Άρθρο 2 – Ορισμοί

Για τους σκοπούς της παρούσας απόφασης, νοούνται ως:

  1. «Αίτηση  Εργασιών Εκσκαφής»: Αίτηση χορήγησης δικαιώματος διέλευσης για την εγκατάσταση Ευκολιών υπό το Ακίνητο, η οποία εγκατάσταση απαιτεί και την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής.
  2. «Δημόσια Ακίνητα»: Τα ακίνητα κυριότητας του εν στενή εννοία Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), ή των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ).
  3. «Δημόσιες Αρχές»: Οι  δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ, ή ΝΠΔΔ, οι οποίες, έχουν το δικαίωμα διαχείρισης του συγκεκριμένου Δημόσιου ή Κοινόχρηστου Ακινήτου, σύμφωνα με το νόμο ή άλλες ειδικές διατάξεις και χορηγούν δικαίωμα διέλευσης, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 .
  4. «Διαδρομή Όδευσης» : Η διαδρομή, την οποία προτίθεται να ακολουθήσει ο πάροχος δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την εγκατάσταση του δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών και για την οποία αιτείται τα Δικαιώματα Διέλευσης και η διαδρομή, για την οποία έχουν χορηγηθεί σύμφωνα με την παρούσα στον πάροχο δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών Δικαιώματα Διέλευσης.
  5. «Δικαίωμα Διέλευσης»: Το δικαίωμα που χορηγείται σε παρόχους δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την εγκατάσταση ευκολιών επί, υπέρ ή υπό Δημόσιων και Κοινοχρήστων Ακινήτων, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία, έλεγχο ή διάθεση δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
  6. «Ευκολία»: Κάθε εγκατάσταση, υποδομή (όπως υπαίθρια μονάδα δικτύου, οικίσκος, σωληνώσεις, καλωδιώσεις, στύλοι), τεχνικό μέσο, που σχετίζεται με δίκτυο ηλεκτρονικών επικοινωνιών και καθιστά δυνατή ή στηρίζει την παροχή υπηρεσιών μέσω του  δικτύου αυτού.
  7. «Κοινόχρηστα Ακίνητα»: Τα κατά τον Αστικό Κώδικα (πδ. 456/1984, Α΄164) κοινόχρηστα ακίνητα (άρθρα 967-968).
  8. «Οικίσκος»: Μεταλλική ή άλλη συμβατική κατασκευή υπαίθριας εγκατάστασης, ενδεικτικών διαστάσεων 2,5x5x2,5 μέτρα (ΠχΜχΥ), η οποία εγκαθίσταται επί σταθερής βάσης και περιλαμβάνει ενδεικτικά τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ιδίως μονάδες μετάδοσης & συνδρομητικές), ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, ικριώματα, μετρητή ρεύματος, καλώδια, υλικό τερματισμού καλωδιώσεων, ανορθωτές, συσσωρευτές, εξοπλισμό πληροφορικής, αυτοματισμούς ή και κλιματιστικές μονάδες, σύνδεση με ηλεκτρογεννήτρια, και χρησιμοποιείται ως εξοπλισμός δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
  9. «Περιοχή Εκσκαφής»: Η γεωγραφική περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τα όμορα οικοδομικά τετράγωνα  όδευσης που εφάπτονται εκατέρωθεν της διαδρομής όδευσης και καθ’όλο το μήκος αυτής.
  10. «Υπαίθρια Μονάδα Δικτύου (Καμπίνα – Cabinet: Kατασκευή υπαίθριας ή εσωτερικής εγκατάστασης ενδεικτικών διαστάσεων 1,60×0,60×1,60 μέτρα (ΜχΠχΥ), η οποία εγκαθίσταται σε σταθερή βάση και περιλαμβάνει ενδεικτικά τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, μετρητή ρεύματος, καλώδια, υλικό τερματισμού καλωδιώσεων, ανορθωτές, συσσωρευτές, εξοπλισμό πληροφορικής, αυτοματισμούς, και χρησιμοποιείται ως εξοπλισμός δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
  11. «αρχαιολογικός έλεγχος»: ο έλεγχος που ασκείται από εκπρόσωπο της αρμόδιας εφορείας [Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ)  ή Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΕΒΑ)]

Λέξεις ή φράσεις, οι οποίες δεν ορίζονται ειδικά στη παρούσα, έχουν την έννοια, η οποία τους αποδίδεται στο ν.3431/2006.

  • 18 Ιουνίου 2010, 16:14 | Σαραμούρτσης Θανάσης

    α) Να διευκρινιστεί εάν στον όρο «Δημόσια Ακίνητα» περιλαμβάνεται η απαλλοτριωθείσα ζώνη οδικών αξόνων και ειδικότερα όταν οι οδικοί άξονες διαχειρίζονται από εταιρείες Α.Ε. που ανήκουν στο Δημόσιο (π.χ. Εγνατία Οδός)
    β) Να διευκρινιστεί εάν στον όρο «Δημόσια Ακίνητα» περιλαμβάνονται ειδικές τεχνικές κατασκευές οδικών αξόνων (γέφυρες, άνω διαβάσεις, σήραγγες, κόμβοι, κλπ.)
    γ) Να διευκρινιστεί εάν στον όρο «Δημόσια Ακίνητα» περιλαμβάνονται οι υποδομές σωληνώσεων τηλεματικής που έχουν κατασκευάσει για ίδια χρήση ή/και εκμετάλλευση οι Εταιρείες Α.Ε. που ανήκουν στο Δημόσιο

  • 18 Ιουνίου 2010, 14:04 | HELLAS ONLINE

    Άρθρο 2,
     Παρ. (1)
    Πρέπει να διαμορφωθεί ως εξής:
    «Αίτηση Χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης & Άδειας εκτέλεσης εργασιών»: Αίτηση χορήγησης δικαιώματος διέλευσης για την εγκατάσταση ευκολιών υπό, επί ,υπέρ το Ακίνητο η οποία εγκατάσταση δύναται να απαιτεί και την εκτέλεση εργασιών εσκαφής.
    Παρ. (8)
    Δεν πρέπει να αναφέρονται διαστάσεις, δεδομένου ότι αυτές δύνανται να διαφέρουν από Πάροχο σε Πάροχο ή από εφαρμογή σε εφαρμογή και να εξαρτώνται από τις εκάστοτε εξωτερικές συνθήκες του χώρου εγκατάστασης.
    Παρ. (10)
    Δεν πρέπει να αναφέρονται διαστάσεις δεδομένου ότι αυτές δύνανται να διαφέρουν από Πάροχο σε Πάροχο ή από εφαρμογή σε εφαρμογή και να εξαρτώνται από τις εκάστοτε εξωτερικές συνθήκες του χώρου εγκατάστασης.