Άρθρο 1 – Αντικείμενο

(1) Με την παρούσα καθορίζεται η διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης για την εγκατάσταση και λειτουργία δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ο τρόπος καταβολής των σχετικών τελών, οι δικαιούχοι είσπραξης αυτών και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

(2) Η εγκατάσταση δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθορίζεται, σε ότι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των εργασιών που αφορούν τις εγκαταστάσεις εκτός κτιρίων, από την υπουργική απόφαση (Υπ. Απ.) 72146/2316 (ΦΕΚ Β’21).

(3) Τα Τέλη Διέλευσης και Χρήσης Δικαιωμάτων Διέλευσης, καθώς και το ύψος των εγγυήσεων καλής εκτέλεσης των εργασιών για όλη την Ελλάδα, ορίζονται με Κανονισμό που εκδίδεται από την ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 3431/2006 (ΦΕΚ Α΄ 13).

(4) Η χορήγηση Δικαιώματος Διέλευσης για την εγκατάσταση και λειτουργία δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών  σε αιγιαλό, παραλία, χερσαία ζώνης λιμένος, συνεχόμενο ή παρακείμενο θαλάσσιο χώρο ή τον πυθμένα διέπεται από τις  διατάξεις του ν. 2971/2001 (Α΄ 285), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

  • 18 Ιουνίου 2010, 16:32 | Σαραμούρτσης Θανάσης

    1. Να διευκρινιστεί ότι η παρούσα διαβούλευση δεν αφορά (ως «Δημόσιες Αρχές») τις Εταιρείες Α.Ε. που ανήκουν κατά 100% στο Δημόσιο.
    (ίσως είναι αυτονόητο αλλά οι Εταιρείες αυτές διαχειρίζονται «Δημόσια Ακίνητα»)

    2. Να ζητηθεί η τήρηση της

     
    «αρχής της συνεγκατάστασης» έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η όχληση ενός «Δημόσιου Ακινήτου» από αιτήματα διαφορετικών παρόχων σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

     

    Αρχή της συνεγκατάστασης» μπορεί να προβλέπει ότι αυτός που οδεύει «ως πρώτος» από ένα συγκεκριμένο «Δημόσιο Ακίνητο» (είτε πιο περιοριστικά από τεχνικές κατασκευές του Ακινήτου πλην όδευσης επί εδάφους) θα πρέπει να μεριμνά για την εγκατάσταση κατάλληλης περίσσειας υποδομών (π.χ.σωληνώσεις, κλπ.) έτσι ώστε ο επόμενος να διέλθει χωρίς νέα όχληση (εκσκαφές, κλπ.) του ακινήτου.