Άρθρο 26: Στελέχωση της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων

1. Συνιστώνται στην κεντρική μονάδα θέση Προϊσταμένου αυτής με βαθμό Διευθυντή και θέση Υποδιευθυντή. Ως προϊστάμενος της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων ορίζεται δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών ή υπάλληλος από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τις ανεξάρτητες αρχές, κατά τη διαδικασία του αρ. 55 παρ. 21 του ν. 4002/2011 και, μετά το πέρας, του μεσοπρόθεσμου, κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα. Τα αναφερόμενα στο προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζονται αναλογικά και για τον ορισμό του Υποδιευθυντή.

2. Η ανωτέρω Μονάδα στελεχώνεται από υπαλλήλους όλων των κλάδων κατηγοριών και ειδικοτήτων του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και από υπαλλήλους από τον στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τις ανεξάρτητες αρχές, οι οποίοι αποσπώνται για το σκοπό αυτό στην Κεντρική Μονάδα. Κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων στη Μονάδα μπορούν να αποσπασθούν υπάλληλοι από την ΜΟΔ ΑΕ. και τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Οι υπηρετούντες στο Υπουργείο Οικονομικών δικηγόροι με έμμισθη εντολή υποστηρίζουν νομικά το έργο της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων.

4. Η Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων μπορεί να απασχολεί υπαλλήλους της κατηγορίας Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού.

5. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων που απαιτούνται για τις ανάγκες στελέχωσης της Υπηρεσίας ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, τα ειδικότερα ή πρόσθετα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και η διαδικασία επιλογής αυτών. Με την ίδια απόφαση ορίζονται και τα ειδικότερα και πρόσθετα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του Προϊσταμένου και κάθε λεπτομέρεια για την επιλογή του Προϊσταμένου.