποτα ή οικόσιτα ζώα.
    Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός τόσο των κυνηγετικών όσο και των υπολοίπων ζώων που βρίσκουν τραγικό θάνατο από κυνηγετικές καραμπίνες σε όλη την Ελλάδα. Θεωρείται ότι είναι νόμιμο και επιτρέπεται αυτοί οι άνθρωποι να φέρουν όπλο;;;;;
    Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 17 σκύλοι έχουν θανατωθεί ή τραυματιστεί με κυνηγετική καραμπίνα (ευχαρίστως να σας δώσω όλα τα στοιχεία που έχουν βγεί στις εφημερίδες)ενώ είναι χαρακτηριστική η περίπτωση στη Μήθυμνα Μυτιλήνης στις 02/02/2011 όπου δύο βοσκοί σκότωσαν εν ψυχρώ δύο σκύλους. Μάρτυρες υπήρχαν, μέχρι και τις πινακίδες του αυτοκινήτου έδωσαν στην αστυνομία. Ούτε έχει συλληφθεί κανείς μέχρι σήμερα….. και αυτοί οι «άνθρωποι» συνεχίζουν να οπλοφορούν!!!!!!

  • 11 Απριλίου 2011, 17:39 | Ιωάννα

    Στο σύνολό τους τα παραπάνω σχόλια με καλύπτουν. Τα συνοψίζω
    1. Μετατροπή σε κακούργημα!!!!!
    2. Αυτεπάγγελτες διώξεις μετά από καταγγελίες
    3. Ισόβια απαγόρευση κατοχής ζώου μετά από καταδίκη για κακοποίηση
    4. Ενεργή συμμετοχή της αστυνομίας ή δημιουργία αστυνομίας ζώων

  • 11 Απριλίου 2011, 15:33 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

  • 11 Απριλίου 2011, 15:40 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΦΟΛΕΣ.ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΦΟΛΙΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
    !!!!

  • 11 Απριλίου 2011, 14:07 | Διδώ Μαγκριώτη

    1. Οι ποινές για αυτούς που κακοποιούν ζώα πρέπει να είναι οι αυστηρότερες δυνατόν. Στην περίπτωση μάλιστα δολοφονίας ζώα η ποινή πρέπει να είναι μη εξαγοράσιμη και να προβλέπει φυλάκιση παραπάνω των 2 ετών.
    2. Στην περίπτωση που ο δράστης είναι ανήλικος, θα πρέπει να επιβληθούν υψηλά χρηματικά ποσά στους γονείς του δράστη για το έγκλημα του τέκνου τους για το οποίο είναι συνυπεύθυνοι απο την στιγμή που είναι κάτω από την κηδεμονία τους.
    3. Σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, ο δράστης δεν πρέπει να έχει δικαίωμα έφεσης. Οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται.
    4. Οι Δήμοι και η Αστυνομία πρέπει να συμβάλουν στην τήρηση των ποινών και να προβλέπονται κυρώσεις στην περίπτωση που δεν είναι συνεργάσιμοι. Για τον σκοπό αυτό χρήσιμο θα ήταν να οριστεί ανάλογο τμήμα στον Δήμο και στην Αστυνομία που θα δέχεται ανάλογες καταγγελίες.
    5. Στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώου ο χρόνος είναι κρίσιμος για την σύλληψη του δράστη. Ως εκ τούτου, προκειμένου να κινηθεί η ποινική δίωξη άμεσα δεν είναι δυνατόν να πρέπει να ειδοποιήσουμε προηγουμένως τον υπεύθυνο του Δήμου ή έναν φιλοζωικό σύλλογο ώστε να υπάρχει νομιμοποίηση/αρμοδιότητα, γιατί έτσι θα υπάρχει χρονική καθυστέρηση. Επιπλέον σημειώσατε ότι οι περισσότεροι δήμοι δεν απαντάνε το τηλέφωνο μετά τις 3μμ και φιλοζωικά σωματεία δεν έχουν παρά ελάχιστοι Δήμοι.
    6.Να γίνονται γνωστά, ονοματεπώνυμα, ηλικίες, τόπος καταγωγής – κατοικίας, όσων κακοποιούν ζώα, όπως στο εξωτερικό.

  • 11 Απριλίου 2011, 12:15 | Βασιλείου Αλέξανδρος

    Ναι, συμφωνώ απόλυτα.
    Ήταν καιρός επιτέλους!!
    Ελπίζω πραγματικά ο νόμος να εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις και ελπίζω τα όργανα της τάξης να δωσουν την πρέπουσα σημασία.

  • 11 Απριλίου 2011, 12:13 | mixalhs seg

    EINAI KAIROS EPITELOUS NA KATALAVOUME OTI SE TOYTO TON PLANHTH DEN EIMASTE MONOI MAS. MAZI ME MAS YPARXOYN KAI KAPOIA PLASMATA TA OPOIA OFEILOUME NA SEVASTOUME. DEN MPORO NA KATALAVO OLO AYTO TO MISOS TOY ANTHROPOU PROS TA ZOA APO POU PROERXETAI. ELPIZO NA ISXYSEI TO ARTHRO AYTO, GIA NA MHN PO OTI PREPEI NA EINAI AKOMA PIO AYSTHRO ME AYTA POU EXOUME KANEI.

  • 11 Απριλίου 2011, 11:42 | Αγγέλα

    Δεν είναι λογικό όποιος έχει παραπάνω ζώα να πληρώνει πρόστιμο όπως όταν καποιος εγκαταλείπει ζώα.
    Αγγέλα

  • ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΠΑΡ.1 ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΠΑΡ. Θ ΚΑΙ Ι ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ.

  • 11 Απριλίου 2011, 08:17 | ΜΑΡΘΑ ΠΟΥΛΤΙΔΟΥ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ,ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ,ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΦΥΛΑΚΙΣΗ,ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ,Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ,ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΣΤΙΓΑ(ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΑΣΤΙΓΑ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ).ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ.ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥ ΓΑΤΙΟΥ(ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ.ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΟΙΩΣΑΝ)ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ,ΗΤΑΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ.ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΑΝ.ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ’ΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 11 Απριλίου 2011, 08:16 | ΤΙΝΑ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (23 ΣΩΜΑΤΕΙΑ) ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

  • 10 Απριλίου 2011, 23:34 | Αναστασια Γιαγκοπούλου

    Οι ποινές ΠΡΕΠΕΙ να είναι μη εξαγοράσιμες και να μετατραπεί το αδίκημα σε κακούργημα. Είναι απαράδεκτο να θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, να φέρνουμε παιδιά σε αυτόν τον κόσμο και να ανεχόμαστε αυτά τα εγκλήματα. Τι παράδειγμα δίνουμε στους μελλοντικούς κατοίκους αυτής της χώρας; Τι ψυχή θα παραδώσουμε, αν ανεχόμαστε τον βασανισμό και την κακοποίηση αθώων πλασμάτων; Πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας να δώσουμε ένα τέλος σε όλον αυτόν τον εφιάλτη. Τα ζώα μας μιλούν, μας βοηθούν για το καλύτερο, ας μάθουμε να τα ακούμε, να τα φροντίζουμε, να τα αγαπάμε. Όλοι αυτοί οι άρρωστοι που κακοποιούν κάθε ζώο μπορεί αύριο, με την ίδια ευκολία, να κακοποιήσουν/βασανίσουν/σκοτώσουν ένα παιδί! Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι σε αυτό το θέμα θα συνεργαστούμε όλοι και θα υπάρξει πραγματικό αποτέλεσμα!

  • 10 Απριλίου 2011, 14:27 | Βάσω Τακη Δικηγόρος

    Προφανώς εννοείτε μη μεταρέψιμη ποινη και όχι μη εξαγοράσιμη.
    Ειναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα.
    Παρακαλώ διορθώστε το.

  • 9 Απριλίου 2011, 22:35 | MARAKI MOUNOUCHOS

    Συμφωνω με την Πανελλαδική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων !!!!!!

  • 9 Απριλίου 2011, 22:07 | Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

    Ποινικές κυρώσεις και στους Δήμους που διατηρούν καταφύγια κολαστήρια.

  • 9 Απριλίου 2011, 22:50 | Αλίκη Μ.

    Καλή και επιβεβλημένη η απόφαση για αυστηροποίηση των ποινών και των προστίμων. Αποτέλεσμα όμως δεν θα δούμε και δεν θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο αν δεν ξεπεραστούν δύο προβλήματα.
    1) Η άρνηση των μαρτύρων να πάνε στην αστυνομία και να καταγγείλουν επώνυμα (θα μπορούσε να λαμβάνεται υπ’όψιν και ανώνυμη καταγγελία)
    2) Η ανάγκη που υπάρχει μέχρι τώρα,του «αυτόπτη μάρτυρα» και όχι ο συνδυασμός στοιχείων και περιστατικών από την αστυνομία. Δηλαδή, αντί να γίνει πραγματική έρευνα από την αστυνομία (ανακρίσεις, επι τόπου έρευνα, ανάλυση και διασταύρωση προσκομισθέντων στοιχείων), πρέπει να βρούμε εμείς τον δράστη, να τον πάμε «σηκωτό» στο τμήμα, ενδεχομένως να του περάσουμε και τις χειροπέδες….και τότε μπορεί να καταδικαστεί βάσει του νέου νόμου. Ποτέ δεν θα ακούσετε υπόθεση κακοποίησης ζώου να διερευνάται όπως άλλα αδικήματα, γιατί απλά, υποτιμούν το θέμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, οι εισαγγελείς και οι δικαστές.
    Δεν αρκούν λοιπόν μόνον οι ποινές, αλλά θα έπρεπε να δοθούν εντολές στα αστυνομικά όργανα για το πώς πρέπει να ανταποκρίνονται (να εκπαιδευτούν, ενδεχομένως) και να ενθαρυνθούν οι πολίτες να καταγγέλουν τα περιστατικά, όντες σίγουροι οτι θα προστατευθούν από κάποια ενδεχόμενη εκδικηση προς αυτούς ή τα ζώα τους.

  • 9 Απριλίου 2011, 15:16 | ΠΕΡΣΑ ΜΠΑΡΚΑ

    Καλησπέρα.Δυστυχώς η κακοποίηση των ζώων έχει πάρει ανεξέλεγκτη μορφή τελευταία στη χώρα μας και αυτός ο νόμος είναι η σωτηρία,κάπως έτσι το βλέπω διότι κάποιοι το αμφισβητούσαν.Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ξεκινησαν σκοτώνοντας ένα ζώο πρώτα.Αρχικά,μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα,θα μειωθούν κατακόρυφα τα περιστατικά.Μεγαλύτερες ποινές και μή εξαγοράσιμες.Ύστερα από οποιαδήποτε μηνυτήρια αναφορά να ασκείται αυταπάγγελτα η ποινική δίωξη καινα είναι άμεση η επέμβαση της αστυνομίας.Αυστηρές ποινές στους κηνυγούς επίσης για την αλόγιστη χρήση των όπλων τους κ όχι μόνο.ευχαριστώ.

  • 9 Απριλίου 2011, 15:07 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΜΕ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ..ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ…ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.

  • 9 Απριλίου 2011, 01:55 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΑΛΙ…..ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΖΩΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

  • 9 Απριλίου 2011, 00:14 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    GREEK TRAGEDY
    http://www.youtube.com
    The hard-hitting and very moving song GREEK TRAGEDY, written by Maria Daines and performed by her and guitarist Paul Killington, was inspired by the story of ‘Boney Fingers’, a very thin hunting dog rescued on 25 March in Kavala, northern Greece. Now called BONNIE, the dog made a full recovery and ..

    EKANAN KAI ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ…..

  • 9 Απριλίου 2011, 00:29 | aggeliki karra

    THELW NA PROTEINW KAI NA TONISW 2 PRAGMATA. PRWTON O ELEGXOS NA GINETAI NAI MEN APO ARMODIA ORGANA OMWS NA MHN ANOIKOUN STOUS EKASTOTE NOMOUS GIATI POLU APLA STHN EPARXEIA OLOI GNWRIZONTAI METAXU TOUS KANOUN «TA STRABA MATIA» KAI ALLHLOKALUPTONTAI, OPOTE KALUTERA OI ELENKTES NA EINAI APO ALLES PERIOXES WSTE NA APOFEYXTOUN TETOIA GEGONOTA SUGALHPSHS.DEYTERON EPITHUMW KAI PROTEINW OI POINES NA EFARMOZONTAI STA ATOMA POU KAKOPOIOUN ZWA ANEXARTHTWS HLIKIAS KAI OXI NA ISXUEI AYTO TO AISXRO : «70 XRONWN DEN EXEI POINIKES KYRWSEIS» H «PAIDAKI EINAI EXEI ELAFRUNTIKA».TRANA PARADEIGMATA OI FRIXTES KAKOIPOIHSEIS ZWWN KAT’EXAKOLOUTHISH APO ANHLIKOUS STHN SALAMINA, OPOU OLOI GNWRIZOUN POIA EINAI TA PAIDIA AYTA KAI OMWS H ASTYNOMIA TA SUGALYPTEI GIATI «EINAI XWRIS PATERA KAI ME MANA ALKOOLIKH»!!!! NTROPH KAI AISXOS!!!DEN ME NOIAZEI GIATI TO KANOUN, ME ENDIAFEREI TO OTI TO KANOUN KAI EPIBALETAI NA TIMWRITHOUN!!!! AYTA EIXA NA PW.YPOSTHRIZW APOLUTA TON NOMO KAI EKLIPARW NA YLOPOIHTHEI KAI FUSIKA NA EINAI EFARMOSIMOS.

  • 8 Απριλίου 2011, 22:05 | ΑΚΗΣ

    Να γίνει κακούργημα η κλοπή κυνηγόσκυλων γιατί έχει εξεληχθή σε μάστιγα.Εάν ένας κυνηγός δεν έχει σκύλο θα βγάζει άδεια.

  • 8 Απριλίου 2011, 17:27 | Θάνος

    6 Απριλίου 2011, 09:57 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS
    http://www.opengov.gr/ypaat/?c=1467
    Ποινικές ευθηνες στους δήμαρχους αν δεν τηρούν τον ΝΟΜΟ
    ——–
    Θα μείνουμε χωρίς δημάρχους!
    http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/46066_1360865510729_1504291210_30857433_284748_n.jpg

  • 8 Απριλίου 2011, 17:07 | Θάνος

    • 8 Απριλίου 2011, 13:21 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    http://www.opengov.gr/ypaat/?c=1902

    ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΣΕ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ.ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΕΣΤ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
    ——–
    Αν πάς να καταγγείλεις λαθροκυνηγό, και είναι κολλητός του αστυνόμου τι γίνεται;

  • 8 Απριλίου 2011, 16:13 | Θάνος

    Σε συνέχεια του προηγούμενου:
    Άσε που αν ο δράστης είναι κολλητός ή γείτονας ή φίλος του φίλου ω κολλητέ, η ο δερβέναγας της περιοχής, θα βρεις το μπελά σου από τις αρχές…

    Μήπως θα ήταν πολύ καλό να εφαρμοστεί το σύστημα το παλιό, που οι αστυνομικοί υπηρετούσαν μακριά από τον τόπο τους; Πας να καταγγείλεις και αναρωτιέσαι: Θα βρω ανταπόκριση ή θα πέσω σε κολλητάρια…

  • 8 Απριλίου 2011, 16:38 | Θάνος

    Άρθρο 20 Ποινικές κυρώσεις

    3. Η κλοπή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε μήνες και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ (3.000) ενώ η κλοπή κυνηγετικού σκύλου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ
    ————–
    Αν η κλοπή έχει ως σκοπό να σώσει το ζώο από κακοποίηση;
    Πχ πώς να μην κλέψει κανείς ένα σκυλί από κυνηγό;

    Ή από μια αυλή στην οποία είναι δεμένο ένα ζώο σε κακές συνθήκες; Κι αν μάλιστα ο νοικοκύρης λείπει; και υποφέρει το ζώο;
    Παρατημένο σε ταράτσα για το Σαββατοκύριακο;

    Μήπως πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ κλοπής και απελευθέρωσης;

    Οι αρχές; Ποιες αρχές…Αυτές κοιτούν πώς να σε ξεφορτωθούν και είναι ικανές να στραφούν και εναντίον σου γιατί του απασχολείς…

    Άσε που είναι αμφίβολο αν θα διαβάσουν ποτέ τον νόμο.

  • 8 Απριλίου 2011, 14:56 | κυριακη

    η κακοποιηση οποια μορφη και να εχει ειτε σε ανθρωπο ειτε σε ζωο πρεπει να εχει την ανωτατη δυνατη ποινη ειδικα αν προκειται για μικρα παιδια και ζωα που δεν μπορουν να αντιδρασουν και να προστατεψουν τον εαυτο τους .Εκει δεν υπαρχουν διαπραγμετευσεις.

  • 8 Απριλίου 2011, 13:10 | SPYROU CHRIS

    Το νομοσχέδιο κινείται σε σωστή κατεύθυνση, ωστόσο διαφωνώ για λόγους δικαιοπολιτικούς με την επιβολή μη-εξαγοράσιμων και γενικά «ανελαστικών» ποινών. Αυτό που «πονάει» τον «μέσο Έλληνα παραβάτη» είναι η επιβολή χρηματικής ποινής, καθώς και χρηματικού διοικητικού προστίμου. Εκεί νομίζω ότι αξίζει να δώσει έμφαση κανείς. Άλλωστε, καμία «αυστηρή» νομοθετική πρωτοβουλία δεν έλυσε προβλήματα παραβατικότητας που άπτονται της παιδείας και της κοινωνικής μας προσαρμογής. Αντιθέτως, οφείλουμε να σκεφτούμε ότι μια τέτοια «ανελαστική» διάταξη μπορεί να δράσει τελικά σε βάρος των ίδιων των ζώων που καλείται να προστατέψει. Κανένας δεν θα γίνει ζωόφιλος ή κοινωνικά ανεκτός ως προς την συμπεριφορά του προς τα ζώα,με την απειλή φυλάκισης του και μάλιστα στο πρώτο παράπτωμα. Σκόπιμο θα ήταν να υποχρεωθεί σε παρεπόμενη ποινή παρακολούθησης επιμορφωτικών μαθημάτων ή/και παροχής κοινωφελούς εργασίας σε υπηρεσία σχετική με την προστασία/περίθαλψη των ζώων.

  • 8 Απριλίου 2011, 13:21 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΣΕ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ.ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΕΣΤ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΓΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ..ΕΞΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΣΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ…..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΟΠΛΟ.

  • 8 Απριλίου 2011, 13:31 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ,ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΑ ΜΕ ΟΞΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΞΩ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ!! ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ 90%!ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ…ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΖΩΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ.Η ΦΥΛΑΚΗ.

  • 8 Απριλίου 2011, 10:06 | markos vovos

    ean psifistei aytos o nomos tha einai to PRWTO ANTHROPINO KAI SWSTO VIMA AYTIS TIS KYVERNISIS…FTASAME NA ZITIANEYOUME TA AYTONOITA SE ENA TOPO POU TIPOTA DEN EFARMOZETE PERAN TIS ADIKIAS….AYTOS O NOMOS EINAI ENA VIMA PROODOU KAI POLITISMOU….

  • Καμία εξαγοράσιμη ποινή.Να γινετε δημοσιοποιηση στοιχειων οσων κακοποιουν τα ζωα .

  • 8 Απριλίου 2011, 02:35 | aggeliki

    SYMFWNW APOLUTA ME TON NOMO!!! METATROPH THS KAKOPOIHSHS APO PLHMELLHMA SE KAKOURGHMA ME MH EXAGORASIMH POINH!!! PSHFISTE TON NOMO!!!!OLOI MAZI MPOROUME NA VALOUME TELOS SE AYTH THN EXATHLIWSH!!!ELEOS PIA!!! DEN GINETAI O KATHE DIESTRAMENOS NA VGAZEI TA APOTHIMENA TOU SE PLASMATA ENTELWS APROSTATEYTA KAI ATHWA POU DEN FTAINE PRAGMATIKA SE TIPOTA!!!!AS DEIXOUME EPITELOUS OTI EXOUME LIGH ANTHRWPINH FUSH MESA MAS KAI DEN EXOUME METATRAPEI ENTELWS SE TERATA!!!!KAI NA PROSTHESW KAI KATI.PISTEYW KAI YPOSTHRIZW PWS KAI H ADIAFORIA APENANTI SE TETOIY EIDOUS ENERGEIES PREPEI NA TIMWREITAI!!!!AN DEN HMASTAN TOSO ADIAFOROI KI AN DEN ASXOLOUMASTAN MNO ME THN PARTH MAS TOSA XRONIA BOLEMENOI STHN PROSWPIKH KALOZWIA MAS ISWS NA MHN EIXAME FTASEI SE AYTO TO XALI!!!POTE DEN EINAI ARGA OMWS!!!VALTE ENA TELOS TWRA!!!!

  • 8 Απριλίου 2011, 00:21 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    Τον έσπρωξαν στο κενό από ύψος 60 μέτρων!‏

    AYTH EINAI H ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!

    Τον έσπρωξαν στο κενό από ύψος 60 μέτρων!‏
    Τον μαύρο σκυλάκο που βλέπετε τον λένε Μύρωνα. Κάποιοι εγκληματίες, για να μην μπούμε τίποτα χειρότερο, τον έσπρωξαν στο κενό από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 5 Απριλίου 2011. Το ζώο «προσγειώθηκε» πέφτοντας από ύψος 60 μέτ…ρων (!) στο δημοτικό πάρκινγκ, όμως η λεκάνη του είχε γίνει θρύψαλα! Όλα αυτά συνέβησαν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης Αν και πονάει πολύ, ο κτηνίατρος πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά και το ζώο θα καταφέρει να ξαναπερπατήσει και να τρέξει. Όμως είναι κρίμα να ξαναβρεθεί στα χέρια των ανόητων, που ευθύνονται για τον τόσο σοβαρό τραυματισμό του. Τώρα το ζώο αναρρώνει στο Δημοτικό Καταφύγιο Ηρακλείου, βρίσκεται στα καλά χέρια της κας Μαρίας Χουστουλάκη και όλων εκείνων που είτε εθελοντικά είτε ως υπάλληλοι φροντίζουν τα ζώα που μένουν εκεί.

  • 7 Απριλίου 2011, 23:41 | Βίκυ

    Οι διοργανωτές κυνομαχιών θα έπρεπε να τιμωρούνται όπως οι παραβάτες της διάταξης του άρθρου 16 και όχι του άρθρου 12.
    Τα σκυλιά ντοπάρονται απο ναρκωτικές ουσίες και ξεσκίζονται στην κυριολεξία.Και μετά εγκαταλείπονται απο αυτούς τους ψυχοπαθείς εγκληματίες.
    Δεν είναι απλά ένα θέαμα.Κακώς το έχετε στην κατηγορία των θεαμάτων.
    Έπρεπε να αναφέρεται στο άρθρο 16 περι κακοποίησης.

  • 7 Απριλίου 2011, 21:12 | Αγγέλα

    Πονές στους Δήμους που παραβιάζουν το νόμο. Υψηλό πρόστιμο και φυλάκιση για τους υπεύθυνους.
    Αγγέλα

  • 7 Απριλίου 2011, 20:01 | Μιχαλόπουλος Σ.

    7 Απριλίου 2011, 16:08 | Αλεξία Καλογεροπούλου Μόνιμος ΣύνδεσμοςΤο βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 2  0
    Το νέο νομοσχέδιο είναι μια καλή αρχή. Οι ποινές για όσους κακοποιούν ή δολοφονούν ζώα πρέπει να είναι πολύ αυστηρές, ώστε επιτέλους να σταματήσουμε να γινόμαστε μάρτυρες θηριωδιών καθημερινά.

    ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΌΛΥΤΑ.!!!!

    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΞΊΣΩΝΟΥΜΕ ΙΔΙΟΚΤΉΤΕΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΆ ΜΕ ΚΟΜΕΝΑ ΑΥΤΙΆ ΑΛΛΑ ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΝ ΣΚΥΛΙΆ!!!!

  • Δεν θα μπω στο θέμα καθορισμού των ποινών σε επίπεδο μηνών ή ετών φυλάκισης. Πρέπει όμως να ληφθεί ΚΑΘΕ αναγκαίο μέτρο ώστε να εμπεδωθεί επιτέλους η αντίληψη ότι τα ζώα ΔΕΝ είναι υποχείρια, υπηρέτες, παιχνίδια ή κλόουν των ανθρώπων! Συνυπάρχουμε -για κακή τους τύχη- και η συνύπαρξη αυτή δεν πρέπει να είναι τραυματική, βασανιστική ή μοιραία για αυτά. Από μικρά παιδιά διδασκόμαστε, με άμεσο (βλ. θρησκεία) ή έμεσο τρόπο ότι τα υπόλοιπα ζωντανά είναι υποδεέστερα ημών!
    Προτείνετε τις αυστηρότερες δυνατές ποινές για να σταματήσει η κακομεταχείριση τους, δίχως ακρότητες που αποτέλεσμα θα έχουν τη ΜΗ εφαρμογή του νόμου και τη συνέχιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης!
    Προβλέψτε τη δημιουργία αποτελεσματικού δημόσιου φορέα που θα δέχεται καταγγελίες για κακοποίηση ζώων και θα είναι σε θέση να ελέγξει την ορθότητά τους και να παραπέμψει τους δράστες τέτοιων συμπεριφορών στη Δικαιοσύνη.

  • ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ Η ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ..ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΟ?? ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ…

  • 7 Απριλίου 2011, 16:08 | Αλεξία Καλογεροπούλου

    Το νέο νομοσχέδιο είναι μια καλή αρχή. Οι ποινές για όσους κακοποιούν ή δολοφονούν ζώα πρέπει να είναι πολύ αυστηρές, ώστε επιτέλους να σταματήσουμε να γινόμαστε μάρτυρες θηριωδιών καθημερινά.

  • 7 Απριλίου 2011, 16:49 | Valerie Peach

    3)
    I cannot accept differing levels of sentences and fines for pet animal theft than that for hunting dog theft. If it is deemed that hunting dogs need a greater fine and sentence for this crime then raise that of the pet category to the same level. In your original definitions hunting dogs are classified as pets why is there and why should there be a difference for this section?

    Hunting dogs and their owners do not suffer more as a result of theft than any other animal or its owner.
    Unlawful theft and the repercussions on animals and distress caused to owners is identical.

    Increase the sentence and fine section 3 to the higher level and omit these senseless differentials.

  • 7 Απριλίου 2011, 15:46 | Χριστίνα Τερζάκη

    Καταρχήν θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για τη προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Η κακοποίηση των ζώων πρέπει να είναι κακούργημα, με δεδομένο το γεγονός ότι όποιος ηθελημένα κακοποιεί ένα ζώο είναι πολύ πιθανό να το κάνει και σε κάποιο αδύναμο παιδί. Η ποινή πρέπει να είναι μη εξαγοράσιμη σε κάθε περίπτωση, και κατά τη γνώμη μου πολύ μεγαλύτερη σε περιπτώσεις βασανισμού ζώων, που δυστυχώς είναι πάρα πολλές πλέον. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό, και εύχομαι να γίνει με την εφαρμογή του νομοσχεδίου σας.

  • 7 Απριλίου 2011, 15:21 | Μιχαλόπουλος Σ.

    ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΊΓΟ…. Ναι τσουχτερό πρόστιμο να υπάρχει, ναι αν γίνει κατ´επαναληψη ακόμα και φυλακή αλλα χαλαρά. Καλώς η κακώς υπάρχει κόσμος που έχει ΣΚΎΛΟΥΣ με κομμένα αυτιά και πριν το νομό. ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ?

    Και να ρωτήσω ΚΆΤΙ όλους ΕΣΆΣ τους αδεκαστους, ΠΟΤΈ καπνισατε τελευτεα φορά εντός μαγαζιού?
    ΠΟΤΈ παραβιάσεις κόκκινο φανάρι, ΠΟΤΈ οδηγησατε με 3-4 ποτηρακια κρασί, ΧΩΡΗΣ ζώνη?

    ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ… ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΊΣ ΕΝ ΔΎΝΑΜΗ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ ΕΊΣΑΣΤΕ!!!!

    Τσουχτερά πρόστιμα , κλιμάκωση και φυλακή ΝΑΙ αλλα ΌΧΙ χιτλερικα ξεσπασματα που είδα σε μερικές κυρίες ποιο κάτω…..

  • 7 Απριλίου 2011, 15:21 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    Χθες, στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων καθηγητής του τμήματος Νηπιαγωγων έδειξε τον ανδρισμό του διώχνοντας μια σκυλίτσα με τα κουταβάκια της που είχαν βρει καταφύγιο έξω από το πανεπιστήμιο.Η μικρή White και τα παιδιά της δεν έφευγαν ποτέ από το κτίριο.

    Φρόντισε δε να πετάξει τα πράγματά τους στα σκουπίδια, όπως ταιστρες, μεγαλο σπιτάκι, ποτίστρες, αξίας 300 ευρώ.

    Κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους και τους φοιτητές του πανεπιστημίου, εάν κάποιος βρει τα κουτάβια να μας ειδοποιήσει άμεσα.»

    Το παραπάνω μήνυμα συντάχθηκε από την ομάδα φιλόζωων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΖΩ.Ο.Π.Ι. (University of Ioannina Animal Welfare group),η οποία φροντίζει κάθε μέρα τα αδεσποτάκια του πανεπιστημίου, τα οποία έχουν απειληθεί πολλές φορές από καθηγητές, απλά δεν περιμέναμε να φθάσουν τα πράγματα μέχρι εκεί. Τα κουτάβια ακόμα αγνοούνται

  • 7 Απριλίου 2011, 14:32 | GEORGE CONSTANTINOPOULOS

    Στην περιοχή της Ιξιάς, στη Ρόδο, άλλα δύο κυνηγόσκυλα θύματα των ανεύθυνων ιδιοκτητών τους. Τα ζώα εγκαταλήφθηκαν και το ένα ήδη βρήκε τραγικό θάνατο, αφού δεν άντεξε να ζήσει χωρίς φαγητό και νερό. Το δεύτερο παρέμεινε πάνω από το πτώμα του νεκρού φίλου του, φοβισμένο, χωρίς να θέλει να πλησιάσει τους ανθρώπους που προσπάθησαν να το βοηθήσουν.

    Το νεκρό σκυλί περισυλλέχθηκε χθες 6/4 αλλά το θηλυκό παραμένει εκεί, με κίνδυνο να δηλητηριαστεί, φαινόμενο που συμβαίνει συχνά στην Ιαλυσό. Και τα δύο σκυλιά φορούν αλυσίδες-»κολλάρα» στο λαιμό, που σημαίνει ότι ανήκαν σε κάποιον πριν τα εγκαταλείψει!!!

    Η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα στη Ρόδο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού η πλειοψηφία των »αδέσποτων» είναι παρατημένα, ημίαιμα ή καθαρόαιμα κυνηγόσκυλα!

    Οι αρχές κωφεύουν και παρά τις υποσχέσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου να πιέσει ταμέλη του να τοποθετήσουν microchip στα σκυλιά τους, δεν έχουμε δει καμία σημαντική προσπάθεια!

    Έξω από μεγάλο σουπερ μάρκετ στη λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες άλλο ένα κυνηγόσκυλο που αν και καθαρόαιμο, εγκαταλήφθηκε, αφού δεν κυνηγούσε καλά προφανώς και φορά αλυσίδα στο λαιμό, που όσο μεγαλώνει το ζώο, τόσο η αλυσίδα σφίγγει! Φίλοι του adespoto.gr προσπάθησαν να το πλησιάσουν με κονσέρβα για να του βγάλουν την αλυσίδα, αλλά το ζώο είναι πολύ τρομαγμένο. Φυσικό δυστυχώς αφού όλοι οι κυνηγοί κρατούν τα ζώα τους σε κλουβιά και δεν έχουν καμία κοινωνικοποίηση ενώ όταν εγκαταλείπονται γίνονται φοβισμένα πλάσματα.

    Στην περιοχή Κοσκινού, δεκάδες κουτάβια βρίσκονται στο δρόμο από τις αρχές Φεβρουαρίου αφού οι κυνηγοί που διατηρούν παράνομα μέσα σε ιταλικό κτίριο κυνηγόσκυλα, γουρούνια, κότες και κατσίκια αφήνουν τα ζώα να ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα και πετάνε τα ημίαιμα κουτάβια, που δεν μπορούν να πουλήσουν ως..κυνηγόσκυλα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση!!!

    Ως πότε θα βλέπουμε αυτή τη κατάσταση στη Ρόδο;;;

    ΠΡΟΣΟΧΗ ,ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΞΙΑ: