Άρθρο 32: Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων – Σύσταση οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού ειδικών καθηκόντων

1. Καταργούνται έξι χιλιάδες επτακόσιες (6.700) από τις κενές κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, οργανικές θέσεις αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων.
2. Συνιστώνται διακόσιες (200) νέες οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού ειδικών καθηκόντων, οι οποίες προστίθενται στις προβλεπόμενες από την περίπτωση δ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 19 του ν.2800/2000 οργανικές θέσεις. Ο αριθμός των θέσεων αυτών, κατά κατηγορία και ειδικότητα, καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

  • 5 Αυγούστου 2013, 07:36 | ΣΚΑΥ

    προτείνουμε ότι ως προσωπικό ειδικών καθηκόντων, από τώρα και στο εξής και εκτός από τους Υγειονομικούς και τον Ιερέα του Σώματος, να μετατάσσονται ΜΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ κάτοχοι των αντίστοιχων πτυχίων (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ως βαθμοφόροι ή αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων. Εφόσον, δεν υπάρχουν Αστυνομικοί πτυχιούχοι για τις αντίστοιχες ειδικότητες – θέσεις, στην πραγματικότητα υπάρχουν σχεδόν για όλες τις ειδικότητες, τότε και μόνο τότε να προσλαμβάνονται ως ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και όχι ως αστυνομικό προσωπικό ειδικών καθηκόντων. Δεν γίνεται χωρίς να έχουν κάποια στοιχειώδη Αστυνομική – επαγγελματική – νομική εκπαίδευση, χωρίς να κατέχουν όπλο, χωρίς να έχουν τις γνώσεις ανακριτικού υπαλλήλου, να προσλαμβάνονται ως Αστυνομικοί ειδικών καθηκόντων, να είναι αστυνομικοί δηλαδή, χωρίς καμία εμπειρία και γνώση για το επάγγελμα του ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ!

  • 5 Αυγούστου 2013, 07:25 | ΣΚΑΥ

    – Είναι ασύνδετο και ακατανόητο από την μία να καταργούνται 6.700 θέσεις Αστυφυλάκων και από την άλλη:
    Α) να ιδρύονται και να αναβαθμίζονται συνολικά 4 Υπηρεσίες σε επίπεδο ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ με 4 ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ,
    Β) να ιδρύονται 12 νέες Διευθύνσεις Ασφαλείας (μία σε κάθε Περιφέρεια) με 12 ΝΈΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΣ και
    Γ) να προβλέπεται ότι από 5 μπορούν να υπάρχουν 6 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ σε ένα ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με περίπου 48.000 οργανική δύναμη προσωπικού!
    ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 1997 ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΞΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ (Π.Δ. 24/1997, άρθρο 37 όπως ίσχυε τότε):
    3 Αντιστράτηγοι, ενώ τώρα (σήμερα) υπάρχουν 5 και ίσως πάμε για 6 με το καινούργιο νομοσχέδιο!
    10 Υποστράτηγοι [από 08 έγιναν 10 το 1997 με το προαναφερόμενο Π.Δ.], ενώ τώρα (σήμερα) υπάρχουν 20 και μάλλον αυξάνονται σε 24!
    30 Ταξίαρχοι, ενώ τώρα (σήμερα) υπάρχουν 65 και μάλλον πάμε για επιπλέον θέσεις.

  • 4 Αυγούστου 2013, 23:34 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Η κατάργηση οργανικών θέσεων αστυφυλάκων, και όχι Αξιωμαμτικών, αναδεικνύει την παθογένεια του συστήματος της ΕΛ.ΑΣ. Αν είναι όμως να εκσυγχρονισθούμε χαλάλι. Στο άρθρο αυτό όμως θα έπρεπε να υπήρχε η πρόθεση μελέτης, πόσους άραγε κατώτερους και ανώτερους αστυνομικούς χρειάζεται η ΕΛ.ΑΣ. Ποιός μπορεί πραγμαμτικά να καθορίσει τον ακριβή αριθμό όχι των οργανικών θέσεων, αλλά των πραγμαμτικών αναγκών κάθε Υπηρεσίας. Πολλές φορές που λείπουν οι Αξιωμαμτικοί στις Υπηρεσίες και υπάρχουν αστυνομικοί μέχρι τον βαθμό του Υ/Α γνωρίζετε ότι η Υπηρεσία λειτουργεί καλύτερα και τα προβλήματα λύνονται ευκολότερα.Μήπως η κατάργηση των οργανικών θα έπρεπε να συμπεριλάβει και ανώτερους. Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι κατώτερο προσωπικό πάει στη μάχη.Μεταγωγές, συλλήψεις, μηνύσεις, σπάνια συμμετέχουν Αξ-κοί. Μέσα από τα Γραφεία δίνουν εντολές. Προς θυσία κατάργησης των οργανικών θέσεων, ας μπουν και εκείνοι λίγο στη μάχη.Να βοηθήσουν στην αλλαγή της εικόνας της Αστυνομίας, αφού τόσο το επιθυμούν.Όχι μόνο μέσα από τα Γραφεία, εξαιρουμένου και των ανωτάτων Αξιωματικών.

  • 3 Αυγούστου 2013, 23:41 | Θεράπων

    Υπάρχουν εξαίρετοι αστυνομικοί οι οποίοι κατέχουν πτυχία ΑΕΙ και δυστυχώς υπηρετούν σε θέσεις άσχετες με το γνωστικό τους αντικείμενο!
    ή είναι αποσπασμένοι σε άλλα υπουργεία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι αστυνομικοί ειδικών καθηκόντων δεν πρέπει να προέρχονται μόνο από ιδιώτες πτυχιούχους αλλά και από πτυχιούχους του σώματος. Μέχρι τώρα μόνο όσοι είχαν άκρες κατάφερναν να μεταταχθούν φωτογραφικά. οι υπόλοιποι παραμένουν στις υπηρεσίες με την ελπίδα να προκηρυχθεί καμία νέα οργανική θέση .. γνωρίζω αστυνομικούς πτυχιούχους που παραιτήθηκαν νεώτατοι με αίτηση τους για να ασκήσουν το επάγγελμα του αντικειμένου του πτυχίου τους, ξεκινώντας από το μηδέν.

  • 3 Αυγούστου 2013, 22:47 | Χρήστος

    Η κατάργηση τόσο πολλών οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων αποτελεί ταφόπλακα για όσους επιθυμούν μετάθεση στην περιφέρεια. Ουσιαστικά τελειώνουν οι μεταθέσεις για τα πολλά επόμενα χρόνια καθώς θεωρητικά δεν θα υπάρχουν κενά.

  • 2 Αυγούστου 2013, 16:08 | Έλενα

    Η σύσταση νέων θέσεων προσωπικού Ειδικών Καθηκόντων εκτός του ότι βελτιώνει σημαντικα το επίπεδο και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας…δίνει επίσης και την δυνατότητα στο Αρχηγείο να χρησιμοποιησει εκατοντάδες αστυνομικούς γενικών καθηκόντων σε μαχιμες υπηρεσίες (για τις οποίες μάλιστα εκπαιδεύτηκαν), αφού μέχρι σήμερα οι τελευταίοι κατ ανάγκη εκτελούσαν υπηρεσίες γραφείου χωρίς μάλιστα να διαθέτουν τις απαιτούμενες εξειδικευμένες γνώσεις για αυτές (οικονομικά, πληροφορική κλπ), με ότι αυτό συνεπάγεται.

  • 2 Αυγούστου 2013, 14:18 | Αξιοκρατεια επιτελους

    Αξιοκρατεια επιτέλους στην ΕΛ.ΑΣ
    Αποτελεί την μοναδικη υπηρεσια επι ελληνικης επικρατειας αλλα και σε παγκοσμιο επιπεδο, οπου δεν επιβραβευονται τα στελεχη της που διαθετουν και κοπιαζουν για την αποκτηση επιπλεον προσοντων-πτυχιων. Ειναι καιρος πια να αξιοποιηθουν οι αστυνομικοι-πτυχιουχοι πανω στο αναλογο πεδιο σπουδων τους που βρισκει εδαφος στη σημερινη ελληνικη αστυνομικη πραγματικοτητα.
    Δωστε κινητρα στο αστυνομικο προσωπικο να εμπλουτισει το επιστημονικο του υποβαθρο και μεσα απο αυτο να δυναμωσει η δραση της ΕΛ.ΑΣ
    Οι κατοχοι αξιοποιησημων πτυχιων(πληροφορικης, χημειας, νομικης, κλπ)να προαγωνται σε αξιωματικους αυτοματα οπως συμβαινει και στο λιμενικο, ως το ελαχιστο «αντιτιμο» προς τις προσπαθειες που εχουν καταβαλλει.
    Περισσοτερο αστυνομικο προσωπικο με επιστημονικες γνωσεις, σημαινει ισχυροτερη ΕΛ.ΑΣ σε ολα τα επιπεδα.
    ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

  • 2 Αυγούστου 2013, 12:39 | Χ.Σ.

    Οι 200 θέσεις Ειδικών Καθηκόντων θα πρέπει να καλυφθούν από Αστυνομικό Προσωπικό που ήδη Υπηρετεί στις αντίστοιχες Διευθύνσεις και διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα (Τίτλο Σπουδών) και εμπειρία στο αντικείμενο. Επίσης, η μετάταξη του Αστυνομικού Προσωπικού σε Ειδικών Καθηκόντων θα έχει πολύ μικρό κόστος σε σχέση με την ένταξη νέου προσωπικού εξ ιδιωτών, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε Οικονομική Ύφεση.
    Ελπίζω η σύσταση αυτών των θέσεων να μην είναι απλά ένα τέχνασμα για το «βόλεμα» των Δημοτικών Αστυνομικών που θέλουν να φέρουν στην Αστυνομία.

  • 31 Ιουλίου 2013, 16:04 | Pablo Garcia

    Όλοι οι δημοτικοι αστυνομικοι να τοποθετηθουν στην Αθηνα καλύπτωντας ανάγκες πεζής περιπολίας η σε πόστο παρεμφερες με αυτο που ηδη εκαναν.Ανάλογος αριθμος παραγωγικών αστυνομικών απο σχολη κυριως και οχι μονο,με τις έκτακτες μεταθεσεις να μετατεθουν στον τόπο συμφερόντων τους.Με τον τρόπο αυτο θα υπάρχει ικανοποιητικος αριθμος με ανακριτικους υπαλληλους που είναι ακρως αναγκαιοι αφου ειναι πασπαρτου.Ετσι θα δωθει και μια πολυ σημαντικη οικονομικη ανασα σε αστυνομικους χωρίς να δωθει απολυτως τιποτα απο χρηματα απο το ελληνικο δημοσιο.Ελλαδα αλλωστε δεν ειναι μονο η αθηνα ,υπάρχει πολυ εγκληματικοτητα στην επαρχια και θα πρεπει να δωθει η δεουσα προσοχη.

  • 31 Ιουλίου 2013, 12:55 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Καλό θα ήταν να προβλέπεται οι εξερχόμενοι από τη σχολή ΤΕΜΑ να τοποθετούνται ξανά από την αρχή και όχι να επιστρέφουν εκεί που υπηρετούσαν. Είμαστε 7 χρόνια σε νησί και δε μπορούμε να γυρίσουμε στο τόπο μας.Επίσης οι θέσεις να στην επαρχία να βγαίνουν αξιοκρατικά και όχι με βάση από που κατάγεται το οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο.

  • 30 Ιουλίου 2013, 19:00 | ΡΑΠΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    Η σύσταση διακοσίων οργανικών θέσεων ειδικών καθηκόντων αποτελεί ευκαιρία προκειμένου να αξιοποιηθούν στελέχη που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίων, με τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (χημικοί,οικονομολόγοι, νομικοί, πτυχιούχοι πληροφορικής),τοποθετούμενοι σε καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες, για να προσφέρουν τις επιστηνονικές τους γνώσεις και την τεχνογνωσία τους. Κατά την προσωπική μου γνώμη, η κάλυψη των προαναφερόμενων οργανικών θέσεων πρέπει να γίνει από το αστυνομικό προσωπικό, διότι αποτελεί επιβράβευση και ηθική δικαίωση της προσπάθειάς τους να αποκτήσουν τίτλο Ανώτατης εκπαίδευσης ενώ προσφέρει επιπλέον κίνητρο προκειμένου να διευρύνουν την επιστημονική τους κατάρτιση. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που θα επέλθούν με την ανοδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, τοποθετείται και η αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού, γεγονός το οποίο θα έπερεπε να θεωρούνταν αυτονόητο.

  • 30 Ιουλίου 2013, 17:28 | Γιώργος

    Να αξιοποιηθούν πτυχιούχοι αστυνομικοί ως αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων και σε ειδικότητες που πραγματικά χρειάζεται η αστυνομία όπως για παράδειγμα οι πτυχιούχοι φυσικών επιστημών για τα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών.
    Επίσης οι πτυχιούχοι αστυνομικοί να λάβουν βαθμολογικές προαγωγές και να τοποθετηθούν σε θέσεις ανάλογα με τα προσόντα τους.
    Είναι κρίμα άξιοι αστυνομικοί που σπούδασαν ενώ παράλληλα εργάζονταν να παραμένουν αναξιοποίητοι.

  • 30 Ιουλίου 2013, 15:14 | ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ Νεκτάριος

    Αγαπητοί συνάδελφοι της Π.Ο.Α.Σ.Υ , πραγματικά πιστεύω ότι έχετε ειλικρινείς προθέσεις να βοηθήσετε εμπράκτως σε μια κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας , στην παρούσα αναδιάρθρωση της αστυνομίας . Άλλωστε η μακροσκελέστατη αναφορά σας που επισκίασε τις απόψεις όλων των συναδέλφων που μέχρι τώρα κατέθεσαν μέσα από την τρέχουσα διαβούλευση τις απόψεις τους συγκεκριμένα και εμπεριστατωμένα , αποδέχεται περίτρανα την ανάγκη αυτή για αναδιάρθρωση της Ελληνικής αστυνομίας .
    Επειδή όμως θα πρέπει επιτέλους να περάσουμε στην πράξη και να εφαρμόσουμε πράγματα που πρέπει να είχαν εφαρμοστεί «χθες» , σας γνωρίζω ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας εάν σε δεύτερη φάση , με ξεκάθαρες προτάσεις συγκεκριμενοποιήσετε με βάσει την πείρα σας και τις μελέτες που έχετε στην διάθεσή σας το τι και το πώς πρέπει να γίνει το καθετί στα πλαίσια κάθε άρθρου του παρόντος νομοσχεδίου .
    Έτσι θα θέλαμε να δούμε τις συγκεκριμένες προτάσεις σας για τα παρακάτω θέματα:
    Ποια πρέπει να είναι η αποστολή και ο χαρακτήρας των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας ? , πως πρέπει να τεθεί η διάθρωση και ποιες πρέπει να είναι οι δομές Αστυνόμευσης ? , εάν και σε ποίο βαθμό και πως θα πρέπει να καταπολεμηθούν τα θέματα διαφθοράς οικονομικού και ηλεκτρονικού εγκλήματος και γενικά τα σοβαρά θέματα ασφαλείας , πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις , πώς να βοηθήσουμε την τουριστική μας βιομηχανία , εάν χρειαζόμαστε επιστημονική αστυνομία και πώς να την χρησιμοποιήσουμε , ποια πρέπει να είναι η μορφή και η δράση των ειδικών δυνάμεων , πως πρέπει να γίνεται η εκπαίδευση , πως βλέπεται τα θέματα διοίκησης και διοικητικής υπαγωγής , τι προτείνεται αντί για την κατάργηση των ήδη καταργημένων οργανικών θέσεων , ποια πρέπει να είναι τα λειτουργικά πλαίσια της Ελληνικής Αστυνομίας , πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης ? κ.τ.λ
    Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι εάν οι προτάσεις σας υπερβαίνουν σε διορατικότητα και τεκμηρίωση θέματα που έχουν τεθεί στην παρούσα διαβούλευση , θα γίνουν αποδεχτές και τότε , πραγματικά θα έχετε συνδράμει τα μέγιστα στην πατρίδα μας μέσα από την συνδικαλιστική σας δράση .

  • 30 Ιουλίου 2013, 13:33 | Αθανασιος Τ.

    Συνάδελφοι είμαι Αρχιφύλακας και υπηρετώ σε Υπηρεσία δυσμενούς διαβίωσής. Έχω 15 χρόνια υπηρεσίας και δυστυχώς ακόμη το όνειρό της μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός .Αυτό έγινε ακόμη πιο δύσκολο(εφιάλτης) με το γεγονός των μεταθέσεων διά της πλαγίας οδού(Ασθένειές -διαζύγια Ε.Φ ,Σ.Φ, κ.τ.λ ,τοποθετήσεις νεοεξερχόμενων Αρχιφυλάκων, με λίγα χρόνια υπηρεσίας στο τόπο συμφερόντων τους). Όποιος έχει μπάρμπα στη Κορώνη σώθηκε !!!!Όσον αφορά την επικείμενη αναδιάρθρωση, μία ενδιαφέρουσα πρόταση για την αλλαγή του κώδικά μεταθέσεων θα ήταν η αυτοδίκαιη μετάθεση ,μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου συναδέλφου μετά από α) 15 χρόνια υπηρεσίας ή β)με την συμπλήρωση 100.000 μορίων. Δυστυχώς οι περισσότεροι συνάδελφοι ,που κατάγονται από περιοχές τις χώρας, που μετατίθενται, μέχρι το πολύ σε 10 χρόνια μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους ,δεν μπορούν να καταλάβουν το άγχος και την αγωνία όλων εμάς που καταγόμαστε από τους λεγόμενους δύσκολους προς μετάθεση νομούς(Άρτα Τρίκαλα ,Καρδίτσα ,κ.α) , και κυρίως την απογοήτευση μας μιας και μοχθήσαμε να μπούμε στο σώμα ,με το σύστημα των Πανελλαδικών .Είμαστε πολλά χρόνια εσωτερικοί μετανάστες και δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Πραγματικά νιώθω πολύ πικραμένος για όλο αυτό που συμβαίνει.

  • 30 Ιουλίου 2013, 10:51 | Π.Ο.Α.Σ.Υ.

    Αθήνα 30 Ιουλίου 2013
    Αρ. Πρωτ.: 400/1/18β

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
    «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

    Η νομοθετική πρωτοβουλία που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (από 24 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2013) για την «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας», απέχει παρασάγγας από την εμπεριστατωμένη Μελέτη – πρόταση για διάλογο (Μελετητή: Δρ. Πολιτικών Ασφάλειας Παντείου Πανεπιστημίου Γ. Β. Παπακωνσταντή: Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, http://www.poasy.gr/web/index.php?option=com_rokdownloads&view=file&Itemid=28&id=88:—– που είχε υποβάλλει στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία η Ομοσπονδία μας το 2011, με στόχο την ψήφιση ενός βασικού νόμου πλαισίου, που θα καθορίζει τη λειτουργία της Αστυνομίας του 21ου αιώνα στη χώρα μας, μέσω ουσιαστικών μεταρρυθμιστικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών και με γνώμονα τόσο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, όσο και τη διασφάλιση του δοκιμαζόμενου, ανελέητα σήμερα, Έλληνα Αστυνομικού.
    Πρέπει να τονιστεί εξαρχής, ότι από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση ένα «νομοθέτημα», που συντάχθηκε χωρίς να προηγηθεί διάλογος και εκατέρωθεν ανταλλαγή απόψεων με τους συντάκτες του, ώστε ένα τέτοιο προϊόν αμοιβαίου προβληματισμού να τεθεί στην κρίση της αστυνομικής οικογένειας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Μάλιστα οι συντάκτες του, παραδόξως, μας είναι άγνωστοι.
    Οφείλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε σε όσους τυχόν το λησμονούν, ότι το 2011, το ίδιο το Αρχηγείο, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε πολιτικής ηγεσίας, είχε συνηγορήσει υπέρ της εκπόνησης μιας επιστημονικής μελέτης, διαθέτοντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (μέσω ΕΣΠΑ), λαμβάνοντας τότε ακόμα υπόψη του, ότι ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα για το σχεδιασμό και την προετοιμασία των αναγκαίων τομών, απαιτεί κυρίως χρόνο και σε κάθε περίπτωση όχι βεβιασμένες ενέργειες εκ μέρους εκείνων που ενώ είναι μέρος του υπό επίλυση προβλήματος, διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στην επιβολή των όποιων αποφάσεών τους. Στη συνέχεια, βεβαίως, με την αλλαγή της πολιτικής Ηγεσίας, σημειώνεται αμέσως «αλλαγή πλεύσης», ακύρωση της προηγούμενης τακτικής του Αρχηγείου, και μάλιστα χωρίς να αιτιολογηθεί η νέα αυτή στάση, παρά τις δικές μας ενστάσεις, επιφυλάξεις και επισημάνσεις για την έκβαση της επιζητούμενης μεταρρύθμισης.
    Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, σήμερα, με απόντες –όχι με δική τους ευθύνη- την επιστημονική κοινότητα, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, προφανώς κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ανέλαβαν την παρουσίαση ενός δήθεν καινοτόμου νομοσχεδίου, τη στιγμή που αυτό αποτελεί εξόφθαλμη συρραφή -με τη μέθοδο της αποκοπής και επικόλλησης- άρθρων και παραγράφων, διατάξεων και υποπαραγράφων, των ισχυόντων νομοθετημάτων, όπως ο ιδρυτικός Νόμος του Αρχηγείου της αστυνομίας 2800/2000 «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύσταση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», το Π.Δ. 14/2001 «Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας», ο ιδρυτικός Νόμος της Ελληνικής Αστυνομίας 1481/1984 και ορισμένα άλλα διατάγματα.
    Με αυτήν την μέθοδο, στους μη γνωρίζοντες, η αναδιάρθρωση παρουσιάζεται ως μεγάλη καινοτομία, ενώ πρόκειται είτε για ανακύκλωση αυτού που ήδη υφίσταται, ως παραπαίον οικοδόμημα, είτε αλλού, ως μετάλλαξη, μετονομασία και εξ ανάγκης προσαρμογή σε επιμέρους ζητήματα. Επισημαίνουμε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εσωτερικών, εντασσόμενο στο Υπουργείο Εσωτερικών, κατόπιν μετονομάστηκε σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατόπιν σε «Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη». Αυτές, όμως, οι εύηχες παλινδρομήσεις δεν κατοχύρωσαν ως δια μαγείας και τον επιζητούμενο στόχο.
    Η αναφερόμενη στην εισηγητική έκθεση του σ.ν. επιδίωξη, ότι δηλαδή αποσκοπεί στο να καταστεί η Ελληνική Αστυνομία πιο σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική, τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο και να βελτιώσει τις δυνατότητες και την ποιότητα ανταπόκρισής της στις υφιστάμενες, αλλά και σε μελλοντικές εθνικές και κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις, είναι παντελώς αστήρικτη και μη τεκμηριωμένη, με οικονομικοτεχνικούς και επιστημονικούς όρους, όπως επιβάλλει η σοβαρότητα του όλου εγχειρήματος.
    Μια τεκμηριωμένη μελέτη, όπως είχαμε υποστηρίξει, θα κατέγραφε κατά βάση το εύρος των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών του σημερινού αστυνομικού οικοδομήματος και με βάση αυτά θα κατέληγε σε συγκεκριμένες προτάσεις, εναλλακτικά σενάρια, πιθανά θετικά ή αρνητικά αποτελέσματά τους.
    Επομένως, ποια είναι τα προβλήματα, πλήρως καταγεγραμμένα και στοιχειοθετημένα, που επιλύονται κατά τους συντάκτες του νομοσχεδίου;
    Υπάρχει κάποια έκθεση π.χ. για την γραφειοκρατία και γιατί δεν την παρουσιάζουν;
    Υπάρχει κάποια έκθεση για τις αρμοδιότητες μη αστυνομικής αμιγώς δράσης (επιδόσεις δικογράφων, γνήσια υπογραφής, εφαρμογή υγειονομικών-πολεοδομικών και λοιπών διατάξεων κλπ) ή για τις επιπτώσεις που επιφέρουν αυτές στο κύριο έργο της αστυνομίας;
    Υπάρχει κάποια έκθεση αν οι αστυνομικοί, αλλά και οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι και σε ποιούς τομείς, από τη λειτουργία της αστυνομίας;
    Αν δεν υπάρχουν αυτά και άλλα πολλά, τότε σε ποια βάση και με τι κριτήρια θα γίνει η αναδιάρθρωση, ώστε να μην παραπέμπει η προσπάθεια του Αρχηγείου σε ανάλωση για διευθέτηση ενδοαστυνομικών προβλημάτων;
    Εξάλλου, ποια σοβαρή μελέτη, δεν θα κοστολογούσε το «πρόβλημα» και δεν θα υπολόγιζε επακριβώς το όφελος των προτεινόμενων αλλαγών, (όπως επιβάλλει άλλωστε και η κοινοβουλευτική διαδικασία της συνοδείας των προτεινόμενων διατάξεων από λεπτομερή Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), ώστε το όποιο νομοσχέδιο να έπειθε και τον πιο δύσπιστο αστυνομικό, πολίτη κλπ, για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητά του. Κυρίως, δε, θα αναφερόταν λεπτομερώς στο ανθρώπινο δυναμικό και στις θέσεις εργασίας του υπό αναδιοργάνωση οργανισμού, ώστε να γίνεται κατανοητή η διάθεση αξιοποίησής του, σύμφωνα με τις επιταγές του σήμερα και βεβαίως του μέλλοντος, εφόσον ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το άλφα και το ωμέγα όταν συζητάμε για αναδιαρθρώσεις οργανισμών, πόσω μάλλον ενός ευαίσθητου οργανισμού, επιφορτισμένου με εξουσιαστικές αρμοδιότητες και καταναγκασμούς σε μια κοινωνία έτοιμη να «εκραγεί».
    Γι’ αυτό γεννάται το ερώτημα, άλλωστε, πώς οι συντάκτες του εν λόγω σ.ν., έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο αριθμό καταργούμενων οργανικών θέσεων (6.700) αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων από τις περίπου 10.000 κενές θέσεις που υπάρχουν. Προφανώς, το υπόλοιπο, σχεδιάζουν να το καλύψουν με την απορρόφηση δημοτικών αστυνομικών(;), ενώ την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες, άλλες περί απομάκρυνσης 2.000 πολιτικών υπαλλήλων και άλλες περί μετατάξεων εκατοντάδων υπαλλήλων από υπό κατάργηση οργανισμούς του δημοσίου. Προξενεί δε κατάπληξη η εξέλιξη αυτή, καθόσον μόλις η προηγούμενη αστυνομική ηγεσία είχε εναντιωθεί σε οποιαδήποτε συρρίκνωση της αστυνομικής δύναμης, υποστηρίζοντας ότι είναι ανόμοια τα συγκριτικά στατιστικά στοιχεία της Eurostat, περί αναλογίας αστυνομικών –πολιτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι στην Ελλάδα η αστυνομία είναι επιφορτισμένη με πρόσθετες αρμοδιότητες και άλλων δημοσίων υπηρεσιών. Πρόκειται, επομένως, για μια επιχειρούμενη, πρόχειρη επαναδιάταξη-ανακατανομή των αστυνομικών δυνάμεων, και τούτο χωρίς να αποκαλύπτεται σε όλο του το εύρος το μέγεθος των επιπτώσεών τους, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
    Πώς είναι δε δυνατόν π.χ. να μη γίνεται ουδεμία αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα που αποτελεί το κύτταρο της αστυνομικής λειτουργίας, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, ή να μη γίνεται καμία αναφορά στην αστυνομική περιπολία και στο χρόνο ανταπόκρισης στις κλήσεις των πολιτών, ή να μην υπάρχει καμία έκθεση εγκληματολογικών δεδομένων και χωροθέτησης των αστυνομικών υπηρεσιών-οικημάτων-περιπολικών;
    Πώς είναι δυνατόν να παρουσιάζονται δημοσίως τέτοια μεθοδικά εργαλεία από φορείς και πολίτες και να αγνοούνται προκλητικά, από την επίσημη και αρμόδια για την αρμονική λειτουργία της αστυνομίας, πολιτεία;
    Είναι σαφές, εξάλλου, ότι το προτεινόμενο σχέδιο νόμου δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, σε όλους τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους, επειδή πουθενά σ’ αυτό δεν αποτυπώνονται οι όποιες άλλες επιπτώσεις και παρενέργειες επέλθουν από διοικητικές – υπηρεσιακές μεταβολές, π.χ. μεταθέσεις, υπηρεσιακή εξέλιξη κ.λ.π.
    Το «μαστίγιο» για τον χαμηλόβαθμο συνάδελφο, φαίνεται πως αποκρύπτεται μεθοδικά, επιφυλάσσοντάς του οδυνηρές εκπλήξεις με τη μορφή προεδρικών διαταγμάτων και ενδοϋπηρεσιακών εγκυκλίων, καθόσον, σύμφωνα και με το τελευταίο προτεινόμενο άρθρο 35 «Έναρξη ισχύος» του σ.ν., «οι προβλεπόμενες από τον παρόντα νόμο κανονιστικές πράξεις εκδίδονται εντός δυο ετών από την έναρξη ισχύος του»!
    Μιλάμε, εν τέλει, για ουσιαστικό νομοθέτημα και σοβαρή προσπάθεια αναδιάρθρωσης ή για πολιτική σκοπιμότητα και επικοινωνιακή αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του Σώματος, που απαξιώνουν ένα καθ΄ όλα ώριμο αίτημά μας και που βάζουν σε πρωτοφανείς περιπέτειες και ανεξήγητη αναστάτωση τους πάντες; Και πώς είναι δυνατόν στο πρόσφατο Γενικό μας Συμβούλιο (10 & 11 Ιουλίου 2013), όταν ζητήθηκαν διευκρινίσεις για φλέγοντα ζητήματα, να λέγεται από πλευράς εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας ότι για την εφαρμογή των διατάξεων του σχεδίου νόμου ανά γεωγραφική περιοχή, δεν μπορεί ο ίδιος ούτε η πολιτική ηγεσία να έχουν άποψη διότι αυτά είναι ζητήματα του Αρχηγείου; Δηλαδή, άλλα δίνουμε στη δημοσιότητα ως Υπουργείο και άλλα θα προωθηθούν αργότερα από το Αρχηγείο, μετά και την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να ανατρέπει τα πάντα στη λειτουργία δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών όχι με τη μορφή νόμων, αλλά με προεδρικά διατάγματα, ως άλλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;
    Αλλά, το κυριότερο, μέσα σε όλα αυτά λησμονείται η κοινωνία και ο πολίτης, για τον οποίο υποτίθεται θα κληθεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο να θεσμοθετήσει νέους κανόνες και σχήματα λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
    Από τη μελέτη του σχεδίου νόμου καθίσταται ολοφάνερο ότι κύρια στόχευση των συντακτών του, στο όνομα της βελτίωσης των λειτουργιών του Αρχηγείου, είναι η αύξηση των θέσεων των ανώτατων βαθμίδων της ιεραρχίας. Με επιτήδειο σχεδιασμό οι 14 ανώτατοι αξιωματικοί, Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Περιφέρειας Γενικών Καθηκόντων σήμερα, διπλασιάζονται σε 28 και μάλιστα υπό την επίκληση της εξειδικευμένης αποστολής της Ασφάλειας και την κάλυψη μιας συνακόλουθης επικοινωνιακής διαχείρισης, ότι οι υπό ίδρυση νέες δομές, μετατρέπονται σε FBI! Εάν π.χ. οι Γενικοί Βορείου και Νοτίου Ελλάδος μετονομαστούν σε Γενικούς Ασφαλείας, θα αποκτήσει η αστυνομία κύρος και τα μέσα για τη δίωξη του εγκλήματος τη στιγμή των συντριπτικών περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες των υπηρεσιών, όταν γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια για να εξοικονομηθούν καύσιμα για τα οχήματα και κονδύλια για την επισκευή-συντήρηση του πεπαλαιωμένου στην πλειοψηφία του στόλου των περιπολικών; Όταν η πλειοψηφία των αστυνομικών, οικονομικά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να συντηρήσουν το σπίτι και την οικογένειά τους;
    Στο συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου ουδεμία αναφορά γίνεται στη συντριπτική μείωση των λειτουργικών δαπανών της Αστυνομίας που ως γνωστόν έχει τρομερή επίπτωση στα μεταφορικά μέσα της Αστυνομίας, στα καύσιμα, στις κτιριακές εγκαταστάσεις, σε ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας κ.λ.π., ενώ ουδεμία πρόταση κατατίθεται με στόχο τη βελτίωση αυτής της ζοφερής κατάστασης. Είναι γνωστό, επίσης, ότι άνευ οικονομικών πόρων και σχετικών εγγυήσεων, καμία Αστυνομία δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική, πόσω μάλλον όταν επιδιώκεται η εκσυγχρονιστική της μετάλλαξη.

    Επιπλέον, και στον τομέα της εκπαίδευσης, όπου το σ.ν. υποτίθεται ότι επιχειρεί να «καινοτομήσει», το επίπεδο και η ποιότητα των εκπαιδευτικών διαδικασιών δεν φαίνεται να αναβαθμίζεται, αντίθετα επιχειρείται και η υποβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων, παρά την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία χαρακτηρίστηκε ως Σχολή Ανωτέρας Εκπαίδευσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποφεύγει να τη χαρακτηρίσει ισότιμη με τα ΤΕΙ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Σχολή Αστυφυλάκων «χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα», χωρίς να τα κατονομάζει, αλλά ούτε και διασφαλίζεται η απογραφή των ευδοκίμως αποφοιτησάντων στην κατηγορία Τ.Ε.
    Επίσης, η όποια επίκληση εξειδίκευσης, έχει μόνο θεωρητική προσέγγιση και δεν αποτυπώνεται πώς ποιοτικά (και όχι ποσοτικά) θα αποκτηθεί αυτή.
    Ιδίως, δε, αποκρύπτεται επιμελώς ότι οι δόκιμοι από τα πέντε εξάμηνα που διαρκεί η φοίτησή τους, στα τέσσερα από αυτά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη πάγιων αστυνομικών αναγκών ανά την Ελλάδα, με 250 ευρώ αντιμίσθιο μηνιαίως. Αυτό θα απασχολήσει την ηγεσία;
    Στο άρθρο 28 προβλέπεται η ύπαρξη και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας με ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το υπάρχον καθεστώς. Δεν αναφέρονται πουθενά οι στόχοι, πώς πρέπει να εκπαιδεύεται ο σύγχρονος αστυνομικός. Δεν κατοχυρώνεται η ισοβαθμία με τα ΑΤΕΙ της Σχολής Αστυφυλάκων και δεν λαμβάνεται υπόψη καθόλου η εκπαίδευση ή μετεκπαίδευση με βάση προγράμματα και όχι σχολές. Στην ουσία διατηρείται η υπάρχουσα δομή (Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Αστυνομική Ακαδημία, Σχολές,) χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος να διατηρούνται τόσες δομές και χωρίς να αναφέρεται τίποτα για την ουσία, παρά μόνο για τον τρόπο επιλογής διδακτικού προσωπικού.
    Η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, μπορεί να γράφεται στην παραγρ. 1 του άρθρου 28, αλλά στην ουσία δεν υπάρχει. Η προσθήκη του Υπουργείου Παιδείας δε γίνεται σε ουσιαστική βάση, αφού ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Ακαδημίας καθίστανται οι κύριοι εισηγητές εκπαίδευσης. Στην ουσία προστίθεται άλλη μια γραφειοκρατική δομή.
    Η πραγματική αυτοτέλεια, η ακαδημαϊκή ελευθερία, η έρευνα, η επιστημονική τεκμηρίωση της εκπαίδευσης, ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και η αποκέντρωση ειδικά στις μετεκπαιδεύσεις, είναι ζητούμενα. Επιπλέον, θα πρέπει να εξεταστεί η ριζική αλλαγή της διαδικασίας πρόσληψης και αυτή να γίνεται για όλα τα στελέχη μόνο μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.
    Σε ό,τι αφορά τις κρίσεις, θα περιμέναμε η πολιτική ηγεσία να κάνει την υπέρβαση και να υιοθετήσει την πρόταση της Ομοσπονδίας μας για την επιλογή του Αρχηγού του Σώματος από διακομματική επιτροπή της Βουλής.
    Εύλογη ανησυχία προκαλεί και η σύσταση π.χ. της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης δημιουργείται σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περιπλέκονται τα πράγματα ιδίως με την υπαγωγή στην αστυνομία των δημοτικών αστυνομικών, η οποία ήρθε να υπερφαλαγγίσει τους συντάκτες του, μετά τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς αναμένεται να φορέσουν κι αυτοί τελικά την αστυνομική στολή (;).
    Η σύσταση, επίσης, Κλάδου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την μόλις προ έτους προωθηθείσα πολιτική για την αποαστυνομικοποίηση των διαδικασιών ασύλου. Η αστυνομία πρέπει να περιοριστεί στα θέματα αστυνόμευσης αλλοδαπών και μόνον, καθόσον η Μετανάστευση είναι ζήτημα γενικότερης εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Συνεπώς για τη μετανάστευση θα πρέπει να εξεταστεί η σύσταση Γενικής Γραμματείας Μετανάστευσης, η οποία θα υπάγεται ή στο υπουργείο Εσωτερικών ή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Μέσα σε όλα αυτά, ωστόσο, προστίθενται και νέες ρυθμίσεις που επιβάλλονται από ευρωπαϊκές οδηγίες –δεσμεύσεις, όπως η λειτουργία τράπεζας DNA, κ.λ.π., ενσωματώνοντας έτσι στην καθημερινή αστυνομική λειτουργία τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας των πληροφοριών.
    Αυτό, όμως, το αυτονόητο, το οποίο είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να εφαρμόζει σε όλη του την έκταση, δεν αποτελεί αναδιάρθρωση ούτε μεταρρύθμιση, αλλά προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα, και τα οποία δεν μπορεί να τα αξιοποιεί ευκαιριακά το Αρχηγείο, παραπέμποντας συνειρμικά στις τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται κατά κόρον παντού, ώστε ο αδαής να συνδέσει αυτό που επιχειρείται να γίνει, με αυτά που βλέπει στην τηλεοπτική εικόνα (CSI κλπ).
    Βεβαίως για το ζήτημα, πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι αιτιάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Άλλωστε, στο ίδιο πλαίσιο, εισάγεται διάταξη για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, ως επιταγής ευρωπαϊκών οδηγιών, ενώ την ίδια στιγμή, διαπιστώνεται ότι γίνεται επιλεκτική ενσωμάτωση οδηγιών. Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της βασικής συμφωνίας της Βουδαπέστης για τη νομική κατοχύρωση των διωκτικών αρχών, όσον αφορά τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος, καίτοι την έχει υπογράψει η χώρα μας από το 2001, σύμφωνα και με ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί πρόσφατα στην Ελληνική Βουλή.

    Στα 27 άρθρα που αφορούν στην αναδιάρθρωση της Αστυνομίας μπορούμε περαιτέρω να παρατηρήσουμε τα εξής:
    1) Στην ουσία, πρόκειται για μια αναδιάταξη σε επιτελικό επίπεδο των υπηρεσιών του Αρχηγείου, η οποία δεν θα έχει θετική επίδραση στην καθημερινή αστυνόμευση και εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη.
    2) Αντί για απλοποίηση δομών και λειτουργιών, παρατηρείται μια μεγέθυνση της πολυπλοκότητας και του διαχωρισμού των υπηρεσιών και διαμορφώνονται συνθήκες για ακόμη περισσότερες ανάγκες σε υποστηρικτικό και γραφειοκρατικό προσωπικό, παρά το ότι παρουσιάζεται μείωση επιτελείων και οργανικών θέσεων αστυφυλάκων.
    3) Ο βασικός διαχωρισμός στους κλάδους Τάξης, Ασφάλειας και Μετανάστευσης θα μπορούσε να σταθεί σε επιτελικό επίπεδο, αλλά η καθετοποίηση μέχρι τη βάση, δημιουργεί τον κίνδυνο να υπάρξουν τρεις διαφορετικές αστυνομίες.
    4) Δεν αναφέρεται πουθενά κάποιο σύστημα, μονάδα, υπηρεσία, συμβούλιο ή κάποιος έγκυρος τρόπος ανεξάρτητης παρακολούθησης της εγκληματικότητας. Ενώ προβλέπεται η δημιουργία ξεχωριστής υπηρεσίας Πληροφοριών, δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιστημονική, έγκυρη και ανεξάρτητη διαδικασία καταγραφής και ανάλυσης των εγκληματολογικών δεδομένων, ώστε να τροφοδοτούνται με τα αναγκαία στοιχεία, κατευθύνσεις κ.λ.π., οι δράσεις της Αστυνομίας.
    5) Δεν αλλάζει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας ούτε αναφέρεται κάτι σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της στελεχιακής πολιτικής. «Καινοτομία» αποτελεί το ότι «με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μπορεί στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας που αποστρατεύεται, να απονέμεται ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία», σύμφωνα και με Π.Δ. που προωθήθηκε προς υπογραφή από το Δεκέμβριο του 2011 και ισχυροποιείται τώρα με νόμο. Εάν αυτό συνοδευόταν και με καινοτομίες για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου αστυνομικού ίσως να περνούσε απαρατήρητο… Όμως τη στιγμή της δοκιμασίας και της μη προώθησης ουδενός μέτρου ανακούφισης σε καθημερινό-υπηρεσιακό επίπεδο των χαμηλόβαθμων αστυνομικών, η προτεινόμενη διάταξη περί στρατηγών είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας που υφίσταται.
    6) Με την προτεινόμενη δομή είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλληλεπικαλύψεις τόσο στην καθ’ ύλην αρμοδιότητα, όσο και στη γεωγραφική αρμοδιότητα, δεδομένου ότι προτείνεται η δημιουργία πολλών ξεχωριστών υπηρεσιών ασφάλειας. (Ασφάλεια, Παράνομη Μετανάστευση, εγκλήματα που σχετίζονται με αυτή, οργανωμένο έγκλημα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με ό,τι σχετίζεται με την ασφάλεια κλπ), οι οποίες στην πράξη θα αλληλεπικαλύπτονται.
    7) Δεν αλλάζει τίποτα ούτε στο βαθμολόγιο (διατηρείται ως έχει η βαθμολογική ιεραρχία), ούτε προβλέπεται ουσιαστική αλλαγή στην αντιστοίχιση βαθμών με θέσεις (π.χ. στα άρθρα 25 (συντονισμός υπηρεσιών), 26 (διοίκηση), 27 (βαθμοί διοικούντων), εκτός του ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα, στην ουσία είναι φανερό ότι οι συντάκτες περισσότερο ενδιαφέρονται για την κατοχύρωση θέσεων και λιγότερο για την ουσιαστική αναδιάρθρωση δομών και λειτουργιών. Είναι δεδομένο μάλιστα ότι, σε περίπτωση εφαρμογής αυτών που προτείνονται, θα υπάρξει ανάγκη αύξησης των θέσεων στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας, που είναι οξύμωρο σε σχέση με την προτεινόμενη μείωση κατά 6.700 θέσεων των οργανικών θέσεων αστυφυλάκων.
    8) Είναι φανερή η τάση για υπερσυγκεντρωτισμό αρμοδιοτήτων στο κέντρο, σε βάρος των Περιφερειών και των Αστυνομικών Διευθύνσεων, χωρίς να γίνεται γνωστό τι άλλο επιφυλάσσει ο νομοθέτης για τις υφιστάμενές τους δομές. Επίσης, η διοικητική ευθύνη για την εγκληματικότητα διασπάται, δεδομένου ο ΓΑΔΠ δεν θα έχει αρμοδιότητα για θέματα ασφάλειας, αλλά ούτε και ο Διευθυντής Ασφάλειας για όλα τα θέματα. Επιπλέον, είναι φανερό ότι υποβαθμίζεται η θέση και ο ρόλος του Αστυνομικού Διευθυντή σε επίπεδο νομού.
    9) Από νομοτεχνική άποψη, το εν λόγω σχέδιο νόμου είναι ατελές και με βάση την πολυπλοκότητα που προτείνεται, είναι δεδομένο ότι θα αυξήσει τα λειτουργικά κόστη της Αστυνομίας.

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
    Δεν πρέπει, τελικά, να μας διαφεύγει ότι οποιαδήποτε ατελέσφορη αλλαγή, οδηγεί στην ουσία σε βήματα προς τα πίσω. Το να περάσει ως αναδιάρθρωση μια μη αναδιάρθρωση, υπονομεύει στην ουσία το μέλλον της ΕΛ.ΑΣ. Τα προτεινόμενα περί αναδιατάξεων δυνάμεων και αναβαθμίσεων υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, γίνονται εντελώς εμπειρικά, με άγνωστα κριτήρια και εγγυήσεις επιτυχίας, και ως εκ τούτου δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο επιτυχίας. Αντιθέτως προκαλούν ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά σε όλους μας.
    Επειδή από όλες αυτές τις επισημάνσεις μας, συνάγεται ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο νομοθετικό πόνημα, μια «οφθαλμαπάτη», καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν να το αποσύρουν και στη θέση του να ξεκινήσουν διάλογο από μηδενική βάση, τολμώντας κατ’ αρχήν να αναφερθούν και να θίξουν τα κακώς κείμενα στην Ελληνική Αστυνομία, με πρώτο κυρίαρχο αυτό της διαχρονικής εξυπηρέτησης κομματικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, ανάλογα με την πολιτική κατάσταση που υφίσταται, γεγονός που καταδεικνύεται όταν πλησιάζει η περίοδος των κρίσεων και προαγωγών για τα ανώτατα στελέχη που τη διοικούν. Επισημαίνουμε δε ότι όλες οι αναδιαρθρώσεις που έγιναν στο παρελθόν, και παρουσιάστηκαν ως τέτοιες από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, ουσιαστικά αυτό εξυπηρέτησαν.
    Ως Ομοσπονδία, αιτούμαστε μια αναδιάρθρωση με όρους κοινωνίας και όχι με όρους Μνημονίου, που εξυπηρετεί την περικοπή οργανικών θέσεων και την απορρόφηση στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και κινητικότητας εργαζομένων από άλλα υπουργεία, όπου με το μισθό του ενός, θα αμείβονται δυο κι αυτό για όσους έχουν την τύχη να μην είναι απολυμένοι.
    Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι τα μείζονα ζητήματα της ασφάλειας του τόπου πρέπει να αντιμετωπίζονται με διακομματική συνεννόηση, σε πλαίσιο κοινοβουλευτικής και επιστημονικής συνεργασίας.
    Εφόσον δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι εγγυήσεις για μια τέτοια διαδικασία, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας, όπως αυτός έχει αναλυθεί λεπτομερώς και κατά κόρον στο παρελθόν, αλλά αναφέρεται και συμπυκνωμένα στην προαναφερόμενη Μελέτη μας για τη συνολική μεταρρύθμιση των δομών και των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

  • 30 Ιουλίου 2013, 00:41 | Κων-νος Μανιφάβας

    1.-Επειδή γίνεται κατάχρηση του θεσμού » Υπηρεσία Γραφείου», να προβλεφθεί ώστε οι κρινόμενοι ως κατάλληλοι για υπηρεσία γραφείου να μετατάσσονται αυτόματα στο πολιτικό προσωπικό. Δεν είναι δυνατό να φέρουν στολή ή ακόμα και όπλο. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολίτης να ζητάει βοήθεια από αστυνομικό με στολή και να παίρνει την απάντηση «εγώ είμαι υπηρεσία γραφείου, πάρτε να έρθουν άλλοι αστυνομικοί».

  • 29 Ιουλίου 2013, 22:16 | ΣΟΦΟΚΛΗΣ

    ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ (Ε.Φ.–>ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΚΤΛ.)
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΠΡΟΑΧΘΕΝΤΩΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΩΝ ΜΟΝΟ ΑΘΗΝΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

  • 29 Ιουλίου 2013, 21:39 | Ε.Κ. (Δημοτική Αστυνομία)

    Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί να μεταφέρουν τις οργανικές θέσεις που κατέχουν από τους Δήμους στην ΕΛ.ΑΣ ώστε να μην υπάρχει σύγχυση ότι «κόβουν» τις θέσεις των αστυνομικών στην επαρχία!
    Τέλος, να αναφέρω προς τους Αστυνομικούς ότι κατάργηση των οργανικών θέσεων έγινε σε όλο το εύρος του Δημοσίου τομέα, με την έννοια ότι όποιος εργαζόμενος θέλει να πάρει μετάθεση ή μετάταξη μεταφέρει και την οργανική του θέση. Οπότε σε περίπτωση που ο φορέας υποδοχής έχει ανάγκες σε προσωπικό δέχεται τον υπάλληλο με την οργανική θέση που ήδη κατέχει!

  • 29 Ιουλίου 2013, 18:30 | Ανθυπας

    Όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι να τοποθετηθουν αθήνα για να ανοίξουν οι θέσεις στην επαρχία για τους συναδέλφους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ που είναι στα πρόθυρα νευρικών κρίσεων τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα.Ανοίχτε θέσεις στην επαρχία.Βοήθεια..
    ΥΓ Έκτακτες μεταθέσεις με αρκετές θέσεις κ για τους αρχιφύλακες-ανθυπαστυνόμους και τοποθέτηση νεοεξερχομένων αρχιφυλάκων στην αττική κ μόνο.
    Η σχολή αρχιφυλάκων να γίνει 6μηνης εκπαίδευσης και να μπορούν να δίνουν οι αστυφύλακες μετά τα 25 τους χρόνια.
    Ευχαριστώ.

  • 29 Ιουλίου 2013, 18:09 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΥΣ,

    προτιμώ έναν αστυνομικό ο οποίος σπούδασε σε οποιοδίποτε ΑΕΙ και ΤΕΙ ,ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΊΠΟΤΕ γνωστικό αντικείμενο για τους εξής λόγους:

    1.Έδειξε ενδιαφέρον για την προσωπική του πρόοδο άρα θα δείξει περισσότερο ενδιαφέρον και στην Υπηρεσία του

    2.Δεν έκατσε στάσιμος μία ζωή περιμένοντας της ΣΥΝΤΑΞΗ

    3.έκανε σπουδές ανάμεσα σε πολίτες και έτσι γίνεται κοινωνός των προβλημάτων της κοινωνίας ( σε αντίθεση με την απομάκρυνσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια)

    4.Ο Στρατός ήδη εξετάζει την αξιολόγηση των στελεχών του με βάση το ενδιαφέρον για σπουδές του στελέχους ,και όχι με βάση το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών του.

    Η πρόοδος του ατόμου και μετέπειτα της ΕΛ.ΑΣ. ‘ερχεται μέσα από την προσωπική επιτυχία αυτών των λίγων σπουδαστών -αστυνομικών , που παρόλο την εργασία τους και την ταυτόχρονη σπουδή τους καταφέρνουν να στέκονται όρθιοι και να λαμβάνουν ένα πτυχίο.
    Είναι αρκετά δύσκολο να γίνει.Γιαυτό η Πολιτεία οφείλει να τους το αναγνωρίσει και να τους δώσει την δυνατότητα να γίνουν Αξιωματικοί.

    Τέτοιους Αστυνομικούς θέλουμε.Ανθρώπους που έχουν κάτσει στα ίδια αμφιθέατρα με εμάς και μας καταλαβαίνουν.

    όσο για τον αριθμό των Πτυχιούχων Αστυνομικών νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεπερνά τους 100 διότι πολλοί είναι εκείνοι που πέρασαν σε ένα ΑΕΙ,ΤΕΙ και πολύ λίγοι εκείνοι πο αποφοίτησαν.

    Επιπλέον δεν αδικείται κανένας Ανθυπαστυνόμος για τις Εξετάσεις του ΤΕΜΑ , ΑΡΚΕΊ ΜΌΝΟ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ΑΝΥΦ ΜΟΡΙΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ.

    Ως εναλλακτική πρόταση ας επιτρέψει στους ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ να συμμετέχουν ΓΙΑ ΤΙς εξετάσεις του ΤΕΜΑ ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας και έτη παραμονής στο βαθμό.Όπως μέχρι σήμερα ισχύει.’Ετσι όλοι οι ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΙ εξετάζονται ε κοινή βάση και δεν αδικείται κανένας.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.
    ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ.

  • 29 Ιουλίου 2013, 17:46 | Χρήστος

    ΕΡΩΤΗΣΗ 1η

    Γιατί καταργούνται μόνο θέσεις αστυφυλάκων και όχι αξιωματικών;

    ΕΡΩΤΗΣΗ 2η

    Αφου καταργούνται 6700 οργανικές θέσεις λόγω μνημονίου, ποιες οργανικές θέσεις θα καταλάβουν οι δημοτικοί αστυνομικοί;

    ΕΡΩΤΗΣΗ 3η

    Οι επιτυχόντες των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, θα φοιτήσουν στις αστυνομικές σχολές σε δύο(2) χρόνια. Γι’ αυτά τα παιδιά, δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις; Για τους δημοτικούς αστυνομικούς υπάρχουν;

  • 28 Ιουλίου 2013, 22:45 | Μάχιμος

    Αν υπάρχει επιθυμία και βούληση για εκσυγχρονισμό της ΕΛ.ΑΣ. επιβάλλεται να αξιοποιηθούν οι πτυχιούχοι Αστυνομικοί σύμφωνα με τον τομέα εκπαίδευσης που αναφέρεται το εκάστοτε πτυχίο. Φυσικά αυτό μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα μόνο αν εφαρμοστεί αξιοποίηση των ειδικοτήτων που αφορούν την Αστυνομία π.χ. Νομική, Πληροφορική, Ψυχολογία κ.λ.π.. Κατά τα λοιπά εννοείται πως είναι αναγκαίο να δοθούν κίνητρα στους προαναφερόμενους (μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη) προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα εφικτά αποτελέσματα με την αξιοποίησή τους.

  • 28 Ιουλίου 2013, 16:18 | Δημήτριος ΖΩΓΡΑΦΟΣ

    1. Αξιοποίηση των πτυχιούχων αστυνομικών(παράλληλα και μισθολογική αναγνώριση)
    2. Κατάργηση μικρών οργανικών μονάδων άμεσα. (μικτά τμήματα με 8-9 αστυνομικούς)-υπαγωγή τους σε μεγαλύτερα τμήματα του Δήμου που ανήκουν.

  • 28 Ιουλίου 2013, 15:16 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ (6.700) ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ!!!ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!! ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΟ 200-300 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΑ 800-1000 ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. ΕΝΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ), ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!!! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ 50-55.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΟΙ 10-12.000 ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ. ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ!!!
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ!!!

  • 28 Ιουλίου 2013, 11:02 | αρχιφυλακας

    Συμφωνω και επαυξανω ως προς τις τοποθετησεις των νεοεξερχομενων αρχιφυλακων.Ολοι αττικη και στην επαρχια απο την επετηριδα.Να μπει ανωτατο οριο 15 ετων υπηρεσιας για την Αττικη και μετα αυτοδικαιη μεταθεση στους τοπους οπου επιθυμουν οι συναδελφοι.Σταματηστε την αδικα με την παραμονη μας στο κολαστηριο των αθηνων.Μη μας τιμωρείται εμας που θελουμε να παμε στις πατριδες μας μετα απο 14 χρονια υπηρεσιας.Δεν αντεχουμε αλλο στην αθηνα.Οι συναδελφοι της επαρχιας που δεν εχουν υπηρετησει καθολου εδω γιατι πρεπει να ειναι για παντα στο σπιτι τους και στο κατω κατω γιατι πρεπει να αμοιβομαστε το ιδιο;Ελεος…

  • 28 Ιουλίου 2013, 08:39 | Παρμενίων

    Κύριοι, καταργήθηκαν οι θέσεις, εντάξει. Πρέπει να κινηθείτε στο πνεύμα του μνημονίου, κατανοητό. Όπως σωστά κάποιος σημειώνει,τώρα πως θα καταφέρει κάποιος να πάει στον τόπο του?
    Παρακαλώ, αφού δεν σκοπεύετε να φτιάξετε κώδικα μεταθέσων, τροποποιήστε τον υπάρχον ώστε να μην ξανατοποθετηθεί βαθμοφόρος απευθείας είτε από Αρχ/κών είτε από ΤΕΜΑ στον τόπο του. Είμαι απόφοιτος ΤΕΜΑ και δεν μπορώ να πάω στον τόπο μου επειδή γίνονται συνεχώς τοποθετήσεις, ως γνωστόν πλέον με μέσο και όχι με κριτήρια μετρήσιμα, ξέρουμε ότι δεν τα λαμβάνουν υπόψη τα συμβούλια και δεν είναι δυνατόν να στραφούμε κατά των αποφάσεων τους επειδή λαμβάνονται κατά διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης και δεν μπορούν να προσβληθούν. Αποτέλεσμα: οι «προνομιούχοι» απόφοιτοι των ΤΕΜΑ καταλαμβάνουν τις θέσεις, ομοίως και από τις τοποθετήσεις των Αρχ/κων απευθείας από τις σχολές που εν συνεχεία προάγονται και καταλαμβάνουν κάθε κενή οργανική στις Διευθύνσεις.
    Επιτέλους για όνομα του Θεού, ας σταματήσει αυτό και ας γίνεται η επιλογή από την επετηρίδα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ, έχουμε οικογένειες που ταλαιπωρούνται, δεν σας συγκινεί αυτό? Το θέμα της ανατροφής της οικογένειας δεν πρέπει να αποτελεί ζήτημα διαπραγμάτευσης, το σύνταγμα της Ελλάδας επιβάλλει την προστασία της. Αν λύσετε το ζήτημα αυτό, μόνο κέρδος θα έχετε, θα εκτιμηθεί από μεγάλη μερίδα αστυνομικών και θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης που τυγχάνει να διαχειρίζεται την τύχη του Υπουργείου μας. Οι εποχές των πελατειακών σχέσεων τελειώνουν, οι αστυνομικοί κουράστηκαν και αντιδρούν με την ψήφο τους, όπως διαπιστώνετε.
    Παρακαλώ κύριε Υπουργέ μην τους αγνοήσετε!- Ευχαριστώ

  • 27 Ιουλίου 2013, 21:11 | Αξαρλής Άγγελος – Δημοτικός Αστυνομικός

    Θα ήταν δόκιμο και επιθυμητό να συμπληρωθεί το παρόν άρθρο ώστε να προβλεφθεί η σύσταση συγκεκριμένου αριθμού οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού ειδικής κατηγορίας. Ο σκοπός αυτής της πρόβλεψης είναι η απορρόφηση των Δημοτικών Αστυνομικών μέσο του προγράμματος κινητικότητας.

  • 27 Ιουλίου 2013, 21:02 | petros

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ (6.700) ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ!!!ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!! ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΟ 200-300 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΑ 800-1000 ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. ΕΝΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ), ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!!! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ 50-55.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΟΙ 10-12.000 ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ. ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ!!!

  • 27 Ιουλίου 2013, 20:51 | ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ Νεκτάριος

    Σε μια περίοδο που οι ανάγκες για μεγαλύτερη και καλύτερη αστυνόμευση είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη , η συρρίκνωση του αστυνομικού προσωπικού θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι το εναπομείναντα αστυνομικό προσωπικό θα πρέπει να είναι ποιοτικά καλύτερο και ο καταμερισμός των αστυνομικών καθηκόντων πιο εύστοχος . Θα πρέπει δηλαδή να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο θέμα ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ από τους Διοικητές των υπηρεσιών έως τον τελευταίο αστυνομικό . Παράλληλα η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ σε όλες τις διαστάσεις της θα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο . Χωρίς τα δυο αυτά προαπαιτούμενα θα τεθεί σε αμφισβήτηση η ικανότητα για παροχή δημόσιας ασφάλειας και θα δοθεί έδαφος στην ιδιωτική αστυνόμευση .

  • 27 Ιουλίου 2013, 17:26 | Ηλίας

    27 Ιουλίου 2013, 15:31 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΥΣ,

    Με όλο τον σεβασμό διαφωνώ με τον παραπάνω κύριο.
    Αλίμονο επειδή ένας αστυνομικός τελείωσε το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής ή το Τμήμα Τυποποίησης Προϊόντων ή το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας να γίνει Υπαστυνόμος χωρίς εξετάσεις.

    Βέβαια η πρόταση είναι σωστή μόνο για ένα πτυχίο και αυτό όλοι πιστεύω καταλαβαίνουν είναι της Νομικής. Αν είσαι απόφοιτος της Νομικής πιστεύω ότι δικαιούσαι να εισαχθείς στο Τ.Ε.Μ.Α. χωρίς εξετάσεις ειδάλλως μια είναι η λύση:

    Διάβασμα – Διάβασμα – Διάβασμα

  • 27 Ιουλίου 2013, 17:49 | d.k.

    Στα πλαίσια της αύξησης των οργανικών θέσεων των αστυνομικών ειδικών καθηκόντων, προτείνεται η δυνατότητα από μέρους τους άσκησης διοικητικών καθηκόντων σε επίπεδο Διεύθυνσης όσον αφορά εξειδικευμένες Υπηρεσίες, καθώς είναι στελέχη με μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα και πολλές φορές με γνωστικό αντικείμενο στην Διοίκηση. Αποτέλεσμα των ανωτέρω, να αποφεύγεται το φαινόμενο άσκησης διοίκησης από χαμηλότερο σε βαθμό Αξιωματικό, με τις προφανείς δυσλειτουργίες που προκύπτουν.
    Επίσης προτείνεται να ισχύει το ίδιο καθεστώς μεταθέσεων με τους αστυνομικούς γενικών καθηκόντων.

  • 27 Ιουλίου 2013, 15:31 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΥΣ,

    δωστε τη δυνατότητα στους πτυχιουχους αστυνομικους :

    1. Να εξελίσονται βαθμολογικά και περαν του βαθμού του Ανθυπαστυνόμου σε Υ/Β΄χωρίς εξετάσεις κλπ

    2.Να μετατάσσονται στην κατηγορία των Ειδικών Καθηκόντων με το βαθμό του Υ/Α΄αυτοδίκαια με τη λήψη πτυχιου και μεταπτυχιακού τίτλου.

    Πρέπει επιτέλους να αναγνωριστεί ότι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί ξεπερνούν τον αυτό τους σπουδάζοντας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

    Σε όλο το Δημόσιο η λήψη πτυχίου και μεταπτυχιακού έχει αντίστοιχες αμοιβές ( προαγωγές κλπ) ανάλογα με το επίπεδο σπουδών.

    Αξιοποιήστε τους Πτυχιούχους Αστυνομικούς.

  • 27 Ιουλίου 2013, 14:08 | ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ Α.Υ

    Να σταματήσουν οι άδικες κατα κοινή ομολογία τοποθετήσεις νεοεξερχομένων αρχιφυλάκων στην επαρχία κ αντί αυτών να πληρώνονται οι θέσεις απο την επετηρίδα των μεταθέσεων.Είναι τραγελαφικό να μετατίθενται με τις τακτικές μεταθέσεις απειροελάχιστοι υπ/ξκοι και με τις τοποθετήσεις να πηγαίνουν επαρχία σαφώς πολλοί περισσότεροι.Θα τερματίσετε μια μεγάλη αδικία για τους συναδέλφους που πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται στην Αθήνα κυρίως κ έχουν κ πολλά χρόνια στην πλάτη τους.Άμεση τοποθέτηση νεων αρχιφυλάκων στην Αττική και οπωσδήποτε δημιουργία εκτάκτων μεταθέσεων και για αρχιφύλακες-ανθυπαστυνόμους.

  • 26 Ιουλίου 2013, 22:37 | ΔΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ 200 ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ (ΠΤΥΧΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.

  • 26 Ιουλίου 2013, 19:40 | Ηλίας

    κ. Υπουργέ η αστυνομία έχει ανάγκη που αστυφύλακες και όχι απο στρατηγούς

    η ΕΛ. ΑΣ. κύριε Υπουργέ έχει ανάγκη από αρχιφύλακες και όχι από πολλούς βαθμούς μόνο για να υπάρχουν χωρίς αντίκρυσμα και χωρίς αναγνώριση και αξία

    η ΕΛ. ΑΣ. κύριε Υπουργέ έχει ανάγκη από έναν Υπαστυνόμο και Αστυνόμο και όχι από Α και Β. και τέλος κύριε Υπουργέ δεν έχουμε ανάγκη ούτε από Ειδικούς Φρουρούς που μετά από πέντε χρόνια γίνονται αστυφύλακες…

    όποτε θεσπίστε λιγότερες θέσεις αντιστρατήγων, υποστρατήγων και ταξιάρχων και καταργήσετε τις ανούσιες θέσεις των υπαρχιφυλάκων και ανθυπαστυνόμων

  • 26 Ιουλίου 2013, 16:01 | Κων/νος Λ. Στεφανής

    Να προσλαμβάνονται πάντοτε με σύμβαση.

  • 26 Ιουλίου 2013, 16:55 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΛΙΤΣΑΣ

    ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ..ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.

  • 26 Ιουλίου 2013, 11:06 | Δημήτριος

    Η κατάργηση οργανικών θέσεων να ακολουθηθεί άμεσα από κατάργηση και Α.Τ.(κυρίως μικτών), των οποίων η δύναμη είναι μη επαρκής για την αστυνόμευση της περιοχής ευθύνης τους και παράλληλα η υπαγωγή τους σε όμορα Α.Τ. του Δήμου που ανήκουν. Με αυτόν τον τρόπο θα εκλείψει το φαινόμενο ύπαρξης Α.Τ. (ιδίως μικτών) όπου έχουν απομείνει 8 και 10 αστυνομικοί, με αδυναμία εκπλήρωσης των βασικών υποχρεώσεων. ( διάθεση περιπολικού οχήματος, χορήγηση Η.Α. κ.λ.π.)Μεγάλες οργανικές δυνάμεις με αρκετή δύναμη και συνεχή διάθεση περιπολικού οχήματος σε όλες τις βάρδιες( και σε πολλές περιπτώσεις και διπλού) θα ενισχύσει σαφώς το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη. Συμπερασματικά καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για λήψη άμεσων ενεργειών όσον αφορά τα αποδυναμωμένα Α.Τ.

  • 26 Ιουλίου 2013, 08:53 | Μιχαηλ Πλακογιαννης

    Καλημέρα, θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση.
    Στις προηγούμενες προκηρύξεις για τις νέες οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού ειδικών καθηκόντων το όριο ηλικίας για πολίτες που θέλανε να κάνουν αίτηση για αυτές τις θέσεις ήταν μέχρι 32 ετών.
    Βάζοντας αυτό το όριο αυτόματα αποκλείονται πολίτες που μπορεί να είναι πιο αξιόλογα για αυτές τις θέσεις. Θέλω να πω ότι στην αγορά, τα στελέχη που έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά στα οικονομικά καθώς και κάποια χρόνια εμπειρία σε ανάλογες θέσεις σε τράπεζες, εταιρείες κτλ, είναι συνήθως μεταξύ 35 και 40 χρονών. Αυτές τις ηλικίες τις απορρίπτει αυτόματα με τις μέχρι τώρα προκηρύξεις.
    Ίσως θα έπρεπε να αυξηθεί το όριο ηλικίας για θέσεις που αφορούν την Οικονομική Αστυνομία ή την Ηλεκτρονική. Έτσι ίσως θα υποβάλανε αιτήσεις άτομα έμπειρα από την αγορά, με πτυχία και με θέληση να εργαστούν για το κράτος και το γενικό καλό.

    Ευχαριστώ

  • 25 Ιουλίου 2013, 23:04 | Sakis

    θέλω να μάθω πως θα μπορεί ένας Αστυφύλακας που υπηρετεί στην Αθήνα , να μετατεθεί στον τόπο συμφερόντων του , δηλαδή στην επαρχία αφού θα καταργηθούν τόσες κενές οργανικές θέσεις ? Μήπως αυτό το άρθρο του παρόντος νόμου είναι η «καταδίκη» σε όσους συναδέλφους υπηρετούν μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν να υπηρετούν εγκλωβισμένη στην Αθήνα ? Θα ήθελα να εξετάσετε με προσοχή την θέση μου αυτή και να προβείτε σε βελτιώσεις η ακόμα και αλλαγές αυτού του άρθρου. Με εκτίμηση , ένας Αστυφύλακας.

  • 25 Ιουλίου 2013, 19:26 | νικος

    -επαναπροσδιορισμός οργανικών θέσεων προσωπικού, σύμπτυξη-συγχώνευση ορισμένων εξ αυτών: γραμματέας
    δακτυλογράφος (τι χρειάζεται αφού πλέον υπάρχουν
    οι υπολογιστές;)
    αρχειοθέτης
    γραφειό ταυτοτήτων (ειδικά σε μικρές υπηρεσίες)
    – ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ. ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΏΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.
    -ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΗΜΕΡΑΣ ( ΑΣΚΟΠΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ -ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΕ ΔΕΗ, ΝΕΡΟ ) ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ
    – ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

  • 25 Ιουλίου 2013, 18:37 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Η κατάργηση τόσων πολών κενών οργανικών θέσεων σε συνδυασμό με τις πολλές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και την διακοπή λειτουργίας της Αστυνομικής Ακαδημίας για δύο χρόνια θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

  • 25 Ιουλίου 2013, 16:46 | Δρ. Δημήτριος Κουτρούμπας

    Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει στο προσωπικό της ειδικά στους χαμηλούς βαθμούς (αστυφύλακες και ειδικούς φρουρούς) πληθώρα πτυχιούχων. Αντί να αναζητά για παράδειγμα χημικούς, ψυχολόγους, φυσικούς και από ιδιώτες ας αναζητά και να εκπαιδεύει κατάλληλα άτομα από τα στελέχη της. Έτσι και οικονομία πόρων κάνει και αξιοποιεί καλύτερα το προσωπικό της

  • 25 Ιουλίου 2013, 00:50 | ΠΕΤΡΟΣ (ΠΕΤΡΑΝ)

    Η Κατάργηση έξι χιλιάδων επτακοσίων (6.700) κενών θέσεων αστυφυλάκων δημιουργεί σε όλους μας, βάσιμες υπόνοιες για μελλοντική συρρίκνωση του κλάδου.
    Εάν καταργηθούν 6.700 θέσεις αστυφυλάκων, τότε με μαθηματικό τύπο οδηγούμαστε στην μη ανανέωση του αστυνομικού προσωπικού της χώρας και τουτέστιν στην γήρανση του, με απρόβλεπτες συνέπειες στην ασφάλεια της χώρας.

    Ζητούμε την απόσυρση αυτής της διάταξης.

  • 24 Ιουλίου 2013, 19:37 | Αστυνομικός με πτυχία

    Οπωσδήποτε η αξιοποίηση των πτυχιούχων αστυνομικών. Ιδίως στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, κρίνεται επιβεβλημένη. Αστυνομικό προσωπικό με πολλά πτυχία, «αξίας», τα οποία αποκτήθηκαν με τεράστιους κόπους και θυσίες, οφείλει η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, να του αξιοποιήσει, προσδίδοντας έτσι το επιστημονικό προβάσισμα στους κόλπους της. Καιρός επιτέλους να εξευρωπαιστούμε και να αποβάλλουμε το κόμπλεξ κατωτερότητας, αποδεσμεύοντας την εικόνα της χώρας μας: » η Ελλάδα» τρώει τα παιδιά της!!