Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπομένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται, ο βασανισμός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.

  • Μα τι λετε ολοι εσεις τοση ωρα? οι μεν εχετε πληρη αγνοια και λετε οτι να ναι και η κ Δεκαριστου (υποτιθετε γνωστης – ξερει απ εξω 300+ διαφορετικα προτυπα φυλων αλλα αμα θελουμε το πιστευουμε) λεει ανακριβιες απο την πλευρα της.

    Ποια φυση εφτιαξε το Ντομπερμαν με τα αυτια κατω? Αν το εφτιαχνε η φυση να αποφασιζε αυτη. Το Ντομπερμαν το εφτιαξε ο Χερ Λουης Ντομπερμαν, και το πρωτο που παρουσιαστηκε ηταν με κομμενη ουρα και αυτια. Δεν μπορειτε να το αλλαξετε εσεις αυτο..

    Δεν ειναι λογικο να βασανιζουμε ενα ζωο που μενει μαζι μας μεσα στο σπιτι.. Ειδικα ενα τοοοσο αγαπησιαρικο, οπως ενα Ντομπερμαν!!!!!

    Η κ Δεκαριστου λεει οτι θα πεσουν οι πωλησεις.. Μα κυρια μου, οι περισσοτεροι που διαμαρτυρομαστε και θα συνεχισουμε να κοβουμε τα αυτια και τις ουρες ειμαστε απλοι ιδιοκτητες και δεν πουλαμε σκυλια. Μονο ξοδευουμε γι αυτα..

    Παντως βασανισμος ειναι μονο οταν γινετε χωρις να τηρουντε κανονες υγιεινης, διαφορετικα ειναι μια πολυ χρησιμη και απλη αισθητικη επεμβαση οπως τοσες αλλες..

    Το να προσπαθειτε να περασετε την απαγορευση ειναι απο κακια και το καταλαβαινω. Χτυπατε το Ντομπερμαν που η δημοτικοτητα του ανεβαινει.
    Αυτο ειναι ξεκαθαρο απο το γεγονος οτι ζητατε να αποκλειστουν απο τις εκθεσεις τα κομμενα. Δηλαδη προσπαθειτε να αφανισετε το 99% των καλυτερων σκυλιων. Εμεις διαμαρτυρομαστε για το χρημα? Τα δικα σας παιχνιδια ειναι τα υπουλα.

  • 6 Απριλίου 2011, 17:19 | Κανελλοπούλου Άννα

    Απευθυνόμενη στην Κ.Μαρούλα θα ήθελα να επισημάνω πώς δεν είμαστε όλοι οι «ντομπερμανάδες» ίδιοι. Μην γενικεύουμε. Υπάρχουν «ντομπερμανάδες» που δεν κόβουν τα αυτιά των σκύλων τους(συμπεριλαμβανομένης κι εμού) και που τα αγαπούν κ τα έχουν σαν παιδιά τους. Δεν έχουν όλοι ντόμπερμαν για να τα πουλάνε ούτε για την άγρια φάτσα τους. Συνεπώς ας μην γενικεύουμε. Λυπάμαι όμως που υπάρχουν και πολλοί ιδιοκτήτες ντομπερμαν όπως κάποιοι από αυτούς που πάτησαν «Δεν μου αρέσει» στο προηγούμενο σχόλιο μου , στο οποίο δήλωνα ΚΑΤΑ της ωτεκτομής. Δυστυχώς , υπάρχουν κι οι ντομπερμανάδες που έχουν τον σκύλο για επίδειξη ισχύος στους φίλους,στην γειτονιά. Και είναι αυτοί που διατείνονται υπέρ της ωτεκτομής. Διότι μόνο εκείνους αφορά η πιο άγρια όψη. Και παρατηρήστε πως αυτοί που διατείνονται υπέρ της ωτεκτομής είναι αυτοί που μιλούν γενικευμένα,ασαφώς περί «τύπου-στυλ της ράτσας».

  • 6 Απριλίου 2011, 16:11 | Μιχαλόπουλος Σ.

    Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατα της κοπής είμαι υπέρ της ελευθερειας στην αποφαση. Οι φασιστικές άποψη σας και μιλάω για τους παρακάτω φέροντες γνώμη δεν αρμόζουν. Οι ποιο πολλοί απο εσάς δεν ξέρετε πως είναι τα ντομπερμαν, άλλοι δεν ξέρετε ότι τα αυτιά απο τα ροτβαιλερ δεν κόβονται, όμως θέλετε να λετε τη γνώμη σας για θέματα που δεν γνωρίζετε. Είναι συνήθεια του χαζου νεοέλληνα να μην κοιτάζει την καμπούρα του αλλα των άλλων.
    Εγώ λοιπόν ως φιλοζωος πλήρωσα εκτροφειο για να πάρω τον σκύλο. Η εκτροφεας μου με ρώτησε μέχρι και προσωπικές ερωτήσεις για να δει αν πληρω προδιαγραφές για να πάρω σκύλο. Δεν τον πήρα απο πετ σοπ με τα μισά λεφτά και αυτό για να μην προαγω τα puppy mils, αν ξέρετε τι είναι αυτό και τι ζωη κάνουν τα ζώα εκει. Όσοι ντομπερμαναδες ξέρω είναι με φόρμες και τρέχουν σε παράρτηματα, αν ξερετε τι σημαινει αυτο, πάρκα, εκπεδευτες γιατί έτσι είναι η φύση των ντομπερμαν. Πλήρωσα σκύλο απο εκτροφειο για να ελαχιστοποισω πιθανότητες εμφάνισης δισπλασιας, αν ξέρετε τι είναι αυτο. Για να νιώσω τις πιθανότητες καρδιάς και άλλων γεννετισιων ασθενιων, αν ξέρετε ότι οι σκύλοι παίρνουν και απ´αυτο. ΞΕΡΕΤΕ ΠΌΣΟΙ ΆΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΣΆΣ ( αυτο μαρτυρούν τα γραφωμενα σας) ΈΧΕΤΕ ΚΑΚΟΠΟΙΉΣΕΙ ΣΚΎΛΟΥΣ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΙΑ ΣΑΣ? ΠΟΣΟΙ ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΆΣΕΙ ΣΕ ΑΙΏΝΙΑ ΑΝΊΑ ΣΚΎΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΕΙΑΣ ( αν ξέρετε τι είναι αυτο) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΈΧΕΤΕ ΚΆΝΕΙ ΣΚΎΛΟΥΣ ΚΑΝΑΠΈ.

    ΛΕΩ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΊΑ ΤΗΣ ΟΠΟΊΑΣ ΜΟΡΦΉΣ ΒΊΑΣ.
    ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΊΑ ΑΣΧΕΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΏΝ.

  • Συμφωνώ απόλυτα με την κα ΑΥΓΗ Κ. και με την ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • 6 Απριλίου 2011, 13:24 | Μιχαλόπουλος Σ.

    Είμαι κάτοχος ενός ντομπερμαν. Θεωρώ λοιπόν ότι αν οι κόπη γίνει από νομημο κτηνιατρειο και ο ιδιοκτήτης ακολουθήσει τις οδηγειες του ιατρού ούδης λόγος κακοποισης υπάρχει. Είναι ευκωλο να στοχοποιουνται ρατσες και ιδιοκτήτες με το κόψιμο αλλά πιστέψτε με το ζήτημα είναι ποιο πολύπλοκο και φυσικά λόγο αυτού ουδείς ενδιαφέρεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ να λύσει το πρόβλημα.
    Υπάρχουν σκυλιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες δεμένα σε ένα δέντρο η σε ταράτσες, ζώα που κακοποιουνται από ιδιοκτήτες με ξηλοφαρμο και ηλ κολαρα. Υπάρχουν σκυλιά αδέσποτα η μένουν χωρίς τη δέουσα προσοχή σε ανοικτές κακγελοπορτες. Υπάρχουν ζώα που φωλιαζονται απο δήμους. Υπαρχουν ζωα ΠΟΥ ΣΤΗΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑ ΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ πετ σοπ. (χωρίς να θέλω να θηξω τους πετ σοπαδες αλλά τους μεταφορεις) ΒΕΒΑΙΑ ΕΊΝΑΙ ΔΥΣΟΛΟ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΚΆΤΙ ΓΙΑ ΌΛΑ ΑΥΤΆ, είναι ευκωλο να στοχοποιηθουν τα ντομπερμαν τα πιτ μπουλ κτλ. Δεν είναι πρώτη φορά, θα τα καταφέρουμε.

    Για την ιστορία και για να καταλάβετε πόσο κακοποιω τον κομμένο σκύλο μου. Ζει σε μια μεζονετα 300 τμ με 1 στρεμα χώρο που παίζουμε πολλές ώρες καθημερινά, εντός του σπιτιού έχει δικό του δωμάτιο 20 τμ με τα παιχνίδια του και αντιολησθητικο τάπητα, το κλουβί του για να κοιματε με ειδικό μαξιλάρι, έχει ταιστρα για τη σπάνια περίπτωση που θα απουσιασω ώρα. Μια φορά την εβδομάδα πάμε στο γιατρό, κάθε 3 μήνες κάνουμε γενική αίματος. Τρώμε τροφή των 70€ μηνιαία και είναι αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας. Όπου πάμε είναι μαζί μας. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΆ Ο ΣΚΎΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΑΙ.
    Η κα ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΕΡ καλα θα κάνει να διασώσει τα σκυλιά της ρατσας της που κακοποιουνται απο κάποιες μεγαλοκυριες που χρυσημοποιουν τα κοκερ ως αξεσουάρ και ας αφήσει τα Ντομπερμαν στον κύριο Ζωρα.

  • 6 Απριλίου 2011, 11:12 | Μαρούλα

    Μα γιατί πάλι βλέπουμε ΜΟΝΟ ντομπερμανάδες??? είναι τυχαίο?… δε νομίζω…

    Αφου αγαπάτε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ και σέβεστε τα σκυλιά σας γιατί τα πονάτε? και εάν αγαπάτε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τον χαρακτήρα τους γιατί σας ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ η αλλαγή στην εμφάνιση?

    Τον σκύλο τον αγαπάμε ΠΡΩΤΑ για τον χαρακτήρα του! είτε είναι φυλής, είτε είναι ημίαιμος, είτε έχει 1000 ράτσες μέσα του!

    Προφανώς δεν αγαπάτε το ίδιο το σκυλί… αλλά τα χρήματα που παίρνετε από τις γεννήσεις και τις πωλήσεις που κάνετε για τα ντομπερμαν με την «αγρια» φατσα λόγω κομμένων αυτιών!!!

    ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΑΣ! ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!!!

  • 6 Απριλίου 2011, 10:50 | Γιώργος Αστρινάκης

    Στις Η.Π.Α είχε γίνει μια έρευνα που απέδειξε ότι όλοι οι serial killers είχαν κακοποιήσει και δολοφονήσει ζώα πριν κακοποιήσουν και δολοφονήσουν ανθρώπους. Όποιος κακοποιεί ζώα δεν είναι απλά απολίτιστος και ανεγκέφαλος. Είναι κάτι πολύ χειρότερο και πολύ επικίνδυνο! Κάντε την κακοποίηση ζωών κακούργημα και κλείστε τους ψυχοπαθείς στη φυλακή ή στο ψυχιατρείο.

  • 6 Απριλίου 2011, 09:16 | Κ.Π.

    1. Κάντε την κακοποίηση ζώων ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κακοποίηση ζώων είναι προάγγελος για άλλα εγκλήματα.
    2. Θα πρέπει να οριστεί τμήμα στην αστυνομία ή στη δημοτική αστυνομία που θα αναλαμβάνει τέτοιες υποθέσεις. Θα πρέπει να ενημερωθούν τα αστυνομικά όργανα και να επιδεικνύουν ευαισθησία σε αυτές τις καταστάσεις.
    3. Κακοποίηση δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός/δηλητηρίαση κλπ. Είναι και η κακομεταχείριση από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη (πχ μόνιμη διαμονή σε μπαλκόνι-ταράτσα, μόνιμα δεμένο ζώο κλπ). Αυτά τα περιστατικά πώς θα αντιμετωπιστούν; Θα μπορεί να επέμβει η αστυνομία μετά από καταγγελία;
    4. Στην επαρχία το να έχεις μόνιμα δεμένο το σκυλί ή/και παρατημένο στο έλεος του Θεού είναι συχνό φαινόμενο (πχ βαρελόσκυλα Ικαρίας και Κρήτης, κυνηγόσκυλα που ζουν σε κλουβιά εκτεθιμένα στις καιρικές συνθήκες κ.α.). Αυτά είναι περιστατικά κακοποίησης, αλλά ποτέ δεν τιμωρούνται.Γενικά χρειάζεται ευαισθητοποίηση και δυναμική αντιμετώπιση από την πλευρά της αστυνομίας. Το θέμα είναι όμως το κατά πόσο θα εφαρμοστεί (ειδικά στις επαρχίες, όπου τα ζώα δεν είναι παρά αντικείμενα).
    5. Ο ακρωτηριασμός όταν γίνεται για ιατρικούς λόγους και είναι αναγκαίος για τη ζωή του ζώου δε θα πρέπει να θεωρείται κακοποίηση. Πχ. πολλά ζωάκια μετά από κάποιο σοβαρό ατύχημα χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν. Αυτό δεν είναι κακοποίηση.
    6. Σχετικά με την εκτροφή και θανάτωση γουνοφόρων ζώων: Αυτό δεν αποτελεί κακοποίηση; Έχει ελεγχθεί ο τρόπος θανάτωσης και το αν υποφέρουν ή όχι τα ζωντανά; Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να απαγορευτεί εντελώς η βιομηχανία γουνοποιίας.

  • 6 Απριλίου 2011, 06:34 | Μαρια Ιωαννου

    μακαρι να μπορεσουν οι νομοθετες να φτιαξουν ενα σωστο νομο χωρις παραθυρακια για οποιον κακοποιη ζωο. να μην υπαρχουν ελαφρυντικα. ευχομαι!!! ευχομαι να γινει κατι και η αστυνομια να συμετεχει και να μην μενουν χωρις τιμωρια ολοι αυτα τα ανθρωπομορφα κτηνη.

  • 6 Απριλίου 2011, 04:05 | Κανελλοπούλου Άννα

    Ως ιδιοκτήτρια ντόμπερμαν και σεβόμενη το ζώο μου τονίζω την αντίθεση μου στην ωτεκτομή. Δεν εξυπηρετεί κανέναν λόγο υγείας, τα σκυλιά δεν ακούν καλύτερα οπως αναφέρεται απο κάποιους παραπάνω. Προς θεού. Ας πρυτανεύσει ο σεβασμός στο ζώο και τα δικαιώματα του. Η ωτεκτομή ως χειρουργική επέμβαση δεν παύει να επιφυλάσσει κινδύνους τόσο για την σωματική όσο και την πνευματική υγεία του σκύλου. Ποιός από εμάς θυμάται ευχαρίστως μια χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη; Ας πούμε ΝΑΙ στην κοπή της ουράς των σκύλων αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας . Κρίνω απαραίτητο να συστηθεί επιτροπή επιστημόνων-κτηνιάτρων οι οποίοι θα τεκμηριώσουν το κατά πόσον η ωτεκτομή ειναι επώδυνη και ανώφελη (κατά την κρίση μου είναι ανούσιο και επώδυνο για το ζώο )και θα ορίσουν ρητώς τους λόγους υγείας για τους οποίους ένα ζώο πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Λέμε ΟΧΙ στην ωτεκτομή για «αισθητικούς» λόγους (κατ’εμέ δεν είναι καθόλου καλαίσθητο ένα σκυλί με κομμένα αυτιά, πόσο μάλλιστα ένα μωρό-ντομπερμαν με φασκιωμένα αυτιά που λόγω της επέμβασης βγάζουν πύον και αίμα).

  • 6 Απριλίου 2011, 03:47 | Καλιανιωτου Αμαλια

    Αν ζουσαμε στην Αμερικη, λεω, αν η ακομη και στην πολιτισμενη Ευρωπη,ανθρωπος που θα συνελαμβανετο να κακοποιει ζωο,θα επρεπε να παρεπεμπετο σε ψυχιατρο,ψυχοθεραπευτη, ψυχολογο,προκειμενου να εθεραπευετο για την βια που ο ιδιος εχει υποστει, και κακοποιει με την σειρα του.Και αυτο δεν εχει τελος.Σας μιλω ως ειδικος.θα επρεπε να βοηθουνται και οι ανθρωποι δηλ.να παραπεμπονται σε θεραπευτη, και εννοειται να παιρνουν απο τα χερια τους τα ζωα,και σκεφτομαι,αλλα δεν εχω καταληξει μηπως δεν θα επρεπε να ειχαν ξανα ζωα,ειμι μονον αν ειχαν υποστει ψυχοθεραπεια οι ιδιοι.Σπουδαια ψυχολογικα προβληματα που εχουν οι ανθρωποι,τα προβαλλουν,τα εκφραζουν στα ζωακια.Οι ανθρωποι αυτοι ειναι σοβαρα διαταραγμενοι και χρειαζονται θεραπεια.Σας ευχαριστω.

  • 6 Απριλίου 2011, 01:35 | RENATA

    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ‘ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ’!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ…..ΣΕ ΕΝΑ ΜΩΡΟ…..??????ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ…….ΑΣ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ……ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…..

  • 5 Απριλίου 2011, 19:13 | Λίνα

    Πέιτε μου σας παρακαλώ πολύ κύριε Υπουργέ, θεωρείτε την κλοπή ενός σκύλου κακοποίηση?

  • 5 Απριλίου 2011, 17:59 | ypsilantis dimitris

    συμφωνω

  • 5 Απριλίου 2011, 16:36 | Θανάσης Αγγελίδης

    Ο νόμος δεν θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες και στις επιθυμίες αυτών που αντιλαμβάνονται τα ζώα ως αντικείμενα, και ζητούν να μπορούν να ακρωτηριάζουν για λόγους αισθητικής. Ούτε στις ανάγκες των μερακλήδων για κάποιες ράτσες.
    Ένας νόμος που έχει για σκοπό την προστασία των ζώων και προσαρμόζεται στις ανάγκες αυτών, λογικά θα είναι δυσάρεστος και ακατάλληλος για αυτούς που τα αντιλαμβάνονται ως εργαλεία και παιχνίδια.

    Οι κυνηγοί δεν θεωρούν κακοποίηση να κλείνουν τα σκυλιά σε κουτιά μεγέθους ίσο με του ζώου. Και να είναι προσαρμοσμένα κοντά στις εξατμίσεις των αυτοκίνητων. Γενικώς πρόκειται για μια ειδική κατηγορία ανθρώπων και θα ήταν καλό να ληφθούν ειδικά μέτρα.

    Προτείνω να αυξηθούν οι ποινές και για την μη τήρηση των κανόνων θανάτωσης στα σφαγεία.

    Τα αδέσποτα δεν είναι σκουπίδια ώστε να χαιρόμαστε όταν δεν υπάρχουν.

  • 5 Απριλίου 2011, 16:26 | Georgiadis Stefanos

    Νομιζω οτι ειναι γνωστο στους περισοτερους , ισως και κοινο μυστικο , για το ειδος των ανθρωπων και κυριως
    γυναικων , που βρισκουν εναν σπουδαιο και χρηστικο τροπο να μετατρεπουν την περισσεια ενεργητικοτητα τους
    σε λειτουργημα υπερ των αστεγων και αδεσποτων ζωων .
    Θα ηταν ομως σοφο και πρεπων να μην εμπλεκονται σε θεσμους , παραδωσεις και αβατα ….
    Οσο δε αφορα τον Ευρωπαϊσμό της χωρας μας για τον δηθεν βαρβαρο καλλωπισμο των σκυλιων μας , καθως και την απαγορευση αυτων
    απο τις εκθεσεις εργου .
    Καλα θα ηταν να ξεκινουσαν απο εκει που αρχισαν και οι ευρωπαιοι . Δλδ πολυ θα ηθελα να δω την (καθωσπρέπει Ευρωπαια νομοταγης)
    φιλοζωη κυρια να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου της , κατα την καθημερινη
    αναγκαια βολτα του.

  • 5 Απριλίου 2011, 16:54 | ευη ρουσσου

    ειδικη αστυνομια ζωων οπου εκει θα γινονται οι καταγγελιες για τα δεσποζομενα ζωα για πασης φυσεως κακοποιηση η εγκαταλειψη[εφοσον καποιος γνωριζει τον ιδιοκτητη]!

  • 5 Απριλίου 2011, 14:55 | Κωνσταντίνος Καλοβυρνας

    Θεωρώ πως πρέπει άμεσα να συγκλιθεί ομάδα οικονομολόγων-φοροτεχνικών που θα μπορέσει να διαπιστώσει τα διαφυγόντα έσοδα για το κράτος εαν απαγορευθούν οι αισθητικές επεμβάσεις ουράς και αυτιών.
    Εαν θεσμοθετηθεί ειδικός φόρος και βεβαίωση των αισθητικών παρεμβάσεων απο κτηνιάτρους και μόνο θα συνεχίσει η εντόπια εκτροφή (που θα φορολογηθεί και αυτή) και θα αποφευχθούν οι μαζικές εισαγωγές ζώων απο τρίτες χώρες (άκοπα για τους λάτρεις των εκθέσεων και κομμένα για τους ιδιώτες) εισαγωγές που θα στοιχίσουν μεγάλα ποσά σε εξαγωγικό συνάλλαγμα για την χώρα μας (ενα εισαγώμενο κουτάβι μπορεί να στοιχίσει έως και 3500 ευρώ). Μέχρι την σύσταση της επιτροπής και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας θα πρέπει να δοθεί άδεια για την συνέχιση των αισθητικών παρεμβάσεων (πάντα με βεβαίωση κτηνιάτρου). Στοιχεία θα μπορούν να ληφθούν απο τον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος και τους επιμέρους ομίλους φυλών που συνηθίζουν τις αισθητικές παρεμβάσεις. Ενδεικτικά αναφέρω τις φυλές των Ροτβάιλερ, Ντόμπερμαν, κυνηγετικών φυλών, Αμέρικαν Σταφορτσάιρ, Ντόγκο Αρτζεντίνο, Μπόξερ κτλπ. Ο αριθμός των σκύλων των φυλών αυτών που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μας δίνει ήδη μία αισθηση των διαφυγόντων εσόδων απο τις επεμβάσεις αυτές. Σε συνάρτηση με μια πιό προσεκτική θεώρηση για την εκτροφή ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα θα υπερπολλαπλασιάσει τα φοροτεχνικά έσοδα και θα φιλτράρει τους πραγματικούς χομπίστες εκτροφείς απο τους μαζικούς εκτροφείς για το κέρδος. Θα ήταν κρίμα με μια βιαστική κίνηση να δημιουργήσουμε νομοσχέδιο χωρίς τις απαραίτητες ειδικές γνώσεις που απαιτούνται και να επιστρέψουμε κυνοφιλικά την χώρα μας στην δεκαετία του 80. Ο χρόνος δεν μας βιάζει και όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνουν αργά-μεθοδικά και προσεκτικά.
    Ευχαριστώ

  • 5 Απριλίου 2011, 13:34 | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ , 23 σωματείων

    Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

    Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπομένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται, ο βασανισμός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.

    ΣΧΟΛΙΟ

    Να θεωρείται κακοποίηση και η εκπαίδευση ζώου με πνίχτες και άλλα συναφή, καθώς και με χρήση βίας.

  • 5 Απριλίου 2011, 13:51 | Στέλλα Ιωαννίδου

    Ενα θέμα πού καίει καί όχι μόνον τούς ζωόφιλους πολίτες αυτής τής ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ μή ζωόφιλης χώρας..: ΦΟΛΕΣ!!! Ειναι τυχαίο πού κατά εποχές παρουσιάζονται ΜΑΖΙΚΕΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ αδέσποτων σέ ΔΗΜΟΥΣ …???? Σάς έχουν γίνει καί άπειρες καταγγελίες ..καθώς καί καταγγελίες στά κατά τόπους Δημαρχεία καί ζωοφιλικά σωματεία.. Τί ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ή ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ Ε Μ Π Ρ Α Κ Τ Α γι αυτό τό τόσο ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ?????!!! Οι ιδιοι ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΩΣ ..ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΟΛΕΣ!! Σάς έχουν παραδοθεί-κατά καιρούς ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…Ποιά ή θέση σας ,η στάση σας ,οι ενέργειες σας ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ??… Ποιοι εφαρμόζουν τούς..νόμους σας?.. οι μή ζωόφιλοι Δήμαρχοι? τά μή ζωοφιλικά αστυνομικά τμήματα?…Ποιές κυρώσεις έχουν αντιμετωπίσει οι Δήμοι όπου παρουσιάζονται τέτοια ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ περιστατικά θανάτωσης από ΦΟΛΕΣ???… Γιατί νά μπορεί ο κάθε πολίτης νά προμηθεύεται ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ? : φυτοφάρμακα,ποντικοφάρμακα? επ ονόματι τού κέρδους κλείνουμε τ αυτιά και τά μάτια?… Ας κάνετε διά νόμου υποχρεωτικο όταν κάποιος αγοράζει ενα δηλητήριο νά επιδεικνύει ταυτότητα -στοιχεία του καί νά καταγράφονται από τόν υπεύθυνο τού καταστήματος! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ νά πωλούνται παντού ακόμα καί σέ σούπερ μαρκετ!!! ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΖΩΟ ΑΠΟ ΦΟΛΑ???= ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΩΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ!!!! ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ-«ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ’ σιγά σιγα όλα τά εσωτερικά του όργανα!!! κι αν δέν είναι «τυχερό» νά πεθάνει σχετικά γρήγορα ..,μπορεί νά βασανίζεται μέρες έως μήνες μέ αφόρητους πόνους,εμμετούς κτλ… ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ???? = ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ !!!! Εχασα έτσι τό μικρό μου σκυλάκι σέ βόλτα του μαζί μου ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥ..!!!! ειχαν ρίξει στό πεζοδρόμιο μικρό κομματάκι «λυχουδιά» κι ουτε κάν πρόλαβα ν αντιδράσω!!! η δόση γιά τά κιλά του ήταν τόσο μεγάλη πού ανίδεη καθώς ήμουν τότε ..,δέν κατάλαβα και τό πέρασα ώς κρίση επιληψίας!!! μέχρι νά τό πάω στόν κτηνίατρο πέθανε σφαδάζωντας στήν αγκαλιά μου!! Ηταν γκριφόν-κανίς 9 χρονών καί τόν έλεγαν GAS.. ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΛΛΑ 10!!!! ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!!!!καί δή συκεκριμένη εποχή πού παρουσιαζόντουσαν οι..φόλες..

  • 5 Απριλίου 2011, 13:15 | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ , 23 σωματείων

    Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

    Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπομένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται, ο βασανισμός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.

    ΣΧΟΛΙΟ

    Ζητάμε να προστεθούν στην εννοια της κακοποίησης :
    Η εγκατάλειψη, η μη τηρηση των κανόνων ευζωίας, το κόψιμο ουρών και αυτιών, καθώς και η μη ακαριαία αναισθητοποίηση πριν την σφαγή.

  • Και μη το παρετε σαν απειλη αυτο που θα πω αλλα και προστιμο να βαλετε, να ειστε σιγουροι οτι θα το πληρωνουμε οσο και να ειναι.. Ετσι γνωρισαμε το Ντομπερμαν, ετσι το αγαπησαμε, ετσι θα το συνεχισουμε και ετσι θα το παραδωσουμε!!!!!!!!!!!!

    Αυτη ειναι η ιστορια της φυλης των Ντομπερμαν απο το 1880 και αυτο δεν αλλαζει!!!

    Αναδρομή στο παρελθόν!
    http://www.doberman.gr/arthra/anadromi.html

  • Μετά την επέμβαση (ενν. κόψιμο των αυτιών) τρέχει συνεχώς πηχτό αίμα και πύον και ο σκύλος ουρλιάζει, τί να κάνω; »

    Αυτο ακριβως συμβαινει με την φτηνη λυση απο ανιδεους κτηνιατρους ή μεσα στο γκαραζ χωρις αναισθησια. Αυτο το καταγγελουμε και εμεις οι φιλοι των Ντομπερμαν. Αυτο φυσικα να τιμωρηθει. Τις περισσοτερες καταγγελειες εμεις θα τις κανουμε.

    Εμεις ζηταμε το κοψιμο να γινετε υπευθυνα και ανωδυνα απο εξιδικευμενο κτηνιατρο και να δινετε βεβαιωση για παν ενδεχομενο.
    Ακομα και για τον ελεχγο της αστυνομιας. Δεν εχουμε προβλημα με αυτο.
    Αλλα δεν μπορουμε να σας αφησουμε να καταστρεψετε την εικονα της φυλης μας.. Εσεις ακουτε για Ντομπερμαν.. Εμεις ζουμε μαζι τους!!!
    http://www.doberman.gr/

  • 5 Απριλίου 2011, 12:29 | ΤΙΑΝΑ Σ.

    ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ. ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΑ ΚΡΕΜΑΝΕ, ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ…Η ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΡΙΕΥΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΥΣΟΚΡΟΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΚΥΛΙ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟ

  • 5 Απριλίου 2011, 12:11 | Αυγή Κ.

    Θα ήθελα πολύ να δω όλες αυτές οι ποινές που εξαγγείλονται για κακοποίηση των ζώων,να μην μείνουν μόνο στα χαρτιά..Να πηγαίνουν αυτοί οι »κύριοι» στα δικαστήρια και οι ποινές να μην είναι εξαγοράσιμες.Έτσι δεν έχει αξία η ποινή,αν ο άλλος ξέρει ότι θα κάνει ό,τι θέλει και μετά θα πληρώσει και δεν έγινε τίποτα.Αυτοί οι »ανθρωποι» είναι επικίνδυνοι.Αν μπορούν να βλάψουν μια αθώα ψυχούλα,ποιος ξέρει για τι άλλο είναι ικανοί.

    Κατά καιρούς μαθαίνουμε για νέα περιστατικά κακοποίησης και η ψυχή μου πονάει για αυτές τις αθώες ψυχούλες που δεν έβλαψαν κανέναν και υπέφεραν στα χέρια κάποιων που θέλουν να λέγονται άνθρωποι και υποτίθεται εχουν λογική.Με ποια λογική βασανίζεις ένα πλάσμα που δεν σε έβλαψε;

    Εμείς οι άνθρωποι-μην ξεχνάμε-κάνουμε αδέσποτο ένα ζώο..Αρκετοί παίρνουν ένα κουτάβι για να παίζουν τα παιδιά τους-λες και είναι παιχνίδι-και όταν το βαρεθούν τα παιδιά ή μεγαλώσουν ή και το ίδιο το κουτάβι μεγαλώσει υπερ του δέοντος,το πετάνε στο δρόμο.

    Υπάρχει τεράστιο έλλειμα παιδείας..Θυμώνω με περιστατικά που έχω γίνει μάρτυρας πολλες φορές,μαμάδες να αποτρέπουν τα παιδιά τους από το να πλησιάσουν τα ζώα, επειδή είναι βρώμικα.Περνάνε στο υποσυνείδητο του παιδιού ότι το ζώο είναι κάτι βρώμικο και πρέπει να το αποφεύγουμε.

    Κανένα ζώο δεν είναι απειλή.Τα περισσότερα στο δρόμο,αν δεν τα πειραξεις,δεν σε πειράζουν και είναι απόλυτα φιλικά.

    Μια κοινωνία δείχνει τον πολιτισμό της με το πως φέρεται στα πιο αδύναμα μέλη της,τα παιδιά,τους ηλικιωμένους,και τα ζώα,αδέσποτα ή μη,θα προσθέσω εγώ.Βέβαια σαν κοινωνία είμαστε πολυ μακριά από το να λεγόμαστε πολιτισμένη,με λύπη μου το λέω…

  • 5 Απριλίου 2011, 12:16 | Βαρβαρα Καπιτζογλου

    Οι υπερμαχοι της απαγορευσης κοπης της ουρας προσπαθουν να περασουν την αποψη οτι η κοπη της ουρας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ. Αυτο ειναι αναληθες. Προς πληροφοσηση σας κα Υπουργε, και επισης προς πληροφορηση ολων των ενδιαφερομενων, εδω υπαρχει ενας συνδεσμος προς μια μελετη του 2010 που αποδεικνυει το αντιθετο: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΕΝΗ ΟΥΡΑ.

    http://www.cdb.org/News/news38.html

    Παραπεμπει και στο πληρες PDF της μελετης – ειναι στα αγγλικα.

  • 5 Απριλίου 2011, 10:39 | Αθανασία Χαντζή

    Αν όλοι εσείς που καταδικάζετε την αφαίρεση τμήματος της ουράς ήσασταν πραγματικά φιλόζωοι, δεν θα το κάνατε αυτό. Η επέμβαση αυτή γίνεται ΜΟΝΟ για λόγους υγείας σε συγκεκριμένες φυλές.
    Έχει τύχει να μαζέψω και να περιθάλψω ημίαιμο ποιμενικό όπου αναγκάστηκα να προβώ σε επέμβαση αφαίρεσης της ουράς του λόγω σοβαρού τραυματισμού. Ο σκύλος ήταν περίπου 2 ετών και πραγματικά υπέφερε μετά το χειρουργείο για αρκετό καιρό.
    Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε οικογένεια που τον υιοθέτησε στη Γερμανία οι οποίοι τον δέχτηκαν με μεγάλη χαρά.
    Όλα αυτά που γράφονται για την κοπή της ουράς ότι είναι κακοποίηση, είναι ψέματα και ανακρίβειες αν αυτό γίνεται από κτηνίατρο στην κατάλληλη ηλικία.
    Κακοποίηση είναι να ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να του συμβεί αυτό στο μέλλον και να μην το αποτρέψεις… εκτός και αν ζει σε γυάλινο κλουβι!

  • 5 Απριλίου 2011, 10:41 | Στεφανος Γεωργιαδης

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ , ΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ …!!!!!!!

  • 5 Απριλίου 2011, 09:42 | Έλλη Καραβίδα

    Ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ για το τι θα πρέπει να κάνει όταν γίνονται καταγγελίες για κακοποίηση ή εγκατάλειψη αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με συνείδηση και ήθος που καλούνται να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες καταστάσεις και το ήθος τους ξεπερνά την προσδοκία μέσα στην ΕΛ.ΑΣ, δυστυχώς όμως υπάρχει και η αντίθετη πλευρά που απλά τους φαίνεται υπερβολή να τους καλέσει κάποιος για μια κακοποίηση σκύλου ας πούμε. Θέλω να ελπίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι έτσι γιατί τους λείπει η γνώση και πως μπορεί να λυθεί η άγνοιά τους με την κατάλληλη εκπαίδευση.

  • 5 Απριλίου 2011, 09:12 | Μ. Ντάνζα

    Αυτά εννοούνται αγαπητή »Άννα».
    Οποιαδήποτε μορφή βασανισμού οποιουδήποτε ζώου, πρέπει να τιμωρείται ως κακούργημα. Το έχουν πει δεκάδες μέχρι στιγμής, ας μην επαναλαμβανόμαστε…

    Αν μπορούσαμε όμως να δούμε ποιός κάνει τα thumbs up και thumbs down, θα βλέπαμε ξεκάθαρα ότι τα thumbs down σε αντικειμενικότατες παρατηρήσεις και διαπιστώσεις τα κάνουν ιδιοκτήτες doderman που για Χ ή Ψ λόγους υποστηρίζουν ένθερμα το κόψιμο των αυτιών.
    Αλλά, όπως πολλοί προείπαν, ο,τιδήποτε γίνεται για »ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ» (αλήθεια, σύμφωνα με ποιόν;) λόγους σε ένα ζώο αποτελεί κακοποίηση. Ας υποθέσουμε ότι εγώ πιστεύω πως το μικρό παιδάκι που έφερα στον κόσμο (που και αυτό είναι τρόπον τινά δεσποζόμενο από τους γονείς του και άβουλο όπως ακριβώς ένα κουτάβι) θα ήταν καλύτερο με 3 δάκτυλα αντί για 5 σε κάθε χέρι. Θα μου επιτρεπόταν τόσο ελαφρά τη καρδία να του τα αφαιρέσω/κόψω/ακρωτηριάσω (όπως θέλετε πείτε το);;;
    Ή μήπως εδώ θα μου πείτε όλοι με μια φωνή ότι πρόκειται για άνθρωπο ενώ στην περίπτωση του σκύλου (ντομπερμανς – ροτβάιλερς κτλ) αλλάζει το πράγμα επειδή είναι ζώα;
    Οπότε, αγαπητοί doberman fans, μην διατείνεστε τόσο εντόνως ότι τα λατρεύετε γιατί δυστυχώς δεν μπορείτε να πείσετε με τέτοια επιχειρήματα περί αποφυγής ωτίτιδας και άλλων τέτοιων χαριτωμένων…
    Πολύ απλά και ωραία, δεν μπορώ να διαβάζω σε φόρουμς για ντόμπερμανς θεματικές ενότητες από ιδιοκτήτες με τίτλους παρόμοιους με αυτόν :
    » Μετά την επέμβαση (ενν. κόψιμο των αυτιών) τρέχει συνεχώς πηχτό αίμα και πύον και ο σκύλος ουρλιάζει, τί να κάνω; »
    Και μας λέτε ακόμη ότι δεν πρόκειται για κακοποίηση;

    Όπως έγραψα και σε προηγούμενη δημοσίευση, για την ουρά διατηρώ κάποιες αμφιβολίες (αν και για ακρωτηριασμό πρόκειται και σε αυτήν την περίπτωση) αλλά για το κόψιμο των αυτιών είμαι κατηγορηματική : OXI.
    Εγώ ένα κουτάβι ντόμπερμαν δεν θα άντεχα να το βλέπω για 2-3 μήνες με τις γάζες-»χωνιά» και να του φροντίζω τις πληγές αυτής της »αισθητικής» επέμβασης… Και αν, παρόλ’ αυτά, »δεν πετύχει το αυτάκι» και δεν σταθεί όρθιο, του ξανακάνουμε άλλο ένα »διορθωτικό» πετσόκομμα μωρέ…

    Κάτι μου λέει πως αυτή η δημοσίευση θα συγκεντρώσει πολλά »thumbs down»…

  • 5 Απριλίου 2011, 03:28 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΖΩΩΝ «Ο ΑΡΓΟΣ»

    Ζητάμε να συμπεριλάβετε /ορίσετε ως πράξη κακοποίησης και το δέσιμο σε αλυσίδα που απαγορεύεται στο Άρθρο 1 β), ώστε να έχει ποινικές κυρώσεις και επιβολή προστίμου. Μόνο αν επιβάλλεται πρόστιμο θα σταματήσει τον δέσιμο σε αλυσίδα.
    Διαφορετικά οι παραβάτες θα γλυτώνουν με μια απλή σύσταση και θα συνεχίσουν να έχουν το ζώο δεμένο. Κυρίως στην επαρχεία και τα νησιά (βαρελόσκυλα, σκιάχτρα)-τραγικές καθημερινές εικόνες.

  • 5 Απριλίου 2011, 01:54 | ΚΥΡΙΑΚΗ

    Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΩΑ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ Μ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ Ν ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ. Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ,Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΖΩΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΖΩΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΓΑΠΑΜΕ,ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΖΩΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ

  • 5 Απριλίου 2011, 00:55 | susie

    THERE IS NO EXCUSE FOR ANY ANIMAL TO HAVE THEIR EARS OR TAILS CUT,UNLESS FOR MEDICAL REASONS!IN CHINA,IN THE PAST GIRLS WERE MADE TO HAVE THEIR FEET BIND,SO THAT THEIR FEET WOULDN’T GROW AND YOU WERE AN OUTCAST IF YOUR FEET WEREN’T BOUND..
    SO IF WE DO THE SAME THINGS TO ANIMALS SO THAT THEY LOOK»BETTER»IT IS A CRIME!DOBERMANS WOULD STILL BE DOBERMANS WHETHER THEIR EARS AND TAILS ARE NOT CUT!

  • 4 Απριλίου 2011, 23:50 | Βάγια Σ.

    Πέρα από την σωματική κακοποίηση, η οποία φυσικά επιβάλλεται να τιμωρείται με ανώτατη ποινή φυλάκισης και όχι μόνο με χρηματική ποινή, πρέπει να αναφέρεται και η ψυχολογική κακοποίηση.
    Κακοποίηση θεωρείται και η εκπαίδευση με πνίχτες και συναφή, με βία κλπ., καθώς και η αφαίρεση μελών του σώματος του ζώου. Επίσης, η χρόνια παραμονή του ζώου σε μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές, όπου το ζώο παραμένει εκεί δεμένο με λουρί.

  • 4 Απριλίου 2011, 22:59 | Nikos K

    Κυρια υπουργέ ,ακούω για προστασία των ζώων και ποινες για τους κακοπροαίρετους που τα θανατώνουν ,όμως οι πραγματικοί υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει είναι οι ιδιοκτήτες τους.
    α)Ο Νόμος μιλάει για κακοποίηση χωρίς να διευκρινίζει τον μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών ζώων που δεν χτυπάνε τα ζώα τους,αλλά τα αφήνουν σε ταράτσες ,αυλές κλπ 365 μέρες τον χρόνο για αρκετά χρόνια χωρίς να τα βγάζουν ούτε βόλτα.Αυτό γιατί δεν θεωρείται Κακοποίηση ;;;
    Ελάτε στα Μεσόγεια που μένω και θα καταλάβετε…
    Πρέπει να μπαίνει πρόστιμο ,να τους αφαιρείται η δυνατότητα κατοχής ζώων και να μην ξαναδίνεται ποτέ !!!
    β)Πρέπει οι ιδιοκτήτες να τιμωρούνται άμεσα με τσουχτερό πρόστιμο αν αφήνουν επιδεικτικά τα σκυλιά τους ανεκπαίδευτα να γαυγίζουν όποτε θελουν και να ενοχλούν ακόμα και σε ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας !!!!
    Δεν μπορει να έρχεται κάποιος απο την δουλειά του το απόγευμα να θελει να ηρεμήσει να ξεκουραστει και ο σκύλος δίπλα να γαυγίζει ασύστολα !!!!
    Πρεπει να μπεί φραγμός στο γαύγισμα των σκύλων!!!
    Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιδίων δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και κανένας δεν ελέγχει αν ειναι ικανοί να έχουν ζώα στην κατοχή τους.
    Δεν πρέπει τα ζώα να μένουν μόνιμα στις βεράντες,αυλές κλπ επειδή ο ιδιοκτήτης τα θέλει μόνο για φύλακες χωρίς να φροντίζει την εκπαίδευση τους αλλά και το παιχνίδι τους.
    Πρέπει να κοιτάξετε αν πρωτα απο όλα ο βασανισμός των ζώων γίνεται απο τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και να τιμωρούνται παραδειγματικά….

    Ευχαριστώ

  • 4 Απριλίου 2011, 22:26 | Γιαννής Χαντζής

    Έχετε δει ποτέ όλοι εσείς που θεωρείτε κακοποίηση την κοπή της ουράς, Ντόμπερμαν με κάταγμα στην ουρά; Με καρούμπαλα παντού επάνω στους σπονδύλους που κάθε λίγο ματώνουν; Καθαρίστε λοιπόν τα αίματα από τους τοίχους και τα έπιπλα που πετάγονται κάθε φορά που κουνάει την ουρά του. Τρέξτε στο γιατρό όταν θα σκίζει τους επιδέσμους που του βάζετε όταν λείπετε για δουλειά, και το βρίσκετε μέσα στα αίματα γυρίζοντας… Προσπαθήστε λοιπόν να εξηγήσετε σε αυτό το πλάσμα ότι δεν επιτρέπεται να κόψετε την ουρά του γιατί θεωρείται κακοποίηση!
    Την ίδια στιγμή όμως το στειρώνετε χωρίς να το ρωτάτε αν θέλει. Και αυτό δεν θεωρείται κακοποίηση! Δεν θεωρείται ακρωτηριασμός! Γιατί;
    Το κάνετε για να μην πάθει καρκίνο, για να μην γεμίζει αίματα το σπίτι, για να μην ουρλιάζουν τα αρσενικά της γειτονιάς, για να μην φεύγει από το σπίτι ο αρσενικός, για να μην έχει κυριαρχική συμπεριφορά… κ.λ.π.
    Η δυνατότητα να αναπαράγει αυτός ο σκύλος δεν είναι χάρισμα που έδωσε η φύση; Μόνο η ουρά και τα αυτιά είναι;
    Ντροπή σας φιλόζωοι της θεωρίας! Δεν έχετε ζήσει τέτοιο πρόβλημα μέσα στο σπίτι σας γι’ αυτό μιλάτε…
    Ο λύκος που είναι πρόγονος του σκύλου, το αγριόσκυλο και όλα τα άλλα άγρια είδη της ίδιας κατηγορίας έχουν ΟΛΑ όρθια αυτιά για την αποφυγή τραυματισμών και για καλύτερη ακοή. Επίσης έχουν μακρύ ή διπλό τρίχωμα για την προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες και τα χτυπήματα της ουράς. Ο άνθρωπος έφτιαξε τον σκύλο μέσα από την επιλεκτική αναπαραγωγή για δική του χρήση, γι’ αυτό υπάρχουν άλλωστε τόσες πολλές φυλές, η κάθε μια για άλλη δουλειά. Ο άνθρωπος μέσα από την αναπαραγωγή πέτυχε να κατεβάσει τα αυτιά των πρώτων σκύλων συγκεκριμένων φυλών γιατί τον εξυπηρετούσε για συγκεκριμένους σκοπούς. Αλλιώς όλοι οι σκύλοι θα είχαν σήμερα όρθια αυτιά… όπως και οι πρόγονοί τους. Η επέμβαση κοπής των αυτιών του του Ντόμπερμαν βελτιώνει ουσιαστικά κάτι που ο άνθρωπος έφτιαξε και όχι η φύση. Η φύση έφτιαξε τα άγρια ζώα, όχι τον κατοικίδιο σκύλο! Μέσα από την ίδια διαδικασία έφτιαξε φυλές με σκοπό να διαμένουν μέσα στην οικία του ανθρώπου κοντότριχες χωρίς υποτρίχωμα. Έκοβε όμως την ουρά μετά από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους συχνούς και επίπονους τραυματισμούς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν όπως κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε…
    Η αφαίρεση τμήματος της ουράς σε ορισμένες φυλές είναι απαραίτητη! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αρκεί να γίνεται με σωστό τρόπο.

  • 4 Απριλίου 2011, 22:48 | Δώρα

    Σαφώς και να καταστεί κακούργημα κάθε πράξη κακοποίησης ζώου. Σαφώς και να αφορά όχι μόνο τα ζώα συντροφιάς αλλά και τα κακοποιούμενα ζώα βιομηχανικής εκμετάλλευσης. Να εξασφαλιστεί νομικά η ποιότητα ζωής των ζώων σε βιομηχανικές μονάδες ή/και φάρμες και να αποπεμφθεί η βαναυσότητα στον τρόπο θανάτωσης των ζώων προς βρώση.

  • 4 Απριλίου 2011, 21:27 | Στεφανος Γεωργιαδης

    Η κακοποίηση ζώου, με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, να οριστεί ως ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!
    Είναι απίστευτο να είμαστε στο 2011 και να συζητάμε ακόμα για κοκοποίηση ζώων…??? Και Μάλιστα πολλά σχόλια από τα παραπάνω ,
    Πολυ Μεθοδικα και Υπουλα, προσπαθούν να Περασουν ενα θεμα μεσα απο την Κακοποιηση, και να μας πείσουν ότι αυτο δεν ειναι αλλο
    απο την κοπη των αυτιων και της ουρας με τον ορο «ακρωτηριασμος».
    Για αυτο Πρεπει να οριστεί επακριβώς τι σημαίνει κακοποίηση ..?? Και τι Ακρωτιριασμος ..??
    Εαν ΤΟ ΚΟΨΗΜΟ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ στο Ντομπερμαν ΕΙΝΑΙ Ιατρικες Αισθητικες Επεμβασεις κι Επουδενι ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
    Εαν ειναι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ και ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ το ΠΡΟΤΥΠΟ της φυλης Ντομπερμαν εδω και 140 Χρονια , tradition και registered trademark .
    Πως μπορει να βασανιζουμε ενα ζωο το οποιο εχουμε αποφασισει να ενταξουμε σαν Ισοτιμο μελος της οικογενειας μας για τα επομενα 10 χρονια?
    Γιατι να μην ειναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ – ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ τα ζωα σαν Χριστουγεννιατικα Δωρα…??? Η Οταν τα ντινουμε
    με μπλουζακια σορτσακια, γελεκακια και καπελακια…???
    Και τα χρισημοποιουμε και φερομαστε σαν να ειναι λουτρινα η Μπαρμπι …??
    ΤΟ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ χρησιμοποιειται εκτος απο ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ και φυλακας προστατης και για ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ, οπως και για ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ,
    Υπέρτατο τεκμήριο της ανωτερότητάς τους είναι το γεγονός ότι το στρατιωτικό σώμα των αμερικανών πεζοναυτών στο Β’Π.Π. επέλεξε το dobermann ως τον επίσημο σκύλο του
    Tα Ντόμπερμαν που χρησιμοποιήθηκαν από τον στρατό των ΗΠΑ στον Β παγκόσμιο πόλεμο, ήταν κυρίως σκυλιά που παραχωρήθηκαν από το κοινό
    στις 21-7-1994 ανεγέρθηκε το πρώτο μνημείο στρατιωτικών σκύλων, σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των 25 dobermans
    Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι καμιά μονάδα από αυτές που οδηγούσαν τα dobermanns δεν έπεσε ποτέ σε ενέδρα!!

    Πως θα προστατεψουμε τα ζωα απο τους επιτιδιους που κριβοντε πισω απο την στεγη , η τους τιτλους … φιλοζωος η φιλο…?????????

  • 4 Απριλίου 2011, 21:21 | Οικονόμου Ελένη

    δεν πρέπει μόνο να απαγορεύσετε την κακοποίηση του σκύλου και της γάτας αλλά και όλων των ζώων που υφίστανται βάναυση κακομεταχείριση.

  • 4 Απριλίου 2011, 18:39 | αστεριου φανή

    Θα σταθώ κυρίως στο άρθρο περί κακοποίησης του ζώου, ίσως γιατί είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα λόγω της παιδείας που έχουμε και της εκπληκτικής αγάπης μας για τα ζώα. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ; Με ποιο δικαίωμα εμείς οι άνθρωποι αποφασίζουμε για την ίδια την φύση; Μήπως γιατί η στείρωση είναι η βόλεψή μας και ο έλεγχος της ζωής μας καλύτερα; Οι δικαιολογίες περί καλύτερης προστασίας του ζώου είναι απλά υποκριτικές. Τα ζώα συντροφιάς θα γίνουν μπιμπελό για το σαλόνι. Μήπως να τους κόψουμε και τις φωνητικές χορδές για να μην ενοχλούν με τις φωνές τους; Με ενοχλεί που ακόμα και οι φιλοζωϊκές οργανώσεις και οι κτηνίατροι υιοθετούν την στείρωση. Η στείρωση είναι απαράδεκτη μέθοδος που αποδεικνύει την επιβολή του ανθρώπου πάνω στην φύση για να την ελέγχει και να την εξουσιάζει. ΄Οποιος αγαπάει το ζώο του δεν το στειρώνει και βεβαίως αναλαμβάνει το βάρος να μεγαλώσει και τους απογόνους του…..
    Εγώ, λοιπόν, που δεν στειρώνω τις γάτες που ταϊζω στον κήπο μου (άσχετο με το ποσό που δαπανώ κάθε μήνα για τροφή) είμαι λιγότερο φιλόζωη από το PET SHOP της περιοχής μου που εμπορεύεται σκιουράκια, ινδικά χοιρίδια, ινγκουάνα, μα και γάτες και σκύλους κλεισμένα συνεχώς σε γυάλινα κλουβιά ή τον ΟΠΑΠ που διοργανώνει κυνοδρομίες;
    Θα έπρεπε να απαγορευτεί γενικά το εμπόριο ζώων, αλλά να αναλάβουν τις υιοθεσίες των ζώων (όχι εμπόριο) αποκλειστικά τα φιλοζωϊκά σωματεία τα οποία θα διαθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα.
    Ευχαριστώ.

  • 4 Απριλίου 2011, 16:30 | Άννα

    Βάναυση μεταχείρηση είναι και ο τρόπος που ξεριζώνουν τις γούνες απο τα μίνγκ και τα στριμώχνουν σε κλουβιά,αλλά γιατί δεν το διευκρινίσατε;
    Δηλαδή όπου υπάρχουν συμφέροντα εθελοτυφλούμε μπροστά στη θέα βασανισμένου ζώου;

  • 4 Απριλίου 2011, 16:04 | Βασ. Μ.

    1.Παθητική και ενεργητική κακοποίηση πρέπει σε κάθε περίπτωση να χαρακτηριστεί κακούργημα. Η χώρα μας βρίσκεται διαρκώς εκτεθειμένη και στο μέτρο που δεν υπάρχει σχετική παιδεία πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις.
    2. Οι στειρώσεις δεν αποτελούν κακοποίηση όταν γίνονται από εμπειρους κτηνίατρους (ημεδαπούς ή αλλοδαπούς) σε κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους. Οι χειρουργικές επεμβάσεις με μόνο σκοπό την εμφάνιση αποτελούν μορφή κακοποίησης.
    3.Ενδεχομένως είναι δύσκολο να δημιουργηθεί από τη μια μέρα στην άλλη Αστυνομία Ζώων κατά τα πρότυπα άλλων χωρών. Μπορεί όμως να οριστεί σε κάθε αστυνομικό τμήμα υπέυθυνος χειρισμού περιστατικών κακοποίησης. Η αδιαφορία των αστυνομικών οργάνων σε τέτοια ζητήματα είναι δυστυχώς δεδομένη. Δεν τα αξιολογούν ως σημαντικά και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών εμφανίζουν «άρνηση» να επιληφθούν.
    Ταυτόχρονα πρέπεινα παραχθεί κατάλληλο ενημερωτικό υλικό προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δημοτική Αστυνομία/Κτηνιατρικές υπηρεσίες κλπ).
    4. Πρέπει να προβλεφθεί η αυστηρή τιμωρία σε όσους διακινούν δλητηριασμένα δολώματα, και ειδικά υδροκυάνιου, με σκοπό να ελέγξουν το πληθυσμό των αλεπούδων. Ειδικά όταν αυτό δεν γίνεται από την συντεταγμένη πολιτεία και τα όργανά της αλλά από κυνηγετικούς συλλόγους.
    5. Κακούργημα να χαρακτηριστεί και η εγκατάλειψη δεσποζόμενου ζώου είτε πρόκειται για ενήλικο είτε πρόκειται για νεαρό ζώο.
    Ευχαριστώ.
    Β.Μ

  • 4 Απριλίου 2011, 14:26 | χαριτακη μαρια

    η κακοποίηση ζώων πρέπει να γίνει κακούργημα. Να περιοριστεί(αν και το ιδεατο θα ήταν να απαγορευτεί) το εμπόριο γούνας. να δημιουργηθεί αστυνομια για τα ζώα καθώσ οι μεχρι τώρα καταγγελίεσ μασ αντιμετωπίζονταν με αδιαφορια και ειρωνεια απο τισ αστυνομικέσ αρχέσ(με αποτέλεσμα τα κρούσματα κακοποίησησ να έχουν πάρει τεράστιεσ διαστάσεις). ακόμη, πολλέσ φορές γνωρίζουμε ποιός έχει τελέσει το έγκλημα κατα του ζώου αλλά λόγω ελλειπούσ αποδείξεωσ δεν μπορούμε να κινηθούμε νομικά. κατι πρέπει να γίνει ώστε να είναι πιο δυνατή απο πλευράσ μασ η καταγγελία και πιο πιθανή η τιμωρία του ενόχου.

  • 4 Απριλίου 2011, 13:31 | Χρήστος Αξής

    Θα πρέπει να αναφέρεται και ο υποσιτισμός ως μορφή κακοποίησης και μάλιστα βάρβαρης και απειλητικής για την ζωή του ζώου.

  • 4 Απριλίου 2011, 13:16 | ΑΝΝΑ

    ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!!!! Καλό θα ήταν και δημιουργία αστυνομίας ζώων όπως στο εξωτερικό. Τα περιστατικά κακοποίησης θα μειώνονταν αισθητά. Ενημέρωση επίσης της ΕΛ.ΑΣ για το τι θα πρέπει να κάνει όταν γίνονται καταγγελίες για κακοποίηση ή εγκατάλειψη αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

  • 4 Απριλίου 2011, 11:27 | Βασίλης

    Είναι απίστευτο να είμαστε στο 2011 και να συζητάμε ακόμα για κοκοποίηση ζώων. Μάλιστα πολλά σχόλια από τα παραπάνω, προσπαθούν να μας πείσουν ότι για λόγους μορφοποίησης φυλής (δηλαδή??) είναι απαραίτητο το κόψιμο ουράς και αυτίων. Δηλαδή το ζώο αποφάσισε μόνο του την μορφοποίηση του και την ζητά από τον ιδικτήτη του? Εμείς αποφασίζουμε και κάνουμε ότι θέλουμε στα ζώα. Κόψιμο αυτίων-ουράς, δηλητηριασμός, μακροχρόνιο δέσιμο και εγκατάλειψη, μη τήρηση κανόνων υγείας, υποσιτισμός κλπ κλπ κλπ όλα πρέπει να διώκονται ποινικά. Η αστυνομία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τις κάποτε σε αυτή τη χώρα. Στην επαρχία τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και η κακοποίηση ζώων είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Επίσης, οι καταγγελίες θα πρέπει να γίνονται ανώνυμα για τον φόβο του «καλού» γείτονα. Άλλωστε το κακοποιημένο ζώο φαίνεται εύκολα, δεν χρειάζεται η αστυνομία να έχει και το όνομα του καταγγέλοντος.

  • 4 Απριλίου 2011, 09:15 | Κέλλυ

    Τον ρόλο της Αστυνομίας Ζώων που αναφέρθηκε παραπάνω θα μπορόυσε να τον αναλάβει η υπάρχουσα Δημοτική Αστυνομία, ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση. Θεωρώ έναν τέτοιο θεσμικό ρόλο απαραίτητο για κάθε κοινωνία υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

  • 4 Απριλίου 2011, 08:48 | γιωργος κουστας

    θα καταθεσω την γνωμη μου ιδιαιτερα για τους υποτιθεμενος βαναυσους ακρωτιριασμους,, εν ταχυ θα προτεινα να εβλεπε ο καθενας την διαδικασια της κοπης η οποιοα γινεται ενω το ζωο ειναι ναρκωμενο και δεν νοιωθει κατι,, το ζωο προστατευεται αφου γινει η κοπη απο μολυσματικες ασθενειες και η μετεπειτα πορεια του αποδυκνειει την αναγκαιοτητα της κοπης,, μην δραματοποιουμε και μεγενθυνουμε καταστασεις για εντυπωσεις,, διαβεβαιω οτι οι περισσοτεροι που εχουν την φυλη των ντοπερμαν φερονται κατι παραπανω απο τελεια οσο αφορα την φροντιδα του ζωου με τις καλυτερεσ τροφες καθως και με εκπαιδευσεισ,,, ας ταξινομησουμε τα ουσιαστικα προβληματα λοιπον,,,

  • 4 Απριλίου 2011, 08:32 | Αντζυ

    Θα επαναλάβω αυτό που έγραψα και στο άλλο Αρθρο, ότι η φύση ξέρει γιατί δίνει ουρές και αυτιά!

    Γνωρίζω από κτηνιάτρους οτι είναι επίπονη η διαδικασία κοπής, των αυτιών ιδιαιτέρως, ότι δεν πιάνει η τοπική αναισθησία γιατί κόβεται τεράστιο μέρος του αυτιού, το οποίο αιμορραγεί τρομερά γιατί έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία, και έτσι κάνουν ολικη αναισθησία! η οποία ειναι επικίνδυνη για τους σκύλους, ειδικά σε μικρή ηλικία…

    Φαντάζεστε τον πόνο; το αίμα; τη σύγχιση που νιώθουν γιατί δεν καταλαβάινουν γιατί τους το κάνουν αυτο;

    Αυτά μου θυμίζουν τους μετανάστες στα φανάρια που «για εργασιακούς λόγους» τους κόβουν τα χέρια, είναι ακριβώς το ίδιο! είναι ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ! αφαιρείς ενα κομμάτι σώματος, χρήσιμο! όχι άχρηστο! τίποτα δεν είναι άχρηστο όταν είναι φτιαγμένο από τη φύση!!!

    Οταν κάτι γίνεται για αισθητικούς λόγους μόνο είναι ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!

  • 4 Απριλίου 2011, 07:38 | Μ. Ντάνζα

    ΟΧΙ στην καθολική απαγόρευση κοψίματος της ουράς του Ντόμπερμαν, ΕΦΟΣΟΝ βέβαια αυτό γίνεται καθαρά ως ιατρική πράξη, αυστηρά κάτω από πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες υγειεινής και πολύ πρώιμα, μόλις λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του κουταβιού.
    Από την άλλη, ΝΑΙ στην απαγόρευση κοψίματος των αυτιών, μόνο και μόνο διότι η επούλωση είναι αργή και θεωρώ πως βασανίζει τρόπον τινά το ζώο. Υποστηρίζω τη θέση αυτή σύμφωνα με ό,τι έχω διαβάσει και δει (σε βίντεο, εικόνες και περιγραφές ιδιοκτητών) σε σχετικά forums για Ντόμπερμαν τόσο Ελλάδας όσο και εξωτερικού καθώς και από ιδία πείρα, ως λάτρης της εν λόγω ράτσας.

    Ευχαριστώ.