Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 11:21 | ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

    κυριοι
    νομιζω οταν ακουω για φοροδιαφυγη οτι μας δουλευετε!ενα ειναι το μετρο που δεν μπορει να ξεφυγει κανεισ!αλλα να ισχυειγια ολους χωρισ παραθυρα και πορτες!»ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΣΧΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ!ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΗΞΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΩΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ?ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ…..ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ Κ.Λ.Π.ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΔΟΥΛΕΥΩΜΑΣΤΕ!ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑΣ!ΕΧΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑ ΠΑΛΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ.ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΦΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΥΔΟΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ!ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ!ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ ΟΛΩΝ!
    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ!

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 11:23 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ.

    Το πρόβλημα του Ελληνικού κράτους είναι η φοροδιαφυγή,η εισφοροδιαφυγή,και οι δαπάνες του δημοσίου (νοσοκομεία,στρατός,ιδιαίτερα).
    Για την φοροδιαφυγή θα σας πω μια ιστορία που αποτελεί και την λύση του προβλήματος.
    Ηταν ένας Ελληνας μετανάστης στην Αυστραλία πολύ άξιος δημιούργησε από το μηδέν πολύ μεγάλη περιουσία μην πληρώνοντας όμως σχεδόν καθόλου την εφορία.Το Αυστραλιανό κράτος με νόμο ελέγχει μόνο δειγματοληπτικά τους φορολογούμενους γιατί τους θεωρεί εκ προιμίου ειλικρινείς,αλλά αν πιάσει κάποιον να φοροκλέβει του τα δημεύει όλα και αυτά που ανήκουν στον Α βαθμό συγγενείας πρόσωπα.Ετσι στην ιστορία μας και πάλι το κράτος έκανε έλεγχο στον εν λόγω Ελληνα του
    βρήκε φορολογικά εγκλήματα του δήμευσε ότι είχε καταφέρει να κάνει στα 30 χρόνια στην Αυστραλία και ο ίδιος γύρισε στην Ελλάδα με ένα παντελόνι.
    Αν γίνει αυτό και στην Ελλάδα θα δούμε τότε ποιος θα κλέβει.Αρα θέλει πολιτική βούληση και πολύ μεγάλο θάρρος.
    β)για την εισφοροδιαφυγή πρότασή μου είναι όποιος πιαστεί να εισφοροκλέβει δήμευση της επείχηρησή του και για την αποκατάσταση των εργαζομένων στην επιχείρηση να πουληθεί αυτή και όλα τα περουσιακά της στοιχεία και τα λεφτά να αποδωθούν στους εργαζόμενους μέσω του κράτους με την μορφή επιδόματος ανεργίας.
    Να δούμε τότε ποιος εισφοροδιαφεύγει.Και εδώ θέλει ισχυρή πολιτική βούληση.
    Για τις δαπάνες του δημοσίου η πληροφορική είναι η λύση στο πρόβλημα αν και επιφυλλάσομαι αν συμφέρει μια μερίδα πολιτικών μας που έχουν κάνει την πολιτική από προσφορά στην κοινωνία,επάγγελμα

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 11:23 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Καλημέρα σας.

    Προτείνω η εφορία να μετακομίσει εντός των Τραπεζών , Ολές οι συναλλαγές ανεξαρτήτως ποσού να γίνονται μέσω τραπεζών , και οπωσδήποτε η φορολόγηση να γίνεται στην ΠΗΓΗ
    Ευχαριστώ.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 10:28 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Καλημέρα σας.

    Προτείνω η εφορία να μετακομίσει εντός των Τραπεζών , Ολές οι συναλλαγές ανεξαρτήτως ποσού να γίνονται μέσω τραπεζών , και
    οπωσδήποτε η φορολόγηση να γίνεται στην <>.

    Ευχαριστώ.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 10:18 | pm

    Αν κάνετε αύξηση των αντικειμενικών αξιών γνωρίζετε ότι ανάλογη αύξηση θα πάρουν και τα συμβολαιογραφεία;
    Όταν αυξήσετε πχ 10% η 20% θα πάρουν και αυτοί, οπότε πέστε μου ποιος έχει πάρει τέτοια αύξηση;
    Μειώστε λοιπόν τα συμβολαιογραφικά γιατί αν αυτοί που κληρονομούν δεν έχουν χρήματα να τους γίνει ευκολότερη η πληρωμή των φόρων, γιατί αν αυτοί που παίρνουν πχ μια κληρονομιά ένα σπίτι του πατέρα τους που κάνει 200.000€ τα συμβολαιογραφικά θα είναι 3000€ και ο φόρος φαντάζομαι αλλά τόσα, πέστε μου που θα βρούνε να τα πληρώσουνε;
    Κάντε το για τα έσοδα του κράτους και όχι για τα έσοδα των συμβολαιογράφων που ένα μηδενικό επιπλέον που γράφουν στο συμβόλαιο (Φανταστείτε την κούραση)
    αυξάνεται ο μισθός τους στο δεκαπλάσιο.
    Γιατί υποχρεωτικά 1.5% η πληρωμή τους επί της αξίας και όχι ένα ποσό σταθερό.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 10:57 | Γ. Γιώργος

    Νομίζω ότι για την αποδοτική λειτουργία του φορολογικού συστήματος χρειάζεται :
    α. Ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος και
    β. Εξονυχιστική επιλογή του υπαλληλικού προσωπικού που ασχολείται με τα φορολογικά ( είσπραξη φόρων- έλεγχοι φοροδιαφυγών κ.λ.π. ).-

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 10:53 | Καίτη Τοπάλτση

    Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοαντιπαραθέσω σε κάθε επί μέρους πρόταση που να μην μπορεί να αντικρουσθεί με λογικά επιχειρήματα και οι γνώσεις μου πάνω σ΄ αυτά προέρχονται από προβληματισμούς ενός δημοσίου υπαλλήλου που συμπληρώνει μόνος του τη φορολογική του δήλωση.
    Συμφωνώντας σε γενική βάση με τις προτάσεις σας θα θέσω μόνο ερωτήματα.
    1) Διαθέτετε τους μηχανισμούς να ελέγξετε τα πραγματικά εισοδήματα- όλοι έχουμε ακούσει γι΄ αυτούς, ας μην αγνοούμε την πραγματικότητα ή θα κάνουμε εμείς «τον μπόγια»; Γιατί εμένα να με συγχωρείτε αν ο οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας μου πει ότι η υπηρεσία του κοστίζει 70 χωρίς απόδειξη και 100 με απόδειξη τότε θα προτιμήσω το πρώτο.ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ.
    2) Επειδή σκέφτομαι πολλά και δεν διαθέτω το χρόνο, αναφέρω επιγραμματικά: α) δημιουργία φορολογικής συνείδησης ξεκινώντας από εσάς, ως κυβερνώντες και ως κράτος (εννοείται συμπεριλαμβανομένων και των δημοσίων υπηρεσιών). ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΑΣ.β) για κάθε επαγγελματικό κλάδο ρωτήστε δυο-τρεις ενημερωμένους και αμερόληπτους να σας προτείνουν πράγματα.γ)ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΤΕΚΜΑΡΤΑ- ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ξεκινώντας από επαγγελματικούς κλάδους γνωστούς και μη εξαιρεταίους με ασφικτικούς ελέγχους, ελέγχοντας και τους μηχανισμούς σας.δ) ποια κοινωνική ευασθησία επέβαλε να εκπίπτει ποσό από ιδιωτική ασφάλεια και όχι όλο το ενοίκιο του παιδού μου που σπουδάζει (παρένθεση) ε)Ποιος σας είπε ότι εγώ ξοδεύω άρκετά χρήματα σε ρούχα, κέντρα διασκέδασης, κωμωτήρια, αισθητικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ώστε να έχω τις σχετικές αποδείξεις; ΕΝΑΣ ΜΕΣΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΜΕ ΜΕΤΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,ΕΝΟΙΚΙΑ,ΠΑΓΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙς ΔΑΠΑΝΕς ΠΟΥ ΑΝΑΦΈΡΑΤΕ.Ο,ΤΙ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ,ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ),ΣΠΟΥΔΕΣ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΜΕΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΘΥΝΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕ.Ζ)εννοείται έλεγχος του ‘πόθεν έσχες» Ποιος θα ελέγχει όμως; Δειγματοληπτικά πάλι;Ο φόβος μπορεί να φυλάει τα έρμα, αλλά το θέμα σας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΜΑ.
    ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ και ολοι, όσοι είναι πιο χαμηλά θα είναι μαζί σας,ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 10:45 | dimitrios xristoforidis

    H ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΧΩΝΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΙ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ! ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ!

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 10:43 | ΣΠΙΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

    Ποιός είναι υπεύθυνος για τη διαροή δισεκατομυρίων ευρώ στο εξωτερικό?Γιατί δεν υπάρχει θυρίδα ούτε για δείγμα στις τράπεζες?
    Ποιός προειδοποίησε τα λαμόγια και τους φοροφυγάδες?

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 09:12 | Αχιλλέας Π.

    Κατ’αρχήν, Καλά Χριστούγεννα με υγεία και Χρόνια Πολλά.
    Διαβάζοντας και ακούγοντας όλα αυτά που συζητώνται αυτές τις ημέρες θα ήθελα να σημειώσω οτι ο τρόπος για να καλυφθούν τα ελλείματα σίγουρα δεν ειναι να φορολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι περισσότερο, ή να μειωθούν οι συντάξεις. Πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών, των εστιατορίων, των καφέ κλπ.
    Ζώ στην επαρχία, στα Χανιά, και εδώ είναι κοινό μυστικό ότι όλοι φοροδιαφεύγουν. Κάνοντας μια βόλτα στα καταστήματα τωρα που είναι και ημέρες γιορτών, διαπιστώνεις οτι το παζάρι «πόσο θα μου κόψεις αν δεν πάρω απόδειξη» ζει και βασιλεύει. Πίνεις καφέ σε πολυσύχναστα μέρη και βλέπεις οτι στην αρχή έρχεται μια απόδειξη, μετά μπορεί να παραγγείλεις κι άλλα κι άλλα (πράγμα πολύ συνηθισμένο για εμάς εδώ) αλλά αποδειξη νέα δεν έρχεται και οι σερβιτόροι το λογαριασμό σου τον βγάζουν με την ηλεκτρονική συσκευή παραγγελειών που διαθέτουν. Όταν ζητήσεις τις υπόλοιπες αποδείξεις, μόνο τότε σου τις φέρνουν. Αυτοί που δεν ζητάνε όμως είναι πολλοί!
    Στα νυχτερινά μαγαζιά, μπουζούκια κλπ, γίνεται παλι το ίδιο. Και τα χρήματα εκει είναι πολλά.
    Το καλοκαίρι στις παραλίες, το σετ 1 ομπρέλα με τις 2 ξαπλώστρες κοστίζει 8€ και απόδειξη μόνο κατόπιν παραγγελίας! Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες με σπίτια, αυτοκίνητα πολλών χιλιάδων ευρώ, με πολύ καλή ζωή και στο ονομά τους; τίποτα! Όλα γραμμένα στις γυναίκες, στα παιδιά και στις μανάδες τους! Άρα λοιπόν και το μέτρο του τεκμηρίου διαβίωσης θεωρώ ότι είναι σωστό, αν και θα αντιδράσουν πολλοί.
    Για όλα αυτά προτείνω να βγει το ΣΔΟΕ (ή όπως αλλιώς λέγεται) στο δρόμο και να κάνει ελέγχους. Αλλά ελέγχους σοβαρούς. Και επειδή εδώ επαρχία είναι και ξέρω πως λειτουργούν όλοι, θα πρέπει να έρθουν για έλεγχο εφοριακοί απο την Κοζάνη στα Χανιά, απο την Καρδίτσα στη Ρόδο κλπ. Να μην υπάρχει ο κολλητός, ο γνωστός, ο κουμπάρος εφοριακός που θα τον ξέρω και θα μου την χαρίσει. Καλύτερα να πληρώνει τα εκτός έδρας τους το Κράτος και να αποδιδουν έργο, γιατί τώρα γνωρίζουν όλοι ότι δεν ελέγχονται και κάνουν ότι θέλουν.
    Κάποτε ήμουν στη Σύμη. Οι εφοριακοί της Ρόδου που ανήκαν στο ΣΔΟΕ ήταν γνωστοί σε όλους και μόλις πηγαιναν στο λιμάνι της Ρόδου στο καράβι που πάει στη Σύμη, τους αναγνώριζαν κα σήμαινε αμέσως συναγερμός στη Σύμη. Έτσι όλοι εξεδιδαν αποδείξεις, μάζευαν τα βιβλία τους και όταν το ΣΔΟΕ εφτανε στη Σύμη όλα ήταν τυπικότατα!
    Πάνω απο όλα, πιστευω οτι πρέπει να δοθούν λόγοι στους Ελληνες να ζητάνε αποδείξεις και να κυνηγήσουν απο μόνοι τους την φοροδιαφυγή. Μόνο έτσι θα υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση.

    Ευχαριστώ.

    Χρόνια Πολλά.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 09:23 | Νικηφόρος Στειακάκης

    Θα ήθελαν να ρωτήσω γιατί δεν γίνεται να αποκτήσουμε ταμιακά συστήματα απευθείας διασυνδεδεμένα (online) με την εφορία και παραγωγή ηλεκτρονικών τιμολογίων ώστε να μπορούν να γίνουν εύκολα οι διασταυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και να γίνουν δυσκολότερες οι απάτες (δηλαδή για το ΠΡΟΠΟ γιατί έχουμε τέτοια δυνατότητα πριν ακόμα φτάσουμε στην εποχή της ευριζωνικότητας); Όταν τα τιμολόγια πάψουν να έχουν ως πρωτότυπη και κύρια μορφή την έντυπη και αποκτήσουν ηλεκτρονική υπόσταση με όλα τα ταμειακά συστήματα να είναι οnline δεν θα είναι δυνατή η πλαστογράφηση, η κατά παραγγελία παραγωγή και η παραποίηση τιμολογίων. Τα ηλεκτρονικά αυτά έγγραφα θα μπορούν να συσχετίζονται την στιγμή της δημιουργίας τους μαζί με άλλα που ενδεχομένως αφορούν μια συγκεκριμένη δράση (πχ δημόσιο έργο ή κτίσιμο σπιτιού) ώστε να υπάρχει έλεγχος και τακτοποίηση χωρίς εκ των υστέρων κόπο. Η ροή της αγοράς θα είναι αποτυπωμένη ανά πάσα στιγμή στα συστήματα της εφορίας.
    Φανταστείτε την προέκτασή του στις αποδείξεις. Για παράδειγμα αυτό που αγοράζω σήμερα ως απλός ανώνυμος καταναλωτής, να το αγοράζω δηλώνοντας το αφμ στο ταμείο και η απόδειξη να κόβεται ονομαστικά και να καταχωρείται αυτόματα στην ΔΟΥ στο γενικό μου φάκελο για το εισοδήματα και έξοδα του έτους, έτσι δεν θα χρειάζεται να αποθηκεύω αποδείξεις, (ούτε θα μπορώ να τις εμπορεύομαι) και η φορολογική μου εκκαθάριση θα γίνεται με ακρίβεια εν ριπή οφθαλμού.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 09:27 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    ΧΑΙΡΕΤΑΙ. ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΛΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-ΙΔΙΟΤΗΤΑ «ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ»??? ΕΙΝΑΙ ΑΒΥΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. «ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ» ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ Η «ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ» ΤΙΣ ΔΕΔΑΛΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Β.Σ.,ΤΩΝ ΠΟΛ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΗ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΝΑ «ΔΕΝΕΤΑΙ» , ΕΣΤΩ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ . ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΤΡΟΠΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ «ΖΟΡΙ» . ΤΩΡΑ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΚΑΙ …ΨΙΘΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ..ΛΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΜΑΣ!!!! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΟΣΗ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ….
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ «ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ» ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΓΕΙΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ ΘΑΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ , ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΤΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ. ΑΛΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ….ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ…. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗ ΕΠΠΙΤΥΧΙΑ.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 09:23 | Αλεξια Σ

    μείωση κόστους προσωπικού στο δημόσιο:
    1. μείωση υπαλλήλων
    α. στους εκπαιδευτικούς: να διδάσκουν όλοι όσο λέει το υποχρεωτικό τους ωράριο και όχι μειωμένο. Πολλοί διδάσκουν 6-12 ώρες αντί για 18-21. Μπορεί να επιφέρει μείωση δαπανών από τη μη πρόσληψη αναπληρωτών ως και 200-300 εκατ. ευρώ ετησίως
    β. στους υπόλοιπους να θέσει μια ομάδα την ελάχιστη δουλειά που πρέπει να ‘βγάλει’ κάθε υπάλληλος
    γ. οι υπάλληλοι να γνωρίζουν τα καθήκοντα όχι μόνο μιας συγκεκριμένης θέσης (φαινόμενο ΙΚΑ δουλεύουν πολύ, ομάδες υπαλληλών, περιοδικά 3-4 μέρες το μήνα και τον υπόλοιπο κάθονται
    Ο αντίλογος σ’αυτό είναι ότι θα αυξηθεί η ανεργία ναι αλλά θα εξοικονομηθούν χρήματα τα οποία σταδιακά θα πάνε στις επενδύσεις άρα μακροπρόθεσμα μείωση ανεργίας.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 09:19 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΑΜΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ:
    1.ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ(ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ)ΣΕ ΤΑΞΙ,ΛΑ’Ι’ΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ,ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΜΑΤΑ,ΛΙΑΝΟΠΩΛΗΤΕΣ(ΠΑΝΥΓΗΡΤΖΙΔΕΣ)ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ,ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ(ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ).
    2.ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ,(ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ)ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ,ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ.
    3. ΙΔΡΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ(ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ)ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΣΘΩΤΟΣ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ.ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ,ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ,ΙΑΤΡΩΝ,ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ,ΔΗΜΟΙ ,ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ,ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ,ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ(ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ,ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΛΠ)ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ:ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΣΕ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΛΑ’Ι’ΚΕΣ,ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 09:12 | Σπύρος Παπαναστασιου

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:

    Όταν ένα αυτοκίνητο θεωρείται παλιό με έτος πρώτης κυκλοφορίας το 2003, θα πρέπει να είμαστε μια πολύ πλούσια χώρα…Είμαστε? Αυτό είναι παράλογο και καταχρηστικό απο μεριάς σας. Ούτε στην Ελβετία δεν κρίνεται ένα όχημα παλαιό μετά από 6 χρόνια…

    Με ποια λογική κύριοι κρίνετε ένα όχημα 6 ετών ρυπογόνο και παλαιάς τεχνολογίας? Η άδειά μου γράφει «νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας»…

    Να είστε πιο δίκαιοι στις κρίσεις σας. Και να έχετε κατα νου ότι τα τέλη κυκλοφορίας αφορούν στην κυκλοφορία ενός οχήματος παντού, άρα τα διόδια είναι περιττά. Όπως στην Αγγλία που δεν υπάρχουν διόδια αλλά μόνο τέλη. Πώς το εξηγείτε αυτό?

    Και μια γνώμη:
    Τα χρήματα που λείπουν από τα ταμεία της χώρας δεν θα καλυφθούν από την αφαίμαξη του λαού. Πρέπει το κράτος να εισπράττει από μηχανισμούς παραγωγής όπως εργοστάσια και ΔΕΚΟ. Το ΜΕΓΙΣΤΟ λάθος των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι ότι πούλησαν τα πάντα. ΑΝΤΙ να εξυγιάνουν τις επιχειρήσεις που είχαν κακή διαχείρηση και υπεράριθμο προσωπικό (βλ. ρουσφέτι κάθε 4 χρόνια) διάλεξαν να πουλήσουν και να συνεχίσουν στην πολιτική αφαίμαξης. Όμως μόνο ένας κουτός δεν μπορεί να καταλάβει ότι το χρήμα που υπάρχει κάνει κύκλο ανάμεσά μας, και παραμένει το ίδιο (σε ποσότητα) μέσα στον κύκλο. Αν θέλετε να μεγαλώσει η ακτίνα του κύκλου, ήττοι να αυξηθεί το χρήμα που κάνει κύκλο, φροντίστε εκτός από αντιλαϊκή πολιτική και αφαιμακτικούς νόμους, να πάρετε πίσω ό,τι μπορείτε απο αυτά που πουλήθηκαν, και να φροντίσετε να λειτουργήσουν σωστά.

    Είμαι σίγουρος ότι έχετε γνώση των όσων λέω, και απορώ πως δεν έχετε πάει ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

    Θα αισθανθώ μια κάποια δικαίωση αν πάρω μια απάντηση απο εσάς κύριοι. Μια απάντηση που να με ικανοποιήσει. Βοηθείστε με να καταλάβω αν έκανα λάθος που ήθελα με πείσμα να επιστρέψω στη χώρα μου μετά τις σπουδές μου στην Αγγλία, ή αν έκανα το σωστό.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 08:49 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Διαβάζοντας προτάσεις και απόψεις περί φορολογίας εισοδήματος, έχει τεθεί από τον κ. Υπουργό και με δηλώσεις του μάλιστα, η πρόταση για να λαμβάνονται αποδείξεις σε κάθε συναλλαγή μας Μέτρο σωστό και πράγματι όλοι μας επιβάλλεται να ζητάμε αποδείξεις αλλά τίθονται δύο ερωτήματα πρώτον, οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να πάρουν αποδείξεις γιατί δεν επισκευάζουν τα σπίτια τους η δεν πηγαίνουν σε Κέντρα διασκεδάσεως η τελικά για αντικειμενικούς λόγους δεν έχουν το ύψος των αποδείξεων, θα τους μειωθείτο αφορολόγητο;
    Και δεύτερον που είναι και τεχνικό θέμα μπορούν οι εφοριακοί να κάθονται και να έλεγχουν τις χιλιάδες αποδείξεις που θα προσκομίζουν οι φορολογούμενοι; μάλλον αδύνατον.
    Ως τ.Δ/ντής Τράπεζας προτείνω η κάθε συναλλαγή να γίνεται μέσω κάρτας πληρωμών κ΄έτσι το αντίγραφο-κίνηση του λογ/σμού από την Τράπεζα, όπου εκεί θα φαίνονται όλες οι συναλλαγές και των δύο μερών, θα υποβάλεται στην φορολογική δήλωση και δεν θα χρειάζεται έλεγχο απο την εφορία ως προς την εγκυρότητα των στοιχείων. Ίσως τεθεί το ερώτημα, μα και ο υδραυλικός μπορεί να έχει μηχανάκι για να περνά τις κάρτες, θεωρώ οτι και σ΄αυτόν μπορεί ως επαγγελματία να του χορηγηθεί απο την Τράπεζα μηχανάκι συναλλαγών. Έτσι τουλάχιστον μπορούν να πιαστούν οι περισσότερες συναλλαγές με καθαρά στοιχεία των συναλλασομένων.
    Ως προς το πρώτο ερώτημα νομίζω οτι θέλει σκέψη για να μην υπάρξει αδικία για τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης και επιβολής επιπλέον φόρων σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν μεγάλο ύψος αποδείξεων

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 07:52 | ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Για να καταπολεμηθει η φοροδιαφυγη χρειαζονται τα εξης απλα βηματα:
    Βημα 1)Αδιαφθοροι ελεγκτικοι μηχανισμοι.Ζητουμε το ποθεν εσχες του εφορα,του εποπτη και των ελεγκτων.Απο τους υπολοιπους εφοριακους δεν ζητουμε ποθεν εσχες.Οι λογοι ειναι προφανεις.
    Βημα 2)Ελεγχος εξονυχιστικος ολων των μεγαλων λογιστικων γραφειων.Διασυνδεση αυτων με εφοριακους οι οποιοι ειναι αφανεις εταιροι
    τους.Γιαννης κερναει-Γιαννης πινει.Και ενημερωνω τα βιβλια και ελεγχω οτι θελω.
    Βημα 3)Μετρα για τις μικρομεσαιες επιχειρησεις.
    Ολες αυτες οι επιχειρησεις θα εχουν ενα ΑΦΜ με τρια χρωματα.Πρασινο,κιτρινο,κοκκινο.Την πρωτη φορα που ο ελεγκτικος μηχανισμος εντοπισει μια επιχειρηση να μην εχει κοψει αποδειξη θα κανει
    απλως συσταση στον ιδιοκτητη-ουτε προστιμο ουτε τιποτα-θα ενημερωση για το γεγονος τον φορητο Η/Υ και ο ΑΦΜ τις επιχειρησης θα γινει κιτρινος.
    Την δευερη φορα που ΑΦΜ γινει κοκκινος,η επιχειρηση κλεινει,ο επιχειρηματιας για 10 χρονια δεν θα μπορει να κανει αλλη επιχειρηση και αν ανοιξει πχ στον γιο του δεν θα τολμησει να κανει τα ιδια
    Βημα 4)Μετρα για μεγαλες επιχειρησεις.Ο ελεγχος θα γινεται σε χωρο του
    υπουργειου κατοπιν κληρωσης.Θα ειναι οι εκπροσωποι της εταιρειας,οι
    λογιστες, οι ελεγκτες,παρουσια κοινου.
    Το μετρο των αποδειξεων ειναι λαθος.Εαν δε ζητηθει οι αποδειξεις να καταχωρηθουν αναλυτικα τοτε ολα τα ΚΕΠ και ολα τα λογιστικα γραφεια να καταχωρουν 24 ωρες το 24ωρο αποκλειετε να καταφερουν τιποτα.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 06:34 | Δημοπουλος Γεωργιος

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΨΑΞΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ( ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΘΩΣ ΑΦΟΡΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΣΜΟ ).

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΟΥ (ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΓΝΩΣΤΟΥΣ» ΠΙΑ ΜΠΛΟΚΑΚΗΔΕΣ.
    Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ, ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΕΤΗΣΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 15 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΗ 15.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΒΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΙΣΟΦΡΑ ΕΙΝΑΙ 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ( 200 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ) ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ 20% ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΣΟΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ, ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 1.250 ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟ 20%, ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ 1000 ΕΥΡΩ.
    ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 1000 ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε. (ΤΕΒΕ) 200 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ( 400 ΤΟ 2ΜΗΝΟ ), ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ 800 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

    ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ ( Ο.Α.Ε.Ε.) ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ 20% ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 2000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ.

    ΕΤΣΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ Π.Χ ΤΩΝ 15.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ 12.000 ( ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ).

    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 20% ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ – ΓΙΑ ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ;

    ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ( ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ, ΟΧΙ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΑΠΟ 13.000 ΕΩΣ 15.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΙΚΤΑ ) ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 20% ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΕΛΥΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 800 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ !!!
    ( ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ 15 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ) , ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ .

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ , ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ, Ή ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ 800 Ή ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ( ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΚΕΡΑΙΗ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 05:53 | Γεώργιος Πετράκης

    Φίλες και φίλοι Πατριώτες, καλές γιορτές και χρόνια πολλά.

    Κάθε φορά πριν γράφω πέντε κουβέντες κάνω μια βόλτα στα σχόλιά σας. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί βλέπω σε τόνους του γκρίζου ένα δράμα, δηλαδή μια τραγωδία με κωμωδία μαζί.
    Τα σχόλια μου θυμίζουν το “μήτε γάμος άκλαυτος, μήτε κηδεία αγέλαστη”.
    Oι περισσότερο από το DNA και τις εμπειρίες τους αισθάνονται φόβο-χαρά-αισιοδοξία-απαισιοδοξία-γέλιο-κλάμα Με το γέλιο που είναι κομμάτι της γλώσσας, η γλώσσα του σώματος τιθασεύεται σε σχέση με την ίδια τη γλώσσα. Η λογική, η κοινή λογική είναι εφικτή κι όχι η ιδιωτική λογική που κάνει διορθωτικές κινήσεις για να έχουμε καλύτερη προσωπική λογική, γιατί ο στόχος είναι να καταλάβουμε τον άλλον.
    Όταν εκπέμπουμε ένα μήνυμα Α, ο άλλος δεν το εκλαμβάνει ως Α αλλά πρέπει να το αιτιολογήσουμε τι εννοούμε ως Α για να το καταλάβουν όλοι. Στις επικοινωνίες στέλνουμε μαζί με το μήνυμα και ένα σινιάλο
    στο τέλος σαν επαλήθευση σωστής παραλαβής άρα και αποστολής. Στο θέατρο, αλλά και σε όσους κάνουν θέατρο πχ το ψεύτικο γέλιο αλλοιώνει το Α και τότε πρέπει να διαβάσουμε τη γλώσσα του σώματος μήπως καταλάβουμε τη γλώσσα της ψυχής του, δηλαδή γιατί στέλνει Α θολό; Είναι ζήτημα προσωπικού συμφέροντος ή η σκοτεινή πλευρά της Δημοκρατίας ; Δηλαδή δεν μπορεί να συναντηθούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκεί που δεν υπάρχει σκοτάδι ; Θέλω να πω είναι άσκημα νέα για τους Δημόσιους, τον επόμενο χρόνο η μείωση της μερίδας σοκολάτας
    από τριάντα γραμμάρια σε είκοσι ;
    Τέλος στον παραταξιακό ξύλινο λόγο χωρίς πολιτικές, φτάνει πια ζήσαμε την ακραία μορφή μιας κομματικής αντίληψης άσκησης εξουσίας , με αντεξουσιαστές ενταγμένους στο σύστημα, με φοβέρες και βία, όχι παραίτηση αλλά επανάσταση πρακτικών, η ατιμωρησία των σκανδάλων, η επιβολή της αγοράς στους πολίτες από την μεριά της Ευρώπης πάνω στην Ελλάδα, χωρίς ηθική και νομιμότητες δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση, το γερασμένο κλεπτοκρατικό Δημόσιο μοντέλο μιας χώρας που δεν παράγει, δεν εξάγει, όπου αλλού είναι η εργασία, αλλού η κατανάλωση κι αλλού η αποταμίευση, με δημιουργούς αυτοεξόριστους στα υπόγειά τους, με το Κράτος στην Ελλάδα να είναι το μεγάλο πρόβλημα ,οι εξελίξεις θα είναι τραγικές με την κοινωνία να αυτονομείται.
    To παρελθόν για τους φτωχούς είναι νεκρό, το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, ορίζουμε μόνο λίγα κυβικά εκατοστά μέσα στο κεφάλι μας και χίλιες βόμβες δεν θα μπορούσαν να το συντρίψουν.
    Τέρμα στις στοές και τις φιλελεύθερες Ελίτ που θέλουν ντε και καλά να πάμε σε συμφωνίες με άνωθεν εντολές, όσο μπορούμε κι όσο θέλουμε με θέσεις ευθύνης έχουμε υποχρέωση συνεισφοράς στο διάλογο για ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο.
    Είναι αλήθεια οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους και δεν είναι τα μόνα όντα, η αλήθεια υπάρχει στο χρόνο και δεν μπορεί να καταστραφεί. Οι Έλληνες όταν έχουν ηγεσία και σωστό περιβάλλον με υπομονή και εργατικότητα μεγαλουργούν γι αυτό υπάρχουμε χιλιάδες χρόνια και πιστεύω δεν θα αφήσουμε τα συμφέροντα να μας πάνε πέρα-δώθε με τους καταλληλότερους και τα ρέστα που μας φέρανε εδώ που μας φέρανε.
    Μπορούμε λοιπόν όλοι μας να κάνουμε το σωστό, δεν υπάρχει ποτέ λάθος στιγμή να κάνουμε το σωστό, να
    σταματήσουμε την αδικία, την υποκρισία, την απαξίωση της δουλειάς να προλάβουμε τη διαφθορά με πρόληψη,
    οι σκέψεις οι αποφάσεις και οι ενέργειές μας να είναι ελπίδα για όλους με Πολιτικές υπέρ των αδυνάτων από την Πολιτεία, το πιο μακρινό ταξίδι για την σημερινή Κυβέρνηση ξεκινά με αυτό το μικρό βήμα.
    Γιατί τύχη είναι αυτό που συμβαίνει, όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία.
    Καλή δύναμη για το δύσκολο 2010 και δεν τρέχει τίποτε…αν δεν τα πάμε καλά στα οικονομικά ίσως να φθάσουμε
    και στο “Χόλυγουντ” άφθονο πράσινο σαπούνι και Ήλιο να μας στεγνώσει, έχει η Ελλάδα.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 05:56 | Δ.Γ.

    Κύριε Υπουργε,

    Οι γενικές προτάσεις μου είναι οι παρακάτω:

    1. Εννιαίος φορολογικός συντελεστής με την μείωση αυτού βάσει κοινωνικών κριτηρίων (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κλπ) και αυξησής του σε περίπτωση φοροδιαφυγής ή εννιαία τιμαριθμοποιημένη κλίμακα για όλους με μικρά βήματα κλιμάκωσης και αφορολόγητο όριο βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

    2. Ποθεν έσχες για όλους.

    3. Απλοποίηση και επιτάγχυνση των διαδικασιών μεσω εφαρμογών e-governance.

    4. Θέσπιση ισχυρών αντικινήτρων για τη φοροδιαφυγη.

    5. Μείωση του προσωπικού των υπηρεσιών του Δημοσίου μέσω του μέτρου 5 συνταξιοδοτήσεις = 1 πρόσληψη.

    6. Περιορισμός των αμοιβών των υψηλά ιστάμενων των εταιρειών του δημοσιου σε ποσά της αγοράς.

    7. Κίνητρα για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και Α.Π.Ε.

    Με εκτίμηση,

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 04:43 | ΚΟΣΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    Τόσο η φοροδιαφυγή όσο και η εισφοροδιαφυγή είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που τιμωρείται βάσει του νόμου.
    Και τα 2 πιο πάνω εγκλήματα, είναι γνωστό ότι διαπράττονται με την μαύρη εργασία των αλλοδαπών, οι οποίοι έχουν δεκάδες δις ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες(προιόν του μόχθου τους φυσικά).
    Με εντολή εισαγγελέα θα πρέπει να δευσμευτούν οι καταθέσεις αυτές, ώστε αφού κληθούν οι δικαιούχοι, να αναγκαστούν να δηλώσουν τη πηγή προέλευσή τους. Δηλαδή να αναγκαστούν να προσκομίσουν τα βιβλιάρια ενσήμων τους, ώστε να γίνει έλεγχος άν πραγματι συμβαδίζουν οι καταθέσεις με τα μεροκάματά τους. Άν όχι, να δηλώσουν τους εργοδότες τους οι οποίοι τους χρησιμοποιούσαν ανασφάλιστους, πράγμα που σημαίνει φοροδιαφυγή ΚΑΙ εισφοροδιαφυγή.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 02:11 | Χ. Πιστοφίδης

    Συνειδητοποιείτε ότι στην Ελλάδα το κράτος δεν ξέρει καν πού μένουν οι πολίτες του;

    Στις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες κάθε αλλαγή κατοικίας δηλώνεται στην αστυνομία. Αν κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού έπρεπε να δηλώνει ποιός κατοικεί κάθε στιγμή στο σπίτι του, θα ξέρατε εύκολα πόσους μετανάστες έχουμε στη χώρα, νόμιμους και λαθραίους. Παράλληλα θα ξέραμε και για τα ενοίκια και όλα αυτά που αφορούν τη φορολογία.

    Γιατί δεν ξεκινάμε από τα βασικά;

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 02:40 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ

    Κύριε υπουργέ ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί θεαματικά η φορολογητέα ύλη είναι να παταχθεί στη ρίζα του το φαινόμενο της «μίζας» που κυριαρχεί σε διάφορους τομείς της διοίκησης, όλοι μας έχουμε γίνει κοινωνοί φαινομένων άκρατης διαφθοράς που υπάρχει στις εφορίες με μίζες μικρές ή μεγαλύτερες,άρα θεσπίζουμε αυστηρότατες ποινές για τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, που δεν θα περιορίζονται σε απλή απόταξη ώστε να τρώνε με την ησυχία τους τον κόπο του λαού, αλλά θα δημεύει την περιουσία που προέρχεται αποδεδειγμένα από «μίζες» αφού δεν θα δικαιολογείται από λεπτομερή έλεγχο πόθεν έσχες η ύπαρξη της, και στέρηση εφόρου ζωής επαγγελματικών δικαιωμάτων στο αντικείμενό τους. Έτσι θα σκέφτεται περισσότερο ο διεφθαρμένος το τι θα πράξει. Τέλος η δημιουργία εσωτερικού τμήματος «Αδιαφθόρων» που θα κάνει εκτεταμένους ελέγχους στις εφορίες για να πατάξει φαινόμενα διαφθοράς, άραγε οι τοπικές εφορίες έχουν λόγο ύπαρξης;;; μπορούν κάλλιστα οι περισσότερες εργασίες να γίνονται κεντρικά ώστε να εκλείψει και το φαινόμενο του τοπικού εφόρου που κάνει ελέγχους και εκβιάζει επιχειρηματίες για να αντλεί μικρές ή μεγάλες μίζες…

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 01:39 | Αθανασίου Θανάσης

    Να μειωθούν τα αφάλιστρα εργαζομένων και επαγγελματιών γιά να υπάρξει ανάπτυξη και να κινηθεί το χρήμα να εισπραχθούν ΦΠΑ και φόροι.

    Με τα χρήματα που πληρώνουμε στο ΙΚΑ ή στο ΤΕΒΕ θάπρεπε να πηγαίνουμε στο ΥΓΕΙΑ ή στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και αν αυτού πάμε στο ράντζο του Κρατικού Νοσοκομείου…. Να υπάρξει απόλυτη απόλυτη εικόνα των αφαλιστικών εσόδων και να γνωρίζει ο κάθε εργαζόμενος το «κεφάλαιο του» ώστε να προγραμματίζει ανάλογα.

    Οι εισφορές είναι απαράδεκτα υψηλές σε σχέση με τους μισθούς και ελάτε στην θέση ενός επιχειρηματία που χρειάζεται 5 εργαζόμενους τι υπεραξία να αποδώσουν όταν του στοιχιζουν 1800 € τον μήνα ο καθένας(οι χαμηλόμισθοι). Ποιός θα ανοίξει βιοτεχνία ή εργοστάσιο πως θα αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τις ανατολικές χώρες και την Κίνα…
    Ετσι οδηγούμστε είτε στην μαύρη εργασία είτε στην αυτοαπασχόληση που δεν έχει έσοδα για την εφορία αφού δεν υπάρχει κανένα κίνητρο και τεκμήριο δήλωσης κερδοφορίας

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 01:29 | Μιχάλης Κ.

    Η παρακάτω πρόταση δεν αφορά το φορολογικό σύστημα με τη στενή του έννοια αλλά την υποβάλλω ούτως ή άλλως:

    Το κράτος (συμπεριλαμβάνω την αυτοδιοίκηση) θα πρέπει να δημιουργήσει ένα κεντρικό ηλεκτρονικό πρωτόκολλο στο διαδίκτυο το οποίο θα δίνει αριθμό πρωτοκόλλου *για οποιαδήποτε πληρωμή* και χωρίς αυτό τον αριθμό να μη μπορεί να γίνει εκταμίευση.

    Όλο το πρωτόκολλο θα πρέπει να είναι προσβάσιμο στον οποιονδήποτε (και σε μηχανές αναζήτησης, και ως βάση δεδομένων) και να περιέχει όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία για την κάθε πληρωμή (ποιος παίρνει πόσα και για ποια δουλειά).

    Μόνο με πλήρη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο μπορεί το κράτος να ελέγξει τις δαπάνες του. Αν όλα τα στοιχεία υπάρχουν online θα δείτε πολύ γρήγορα να ξεφυτρώνουν εργαλεία στο διαδίκτυο με τα οποία οι πολίτες και το κράτος θα μπορούν να αποκτούν ουσιαστική γνώση του πώς ξοδεύονται τα χρήματα των φορολογουμένων και η αντίδραση του κόσμου σε ηλίθιες σπατάλες ή απραγματοποίητα έργα θα είναι σχεδόν άμεση.

    Γιατί π.χ. δεν προχωράει ο δρόμος από το χωριό Α στο χωριό Β; Το κοιτάμε στο διαδίκτυο και βλέπουμε πόσα έχουν ξοδευτεί σε αυτό το έργο, ώστε να μη μπορεί κανείς να μας παραμυθιάζει. Ή, ο τάδε εργολάβος πληρώθηκε για ένα δρόμο από το σημείο Γ στο Δ;;; Μα, δεν υπάρχει τέτοιος δρόμος;

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 01:52 | χρηστος

    ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ !!!
    Οι καθηγητες στα σχολεια κανουν ιδιαιτερα μαθηματα στα παιδια μας, οι αστυνομικοι κανουν ιδιωτικη φυλαξη στον ελευθερο χρονο τους, οι εφοριακοι ειναι συμβουλοι λογιστικων γραφειων, οι μηχανικοι της πολεοδομιας ειναι συμβουλοι εργολαβων, οι υπαλληλοι του ΙΚΑ ενημερωνουν τους επιχειρηματιες για τις εφοδους. Αυτα τα εισοδηματα ποιος θα τα φορολογησει. Με ποιο δικαιωμα θελετε να μας φορολογησετε για οσα πληρωνουμε εμεις οι μη δημοσιοι υπαλληλοι για την παιδεια, υγεια, ασφαλεια, οργανωση του κρατους. Δεν δεχεται κανεις να πληρωνει φορους για διεφθαρμενο, αναποτελεσματικο, αδικο και κομματικο κρατος. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΣΕΒΕΤΑΙ.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 01:23 | thanassis a.

    O σκοπός της φορολόγησης στα φυσικά πρόσωπα (από εισοδήματα, μερίσματα, κλπ) και τις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι σε αυτή τη φάση διττός: η τόνωση του demand αλλά και βεβαίως του growth.

    Επομένως, σωστά θα πρέπει να είναι προοδευτική η φορολόγηση, χαμηλή στα χαμηλά εισοδήματα (στο αριστερό μέρος της Laffer curve, ώστε να ενισχυθεί το demand) και προοδευτικά να φτάνει στο optimal της Laffer (το οποίο μπορεί να είναι και 70%). Ακριβώς ή κατά προσέγγιση τα ποσοστά φορολόγησης και τα όρια των εισοδημάτων, κάτω από την παραπάνω λογική, το ΣΟΕ μπορεί να τα υπολογίσει..

    Ακόμα και για υψηλότερα ποσοστά φορολόγησης (δηλ. ακόμα και στο δεξί μέρος της Laffer), σε κατηγορίες υψηλών εισοδημάτων, στο βαθμό που η εργασία είναι ελαστική, θα υπάρχει και μείωση της ανεργίας (λόγω της ενδεχόμενης μείωσης της εργασίας για τους ίδιους τους «υψηλούς» εισοδηματίες).

    Όσο αφορά τις επιχειρήσεις (τα κέρδη) θα πρέπει να είναι στο left-hand side πάλι της Laffer curve, ώστε να τονωθεί και από το μέρος του investment και του supply, το growth.

    Δηλ. το ερώτημα optimal taxes ή optimal growth σε αυτή τη φάση θα πρέπει να απαντηθεί ως: optimal growth.

    Ο λόγος είναι το ιδιαίτερα χαμηλό (αρνητικό) growth rate φέτος. Αν κάποια στιγμή μετά από λίγα χρόνια φτάσουμε πάλι σε υψηλά σχετικά επίπεδα ανάπτυξης, τότε θα μπορούσε να γίνει μια διόρθωση των φορολογικών συντελεστών προς το optimality.

    Η ίδια προοδευτική και αναπτυξιακή λογική θα πρέπει να ακολουθεί οποιαδήποτε φορολογική προσέγγιση (π.χ. ακίνητα).

    Επομένως, και όσο αφορά τα taxes, θα πρέπει να «αυξηθούν», τελικά, όχι μέσω του φορολογικού συστήματος, αλλά από τη μείωση της φοροδιαφυγής.

    Τέλος, στοιχειώδες αίσθημα δικαιοσύνης, επιβάλλει την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες για όλους, καθώς και σύγκριση με τις δηλώσεις εισοδήματος των παλαιοτέρων ετών εργασίας και σε περιπτώσεις, όπου τα περιουσιακά στοιχεία δεν δικαιολογούνται, τότε, αναδρομική φορολόγηση.

    Δεν μπορεί να πούμε ως κοινωνία, «ο γέγονε, γέγονε». Δεν μπορούμε να δεχτούμε το νέο σύστημα να στηθεί πάνω στις σαθρές βάσεις της φοροδιαφυγής.

    Δεν είναι σωστό πολιτικά και οικονομικά. Θα πρέπει και «επιβαλλών την χείρα επ’ άροτρον’ ώστε να πάμε μπροστά, αλλά και «βλέπων εις τα οπίσω», ώστε να πάμε μπροστά με αίσθημα δικαιοσύνης.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 00:06 | ΤΣΙΓΩΝΙΑΣ ΘΩΜΑΣ

    ΑΘΗΝΑ 24/12/2009

    ΤΣΙΓΩΝΙΑΣ ΘΩΜΑΣ
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Κύριε υπουργέ
    Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ετοιμάζεται με τα νέα μέτρα να ξεζουμίσει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους γιατί είναι οι μόνοι που δηλώνουν το πραγματικό τους εισόδημα.
    Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη υποκρισία σε αυτό των τόπο ειδικά από τους πολιτικούς που θυμούνται τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους μόνο την ώρα των εκλογών.
    Η φορολόγηση των πολλών και τον φτωχών είναι η εύκολη λύση γιατί αυτοί δεν μπορούν να αντιδράσουν , δεν ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης ούτε τους έντιμους και ειλικρινής δημοσιογράφους. ( που συνήθως μας παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο).
    Το υπουργείο Οικονομικών και οι υπάλληλοι που το στελεχώνουν έχουν το ποιο δύσκολο έργο σε όλο το δημόσιο τομέα ( Να μαζέψουν χρήματα για να λειτουργήσει το κράτος και η κοινωνική πολιτική του, που πρέπει και επιβάλλεται να υπάρχει προς του ασθενέστερους οικονομικά πολίτες του) . Γι αυτό το λόγο χρειάζονται χρήματα .
    Το από πού θα βρεθούν και πως , θα έπρεπε να καθορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών και τους υπαλλήλους του Υπουργείου που με οδηγό της επιταγές του συντάγματος (για ισότιμη και δίκαια φορολογική αντιμετώπιση των πολιτών ανάλογη με τα πραγματικά τους εισοδήματα ) και όχι από τους νομικούς συμβούλους των υπουργών που σε συνεργασία με μεγάλα λογιστικά γραφεία , των σύλλογο εμπόρων βιομηχάνων ΣΕΒ και των άλλων παραγωγικών τάξεων της χώρας (γιατρών δικηγόρων μηχανικών κλπ) ,διαμόρφωναν και διαμορφώνουν τα φορολογικά νομοσχέδια.
    Γι αυτό η εύκολη λύση για να κλείνει η τρύπα του ελλείμματος στον προϋπολογισμό είναι η έμμεση φορολογία , οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
    Επιβάλλεται σε αυτό τον τόπο επιτέλους :
    – Η πολιτική του ηγεσία να σοβαρευτεί .
    – Να πάψει να βλέπει τα καλά και συμφέροντα.
    – Να βρει το θάρρος να τα βάλει με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στον τόπο αυτό που φοροδιαφεύγουν ασύστολος (π.χ. με Κυπριακές ή OFSHOR εταιρείες , με υπερτιμολογήσεις εισαγωγών , με εικονικά τιμολόγια από αλυσίδα μαϊμούδων εταιρειών )
    – Να στελεχώσει με νέους καταρτισμένους και ικανούς υπαλλήλους το Υπουργείο Οικονομικών που το έχουν διαλύσει.
    – Να στηρίξει ηθικά και μισθολογικά (με την εφαρμογή ειδικού μισθολογίου υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών) τους υπαλλήλους του Υπουργείο Οικονομικών , που το μόνο που ξέρει είναι να τους αποκαλεί ως κλέφτες.
    – Τέλος να εφαρμόσει μια σειρά από φορολογικά και διαθρωτικά μέτρα με σκοπό την πραγματική διεύρυνση της φορολογικής βάσης με φορολογούμενους που έχουν εισοδήματα αλλά δεν πληρώνουν φόρους.

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
    1) Επιβολή του Ελάχιστου Κοινωνικού Φόρου Επαγγελματικής Δραστηριότητας (Ε.Κ.Φ.Ε.Δ.) ή εφάπαξ ελάχιστου φόρου επιτηδεύματος
    Π.Χ. α) Γιατροί για την άσκηση του επαγγέλματός τους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο 1000 € για κάθε χρόνο άσκησης του επαγγέλματος τους .
    β) Δικηγόροι για την άσκηση του επαγγέλματός τους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο 500 € για κάθε χρόνο άσκησης του επαγγέλματος τους .
    γ) Υδραυλικοί για την άσκηση του επαγγέλματός τους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο 500 € για κάθε χρόνο άσκησης του επαγγέλματος τους .
    δ) Ηλεκτρολόγοι για την άσκηση του επαγγέλματός τους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο 500 €. για κάθε χρόνο άσκησης του επαγγέλματος τους .
    ε) Όλες οι ατομικές επιχειρήσεις για την διατήρηση της λειτουργίας τους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο 300 € για κάθε χρόνο άσκησης του επαγγέλματος τους . για κάθε χρόνο λειτουργίας τους .
    ζ) Όλες οι προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε. ,Ε.Ε. Κοινοπραξίες , Κοινωνίες ) για την διατήρηση της λειτουργίας τους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο λιγότερο από 1.000 €, για κάθε χρόνο λειτουργίας τους .
    η) Οι Ε.Π.Ε. για κάθε χρόνο λειτουργίας τους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο 3.000 €
    θ) Οι Α.Ε. για κάθε χρόνο λειτουργίας τους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο 10.000 €.
    ι) Ακόμα σε πολλές άλλες κατηγορίες επιτηδευματιών που δεν πληρώνουν δεκάρα, θα πρέπει να επιβληθεί ελάχιστος φόρος λειτουργίας.
    Ο φόρος αυτός να καταβάλλεται εφάπαξ στο πρώτο μήνα του κάθε χρόνου και να συμψηφίζεται με τον τελικό φόρο που θα προκύψει εφόσον ο φόρος που θα προκύψει στην φορολογία εισοδήματος είναι μεγαλύτερος, χωρίς να επιστρέφεται αν ο φόρος που προκύπτει στη φορολογία εισοδήματος είναι μικρότερος.

    Καθώς αρκετές επιχειρήσεις αλλά και επαγγελματίες με τα εισοδήματα που δηλώνουν εμπαίζουν την κοινωνία. και ως γνωστών το φορολογικό βάρος το έχουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
    Μέριμνα και εξαίρεση από αυτό το μέτρο να υπάρχει μόνο στους εργαζόμενους που εργάζονται με σύμβαση έργου σε έναν μόνο εργοδότη διότι η σχέση αυτή εξομοιώνεται με εργασία μισθωτού.

    2) Αλλαγή του ειδικού τρόπου φορολόγησης και του προσδιορισμού των καθαρών κερδών στις αμοιβές αρχιτεκτόνων μηχανικών στις μελέτες τις επιβλέψεις κλπ. Άρθρο 49 του Ν.2238/94. ( Γνωρίζεται βέβαια ότι οι αμοιβές αυτές είναι το νόμιμο πλυντήριο για τις μίζες που καταβάλλονται στα δημόσια έργα )

    3) Αλλαγή του ειδικού τρόπου φορολόγησης στα φορτηγά αυτοκίνητα Άρθρο 33 παρ.5β του Ν.2238/94.

    4) Παρακράτηση φόρου και απόδοση του απευθείας στο Α.Φ.Μ. του φορολογούμενου ή της εταιρείας που γίνεται η παρακράτηση για κάθε είδους παροχή υπηρεσιών .(Από οποιασδήποτε νομικής μορφής επιχείρηση και αν γίνεται )

    5) Παρακράτηση φόρου (Φ.Μ.Υ.) και απόδοση του απευθείας στο Α.Φ.Μ. του φορολογούμενου Επιτέλους η ΓΓΠΣ θα πρέπει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που να ( απεικονίζει για κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά της αμοιβές του και την παρακράτηση φόρου που έχει αποδοθεί γι αυτών από κάθε επιχείρηση ή άλλο φορέα ) με τη δυνατότητα να διασταυρώνεται με την παρακράτηση φόρου που δηλώνουν στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος

    6) Επιβολή ειδικού φόρου 20% που αποδίδεται από τον διαφημιζόμενο για κάθε είδους προωθητικών ενεργειών και παντός είδους ενεργειών για την προβολή μιας επιχείρησης ή προϊόντων αυτής (περιλαμβάνει τα πάντα έντυπα εφημερίδες , περιοδικά, κατασκευή καταλόγων, διαφημιστικές συσκευασίες συνέδρια ,χορηγίες, προβολή στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ δωρεάν δείγματα, διαφημιστικές επιγραφές και γενικά τα πάντα ) Το διπλότυπο καταβολής του συγκεκριμένου φόρου συνοδεύει κάθε παραστατικό δαπάνης ειδάλλως η δαπάνη καταλογίζεται ως λογιστική διαφορά). Καταργείται το Δημοτικό τέλος και το αγγελιόσημο που ίσχυε ως τώρα στις περιπτώσεις αυτές.( Το πάρτι που γίνεται με της διαφημιστικές επιχειρήσεις και τα Εικονικά κατά κανόνα τιμολόγια που εκδίδουν δεν έχει προηγούμενο , βάλανε τώρα στο κόλπο και τις διαφημίσεις σε ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ μέσο ΙΝΤΕΡΝΕΤ , αφού δεν ελέγχεται αυτή η κατάσταση ας πληρώσουν τουλάχιστον το ελάχιστο )

    7) Επιβολή ραδιοτηλεοπτικού φόρου σε κάθε είδους ενοικίασης τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού χρόνου ή διαφημίσεις 50% Η παρακράτηση και η απόδοση του γίνεται απευθείας από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που των αποδίδουν κάθε μήνα μέσα στον επόμενο μήνα με συνημμένη αναλυτική κατάσταση του προγράμματός τους και συνοδευόμενα από την εγγραφή σε DVD του προγράμματος όλου του προηγούμενου μήνα.(Χωρίς την μεσολάβηση διαφημιστικών επιχειρήσεων).
    (Ελέγχουν που ελέγχουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα τα μέσα ενημέρωσης για ίδιο όφελος ας πληρώσουν και κανένα φόρο)

    8) Επέκταση των διατάξεων του άρθρου 31β του Ν.2238/94, για τα ποσοστά των δαπανών που δεν αναγνωρίζονται για τα ΙΧ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις πέρα από το LISING και σε κάθε μορφή ενοικίασης ή χρόνο μίσθωσης.
    Αξίζει να σημειωθεί το άδικο της φορολογικής μας πολιτικής είναι να επιτρέπουμε στον μισθωτό η στον συνταξιούχο που μένει στο νοίκι να εκπίπτει από το φόρο που προκύπτει από το εισόδημα που δηλώνει μόνο το 20% του ενοικίου που πληρώνει με ανώτατο όριο έκπτωσης τα 240,00 € (12Χ 100,00 €=1.200,00 € Χ 20%= 240,00 €) το χρόνο ,δηλαδή το δίκαιο φορολογικό μας σύστημα λέει στον μισθωτό και στον συνταξιούχο που δηλώνει μάλιστα το σύνολο του εισοδήματός του ότι σού δικαιολογώ ότι πρέπει να δαπανάς για ενοίκιο πρώτης κατοικίας μέχρι 100, 00 € το μήνα (χωρίς να μας λέει που θα βρούμε τέτοια σπίτια να νοικιάσουμε ).
    Ενώ δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να έχουν κάθε μορφής και τύπου αυτοκινητάρες με την μέθοδο της χρόνο μίσθωσης στα στελέχη τους και πολλές φορές στην οικογένειά τους να εκπίπτουν από τα έσοδά του μεγάλα ποσά ως δαπάνες και μάλιστα χωρίς κανένα όριο.

    9) Η φορολόγηση σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν στις μεταβιβάσεις γονικές παροχές κληρονομιές μεταβιβάσεις πριν την εφαρμογή του ΕΤΑΚ.
    ( Είναι μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση παρά το ότι για δύο χρόνια τώρα κάποιες μεγάλες περιουσίες μεταβιβάστηκαν σε γόνους πλουσίων οικογενειών χωρίς να πληρωθεί φόρος κληρονομιάς .
    Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα ακίνητα που βρίσκονται σε εταιρείες μεταβιβάζονται με συντελεστή 1,2% , ή και εντελώς δωρεάν όταν έχουμε μεταβίβαση λόγω συνταξιοδότησης είναι άραγε δίκαιο αυτό;

    10) Φορολόγηση στη μεταβίβαση της περιουσίας τους σύμφωνα με τα ισχύοντα στην φορολογία μεταβίβασης και κληρονομιών των φυσικών προσώπων για κάθε είδους και μορφή εταιρείας . (Για να μιλάμε για δικαιοσύνη και ισονομία)

    11) Όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με την κάθε είδους προώθηση εμπορευμάτων ή υπηρεσιών εταιρειών του εξωτερικού (π.χ. Κύπρος κλπ) στην Ελλάδα υποχρεούνται να τους παρακρατούν 20% ειδικό φόρο επί των πωλήσεων τους ή της παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα .
    «Η Ελλάδα σεβόμενη τις διακρατικές συμβάσεις για την αποφυγή διπλής φορολογίας θα επιστρέφει τμήμα του παραπάνω φόρου η και όλο τον φόρο που παρακρατήθηκε εφόσον η αλλοδαπή επιχείρηση προσκομίσει σε ειδική επιτροπή πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας που να φαίνεται το συνολικό εισόδημα καθώς και ο συνολικός φόρος που καταβλήθηκε στην αλλοδαπή κατά τον χρόνο που έγινε η παρακράτηση (Επιστρέφοντας στην αλλοδαπή επιχείρηση την διαφορά για την αναλογία του φόρου που πλήρωσε στην αλλοδαπή και αντιστοιχεί στην αναλογία των πωλήσεων της στην Ελλάδα. ) Σε καμία περίπτωση η επιστροφή αυτή δεν θα υπερβαίνει το ποσόν που καταβλήθηκε στην Ελλάδα. »

    12) Εφαρμογή συστήματος ελέγχου με ειδικούς φορολογικούς μηχανισμούς σήμανσης (Όπως το σύστημα έγκρισης των πιστωτικών καρτών) Το ΚΕΠΥΟ θα υποθηκεύει σε ειδικό αρχείο των τζίρο κάθε επιχείρησης που είναι ενταγμένη στο σύστημα του φορολογικού μηχανισμού με την έκδοση του παραστατικού αξίας και θα αποστέλλει ειδική σήμανση που θα τυπώνει ο μηχανισμός στο παραστατικό .
    ( Που θα είναι ένας αλγόριθμος που θα συνδυάζει την αξία του παραστατικού και έναν πενταψήφιο κωδικό που θα αλλάζει από τον Υπουργό Οικονομικών κάθε μέρα ) Κάθε φορολογούμενος θα έχει την δυνατότητα πληκτρολογώντας την ημερομηνία και την αξία του φορολογικού στοιχείου και τον κωδικό σήμανσης του ληφθέντος φορολογικού στοιχείου να ελέγχει την εγκυρότητά του .( Αυτός ο έλεγχος είναι δυνατών να γίνεται και αυτόματα από τα προγράμματα λογιστικής καταχώρησης).
    Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή Φ.Π.Α. από της συγκεκριμένες επιχειρήσεις για άμεση διασταύρωση.
    Άμεση και αυτόματη διακοπή του μηχανισμού φορολογικής σήμανσης των παρατατικών σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν τηρεί τις υποχρεώσεις τοις (Υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. Εισοδήματος ληξιπρόθεσμα χρέη ) .

    13) Θέσπιση υποχρέωσης επιχειρήσεων που εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πωλήσεως με χρήση Φ.Τ.Μ. για κάθε χρόνο να γίνεται ανάγνωση του τζίρου που πραγματοποιήθηκε από την Φ.Τ.Μ. των προηγούμενο χρόνο και να καταχωρείται και να φυλάσσεται σε ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέσα στο πρώτο τρίμηνο του κάθε χρόνου.
    Στην περίπτωση που οι ελεγκτικές υπηρεσίες της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή το ΣΔΟΕ διαπιστώσουν ότι δεν έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα υποχρεούνται άμεσα να κατασχέσουν την Φ.Τ.Μ.
    (Θα γνωρίζεται βέβαια ότι πολλές επιχειρήσεις ενώ εκδίδουν αποδείξεις δεν δηλώνουν τις πωλήσεις αυτές στο τέλος σου δηλώνουν και μια απώλεια της Φ.Τ.Μ. και άντε βρες εσύ το Φ.Π.Α. )

    14) Αλλαγή στο θέμα της αρμοδιότητας ελέγχου των επιχειρήσεων στο όνομα των συζύγων ,ως πλέων αρμόδια την Δ.Ο.Υ. της έδρας της επιχείρησης και όχι την Δ.Ο.Υ που υποβάλει ο σύζυγος την δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

    15) Υποχρέωση στην περίπτωση που η δήλωση φορολογίας του συζύγου υποβάλλεται σε διαφορετική Δ.Ο.Υ. (όταν είναι και αυτός επιτηδευματίας) από αυτήν που έχει ως έδρα της επιχείρησής της η γυναίκα του να υποβάλει αντίγραφο του Ε3 στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. της έδρας της επιχείρησής της .

    16) Κατοχύρωση του επαγγέλματος και των ευθυνών του Λογιστή με άδεια και ειδική ταυτότητα που θα εκδίδεται από το σωματείο τους που θα έχει και την κεντρική ευθύνη για την καταβολή προστίμων που θα επιβάλλονται στον λογιστή αν εξαφανιστεί .
    Το σωματείο των λογιστών θα έχει την δυνατότητα να ανακαλεί την άδεια του Λογιστή εφόσον ενέργειες του όπως : ( λογιστική υποστήριξη σε εταιρείες που εκδίδουν εικονικά φορολογικά στοιχεία ) ή (υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. με ψευδή στοιχεία σε σχέση με τα βιβλία και τα στοιχεία που τηρεί η εταιρεία.)
    Όλες οι δηλώσεις εισοδήματος των εταιρειών Α.Ε. ,ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, Συνεταιρισμοί , καθώς και οι εκκαθαριστικές Φ.Π.Α. υποβάλλονται υπογεγραμμένες με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ η άλλη υπηρεσία θεώρησης από τον αδειούχο λογιστή που είναι συνυπεύθυνος με των διαχειριστή , για τις παρακάτω δύο ποινικές φορολογικές παραβάσεις της επιχείρησης και συγκεκριμένα :
    Α) Της έκδοσης εικονικών από την επιχείρηση .
    Β) Της μη υποβολής δηλώσεων (Φορολογίας Εισοδήματος Φ.Π.Α. ,και των καταστάσεων πελατών προμηθευτών του άρθρου 20 του Π.Δ. 184/96) ή της υποβολής με ψευδή δεδομένα ενεργής Εταιρείας που έχει δηλωθεί ως υπεύθυνος λογιστής της κατά την έναρξή της .
    Η ευθύνη του Λογιστή αίρεται :
    Α) Με την κατάθεση της δήλωσης διακοπής και την ολοκλήρωση της διακοπής της εταιρείας στην αρμόδια εφορία.
    Β) Με την αντικατάστασή του στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. από άλλο αδειούχο Λογιστή.
    Γ) Με κατάθεση έγγραφης γνωστοποίησης στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΦΟΡΟ της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. της έδρας της επιχείρησης ενημερώνοντας για τους λόγους παραίτησής του από την Λογιστική υποστήριξη της επιχείρησης.
    Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ εκδίδει άμεσα εντολή τακτικού ελέγχου ενημερώνοντας ταυτόχρονα το Υπουργείο όπου καταχωρεί την επιχείρηση σε ειδικό ΣΑΙΤ με τίτλο (ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) που έχει ελεύθερη πρόσβαση κάθε φορολογούμενος μέσο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    Σε αυτό το ΣΑΙΤ θα καταχωρείτε μετά από ενημέρωση από το τμήμα μητρώου και κάθε επιχείρηση που εξαφανίζεται από την έδρα της χωρίς να δηλώνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. η διακοπή της ή η μεταφορά της.
    Η καταχώρηση ανακαλείτε από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.:
    Α) Με την ολοκλήρωση του ελέγχου εφόσον προσκομιστούν τα βιβλία και τα στοιχεία της επιχείρησης και την ανάληψη της Λογιστικής ευθύνης της Εταιρείας από άλλο αδειούχο λογιστή .
    Β) Με την κατάθεση της δήλωσης διακοπής ή μεταφοράς της εξαφανισμένης επιχείρησης .

    17) Εισηγούμεθα, κατά τη μείξη των Κ.Α.Δ. με τους συντελεστές καθαρού κέρδους να θεσπισθεί παράλληλα και συντελεστής μεικτού κέρδους επί του κόστους, ο οποίος πολλαπλασιαζόμενος με το κόστος των αγορών θα προσδιορίζει τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία α’ η β’ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., επί των οποίων εσόδων να εφαρμόζεται ο μοναδικός συντελεστής καθαρού κέρδους για τον προσδιορισμό των καθαρών κερδών.
    Την αναλυτική παρουσίαση ανά συντελεστή καθαρού κέρδους των ακαθαρίστων εσόδων και των έξω λογιστικός προσδιορισθέντων καθαρών κερδών στο Ε3 κάθε επιχείρησης για σύγκριση με τα λογιστικά που φορολογείτε κάθε επιχείρηση. (Για να βλέπει η πολιτική ηγεσία τα χάλια μας και ποίος πληρώνει τους φόρους).

    18) Κατά την γνώμη μου επιβάλλεται η κατάργηση της παρ. 5 του άρθρου 2 του Π.Δ. 186/92 -Π.Δ. 134/96που θεσπίζει απαλλαγή εκ της τηρήσεως βιβλίων για τις επιχειρήσεις πώλησης ΛΑΧΕΙΩΝ, ΛΟΤΟ, ΠΡΟΠΟ κ.λπ., οι οποίες, ενώ λαμβάνουν ως προμήθεια 12% επί του τζίρου, τα φορολογικά τους έσοδα υπολογίζονται σε 1% της ονομαστικής αξίας των λαχείων -βλ άρθρο 30 Ν. 2238/94 -άρθρο 10 παρ. 4 Ν. 2065/92.
    Για την κατανόηση του τρόπου φορολογίας των υπόψη επιχειρήσεων, δείτε ένα παράδειγμα.
    ‘Έστω, ετήσιος τζίρος 8 Δ/Σ δραχμές. Δικαιούμενη προμήθεια 7’ 960 εκατομμύρια. Φορολογητέα έσοδα δρχ. 8 Δ/Σ χ 1% = 80.000.000 δρχ. και καθαρά κέρδη επί το Σ.Κ.Κ. 4,50% = δρχ. 3.600.000. Εύγε στους νομοθέτες μας.

    19) Κατά την γνώμη μου επιβάλλεται η κατάργηση του δικαιώματος λειτουργίας επιχειρήσεων στην Ελλάδα με τις διατάξεις του Νόμου 89/1964 με εξαίρεση μόνο της δραστηριότητες στην υπερπόντια εμπορική ναυτιλία .

    20) Κατά την γνώμη μου είναι καιρός να επανεξεταστεί η πολιτική των ανοικτών τελωνιακών συνόρων όσον αφορά το θέμα της είσπραξης του Φ.Π.Α. (Η πολιτική του μπείτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε πρέπει να σταματήσει )
    Ναι στην ΕΟΚ , ναι στο ελεύθερο εμπόριο ,αλλά το Φ.Π.Α. όλων των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων που μπαίνουν στην Ελλάδα , όπως και όλων των εισαγωγών από τρίτες χώρες θα καταβάλλεται στα τελωνεία κατά την εισαγωγή τους και μάλιστα μετρητής από τους εμπόρους εισαγωγείς και δεν θα εξαφανίζεται με τα λογιστικά τερτίπια , τις εταιρείες μαϊμούδες , την μη έκδοση φορολογικών στοιχείων , και τα κάθε λογής τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται σήμερα με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να μην εισπράττει ούτε το μισό από των Φ.Π.Α. των εισαγωγών μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φ.Π.Α. μάλιστα που ο έλληνας καταναλωτής των έχει καταβάλει .

    Ασφαλώς υπάρχουν και άλλα φορολογικά μέτρα εκτός από τα παραπάνω που θα έφερναν και έσοδα στην ταλαιπωρημένη Ελληνική Οικονομία και θα βελτίωναν τη φορολογική δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο αλλά πρέπει να τα βάλουμε με τους έχοντες , κατέχοντες και φοροδιαφεύγοντες αυτού του τόπου .
    Καλά Χριστούγεννα κύριε υπουργέ.
    Καλά Χριστούγεννα και σε όποιον το διαβάσει που ελπίζω να καταλάβει ότι τα φορολογικά και διαθρωτικά μέτρα που επιβάλλεται άμεσα να επιβληθούν πρέπει να είναι ουσιαστικά και όχι θεωρητικά.

    ΤΣΙΓΩΝΙΑΣ ΘΩΜΑΣ

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 00:55 | ΧΑΛΔΑΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

    Η Εκκλησια με ολο αυτον τον πλουτο γιατι δεν πληρωνει Φορους?
    Γιατι δεν βοηθαει την φτωχη Ελλαδιτσα μας ?

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 00:43 | Χατ. Ηλίας

    Δύο σημεία:

    1. Για τις πιστωτικές κάρτες: συμβαίνει λόγω της εργασίας μου που απαιτεί πολλά ταξίδια να χρεώνω την προσωπική πιστωτική μου κάρτα με μεγάλα ποσά (αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία) τα οποία μου επιστρέφονται από την υπηρεσία μου πολύ αργότερα (ίσως και την επόμενη χρονιά). Πως θα δικαιολογήσω αυτά τα ποσά ώστε να μη φορολογηθούν; Θα ήθελα φυσικά για λόγους ασφάλειας να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την κάρτα μου αντί να μεταφέρω μεγάλα ποσά σε αυτά τα ταξίδια.

    2. Για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού: λίγοι ίσως όπως και εγώ, αγοράσαμε αυτοκίνητο μεγαλύτερου κυβισμού και για χρήση που ωφελεί το επάγγελμά μου. Η υπηρεσία μου δεν μου παρέχει τέτοιο αυτοκίνητο. Ίσως μια παράμετρος «ιδιαίτερων απαιτήσεων» κάποιων επαγγελμάτων να ήταν πιο δίκαιη για αυτούς τους πολίτες (παλιότερα θυμίζω πολλοί του ίδιου επαγγέλματος αγόρασαν μεγάλα αυτοκίνητα off-road σε πολύ χαμηλές τιμές).

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 00:47 | jonis kalamata

    Θα ήθελα να εκφράσω την αγανακτησή μου με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.Ο κ.Σουφλιάς επέβαλε αυτήν την αύξηση ώστε μέσω του μέτρου της απόσυρσης να αναγκάσει τον πολίτη να αλλάξει το ΙΧ για μια πιο καθαρη ατμόσφαιρα ,εσείς κ.υπουργέ κόψατε την απόσυρση αλλα δεν κόψατε την αύξηση στα ΤΕΛΗ.Είναι δυνατόν μέσα σε 2 χρόνια να έχουμε αύξηση 60% ;Εσείς είστε που λέγατε ότι δεν πρέπει να στραγγαλίσουμε την οικονομία; Με τέτοια κρίση πιστευετε ότι με τα μέτρα που παίρνετε
    βοηθάει να ανακάμψη η οικονομια; Να ξέρετε κ.υποργε το Χριστουγεννιατικο τραπέζι έιχε κοτόπουλο ,αλλά θα μπυ πείτε και αυτο στην κατηγορια της γαλοπούλας είναι.
    Πάρτε μέτρα είσπραξης ΦΠΑ και να πληρώσουν φόρο ΌΛΟΙ διότι με αυξήσεις σε άμεσους φόρους δεν λύνετε το πρόβλημα.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 00:31 | Γιώργος

    Την Τρίτη 23/12/2009 ταξιδεψα με τον ΟΣΕ απο Αθήνα για Θεσσαλονίκη.
    Στην Λάρισα το τραίνο έκανε στάση για αλλαγή μηχανής.Κατεβήκαμε για
    τσιγάρο και πιάσαμε κουβέντα με τους υπάλληλους του ΟΣΕ παρακολουθώντας
    την αλλαγή. Από Λάρισα για Θεσσαλονίκη αλλάζουν την μηχανή των Intercity σε Ηλεκτρομηχανή που είναι μάρκας Siemens. Μας είπαν οτι έχουν αγοραστεί 40 τέτοιες ηλεκτροκίνητες μηχανές απο τις οποίες δουλεύουν στο κομμάτι Λάρισας – Θεσσαλονίκης ΜΟΝΟ ΟΙ 10 !!!. Οι υπόλοιπες είναι παρατημένες και προγραμματισμένες να λειτουργήσουν το 2015 !!!! Το κόστος κάθε μηχανής οταν αγοράστηκαν ήταν 1 δις δρχ. δηλαδή καπου 30 εκκατομύρια ευρώ έκαστη.
    Μήπως σε αυτό το κράτος στο οποίο βλέπει ο ελληνας πολίτης οτι οι εκάστοτε εξουσιαστές κάνουν οτι θέλουν προσπαθεί και αυτός να κάνει ενα δωράκι στο εαυτό του που ονομάζεται φοροδιαφυγή, μή πληρωμή ΦΠΑ, και οτι μπορεί και αυτός να «λουφάρει» κάτι.

    Κύριοι πρέπει να οργανώσετε πρώτα ολους τους κρατικούς μηχανισμούς
    να μας αποδείξετε που πάει και η τελευταία πεντάρα του Ελληνα φορολογούμενου. Πότε θα νοιώσουμε επιτέλους οτι ζούμε σε ενα οργανωμένο και υποδειγματικό κράτος εμείς οι Ελληνες ?

    Μετά τις εκλογές ολα τα προηγούμενα σκάνδαλα δια μαγείας ξεχαστήκαν.
    Τα ταμεία δεν έχουνε λεφτά και οι προηγούμενοι κανανε παρτυ με τα ομόλογα. Το Βατοπαίδι ακόμα δεν ξεχάστηκε και ο Εφραίμ κάνει βόλτες στην Χαλκιδική με το Λιμενικό με τα λεφτά του Ελληνα Φορολογούμενου.

    Θα επιστρέψει κανένας εστω και απο ευθιξία τα λεφτά που παράνομα απόκτησε ( ή έστω μέρος αυτών ) ?
    Βέβαια η ταμπέλα γράφει «Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται εκ της απομακρύνσεως του ταμείου»

    Οσο για το Φορολογικό πάρτε μέτρα. Δεν είναι ανάγκη να γίνουμε εμείς χαφιέδες στους γιατρούς και τους δικηγόρους για να τους «πιάσετε»
    Αλήθεια στο Κολωνάκι τι εγινε με κείνους τους φτωχούς Γιατρούς?
    Ααα προσωπικά δεδομένα δεν μπορείτε να τους γνωστοποιήσετε.
    Κύριοι ποινικοποιήστε την φοροδιαφυγή και ανακοινώστε στις εφημερίδες τα εισοδήματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 00:32 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.

    ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΡΑ, ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.
    1.ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ {ΦΑΚΕΛΑΚΙ} ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ,ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ,ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ Η ΑΔΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ{ΓΙΑΤΡΟΙ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ}ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ{ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ}.
    2.ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    3.ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ{ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ-ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ-ΨΥΚΤΙΚΟΙ-ΦΑΝΟΠΟΙΟΙ Κ.Λ.Π.},ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 23:31 | Νίκος Καβελαράς

    Α.- Δημιουργία μικρών (ακόμη και οικογενειακών) βιοτεχνιών και εργαστηρίων σε χωριά χωρίς κανένα φορολογικό έλεγχο ή στοιχειώδη μόνον έλεγχο.

    Θυμάστε, οι παλιότεροι, την εποχή που ο τόπος μας παρήγαγε σχεδόν τα πάντα, όχι τόσο ποιοτικά όσο τα εισαγόμενα βιομηχανικά προϊόντα, αλλά τότε το ταμείο ανεργίας ήταν σχεδόν άγνωστο στον κόσμο??

    Β.- Προσέλκυση επενδύσεων.

    Γ.- Προσέλκυση συνταξιούχων από την Ευρώπη για ημιμόνιμη τουλάχιστον εγκατάσταση στη χώρα μας.

    Δ.- ΣΥΝ:
    1.-Αναζήτηση και επιστροφή όλων των κλεμμένων (μίζες, υπερτιμολογήσεις κλπ.)

    2.- Σωστός έλεγχος και δραστική μείωση όλων των δημοσίων δαπανών
    (σήμερα το πρωί σε δημόσια υπηρεσία οι υπάλληλοι κυκλοφορούσαν με κοντομάνικο γιατί ο κλιματισμός ήταν στο FULL, με 18 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία)

    3.- Σωστές τιμές κατά την κατασκευή των δημοσίων έργων.

    Και πολλά άλλα που οι αρμόδιοι γνωρίζουν καλίτερα από εμένα.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 23:19 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕ στην ψυχρα μας κλεβουν ολοι.Ταβερνιαρηδες-Καφετεριες-ΜΠΑΡ-ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΑ-ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ Φ.Π.Α 19% που ειναι μεσα στισ τιμες .πρεπεινα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΛ.ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΩΝ (ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ)ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ-ΞΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ ΤΟΥΣ ΚΛΕΥΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΝΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 100

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 23:39 | jonis kalamata

    Θα ήθελα να εκφρασω αντιρησή μου για την ανισοτητα που υπαρχει σε δημοσιους υπαλλήλους.Είναι δυνατον ένας στρατιωτικός που έχει τελειωσεί την ΣΤΥΑ δηλ.πριν αρκετά χρόνια έμπαιναν σε αυτήν με απολυτήριο Α΄λυκείου να παίρνουν όταν συνταξιοδοτούνται την σύνταξη των 2200 ευρώ; Είναι δυνατόν να φεύγουν με την σύνταξη του ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ; Είναι δυνατόν να τους δίνονται πλασματικά μέχρι και επτά χρόνια ; Είναι δυνατόν όταν συνταξιοδοτουνται να δηλώνουν σαν μόνιμη κατοικια παραμεθόρια περιοχή ώστε να πάρουν τα οδοιπορικά που φθάνουν τα 1200 ευρώ.Δεν μπορεί να ζητήσει μια αποδειξη το εκεί φρουραρχειο ώστε να διαπιστώσει που είναι η μόνιμη κατοικία του; Πάνε δηλ.ένα ταξιδκι 2 ημέρες και εισπρατουν 1200 ευρώ.
    Είμαι υπάλληλος σε ασφαλιστικο ταμείο και μάλιστα πολύ υγιές και με 26 χρόνια φθάνω τα 1200 ευρώ ,τι γίνεται σε αυτήν την Ελλάδα τελος πάντων.
    Πρέπεικάποια σριγμή τα τελειώσει η αδικία αυτή.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 23:12 | ΜΙΧΑΗΛ ΣΚΩΤΗΣ

    ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΙΤΕ ΛΕΓΕΣΕ ΠΑΣΟΚ ΙΤΕ Ν.Δ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΑΛΙ.ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΄[ΧΟΥΝΤΑ] ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΩΤΕΙ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 23:15 | Ακης

    Παρακαλώ να εξεταστεί σοβαρά η τεκμηρίωση καταναλωτικών δαπανών βάσει των παραστατικών της πιστωτικής μας κάρτας ώστε να γλυτώνουμε το χαρτομάνι των αποδείξεων.
    Ευχαριστώ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 23:11 | Αγιοπετριτης Γιαννης

    Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος είσπραξης των φόρων. Ο μηχανισμός που υπάρχει ειναι τελείως ανίκανος για να μην πω κάτι άλλο. Ας δούμε τι κάνουν άλλες χώρες πανω σ’ αυτό.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 23:40 | Νικόλας Βασιλάκης

    Πριν διατυπώσω τις προτάσεις μου θα καταθέσω κάποιες διαπιστώσεις που αφορούν τα χωριά στην νησιωτική περιφέρεια όπου εκεί ο κύριος πληθυσμός είναι αγρότες, οικοδόμοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:
    1. Καίτοι το ΦΠΑ είναι μειωμένο και καλώς, οι τιμές σε όλα τα είδη κυρίως μπακαλικής,εξοπλισμού και ένδυσης, ακόμη και για τα τοπικά προϊόντα είναι ανεξέλεκτες και το κόστος τους είναι κατά περίπου 30% υψιλότερο από αυτό των πόλεων. Δεν αναγράφονται τιμές στα προϊόντα, δεν ελέγχεται η ποίοτητα τους και σπάνια εκδίδοντε αποδείξεις.
    2. Από κανένα επαγγελματικό κλάδο δεν εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών και αν (πολύ σπάνια) εκδοθεί το ποσό θα είναι υποπολαλάσιο του πραγματικού. Αποδείξεις εκδίδονται μόνον για οικοδομικές εργασίες και κατασκευές όπου έχει εκδοθεί σχετική άδεια από την πολεοδομία.
    3. Δεν θα είναι δυνατή η συγκέντρωση των αντίστοιχων με τις δαπάνες αποδείξεων για κάλυψη του αφορολόγητου και για τον επί πλέον λόγο ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κατοίκων στις μικρές κοινωνίες που αυτό κάνει τους καταναλωτές να μη τις ζητούν.
    Τις διαπιστώσεις μου αυτές τις αναφέρω όχι γιατί θεωρώ ότι το πρόβλημα της οικονομίας θα λυθεί από την πάταξη της φοροδιαφυγής στα χωριά αλλά από το γεγονός ότι οι κάτοικοι των χωριών, συνήθως χαμηλού εισοδήματος,αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος διαβίωσης, το οποίο δεν θα μπορούν να το δικαιολογήσουν για κάλυψη του αφορολόγητου.
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
    Για πάρα πολούς λόγους, θα είναι προβληματική η συγκέντρωση των αποδείξεων για την κάλυψη του αφορολόγητου, με αποτέλεσμα να μη συλλαμβάνεται η φορολογητέα ύλη και να μη πατάσεται η φοροδιαφυγή.
    Οι βασικότεροι από τους λόγους, που σύγουρα τους γνωρίζετε είναι:
    α. Αν ο φορολογούμενος ζητήσει απόδειξη, θα του ηπωθεί το γνωστό «με απόδειξη τόσο χωρίς απόδειξη επί πλέον τόσο». Άρα τον συμφέρει να μη πληρώσει το επιπλέον ποσό και ας χάσει το αντίστοιχο ποσό του αφορολόγητου
    β. Ο φορολογούμενος είναι συναισθηματικά δεμένος ή και εξαρτημένος για διάφορους λόγους από τον ιατρό, δικηγόρο, μηχανικό, επαγγελματία, έμπορο κλπ και αυτό είναι ανασταλτικό στο να ζητήσει απόδειξη και για τον επί πλέον λόγο ότι θα θεωρηθεί ότι είναι …. ψηλικατζής και ζητά απόδειξη για να γλυτώσει κάποιο ποσό από το αφορολόγητο.
    Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να καλιεργηθεί φορολογική συνήδηση όχι μόνο στον παροχέα αλλά και στον φορολογούμενο. Αυτό βέβαια είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί χρόνο. Η σκέψη μου πήγε σε κάποια μέτρα, κυρίως ευαισθητοποίησης των πολιτών που θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν άμεσα, παράλληλα με τα αυτά που σχεδιάζει το Υπουργείο.
    Αυτά περιληπτικά, αλλά που σίγουρα θέλουν επεξεργασία και φυσικά ελεγκτικούς μηχανισμούς, είναι:
    1. Όποιος δεν εκδίδει απόδειξη να του επιβάλεται εκτός των άλλων και πρόστιμο πολαπλάσιο του ποσού της απόδειξης που δεν εξέδωσε. Το ποσό αυτό να πηγαίνει για ενίσχυση του ταμείου κοινωνικής αλληλεγκύης
    2. Να καθιερωθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός του ταμείου κοινωνικής αλληλεγκύης στο ποσό του 1 δυς ΕΥΡΩ ή όποιο άλλο, αναπροσαρμοζόμενος κάθε χρόνο τιμαρυθμικά και επί του ποσού αυτού να προστίθονται τα ποσά από τα παραπάνω πρόστιμα και όποια άλλα καθοριστούν Με τη ρύθμιση αυτή θα ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και θα καταγκέλουν ευκολότερα τους φοροδιαφεύγοντας, επειδή θα ξέρουν ότι τα ποσά από τα πρόστιμα αυτά πάνε σύγουρα για συγκεκριμένο ιερό σκοπό και όχι στη χοάνη του κρατικού προϋπολογισμού, που …τρέχα γύρευε. Έτσι ο καταγκέλων θα αισθάνεται ικανοποιημένος και υπερήφανος και όχι καταδότης από την πράξη του αυτή.
    3. Όποιος δεν ζητάει και δεν παίρνει απόδειξη να του αφαιρείται ποσό πολαπλάσιο της απόδειξης που δεν εξέδωσε από το αφορολόγητο του, έτσι ώστε να έχει πολύ μεγαλλίτερο χάσιμο, π.χ. δεν πείρε απόδειξη 50 ΕΥΡΩ από τον γιατρό του, να του αφαιρείται ποσό 1000 ΕΥΡΩ από το αφορολόγητο του.
    4. Η κρατική επιχορήγηση ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων να συνδέεται και με την ποσοστιαία αύξηση των φορολογικών εσόδων του κλάδου, έτσι ώστε να αυτοπροστατεύεται ο κλάδος από τους φοροφυγάδες του. Σε αυτό κυρίαρχο ρόλο μπορούν να παίξουν οι συνδικαλιστικοί τους φορείς. Εάν π.χ. ο ταξιτζής δεν εκδώσει απόδειξη αυτό θα επιβαρύνει έμεσα και τον συνάδελφο του και άρα θα έχει λόγο και ο ασφαλιστικός του φορέας.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 23:12 | Γιαννης Γ.

    Εγω δεν πιστευω οτι εχει νόημα να ψαχνουμε νεους φόρους αφου το 99% εχει «εξαντληθει» και δεν μπορει να δωσει αντικειμενικά. Το 1% πολυ δυσκολα θα πιαστεί και θα την πληρωσει πάλι το 99% των φορολογουμένων.

    Εγώ είδα τα εξοδα του κράτους ως προς το ΑΕΠ και τρομαξα! Μονο κομμουνιστικες χωρες έχουν τόσα πολλα έξοδα ως προς ποσοστο του ΑΕΠ. Οποτε εχουμε 2 σημαντικα προβληματα που πρεπει να λυθουν

    α) περιστολη δαπανων μεσω καταργησης υπηρεσιων του δημοσιου τομεα. Αληθεια γιατι να υπαρχουν για παραδειγμα δημοτικοι παιδικοι σταθμοι οταν οι ιδιοτικοι εχουν μικροτερο κοστος και το κράτος μπορει να επιδοτει να χαμηλα εισοδηματα να διαλεγουν μονοι τους τον καλυτερο παιδικο σταθμο?

    β) Ως προς τις συνταξεις περα οτι ειναι απαρεδεκτο να υπαρχουν συνταξεις ανω των 2000ευρώ αφου προκειται για κοινωνικη-εγγυημενη απο το κράτος. (οποιος θελει μεγαλη συνταξη να κανει αποταμιευτικο σε τραπεζα). Επισης ειναι απαραδεκτο να βγαινει καποιος σε συνταξη πριν τα 65. Οποιος δεν μπορει , λογω δυσκολου επαγγελματος να προσφερει υπηρεσιες στην τοπικη κοινωνια/οτα/σχολεια/νοσοκομεια/αστυνομια κτλ για να παιρνει την συνταξη. Κατα την αποψη μου οποιος παιρνει συνταξη πριν τα 65 εγκληματει εις βαρος των παιδιών του.

    Εαν δεν δουλέψει – παραγει πλουτο οσο το δυνατον μεγαλυτερο κομματι του πλυθησμου …τότε σαν έθνος εχουμε ημερομηνια λήξεως. Με το ρυθμο που πάμε σε λίγες δεκαετίες οι Τουρκοι θα αρχισουν να αμφισβητουν ακομη και τα νησια του Ιονιου!

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 23:44 | ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Εγω πιστευω πως θα πρεπει να γινουν επενδυσεις ολα τα υπολοιπα μετρα δεν θα εχουν το επιθυμητο αποτελεσμα παρα μονον προβληματα θα φερουν. οι φτωχοι φτωχοτεροι

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 23:36 | Σωκράτης Ρ.

    Καταθέτω μια πρόταση η οποία θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα κόστους αγροτικών προιόντων και της διακίνησής τους.
    Φορολόγηση και των αγροτών με υψηλό αφορολόγητο για να σταματήσει η υπερτιμολόγηση των αγροτικών προιόντων στο χωράφι.Αυτή τη στιγμή ο αγρότης σαν αφορολόγητος πουλά τα καρπούζια 0,10λ. και στο τιμολόγιο αναγράφει την τιμή που επιθυμεί ο έμπορος.
    Ας μη μείνουν οι μεγαλο αγρότες έξω απ τη προσπάθεια που πάει να γίνει για δικαιοσύνη.

    Επειδη σε άλλο μήνυμά μου αφαιρέθηκαν κάποια πράγματα επαναλαμβάνω.
    Πρέπει η κυβέρνηση να αποδείξει οτι πρέπει να σπασει αυγά.
    Αυτό θα γίνει αν φορολογήσει τρία επαγγέλματα κυρίως: γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς.Φτάνει πιά.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:35 | ΣΤΕΛΙΟΣ

    θα βοηθούσε αφάνταστα και θα έπειθε όλον τον κόσμο να συμμετάσχει σε μια αναγεννητική προσπάθεια η ψήφιση ενός νόμου με ένα μόνο άρθρο:
    «Δημεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των διατελεσάντων από το 1974 (τουλάχιστον) μέχρι σήμερα πρωθυπουργών, υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων υπουργείων,ειδικών συμβούλων, διευθυντών και Προέδρων δημόσιων οργανισμών και Ν.Π.Δ.Δ καθώς και των συζύγων και μελών της οικογενείας τους μέχρι 2ου βαθμού, κατά το μέρος που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το πόθεν έσχες»
    Η ψήφιση και ουσιαστική εφαρμογή ασφαλώς, αυτού του μόνου άρθρου, θα αποτελούσε πραγματική επανάσταση που θα έδινε το μήνυμα της αυτοκριτικής του πολιτικού προσωπικού για τη διαχρονική και διακομματική αφαίμαξη των πόρων του ελληνικού λαού, αλλά και θα έδινε οριστικό τέλος στο άλλοθι της μικροαστικής ελληνικής τάξης να φοροδιαφεύγει ασυστόλως.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:03 | Mιχάλης

    οι Ρουμάνοι όταν τους καλούμε για δουλειές να λένε ότι αυτοί σαν αλλοδαποί δεν κόβουν αποδείξεις; Γιατί οι ελαιοχρωματιστές οι Πακιστανοί πχ να μας λένε ότι δεν ΄μπορούν να κόψουν απόδειξη; Είναι μαύρα χρήματα όλα αυτά. Ξέρω πολλές αλλοδαπές που δουλεύουν σε πολυκατοικίες στην περιοχή( καθαρίζουν σκάλες κλπ)χωρίς να δίνουν αποδείξεις. Δεν πρέπει να γίνει κάτι στο θέμα αυτό;

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:19 | Παράγκας

    Ο-λ-ι-κ-ό Π-ά-γ-ω-μ-α όλων των Κρατικών Προσλήψεων στο Δημόσιο του 1.005.000(!!!!!) Δημοσίων Υπαλλήλων, μέχρι να ξεχρεώσουμε, και βλέπουμε.
    Μέτρα για «ανάσταση» της Ανταγωνιστικότητας και Σωτήριας του Ιδιωτικού Υπαλλήλου!!!!
    Ακύρωση όλων των φωτογραφικών και πριμοδοτημένων με 50% εμπειρία(sic) δημοσίου, κρατικών Προσλήψεων που έγιναν στο Δημόσιο και του Φορείς του από αρχής 2009!!!.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:32 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Στις δηλώσεις Ε1 που θα υποβληθούν για το 2010 (οικον ετος 2011) θα μπορούσε να υπάρχει κωδικός που οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν το ποσό που έχει προκύψει απο την διαφορά εσόδων-εξόδων για τα προηγούμενα 5-7 χρόνια. Στα έσοδα θα περιλαμβάνονται τα πάντα (αποδοχές,πωλήσεις ακινήτων, μεταφορικών μέσων κλπ) και στα έξοδα όλες οι δαπάνες που είχαν δηλωθεί πλέον τών τεκμαρτών ποσών αυτοκινήτων,σκαφών,κατοικιών κλπ). Το ποσό αυτό θα μπορεί να επικαλεσθεί ο φορολογουμένους για ανάλωση κεφαλαίου στα επόμενα έτη. Αν οι μελλοντικές αγορές του δεν καλύπτονται απο το ποσό αυτό, θα φορολογείται η διαφορά. Αν γίνει αυτό η γνώμη μου είναι οτι δεν θα χρειασθεί να αναφέρονται οι καταθέσεις στις τράπεζες στο Ε1 του 2010. Ηδη πάρα πολλοί έχουν ξεκινήσει να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στη Κύπρο κ.α κράτη._

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:07 | Mιχάλης

    K. Υπουργέ. Θεωρώ ότι μέχρι τώρα πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Δεν γνωρίζω κανένα συγγενή ή φίλο που να έχει πάρει απόδειξη από Οδοντίατρο , ορθοδοντικό ( εκεί να δείτε πανηγύρι) και γενικά γιατρό. Θα σου πεί ο ορθοδοντικός με απόδειξη 3.000 Ευρώ χωρίς απόδειξη 2.700 και ο κάθε ένας ( όπως και ο κάθε μισθωτός) θα προτιμήσει να γλυτώσει τα 300 παρά να ζητήσει απόδειξη. Ηλεκτρολόγοι- υδραυλικοί κλπ ούτε στα τρελλά μας όνειρα απόδειξη. Έπιπλα , έπιπλα κουζίνας, ξυλουργικές εργασίες κλπ σου φέρνουν μία απόδειξη για τα μάτια του κόσμου και εάν έχεις δώσει 1000 Ευρώ σου δίνουν απόδειξη για 500 ( με το πρόσχημα ότι έκαναν φιλική τιμή).
    Νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα σύστημα ον λάιν ( κάτι σας το Ίντερνετ) και όταν κόβεται η απόδειξη να ενημερώνεται ταυτόχρονα ένας κεντρικός Η/Υ που θα αποθηκεύει τα στοιχεία για κάθε μαγαζί ή για κάθε επαγγελματία. Ταυτόχρονα να ενταθούν οι έλεγχοι παντού (ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ 2 ΟΙ ΕΛΕΓΧΤΕΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) και να πέφτουν πρόστιμα όχι μόνο στους επαγγελματίες ή στους μαγαζάτορες αλλά και σε εμάς που ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας μας δίνουν αποδείξεις σωστές. Επίσης πρέπει να βρεθεί ενας τρόπος από το Υπουργείο ώστε
    ( εάν είναι δυνατόν) οι αποδείξεις να είναι ομοιόμορφες για όλους
    (Δοκιμάστε να βάλετε στη σειρά 100δες αποδείξεις και να δείτε την πλάκα). Ερχομαι σε ένα άλλο θέμα που αφορά τους οικονομικούς μετανάστες.Γιατί οι υδραυλικοί οι Αλβανοί ή

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:22 | Δημήτρης

    Για να πατάξουμε την ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ θα πρέπει να στελεχωθεί το κράτος με ΕΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ και ο έλεγχος να είναι σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ.
    Μόνος του ο ΠΟΛΙΤΗΣ είναι αδύναμος. Καλό το μέτρο των αποδείξεων αλλά θα πρέπει να υπολογισθεί και το πόσες αποδείξεις θα έχει ένας με 3000 Ευρώ μηνιαίως και πόσες ένας με 700 Ευρώ μηνιαίως.

  • 24 Δεκεμβρίου 2009, 22:38 | Χ.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

    Το αφορολόγητο να παραμείνει ως έχει. Να ισχύσει ενιαίος συντελεστής 10 ή 15% στις πάσης φύσεως αποδοχές. Η φοροδιαφυγή να θεωρείται κακούργημα.

    Θεωρώ ότι με τόσο μικρό συντελεστή και με αυστηροποίηση των ποινών της φοροδιαφυγής δεν θα υπάρξει Έλληνας που να μη πληρώνει το φόρο του.
    Η απλούστευση με τον ενιαίο συντελεστή θα απελευθερώσει δυναμικό από τις εφορίες ώστε να στελεχωθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός. Παράλληλα θα ενισχυθεί η αγορά από το γεγονός ότι οι πολίτες και μάλιστα των μεσαίων και μεγαλύτερων εισοδημάτων θα έχουν δυνατότητες μεγαλύτερων καταναλώσεων. Επίσης θα υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις που τις έχουμε ανάγκη. Θεωρώ σίγουρο ότι τα έσοδα του κράτους θα είναι περισσότερα.