Άρθρο 64 Απόδοση ή παράδοση τέκνου – Τροποποίηση παρ. 2 και κατάργηση παρ. 3 άρθρου 950 ΚΠολΔ

Στο άρθρο 950 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η παρ. 2 αντικαθίσταται, η παρ. 3 καταργείται και το άρθρο 950 διαμορφώνεται ως εξής:

 «Άρθρο 950

  1. Με την απόφαση με την οποία διατάζεται η απόδοση ή παράδοση τέκνου καταδικάζεται ο γονέας που έχει το τέκνο να εκτελέσει αυτή την πράξη και με την ίδια απόφαση, για την περίπτωση που δεν την εκτελέσει, απαγγέλλεται αυτεπαγγέλτως χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ υπέρ του αιτούντος την απόδοση ή παράδοση και σε προσωπική κράτηση έως ένα έτος. Αν το τέκνο δεν βρεθεί, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 861 έως 866.
  2. Αν παρεμποδίζεται το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο, το δικαστήριο που ρυθμίζει το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο καθορίζει τα χρονικά διαστήματα αυτής και απειλεί, και αυτεπάγγελτα, σε βάρος εκείνου που εμποδίζει κάθε φορά την επικοινωνία, για κάθε παράβαση, χρηματική ποινή έως δέκα χιλιάδες (10,000.00) ευρώ και προσωρινή κράτηση έως ένα (1) έτος. Η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο βεβαιώνεται με έκθεση δικαστικού επιμελητή, ο οποίος παρευρίσκεται κατά τον ορισθέντα χρόνο έναρξης της επικοινωνίας.».
  • 31 Αυγούστου 2021, 11:55 | Maria B.

    Επιτέλους! Έπρεπε να γίνει και αυτό.Πραγματικά η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τριτοκοσμική με αρκετές μανούλες να μην τηρούν δικαστικές απόφασις. Πάλι θα πρέπει να τρέχεις στα δικαστήρια, αλλα άμα οι ποινές είναι αυτές τότε μπορεί και να φοβηθούν λίγο.
    Είμαι υπέρ τις αλλαγής και γενικότερα του νέου νομου 4800 που βάζει ένα φρένο στο Ελληνικό παραμύθι ότι τα παιδιά ανήκουν στην μητέρα και ο πατέρας είναι ένας απλός επισκέπτης.

  • 31 Αυγούστου 2021, 10:43 | ΣΟΦΙΑ ΤΡΙΚΑ

    -Γιατί είμαι μόνο με εσένα μαμά;
    -Διότι εγώ είμαι η μαμά σου!
    – Γιατί δεν μπορώ να πάω στον μπαμπά μου;
    -Γιατί είναι κακοποιητής!
    -Γιατί μαμά ο μπαμπάς μου είναι κακοποιητής;
    -Γιατί δεν μου δίνει πεντακόσια ευρώ κάθε μήνα!
    – Γιατί μαμά δεν μπορώ να πάω στον παππού και στη γιαγιά μου τους γονείς του μπαμπά μου;
    – Γιατί είναι οι γονείς του μπαμπά σου, που είπαμε είναι κακοποιητής!
    – Μαμά αν είχα πεντακόσια ευρώ θα στα έδινα εγώ για να μπορώ να πάω στον μπαμπά μου που τον αγαπώ και μου λείπει πολύ!!! Επειδή όμως δεν τα έχω πάρε μου ένα λαχείο, ίσως κερδίσω να σου δώσω εσένα όλα τα χρήματα και να μπορώ να πάω ελεύθερα στον μπαμπά μου!!!
    Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ νομοθετείτε στον Πυρήνα του μεγαλύτερου προβλήματος της Ελληνικής κοινωνίας!

  • 31 Αυγούστου 2021, 09:38 | ΕΛΕΝΗ ΚΤΙΣΤΑΚΗ

    Από τα σχόλια των αρνητών στις τροποποιήσεις και αλλαγές στον Κ.Ποιν. Δ. φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία του ψυχικού βασανισμού και βιασμού χιλιάδων παιδιών χιλιάδων ανυπεράσπιστων ελληνόπουλων προς τέρψη δήθεν «γονέων» αλλά και παππού και γιαγιάς από την οικογένεια του αποξενωτή γονέα οι οποίοι στην αντίληψή τους θεωρούν τα παιδιά παιχνίδια στα χέρια τους και όλα αυτά επειδή οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι για το θεαθήναι.
    Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ νομοθετείτε στον Πυρήνα του μεγαλύτερου προβλήματος της Ελληνικής κοινωνίας!
    Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Κυβέρνηση στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και στην ηγεσία του Υπουργείου της Δικαιοσύνης!

  • 31 Αυγούστου 2021, 09:42 | ΔΚ

    Απορώ !!! ΔΕΝ γνωρίζουμε Ελληνικά ή συμβαίνει κατι άλλο ; Οταν παραβιάζεται μια Δικαστική απόφαση προφανώς θα γίνει Δική ποινική.
    Προφανώς θα κριθεί ο λογος της παραβίασης από Δικαστή.
    Τι αλλάζει;
    Αλλάζει ο τρόπος διαπίστωσης της παράβασης με Δικαστικό επιμελητή αντί για αστυνομικό. Αυστηροποιουνται οι ποινες για τους παραβάτες που θα κριθούν ένοχοι και τροποποιηται η διαδικασία κάνοντας την πιο απλή και ποιο γρηγορη.

    Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με την τροποποίηση αυτή που είναι σαφώς υπερ της εφαρμογής των αποφάσεων (οποιες και να είναι αυτές , ότι και να λένε αυτές , ότι και να αφορούν αυτές οι αποφάσεις ) ; Πολύ σωστή και αναγκαία η τροποποίηση.
    Επιτέλους να σέβονται ΟΛΟΙ τις αποφάσεις και να μην καταντούν αχρηστα κουρελόχαρτα και τα δικαστήρια καραγκιοζιλίκια.

  • 31 Αυγούστου 2021, 04:54 | Βασίλης Πανοσκάλτσης

    Η προτεινόμενη διαμόρφωση τού άρθρου 950 είναι στην σωστή κατεύθυνση. Εντάσσεται στις ορθές και δίκαιες προσπάθειες της πολιτείας, ώστε να μειωθεί η μάστιγα της γονεϊκής αποξένωσης και να σταματήσει η κατάφωρη, απάνθρωπη και ασύλληπτη αδικία της αποκλειστικής επιμέλειας.
    Δημιουργεί εμπόδια στα σκηνοθετημένα επεισόδια κατά την διαδικασία «απόδοσης ή παράδοσης τέκνου».
    Είναι σαφέστατο και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η γονεϊκή αποξένωση αποτελεί παιδικά κακοποίηση και ΠΡΕΠΕΙ να εξαλειφθεί άμεσα. Μόνον η πραγματική Συνεπιμέλεια [«από κοινού και εξ’ ίσου»] θεραπεύει τον καρκίνο της γονεϊκής αποξένωσης. (Προφανώς, εξαιρούνται οι περιπτώσεις ακαταλληλότητας ενός εκ των δύο γονέων.) Είναι καιρός πιά (!) να μπεί και η πατρίδα μας στην ομάδα των χωρών στις οποίες ισχύει η πραγματική συνεπιμέλεια και να σταματήσουν οι καταδίκες (της πατρίδας μας) από το ΕΔΑΔ!
    Συγχαρητήρια στην πολιτική ηγεσία, η οποία κινείται στην ανθρώπινη, δίκαιη, ορθή και πολιτισμένη κατεύθυνση της κοινής ανατροφής των παιδιών!

  • 31 Αυγούστου 2021, 01:53 | Ουρανία

    Επιτέλους η δικαιοσύνη να δει το πρόβλημα των παιδιών μας…
    Υπέρ αλλαγών…!

  • 31 Αυγούστου 2021, 01:31 | Γιώτα Φώτου

    Διαβαζω για κακοποιητικους μπαμπάδες και ένα σωρό άλλα συνοδευτικά για τους μπαμπάδες.ετσι ξαφνικά σας την έδωσε ας πούμε και τους βάζετε σε ένα τσουβαλι όλους.οκ λοιπόν να μην ξεχνάμε τελικα την εκπομπή deadly woman.σαν μαμά κ εγώ 2 παιδιών δεν θα σκεφτόμουν τα αγόρια μου να έχουν σαν πρότυπο πατέρα τον παππού τον θείο ή κάποιον άλλον….
    Ο πατέρας είναι πατέρας και η μαμά είναι μαμά .κανένας διαχωρισμός καμία διαφοροποίηση Ισοτητα σε όλα…
    γονείς και οι δυο….
    Επιτέλους μετά από 37 χρόνια θα αρχίσουν να λύνονται προβλήματα των παιδιών.
    Δεν χρειάζεται να διαλέξουν τα παιδιά με ποιον γονέα θα μείνουν (παιδικές ψυχουλες είναι δεν μπορούν να πουν δεν αγαπάω την μαμά μου ή δεν αγαπάω τον μπαμπά μου.)
    Μην τα αναγκάζεται σε τέτοιες επιλογές το πρόβλημα το μεγαλώνετε για να ικανοποιήσετε τον εγωισμό σας.

  • 31 Αυγούστου 2021, 01:39 | ΆΓΓΕΛΟΣ

    Παιδιά Πασπαρτού ,για τον κάθε δήθεν πικραμένο της οικογένειας του γονέα που δεν έχει την Επιμέλεια, για να επιτύχουν με τις παροτρύνσεις της πολιτείας, την «δολοφονία χαρακτήρα» του άλλου γονέα,να τον εκδικηθούν,να τον τιμωρήσουν,μέχρι και φυλακή να τον πάνε.
    δηλαδή της μητέρας, επειδή καμμιά δεκαριά:
    1. Αρνούνται την Διατροφή
    2. Ή θέλουν να Κακοποιούν την Γυναίκα τους και τα Παιδιά τους, ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ!

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ!

  • 31 Αυγούστου 2021, 01:47 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

    Στους συλλόγους για τα δικαιώματα των παιδιών όπως ΓΟΝ.ΙΣ Δράση κατά της γονικής αποξένωσης, Ενεργοί μπαμπάδες κτλ αυτό που ακούς συνέχεια είναι για τις παραβιάσεις που κανουν οι μαμάδες που είχαν την επιμέλεια αβλεπεί τόσα χρόνια.
    Χιλιάδες κλήσεις στα περιπολικά να έρθουν να βεβαιώσουν την παραβίαση, 2-3 ώρες ταλαιπωρία μετά στα τμήματα για να κανεις μήνυση, (που υπολειτουργούν και έχουν και τόσα άλλα θέματα να διεκπεραιώσουν) για να εκδικαστεί μετα απο 3-5 χρόνια και να αθωωθεί η μαμά! Γιατί σχεδόν πάντα τις αθωώνουν! Ε αυτό πρέπει να σταματήσει.
    Το νομοσχέδιο είναι σε πολύ καλό δρόμο, πρέπει ομως να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρχουν παραθυράκια, και οτι τα αντίστοιχα δικαστήρια θα γίνονται άμεσα, fast track για να μην το ξανακάνει καμιά μάνα μετά.
    Μόνο έτσι θα καταλάβουν οτι τα παιδιά δεν είναι κτήμα τους.
    Μόνο έτσι θα παταχθεί η γονική αποξένωση.

    Και παρακαλώ δείτε με προσοχή τις αναρτήσεις του εφέτη Κ.Κατσικερού Παναγιώτη που βιώνει και ό ίδιος την γονική αποξένωση! Είναι ο πλέον αρμοδιος , τα έχει γράψει αναλυτικά, καλέστε τον να ολοκληρώσετε τις σχετικές ρυθμίσεις,
    οπως επίσης και τον δικηγόρο κος Ανδρικόπουλο Μάριο για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των παιδιών και των μπαμπάδων τους.

  • 31 Αυγούστου 2021, 01:27 | Κ.Φ.

    Εκλογέεεεεες!!!!!!Ως εδώ τα τερατουργήματα!

  • 31 Αυγούστου 2021, 01:59 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

    Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι εισακούστηκε το σχετικό σχόλιο που έκανα στο προηγούμενο νομοσχέδιο (απο κοινού και εξίσου) σχετικά με τις παραβιάσεις επικοινωνίας!
    Στηρίζω καθε νομοθετική πρωτοβουλία που εξαλείφει και τιμωρεί πρακτικές ενάντιες στο πραγματικό συμφέρον τών παιδιών μας.
    Τα παιδιά είναι και των δυο γονέων και όχι τροπαια και αιχμάλωτοι της μαμάς. Πέρα απο το ψυχολογικό στρεςς να πηγαίνεις να παραλάβεις το παιδί σου για τις πολυπόθητες διακοπές του πάσχα και η μαμά ετσιθελικά να έχει πάρει το παιδί για να κάνει εκείνη πάσχα είναι και η αποξένωση που καθε παραβίαση συνιστά και εντείνει.

    Μέχρι στιγμής οι γονείς που παραβιάζουν τις αποφάσεις επικοινωνίας και δεν παραδίδουν το τέκνο, αθωώνονται στα ποινικά δικαστήρια, γιατί ο άλλος γονέας δυσκολεύεται να αποδείξει την παρεμπόδιση. Μπράβο που προσπαθείτε να προστατέψετε το δικαίωμα του παιδιού στη κοινή ανατροφή.

  • 30 Αυγούστου 2021, 23:21 | Φίλιππος

    Πόσος μισογυνισμός χωράει σε μια κυβέρνηση;Και σας το λέει άντρας!

  • 30 Αυγούστου 2021, 23:17 | P.T.

    Τερατώδες ! ! ! ! Και τα ρέστα απο τα πρόστιμα για κανα καφεδάκι ! ! !

  • 30 Αυγούστου 2021, 23:16 | Μάρκος

    Χρειάζεται ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ η προσοχή σε κακοποιητές κηδεμόνες και η αυστηρότερη εφαρμογή της Νομοθεσίας για κσκοποιητές και παιδεραστες!
    Εσείς το χαβά σας ,τροποποιήσεις υπερ ποιών;Για απαντήστε στον Ελληνικό λαό;;;;

  • 30 Αυγούστου 2021, 23:15 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Κύριε Πρωθυπουργέ είναι ώρα ευθύνης ! Τι περιμένετε για να αποσύρετε ΑΜΕΣΑ το Πατριαρχικό Νομοσχέδιο Οικογενειακού Δικαίου Τσιάρα μετά τις τραγικές συνέπειες, όπου έχουν εξελιχθεί πλέον σε μάστιγα οι Γυναικοκτονίες ειδικά τους μήνες πριν και μετά από την ημερομηνία ψήφισης του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!
    Πόσες γυναικοκτονίες, ενδοοικογενειακή βία, δολοφονίες μανάδων βιασμοι ανηλίκων και ο Υπουργός σας εξακολουθεί με απαραδεκτες τροποποιήσεις αγνοώντας την κατάσταση που επικρατεί.Το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει είναι η αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα!Αντ’αυτού πάρτε μια τροποποιηση να τις γονατίσουμε κι αλλο αυτές και τα παιδιά τους!

  • 30 Αυγούστου 2021, 23:26 | Περσεφόνη

    Ελπίζω Υπουργέ να έχετε καθαρή συνειδηση οταν τροποποιείτε τέτοιες κτηνωδίες για παιδιά και μανάδες!Θα μείνετε σίγουρα στην ιστορία, αλλά για την κοινωνία που πλέον ξέρει όσο κι αν πηγατε να δικαιολογήσετε καταστάσεις,οχι για καλο!

  • 30 Αυγούστου 2021, 23:15 | ΓΙΑΝΝΑ

    Ενδοοικογενειακή βία: 36 καταγγελίες την ημέρα δέχεται η ΕΛΑΣ από τις αρχές Αυγούστου – 332 συλλήψεις
    Την ίδια ώρα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο Αυγούστου 2021 διαχειρίστηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια
    Απαράδεκτο να εθελοτυφλείτε και να τροποποιείτε

  • 30 Αυγούστου 2021, 23:52 | Αlexandros

    Τροποποιήσεις στο κενο και στο πλαίσιο μη έννομης τάξης!

  • 30 Αυγούστου 2021, 22:59 | ΕΛΕΝΗ

    Με την συγκεκριμένη διάταξη θεωρώ ότι αντιμετωπίζεται κάπως η κατάφορη αδικία της παντελούς στέρησης του παιδιού από τον πατέρα του εξαιτίας της εγωιστικής και εκδικητικής στάσης της μητέρας.

  • 30 Αυγούστου 2021, 21:21 | Πηνελόπη!

    Φρίκη!

  • 30 Αυγούστου 2021, 21:36 | Κλειώ

    Κύριε Μητσοτάκη όσους ανασχηματισμούς και να κάνετε για να σωθείτε οι νύν Υπουργοι σας με τις πατάτες που πλασσαρουν για τροποποιήσεις σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα κιεννοείται πώς οποιος πολιτικός τα έβαλε με γυναίκες δε βγήκε ποτέ κερδισμένος!

  • 30 Αυγούστου 2021, 21:08 | Πελαγία Μόσχου

    Ήξερα τι είστε; αλλα όχι σε τέτοιο βαθμό!Χτυπώ παλαμάκια!
    Ποιός απο τους φωστήρες που έχετε εκεί το σκέφτηκε αυτό;Έλεος!

  • 30 Αυγούστου 2021, 21:39 | Τριανταφυλόπουλος Δάκης

    Kαταλαβαίνετε οτι έρχεται το τελος της διακυβέρνησής σας και θέλετε πάση θυσία να αφήσετε κάποιο αποτύπωμα για να περάσετε στην ιστορία!Με αυτο το έκτρωμα όμως που πατε να ψηφίσετε θα περάσετε στην ιστορία ώς η πιο μισογυνικη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση!

  • 30 Αυγούστου 2021, 21:09 | Ματίνα Μακρή

    Είχαμε τροποποιήσεις και τροποποιήσεις αλλα αυτή ειναι για να γελάνε τα παρδαλά κατσίκια!Ε ρε γλέντια!

  • 30 Αυγούστου 2021, 20:24 | Κούκουρας Ευαγγελος

    Ένας δικαστικός κλητήρας εκτός απο το να γράφει στοιχεία δυαδίκων για παράδοση αγωγών ,εξωδικών κτλ τώρα θα υποχρεούται να κάνει ψυχανάλυση στην μητέρα στον πατέρα στο παιδι για να μπορεί να συντάξει ένα πόρισμα; Ως τώρα έχει μαθει να γραφει μονο τυποποιημένα πράγματα!
    Ρε για γέλια ειστε!

  • 30 Αυγούστου 2021, 20:27 | Γιώργος Μάνος

    Με την τροποποίηση αυτή θα αναγκαστούν οι δικαστικοι κλητήρες να κάτσουν στα θρανία για να γίνουν ψυχίατροι και ψυχολόγοι ώστε να διαχειριστούν τέτοιες καταστασεις;Μιλαμε για παιδιά!

  • 30 Αυγούστου 2021, 20:22 | Β.Σ.Σ

    Συγχαρητήρια!!!!ναι στην τροποποίηση!!να εφαρμοστεί σωστά!!

  • 30 Αυγούστου 2021, 20:34 | Βασίλης

    Ναι στη τροποποίηση!!!!κάντε το σωστό!!

  • 30 Αυγούστου 2021, 20:22 | Λένα.Γ

    Υπέρ και μόνο υπέρ μπράβο..

  • 30 Αυγούστου 2021, 20:31 | Ελενη μαρια

    Νέος νόμος νέα μέτρα επιτέλους δικαιοσύνη στις αθώες ψυχές

  • 30 Αυγούστου 2021, 19:36 | Κατσικερος

    Σωστός νόμος . Δίνει τέλος στην ιδιοκτησιακή αντίληψη . ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ .

  • 30 Αυγούστου 2021, 16:25 | Γ.Κ.

    (2021: 9 Γυναίκοκτονίες σε 8 μήνες)
    Ενδοοικογενειακή βία: 36 καταγγελίες την ημέρα δέχεται η ΕΛΑΣ από τις αρχές Αυγούστου – 332 συλλήψεις
    Την ίδια ώρα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο Αυγούστου 2021 διαχειρίστηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια .Λυπάμαι για την αδιαφορία σας για το κοινωνικό αυτό θέμα και για τις λάθος τροποποιήσεις.Άλλοι έπρεπε να τιμωρηθούν κι αλλοι τιμωρουνται!

  • 30 Αυγούστου 2021, 16:31 | Δ.Κ.

    Πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε για να Λάβουν άμεσα μέτρα μετά τις τραγικές συνέπειες, όπου έχουν εξελιχθεί πλέον σε μάστιγα οι Γυναικοκτονίες ειδικά τους μήνες πριν και μετά από την ημερομηνία ψήφισης του Πατριαρχικού ΝΟΜΟΥ Τσιάρα! Συνεχίστε να τους «οπλίζετε» με τροποποιήσεις!

  • 30 Αυγούστου 2021, 16:40 | Ηλιάνα Β.

    Είναι ώρα ευθύνης για την κυβέρνηση και για όλους τους αρμόδιους φορείς κύριε Μητσοτάκη και κύριε Τσιάρα με τόσα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας!Πράττετε λάθος!

  • 30 Αυγούστου 2021, 16:38 | Ζαχαρίας Γιαννάκης

    Κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα με την αντιμετώπιση των Γυναικοκτονιών και Ενδοοικογενειακή βία!
    Κι εσείς τι κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα;
    Τροποποιειτε υπέρ τους;Μιάς κι οι σωστοί πατεράδες δεν έχουν ανάγκη απο αυτά!Αρα;
    Σαν πατέρας μιλάω που επικοινωνεί κανονικότατα με τα τέκνα του χωρίς να θέλει να βάλει την μητέρα φυλακή ή να κουβαλάει επιμελητες κι αστυνομία στο σπίτι που μεγαλώνουν τα παιδιά του!

  • 30 Αυγούστου 2021, 16:49 | P.G

    Κατά της τροποποίησης για μια μερίδα ατόμων!

  • 30 Αυγούστου 2021, 15:25 | ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

    Από καθήκον αυτοσεβασμού και εις ένδειξη διαμαρτυρίας, για την πλήρη αγνόηση, από τη νομοθετική εξουσία, των προτάσεων του 82 % των πολιτών στην διαβούλευση για το Ν. 4800/2021, αποφάσισα να μην συμμετάσχω με σχόλιο στην παρούσα διαβούλευση για τις τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ..

  • 30 Αυγούστου 2021, 15:26 | Κ.Ν.Χ.

    Ορθή τροποποίηση.
    Επιτέλους σοβαρά βήματα για σοβαρά θέματα.

  • 30 Αυγούστου 2021, 14:35 | Χ.Β.

    Ο πρώην σύζυγος λειτουργούσε σαν ταυρος σε υαλοπωλειο!Σαν ένα τέρας!Τα παιδια τρεμουν στο άκουσμά του οχι μονο στην όψη του!
    Τι σας κανει να πιστευετε οτι θα πανε με ανοιχτες αγκάλες και με δικ.επιμελητή στον τύρρανό μας;
    Δεν νομοθετείτε σωστά.Κινδυνεύουμε!

  • 30 Αυγούστου 2021, 14:17 | Φ.Γκ.

    Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει η ασφάλεια του παιδιού μου!
    Ο συζυγος ασκούσε βία ενώπιον του παιδιου το οποίο τον παρακαλουσε να σταματήσει κι οταν πλησιαζε ετρωγε ξόφαλτσες.Τα περι ισοτήτων τα ακούω βερεσε!Άλλωστε κι οι νομοι κι οι τροποποιησεις που τασσονται υπερ του ενός αδιαφορώντας για μανες και παιδια το καταδεικνύει αυτο !

  • 30 Αυγούστου 2021, 14:01 | Γκέλη Λαμπ.

    Τι άλλο θα δούμε πια!Αντε να γινουν εκλογές!

  • 30 Αυγούστου 2021, 14:42 | Καρακουλουξής Στέφανος

    Δεν υπάρχει αυτό με τον επιμελητη σε άλλη χώρα παρα μόνο στη Γαλλία,όπου εκεί απομακρύνουν τον κακοποιητή εστω με την παραμικρή υπόνοια!
    Σε ποια ευρωπαικά δεδομένα να εναρμονιστει;
    Κι εδω το είχαμε πριν πολλά χρονια αλλα μάταιη τροποποίηση!
    Αν θέλετε να πλουτίσετε επιμελητες εργαλειοποιώντας τα τελνα σας για να εκδικηθείτε την μάνα καντε το!
    Απο τα παιδιά θα το βρείτε!

  • 30 Αυγούστου 2021, 14:43 | Μούρτζη Κατερίνα

    Προστατέψτε τα παιδιά και τις γυναίκες που είναι θύματα κι αφήστε τα
    Θέατρα του παραλόγου!
    Αυστηρες ποινες για κακοποιητες!Το ποινικό δικαιο σας διεφυγε!

  • 30 Αυγούστου 2021, 14:21 | Κολιόπουλος Μ.

    Η χειρότερη κυβέρνηση που εχει περάσει μετα την αντιπολίτευση!
    Η κυβέρνηση που νομοθετεί υπέρ των δυνατών και κατά αδυναμων.
    Εν προκειμένω μάνες -παιδια!

  • 30 Αυγούστου 2021, 14:17 | Παύλος Γκίκας

    Mε το να καταδεικνύεται η υπεροχή της μίας πλευράς εκ των γονέων και να διαιωνίζεται η εξουσιαστικότητά τους αυτό ουδέποτε δε θα δημιουργήσει ομαλές σχέσεις ανάμεσα στους γονείς,αντιθέτως η εν λόγω τροποποίηση θα ςντεινει τις μεταξύ τους σχεσεις!

  • 30 Αυγούστου 2021, 14:31 | Στεφανάκου Τζούλια

    ΟΧΙ!Ποιά μητέρα θα στερήσει τον πατέρα απο τα παιδιά της;;;
    Υπάρχουν όμως άπειρες καταστάσεις επικινδυνότητας και αυτό καταδεικνύεται απο στατιστικά ενδοοικογενειακής βίας και όχι απο λεγόμενα καποιων!Δεν ειναι όλες οι περιπτώσεις ιδιες!

  • 30 Αυγούστου 2021, 13:24 | Μαρία Παπαχρήστου

    Μπράβο σας κ. Υπουργέ, επιτελούς να μπει ένα τέλος στην κακοποίηση προς το παιδί που κάνει ο γονιός που έχει την επιμέλεια αποξενώνοντας το και απαγορεύοντας να δει τον άλλο του γονέα

  • 30 Αυγούστου 2021, 13:41 | Δημήτριος

    Συγχαρητήρια για την τροποποίηση!!! Επιτέλους να εναρμονιστεί και η Ελλάδα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα!!! Να προστατευθούν τα παιδιά και ο θεσμός της ελληνικής οικογένειας και να τιμωρηθούν οι αποξενώτριες!!!

  • 30 Αυγούστου 2021, 13:58 | Αντώνης Μαραγκός

    Τσουβάλιασμα παιδιών για τα συμφέροντα γονέων χωρις διακρισεις και χωρις εξατομικευμένες περιπτώσεις!

  • 30 Αυγούστου 2021, 12:54 | Βενετία Μιτροπούλου

    Είμαι υπέρ της τροποποίησης, συγχαρητήρια στον Υπουργό και την Κυβέρνηση