Άρθρο 14 – Παραρτήματα

Κατεβάστε τα Παραρτήματα (2248) σε μορφή pdf.

  • 18 Ιουνίου 2010, 16:33 | HELLAS ONLINE

    ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι
    Τυποποιημένο Κείμενο Αίτησης έγκρισης χορήγησης Δικαιώματος Διέλευσης
    Απαιτούμενα στοιχεία δικαιολογητικά
    Το ρυμοτομικό σχέδιο θα πρέπει να δύναται να αντικατασταθεί και από «απόσπασμα οριζοντιογραφίας οδών»
    Το «Σχέδια» θα πρέπει να αντικατασταθεί από το «Σχέδια ή Περιγραφές»
    Το «Σχέδιο κατασκευαστικών λεπτομερειών» θα πρέπει να αντικατασταθεί από το «Σχέδιο ή Περιγραφή κατασκευαστικών λεπτομερειών»
    Το «ημερομηνία έναρξης των εργασιών» θα πρέπει να αντικατασταθεί από το «ημερομηνία έναρξης των εργασιών εξαρτώμενη από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας» γιατί δεν είναι δυνατόν την χρονική στιγμή κατάθεσης της αίτησης να γνωρίζεις την ακριβή ημερομηνία έναρξης των εργασιών
    Τυποποιημένο Κείμενο Αίτησης χορήγησης Δικαιώματος Διέλευσης
    Απαιτούμενα στοιχεία δικαιολογητικά
    Τα  ίδια σχόλια με το προηγούμενο
     
     
     
    Υπόδειγμα Απόφασης για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Διέλευσης σε Παρόχους Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών
    8.Υποχρεώσεις του Παρόχου
    Παρ. (3)
    Το

    Ο Πάροχος γνωστοποιεί με έγγραφη ειδοποίηση προς την αρμόδια Δημόσια Αρχή και την εκάστοτε αρμόδια Αστυνομική Αρχή την πρόθεσή του να προβεί σε πράξεις ή έργα που είναι ευλόγως αναγκαία για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυό του. Στο κείμενο της γνωστοποίησης περιλαμβάνεται υποχρεωτικά μνεία του αριθμού και της ημερομηνίας της αντίστοιχης Απόφασης  χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης και του χρονοδιαγράμματος των προβλεπόμενων εργασιών αποκατάστασης. Η γνωστοποίηση κοινοποιείται επίσης και στις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αυτές προσδιορίζονται στα άρθρα 4 και 10 της παρούσας. Στην περίπτωση που η Αστυνομική Αρχή διαπιστώσει ότι το προς εκτέλεση έργο αντιβαίνει τις διατάξεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (ΚΟΚ), η Αστυνομική Αρχή ζητά από τον πάροχο να απευθυνθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εκπόνηση κυκλοφοριακής / συγκοινωνιακής μελέτης για το έργο πριν από την εκτέλεση των εργασιών. Στην περίπτωση αυτή η Τροχαία παρέχει άμεση συνδρομή για τη σωστή υλοποίηση του έργου.

     
    Πρέπει να αντικατασταθεί με το

    Ο Πάροχος γνωστοποιεί με έγγραφη ειδοποίηση προς την αρμόδια Δημόσια Αρχή και την εκάστοτε αρμόδια Αστυνομική Αρχή την πρόθεσή του να προβεί σε πράξεις ή έργα (όταν απαιτούνται εργασίες εκσκαφής) που είναι ευλόγως αναγκαία για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυό του. Στο κείμενο της γνωστοποίησης περιλαμβάνεται υποχρεωτικά μνεία του αριθμού και της ημερομηνίας της αντίστοιχης Απόφασης  χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης και του χρονοδιαγράμματος των προβλεπόμενων εργασιών αποκατάστασης. Η γνωστοποίηση κοινοποιείται επίσης και στις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αυτές προσδιορίζονται στα άρθρα 4 και 10 της παρούσας. Η Τροχαία παρέχει άμεση συνδρομή για τη σωστή υλοποίηση του έργου και προβαίνει στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    Το διαγραφέν κείμενο έχει διαγραφεί διότι δεν είναι πρακτικώς εφαρμόσιμο στην περίπτωση βλάβης του δικτύου και κυρίως επειγούσης. Η Τροχαία είναι αρμόδια και υπεύθυνη να υλοποιήσει τυχόν απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,
    Παρ. (4)
    Η συγκεκριμένη παράγραφος πρέπει να διαγραφεί. Τα αναφερόμενα σε αυτή θα πρέπει να αποτελούν υποχρέωση της αρμόδιας Δημόσιας Αρχής που χορηγεί τα δικαιώματα διέλευσης και όχι του εκάστοτε Παρόχου.
    11.Υποβολή Εγγυήσεων και Εγγράφων
    Παρ. (11 α)
    Το

    (α) Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης υπέρ της εκάστοτε αρμόδιας Δημόσιας Αρχής, το ύψος της οποίας, σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 6 του Ν. 3431/2006, προσδιορίζεται με Κανονισμό που εκδίδεται από την ΕΕΤΤ. Η Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης διαρκεί τουλάχιστο για όσο χρόνο διαρκεί η εκτέλεση εργασιών για τις οποίες χορηγήθηκε η αντίστοιχη άδεια σύν έξι (6) μήνες. Μετά την πάροδο της διάρκειάς της, η Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης επιστρέφεται στον Πάροχο.

    Πρέπει να αντικατασταθεί με

    (α) Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης υπέρ της εκάστοτε αρμόδιας Δημόσιας Αρχής, το ύψος της οποίας, σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 6 του Ν. 3431/2006, προσδιορίζεται με Κανονισμό που εκδίδεται από την ΕΕΤΤ. Η Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης διαρκεί τουλάχιστο για όσο χρόνο διαρκεί η εκτέλεση εργασιών για τις οποίες χορηγήθηκε η αντίστοιχη άδεια σύν έξι (6) μήνες. Μετά την πάροδο της διάρκειάς της, η Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης επιστρέφεται στον Πάροχο, χωρίς οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη διαδικασία.

     
    Παρ. (11 γ)
    Θα πρέπει να καθορίζονται τα ανώτατα ύψη τιμών που θα περιλαμβάνει το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο. Αυτά από την μέχρι τώρα εμπειρία μας θα πρέπει να είναι:

     
    ΤΜΗΜΑ ΙΙ (Αστική Ευθύνη έναντι Τρίτων)
    Σωματικές Βλάβες/Θάνατος ενός ατόμου           500.000,00 €
    Ομαδικό Ατύχημα                                                           600.000,00€
    Υλικές Ζημιές                                                                     300.000,00€
    ΟΡΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ                                             1.000.000,00€
    Αστική Ευθύνη Εργοδότη κατά την διάρκεια κατασκευής:
    Σωματικές Βλάβες/Θάνατος ενός ατόμου           500.000,00€
    Ομαδικό Ατύχημα                                                           600.000,00€
    ΟΡΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ                                             1.000.000,00€
     
     
     
     
    Παρ. (11 ε)
    Η συγκεκριμένη παράγραφος δεν συνεισφέρει κάτι στην διαδικασία , προσθέτει απλώς γραφειοκρατικό κόστος γι’ αυτό και θεωρούμε ότι πρέπει να παραληφθεί.