8) Προτείνεται η επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και των γονικών παροχών με υψηλότερο αφορολόγητο.

Προτείνεται η επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και των γονικών παροχών με υψηλότερο αφορολόγητο.

Έως ποιο ποσό θα πρέπει να ισχύει το αφορολόγητο; Πως πρέπει να διαμορφωθεί η κλίμακα φορολόγησης;

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 20:05 | Αννάογλου Γεώργιος

    Σχετικά με τις γονικές παροχές και το φόρο κληρονομιών προτείνω αύξηση του αφορολόγητου στις 300.000,00 €.

    Γενικά για το φόρο μεταβίβασης ακινήτων προτείνω τα ακόλουθα:
    Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο ύψος των εμπορικών αξιών και σε βάθος χρόνου κατάργηση των αντικειμενικών.
    Μείωση του Φ.Μ.Α. κατά 3 τουλάχιστον ποσοστιαίες μονάδες.
    Αντίστοιχη μείωση του ΦΠΑ κατά 3 τουλάχιστον ποσοστιαίες μονάδες για τις νέες οικοδομές που υπάγονται στο ΦΠΑ.
    Με τον τρόπο αυτό δεν επιβαρύνεται ο αγοραστής με επιπλέον φόρο αλλά θα φορολογείται στο πραγματικό του εισόδημα ο εργολάβος πωλητής.
    Απαλλαγή της 1ης κατοικίας ως 200 τμ από τον φόρο μεταβίβασης (+30 τμ για κάθε παιδί)

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 19:14 | Χρήστος Ε. Ζορμπάς

    Γενικά :

    -Το θέμα των γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών Α’ βαθμού συγγένειας, πρέπει να θεωρείται ώς ευεργέτημα για την μεταβίβαση περιουσίας από γενιά σε γενιά.
    Η τροποποίηση του σχετικού νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση, τακτοποίησε κάποιους με πολύ μεγάλη, ή μεγάλη ακίνητη περιουσία. Όσοι δεν πρόλαβαν, μένουν να πληρώσουν ξανά ένα μεγάλο ποσό. Αυτό και μόνο το γεγονός, και το ότι είχε ανακοινωθεί η τροποποίηση του νόμου προεκλογικά, δεν είναι άλλοθι, για μία άδικη φορολογική νομοθεσία.
    -Η τροπολογία η οποία ψηφίστηκε στην βουλή στις 8-01-10, κρίνεται βιαστική ,πιθανά και ώς «νομικό τέχνασμα» . Δυστυχώς δεν θα επιφέρει ούτε άμεσα έσοδα, καθώς θα αποθαρρύνει όλες τις ενδεχόμενες συμβολαιογραφικές πράξεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν έως τον Μάρτιο του 2010.
    -Είναι αυτονόητο ότι το πόσο «ενοχλεί» ο φόρος, είναι απλά θέμα ποσοστιαίο. Εφόσον μιλάμε για ακίνητη περιουσία, ο πολίτης «ενοχλείται» εξίσου με το ποσοστό του φόρου που καλείται να αποδώσει, είτε διαθέτει μικρή είτε μεγάλη περιουσία, παρόλο που το ποσό του φόρου διαφέρει σημαντικά.

    Ειδικότερα:

    -Πιστέυω ότι μία σταδιακή αύξηση του φόρου ενδεχόμενα από 1% στο 3 ή και 5%, θα ήταν δικαιότερη , και πλέον προσοδοφόρα.
    -Το αφορολόγητο πρέπει να είναι μικρό, καθότι πρέπει να αφορά τους ασθενείς οικονομικά και μόνο. Κατα τα λοιπά ,δεν είναι δίκαιο ούτε αντικειμενικό.
    -Προσοχή! όλοι μας έχουμε σοβαρά ενοχληθεί από τις συνεχείς μεταβολλές των σχετικών νόμων, που αφορούν μακροχρόνιο προγραμματισμό θεμάτων όπως η ακίνητη περιουσία.
    -Σε ότι αφορά τις αντικειμενικές αξίες, θα πρέπει να βρεθεί σοβαρότερη λύση , ούτως ώστε να σταματήσουν εντελώς τα εκτός συμβολαίου ποσά στις μεταβιβάσεις ακινήτων.
    Απαράδεκτο. Το μαύρο χρήμα διακινείται, νομιμοποιείται και χάνονται τεράστια έσοδα για το δημόσιο, τους νομικά αμοιβόμενους συμβολαιογράφους , δικηγόρους, κλπ.

    -Τέλος , να αποθαρρύνεται η συγκέντρωση ακίνητης περιουσίας η οποία δεν εκμεταλλεύεται. Να δοθούν φορολογικά κίνητρα για οικονομικές δραστηριότητες και ενδεχόμενες επενδύσεις που αφορούν την ακίνητη περιουσία, ώς προιόν όμως, ενός γενικότερου οικονομικού σχεδιασμού της Ελληνικής οικονομικής παραγωγικότητας.

    Περιμένουμε σταθερότητα, μακροχρόνιο σχεδιασμό, άρα παιδεία. ‘Οχι άλλες προχειρότητες.

  • 10 Ιανουαρίου 2010, 14:54 | Ζαϊρης Γρηγόριος

    Πραγματικά είστε αστείοι εδω πέρα όσοι είστε υπερ της επαναφοράς της φορολόγησης των γονικών παροχών και τησ κληρονομιάς . Είναι η λογική του χωριάτη που ζητά από τον θεό όχι να αποκτήσει και αυτός μια κατσίκα αλλά να πεθάνει η κατσικα του γείτονα. Εκεί περιορίζονται οι μικροαστικές και μίζερες φιλοδοξίες σας χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν σας ότι η πλειονότητα των ακινήτων έχει γίνει με σκληρό αγώνα και έχει προκύψει από τις οικονομίες ενός εισοδήματος το οποίο έχει ήδη φρολογηθεί. Απο πότε είναιέγκλημα η απόκτηση περιουσίας στην μεσαία τάξη κύριοι? Γιατί αν πιστεύεται ότι από όποια μέτρα και αν μπουν θα θιγεί έστω και ένας βιομήχανος που μεταβιβάζει στα παιδιά του (με τις χίλιες δυο διεξόδους που υπάρχουν) είστε πραγματικά εκτος τόπου και χρόνου.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 21:53 | Απορών

    Ελικρινά προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει…

    Πρώτα βγαίνει ο υπουργός και διαλαλεί ότι θα αλλάξει το καθεστώς των γονικών παροχών… και βέβαια, την επομενη παίρνουν φωτιά τα συμβολαιογραφεία! Ο ίδιος λοιπόν πυροδότησε αυτό που ήρθε στη συνέχεια να ..σβύσει!

    Για να πω την αλήθεια… σκέφτηκα τότε ότι ίσως να ήσασταν …πονηροί: Βρε μπας και το κάνατε γιά να μαζέψετε λεφτά από την (έστω και μικρή) φορολόγηση? Αποδείχτηκε όμως ότι μάλλον σας αδίκησα! Γιατί τώρα πιά, μετά το νομοθέτημα της συμφοράς (που παραβιάζει κάθε έννοια «δικαίου» για το οποίο κόπτεται ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας) ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μεταβιβάσει ΤΙΠΟΤΑ, και δεν θα εισπράξετε ΔΕΚΑΡΑ τσακιστή! Ούτε τώρα, ούτε το Μάρτη, ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ! Γιατί οι «σώφρονες» πολίτες, θα περιμένουν «καλύτερες μέρες» για να κάνουν τις γονικές τους παροχές… προφανώς! Και γιατί κανένας έλληνας δεν είναι ΤΟΣΟ ηλήθιος να κάνει γονική παροχή χωρίς να ξέρει τι θα …πληρώσει στο …άγνωστο μέλλον (αλήθεια, πότε θα αποφασίστετε, Μάρτιο ή Μάιο?)!!!

    Κανείς βρε κυβερνητικοί φωστήρες, δεν πέφτει στην παγίδα όταν την βλέπει ολοκάθαρα μπροστά του! Ακόμα και οι ετοιμοθάνατοι θα αναβάλλουν τον θάνατό τους αν δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν οι απόγονοι σε φόρο κληρονομιάς!

    Προς τι λοιπόν το ρεζιλίκι? Ποιό σκοπό εξυπηρετεί? Δεν έχετε καταλάβει, δεν σας έχει πει ΚΑΝΕΝΑΣ, πως στα περι φορολογίας νομοθετήματα less is more, και στους φόρους more is less?

    Ειλικρινά… ελπίζω κάπου να έχω άδικο, να μην βλέπω κάτι… να είστε ΠΟΛΥ πονηροί… και εγώ ο βλάκας. Ειλικρινά, είναι η πρώτη φορά που ελπίζω να είμαι ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ, να μην κατάλαβα τίποτα! Ισως θα έπρεπε να περιμένω… ίσως αύριο τα «πρωινάδικα», στα οποία πιά διαμορφώνεται η πολιτική της κυβέρνησης (παράλληλα με την εδώ διαβούλευση, που βέβαια πιά την έχετε γράψει στα παλαιότερα των υποδηματων σας ΑΚΡΙΒΩΣ με αυτή την τροπολογία) να έχετε τη λύση…

    Τι λέει η κυβέρνηση? Μα …διαβάστε, στo θεό σας!

    «Η Πολιτεία κινήθηκε στο πλαίσιο της προστασίας της φορολογίας που θα προέκυπτε [θα …προέκυπτε, σωστά, γιατί τώρα ΔΕΝ θα προκύψει ΠΟΤΕ!], γιατί, καθώς παρατηρήθηκε σωρεία μεταβιβάσεων [μετά, βέβαια την σχετική ….ανακοίνωση της κυβέρνησης!!!] μεγάλων περιουσιών, γονικών παροχών δωρεών και κληρονομιών [δηλαδή, κάποιοι… πέθαναν σκοπίμως αυτό το διάστημα???], έτσι ώστε να μπορέσουν κάποιοι πολίτες οι οποίοι διαθέτουν μεγάλες περιουσίες, να τις μεταβιβάσουν στα παιδιά τους και να ωφεληθούν από αυτό το διάστημα.»

    …ενώ τώρα ΔΕΝ θα τις μεταβιβάσουν… και επομένως, …τί πετύχατε? Τι θα κερδίσετε αναβάλλοντας επ’ αόριστο ουσιαστικά την είσπραξη φόρων από αυτό το αντικείμενο?

    Τελικά, πέρα από το ρεζίλεμα όλων, των νόμων, της κυβέρνησης, του Συντάγματος, της εδώ διαβούλευσης, μπορείτε να μας πείτε τι εξυπηρετεί η …νυχτερινή τροπολογία?

    Επαναλαμβάνω… φόρους από αυτή ΔΕΝ θα εισπράξετε ΚΑΘΟΛΟΥ (ούτε αυτούς που θα εισπράτατε αν δεν είχε αλλάξει ο νόμος).

    Ελπίζουμε όλοι σε κάποια απάντηση, γιατί αν δεν υπάρχει… αλίμοβό μας!!!

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 19:36 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    ΕΩΣ 300.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 200.000 ΜΕ 5%
    ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 500.000 ΜΕ 10%
    ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 500.000 ΜΕ 10%
    ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ(ΑΝΩ ΤΟΥ 1.500.000) ΜΕ 20%

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 18:30 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΟΧΙ ΦΟΡΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ.

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ. ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΙΜΑΤΟΣ.

    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ …ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 18:49 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ. ΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ?

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
    ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ? ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟ? ΓΙΑΤΙ? ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΓΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ?

    Τ Ι Π Ο Τ Α ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , Η ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ , ΒΟΛΕΥΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ?
    ΠΩΣ ΝΟΕΙΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ? ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ? ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ.

    ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΕΧΕΙ 1 Η 2 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ?
    ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ?
    Η ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ….ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΝΤΕΣ Η ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΤΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΙΓΥΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ
    ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 18:37 | Μηνάς Κ.

    Μήπως πρέπει να σταματήσει το παραμύθι με τη δημόσια διαβούλευση; Είναι τουλάχιστον εμπαιγμός, να ζητάτε δήθεν από τους πολίτες να συμμετέχουν στη συζήτηση για την επαναφορά του φόρου γονικής παροχής, κληρονομιών και δωρεών και εσείς, εν μέσω μάλιστα των προθεσμιών της δημόσιας διαβούλευσης για το συγκεκριμένο θέμα, να καταθέτετε νομοσχέδιο αλλαγής του ισχύοντος νόμου, με αναδρομική ισχύ και χωρίς να έχετε αποφασίσει τι προτείνετε. Τουλάχιστον για το τυπικό μέρος της διαδικασίας θα έπρεπε να περιμένετε να λήξει ο χρόνος που οι ίδιοι έχετε ορίσει. Αυτό καταλάβατε από τα πλέον των διακοσίων σχολίων που έχουν ήδη δημοσιευτεί για το θέμα αυτό;

    Καταλύετε μόνοι σας τους θεσμούς που εσείς εισάγετε και μάλιστα με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Βέβαια, το ξανακάνατε όταν θέσατε σε δημόσια διαβούλευση την έκτακτη εισφορά των ακινήτων, όπου με άλλη κλίμακα το θέσατε εδώ και με άλλη το καταθέσατε ως νομοσχέδιο στη βουλή.

    Σε αυτό τον αγώνα για να συμμαζευτεί το κράτος χρειάζεστε τη συμμέτοχή των πολιτών και την εμπιστοσύνη τους. Πιστεύετε ότι με την κοροϊδία παρουσιάζετε εικόνα σοβαρού κράτους και αξίζετε την εμπιστοσύνη μας;

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 18:09 | Ν Ε Κ

    Αστεία πράγματα.

    Οταν παλιότερα ο φόρος γονικών παροχών – δωρεών – κληρονομιών (γονείς σε παιδιά) έφτανε στο ανώτερο κλιμάκιο το 25% γίνονταν διάφοροι «συνδυασμοί» (κοινώς: κομπίνες) καθ΄όλα νόμιμοι για την αποφυγή του και μεταξύ άλλων γεννήθηκαν οι OFF SHORE εταιρείες.

    Χαρά για τις χώρες που (φαινομενικά και μόνον) εδρεύουν.

    Κάθε τέτοια εταιρεία τους φέρνει εισόδημα 1000 – 2000 Ε κάθε χρόνο.

    Ετσι λοιπόν η νέα αύξηση στην Ελλάδα του φόρου αυτού θα επαναφέρει «τους συνδυασμούς» και θα γεννήσει μια νέα γενιά φοροαπαλλαγμένων εταιρειών, μιας και οι OFF SHORE στοχοποιήθηκαν.

    Υπάρχει και η άλλη περίπτωση:

    Υπάρχει ελευθερία κίνησης κεφαλαίων μέσα στην Ευρώπη.

    Ο κάθε ένας φορολογούμενος θα αγοράζει διαμερίσματα σε ευρωπαϊκές χώρες και τα δικά μας θα τα αποκτήσουν οι Νεοέλληνες, που έτσι και αλλοιώς είναι αφορολόγητοι, από κάθε φόρο.

    Καλό θα ήταν πριν οι πολυμαθείς σύμβουλοι προτείνουν τέτοια νομοθετήματα να συμβουλεύονται και κανένα λογιστάκο της γειτονιάς.

    Ζεί την πραγματικότητα.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 17:23 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΛΑΚΗΣ

    Ανεξαρτήτως της ουσίας της νομοθετικής ρύθμισης, για τη φορολόγηση των γονικών παροχών, που καταθέσατε (που είναι βέβαια λανθασμένη και άστοχη) ο τρόπος είναι απαράδεκτος και προσβάλλει τόσο τους πολίτες όσο και το πολίτευμα. Επιτρέπεται να εφαρμόζετε αναδρομικά φορολογικά μέτρα; Είναι δυνατόν να ζητάτε από τους πολίτες μίας ‘ευνομούμενης’ κοινωνίας να πραγματοποιούν συναλλαγές με το δημόσιο χωρίς να γνωρίζουν τις -όποιες- συνέπειες και από την άλλη να δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας προεκλογικά ΚΑΙ μετεκλογικά ότι όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης θα τίθενται πρώτα σε δημόσια διαβούλευση;Δεν έχετε τη δυνατότητα να καταλάβετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό αλλά το πλήγμα στην αξιοπιστία του λόγου του πρωθυπουργού τεράστιο; Δε μπορείτε να καταλάβετε ότι ανεξαρτήτως της κατάστασης των ταμείων του κράτους δε μπορείτε να αναιρείτε της δεσμεύσεις σας για συνεννόηση με τους πολίτες πρίν από κάθε σας ενέργεια; Δε πρέπει επιτέλους σε αυτόν τον τόπο να αλλάξουν κάποια πράματα; Δε πρέπει επιτέλους να αποκτήσει αξιοπιστία ο πολιτικός λόγος; Δεν έχετε τη διορατικότητα να δείτε ότι θα παγώσουν οι συναλλαγές, θα κινηθούν νομικά και θα κρίνουν το μέτρο αντυσυνταγματικό και θα το ακυρωσουν και θα εμφανιστείτε αναξιόπιστοι και ανακόλουθοι;
    Και βέβαια και επί της ουσίας το μέτρο της φορολόγησης των γονικών παροχών είναι παράλογο και βυθίζει την αγορά των ακινήτων ακόμα περισσότερο. Φορολογήστε την κατοχή ακινήτων ανάλογα με την αξία τους όχι την μεταβίβαση τους – ανεξαρτήτως τρόπου.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 15:49 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

    Κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ. Αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να λάβετε υπόψη σας τα σχόλια της διαβούλευσης και ότι στο τέλος θα κάνετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας, θεωρώ ότι πρέπει εδώ να προσθέσω κι εγώ τον δικό μου λόγο για να διατρανωθεί η αντίθεση των πολιτών στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνετε απερίσκεπτα και με παιδαριώδεις μεθόδους.
    Εξηγούμαι: Όταν για οποιονδήποτε λόγο μειώνονται τα έσοδα ενός νοικοκυριού, ο σωστός νοικοκύρης πρώτα κοιτάει να μειώσει τα έξοδά του (όσο μπορεί περισσότερο) και μετά ψάχνει να βρει τρόπους αύξησης των εσόδων του. Δεν πρέπει να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει το σωστό! Η κυβέρνησή σας κάνει το εντελώς αντίθετο. Πως θέλετε λοιπόν να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του λαού και να σταθεί αρωγός στις προσπάθειές σας? Πως θέλετε να πιστέψουμε ότι εσείς θα διαχειριστείτε καλλίτερα τα έσοδα από τους νέους φόρους, αφού ακόμα δεν έχετε ξεσκεπάσει τους κλέφτες πολιτικούς και άλλους κρατικούς παράγοντες που πλούτησαν από την διασπάθηση των χρημάτων των έντιμων φορολογουμένων? Μας δίνετε την εντύπωση ότι όταν εμείς σας δείχνουμε το πρόβλημα, εσείς κοιτάτε το δάχτυλό μας. Αν δεν είναι έτσι, τότε γιατί δεν έχουμε πεισθεί ότι βάλατε μυαλό από το φιάσκο των πινακίδων?
    Είστε σίγουροι πως εγκλωβίζοντας άδικα τους πολίτες στα δίχτυα μιας υπερφορολόγησης των γονικών παροχών (που και εσείς ακόμα δεν ξέρετε τους κανόνες της)θα φέρετε στα κρατικά ταμεία το επιθυμητό χρήμα? Δεν γνωρίζω νομικά, αλλά έχω την εντύπωση ότι αναδρομική επιβολή φόρου, με άγνωστους όρους και κανόνες, θα πρέπει να «κολλάει» νομικά.
    Μας έρχεται εμετός που βλέπουμε ακόμα στα κανάλια τις αμοιβές των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, τα σκάφη των μεγαλοδικηγόρων, τα πολυτελή αυτοκίνητα των βουλευτών όλων των καμμάτων, τις λιμουζίνες των παχύσαρκων ιεραρχών και τις βιλάρες του Ρουσσόπουλου- του Μαγγίνα-Σουφλιά και άλλων ομοίων τους. Συνεχίστε το έργο τους και πάρτε μου ακόμα και την σύνταξή μου για να μην έχω να σπουδάσω τα δυό μου παιδιά. Συνεχίστε, είστε σε καλό δρόμο. Σκεφθείτε μόνο μήπως κάποια μέρα ξεσπάσει η οργή του λαού. Φτάνει πια ! Όχι άλλη αδικία σ’ αυτόν τον τόπο. Οι ξένοι μας πήραν χαμπάρι και πέφτουν να μας φάνε. Κάντε κάτι σωστό.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 14:43 | Στέλιος Γαλανάκης

    Επικροτώ οιαδήποτε απόφαση πάρει η κυβέρνηση για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας . όμως δεν μπορώ να δεχθώ τροπολογίες νύκτας και μάλιστα σε άσχετα νομοσχέδια και με αναδρομική ισχύ χωρίς να ξέρει ο ενδιαφερόμενος τι θα πληρώσει εκ των υστέρων. Είναι απαράδεκτες μεθοδεύσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση όπως και η ποιο προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ ( βλέπε τροπολογία ΠΑΧΤΑ Πόρτο Καρά ).
    Εγώ μπορεί να μη έχω εκ των υστέρων τη δυνατότητα να πληρώσω τους φόρους μεταβίβασης του σπιτιού που θέλω να κάνω γονική παροχή στο παιδί μου.
    Γιατί να μη ξέρω τους φόρους για κάνω το λογαριασμό μου ?

    ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙ ΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ. ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.
    ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΤΕΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ .ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ .
    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 12:05 | Panagiotis

    Η γενιά των 700 συμφωνεί στην αύξηση του φόρου κληρονομίας είναι ένα μέτρο δίκαιο και προς την σωστή κατεύθυνση. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ακόμα πιο σκληρή στάση και να φτάσει το φόρο πάνω από το 60% μόνο έτσι:

    * θα αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά καθώς η συσσώρευση περιουσίας δε θα είναι πλέον χρήσιμη
    * θα δοθούν ίσες ευκαιρίες στο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας και θα επιβραβευθούν όσοι πραγματικά εργάζονται

    ΝΑΙ στο υψηλό φόρο κληρονομιάς!
    ΝΑΙ σε κάθε φόρο μεταβίβασης περιουσίας!

    Στηρίζουμε τη κυβέρνηση σε αυτή τη κατεύθυνση. Ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί και ολίγοι μόνο διαμαρτύρονται.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 12:37 | Panagiotis

    Η γενιά των 700 συμφωνεί στην αύξηση του φόρου κληρονομίας είναι ένα μέτρο δίκαιο και προς την σωστή κατεύθυνση. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ακόμα πιο σκληρή στάση και να φτάσει το φόρο πάνω από το 60% μόνο έτσι:

    * θα αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά καθώς η συσσώρευση περιουσίας δε θα είναι πλέον χρήσιμη
    * θα δοθούν ίσες ευκαιρίες στο παραγωγικό κομμάτι τις κοινωνίας και θα επιβραβευθούν όσοι πραγματικά εργάζονται

    ΝΑΙ στο υψηλό φόρο κληρονομιάς!
    ΝΑΙ σε κάθε φόρο μεταβίβασης περιουσίας!

    Στηρίζουμε τη κυβέρνηση σε αυτή τη κατεύθυνση. Ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί και λίγη μόνο διαμαρτύρονται.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 02:51 | Χρηστος

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 8/1/2010
    Σε κτήσεις περιουσίας αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής στις οποίες η φορολογική υποχρέωση γεννιέται από 8.1.2010, ο υπολογισμός του φόρου που αναλογεί θεωρείται προσωρινός. Ο οριστικός υπολογισμός του φόρου αυτού διενεργείται μετά την 1η Μαΐου 2010 με τις διατάξεις που ισχύουν κατά την ημερομηνία αυτή. Μετά τον υπολογισμό αυτό, ενεργείται νέα εκκαθάριση του φόρου και βεβαίωση ή έκπτωση του επιπλέον ή επί έλαττον φόρου που αναλογεί κατά περίπτωση.»
    ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ.
    1.
    Σύνταγμα της Ελλάδας
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ: Φορολογία και δημοσιονομική διαχείριση
    Άρθρο 78
    1.Κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο που καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, το είδος της περιουσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγορίες τους, στις οποίες αναφέρεται ο φόρος.
    3.Κατ’ εξαίρεση, όταν επιβάλλεται ή αυξάνεται εισαγωγικός ή εξαγωγικός δασμός ή φόρος κατανάλωσης, επιτρέπεται η είσπραξή τους από την ημέρα που κατατέθηκε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, υπό τον όρο ότι ο νόμος θα δημοσιευθεί μέσα στην προθεσμία που ορίζει το άρθρο 42 παράγραφος 1 και πάντως το αργότερο μέσα σε δέκα μέρες από τη λήξη της συνόδου.
    Άρθρο 42
    1.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Μέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Βουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής
    Άρθρο 21
    1.Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
    ΑΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΛ.
    δεν μπορεί ο πολίτης να καλείται να υποβάλει δήλωση φόρου γονικής παροχής με όρους «ανοικτής επιταγής», δηλαδή με πλήρη αβεβαιότητα ως προς ουσιώδη στοιχεία προσδιορισμού της φορολογικής του υποχρέωσης, όπως:

    * Το ύψος του αφορολόγητου ορίου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πρώτη κατοικία,

    * Το φορολογικό συντελεστή, βάσει του οποίου θα φορολογηθεί,

    * Την φορολογική βάση (αντικειμενική αξία) επί της οποίας θα επιβληθεί ο φόρος. Όπως είναι διατυπωμένη η διάταξη, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπολογιστεί ο φόρος βάσει των αυξημένων αντικειμενικών αξιών, που πιθανότατα θα ισχύουν μετά την 1.5.2010.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 01:38 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

    KANETE ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΩΡΕΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ. ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ Ή ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ(ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑΠ ΕΤΑΚ ΦΜΑΠ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΟΤΑΝ ΜΙΣΘΩΝΕΤΑΙ). ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΤΡΟΠΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΚΑΘΟΡΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΣΤΕ ΑΝΕΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 00:10 | kvstas A

    Η κυβέρνηση με την τροπολογία για τις γονικές παροχές είναι πολιτικά και ηθικά έκθετη απέναντι στους πολίτες. Αιφνιδιάζει πολλές ελληνικές οικογένειες.Σε όλα τα θέματα υπάρχει το παν μέτρο άριστο. Την Ελλάδα δυστυχώς την κυβερνούσαν και θα την κυβερνούν άσχετοι και ανέντιμοι πολιτικοί. Η τροπολογία πρέπει να αποσύρει άμεσα.Το νέο καθεστώς για τις γονικές παροχές και κληρονομιές να εφαρμοστεί από την ψήφιση του νέου φορολογικού νόμου. Διαφορετικά όλη η διαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης για τη φορολογία είναι έκθετη και διάτρητη. Ευχαριστώ . Ένας πολίτης που θέλει να συνεισφέρει στην ανόρθωση της Ελλάδας αλλά δεν θέλει την κοροϊδία.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 23:06 | astouk

    Πριν από τις 7/1/2009 στην δημόσια διαβούλευση που κάνετε αναγράφετε ότι ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
    ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ 8/1/2009 Τι σας εξανάγκασε να κάνετε τροπολογία μες τα μαύρα τα μεσάνυχτα όπου ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΤΙ ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΔΙΚΟ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΑΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ
    ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΣ FAIRPLAY ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
    ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΚΑΝΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ .ΚΥΡΙΟΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΤΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΥΡΙΟΙ ΒΑΔΙΖΕΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΔΩΣΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΘΙΚΟ. ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΦΥΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΓΝΩΡΙΜΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΕΟ
    ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑΚΤΙΚΗ
    ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΥΑΛΑ
    ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 23:34 | ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ

    Να μην υπάρχει διάκριση μεταξύ φόρου κληρονομιάς, γονικής παροχής ή δωρεάς.

  • Έως ποιο ποσό θα πρέπει να ισχύει το αφορολόγητο; Πως πρέπει να διαμορφωθεί η κλίμακα φορολόγησης;

    Μην ρωτάτε τον καθένα από εμάς από ποιο ποσό και πάνω, η ακίνητη περιουσία μας θα φορολογείται σαν ακίνητη περιουσία μεγάλης αξίας. Είναι λογικό ο καθένας μας να προτείνει μια αξία που να ξεπερνά την αξία των περιουσιακών μας στοιχείων. Εξάλλου το όριο που πρέπει εσείς θα βάλετε, να μην συμβαδίζει με το παραπάνω δικό μας κριτήριο. Ας μην ξεχνάμε ότι το όριο δεν θα παραμένει αμετάβλητο στο χρόνο, διότι η αύξηση των της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, θα το μεγιστοποιεί κάθε δύο χρόνια.
    Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορέσετε να καθορίσετε την πραγματική αξία του κάθε ακινήτου, διότι μπορεί να ξέρετε την αντικειμενική του αξία, αλλά στο Ε9 καταγράφονται τα μέτρα της οικοδομικής άδειας και όχι τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου που παράνομα έχουν κατασκευαστεί.
    Όπως γνωρίζετε η πραγματική επιφάνεια σε τετραγωνικά μέτρα, μόνον των διαμερισμάτων και μαγαζιών των πολυκατοικιών συμβαδίζει με αυτά της οικοδομικής άδειας. Αντίθετα στις μονοκατοικίες, βλέπε βίλλες, η οικοδομική άδεια αναφέρει οικοδομή πχ 100 τετραγωνικών μέτρων και το οικοδόμημα στη συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευών φτάνει τα τριπλάσια έως και 10πλάσια τετραγωνικά μέτρα.
    Προτείνω λοιπόν να καλέσετε το μηχανικό που έχει κατασκευάσει ένα μέρος ή ολόκληρη τη μονοκατοικία – βίλλα, με αποκλειστική ευθύνη του ιδίου και με την νόμιμη αμοιβή του, να υποβάλλει στη πολεοδομία αίτηση επέκτασης της οικοδομικής άδειας με τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα που παράνομα έχουν κατασκευαστεί, χωρίς καμιά παρέκκλιση και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί σκληρές ποινές. Το κόστος των συμπληρωματικών οικοδομικών αδειών, με τα πρόστιμα, για περισσότερα από 1.000.000 μονοκατοικίες, βίλλες και άλλες κατασκευές που υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα, θα φέρει στα ταμεία σας περισσότερα από 10 έως 15 δις Ευρώ από τους έχοντες. Ας ξεχαστούν οι υμιυπαίθριοι των 10 ή 20 τετραγωνικών μέτρων, από τους μη έχοντες.
    Ταυτόχρονα, ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα αυξηθεί στο 3πλάσιο έως 10πλάσιο από αυτόν που υπολογίζετε να εισπράξετε με τα σημερινά δεδομένα. Αυτή η κίνηση αφορά ένα πολύ μεγάλο κονδύλι, πληρώνεται από τους έχοντες και αποτελεί διαχρονικά ένα δίκαιο, σταθερό και μεγάλο έσοδο στο προυπολογισμό, προς ικανοποίηση των «γραφειοκρατών» των Βρυξελλών.
    Αν δεν το κάνετε, σαν μέτρο απόδοσης φόρου δεν θα αποδώσει και άλλη μια φορά θα οδηγηθείτε μελλοντικά στην κατάργησή του.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 20:23 | Κώστας

    Μέχρι σήμερα κάποιος που μεταβίβαζε ακίνητα αξίας π.χ. 600.000 ευρώ, πλήρωνε φόρο 5100 ευρώ. Και γινόταν κάτοχος μιας αρκετά σημαντικής περιουσίας.
    Εγώ είμαι 34 χρονών, ειδικός γιατρός, με γυναίκα άνεργη και δύο παιδιά. Εργάστηκα τον προηγούμενο χρόνο ως επικουρικός ιατρός σε επαρχιακό νοσοκομείο, όπου αναγκαζόμουν να κάνω 9-10 εφημερίες το μήνα,δηλαδή 9-10 ημέρες κάθε μήνα βρισκόμουν στο νοσοομείο μακριά από την οικογένεια μου, ξενυχτώντας και κάτω από μεγάλη πίεση, υπό συνθήκες που μακράν απέχουν από τις ιδανικές. Για αυτές τις 110 συνολικά εφημερίες που έκανα σε 1 έτος, αμοίφθηκα συνολικά με το ιλιγγιώδες ποσό των 15.000 ευρώ (με το νέο αυξημένο ωρομίσθιο), και πλήρωσα 3760 ευρώ φόρο (αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών με συντελεστή 20%). Αν ο συντελεστής αυτός γίνει 35% (υπαγωγή της αμοιβής της εφημερίας στην κλίμακα), ο φόρος που θα πληρώνω για την εφημεριακή απασχόληση θα είναι 6580 ευρώ (για να πάρω για 110 24ωρα υπερωριακής εργασίας καθαρή αμοιβή λίγο πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο). Θεωρείται δηλαδή από όλους όσους μιλάνε τώρα για ανήθικη και αντισυνταγματική κοκ ενέργεια της κυβέρνησης ότι είναι δίκαιο η άκοπη απόκτηση από κάποιον μιας ολόκληρης περιουσίας να μην φορολογείται σχεδόν καθόλου, και να τιμωρείται φορολογικά η εργασία, η προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.
    Για να κάνω εγώ μια περιουσία 600.000 ευρώ θα πρέπει να εφημερεύσω (600.000/15.000=40, για 40 χρόνια 110 ημέρες το χρόνο, εφ’ όσον αμοίβομαι με το ισχύον ωρομίσθιο και οιεφημερίες μου φορολογούνται με συντελεστή 20%), και θα έχω πληρώσει στο κράτος ως τα 75 χρόνια μου που θα χρειαστεί να δουλέψω για να βγάλω αυτά τα χρήματα 3760*40= 150.000 ευρώ.
    Μετά από αυτούς τους λίγους υπολογισμούς, θα πρότεινα κι εγώ να καταργηθεί τελείως η φορολόγηση για τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές, να φορολογηθούν οι εφημερίες, όχι με συντελεστή 20 ή 35% αλλά με 50%, και να αποφασίσει επιτέλους το ελληνικό κράτος ότι αξίζει να επιβιώνουν μόνο όσοι είναι αργόσχολοι όσοι τα βρήκαν έτοιμοι και όσοι κλέβούν. Οι υπόλοιποι είναι δίκαιο να τιμωρηθούμε, γιατί μοχθήσαμε και σπουδάσαμε για 15 χρόνια, πιστεύοντας σαν αφελείς σε ιδανικά και στην αξία του «ανθρώπου». Ρίξτε μας στον Καιάδα κι εμάς και τις οικογένειες μας. Χτίστε την Ελλάδα, όπως τόσα χρόνια κάνατε, των κλεφτών, των απατεώνων, των λαμόγιων και των τεμπέληδων (και απευθύνομαι σε όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, για να μην πάω και πιο πριν).
    Θλίβομαι για την κατάντια αυτού του κράτους,γιατί αντανακλά την ποιότητά μας ως πολιτών.
    Γνωρίζετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε ως κυβέρνηση, κι ας μην τα λέγατε προεκλογικά, κι ας φοβάστε να τα πείτε μετεκλογικά. Τολμήστε τα επιτέλους. Μη φοβηθείτε πολιτικό κόστος. Οι υγειώς σκεπτόμενοι πολίτες, γιατί υπάρχουν ευτυχώς και τέτοιοι κι ας μην ακούγονται θα σας στηρίξουν. Σταματήστε να έχετε το βλέμμα σας στα παράσιτα. Για να πάει η Ελλάδα μπροστά, αν έχει απομείνει έστω και μια ελπίδα σ’αυτές τις υγειείς δυνάμεις πρέπει να στηριχθείτε, και όχι να φοβηθείτε τον κάθε ένα που μέχρι τώρα παρασιτικά ζούσε, περνούσε καλά και σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του, το τώρα και δεν έβλεπε 10 και 20 χρόνια μπροστά. Μη φοβηθείτε το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», μη φοβηθείτε τους συνδικαλιστές, μη φοβηθείτε τους φωνασκούντες, μη φοβηθείτε αυτούς που σκέφτονται μόνο την τσέπη τους. Σκεφτείτε τους φιλότιμους και τις επόμενες γενιές απέναντι στις οποίες έχετε χρέος να προσφέρετε την ελπίδα που δεκαετίες τώρα με τα λάθη σας τους στερήσατε. Ό,τι μέτρα λάβετε, να τα λάβετε με ορίζοντα δεκαετιών, αγνοήστε το πολιτικό κόστος.Οι πολίτες,μην ανησυχείτε, ξέρουν να διακρίνουν το δίκαιο και να το επιβραβεύουν. Αλλά κι αν δε συμβεί αυτό, ο κάθε λαός είναι άξιος της μοίρας του.Έχετε μια χρυσή ευκαιρία να γράψετε ιστορία. Μην την αφήσετε να πάει χαμένη στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 20:54 | Αναστάσιος Βουδούρης

    Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο πεθερός μου, έδωσε με γονική παροχή στην γυναίκα ένα κτήμα στην Χαλκίδα. Η αντικειμενική αξία του εν λόγω ακινήτου ήταν περίπου 135.000 Ευρω. Με το αφορολόγητο των 90.000 το ποσό του φόρου 1% είναι 450 Ευρω.

    Τα συμβολαιογραφικά έξοδα (που απ΄ότι κατάλαβα κοιμένονται από 3%-4% ανάλογα τον συμβολαιογράφο) ανήλθαν στο ποσό των 4000 Ευρώ για ένα συμβόλαιο που η σύνταξή του και οι υπογραφές δεν πήραν πάνω από μία ώρα ενώ η περισσότερη δουλειά έγινε από την οικογένειά μου, (φέρε μου το τάδε έγραφο φέρε μου το άλλο κ.τ.λ.), μια διαδικασία που αφιέρωσα πολλές ημέρες για να τις διεκπεραιώσω μπλέκοντας στα γρανάζια της γραφιοκρατίας του ελληνικού κράτους.

    Αυξάνοντας λοιπόν τις αντικειμενικές αξίες όπως προγραματίζετε καθώς και το ποσοστό του φόρου, το κόστος μεταβίβασης του ανωτέρω ακινήτου από 4500 Ευρώ περίπου που μου στοίχισε, θα εκτοξευτεί τουλάχιστον στο διπλάσιο.

    Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω την εφορία με κάποιο ποσοστό το οποίο θα προσαυξάνεται ανάλογα με την αξία του ακινήτου, αλλά καταλαβαίνετε ότι οποιαδήποτε αύξηση των αντικειμενικών αξιών επιφέρει πολλαπλάσιο όφελος σε κάποιες τάξεις ενώ στο κράτος πηγαίνουν τα ψίχουλα;

    Η πρότασή μου είναι:
    α) Μείωση των αντικειμενικών αξιών.
    β) Μείωση του αφορολόγητου ορίου για κληρονομιές-γονικές παροχές.
    β) προοδευτική αύξηση του ποσοστού του φόρου που αναλογεί ξεκινώντας από το 2% και φτάνοντας στο 10%.

    Τα ωφέλη είναι προφανή:
    α) Δεν θα δημιουργηθεί σοκ σε αυτούς που θέλουν να μεταβιβάσουν κάποιο ακίνητο με συνέπεια να σταματήσουν τις μεταβιβάσεις.
    β) Το κράτος θα εισπράξει τους φόρους που υπολογίζει.
    γ) Θα τονωθεί και η αγορά ακινήτων γιατί θα μειωθούν τα συμβολαιογραφικά έξοδα.

    Κύριε υπουργέ δεν γνωρίζω αν τα συμπεράσματά μου για οικονομικά στοιχεία που σας παρέθεσα στις προτάσεις μου είναι σωστά, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι στην Χαλκίδα πολλοί δικηγόροι ζούν μόνο από το μέρισμα που τους αποδίδεται ένεκα τις απαρέτητης υπογραφής τους σε κάθε συμβολαιογραφική πράξη και ότι αυτό το μέρισμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα παιδιά των STAGE που έχιναν τον ιδρώτα τους ανασφάλιστα.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την δυνατότητα που μου δώσατε τουλάχιστον να εκράσω τις ιδέες μου επί του θέματος.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 20:41 | ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

    Λαμβανομένου υπόψη ότι θα γίνει αύξηση των αντικειμενικών αξιών , θα εύρισκα δίκαιη την παρακάτω κλίμακα.

    από μηδέν μέχρι 100.000 αφορολόγητο συν φόρου

    από 100.001 μέχρι 200.000 συντ. 10% φόρος 10.000 10.000
    από 200.001 ‘ 300.000 » 20% » 20.000 30.000
    από 300.001 και άνω 25%

    που σημαίνει ότι γιά περιουσία 300.000 ευρώ αναλογεί φόρος 30.000
    αντί φόρου 22.750 ευρώ με την ισχύουσα σήμερα κλίμακα. ενώ παραμένει σχεδόν το ίδιο ποσό φόρου 10.000 έναντι 9.250 για περιουσία ύψους
    200.000 ευρώ και ενισχύεται ελαφρά το αφορολόγητο από 95.000 σε 100.000 .

    ΟΙ ΓΟΝΙΚΈ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 20:11 | Κώστας Κ.

    Επιτέλους κάνατε και κάτι.Γιατί μέχρι τώρα μόνο λόγια λόγια λόγια…
    Καιρός είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να φορολογηθεί η μεγάλη κληρονομιά, η ακίνητη περιουσία που είναι απόρροια στις περισσότερες των περιπτώσεων φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.
    Μήπως να θεσπιστεί και πόθεν έσχες, αναδρομικό,για όλα αυτά τα ακίνητα που κάποιοι έσπευσαν να μεταβιβάσουν τους τελευταίους μήνες;
    Σταματήστε επιτέλους οι ευνοημένοι, είτε επειδή τα βρήκατε έτοιμα από παππούδες, προπαππούδες κοκ, είτε επειδή με παράνομους τρόπους χτίσατε περιουσίες να φωνάζετε.
    Έλεος πια.
    Πρέπει να σταματήσει να πληρώνει σ’ αυτό το κράτος μόνο ο εργαζόμενος.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 18:24 | Ν Ε Κ

    ΝΤΡΟΠΗ
    ΠΡΩΤΟ:
    Απεδείχθη ότι η συνέχιση της «δημόσιας διαβούλευσης» είχε μόνο σκοπό να παραπλανήσει όσους θέλουν να κάνουν γονική παροχή με φόρο 1%.

    Επαναπαυθήκαμε και μας πρόλαβε η χτεσινοβραδυνή τροπολογία.

    Μην περιμένετε μετά από αυτό να έχει εμπιστευθεί ο απλός πολίτης το Κράτος, από όποιον και εάν εκπροσωπείται.

    Το επιχείρημα ότι η τροπολογία είχε σκοπό να «προλάβει» τη γονική παροχή της μεγάλης ακίνητης περιουσίας είναι αστείο.

    Η μεγάλη ακίνητη περιουσία ανήκει σε OFF SHORE και άλλες εταιρείες.

    ΔΕΥΤΕΡΟ:
    Το ένα Υπουργείο απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους με απώτερο σκοπό να σταματήσομε το κάπνισμα.

    Το άλλο Υπουργείο αυξάνει ελάχιστα την τιμή πώλησης των λεγομένων ακριβών τσιγάρων.
    Καίτοι είμαι γνήσιος βαρύς καπνιστής συμφωνώ να αυξηθεί το πακέτο σε 4-5 Ε. Στην χειρότερη για μένα περίπτωση θα το έκοβα.

    ΕΠΙΛΟΓΟΣ
    Είχα την τύχη να ζήσω στην ΑΘήνα σαν μικρό παιδί τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1950 και όσα χάλια είχε τότε η ζωή.
    Κάτι μου λέει ότι θα τα ξαναζησω, στην τρίτη ηλικία πλέον.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 16:01 | Λυδια Φερετη

    Ειναι απαραδεκτο μελη της οικογενειας οδηγηθηκαν ηδη στο νοσοκομειο και αλλοι ειναι στην εισοδο του απο την επιδρομη των φορων που επιβαλλεται
    Εμεις δεν φταιμε σε τιποτε
    Το εγκλημα μας ειναι οτι μια ζωη ακουμπησαμε σε ακινητα το αιμα μας
    Μα επιτελους τι ανθρωποι ειστε εσεις
    Ειστε ανθρωποι ερωτω
    Να παρετε τα λεφτα που σας λειπουν απο κει που τα ετρωγαν τοσα χρονια
    Να κλεισετε την ΕΡΤ οσα χρονια χρειαστει ωσοτου ξελασπωσετε
    Να μεινετε 100 βουλευτες και να παρετε απο 2000 ο καθενας αν σας αρεσει και αν δεν σας αρεσει να κανετε αλλη δουλεια. Η αποστολη σας ειναι να υπηρετησετε τον κοσμο οχι να τον εξοντωσετε.
    Να εφαρμοσετε το μετρο αναδρομικα οπως ξερετε να κανετε για αλλους.
    ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ.ΑΡΓΗΣΕ ΚΙΟΛΑΣ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 16:18 | stauros

    αφου οι γονεις που μεταβιβαζουν τον κοπο τους τον πληρωνουν εκατο φορες στο κρατος, στην συνεχεια οι νεο δημοκρατες μεταβιβασαν χωρις φορο την μεγαλη ακινητη περιουσια λογω ετακ η σε offshore, και ασε τους αλλους να κουρευονται αναδρομικα,,…
    .Το θέμα είναι όμως ότι τώρα θα παγώσουν και πάλι οι γονικές για κάποιο διάστημα μεχρις οτου φυγει το πασοκ και ισως αρον αρον..

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 15:45 | Μαριάνθη Ασημακοπούλου (Συμβολαιογράφος)

    ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑ !!!!!!!!

    Κ. Υπουργέ πίστευα ότι θα είχε η κυβέρνηση αυτή μια σοβαρότητα, λυπάμαι όμως με απογοητεύετε. Ξέρατε ότι ο νόμος που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν άδικος, ήδη στην Αμερική επί Νίξον είχε αντιδράσει η γερουσία και δεν είχε ψηφιστεί ένας παρόμοιος νόμος.
    Εάν θέλατε μπορούσατε από τα πρώτα νομοσχέδια του υπουργείου σας να ήταν η κατάργηση του Νόμου που ψηφίστηκε στις 13-12-2007 και να είχε θεσπιστεί ένας καινούργιος τρόπος υπολογισμού του φόρου γονικών παροχών και κληρονομιών.
    Και παραθέτω ένα παράδειγμα και σας παρακαλώ σαν δικηγόρος να μου απαντήσετε.
    Εάν σήμερα στις 8-1-2010 αποβιώσει ο παππούς μου και αφήσει κληρονομική περιουσία αξίας € 2.000.000,00 στην εγγονή του ποιο θα είναι το ποσό του φόρου που θα κληθεί αυτή να πληρώσει?
    Παρακαλώ σαν δικηγόρος ή οικονομολόγος που είστε να μου απαντήσετε.
    Ο προκάτοχος σας Δημήτριος Τσοβόλας ο οποίος είχε ασκήσει δικηγορία στην Άρτα διέθετε την ανάλογη πείρα και κάποτε μέσα σε μια μέρα άλλαξε τις αντικειμενικές αξίες χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παράπονο και πρόβλημα από κανέναν.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 14:46 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ΣΠΑΤΑΛΟ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 14:31 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Ο ΦΟΡΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 13:06 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Κατάγομαι από Δήμο της Αττικής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 απεβίωσαν οι παππούδες μου και ο πατέρας μου πούλησε οικόπεδα για να πληρώσει τις κληρονομιές. Την δεκαετία του ’90 απεβίωσαν οι γονείς μου και φυσικά χρειάστηκε να πουλήσουμε οικόπεδα για να πληρώσουμε τις κληρονομιές. Τις συγκεκριμένες εποχές ο συντελεστής φόρου κληρονομιάς από γονέα σε τέκνο, μετά από κάποια μικρά κλιμάκια, ήταν 25% . Δηλαδή αν είχες κάποια σεβαστή περιουσία και δεν είχες εισοδήματα πέραν του μισθού σου, έπρεπε να πουλήσεις τουλάχιστον το 1 στα 4 ακίνητα για να εξοφλήσεις την κληρονομιά ή αν είχες εισοδήματα έπρεπε να την ξανά αγοράσεις κατά αναλογία ενός τετάρτου από το κράτος. Την περίοδο από το 1979 έως το 1999 δεν είχαμε επιπλέον εισοδήματα και αναγκαστήκαμε να εκποιήσουμε σχεδόν το ένα τρίτο της οικογενειακής μας περιουσίας για να πληρώσουμε φόρους κληρονομιάς. Όταν επιβλήθηκε το 1996 ο ΦΜΑΠ, τον οποίο φυσικά πληρώναμε μέχρι τον ΕΤΑΚ, αποφασίσαμε και πουλήσαμε σχεδόν όλα τα υπόλοιπα οικόπεδα, αφού δεν απέφεραν εισόδημα παρά μόνο φόρους. Κατασκευάσαμε δύο καταστήματα σε εμπορικούς δρόμους για να έχουμε την δυνατότητα μέσα από τα επιπλέον εισοδήματα να πληρώνουμε τους φόρους περιουσίας (ετήσιους και μετά από κληρονομική διαδοχή), για να μην εκμηδενιστεί κάποτε όλοι μας η περιουσία. Το ένα κατάστημα παραμένει ανοίκιαστο από το καλοκαίρι του 2009 και στο άλλο ενεργούμε έξωση αυτό το μήνα. Με δεδομένο ότι το 40% των εισοδημάτων από τα ακίνητα (όποτε αυτά είναι νοικιασμένα) φορολογούνται ως εισόδημα, αφού ο μισθός μου καλύπτει το αφορολόγητο, τις επισκευές που χρειάζονται τα κτίρια από την φυσική φθορά του χρόνου και μετά από κάθε αποχώρηση ενοικιαστή και την νέα επιβολή του φόρου κληρονομιάς και ΦΜΑΠ, προβλέπω ότι και αυτά τα ακίνητα θα εκποιηθούν μελλοντικά για να πληρωθούν φόροι περιουσίας.
    Αυτά κ. Υπουργέ, για το δίκαιο της αναδιανομής του πλούτου μέσα από την φορολογία της ακίνητης περιουσίας. Δηλαδή αν δεν είσαι μεγαλοκαρχαρίας και να έχεις εισοδήματα από επιχειρήσεις ή κομπίνες με το Δημόσιο, στο όνομα της αναδιανομής του πλούτου μας παίρνεται την περιουσία για να την δώσετε κατά ένα μέρος στους φτωχότερους και κατά ένα μέρος στα αρπαχτικά του Δημόσιου χρήματος.Ειδικά τώρα που οι φτωχότεροι θα είναι οι Ελληνοποιημένοι λαθρομετανάστες, σκηνίτες και δενδρίτες, οι θυσίες μας ποιάνουν τόπο. Σας ευχαριστούμε.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 12:22 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

    το υψος του αφορολόγητου όριου στίς δωρεές κληρονομιές εκτός απο την πολιτική βούληση η οποία βούληση θα αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον θα πρέπει να εξαρτάται και απο μετρίσημους παράγοντες (μαθηματικά), δηλαδή βάση δεδομένων με τιμές ζώνης ανα την Ελλάδα (υπάρχει) θέτοντας το ΜΟ ,λαμβάνοντας υπόψη 1) οτι ΤΖ είναι η τιμή καινούργιου διαμερίσματος α ορόφου ,2)παλαιότητα ακινήτων 3)εξαιρώντας τις ακραίες περιπτώσεις (υψηλές ΤΖ σε εμπορικούς δρόμους),
    4)ευαισθησία-πολιτική,Το αφορολόγητο θα πρέπει να είναι το ίδιο σε όλες τις φορολογίες ,καθώς και η κλίμακα φορολογίας με άλλα λόγια δήτε την κλίματα, την φορολογια ,το υψος του αφορολόγητου τα προηγούμενα χρόνια πρίν το 2004 .

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 12:32 | ΓΙΑΝΝΗΣ Λ.

    ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ?????ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ ΝΟΜΟ , ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ??????. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 5/10/09. ΑΡΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ??????????

    ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.

    ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ.
    ΗΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ- ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΩΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ

    ΕΞΑΙΡΩ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ . ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΟΔΑ ΤΟΤΕ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΘ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 11:08 | Δάβαρη Βασιλική

    Σε όλη τη διάρκεια της τρίμηνης διακυβέρνησης, προσπαθώ να κατανοήσω ότι κάτι προσπαθείτε να κάνετε, αν και πιστεύω ότι λείπει η βούληση για ουσιασιαστική λύση του προβλήματος. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν καταλαβαίνω αυτου του πραξικοπιματικού τύπου τελεσίγραφα τα οποία στέλνετε το βράδυ στις εφημερίδες και ανακοινώνονται το άλλο πρώι.

    Π.χ. δεν μπορώ να πιστέψω πως γίνεται να εισπραχθεί ο φόρος γονική παροχής, κληρονομιάς κλπ. από σήμερα, αναδρομικά, με έναν νόμο που θα κατατεθεί τον Μάρτιο, χωρίς ούτε εσείς να γνωρίζετε βασικές πτυχές του ίδιου του νόμου.

    Ξέρετε, εκτός από την καταδυνάστευση των πολιτών, υπάρχουν και άλλες πηγές εύρεσης χρημάτων π.χ. αποκρατικοποιήσεις.

    Επίσης, αν δεν το γνωρίζετε, υπάρχει και ο τρόπος να μειωθεί αυτό το σπάταλο και τεμπέλικο δημόσιο κράτος.

    Ψάξτε το λίγο, δεν βλάπτει!!!!

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 11:43 | Φρόσω Καββαδία

    Η φόρος ακίνητης περιουσίας, ειδικά εάν είναι της τάξεως του 10% που ίσχυε στο παρελθόν, είναι απαράδεκτος και άδικος! Απο που και ως που κάτι που κάποιοι κόπιασαν να το αποκτήσουν πρέπει οι επόμενες γενιές να το ξεπουλήσουν για να πληρώσουν; Δεν πληρώνουμε ΕΤΑΚ τώρα, ή φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας παλαιότερα κάθε χρόνο; Δεν πληρώνουμε φόρο μεταβίβασης για να το αποκτήσουμε; Πόσες φορές πρέπει να πληρώσουμε για το ίδιο πράγμα; Το πιο απαράδεκτο όμως είναι αυτό που έγινε χθες το βράδυ, όπου μέσα σε μια νύχτα αποφασίστηκε η αναδρομική ισχύ του νόμου που «ΘΑ» ψηφιστεί. Που βρισκόμαστε; Πραξικόπημα έγινε; Είναι δίκαιο να μην ξέρει κάποιος ανά πάσα στιγμή τι ισχύει για κάθε πράγμα και τι πρέπει να πληρώσει; Αυτό μόνο ανασφάλεια μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες. Δηλαδή αν κάποιος κληρονομήσει κάτι σήμερα λόγω θανάτου του προγόνου του, θα πρέπει να φτάσει ο Μάρτιος για να δει αν θα καταφέρει να πληρώσει τον φόρο ή θα πουλήσει το ακίνητο;;;;

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 10:32 | Οδυσσέας

    Αφορολόγητο για το ένα σπίτι γονική παροχή-κληρονομιά σε συνάρτηση με τα τέκνα (εγγόνια) και τα εισοδήματα(ή και υπόλοιπη ακίνητη περιουσία..). Ευχαριστώ!

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 09:38 | ΟΛΓΑ ΠΑΣΧΑΛΗ

    Γράφουν σήμερα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ότι «με τους αυξημένους συντελεστές που θα προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος θα επιβαρύνονται από σήμερα όσοι κάνουν γονικές παροχές, δωρεές ή κληρονομούν περιουσίες, αλλά θα καταβάλουν το φόρο αναδρομικά αφού ψηφιστεί ο νόμος γύρω στο Μάρτιο. Αυτό προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε τη νύχτα στη βουλή.» (http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=1085005&cid=15).
    Θεωρώ ότι μία τέτοια ρύθμιση, αν ισχύει, είναι απαράδεκτη, και δεν μπορεί να έχει θέση σε μία ευνομούμενη πολιτεία που οφείλει να προάγει την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος. Ο ρόλος του κράτους δεν είναι να αιφνιδιάζει τον πολίτη, ούτε να του επιβάλλει αναδρομικά βάρη, αλλά να δημιουργεί προϋποθέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το ύψος του αφορολόγητου ή την κλίμακα του φόρου, αλλά με τη μέθοδο που επιλέγει η κυβέρνηση να προωθήσει τα νομοσχέδιά της. Αιφνιδιαστικά, νύχτα και με αναδρομική ισχύ και ενώ η δημόσια διαβούλευση συνεχίζεται…

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 12:47 | ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑ ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΚΤΗ (ΑΓΟΡΑΣΤΗ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ, ΚΛΠ) ΤΟΥ ΥΠΟΨΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.

    ΕΙΤΕ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΕΊΤΕ ΑΠΟΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΊΤΕ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΙΤΥΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΡΗΣΟΥΝ, ΑΠΟΚΤΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ, Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΝΟΙΚΟΠΟΙΕΊ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΙΜΩΡΕΊ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:59 | ΑΣΠΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ. ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1% ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΧΤΙΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ.

    ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ. ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ??

    Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 22:02 | ΚΟΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Συμφωνώ, αλλά γιατί αφορολόγητο και όχι συντελεστές;

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 19:25 | Γιάννης Χαλκιάς

    Σε ότι αφορά το θέμα, η φορολόγηση γονικών παροχών και κληρονομιών είναι απαράδεκτη και μόνον ως σκέψη.
    Αλλοιώνει την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εκποίηση – δήμευση των περιουσιακών στοιχείων.
    Η αφορολόγητη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων οδηγεί στην συνέχεια ύπαρξης περιουσιακών στοιχείων και είναι απαραίτητο στοιχείο στην ύπαρξη υγιούς και πολυπληθούς φορολογικής βάσης.
    Σε αντίθετη περίπτωση η κατοχή περιουσιακών στοιχείων σε σύντομο βάθος χρόνο θα γίνει προνόμιο ελαχίστων φυσικών προσώπων και ελαχίστων νομικών προσώπων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
    Σε μία φορολογικά ευνομούμενη κοινωνία κάθε μεταβίβαση και όχι μόνον μεταξύ μελών της ιδίας οικογένειας θα έπρεπε να είναι αφορολόγητη.
    Η δυνατότητα ελεύθερης μεταβίβασης θα έπρεπε να είναι θεμελιώδες δικαίωμα μεταξύ οικονομικών μονάδων που προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν τους συντελεστές της παραγωγής και να δημιουργήσουν και να διασφαλίσουν εισόδημα το οποίο θα φορολογηθεί και θα φορολογείται στο μέλλον.
    Υποσημείωση : Θα ήταν καλό να ελέγξετε και τα εξωφρενικά έξοδα μεταβίβασης ακινήτων του Υποθυκοφυλακείου .

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 13:04 | Λουκόπουλος Νίκος

    Διαφωνώ κάθετα με την συγκεκριμένη πρόταση. Ύστερα απο τόσους φόρους και τέλη, ύστερα από τόσα χρήματα σε άδειες, μηχανικούς, εργολάβους, συμβολαιογράφους, τράπεζες, δήμους και μια πρακτικά ατελείωτη λίστα βαρών, τουλάχιστον ας μπορούν να αποκτήσουν τα παιδιά μας δωρεάν την υποχρέωση να συνεχίσουν να σας πληρώνουν.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 13:59 | Αθανάσιος Νικολαίδης

    Ο φόρος ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ περιορίστηκε προ έτους για διόρθωση της ΑΔΙΚΙΑΣ που ίσχυσε προ 2-3 ετών, δηλαδή οι κληρονόμοι ΙΔΙΟΥ ακινήτου που εντάχθηκε σε ΕΤΑΙΡΕΙΑ να πληρώνουν 1%, ενώ οι κληρονόμοι ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ μέχρι πέρυσι πλήρωναν περίπου 9-11% (π.χ.: σύζυγοι, παιδιά) και μέχρι 30-40% (οι πιο μακρινοί κληρονόμοι).
    ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ αυτοί οι φόροι είναι 1-3% περίπου, με αμελητέα λοιπά έξοδα και συμβολαιογραφικά. Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ προκαλεί ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ προηγουμένων δωρεών, προικών, κληρονομιών που έγιναν σταδιακά προς 15, 30 ή 50 ετών (ΕΛΛΙΠΗ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΡΧΕΙΑ).
    Η βαριά φορολογία των ακινήτων επιτείνει την ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ και επίσης των 50-60 ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, τα οποία μεγαλώνουν την κρίση και συνεπώς ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 00:29 | Νικόλαος Μπινιάρης

    Σωστό μέτρο αλλά πιο θα είναι το ύψος του αφορολογήτου; Τουλάχοστον 400,000 ευρώ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 18:27 | ΚΑΛΑΤΖΗ ΛΕΝΑ

    ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ.

    Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.
    Η ΜΕΤ;ΑΒΙΒΑΣΗ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΣΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ? ΤΟ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ {ΠΩΛΗΣΕΙΣ)ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΟ. ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ?
    ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :(ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ).
    ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ; 2 γραφεια ,ενοικιαζομενα τα οποια ειναι ξενοικιαστα εδω και 1 χρονο ,που ππροσπαθω και να τα πουλησω και δεν μπορω.
    με 2 κτηματα 4 στρεμματων, το καθένα που κι εκει προσπαθω να πουλήσω για να τα βγάλω περα και δεν μπορω.
    με μια σύνταξη 1200 ε το μηνα το μονο εσοδο στο σπιτι

    με προβλημα υγειας στο παιδι μου κατοπιν χειρουργικης επεμβασεως δεν μπορουσε να εργαστει για ενα χρονο και χρεωμενος με επαγγελματικο δανειο , και 2 μικρα παιδια ,που με δανεικά επρεπε να τους συντηρω.

    το αλλο παιδι μου ανεργο παλι ενα χρόνο με κάρτες χρεωμενο.
    και τώρα συζητάτε να τρέξουμε να προλαβουμε να τα μεταβιβάσω στα παιδια μου για να μην πληρώσω φορο. με τι λεφτα να πληρωσω το φορο που θέλετε να βάλετε με τα 1200 ε. ηδη χρωσταω την εφορία μου που δεν μπορω να πληρώσω, ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ.

    ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ.ΦΟΡΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .ΥΠΑΡΧΟΥ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ:
    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
    ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΚΑΙ GOLDEN BOYS ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
    ΚΟΨΙΜΟ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΕΡΤ (ΓΙΑΤΙ 500 Ε ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΤΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 150 Ε .ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ .
    ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΑ.ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 2000 Ε , ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ . ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΓΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ\,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ .ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 13:20 | Κώστας Ολλανδός

    Κύριοι
    Είμαι και εγώ (από ανάγκη έγινα) ιδιοκτήτης ακινήτων όλα υποθηκευμένα αφού τα απέκτησα με τραπεζικά δάνεια.
    Το παιδί μας έχει αναπηρία πάνω από 80% (δεν κινείται, δεν μιλάει)
    και παρ όλα αυτά, ενδιαφέρθηκα να τα μεταβιβάσω στο όνομά του, αλλά κανείς δεν μας ξεκαθάρισε τα πράγματα ως προς την διαχείρισή τους αφού το παιδί μας δεν μπορεί.
    Έτσι αναγκαστικά τα ακίνητα τα έχω όλα στο όνομά μου σαν πατέρας
    και περιμένω….περιμένω αναγκαστικά αλλά δεν ξέρω τι.
    Πρέπει να φορολογηθώ για την περιουσία αυτή;
    Κάποια στιγμή, θέλοντας και μη αυτή η μεταβίβαση θα γίνει, τότε θα πληρώσει το παιδί μου φόρο;
    Για χίλιους δυό λόγους λοιπόν, όσοι στις οικογένειές τους έχουν μέλη με μεγάλο τουλάχιστον ποσοστό αναπηρίας, τότε
    1. Να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αφορολογήτου στα ακίνητα
    (τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ)
    2. Η μεταβίβαση ακινήτων από γονείς σε παιδιά που έχουν μεγάλο ποσοστό
    αναπηρίας πρέπει να είναι εκατό τοις εκατό αφορολόγητη.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 11:38 | EX

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.
    Η ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ (ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ) , ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΥΝΟΗΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΟΝΕΑ ΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ.
    ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ.
    ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΜ ΑΞΙΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:02 | ΚΩΣΤΑΣ

    Να επανέλθει ο φόρος κληρονομιάς και γονικών παροχών αλλά δεν έπρεπε να εξαγγελθεί νωρίτερα γιατί αυτό εξυπηρετεί τους μεγάλους κτηματίες που τρέχουν στις εφορίες να κάνουν τις μεταβιβάσεις με το ισχύον αφορολόγητο καθεστώς.Παγώστε τις γονικές παροχές μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:56 | θωμας

    Nα επεκταθούν όλα τα σχέδια πόλεων 500 μέτρα από το σημερινό
    όριο. Οσα οικόπεδα ενταχθούν και προέρχονται από κληρονομιά
    να πληρώσουν ανάλογα με την εμπορική αξία , πόλη , θέση
    κλπ. Επειδή οι κληρονόμοι και σημερινοί κάτοχοι ή δεν πλήρωσαν ποτε αν ήταν τσιφλίκια , ή δεν έκαναν μέχρι σήμερα αποδοχή κληρονομίας και κατα συνέπεια δεν γνωρίζει το κράτος τους
    ιδιοκτήτες. Μετα την ένταξη στο σχέδιο σε περίπτωση πώλησης
    να πληρώνει πωλητής τον φόρο μεταβίβασης και όχι ο αγοραστής.
    Ετσι η ένταξη στο σχέδιο θα δώσει κίνηση στην αγορά.
    Να φορολογηθούν οι καταθέσεις με μεγάλο συντελεστή.
    Να απαγορευθεί η εξαγωγή συναλλάγματος προς όλες τις χώρες.
    Ετσι Θα αγοράσουν τα ενταγμένα στο σχέδιο οικόπεδα όσοι έχουν τα χρήματα στις τράπεζες αφορολόγητα ή στα σεντούκια από κληρονιμιά ή κλεψιά
    Θα δώσουν κίνηση στην αγορά , και στα επαγγέλματα
    συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, οικοδόμοι κλπ
    Οι πωλητές ιδιοκτήτες θα καταθέσουν στην τρ’απεζα ή θα κάνουν άλλη επένδυση , από την οποία δεν θα φοροδιαφύγουν
    Σήμερα υπάρχουν ιδιοκτήτες που έχουν κοντά στα σχέδια πόλεων
    μεγάλες εκτάσεις , και είτε δεν έχουν κάνει αποδοχή κληρονομίας
    είτε δεν φορολογούνται επειδή τα χαρακτηρίζουν ως αγροτεμάχια
    τα οποία καλλιεργούν δήθεν , πετώντας σπόρια , δηλώνουν
    ακολούθως ζημία , είτε από πλημμύρα είτε από καύσωνα , και
    πληρώνει το κράτος και οι άλλοι πολίτες που φορολογούνται νόμιμα. Οι ίδιοι έχουν εισπράξει και το περυσινό επίδομα
    θέρμανσης και το φετεινό επίδομα αλληλεγκύης , επειδή δεν
    παρουσιάζουν εισόδημα .την ακίνητη ‘ομως περιουσία την κρύβουν
    Αυτό είναι η πραγματικότητα κύριοι αρμόδιοι .
    Πως αλλιώς θα φορολογήσετε την μεγάλη ακίνητη περιουσία
    αφού δεν γνωριζετε τους ιδιοκτήτες ή τους καταπατητές
    Με τον προαναφερόμενο τρόπο θα τους αποκαλύψετε .

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:40 | ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    Έχω την εντύπωση, ότι η φορολόγηση γονικών παροχών και κληρονομιών, είναι μόνο για να εισπράττει χρήματα το Δημόσιο. Δεν καταλαβαίνω, γιατί θα πρέπει να υπάρχει φορολογία στην γονική παροχή και στην κληρονομιά ακινήτων (κτισμάτων και οικοπέδων), που έχουν φορολογηθεί και συνεχίζουν και φορολογούνται καθόλη την διάρκεια της ζωής τους (η οποία είναι και μεγάλη).

    Για να κτίσει κάποιος ένα ακίνητο, πληρώνει αρκετά ποσά φόρων, τόσο για την αγορά των οικοπέδων, όσο και για την αποπεράτωση των κτισμάτων. Επίσης, πληρώνει αρκετά ποσά κατά την διάρκεια της ζωής των κτισμάτων (μέσω δημοτικών τελών, κτλ), κάτι το οποίο δεν σταματάει ποτέ. Φόροι και τέλη ακίνητης περιουσίας, θα συνεχίζουν να πληρώνονται και μετά την μεταβίβαση αυτής, είτε με γονική παροχή, είτε με κληρονομιά.

    Γιατί, λοιπόν, θα πρέπει να πληρώνεται φόρος και σε κάθε γονική παροχή από γονείς σε παιδιά και σε κάθε κληρονομιά από τους συγγενείς κάποιου ατόμου που πέθανε ; Σε πολλές περιπτώσεις, οι φόροι οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώσουν κάποιοι φορολογούμενοι για να αποδεχτούν μια κληρονομιά, τους αποτρέπει να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν και πολλά ακίνητα στην χώρα μας, τα οποία έχουν ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν φύγει από την ζωή, πολλά χρόνια πριν. Ακίνητα, τα οποία τα παίρνουν κάποιοι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία πληρωμής φόρων αυτών που τα κληρονομούν. Εκτός και αν, αυτός είναι ο απώτερος στόχος του Ελληνικού κράτους, είτε να τα ιδιοποιηθεί το ίδιο, είτε να κάνει αβάντα σε κάποιους επιτήδειους.

    Αν, όμως, υπάρχουν γονικές παροχές ή κληρονομιές εξαιρετικά σημαντικών αντικειμενικών αξιών (π.χ. 2.0000.000,00 €), ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια κάποια φορολόγηση, με χαμηλούς συντελεστές.

    Συμπερασματικά, δεν θα έπρεπε να υπάρχει φορολογία στις γονικές παροχές και κληρονομιές (η οποία είναι καθαρά φοροεισπρακτική), εκτός και αν υπάρχουν πολύ υψηλές αντικειμενικές αξίες (π.χ. πάνω από 2.000.000,00 €). Αλλά, και σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχουν χαμηλοί συντελεστές φορολόγησης.

    Ευχαριστώ.