Νομοθετικά Μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής / Εισαγωγή

Η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σειρά μέτρων για τη καλύτερη οργάνωση των φορολογικών ελέγχων που δεν απαιτούν νομοθετικές αλλαγές. Τα μέτρα αυτά βασίζονται κυρίως στους στοχευμένους ελέγχους βάσει κριτηρίων αυξημένου κινδύνου απόκρυψης εισοδημάτων ή μη απόδοσης του ΦΠΑ, στη διασταύρωση στοιχείων με την αξιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων, στην αναδιοργάνωση και εντατικοποίηση των ελέγχων της ΥΠΕΕ, στους ελέγχους πόθεν έσχες για τους εφοριακούς, σε συστήματα περιορισμού του λαθρεμπορίου κ.α.

Στη συνέχεια τίθενται προς διαβούλευση  μέτρα που απαιτούν νομοθετική ρύθμιση. Εάν επιθυμείτε την υποβολή προτάσεων και για τα προαναφερθέντα διοικητικού χαρακτήρα μέτρα διατυπώστε τις προτάσεις σας στο πεδίο «Ποιες άλλες προτάσεις έχετε για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής»

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 11:05 | ΞΕΝΕΡΩΤΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΧΛΙΔΑΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    – ΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ,
    – ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΚΑΙ
    – ΟΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (Π.Χ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΩΝ).

    ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 11:02 | Zυγανιτίδης Γεώργιος

    Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής έχει δύο όψεις: Μία είναι ο φορολογούμενος και μια ο ελεγκτικός μηχανισμός.

    Εσείς προτείνεται μέτρα μόνο για το ένα σκέλος…

    Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εφοριακοί δεν ασκούν σωστά το έργο τους.

    Επιτέλους αφού αυτοί δεν θέλουν να εργαστούν σωστά δώστε σε ιδιωτική εταιρεία το σκέλος των ελέγχων με αντίτιμο ποσοστό από τα πρόστιμα!

    Ή καταργήστε τα επιδόματα στους εφοριακούς και αντικαταστήστε τα με ποσοστό από πρόστιμα βεβαιωμένων παραβάσεων.

    Αν δεν βελτιώσεται τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 10:52 | Κ. Ιωαννίδης

    Α. Όπου δεν κόβεται παραστατικό, κυρίως δηλαδή στην οικοδομή και όπου ο χρήστης του προϊόντος ή της υπηρεσίας είναι ο ιδιώτης. Εδώ θα πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα οικονομικά εργαλεία, που να δίνουν κίνητρα για συλλογή αποδείξεων.
    Β. Χρήματα «εξυπηρετήσεων» κάτω από το τραπέζι. Αν μπορούσατε να καταγράψετε ηλεκτρονικά την περιουσία και τα έσοδα καθενός για την προηγούμενη π.χ. 15ετία (πρακτικά ένα πόθεν έσχες εκ των υστέρων για όλους) το θέμα αυτό θα είχε λυθεί. ¨Αλλος ένας λόγος για την άμεση προώθηση του Κτηματολογίου.
    Γ) Στον ελεγκτικό μηχανισμό χρειάζεται ένας αδιάφθορος ανθρώπινος παράγοντας, αλλιώς καταργούνται τα πάντα. Ένα μεγάλο κίνητρο αλλά και προστασία σε όσους καταγγέλουν φαινόμενα ανομίας ίσως είναι η μόνη λύση.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 10:02 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

    Αν δεν κάνω λάθος, ανακοινώθηκε απο την κυβέρνηση οτι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των υπουργών θα είναι μέχρι 1600 cc.
    Πρέπει να γνωρίζεται οτι το σύνολο σχεδόν των Ι.Χ. αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού είναι εταιρικά αυτοκίνητα.
    Όλα αυτά όμως χρησιμοποιούνται για σαν Ι.Χ. και όχι σαν εταιρικά.
    Έτσι κρύβονται τεκμήρια, δαπάνη αγοράς, έξοδα συντήρησης, καύσιμα,κ.λ.π.
    Βεβαίως κάθε εταιρεία έχει ανάγκη των εταιρικών αυτοκινήτων.
    Καθιερώστε όμως κάποιους περιορισμούς. Π.Χ. ανώτατο αριθμό αυτοκινήτων, ανάλογα με το μέγεθος της Εταιρείας, Τζίρο, ανώτατατο κυβισμό(τα 1600 cc) και υποχρεώστε τις εταιρείες να φέρουν στίς πόρτες ευδιάκριτα τα στοιχεία και το λογότυπο της εταιρείας. Έτσι θα αποτελούν και μια κινητή διαφίμηση για την εταιρεία και δεν θα χρησιμοποιούνται σαν προσωπικά Ι.Χ. (ποιός πλούσιος επιχειρηματίας θα πάει διακοπές με αυτοκίνητο με το λογότυπο στην πόρτα?).

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 10:07 | Βασίλης

    Σε άλλα κράτη της ΕΕ πώς αντιμετωπίζεται θεσμικά και οργανωτικά το θέμα; Μπορούμε κάλλιστα να εφαρμόσουμε όποιο σύστημα είναι περισσότερο προσαρμόσιμο στην ελληνική πραγματικότητα, να το υποστηρίξουμε με ανάπτυξη / εφαρμογή των απαραίτητων ηλεκτρονικών μέσων-διαδικασιών και να το προστατεύσουμε από την ελληνική συνήθεια των εξαιρέσεων (εξαίρεση = παράθυρο απάτης). ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ και καλή επιτυχία!!!

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 10:17 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    – Ο απλούστερος τρόπος αποκάλυψης των φοροφυγάδων, ανεξάρτητα από την αποκάλυψη τους με άλλους τρόπους π.χ ύπαρξη μηχανισμών κατά την στιγμή της φοροκλοπής ή φοροαποφυγής – που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή διότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα η πολιτική βούληση για την καθιέρωση και λειτουργίαμ τους με το ανόητο επιχείρημα του πολιτιοκού κόστους – είναι η σύγκριση μεταξύ Ε9 και αθροίσματος Ε1 π.χ 10 – 15 τελευταίων ετών και η εφάπαξ φορολόγηση της διαφοράς τους που δεν εξηγείται , εφόσον υπάρχει, π.χ με ένα συντελεστή 10-15% τουλάχιστον, άλλως νομοθετική πρόβλεψη περί μη δυνατότητας πώλησης,ενοικίασης, μεταβίβασης – κληροδότησης κ.λ.π χρήσεων.

    -Καθιέρωση τεκμηρίου όταν γίνεται λήψη δανείου από Τράπεζα για φορολογικούς λόγους από ιδιώτες με εξασφάλιση του δανείου από κατάθεση του δανειολήπτη ίση με το ποσό της κατάθεσης μέσω λογαριασμού στον οποίο θα έχει πρόσβαση η ΔΟΥΕ ή άθροιση του ποσού των δόσεων εξυπηρέτησης στο εισόδημα του δανειολήπτη όταν η εξασφάλιση είναι εμπράγματη.Ανάλογη αντιμετώπιση για λήψη δανείων για λόγους φορολογικούς και απο τις επιχειρήσεις.

    -Μελέτη και καθιέρωση πληρωμής όλων των δαπανών άνω του ποσού π.χ € 15- 20 ανα συναλλαγή για μικροδαπάνες με εύλογο αριθμό ορίου συναλλαγών αυτού του ύψους ώστε να μην σπάνε τις μεγάλου υψους συναλλαγές σε πολλές μικρότερες, μέσω φορολογικής κάρτας βάσει του μοναδικού Α.Φ.Μ σε φυσική μορφή ή σε ηλεκτρονική π.χ πληκτρολόγηση στο κινητό τηλέφωνο του ΑΦΜ του αγοραστή κα του πωλητή και του ποσού της συναλλαγής και αποστολή π.χ στο ΜΗΚΥΟ ώστε να προκύπτει το σύνολο των ετήσιων δαπανών οι οποιες θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα και η φορολόγηση του υπολοίπου εισοδήματος.Ειδική πρόβλεψη για τις περιπτώσεις που δεν ειναι δυνατό να εφαρμοσθούν τα ανωτέρω π.χ σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά.

    -Καθιέρωση τιμολόγησης των προσφερομένων υπηρεσιών του ΔΗΜΟΣΙΟΥ που σήμερα προσφέρονται δωρεάν π.χ σε Δημόσια Νοσοκομεία σε φοροφυγάδες / φοροκλέφτες και εισφοροφυγάδες δηλ. άμεση περίθαλψη τους αλλά κατολογισμός της δαπάνης εκ των υστέρων με την διαδικασία περί είσπραξης δημοσίου εσόδου. Ανάλογη αντιμετώπιση και σε άλλες επιλεγμένες δωρεάν υπηρεσίες του Δημοσίου για τις ανωτέρω κατηγορίες φοροφυγάδων με το σκεπτικό ότι δεν μετέχουν στα δημόσια έσοδα – γενικά δυσμενής αντιμετώπισή τους σε κάθε έκφανση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

    -Πλήρης αποκλεισμός και απαγόρευση της προμήθειας κάθε Νοσοκομειακού υλικού από απατεώνες προμηθευτές που χρησιμοποιούν OFFSHORE εταιρία η οποία εμφανίζεται ως ο προμηθευτής τους με υπεριτιμολόγηση των υλικών αυτών και υπέρμετρη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων και σε καμία περίπτωση να μην εξοφλούνται για τα υπερτιμολογημένα υλικά, άλλως να επιβληθεί τόσο μεγάλος φόρος στη συναλλαγή τους ώστε να βγαίνουν ουσιαστικά εκτός αγοράς αφού δεν θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί- σε κάθε περίπτωση όμως να επανλελθει η παλαιά διαδικασία και να γίνει απαραίτητη η χρήση και ο έλεγχος θεωρημένου price list του κατασκευαστή οίκου από το Επιμελητήριο της χώρας εξαγωγής για να ελέγχεται η αισχροκέρδεια των »προμηθευτών» .

    -Ποινικοίηση της κλοπής του Φ.Π.Α με άμεσα εκτελεστή την επιβολή της ποινής.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 09:12 | Απόστολος Γατής

    Θα επιθυμούσα να τοποθετηθώ στην εν λόγω ενότητα γενικά. Να τονίσω δε ότι δεν είμαι γνώστης των οικονομικών και φορολογικών ζητημάτων. Ωστόσο, όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας, μα κανένας πολίτης δεν θα είχε αντίρρηση να καταβάλλει τους φόρους που του αναλογούν, ακόμα και αν σε κάποιες περιπτώσεις και λόγω των εκάστοτε αναγκών θα ήταν κάπως υψηλότεροι. Αυτό προϋποθέτει πέρα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα την ανταποδοτικότητα. Δε μπορεί ο έλληνας πολίτης να καταβάλλει φόρους, είτε είναι ιδιώτης είτε απασχολείται στο δημόσιο και να μην απολαμβάνει τα αγαθά της Υγείας, της Παιδείας.
    Δεν είναι δυνατόν σε πόλεις των 80000 κατοίκων και άνω να μην υπάρχουν Μονάδες Υγείας ικανές να αντιμετωπίσουν σοβαρά περιστατικά και να αναγκάζονται οι πολίτες να καταφελυγουν στις μητροπόλεις των Αθηνών ή της Θεσ/νίκης, και ενίοτε με το αζημείωτο.
    Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση που δεν είναι ΠΟΤΕ ΔΩΡΕΑΝ.
    Δε μπορεί π.χ. ο επιχειρηματίας να δηλώνει εισοδήματα δυσανάλογο της νομής και κατοχής του και ο μισθωτός να είναι αιωνίως το υποζύγιο.
    Δε λέει κανείς να στραγγαλίσουμε την επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία και δημιουργικότητα. Χρειάζονται κίνητρα, και αν γίνει κατάχρηση της εμπιστοσύνης του κράτους, που οφείλει να ενδυναμώσει τον επιτελικό και ελεγκτικό του ρόλο και να τον θωρακίσει με διαφάνεια και αποφασιστικότητα, να υπάρχουν σκληρά μέτρα. Η λογική, ότι ο «Χ» επιχειρηματίας, βιομήχανος ή οποιοσδήποτε απασχολεί προσωπικό και εργατικό δυναμικό, αν δε φορολογηθεί σύμφωνα με το δίκαιο του ιδίου, θα μεταφέρει την επιχείρησή του αλλού ή θα απολύσει εργαζόμενους προκειμένου να έχει το επιθυμητό κέρδος και να το αναδιανέμει στους μετόχους, είναι εκβιαστική. Και ένα σοβαρό κράτος έχει τις απαντήσεις σε τέτοιου είδους λογικές που μεταλλάσσονται σε καθεστηκυίες αντιλήψεις και πρακτικές.
    Η ανάπτυξη δεν έρχεται μέσα από φορολογικά συστήματα που αλλάζουν συνεχώς. Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις έρχονται όταν υπάρχει ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, και προπάντων ΔΙΚΑΙΟ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 09:49 | Δημήτρης

    Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις καταγγελίες ειδικά στις ανώνυμες. Υπάρχουν πολλοί αργόσχολοι οι οποίοι ασχολούνται μόνο με καταγγελίες και μυνήσεις. Αποτέλεσμα να γεμίζουν οι εφορίες, τα δικαστήρια και οι πολεοδομίες και να μην προλαβαίνουν να κάνουν την δουλειά τους. Οι καταγγελίες πρέπει να γίνονται επώνυμα και σε περίπτωση αυτός που καταγγέλει ή μυνύει κάποιον, έχει άδικο, θα πρέπει αυταπαγγέλτως να πληρώνει (ή τουλάχιστον να ελέγχεται και αυτός).

    Επίσης τα νομοθετικά μέτρα γενικά πρέπει να είναι αυστηρά εναντίον αυτών που δεν κόβουν αποδείξεις και όχι των απλών πολιτών που δεν τις παίρνουν (όχι που δεν τις ζητάνε).

    Γενικά πρέπει να καλυτερεύσει η αστυνόμευση. Πως είναι δυνατόν ένας απλός πολίτης να βρίσκει υδραυλικούς χωρίς αποδείξεις, μαύρους που πουλάνε τα πάντα, να μην του φέρνουν αποδείξεις αλλά το κράτος να μην μπορεί να τους πιάσει? Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι αυτοί που κάνουν τους ελέγχους, φαίνεται ότι είναι αστυνομικοί. Άρα χρειάζεται οργάνωση στο κυνήγι των φοροφυγάδων και αυτηρές ποινές σε αυτούς (τι σημασία έχει να έχεις αυστηρές πηνές αν δεν μπορείς να τους πιάσεις?)

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 09:20 | Γιαννης

    Ποινικοποιηση της φοροδιαφυγης σε ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ οπως ειναι στον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο αν πραγματικα θελετε να την καταπολεμισετε γιατι τοσα χρονια εχουμε χορτασει λογια λογια λογια ολο λεμε τεραστια φοροδιαφυγη και τιποτε δεν κανουμε.ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ εδω και τωρα να γινει η φοροδιαφυγη ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΕΤΕ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 08:21 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΟΚΟΛΟΣ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ – ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ .
    ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ :
    1. ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΠΛΗΡΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΔΠΧΑ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΛΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
    2. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ
    ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ Η/Υ
    ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΤΟΥΣ
    ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΤΩΝ ΑΦΜ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΑ
    ΕΞΟΔΑ ΚΛΠ . ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΑ
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ . ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΑΡΞΕΩΣ
    ΚΑΙ ΛΗΞΕΩΣ . ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΝΑ
    ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΠΥΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ
    ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ,ΕΛΕΓΧΟ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
    ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ
    ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΒΣ ΚΑΙ ΤΟ Ε9 ΚΛΠ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 01:26 | Dreamdaylost

    Η φοροδιαφυγή γίνεται στις πολύ μεγάλες εταιρείες!!!!

    Γιατί δεν πιάνετε από το αυτί τους Ορκωτούς Ελεγκτές τους??

    πως και δεν τα βρίσκουν αυτοί??

    Η μήπως συμβαίνει κάτι άλλο??

    Πως γίνεται να έχουν πάει δικηγόροι, εφοριακοί, γιατροί, μηχανικοί φυλακή αλλά ούτε ένας ορκωτός σε αυτή τη χώρα!!!!

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 01:18 | Σωκράτης

    Υπουργέ μου, τα πράγματα είναι απλά.
    Οι Έλληνες δείχνουν το χειρότερο πρόσωπο τους στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό είναι τυπικοί.
    Γιατί συμβαίνει αυτό;
    Γιατί εκεί υπάρχουν ποινές. Το πρόβλημα λοιπόν στην Ελλάδα είναι η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής ως έγκλημα υψίστης σημασίας που πρέπει να εξοντώνει τους παραβάτες. Ειδικά τους ελεγκτές των παραβάσεων σε περίπτωση διαφθοράς πρέπει να τους εξαφανίζει από τη χώρα.
    «Η εξορία είναι μια καλή λύση» καθώς και η δήμευση της περιουσίας τους απαραίτητη και άμεση.
    Επιτέλους πρέπει να γίνουμε άνθρωποι. Πρέπει να απομακρύνουμε από τη δημόσια ζωή τους κλέφτες και τους λωποδύτες που οι περισσότεροι είναι μέλη μεγαλόσχημων τέννις κλαμπ.
    Μόλις ο ελεγκτής πιάσει κάποιον με μία, ναι μία απόδειξη που δεν έχει κόψει, να του κλείνουν προειδοποιητικά το μαγαζί με μεγάλη πινακίδα στην είσοδο για το λόγο που έκλεισε και δημοσιοποίηση του ονόματος στις τοπικές εφημερίδες και σε ειδική λίστα φοροκλεφτών απατεώνων στο διαδίκτυο.
    Τη δραστηριότητα για 6 μήνες με υποχρέωση να πληρώνει τους υπαλλήλους του και εάν με την επαναλειτουργία του τον πιάσουν άλλη μία φορά να κλείνει οριστικά το κατάστημα ο ίδιος ωφς φυσικό πρόσωπο να χάνει το δικαίωμα να ανοίξει ξανά επιχείρηση ή να συμμετέχει σε νομικό πρόσωπο.
    Να μην του επιτραπεί ποτέ ξανά να γίνει επιχειρηματίας.
    Να γίνει υπάλληλος!
    Τέτοιους επαγγελματίες δεν χρειάζεται η χώρα.
    Να μας αδειάσουν τη γωνιά και να ανοίξει η δουλειά για τους τίμιους και συνεπείς επαγγελματίες.
    Θα ήθελα επίσης να τονίσω τη μέγιστη σημασία που έχει το πόθεν έσχες για την σωστή απόδοση των εισοδημάτων.
    Φυσικά και έπρεπε να υπήρχε χρόνια, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.
    Όμως για να λειτουργήσει πρέπει να καταγράφονται τα ΠΑΝΤΑ και οτιδήποτε δεν δικαιολογείται να κατάσχεται και να πωλείται ως έσοδο του δημοσίου.
    ΕΙδικά στους εφοριακούς η εφαρμογή του και η δήμευση να συνοδεύεται με στέρηση της σύνταξης. Να διαγράφονται από το συνταξιοδοτικό του κεφάλαιο τα χρήματα που στέρησε από το κράτος.
    Ένα επιπλέον ζήτημα είναι και η ενθάρυνση με φοροαπαλλαγές για όλους τους φορολογούμενους καθώς και η ηλεκτρονική πληρωμή μέσω των τραπεζών ή καρτών.
    Την ευχή μου και τη συμπαράσταση μου για δίκαια και αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος που συντελείται στη χώρα μας.
    Καμία συγχώρεση για τους φορολογικούς παραβάτες.
    No mercy!

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 01:56 | χαρης

    Κάποιες λύσεις θα ήταν σταδιακά να καταργηθούν οι συναλλαγές με μετρητά πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε να χρησιμοποιούνται περισσότερο οι πιστωτικές.

    – Σταδιακά να υπάρχουν παντού ταμιακές, συναλλαγές των μόνο από δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό.

    – Αμείλικτοι έλεγχοι και συχνότεροι έλεγχοι.

    – Να σταματήσουν οι βουλευτές να παρεμβαίνουν στο έργο των εφοριακών.

    – Να υπάρχει κάποιο τηλέφωνο e-mail τηλέφωνο ανώνυμων καταγγελιών μετά την συγκέντρωση ενός αριθμού καταγγελιών να υπάρχει σχετικός έλεγχος.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 00:23 | Α, Παληός

    Να γίνει ποινικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος η φοροδιαφυγή υπό προϋποθέσεις.

    Σε επανάληψη του αδικήματος να αφαιρείται η επαγγελματική άδεια.

    Να προβλέπεται και κάθειρξη υπό προϋποθέσεις.

    Ειδικό ποινολόγιο για εφοριακούς, πολιτικούς, δικαστικούς, μητροπολίτες, καθηγητές, γιατρούς, δικηγόρους.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 00:42 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

    Πριν συμφωνήσουμε όλοι στο πόσο «κακή» είναι η φοροδαφυγή και πόσο «κακοί» οι φοροφυγάδες, ας κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση του γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε:

    Χοντρικά, το ΑΕΠ σε τωρινές τιμές είναι 260-280 δις. Ευρώ.

    Οι προβλεπόμενες δαπάνες του προυπολογισμού 2009, 15 μήνες πρίν, χωρίς το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) ήταν 65.9 δις και το προβλεπόμενα έσοδα 62.2 δις. Ετσι θα προέκυπτε 3.7δις έλλειμμα. Από το ΠΔΕ προέκυπταν 5.1 δις και συνολικά 8.8 δις ή 3.3 – 3.5% του ΑΕΠ.

    Τελικά κλείσαμε στα 12.5% δηλαδή κοντα στα 32.5 δις, ήτοι > του 50% των προβλεπομένων εσόδων!!! Αυτό ήρθε σαν συνέπεια της αύξησης των δαπανών κατά περίπου 10% και της υστέρησης των εσόδων κατά το υπόλοιπο.

    Και τώρα το σημαντικό:

    Από τα 65 δις των δαπανών η ανάλυση έχει ώς εξής:

    a. ΑΠΟΔΟΧΕΣ & ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 25.2 δις (38.5%)
    b. ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 14.4 δις (22.1%)
    c. ΤΟΚΟΙ ΧΡΕΟΥΣ 12.0 δις (18.5%)
    d. Επιχορηγήσεις Φορέων 2.6 δις (4%)
    e. Αποδόσεις ΕΕ 2.5 δις (4%)
    f. Αποδόσεις σε Γεωργία 0.75 δις (1.1%)
    g. Καταναλωτικές Δαπάνες 2.8 δις (4.3%)
    (Μετακινήσεις, Προμήθειες)
    h. ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΟΙ ΠΟΡΟΙ σε
    Διάφορους φορείς (Τ.Α.) 5.00 δις (7.7%)

    Με άλλα λόγια
    1. ΜΙΣΘΟΙ + ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ + ΑΣΦΑΛΙΣΗ + ΤΟΚΟΙ + ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΕΕ + ΠΟΡΟΙ ΟΤΑ + ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ = 95% των ΔΑΠΑΝΩΝ!!!.
    2. ΜΙΣΘΟΙ + ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ + ΑΣΦΑΛΙΣΗ + ΤΟΚΟΙ = 80% των ΔΑΠΑΝΩΝ!!!

    Αν π.χ. θέλαμε φέτος να έχουμε ισοσκελισμένο προυπολογισμό ακόμη και να καταργούσαμε εντελώς όλες τις δαπάνες πλήν μισθών, συντάξεων και τόκων δεν θα εξοικονομούσαμε περισσότερα από 13δις δηλαδή μόλις το 40% του σημερινού ελλείμματος.

    Π.χ. Για να ρεφάρουμε και τα 32.δις θα έπρεπε να μην πληρωθεί ΚΑΝΕΝΑΣ δημόσιος υπάλληλος για το 2009 (εξοικονόμηση 25.2) και να κοπούν οι μισές δαπάνες σε ασφάλιση & περίθαλψη (εξοικονόμηση άλλα 7 δις)!!

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η τρέχουσα δημοσιονομική κρίση στην Ελλλάδα, δεν οφείλεται στην φοροδιαφυγή (αυτή υπήρχε πάντα), οφείλεται στην σημαντική συτέρηση των εσόδων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και στην ταυτόχρονη (και πάντα συνεχιζόμενη) αύξηση των δημοσίων δαπανών κυρίως σε μισθούς, συντάξεις και περίθαλψη.
    Οσο δεν λαμβάνονται μέτρα για την ΔΡΑΣΤΙΚΗ μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα, τόσο θα αυξάνει η φορολογία και (δυστυχώς) το έλλειμμα.
    Αν ο νομοταγής πολίτης συνειδητοποιήσει ότι θα πληρώνει αυξημένους φόρους για να έχει υπο-απασχολούμενους, υψηλά αμοιβόμενους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίο απλά συντηρούν μία αχρείαστη γραφειοκρατία, συνταξιούχους 45 ετών με πλήρη σύνταξη, και ένα σπάταλο κράτος με χαμηλού επιπέδου προς αυτόν κοινωνικές υπηρεσίες, τότε είναι μαθηματικά βέβαιον ότι θα καταλήξει και αυτός φοροφυγάς και μάλιστα συνειδητοποιημένος.

    Με εκτίμηση,

    –Δημήτρης Δούκας

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 00:16 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΛΥΝΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑ : ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟ ΕΤΗΣΙΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 300.000€. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΟΤΕ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΑ ΤΑ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΛΠ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 00:24 | ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ,
    ΑΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΙΧΡΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ. ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 10% ΕΩΣ 15% ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΕΛΚΥΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 23:30 | ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑΝΤΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΦΟΡΤΗΓΑ ΕΑΝ ΛΕΙΠΕΙ ΜΙΑ ΟΞΕΙΑ, Η ΕΑΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΩΔΙΚΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ‘Η ΛΑΘΟΣ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ Δ/Α ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ 400€ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
    ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΣΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ ΕΠΙ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΤΟΥΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ). ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ.
    ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΨΑΤΕ. ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ. ΚΥΝΗΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 23:35 | Γιάννης Καλαϊτζής

    Συμφωνώ με το μέτρο των αποδείξεων.
    Επίσης συμφωνώ και με τα τεκμήρια διαβίωσης.

    Το μεγάλο στοίχημα όμως, κατ’ εμέ, θα είναι να μπορέσει το κράτος να «απαλλαγεί» από τους εφοριακούς. Και τι εννοώ:
    Είναι γνωστό λίγο ή πολύ ότι η διαφθορά στους ελεγκτικούς – εισπρακτικούς μηχανισμούς καλά κρατεί (ανεξαρτήτως κυβερνήσεων).
    Άρα, όσο καλό νομοσχέδιο και να ψηφιστεί, εάν βασίζεται το κράτος στους ίδιους διεφθαρμένους υπαλλήλους για να βεβαιώνει και να εισπράτει τους φόρους, μικρή πρόοδος θα γίνεται στα έσοδα.

    Τι κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού.

    1. Ηλεκτρονική υποβολή και διασταύρωση των αποδείξεων. Αν είναι εφικτό, όχι μόνο μια φορά το χρόνο με την κατάθεση της δήλωσης, αλλά σε καθημερινή βάση για όποιον επιθυμεί.
    Δηλαδή, έχω τον κωδικό μου, μπαίνω στο Taxis, καταχωρώ τις αποδείξεις μου όποτε θέλω και έτσι ανά πάσα στιγμή, ξέρω που βρίσκομαι, θα έχω πολύ λιγότερο έργο να κάνω την ώρα της κατάθεσης της δήλωσης, αλλά το κυριότερο, ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να ελέγχεται ο κάθε ΑΦΜ χωρίς να υπεισέρχεται σε μεγάλο βαθμό ο ανθρώπινος παράγοντας.
    Τέλος δεν θα επιβαρύνεται το σύστημα από εκατομμύρια φορολογούμενους που θα προσπαθούν το Μάϊο να περάσουν στη δήλωσή τους αποδείξεις ενός έτους.

    2. Δυνατότητα πληρωμών στους ελεύθερους επαγγελματίες με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ούτως ώστε να μη μπορεί κάποιος να αρνηθεί την απόδειξη.

    3. Ο έλεγχος του πόθεν έσχες των εφοριακών, να μη γίνεται από άλλους εφοριακούς, αλλά από ανεξάρτητη αρχή, κατά προτίμηση από το εξωτερικό.

    4. Οι εφοριακοί να μην υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους, όπως επίσης και να μην υπηρετούν για πολύ καιρό στον ίδιο τόπο.

    5. Οι ποινές, σε ενδεχόμενες παραβάσεις να είναι πραγματικά αυστηρές (πρόστιμα, οριστική απόλυση) και όχι απλώς μετάταξη σε άλλη εφορία, ή σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.

    Κατανοώ ότι τα ανωτέρω θα προκαλέσουν αντιδράσεις, αλλά ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά, δεν γίνεται.
    Για μένα το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης αυτό είναι.
    Να καταφέρει να ελέγξει τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα και λιγότερο το δημοσιονομικό πρόβλημα.

    Ζητώ συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου και για την κατάχρηση του χώρου.

    Η δημοσίευση του κειμένου δεν είναι απαραίτητη. Ευχαριστώ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 23:30 | Ηλίας

    να ζητείται Αφμ πελάτη για κάθε απόδειξη που εκδίδεται με ύψος πάνω από 100 ευρώ. Αυτό να γίνεται με επίδιεξη πιστωτική κάρτας ή αστυνομικής ταυτότητας ή ταυτότητας αλλοδαπού.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 23:09 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

    Κατανταει εντελως ΓΕΛΟΙΟ επι 35 χρονια να μιλαμε ολοι για την φοροδιαφυγη και την αναγκη παταξης της , και να μην γινεται τιποτα.
    Επειδη αισθανομαι οτι ειμαι εντελως βλακας οταν ακουω φια προσπαθειες παταξης της φοροδιαφυγης θα σας φερω ενα απλο παραδειγμα :

    Ολες οι Ανωνυμες Εταιρειες της χωρας μας (αρκετες δεκαδες χιλιαδες) δημοσιευουν καθε χρονο ισολογισμους . Ακομη και οι πιο ασχετοι τους εχουν δει να δημοσιευονται κατα εκατονταδες καθε Ιουνιο σε ολες τις Οικονομικες (και οχι μονο) εφημεριδες.
    Αναμεσα σε οσα στοιχεια δημοσιευονται ειναι και το Ταμειο της Εταιρειας :

    ΠΡΟΣΟΧΗ : ΟΧΙ οι οποιες καταθεσεις εχει σε τραπεζα, αλλα καποια μικροποσα που κραταει το λογηστηριο για τις τρεχουσες αναγκες 1-2 ημερων. Ακομη και σε μεγαλες (αλλα νομιμες) εταιρειες στην Ελλαδα, ενα συνηθισμενο ταμειο ειναι λιγες χιλιαδες Ευρω, απλα γιατι καθε μερα πανε στην τραπεζα και καταθετουν τα υπολοιπα (η κανουν αναληξη για τις πληρωμες τις ημερας).

    Απο την αλλη ο επιχειρηματιας που θελει να φοροδιαφυγει και να εισπραξει ποσα χωρις να πληρωσει φορο απλα τα φερνει απο την τραπεζα στο ταμειο της εταιρειας και μετα τα παινρει. Επειδη ομως δεν εχει νομιμο δικαιολογητικο γιατι τα πηρε, φροντιζει ωστε αυτα να φαινονται οτι ειναι ακομη στο ταμειο (χωρις φυσικα να ειναι, μια και ειναι στις τσεπες του)…

    Το κρατος ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ πριν αρκετα χρονια ψηφισε μια διαταξη που ελεγε οτι οταν γινει φορολογικος ελεγχος στην εταιρεια, γινεται καταμετρηση του ταμειου (δηλαδη μετρανε τα χαρτονομισματακ νομισματα που βρεθηκαν) και αν δεν συμφωνει τοτε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΦΟΡΟΣ μια και θεωρειται ισοδυναμο με αποκρυψη κερδων (δηλαδη φοροδιαφυγη).

    Ε,λοιπον για να γελασουμε ολοι μαζι : Καθε χρονο χιλιαδες επιχειρησεις δηλωνουν ταμειο (προσοχη οχι καταθεσεις σε τραπεζες) πανω απο 1.000.000 ευρω…. αυτο μπορει να το δει ο καθενας στις εφημεριδες (και φυσικα θα επρεπε να το βλεπει και η αρμοδια Εφορια).

    Αρα καθε λογικος ανθρωπος θα πει, οτι ΑΜΕΣΑ, την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, θα επρεπε ενας εφοριακος να παει, να κανει καταμετρηση ταμειου, και επειδη ΠΡΟΦΑΝΩς δεν θα βρει τετοια ποσα να επιβαλλει τα αντιστοιχα προστιμα που ειναι τεραστια.

    Μαντεψτε :
    1) Δεν στελνουν οι εφοριες ελεγκτες ΑΜΕΣΑ (ισως μονο μετα απο μερικα χρονια). Ειτε γιατι εχουν πολυ δουλεια, ειτε γιατι δεν διαβαζουν τους ισολογισμους
    2) Ακομη κι οταν στελνουν , στις περισσοτερες των περιπτωσεων τελικα τα «βρισκουν» τα χρηματα..οσα ακριβως επρεπε να υπαρχουν… κι ας ειναι ισως μερικα εκατομμυρια ευρω… φαινεται οτι ο επιχειρηματιας ειναι τοσο «ηλιθιος»¨που δεν φοβαται και τα κραταει στο γραφειο του..

    κι ετσι δεν μπανει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ….

    Αφου τα βρηκαν βρε παιδια τα χρηματα…τι να κανουμε????

    Και δεν ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΗΚΕ τοσα χρονια το κρατος μας, να βαλει 5 ατομα (οχι παραπανω) να ελεγξουν τους ισολογισμους αυτους… να πανε στις εταιρειες να κανουν τον ιδιο ακριβως ελεγχο και με δεδομενο οτι ΔΕΝ θα βρουν αυτα τα χρηματα πραξουν τα δεοντα σε οσους ειχαν ελεγξει την συγκεκριμενη εταιρεια(και βρηκαν…) τα χρηματα αυτα.

    Κι αυτο ειναι ενα μονο απλο παραδειγμα…. μια απο τις πολλες περιπτωσεις που η φοροδιαφυγη μπορει να πιαστει ΑΜΕΣΑ.

    Θα μπορουσα να ανφερθω σε πολλες ακομα απλες τεχνικες…αλλα πιστεψτε με ….ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ…. οσο δεν υπαρχει η πολιτικη βουληση….

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 22:51 | Ελευθεριάδης Γ.

    Αναλυτική δήλωση περιουσιακών στοιχείων , εισοδημάτων και καταθέσεων του φορολογούμενου, τεκμήρια για ελεύθερους επαγγελματίες , αποδείξεις δαπανών για εκπτώση φόρου και επιτέλους έλεγχος στις δηλώσεις που υποβάλλουν λογιστές για πελάτες τους, που πιστέυω είναι σχεδόν όλες ανειλικρινείς. Σύσταση εσωτερικής υπηρεσιας για την πάταξη της διαφθοράς στις ΔΟΥ. ΙΔΙΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΧ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 22:25 | Ελευθεριάδης Γ.

    Αναλυτική δήλωση περιουσιακών στοιχείων , εισοδημάτων και καταθέσεων του φορολογούμενου, τεκμήρια για ελεύθερους επαγγελματίες , αποδείξεις δαπανών για εκπτώση φόπου και επιτέλους έλεγχος στις δηλώσεις που υποβάλλουν λογιστές για πελάτες τους, που πιστέυω είναι σχεδόν όλες ανειλικρινείς. Σύσταση εσωτερικής υπηρεσιας για την πάταξη της διαφθοράς στις ΔΟΥ. ΙΔΙΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΧ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 22:23 | Ελευθεριάδης Γ.

    Αναλυτική δήλωση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων και καταθέσεων του φορολογούμενου, τεκμήρια για ελεύθερους επαγγελματίες , αποδείξεις δαπανών για εκπτώση φόπου και επιτέλους έλεγχος στις δηλώσεις που υποβάλλουν λογιστές για πελάτες τους, που πιστέυω είναι σχεδόν όλες ανειλικρινείς. Σύσταση εσωτερικής υπηρεσιας για την πάταξη της διαφθοράς στις ΔΟΥ. ΙΔΙΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΧ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 21:17 | Αθανάσιος Παπαϊωάννου

    «Στην Αμερική ο Al Capone πήγε φυλακή για φοροκλοπή».

    Γι’ αυτό εκεί ελάχιστοι τολμούν να φορο-κλέψουν. Όπως και σ’ άλλες προηγμένες χώρες της Δύσης. Όλοι το ξέρουν.

    Η λύση στο «τόσο» δύσκολο πρόβλημα της Ελλάδας είναι απλή και έχει παγκόσμια ισχύ: «Αν ο μέσος πολίτης παραλύει από τον τρόμο στη σκέψη της φοροκλοπής/φοροδιαφυγής, μόνο τότε λύνεται το πρόβλημα».

    Όλα τα άλλα των φορολογικών νομοσχεδίων, των φορολογικών ελέγχων κλπ. δεν είναι ούτε καν ημίμετρα: οι όποιες θετικές επιδράσεις τους είναι ασθενείς και βραχύχρονες, σε 1-2 χρόνια, αν όχι σε μήνες, το σύστημα προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και πάλι στα ίδια είμαστε.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 21:16 | Ηλίας Καλιντέρης

    Αξιότιμοι κύριοι,
    η λύση στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής είναι η εκμετάλλευση της πληροφορικής. Όλες οι τράπεζες για να εξυπηρετούν τις πιστωτικές τους κάρτες, δίνουν σε κάθε συνεργαζόμενη επιχείρηση ειδικό μηχάνημα ανάγνωσης των καρτών και με κάθε συναλλαγή ενημερώνεται το κεντρικό πληροφοριακό της σύστημα. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνει και το κράτος. Κάθε φορολογούμενος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει μοναδικό Α.Φ.Μ. Σε κάθε Α.Φ.Μ. θα αντιστοιχεί μία μοναδική ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα διαβάζεται από ειδικά μηχανήματα, που θα αναλάβει το κράτος να μοιράσει σε ΚΑΘΕ επιχείρηση. Τα μηχανήματα αυτά θα ενημερώνουν αυτόματα το ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείο Οικονομικών και θα είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ οικονομικής συναλλαγής, από το SUPER MARKET, λογαριασμούς Δ.Ε.Κ.Ο., βενζίνη, μέχρι και την αγορά ακινήτου, ενώ η κάρτα θα χρησιμοποιείται και για καταθέσεις στην τράπεζα. Η φορολόγηση πλέον δεν θα γίνεται στα δηλωθέντα εισοδήματα, αλλά στα πλεονάζοντα εισοδήματα και μάλιστα κλιμακωτά, με συντελεστή υψηλότερο του συντελεστή του Φ.Π.Α. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνονται : 1) Για τα φυσικά πρόσωπα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα γνωρίζει το Υπουργείο τι ποσά δαπανά ο κάθε φορολογούμενος ή τα προστατευόμενα μέλη του, τόσο σε καθαρές αξίες όσο και σε Φ.Π.Α. και αν τις δαπάνες αυτές δεν τις δικαιολογεί το εισόδημά του, θα φορολογείται. Έτσι κανείς δε θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα αδήλωτα εισοδήματά του. Και επειδή τα έξοδα κάθε ατόμου είναι συνήθως περισσότερα από το ετήσιο αφορολόγητο, θεωρώ ότι η πρόταση μου είναι κοινωνικά δίκαιη, ενώ από τη στιγμή που θα υπάρχει η σχετική πληροφόρηση, θα μπορεί να γίνεται ακόμα και επιστροφή Φ.Π.Α. στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους 2) Για τα νομικά πρόσωπα θα γνωρίζει το Υπουργείο τον κύκλο εργασιών τους και τα έξοδα τους, και θα μπορεί να γίνεται διασταύρωση με τα δηλωθέντα κέρδη τους. Επιπλέον θα μπορεί ανά πάσα στιγμή το Υπουργείο να γνωρίζει ποιες επιχειρήσεις έχουν πιστωτικό και ποιες χρεωστικό υπόλοιπο Φ.Π.Α. και να κατευθύνει αντίστοιχα τους ελέγχους. Στο ίδιο πλαίσιο προτείνεται και η δημιουργία από κάθε επιχείρηση ενός δεσμευμένου λογαριασμού καταθέσεων στον οποίο θα κατατίθεται από τους πελάτες της τα ποσά Φ.Π.Α. που αντιστοιχούν στις πωλήσεις της. Οι μόνες κινήσεις που θα επιτρέπεται να γίνουν από το λογαριασμό αυτό θα είναι είτε η μεταφορά ποσού σε αντίστοιχο λογαριασμό Φ.Π.Α. άλλης επιχείρησης ή η εξόφληση του Φ.Π.Α. στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ και οι τόκοι των λογαριασμών αυτών θα αποδίδονται στο Δημόσιο. Έτσι δεν θα είναι δυνατή η μη απόδοση Φ.Π.Α. που ουσιαστικά αποτελεί φοροκλοπή.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 21:54 | basilis

    ¨η φοροδιαφυγη ειναι και θεμα νοοτροπιας .αλλα με την τεχνολογια που υπαρχει σημερα δεν ειναι και τοσο δυσκολο το προβλημα οι υπολογιστες μπορουν να δισταυρωσουν τα παντα αρκει να θελουμε

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 21:10 | Γρηγόρης Μπέρσος

    Οπως έχει διαμορφωθεί το καθεστώς και η νοοτροπία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πρέπει ο φορολογούμενος να έχει σοβαρό κίνητρο για να ζητά αποδείξεις για τις υπηρεσίες η τα αγαθά που αγοράζει.
    Μόνο όταν τα ποσά εκπίπτουν από το φορολογητέο του εισόδημα θα υπάρχει αυτό το κίνητρο και μάλιστα να εκπίπτουν εξ ολοκλήρου.
    Τότε μόνο δε θα υπάρχει και η δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τον επαγγελματία, ο οποίος θα προτείνει έκπτωση έναντι μη χορήγησης απόδειξης.
    Στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαικές χώρες το έχουν λύσει το ζήτημα αυτό, αφαιρώντας τις δαπάνες των νοικοκυριών από το προς φορολόγηση εισόδημα.
    Ετσι δεν θα έχουμε τα φαινόμενα οι γιατροί και άλλοι ελεύθεροι εππαγγελματίες πχ να ζητούν 80 χωρίς απόδειξη, 100 με απόδειξη, διότι θα υπάρχει το κ ί ν η τ ρ ο.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    Γρηγ. Μπέρσος

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 21:54 | Τασιγεώργος Γαβριήλ

    Κε Υπουργέ,

    Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποχρεωθούν σε εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα πρέπει να γίνονται όλες οι πληρωμές των υπαλλήλων και προμηθευτών τους καθώς και όλες οι εισπράξεις από τους εταιρικούς πελάτες τους (B2B) και τους πελάτες τους της λιανικής που πληρώνουν μέσω πιστωτικών καρτών.
    Οι τράπεζες στο τέλος κάθε μήνα (ή έτους) να υποχρεούνται στην έκδοση καταστάσεων για φορολογική χρήση (μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά για μιρκότερο κόστος κα αυτοματοποιημένη διαδιακασία).
    Όσο περισσότερες κινήσεις περάσουν μέσα από το τραπεζικό σύστημα τόσο λιγότερο μαύρο χρήμα θα κυκλοφορεί στην αγορά.

    Επιπλέον τα τιμολόγια και αποδείξεις πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά και όλες οι επιχειρήσεις να έχουν σύνδεση με την ΔΟΥ της περιοχής τους.

    Τέλος, καλές είναι οι ιδέες που καταθέτουν οι πολίτες αλλά φαντάζομαι ότι υπάρχουν διεθνώς εξαιρετικές πρακτικές για την πάταξη της φοροδιαφυγής από κράτη που τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από το δικό μας. Μία αντιγραφή αυτών των πρακτικών δεν θα έβλαπτε καθόλου.

    Μετά τιμής

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 21:58 | Ιωάννης

    Το τοπίο είναι πολύ δύσκολο και το σύστημα διάτρητο. Ο πολίτης νιώθει πως το να πληρώνει την εφορία είναι περιττό και πως το κράτος τον εξαπατά.
    Οι εξαγγελίες για ελέγχους απλά προκαλούν χαμόγελα γιατί το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ευκαιρίες για λάδωμα στους υπεύθυνους των ελέγχων… Το πόθεν έσχες θεωρείται σχεδόν ανέκδοτο αφού τα μεγάλα ποσά του μάυρου χρήματος ταξιδέυουν σε τραπεζικούς παραδείσους και με διευκολύνσεις ( οι τράπεζες του εξωτερικού στέλνουν μέχρι και αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο να παραλάβει τον πελάτη με την γεμάτη βαλίτσα!). Όσο για τα μικροποσά αυτά ξοδέυονται στην καθημερινότητα χωρίς να πάρει κανείς είδηση… Δημόσιοι υπάλληλοι που καλοζούν χωρίς να πειράζουν ποτέ τον μισθό τους. Δωροδοκίες υπό μορφή ειδών ή υπηρεσιών χωρίς άμεση συναλλαγή είναι επίσης κανόνας. Πώς θα τα ελέγξετε αυτά;
    Ίσως θα ήταν σκόπιμο οι έλεγχοι των ΔΟΥ να γίνονται με τυχαιοποιημένο σύστημα ώστε κάθε φορά τον έλεγχο μιας ΔΟΥ να αναλαμβάνει το προσωπικό μιας άλλης απομακρυσμένης όπως γίνεται η διόρθωση των γραπτών στις πανελλήνιες, δηλ. τις δηλώσεις του Πειραιά πχ ελέγχει η δυο του νομού Σερρών ή κάτι ανάλογο ώστε το σύστημα να γίνει ανώνυμο.
    Επίσης πλειοδοτήστε και άμεσα για την συμπριφορά του καταναλωτή. Δηλαδή δώστε ΣΟΒΑΡΟ οικονομικό κίνητρο στον καταναλωτή να κόψει απόδειξη (να γλιτώσει περισσότερα από αυτά που θα του κόψει ο έμπορος ή ο επαγγελματίας όταν ΔΕΝ θα του κόψει απόδειξη)…

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 20:05 | Μιχαηλίδης Δημήτριος

    Αν κάποιος μας πει 60 χωρίς απόδειξη και +20% με απόδειξη, τότε αν μας κόψει απόδειξη να μας εκπίπτει αυτό το 20% με κάποιον τρόπο.

    Επίσης, αν κάποιος γιατρός ή υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος μας πει κάποιο εξωφρενικό ποσό για να κόψει απόδειξη να υπάρχει 4-ψήφιο τηλέφωνο για την καταγγελία του (με Bonus για τον καταγγέλοντα).

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 20:09 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΗΝΗΤΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗ Η ΥΠΕΡΑΞΕΙΑ ΣΑΝ ΕΣΟΔΟ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 20:49 | BASILIS

    ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ Δ.Ο.Υ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΣΕΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ
    ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ,ΟΙ Δ.Ο.Υ. ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
    ΖΗΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ,ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ
    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΜΕ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ
    ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΠΟΡΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ? ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ?
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΝΑ
    ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
    ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 20:58 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    OTI KAI NA KANETE OI ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΙΡΟ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΡΔΗ.
    ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΕΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.
    BONUS ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΑ.
    ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΛΗΦΘΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ .
    ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 20:00 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΦΟΡΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 20:15 | Βασίλης Αξελής

    Πρόστιμο από την εφορία σε αναλογία 70 με 30 μεταξύ καταστηματάρχου και πελάτη από τους ελεγκτές όταν σε έλεγχο βρεθεί κάποιος χωρίς απόδειξη.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 20:31 | Παναγιωτόπουλος Ευστάθιος

    Συνέχεια από προηγ, σχόλιο.
    Η ΤΑΡΙΦΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΑ ΜΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΗΔΗ…

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 20:01 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΟΤΗΣ

    ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΦΠΑ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΒΟΝΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ.ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΟΡΓΙΑΖΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΦΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΠΟΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:15 | Παναγιωτόπουλος Ευστάθιος

    1.Να γίνονται επώνυμα ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ καταγγελίες για χρηματισμό εφοριακών και συναλλασομένων μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    2.Να απαλλάσεται ο καταγγε΄λων η να είναι επιεικής η αντιμετώπισή του εφόσον εμπλέκεται.
    3.Εφόσον συλλαμβάνεται από κλιμάκιο εξωτερικου ελέγχου φορολογητέα ύλη να ελεγχεται ΑΜΕΣΑ και ελεγκτής ΕΦΟΡΟΣ του φοροδιαφεύγοντος από κλιμάκιο ΕΙΔΙΚΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ.
    4.ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ!!! ΗΤΑΡΙΦΑ

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:50 | Manwlns Kexagias

    Μια μεγάλη, κρίσιμη μάζα πολιτών υποφέρει συνθλιβόμενη ανάμεσα σε δύο πόλους.

    Από τη μια βρίσκεται ένα μπλοκ ισχυρών συμφερόντων που έχουν κάνει την ανομία κανόνα. Πρόκειται για επιχειρηματίες, εμπόρους, ανθρώπους της νύχτας, οι οποίοι γράφουν προκλητικά στα… παλιά τους τα παπούτσια τον φορολογικό κώδικα, τους νόμους, την αστυνομία και κάθε άλλο θεσμό. Ανάμεσά τους οι ιδιοκτήτες ιατρικών κέντρων που βγάζουν 2-3 αποδείξεις την ημέρα για σουβενίρ και χρεώνουν το ΙΚΑ για επέμβαση ανοικτής καρδιάς όταν ο ασθενής έχει… στομαχικά. Στην ίδια κατηγορία οι μεγαλοσχήμονες που επιδεικνύουν προκλητικά τον πλούτο τους με αυθαίρετα κτίσματα σε περίοπτα σημεία, την ώρα που ο απλός πολίτης ταλαιπωρείται επί μήνες ή χρόνια για να κατασκευάσει μια πέργκολα. Η ομάδα αυτών των ισχυρών έχει καταφέρει μέσω πολιτικών, μέσων ενημέρωσης κ.ά. τεχνικών να εξαγοράσει τη σχετική της ασυλία από το χέρι του νόμου.

    Από την άλλη βρίσκεται μια διαφορετική κατηγορία, που πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλει τις απόψεις της και τα αιτήματά της με τον «δημόσιο τσαμπουκά». Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, που κόστισαν περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ στον Ελληνα φορολογούμενο γιατί κατάφεραν να εκβιάσουν την ελληνική πολιτική τάξη. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ με την εθελουσία τους, οι οποίοι επέβαλαν το «δίκιο τους» με την ισχύ της αυθαιρεσίας, κλείνοντας για εβδομάδες το κεντρικό λιμάνι της χώρας.

    Τι ενώνει αυτές τις δύο ομάδες;

    Πρώτα απ’ όλα, η προφανής αδιαφορία τους για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Δεν τους ενδιαφέρει διόλου αν οι απεχθείς όροι που επιβάλλουν στην υπόλοιπη κοινωνία την βυθίζουν στο τέλμα του χρέους και της στασιμότητος.

    Δεύτερον, το θράσος, που έχει αναχθεί σε βασικό προτέρημα για τον επιτυχημένο νεοέλληνα.

    Η μεγάλη, όμως, μάζα των ιδιωτικών υπαλλήλων, εμπόρων, επιχειρηματιών, δημοσίων υπαλλήλων που δεν τα παίρνουν και δουλεύουν, των ανέργων που θέλουν να δουλέψουν και άλλων ασφυκτιά και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει. Δεν θέλει πια να πληρώνει φόρους ούτε επειδή ο «μαφιόζος» της υγείας φοροδιαφεύγει και διακινεί μαύρο χρήμα ούτε όμως και για να κάθεται ο 40άρης απολυμένος συνταξιούχος της Ολυμπιακής ή του ΟΛΠ. Και τα δύο τα βρίσκει προκλητικά, εξοργιστικά και άδικα. Ο πολίτης, όμως, που υποφέρει ανάμεσα στις συντεχνίες και τα ισχυρά συμφέροντα της ανομίας δεν μπορεί ούτε να κλείσει το λιμάνι ούτε να σπονσοράρει κάποιον πολιτικό. Η μόνη διέξοδος που του απομένει ίσως είναι να «σηκωθεί από τον καναπέ» και να γίνει ενεργός πολίτης. Η μόνη μας ελπίδα είναι αυτή, να ξυπνήσει επιτέλους η κοινωνία των αγανακτισμένων δημιουργικών πολιτών.

    ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ EINAI ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:20 | χαρης

    Το πόθεν έσχες για όλους σίγουρα ειναι μια καλή λύση.Για να σταματήσουν τα παραμύθια.
    Η απορία μου είναι βέβαια πώς και από ποιούς θα παρθούν τα μέτρα και από ποιούς θα ελεγχτούν?
    Στην εφορία εμας τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους μας αντιμετωπίζουν σαν φοροφυγάδες, άσχετα εαν βγάζουν οι ίδιοι τα τριπλάσια-πενταπλάσια.
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμβουλεύουν τον υπουργό θα πάρουν τα μέτρα?που δεν ξέρου πως βγαίνει ένα €?
    Φτάνει πια το παραμύθι της φοροδιαφυγής των μικρεμπόρων.αυτός που πεινάει δεν φοροδιαφεύγει παρά 500 € το πολύ το χρόνο και του τα πέρνει πίσω η συνάφεια! Αφού τα μαγαζάκια βγάζουν τεράστια ποσά γιατί κλείνουν?
    Μήπως γιατί ευνοεί το κράτος τα εμπορικά κέντρα?τις λαικές?τους πλανόδιους?τους κινέζους ?
    γιατί πληρώνει
    το κράτος τεράστια ποσά για να κρατηθεί μία επιχείρηση 200 εργαζομένων ή ένα σουπερ-μάρκετ
    και δεν σκέφτεται να επιδοτήσει τα μικρά μαγαζάκια για να
    μην κλείσουν?με 600€ενοίκιο,750 € οαεε την διμηνία συν 100 επικουρικό,φώτα 250 κτλ θα με πεί
    εμένα που ζήτημα βγάζω 6000 €
    το χρόνο και δηλώνω 4.οοο € φορικλέφτη?αφού μου τα πέρνει από την συνάφεια.
    κλείνω τώρα γιατί περνάει ο πακιστανός που πουλάει τα ιδια με μένα και βγαίνω
    να χειροκροτήσω!

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:21 | BASILIS

    ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ 10 ΑΤΟΜΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ:
    ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΜ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ 200,00 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΝΤΟΣ 10
    ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΟ.ΟΤΑΝ ΔΕ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΠ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΕΣΤΩ.
    ΟΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ?
    ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΑΛΛΟΘΙ» .ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ
    ΚΑΘΕΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ
    ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ (ΛΟΓΩ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΛΠ.).ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ
    ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΩ «ΜΕΓΑΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑΤΙ
    ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ».ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ
    ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΑΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ
    ΕΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ
    ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΠ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΑΝ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ » ΑΛΛΟΘΙ » ΠΟΥ ΑΠΟ
    ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΛΛΟΘΙ» ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ «ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ» ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ
    ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ «ΧΟΝΤΡΕΣ»
    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:09 | BASILIS

    ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ 10 ΑΤΟΜΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ:
    ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΜ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ 200,00 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΝΤΟΣ 10

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:31 | pater

    Μία και μοναδική λύση γνωστή σε ΟΛΟΥΣ.
    ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Ολες οι επαγγελματικές δαπάνες μέσω ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
    Συναλλαγές με ΔΟΥ μόνο μέσω Η/Υ και ΚΕΠ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:41 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
    ΓΙΑΤΙ? ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΘΕΙ,ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ.
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.
    1)ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΣΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ,ΑΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΕΥΡΩ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ(ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ)
    ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΤΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚ.
    2)ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ )ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΤΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    3)ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ,ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ?ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ????ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ.
    4)ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΝΑ ΣΤΕΙΛΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ????
    ΘΕΣ/ΝΙΚ 23-12-09

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:25 | Μανώλης Μ.

    Πρεπει να οργανωσετε σωμα αδιαφθορων που θα εχουν μονο σκοπο την ερευνα για εντοπισμο διαβρωμενων εφοριακων. Αν δεν το κανετε αυτο, μην περιμενετε. Αυτοι μαλιστα πρεπει να εχουν βαση εκτος του νομου που θα επιβλεπουν.

    Καθε εφοριακος που θα παραβαινει τα καθηκοντα του πρεπει να παυεται αμεσα.

    Στην επαρχια αυτη τη στιγμη συμβαινει το εξης. Ο φιλος εφοριακος παιρνει το φιλο του μεγαλοδικηγορο τηλεφωνο πως θα περασουν για ελεγχο. Ο μεγαλοδικηγορος, κλεινει το γραφειο του για μερικες ημερες για να μη μπορεσουν να τον ελεγξουν. Στο μεταξυ εχει χρονο να «οργανωσει» τα βιβλια του καλυτερα.

    Αντε πιαστον μετα. Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.

    Πρεπει να δωσετε εξτρα κινητρα-μπονους σε μισθωτους και συνταξιουχους ωστε να ζητουν αποδειξεις και να καταγγελουν τους ελευθερους επαγγελματιες. Αλλιως θα γινει το γνωστο «αμα δε σου κοψω αποδειξη, θα σου το δωσω 30 ευρω φθηνοτερα».

    Ισως θα μπορουσε να δοθει ενα «Μπονους», ισως με τη μορφη καποιας εκπτωσης σε λογαριαμους ΔΕΚΟ σε μισθωτους-συνταξιουχους, αν περα απο τις νορμαλ αποδειξεις για να πιασουν τη βαση του αφορολογητου, συγκεντρωνουν πολυ υψηλο ποσοστο , ως % επι του εισοδηματος τους, επιπλεον αποδειξεων. Αυτο να εξαιρει τους ελευθερους επαγγελματιες, που ουτως ή αλλως φοροδιαφευγουν οσο και να τους πιεσεις.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:53 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΥΡΙΝΗΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΛΥΣΕΙΣ:
    1)ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΛΕΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΓΑΘΟΥ Η’ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΚΑ (ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ)ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ!!!
    2)ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΙΣΟΠΟΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
    3)ΤΑ ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ Ε.Π.Ε κ.α ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ Ο.Ε.
    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ Φ.Π.Α ΑΜΕΣΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ (Α.Λ.Π-ΤΔΑ..)
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
    ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:02 | Νικός Γεωργούλας

    Επειδή γίνεται συζήτηση διαρκώς για πλαστά, φπα, εικονικά,κοκ τρία μέτρα:

    1. Να κρίνεται η επάρκεια συναλλαγών (εταιρείες να συναλλάσονται που έχουν σχέση (να μην πουλάει εταιρεία οικοδομικών υλικών υπολογιστές κοκ. Αρα οι επιτρεπτές συναλλαγές από ένα ποσό και επάνω να γίνονται ηλεκτρονικά σχετιζόμενες με τους ΣΤΑΚΟΔ και όχι ότι νάναι.)

    2. Να υπάρχει βάση δεδομένων και οποιαδήποτε εταιρεία να μπορεί να διαπιστώσει εάν η εταιρεία με την οποία συναλλάσσεται είναι ενήμερη φορολογικά και να μην κάνει το σερίφη. Είναι ευθύνη του Κράτους αυτό όχι των εταιρειών.

    3. Ολες οι συναλλαγές μέσω Τράπεζας.

    Μετά δεν υπάρχει περίπτωση για φοροδιαφυγή.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:20 | Δεληχρήστος Νίκος

    Πρέπει να καταργηθεί η κυκλοφορία του μετρητού χρήματος και να αντικατασταθεί από ένα τύπο πλαστικού χρήματος ( όλες η συναλαγές μέσω ειδικής κάρτας και εξοπλισμού ) ώστε να γνωστοποιούνται πάντα και άμεσα τα έσοδα και τα έξοδα του καθένα

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:49 | Τάκης

    Μια μεγάλης έκτασης φοροαποφυγή παρατηρείται σε μπάρ, καφενεία και καφετέριες.
    Σε τέτοια καταστήματα επιβάλλεται φόρος επιτηδεύματος, δημοτικός φόρος, τέλη ΕΡΤ, πόθεν έσχες, τέλη καθαριότητας κ.λ.π. ΣΥΜΦΩΝΑ με το
    εμβαδόν του καταστήματος για το οποίο βγαίνει η αρχική άδεια λειτουργίας. Τα περισσότερα απο αυτά όμως επεκτείνονται στο πεζοδρόμιο μέχρι και 1000% με την ανοχή ή όχι της αστυνομίας, με την συγκατάβαση ή και όχι του Δήμου κ.λ.π. Μερικοί μάλιστα κάνουν μόνιμες κατασκευές με χτισίματα και σκέπαστρα, βάζοντας και τα παράνομα νάϋλον πετάσματα, αφαιρώντας οργανικό χώρο απο την πόλη. Η επιχειρησούλα λοιπόν των 20 τετραγωνικών γίνεται μέχρι και 200 τετραγωνικών και σε μόνιμο χαρακτήρα λειτουργεί αποκρύπτοντας το μέγεθός της, πληρώνοντας ίσως κάτι λίγο για τα τραπεζοκαθίσματα στο Δήμο, αφαιρώντας όμως πολλαπλάσια απο όλους μας.
    Θα πρέπει να φορολογηθούν λοιπόν σύμφωνα με το αληθινό τους μέγεθος γιατί αντισυνταγματικό και άδικο.
    Παρακαλώ την προσοχή σας…